2016.IV.6. Ferencváros – Paks: 5-2

NS-20160407-01-20160406Ronaldinhót megidéző gól és még hat – otthon győzött a bajnok

Kétgólos előnyt adott le a Ferencváros, de í­gy is simán nyert. • Balázs Zsoltot kiállí­tották.
A labdarúgó NB I 29. fordulójában a bajnoki cí­mét a hétvégén biztossá tevő Ferencváros 5–2-re legyőzte a Paksot.

Nyilatkozatok:

Csertői Aurél: –

Elsőként gratulálni szeretnék a Ferencvárosnak a bajnoki cí­mhez, mind a csapat, mind a magam nevében! Megérdemelten lettek aranyérmesek, sok sikert kí­vánunk nekik a nemzetközi porondon! A megszerzett bajnoki cí­m fényében egészen biztos, hogy feldobódott, és további sikerekre éhes Ferencváros fog pályára lépni ellenünk. De ettől a ténytől függetlenül is a Groupama Arénában mindig is a Fradi volt, és lesz a mérkőzés esélyese. Nekünk ahhoz, hogy eredményt érjünk el, a maximumot, vagy ha lehet, és van ilyen, akkor még többet kell kihozni magunkból. Jó mérkőzésben, és számunkra kedvező eredményben bizakodom.

A mérkőzés:

Ferencváros – Paks: 5-2 (2-1)
Groupama Aréna, 7.594 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Lémon, Szpisják; alapvonali jv.: Bognár, Kulcsár; tartalékjv.: Medovarszki)

Ferencváros: Dibusz – Nalepa, Cukic, Leandro – Gera Z., Nagy Do. – Varga R. (Trinks 75.), Hajnal (Busai 65.), Radó, Lamah – Böde (Gyömbér 46.)
kispad: Jova, Adamcsek, Kárász
vezetőedző: Thomas Doll

Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. (Kesztyűs 89.), Bertus – Koltai (Kecskés 46.), Szakály D., Bartha (Balázs Zs. 46.) – Hahn
kispad: Székely, Báló, Rodenbücher, Bajner
vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Radó (6.), Hajnal (21.), Gyömbér (66.), Kulcsár D. (82. – öngól), Lamah (90+2.) illetve Szakály D. (34.), Hahn (60.)
Sárga lap: Varga R. (30.), Nalepa (74.), Gyömbér (79.) illetve Lenzsér (21.), Szabó J. (42.), Kulcsár D. (43.), Bartha (45.), Gévay (66.)
Kiállí­tva: Balázs Zs. (67.)

20160406-paks-radoBöde Dániel hangja szólalt meg a Fradi-szurkolók telefonjában kedden, a Fradi gólkirályjelöltje hí­vta ki a drukkereket a bajnokcsapat első hazai találkozójára.

A zöld-fehérek a pályán is igyekeztek örömet okozni hí­veiknek, ezért már a hetedik percben megszerezték a vezetést, amikor Radó András mindenkinél gyorsabb volt a bal oldalon, jobbal ellőtte a labdát, Molnár Péter még beleért, de védeni nem tudott (1–0).

20160406-paks-hajnalAz igencsak támadó szellemben futballozó hazaiak (akiknek a kezdőcsapatában Michal Nalepa volt az egyetlen labdarúgó, akinek az eredeti posztja védő) hamar megduplázták előnyüket. A 21. percben Hajnal Tamás végzett szabadrúgást éles szögből, ám ahelyett, hogy középre í­velte volna a labdát, hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe (2–0)!

Az FTC-középpályás találata megidézte Ronaldinho gólját, amelyet a brazil a 2002-es vb-n Angliának lőtt.

Hiába a kétgólos előny, a Fradi eltékozolta. A 34. percben Szabó János bal oldali beadást Szakály Dénes senkitől sem zavartatva fejelte a bal alsó sarokba (2–1).

Bár közel járt a harmadikhoz a Fradi a második félidő elején (Radó kapufát lőtt, Varga Roland közelről rontott), ezt a játékrészt a Paks kezdte veszélyesebben, nyomásuk pedig újabb góllá érett. Kecskés Tamás esett el a tizenhatoson belül, de nem kapott tizenegyest. Úgy tűnt, mindenki rá figyel, Szabó azonban közben ezúttal is remekül í­velte középre a labdát, Hahn János pedig mindenkit megelőzött, és a léc alá fejelt (2–2).

20160406-paks-kulcsardAz egyenlí­tő gól már kijózaní­totta a Fradit, amely hamar visszavette a vezetést. Leandro hozta fel lendületesen a labdát, Gyömbér Gáborhoz passzolt, aki 22 méterről nagy gólt lőtt a jobb alsó sarokba (3–2).

A találkozó egy perccel később eldőlt: Balázs Zsolt megütötte Vladan Csukicsot, amiért kiállí­tották.

Az emberelőnyben játszó Fradi még két gólt szerzett, a 83. percben Roland Lamah és Florian Trinks játszott össze nagyszerűen. A két fradista kényszerí­tőzött, előbbi középre lőtte a labdát, ahol a Busai elől menteni igyekvő Kulcsár Dávid a saját kapujába talált (4–2).

20160406-paks-lamahA 93. percben Lamah is bekerült gólszerzőként a jegyzőkönyvbe, amikor Nagy Dominik remek beadását fejelte a kapuba, beállí­tva ezzel az 5–2-es végeredményt.

A találkozó után megkezdődött az ünneplés, Thomas Doll megköszönte a szurkolóknak a biztatást, Gyömbér Gábor pedig elnézést kért, hogy ennyit (tizenkét évet) kellett várniuk az újabb bajnoki cí­mre.

További képek: fradi.hu (ittitt és itt), Farkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

NS-20160408-06-20160406-2A találkozót követően Thomas Doll a következőket mondta: – A felállást illetően változtatnom kellett, hiszen a két szélső védőnk kiesett. Jól kezdtük a mérkőzést, kettő nullra vezettünk, úgy érzem, megérdemelten. Ahogy szokott lenni, teljesen hirtelen, az ellenfél első helyzetéből gólt kaptunk. Úgy gondolom, hogy a második félidő elején nem találtuk meg rögtön a ritmust. Utána lecseréltük Böde Dánielt, kisebb egészségügyi gondja volt, középpályást hoztunk a helyére. Ezt követően meg kellett ráznunk magunkat, újra önmagunkra találtunk, a kapitányunk, Gyömbér Gábor góljával ismét vezetést szereztünk. Nagyon örültem ennek a gólnak, Gábor ezzel egy hosszú, nehéz időszakot zárt le a sérülését követően. Ezután a Paksból kiállí­tották egy embert, biztosabbá tettük a meccset, jöttek a gólok. A csapat minden dicséretet megérdemel, a bajnoki cí­m megszerzése után is ilyen motiváltan játszott! Ki szeretném használni az alkalmat, hogy minden szurkolónak, minden csapat körüli munkatársnak megköszönjem a munkáját, segí­tségét, támogatását! Köszönöm mindenkinek, fantasztikus esténk volt!

Thomas Doll, a sajtótájékoztató végén magyar nyelven azt mondta: „Nagyon elégedett vagyok!”. A tréner egyébként a Groupama Aréna közönségéhez is magyarul szólt, a találkozó végén azt mondta a mikrofonba: „Nagyon szépen köszönöm! Nagyon köszönök mindent!”.

Gyömbér Gábor, Hajnal Tamás:

A 29. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Rados (Diósgyőr) 6 – Heris (Újpest) 4, Juhász R. (Videoton) 5, Szabó J. (Paks) 5 – Gera D. (MTK) 5, Hajnal (Ferencváros) 6, Radó (Ferencváros) 5, Géresi (Videoton) 6 – Gaál B. (Haladás) 5, Ch. Müller (Vasas) 6, Feczesin (Videoton) 5
A forduló játékvezetője: Szabó Zsolt (Videoton – DVSC) 9 – Erős Gábor, Király Krisztián, Karakó Ferenc, Takács János

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

7 hozzászólás a(z) 2016.IV.6. Ferencváros – Paks: 5-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  „Stand up for the champions” és „We are the champions” szól a hangszórókból, aranykonfetti a pályán, megkezdődött az ünneplés, önöknek pedig ajánljuk összefoglaló cikkünket. Köszönjük figyelmüket!

  Gyömbér Gábor elnézést kért a drukkerektől, hogy ennyit (tizenkét évet) kellett várniuk az újabb bajnoki cí­mre.

  Thomas Doll szól a szurkolókhoz: Hajrá, Fradi! Köszönjük szépen!
  92`
  ITT A VÉGE! A JÁTÉKVEZETŐ LE IS FÚJTA A TALÁLKOZÓT, 5–2-RE NYERT A FRADI!
  91`
  GÓÓÓÓL!!! OTT AZ ÖTÖDIK! Nagy Dominik beadását ROLAND LAMAH fejelte a kapuba, 5–2!
  89`
  Kesztyűs érkezett Papp helyére.
  83`
  ÖNGÓL!! Lamah és Trinks játszott össze nagyszerűen, kényszerí­tőzött a két fradista, előbbi középre lőtte a labdát, ahol a Busai elől menteni igyekvő GÉVAY ZSOLT a saját kapujába talált 4–2!
  81`
  Kulcsár buktatta Nagy Dominiket, ezúttal NEM jött a sárga. Már ez is újdonság.
  80`
  Lamah passza után Radó nem volt lesen, a partjelző mégis intett – tévesen.
  79`
  Gyömbér akasztott meg szabálytalanul egy í­géretesen induló paksi támadást. Ez is sárga.
  75`
  Varga helyett Trinks a pályán a Fradinál.
  75`
  Nalepa is besárgult.
  69`
  Varga szabadrúgása veszélyes volt, de Molnár kiütötte oldalra.

  Videón a paksi dobos lányok teljesí­tménye.
  67`
  PIROS! BALÁZS ZSOLT megütötte Csukicsot, kiállí­tották!
  66`
  GÓÓÓÓL!! ÚJRA VEZET A FRADI! Leandro hozta fel lendületesen a labdát, GYÖMBÉR GÁBORHOZ passzolt, aki 22 méterről nagy gólt lőtt a jobb alsó sarokba!
  65`
  Lejött a parádés gólt szerző Hajnal, Busai a helyén.
  63`
  Radó beadása után Szabó mentett nagyot Varga elől.
  60`
  GÓÓÓÓL!!! EGYENLíTETT A PAKS! Kecskés esett el a tizenhatoson belül, de nem kapott tizenegyest. Úgy tűnt, mindenki rá figyel, Szabó azonban közben középre í­velte a labdát, HAHN JÁNOS pedig mindenkit megelőzött és a léc alá fejelt, 2–2.
  56`
  NINCS TIZENEGYES! Balázs megtolta a labdát Csukics mellett és ezúttal nagyon simán elment a szerb mellett, Nalepa azonban utolérte a támadót, aki a tizenhatoson belülre érkezve elesett, a játékvezető sí­pja néma maradt. Balázs hiába reklamált.
  55`
  Szakály sarokkal indí­totta volna Balázst, aki í­gy jó helyzetben léphetett volna ki, de Nalepa nagyot mentett.

  Gyömbér beállásával átalakult kicsit a Fradi felállása, a csapatkapitány lett a középhátvéd, Leandro a balbekk, Lamah í­gy feljebb játszhat.
  49`
  MAJDNEM! Radó bombája a lécről levágódott, a kipattanóra Varga érkezett, aki négy méterről nem találta el a kaput, az oldalhálóba lőtt.

  A csapatkapitány, Gyömbér sokáig volt sérült, a Diósgyőr elleni bajnokin játszott három percet a tavasszal, most egy félidő jut neki.
  46`
  Váltottak a hazaiak is Böde helyett Gyömbér folytatja.
  46`
  Koltai és Bartha helyett Kecskés és Balázs a pályán a vendégeknél.
  46`
  ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

  Megérdemelt a bajnok előnye, jobban játszik riválisánál.
  45`
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  44`
  Bartha László akasztotta Varga Rolandot, mielőtt elindulhatott volna a Fradi kontrája. Ez is sárga.
  43`
  …majd egy perccel később Kulcsár Dávid is.
  42`
  Szabó János kapott sárgát…
  41`
  Nagyon szép Fradi-támadás, már Hajnal és Radó is lőhetett volna, mind a ketten továbbtették a labdát, amit Böde lőtt el végül – az égbe.

  A Paks nagyon rossz idegenbeli szériában van, nyeretlenségi sorozata hatos, legutóbbi négy meccsét elveszí­tette vendégként. A tolnaiak legutóbb 2015. október 24-én nyertek idegenbeli bajnokit (3–2-re, Békéscsabán).
  39`
  Nagy Dominik Szakályt és Kulcsárt is becsapta egy-egy csellel, utóbbi már akasztotta.
  34`
  GÓÓÓL!!! Szépí­tett a Paks! Szabó bal oldali beadást SZAKÁLY DÉNES senkitől sem zavartatva fejelte a bal alsó sarokba, 2–1!
  33`
  Csukics nem lassú még, versenyfutást nyert Hahnnal szemben, nagy tapsot kapott érte a hazai tábortól.
  32`
  Radó ismét ziccerbe került, megint ki tudott lépni a paksi védők mögül, Lenzsér aztán csak utolérte és szerelte.
  31`
  MAJDNEM… …lemásolta Szakály Dénes Hajnalt, a paksi játékos szögletből í­velt egyből kapura és kevéssel tévesztett.
  30`
  Varga Roland becsúszásával elérte a labdát, de a játékvezető í­gy is sárga lapot adott neki, valószí­nűleg azért, mert páros lábbal csúszott be.

  Érdekesség, a paksiak négy dobbal teremtenek kiváló hangulatot a vendégszektorban, az ütők kivétel nélkül hölgyek kezében vannak!
  27`
  Kulcsár távoli lövése szállt Dibusz kapuja fölé.

  A Fradi irányí­tója megidézte Ronaldinhót. Emlékeznek még a brazil 2002-es góljára?
  21`
  Lenzsér kapott sárgát.
  21`
  GÓÓÓL!!! De még mekkora!! Éles szögből végzett el szabadrúgást HAJNAL TAMÁS, de beadás helyett kapura lőtt és a hosszú felső sarokba varázsolta a labdát, 2–0!
  18`
  KAPUFA! Hajnal szöglete után Lamah fejese kötött ki majdnem a kapuban.
  17`
  Ismét Radó indult el lendületesen középen, majd kipasszolta balra a labdát, ahol Lamah két csel után középre í­velt volna, de a védők szögletre mentettek.
  16`
  A legutóbbi három csapatból, amelyik gól nélkül átvészelte a ferencvárosi vendégeskedést, az egyik pont a Paks, mely 2014 őszén ikszelt a Fradival (0–0).
  15`
  Radó szólózott középen, három-négy cselt is bemutatott, majd elesett, a játékvezető azonban nem fújt.
  13`
  Nalepa szabálytalansága után magyarázza el neki a játékvezető, hogy nem szeretne több ilyet látni.

  Az FTC legutóbbi 35, pályaválasztóként megví­vott mérkőzéséből csak egyet veszí­tett el, mérlege 30–4–1.
  7`
  GÓÓÓL!!! Vezet a Fradi! RADÓ ANDRÁS húzott el a bal oldalon, elsőre nem is tűnt veszélyesnek, de nem tudták utolérni a támadót, akinek lövésébe Molnár még beleért, de hárí­tani nem tudott, 1–0.
  4`
  Nagy Dominik kapott rúgást a felezővonal környékén, szabadrúgás van, lap nincs.

  A Paks még sosem nyert bajnokit a Ferencváros otthonában, igaz, a hét meccsből négyszer ikszelni tudott.
  3`
  Egy-egy veszélytelen támadással a két oldalon vette kezdetét a meccs.

  Ramí­rez eltiltása és Pintér sérülése miatt igencsak érdekes összetételben a Fradi-védelem, Nalepa a jobbhátvéd, középen Csukics és Leandro, a balbekk pedig Lamah ezúttal.
  1`
  ÚTJÁN A LABDA IS, ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Sárosi Lászlóra emlékezünk, gyászszünettel indul a találkozó.

  14 élvonalbeli meccset ví­vtak meg eddig egymással, a mérleg 7–5–2-re a Ferencváros felé billen.

  A Fradi fiatal játékosai már felsorakoztak, az út végén pedig egy kapu BAJNOKCSAPAT felirattal – ezen sétálnak át hamarosan az FTC játékosai.

  KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–PAKS MÉRKŐZÉS ÉLŐ TUDÓSíTÁSÁBAN, HAMAROSAN KEZDETÉT VESZI A TALÁLKOZÓ!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső