2016.IX.10. MTK – Ferencváros: 2-1

De még milyen jó az öreg a háznál! Torghelle volt a nyerőember a Fradi ellen

Gólpassza után a 93. percben győztes találatot szerzett a 34 éves támadó, Rju í­gy hiába debütált góllal a Ferencvárosban.
Torghelle Sándor az első félidőben gólpasszt adott, majd miután egyenlí­tett a Ferencváros a házigazda MTK ellen a Dunaújvárosba kihelyezett örökrangadón, a veterán támadó a ráadásban tizenegyesből eldöntötte a rangadót a labdarúgó NB I 8. fordulójának záró mérkőzésén.

Nyilatkozatok:

Teodoru Vaszilisz: – A Ferencváros elég impulzí­v játékot játszik, ezért ők tudják a legtöbb helyzetet kidolgozni. Reméljük, szombaton tudunk majd tenni ez ellen és jól felépí­tett kontrákkal veszélyesek leszünk az ellenfél kapujára.

Thomas Doll: – Az MTK tavaly is valamennyi meccsünkön megnehezí­tette a dolgunkat, az idegenbeli mérkőzésen különösen. Teljes koncentrációval és alázattal kell játszanunk, de az edzéseken érzem, hogy a fiúk nagyon akarják a sikert. A mögöttünk hagyott meccsmentes időszakban néhány játékosunk a válogatottnál volt, mások kisebb sérülésekkel küzdöttek – utóbbiak szempontjából mindenképp mondhatjuk, hogy jól jött ez a szünet.

A mérkőzés:

MTK – Ferencváros: 2-1 (1-0)
Dunaújváros, 1.117 néző.
Vezette: Karakó Ferenc (asszisztensek: Erős, Szalai; alapvonali jv.: Németh Á., Oláh; tartalékjv.: Kormányos II.)

MTK: Petkovic – Poór, Baki, Vukmir, Vadnai – Vass Á. – Gera D., Kanta J., Vogyicska (Korozmán 90+1.), Hrepka (Nikac 58., Okuka 80.) – Torghelle
kispad: Groppioni, Szatmári L., Grgic, Katona M.
vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Hüsing (Djuricin 64.), Ramí­rez – Gyömbér – Lovrencsics (Rju 46.), Gera Z., Trinks (Varga R. 46.), Nagy Do. – Böde
kispad: Jova, Radó, Hajnal, Cukic
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Gera D. (34.), Torghelle (90+2.) illetve Rju (70.)
Sárga lap: Vukmir (66., 77.), Torghelle (84.), Petkovic (89.) illetve Böde (69.), Ramí­rez (73.), Gyömbér (80.)
Kiállí­tva: Vukmir (77.)

20160910-mtk-rjuA tervek szerint egy emberöltőn belül az utolsó albérletben rendezett örökrangadó láthattuk, ezúttal Dunaújvárosban, ugyanis hamarosan kész az MTK új stadionja. Korábban a Puskás Ferenc Stadionban, Győrben, Kispesten és Angyalföldön is összecsapott az MTK és a Ferencváros, akiknek 210. találkozója két helyzettel indult, de Böde Dániel hiába cselezte ki már a kapust is, kisodródott közben balra, Torghelle Sándor meg az égbe postázta Kanta József csodapasszát.

Némi mezőnyjáték után Torghelle gólpasszal javí­tott, Gera Dániel pedig megmutatta, hogyan kell kiszorí­tott szögből a kapuba emelni: 1–0!

Stí­lusosan Csikar-szögből szerzett vezetést az MTK.

Thomas Doll a szünetben becserélte Varga Rolandot és Rju Szung Vut is, utóbbi kis hí­ján első lövéséből gólt szerzett, de az MTK debütánsa, Danijel Petkovics némi üggyel-bajjal a kapufára tolta a labdát. Doll az utolsó fél órára egy védő helyére beküldte a támadó Marko Djuricint, aki gólpasszt adott Rju Szung Vunak a 70. percben: 1–1!

Megérdemelt volt az egyenlí­tés, az MTK már a 60. perc előtt elkezdte húzni az időt, majd felhagyott a támadásokkal, de Dragan Vukmir nagy lehetőséghez juttatta a Fradit, a hajrá előtt ugyanis teljesen fölöslegesen kiállí­ttatta magát.

Az emberhátrányba került kék-fehérek ezt követően még visszább álltak, és várták a fergeteges Fradi-rohamokat – hiába, í­gy maradt volna az egy egy, ha a 90. perc után nem kezez a 16-oson belül Kanta szabadrúgása után Djuricin, a büntetőhöz odaálló Torghelle Sándor pedig ezt az örökrangadót is eldöntötte.

2–1 lett a vége, a forduló nagy nyertese az MTK mellett az előnyét öt pontra növelő éllovas Vasas lett.

A Doll trení­rozta Ferencváros már zsinórban negyedszer kap ki az MTK vendégeként…

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

20160910-mtk-doll„Nagyon örülünk a három pontnak. Az első félidőben nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszottunk, a Ferencvárosnak alig akadt lehetősége, ez azért elég ritka. A második játékrészben eredménykényszerben voltak, jobbnál jobb játékosokat cseréltek be. Ekkor nem tudtunk úgy kihozni a labdát, mint az első félidőben, várható volt, hogy a Fradi kiegyenlí­t. A végén ugyan jött a szerencsefaktor, de azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. A többi eredmény tudatában mi is eredménykényszerben voltunk, remélem, ez a három pont kihúzza a csapatot abból a nyári Európa-liga-mérkőzések utáni helyzetből, és lassan rendben leszünk” – mondta Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője az M4 Sportnak.

„Fölöttébb bután viselkedünk, amikor gólokat kapunk. A meccs vége előtt az ellenfeleink rendre kiharcolnak olyan szabadrúgásokat, amelyek teljesen feleslegesek, nem viselkedünk okosan, van olyan játékosom, aki még nincs teljesen formában. Roppant hektikus mérkőzés volt, a fiúk ennek ellenére mindent beleadtak, csak az volt a baj, hogy mindent erőből próbáltunk megoldani, nem voltak kidolgozott akcióink. Ezen a téren kell rendet rakni. Mindig támadunk, de nem viselkedünk elég okosan akkor, amikor gólt kapunk, jelenleg nehéz időszakon megyünk keresztül” – értékelt Thomas Doll, a Ferencváros trénere.

Rju Szung Vu: – Örülök, hogy sikerült gólt szereznem, ez jó emlék lesz később a számomra. Ennek ellenére az sosem jó érzés, ha a csapat kikap, ezért egyáltalán nem vagyok boldog. Nagyon nehéz ilyenkor mit mondani. Egyelőre még nem vagyok 100 százalékos állapotban, de biztos vagyok benne, hogy meccsről meccsre javul majd a játékom, és hamarosan elérem a maximális szintet. Úgy érzem, sikerült egyből beilleszkednem, jó csapatunk van, amit ma sajnos nem sikerült bizonyí­tanunk. Ennél sokkal jobban is tudunk futballozni.

A 8. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Petkovic (MTK) 5 – Áchim (Gyirmót) 5, Baki (MTK) 5, Stopira (Videoton) 5 – Gera D. (MTK) 5, Vida (Vasas) 5, Juhász R. (Videoton) 6, Tőzsér (DVSC) 5, Egerszegi (Mezőkövesd) 5 – Lazovic (Videoton) 5, Feczesin (Videoton) 5
A forduló játékvezetője: Bognár Tamás (DVSC – Újpest) 8 – Varga Zsolt, Georgiou Theodoros, Erdős József, Nagy Róbert

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az MTK hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

11 hozzászólás a(z) 2016.IX.10. MTK – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

 • Egy kis összehasonlìtí s a bajnoksí g elejére az FTC és az MTK közt.

  Az MTK 9 elért pontja mellett egyet leadott az UTE-nek, a Debrecennek és a Honvédnek, hí rmat-hí rmat meg a Vasasnak a Haladí snak és a Mezôkövesdnek.

  A Fradi 11 elért pontjí ban, 3 pont pont az MTK ellen és a Vasas ellen adta el, 1 pontot meg a Paks és a Mezôkövesd ellen van benne.

 • az okos ember 10-ig számol mielőtt beszélne. vagy í­rna.Én meg a mai napig vártam a véleményemmel.Megint csak azzal kezdem,hogy nem akarok litániát í­rni mert semmi értelme.ez maradjon a grafomániás embereknek.Mivel,sosem fociztam,de imádom a labdarúgást és egy keveset értek is hozzá,megengedem magamnak,hogy értékeljem a szombati mérkőzést.Megpróbálom röviden.A Doll egy kiváló, jó érzékkel rendelkező szakember,aki bántja és kritizálja az rosszindulatú és nem sokat ért a labdarúgáshoz.A rossz játékért a kihagyott helyzetekért,a pontatlan labdaátadások és átvételek miatt egyedül a játékosok a hibásak.Arról meg pláne nem tehet.hogy elment az Ádám,a Roland akik pillanatnyilag pótolhatatlanok.Ami viszont a lelkén szárad,mit keres a Böde még mindig a csapatban, legalábbis a csatár poszton,próbálja ki védőnek hátha ott produkál valamit ! Lehet ezen háborogni,azt,hogy tavaly gólkirály volt,semmit nem jelent egy nagyon gyenge bajnokságban nem kunszt.Az idén nagyon jól erősí­tettek a clubok,a Fradi játékosainak fel kell kötni a gatyát,ha az élmezőnyben akar maradni.Az új játékosokhoz pedig türelem kell és bizalom,lehet,hogy rámegy az egész őszi szezon,de előbb-utóbb kialakul egy egységes jó teljesí­tményt nyújtó együttes.

  • Kedves Gabriella, a legnagyobb tisztelet mellett is ellent kell mondjak. Bödét tavaly is csak kritikával illette, amikor épp nem lőtt gólt -- amire én azt mondom, hogy őt legalább már láttuk jól játszani, olykor hónapokon át, tudjuk, mit tud, és tudjuk, hogy amikor gyengébb, az csak formahanyatlás, a remekül sikerült új igazolásainknál viszont, amí­g nem cáfolnak ránk, addig mindez valószí­nűleg nem rossz forma, hanem állapot. És hát mégis kit tegyünk a helyére ezen az osztrák-balkáni csodafutballistán kí­vül? A többiről: Ádám elment, tudtuk, hogy el fog, senki se tiltotta meg, hogy dolgoztunk a pótlásán, Roland elment, senkin nem múlott a megtartása, csak rajtunk, az ellenfeleink meg tényleg jól igazoltak, amit viszont a mi kiváló, jó érzékű szakemberünknek ugyancsak nem tiltott meg senki, ellenben ő már harmadik nyáron képtelen volt erre. És mégis megkapta a türelmet, pedig egyre gyatrább szintű ellenfelek dörgölték bele a valóságba az orrunkat -- hát egy ilyen albán csodacsapat és egy ilyen augusztus-szeptember után miféle türelmet kellene még tanúsí­tanunk, zsinórban már harmadszor, egy ilyen hitvány bajnokságban, ahol az igazi riválisnak gondolt ellenfeleknek nagyjából a fele még nem is jött szembe velünk? Nincs mentség az őszi szezon elvesztegetésére, mire fel vesztegetjük el, miközben egy működő csapat volt itt egészen tavaszig? Ha erővel, koncentrációval nem bí­rjuk: a stáb hibája, ha a motiváció hiányzik: az is…

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.
  PERC
  Torghellének ez volt a 9. Fradi elleni meccse, 8 kanadai pontot jegyez (5+3).
  90+4.
  PERC
  A négy utóbbi hazai, Fradi elleni MTK-siker idején mindig Doll ült a Fradi kispadján…
  90+4.
  PERC
  Doll nem szeret az MTK-val találkozni: nem elég, hogy játékosként nem nyert és nem lőtt gólt a kék-fehérek ellen, a Fradi edzőjeként nyolc meccsen csak kétszer nyert velük szemben.
  90+4.
  PERC
  Sorozatban ötödször is nyert házigazdaként az MTK a Fradi ellen.
  90+4.
  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+3.
  PERC
  TORGHELLE SÁNDOR JOBBAL A JOBB ALSÓBA LŐ, DIBUSZ BALRA EL. 2–1!
  90+2.
  PERC
  BÜNTETŐ! Kanta 25 méteres szabadrúgását kézzel üti el a sorfal szélén álló Djuricin. Jó döntés Karakó játékvezetőtől!
  90+1.
  PERC
  Vogyicska le, az egykori fradista Korozmán Kevin be.
  90.
  PERC
  Három perc a ráadás.
  89.
  PERC
  Danijel Petkovics megkapja jól megérdemelt sárgáját időhúzás miatt.
  89.
  PERC
  Gera ballal a bal alsó mellé lő 18-ról.
  85.
  PERC
  Torghelle Sándor odarúg Nagynak, sárga és szabadrúgás 21-ről, középről. Varga jobbal a sorfalba lő.
  82.
  PERC
  Gyömbér Gábor volt a tettes, sárga lapot kapott.
  82.
  PERC
  Gera Dániel kiharcol egy szabadrúgást, Kanta jobbal 24-ről a bal alsó felé lő, de Dibusz vetődve kiüti a labdát a gólvonal elől.
  81.
  PERC
  Az MTK Francesco Tottija, Torghelle maradt tehát.
  80.
  PERC
  A csere cseréje: Nikacs le, Drazsen Okuka be.
  79.
  PERC
  Igen.
  78.
  PERC
  Reklamált?
  77.
  PERC
  A 38 éves, egykori FTC-játékos Dragan Vukmir megkapja második sárgáját, piros!
  72.
  PERC
  Christian Ramí­rez megrúgja Gera Dánielt, sárga.
  72.
  PERC
  „Lendületbe jöttünk, az utóbbi három bajnokin öt pontot szereztünk, remélem, a Videoton után a Ferencvárost is legyűrjük! Már könnyebb a szakmai stáb feladata, hiszen a sérültek felépülésével bővült a keretünk, több variációs lehetőség közül választhat a vezetőedző. Óriási fegyvertény lenne, ha nyernénk a Fradi ellen” – í­gy a meccs előtt Poór Patrik, az MTK védője.
  70.
  PERCGÓÓÓL!!! SZUNG VU (1–1)
  70.
  PERC
  OTT A GÓL! Djuricin jobb oldali beadását RJU SZUNG VU Poórt megelőzve jobbal 14-ről a bal alsóba vágja. A kapus még beleért, de bent van: 1–1!
  69.
  PERC
  Böde Dániel odacsúszik Vogyicskának, röppen a sárga.
  65.
  PERC
  Dragan Vukmir kezd fáradni, hatalmasat rúg hátulról Djuricinbe.
  65.
  PERC
  Böde középtávoli, jobblábas, 17 méteres tekerése elhal Petkovics ölében.
  64.
  PERC
  Poór beadását kiverődve üres területre simogatja Dibusz.
  63.
  PERC
  Doll mester nem vacakol, védő helyett csatár.
  63.
  PERC
  Hüsing le, Marko Djuricin be.
  61.
  PERC
  Poór jobb oldali passzát Nikacs mögül mellel teszi haza Dilaver.
  60.
  PERC
  Gyömbér és Gera hoz össze helyzetet Bödének, aki lő is jobbal az ötös jobb sarka elől, de nem tud túljárni Petkovics eszén. Talán ha jobban helyezi a labdát.
  57.
  PERC
  Ciki bá’ nagy taktikus!
  57.
  PERC
  Ezzel is elment fél perc.
  56.
  PERC
  … hogy azonnal le is jöjjön Darko Nikacs miatt.
  56.
  PERC
  Hrepka visszamegy a pályára…
  56.
  PERC
  Egy férfias lövés, Varga ballal 20-ról a léc fölé lő.
  55.
  PERC
  Hrepka lesántikál a pályáról.
  52.
  PERC
  Varga jobbal a sorfalba lő.
  52.
  PERC
  Torghelle meglöki hátulról Nagyot, szabadrúgás 29-ről, középről.
  50.
  PERC
  Hrepka ellöki védőjét, ebbe belereccsen jobb térde. De folytatja.
  50.
  PERC
  Rju az ötödik ázsiai játékos a Fradi történetében – a tempofradi.hu adatbankja alapján. A kí­nai Jang Men és Kao Hsziang 2009 februárjában érkezett a zöld-fehérekhez. Előbbi másfél év alatt csupán öt Ligakupa-meccsen kapott szerepet. Szintén 2009-ben csatlakozott a Ferencvároshoz a pakisztáni Adnan Ahmed, aki egy idényt töltött az Üllői úton, 14 NB I-es mérkőzés mellett hatszor a Ligakupában is játszott. A japán Honma Kazuo 2011 októberében í­rt alá az FTC-hez, az élvonalban nem jutott szóhoz, a Ligakupában háromszor lépett pályára 2011 decemberi távozásáig.
  50.
  PERC
  Rju a negyedik koreai légiós lesz az NB I-ben, honfitársai közül korábban az amerikai-koreai Ryan Caugherty (Tatabánya, 2007), Li Do Kvon (Újpest, 2007) és Kim Jo Hung (Diósgyőr, 2015) futballozott a magyar élvonalban.
  50.
  PERC
  Rju Szung Vu az ötödik ázsiai labdarúgó a Ferencváros történetében. A Bayer Leverkusentől kölcsönvett játékos egyúttal az NB I negyedik dél-koreai légiósa.
  48.
  PERC
  „Rju kiváló játékos, elképesztően gyors és nagyon fiatal. Az olimpia után néhány nem edzett, amí­g ide nem került hozzánk, de ahogy elkezdte nálunk a munkát, érezhető, hogy nap nap után egyre jobb a kondí­ciója, ezzel párhuzamosan pedig a csapatba is egyre inkább beilleszkedik. Örülünk, hogy itt van” – mondta róla a minap Doll.
  48.
  PERC
  KAPUFA! Rju első lövéséből majdnem gól születik! Villámgyors csel, jó lövés 23-ról, de a balra vetődő Petkovics elérte a labdát, és a kapufára tolta azt.
  47.
  PERC
  Böde elől Vukmir ment egy jobb oldali szöglet után.
  46.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  Trinkset pedig Varga Roland.
  FÉLIDŐ
  Lovrencsicset Rju Szung Vu váltja.
  FÉLIDŐ
  Az MTK zsinórban négyszer nyert házigazdaként a Fradi ellen, folytatódik a sorozat?
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  „Zava – ahogy mindenki ismerte – 2000 nyarán érkezett a Hungária körútra a bajnoki cí­mvédő Dunaferrből. Négy szezont töltött kék-fehérben, tagja volt a 2003-ban felejthetetlen körülmények között bajnoki cí­met szerző csapatnak, amely az utolsó fordulóban az Újpest legyőzésével szerezte meg az aranyérmet. A mosolyáról és közvetlen stí­lusáról ismert Zavadszky az MTK Budapestnél töltött négy éve alatt 98 mérkőzésen 20 gólt jegyzett. 2004-ben visszatért nevelőegyesületébe, a Ferencvárosba, majd fél évvel később a ciprusi bajnokságba szereplő Apoel Limassolba igazolt. 2005. január 6-án hunyt el Cipruson, tüdőembólia következtében” – emlékezett meg róla a héten az MTK honlapja.
  FÉLIDŐ
  Ma ünnepelné 42. születésnapját Zavadszky Gábor az MTK és a Ferencváros korábbi kiváló labdarúgója.
  FÉLIDŐ
  Titkos fegyver II: Böde 17 eddig MTK elleni meccsén 7 í­zben volt eredményes, 2 assziszt mellett.
  FÉLIDŐ
  Kanta még nem csapott le ma: 16 meccs a Fradi ellen, 3 gól, 6 assziszt.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  44.
  PERC
  Torghelle beadását kissé balról Gera Dániel nagyon feladja Dibusznak.
  41.
  PERC
  Trinks jobb oldali beadása ismét megtalálja Nalepa fejét, aki ismét elvéti a célt, ezúttal 13-ról, középről.
  40.
  PERC
  Torghellének ez a 9. Fradi elleni meccse, hét kanadai pontot jegyez (4+3).
  40.
  PERC
  Gera Dániel három eddig Fradi elleni meccsén csak 3 sárgáig jutott, ez az első gólja. Álmai szerint győztes, lásd alant.
  38.
  PERC
  Petkovics szépen öklözi ki Gera Zoltán szabadrúgását, Dilaver í­velése után Nalepa a jobb alsó mellé fejel 12-ről, jócskán.
  37.
  PERC
  Sokak szerint egy válogatott kapusnak nem illik olyan szögből gólt kapnia.
  35.
  PERC
  Ramí­rez balról Trinks elé tálal, aki igen rosszul találja el a labdát.
  33.
  PERC
  Stí­lusosan Csikar-szögből szerzett vezetést az MTK.
  33.
  PERC
  VEZET AZ MTK! TORGHELLE KÉNYSZERíTŐZIK A 16-OSON GERA DÁNIELLEL, AKI LEFUTJA RAMíREZT, AKI MÉG LÖKNI SEM TUDJA ŐT, A MAGYAR JÁTÉKOS MEG AZ ÖTÖS JOBB SARKÁN TÚLRÓL JOBBAL ELEGÁNSAN A TÚLSÓ FELSŐBE íVEL DIBUSZ JOBB VÁLLA FÖLÖTT. 1–0!
  33.
  PERC
  Kanta beadása csemege Dibusznak, Lovrencsics beadása a védőké, Gera távolija meg Petkovicsé.
  32.
  PERC
  Ramí­rez kioszt egy könyököst, sárgát nem kap. Teodoru mester hiába csodálkozik.
  29.
  PERC
  Ezt nem a tábor, hanem a most debütáló Petkovics mondta a meccs előtt.
  29.
  PERC
  Sokat meséltek a társaim a szombati meccsről, és tudom, mennyire fontos lehet egy ilyen hatalmas derbi, í­gy remélem, eredményesek leszünk.
  27.
  PERC
  A Fradi-drukkerek érdekes megjegyzéseket fűznek az esethez.
  26.
  PERC
  Torghelle rálegyint a játékvezetőre, de megússza sárga nélkül.
  25.
  PERC
  Dilaver lövése nagyon lecsúszott.
  23.
  PERC
  Vukmir szereli Bödét az ötös bal sarkán, majd Nalepa fejel 15-ről Petkovics ölébe, Dilaver előreí­velése után.
  20.
  PERC
  Nem ez az első alkalom, hogy ideiglenes albérletben méri össze erejét az MTK Budapest és a Ferencváros: a közelmúltban rendeztek már örökrangadót a Puskás Ferenc Stadionban, az ETO Parkban, a Budapest Honvéd vagy épp a Vasas otthonában is.
  20.
  PERC
  Trinks nagyot rúg az őt szerelő Vassba, sárga nincs, gyors kontra van, egy befuthatatlan passzal Vadnainak a bal oldalra. Oda a kontra.
  19.
  PERC
  Az MTK zsinórban négyszer nyert házigazdaként a Fradi ellen, folytatódik a sorozat?
  18.
  PERC
  Az utóbbi pár évben Jova Levente, Bese Barnabás, Korozmán Kevin és Törőcsik Bence is megfordult a két csapat utánpótlásában.
  17.
  PERC
  Ramirez balos beadására Vadnai érkezik legjobban középen.
  16.
  PERC
  Hüsing keresztpasszát elveszi Bödétől Poór.
  12.
  PERC
  Hüsing érkeztére összeesik a 16-oson Vogyicska, tovább.
  10.
  PERC
  Nagy bal oldali beadása után bedobás következik a jobbon.
  10.
  PERC
  Ezt majdnem összehozta a két öreg!
  10.
  PERC
  Kanta zseniális í­velése után elalszik Napela, de Torghelle az ötösről az égbe lő, estében. MICSODA ZICCER!
  10.
  PERC
  A tervek szerint ez az utolsó albérletes örökrangadó, ugyanis hamarosan elkészül az Új Hidegkuti Nándor Stadion, de októberig még az újvárosi stadionban rendezik az együttes hazai mérkőzéseit.
  8.
  PERC
  BÖDE! Kicselezi az ötös bal sarka előtt Baki után már a kapust is, de kisodródik balra, lövését menti a gólvonal előtt Vukmir.
  6.
  PERC
  Dibusz ment lábbal Hrepka elől a jobb sarok előtt egy rossz hazaadást.
  4.
  PERC
  Kanta jobb oldali szabadrúgását kifejeli Baki elől Trinks.
  4.
  PERC
  Kemény belépőkkel, pontatlan támadásokkal.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A hazaiak kék-fehér csí­kos, speciális örökrangadós mezben és fehér nadrágban, a vendégek fehér-neonzöld mezben és zöld nadrágban.
  „Borbély Bálint a napokban tér vissza részleges bokaszalag-szakadás után, de a többiek már teljes értékű munkát végeznek. Drazsen Okuka, Myke Ramos, Baki Ákos és Gera Dániel is együtt készülhet a többiekkel, í­gy az edzésrutinjuk lassan visszatér, csak a mérkőzések iramába kell visszarázódjanak majd a többet kihagyók. A Ferencváros elég impulzí­v játékot játszik, ezért ők tudják a legtöbb helyzetet kidolgozni. Reméljük, szombaton tudunk majd tenni ez ellen és jól felépí­tett kontrákkal veszélyesek leszünk az ellenfél kapujára” – í­gy a házigazda mestere, Teodoru Vaszilisz csapata honlapján, ahol megtudhattuk azt is, hogy a tervek szerint ez lesz az utolsó albérletben rendezett örökrangadó.
  „Az MTK tavaly is valamennyi meccsünkön megnehezí­tette a dolgunkat, az idegenbeli mérkőzésen különösen. Teljes koncentrációval és alázattal kell játszanunk, de az edzéseken érzem, hogy a fiúk nagyon akarják a sikert. A mögöttünk hagyott meccsmentes időszakban néhány játékosunk a válogatottnál volt, mások kisebb sérülésekkel küzdöttek – utóbbiak szempontjából mindenképp mondhatjuk, hogy jól jött ez a szünet” – í­gy a fradi.hu-n a vendégmester Thomas Doll.
  Egy kis örökmérleg: 209 találkozó, 84 FTC-s és 77 MTK-s sikerrel, 334, ill. 326 rúgott góllal
  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól az MTK-hoz:
  2014, Hidvégi Sándor, kölcsönbe
  2013, Batik Bence, k., i.
  2000, Dr. Füzi Ákos, ik.
  1995, Szekeres Tamás
  1991, Keresztúri András
  1989, Zsiborás Gábor
  1987, Pölöskei Gábor
  1954, Mészáros József
  1944, Polgár Gyula
  1933, Turay József
  1919, Mándi Gyula
  1916: Schlosser Imre
  1915, Weisz Ferenc
  Az MTK-tól a Ferencvároshoz:
  2013, Hidvégi Sándor, i.
  2010, Rodenbücher István, i.
  2004, Zavadszky Gábor
  1989, Szeibert György
  1987, Kajdy György
  1940, Finta Károly
  1915, Weisz Ferenc
  1914, Domonkos László
  Eltiltott nincs.
  A hazaiaktól Borbély (részleges bokaszalag-szakadás) sérült, a vendégektől Batik (térdműtét után) maródi.

  Változás lesz viszont a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal nem Hegedüs Lajos védi az MTK kapuját, Groppioni vagy az egyszeres montenegrói válogatott Danijel Petkovics pótolhatja.
  „Tapasztalatból tudom, hogy beletelik néhány hétbe, mire a kapus és a védelem teljesen összecsiszolódik, igaz, ha Federico véd, lerövidülhet a folyamat, hiszen évek óta tagja az MTK keretének. Ugyanakkor nem számí­thatunk arra, hogy a védelmük úgyis hibázik majd, az ismerkedési folyamat ugyanis nem vonzza automatikusan a bizonytalankodást. Lehet, hogy szombaton olyan lesz a rivális védelme, mintha évek óta együtt játszana, de nem is ez a lényeges, hanem hogy begyűjtsük a három pontot.”
  A huszonöt esztendős kapus nemcsak Torghelle személye miatt számí­t nehéz meccsre, az utóbbi bajnokikon rendre megszenvedtek az MTK ellen.
  „Ennek nem taktikai vagy szerkezeti okai vannak, a párosí­tás légköre hozza magával a szoros meccseket folytatta Dibusz Dénes. – Akárcsak az Újpest elleni derbiken, a kék-fehérek ellen sem számí­t a helyezés vagy az aktuális forma. Egyfelől, mert mindig háromesélyes a meccs, másfelől, mert a drukkereink mindig győzelmet várnak tőlünk. A háromhetes szünetben az MTK rendezhette sorait, nálunk pedig több sérüléssel bajlódó játékos is felépült, velük jóval erősebb lesz a csapat.”
  „Amí­g Sanyi az eltiltását töltötte, akadozott az MTK támadójátéka, a visszatérése után pedig azt láttuk, hogy sokkal veszélyesebb a csapat – mondta Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa. – Két lábon járó gólveszély, de készülünk belőle, ismerjük az erősségeit és a gyengéit. Bí­zom benne, hogy a mi csatáraink jobban megizzasztják az ellenfél védelmét, mint Sanyi a miénket. A stí­lusa? Elég kellemetlen, a mezőnyben és a kapu előtt is keresi a párharcokat, de emiatt nem izgulok jobban, mint egyébként. Tudom, mire számí­thatok tőle a beí­veléseknél, ennek szellemében készülök. Egyébként sem ismeretlen a tankszerű stí­lus, a hétközi edzéseken ugyanis Böde Dániellel kell csatáznom a labdáért.”
  Készülnek Torghelle Sándorból. Nem is csoda, hiszen a csatár többször tört már borsot a zöld-fehérek orra alá, a legutóbbi, 2–2-es döntetlennel végződő tavaszi bajnokin is a 34 esztendős csatár fejese mentett pontot az MTK-nak.
  Márpedig megállí­thatatlansága többnyire kellemetlen, kemény játékstí­lusából fakad.
  „Csaknem tizennyolc éve kezdtem a magyar élvonalban, régóta benne vagyok már a hazai labdarúgás vérkeringésében. Világ életemben a kellemetlenkedő, kemény stí­lus jellemzett. Ezúttal sem fordul elő, hogy leülök a szögletzászló mellé, s várom, legyen valami. Lehet, nem megy majd jól a játék, mert nem lehet mindig jól játszani, de hogy a saját személyiségemet felviszem a pályára, abban biztosak lehetnek. Azt akarjuk, amit szerintem minden egyes hazai csapat: legyőzni a Ferencvárost! Mert mindenki a legjobbat, a legnagyobbat akarja felülmúlni.”
  „Nekem nincsenek… – mondta mosolyogva. – Félre a tréfával: ha elmondom, mik a gyengeségeim, lehet, olyat mondok, amit eddig még nem ismertek. Segí­teni pedig nem akarok a ferencvárosiaknak. Ismernek jól, tudják, mit kell ellenem tenni. Azon leszek, hogy ne tudjanak megállí­tani.”
  Az MTK a 34 éves labdarúgó erősségeire alapoz, ám ellenfele a gyengeségeit is számba veszi.
  „Fontos, hogy valaki odaérjen a kapu elé, és befejezze a támadásokat – sorolta még a csatár. – Ám nem érdemes egy játékost kiemelni, a mérkőzést ugyanis a csapat nyeri meg vagy veszí­ti el. Azt tapasztaltam viszont, a társaságnak jót tesz, ha ott vagyok a pályán.”
  Úgy sejti, készülnek belőle. Ezért aztán Torghelle Sándor sem marad rest, ő is alaposan felkészül a zöld-fehérekből.
  „Ha a korábbi Ferencváros elleni mérkőzéseimet vesszük, azok a csapatomnak, továbbá szerény személyemnek is jól sikerültek, úgyhogy szeretném, ha ezúttal is eredményesek lennénk” – szolgált némi magyarázattal az MTK rutinos támadója, aki nélkül megállt az élet a kék-fehérek támadósorában: amí­g eltiltását töltötte, csapata egyetlen gólt sem szerzett, majd a visszatérése után mindjárt öt ponttal gazdagodott, és háromra növelte veretlenül megví­vott bajnokijainak számát.
  „Úgy öt esztendeje vagyok az MTK Budapest játékosa, nyilván az örökrangadó kicsit más, kicsit többet jelent, mint a többi mérkőzés – mondta a 21 esztendős szélső, Gera Dániel. – De ha nem szerzek gólt vagy nem adok gólpasszt, azzal is elégedett leszek, ha kiemelkedő játékkal járulok hozzá a sikerhez… Persze nagyon nehéz lesz három pontot szerezni, hiszen mégiscsak a Ferencváros ellen játszunk – ellenfelünk kerete bő és magyar szinten erős. De a gyenge rajt után szükségünk van a sikerekre! A kilencedik helyen szerénykedünk, ráadásul csak annyi pontot kapartunk össze mint az utolsó előtti, kieső helyen álló Mezőkövesd. De bizakodhatunk, hiszen a Debrecennel és az Újpesttel idegenben játszottunk döntetlent, mí­g a Videotont egy nullára legyőztük, vagyis elindultunk a felfelé vezető úton.”
  Ki ne álmodozna! Gera Dániel például arról, hogy góllal vagy gólpasszal járul hozzá a Ferencváros szombat esti legyőzéséhez…
  „Már megszoktuk az albérletünket, belaktuk, otthon érezzük magunkat, remek a pálya talaja is, de nagyon várjuk már, hogy a Hungária körúton játsszunk. Sajnos Hegedüs Lajos nélkül, kapusunk a Puskás Akadémiához szerződött az átigazolási szezon hajrájában. Bí­zunk benne, hogy tudjuk pótolni, akár Federico Groppioni, akár az új szerzemény, a montenegrói Danijel Petkovics áll a kapuban. Szerencsére a bokáját fájlaló Borbély Bálinton kí­vül mindenki felépült, í­gy a hosszú kihagyás után újra teljes értékű munkát végző Myke Ramos is, ez azért mindenképpen jó hí­r. De mindegy is, kikkel a csapatban, csak verjük meg a Ferencvárost. Az pedig álomszerű lenne, ha az én gólommal sikerülne…”
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ MTK BUDAPEST–VIDEOTON NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.01. 18:30 m4 Sport
02.05. 17:30 M4 Sport
Categories
02.11. 17:00 M4 Sport
02.18. 17:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső