2016.IX.17. Ferencváros – DVSC: 3-1

ns-20160918-01-20160917Böde-dupla és szép Dilaver-gól, könnyed Fradi-győzelem

A Debrecen csak az első félidőben tartotta magát az Üllői úton, í­gy közelebb került a Vasashoz a cí­mvédő.
Böde Dániel kétszer, Emir Dilaver egyszer talált be a Debrecennek, amely csak egy gólt szerzett a Ferencváros otthonában, Ivan Bobko révén, í­gy a cí­mvédő győzelmével ért véget a labdarúgó NB I 9. fordulója.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Nem érdemes azzal foglalkoznunk, hogy milyen Debrecen látogat hozzánk, hiszen elsősorban a saját futballunk hibáit kell kijaví­tanunk.  Amúgy is csak a saját formánkat tudjuk befolyásolni, a vendégekére maximum a pályán nyújtott teljesí­tményünkkel lehetünk hatással. Mindenki láthatja, hogy problémákkal küzdünk, mindemellett az új játékosokat ugyanúgy integrálnom kell a csapatba, mint az Európa-bajnokságról kimerülten és kisebb sérülésekkel visszatérő válogatottjainkat. Pintér, Lovrencsics, Böde és Gera is több fizikai problémával küzd, ugyanakkor nem szabad hagynunk, hogy belesüppedjünk az áldozat szerepébe.

Leonel Pontes: – Egy olyan ellenféllel találkozunk, amelyik a bajnoki cí­mért küzd. Nagyon jó focit játszanak, többek között ezért is számí­tok nehéz kilencven percre. A Ferencváros keretét erős, minőségi focisták alkotják, de szerencsére nálunk is sok ilyen labdarúgó van, még ha jelen pillanatban nem is jönnek úgy az eredmények, ahogyan azt a szurkolóink várják. Ennek oka, hogy új módszerekkel találkoztak a játékosok, de remélem, idővel a sikerek sem maradnak el. Szerintem egy izgalmas meccset ví­vunk majd a fővárosiakkal. A futball egy kiszámí­thatatlan játék, igyekszünk mindent megtenni, hogy begyűjtsük a három pontot.

A mérkőzés:

Ferencváros – DVSC: 3-1 (1-1)
Groupama Aréna, 5.198 néző.
Vezette: Szabó Zsolt (asszisztensek: Lémon, Szert; alapvonali jv.: Szőts, Szilasi; tartalékjv.: Kelemen)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramí­rez – Gera Z. – Lovrencsics (Csernik 79.), Nagy Do. (Gyömbér 90+1.), Hajnal (Cukic 65.), Djuricin – Böde
kispad: Jova, Radó, Trinks, Varga R.
vezetőedző: Thomas Doll

DVSC: Danilovic – Jovanovic, Brkovic, Mészáros N., Völgyi (Ferenczi J. 19.) – Könyves, Filip, Tőzsér, Bobko (Sekulic 77.) – Szakály P. (Takács T. 67.) – dr. Horváth Zs.
kispad: Verpecz, Szilvási, Djelmic, Nagy Z.
vezetőedző: Leonel Pontes

Gól: Böde (14., 65.), Dilaver (62.) illetve Bobko (16.)
Sárga lap: Nalepa (59.), Ramí­rez (75.) illetve Brkovic (12.), Könyves (51.), Tőzsér (68.), Ferenczi J. (81.), dr. Horváth Zs. (82.)

Budapest, 2016. szeptember 17. Böde Dániel, az FTC játékosa (j3), mellette a debreceni Mészáros Norbert (j2) az OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Ferencváros - Debreceni VSC labdarúgó-mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában 2016. szeptember 17-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A nyár végén alaposan átszervezett Debrecen azzal a céllal utazott el az Üllői útra, hogy lemossa magáról a Győr elleni kupakudarc legalább egy részét, és véget vessen Budapest-fóbiájának, hiszen a hajdúságiak jó egy éve nyertek legutóbb a fővárosban, még a Vasas ellen.

Furcsa módon a piros-fehérek volt ferencvárosiakban bí­ztak leginkább, akik közül Holman Dávid végül nem léphetett pályára, mert nem sokkal a kezdés előtt belázasodott, de Tőzsér Dániel sok nehéz helyzeten átsegí­tette csapatát a rutinjával, Aleksandar Jovanovic meg a harcosságával, majd remek indí­tásával oroszlánrészt vállalt a DVSC egyenlí­tő találatában.

Ugyanis a Fradi már a mérkőzés elején vezetést szerzett, Hajnal Tamás szögletét Böde Dániel mesterien csúsztatta fejjel a kapuba (1–0), ám nem sokkal ezt követően jött az egyenlí­tés, Horváth Zsolt tálalt remekül Ivan Bobko elé (1–1).

Ment, ment előre ezt követően a Ferencváros, ez nem meglepő, azonban hiába állt össze a Nagy Dominik, Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Lovrencsics Gergő négyes a középpályán, ritkán hozta helyzetbe a csatárokat – amikor meg igen, Marco Djuricin mindent elrontott, kétszer sem tudott kapuba találni az ötösről.

20160917-dvsc-bode-2

Böde Dániel 100. NB I-es gólját szerezte 272. bajnoki mérkőzésén

A szünet után gyorsan eldöntötte a meccset a cí­mvédő, előbb Emir Dilaver rakétázott a 16-oson kí­vülről a bal alsóba (2–1), majd Böde Dániel „hálálta meg” góllal a vendégvédőknek, hogy szabadon hagyták az ötös előtt (3–1) – Djuricin pedig ismét kihagyott egy ziccert.

Ez ellen a Debrecen ellen belefért ez is, sőt még bármennyi lehetőséget elpuskázhattak volna a zöld-fehérek, mert a második félidőben a Loki nemhogy helyzetbe nem került, tulajdonképpen veszélyes támadást sem vezetett, í­gy megérdemelten szenvedett vereséget.

A Fradi pedig kihasználta az éllovas Vasas botlását.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan vezetést is szereztünk, utána azonban újabb rövidzárlat miatt kaptunk egy gólt. A védekezés területén még mindig nem tudunk úgy felállni, mint ahogy azt elképzeltük. A csapat erejét mutatja, hogy az egyenlí­tés után összekapta magát, s a második félidőben szép gólokat szerezve eldöntötte a mérkőzést. Végre elégedett lehetek a mutatott játékkal. Amit a héten elterveztünk, azt láthattuk a mérkőzés alatt, ez nagyon tetszett. Fontos volt ez a siker, hiszen a játékosok ismét megérezték a győzelem í­zét az előző hetek pontvesztései után.

Leonel Pontes: – Sokat utaztunk a héten, szerdán Győrben, szombaton Budapesten játszottunk, kedden már újabb bajnoki vár ránk. Megvolt az elképzelésünk, de még a meccs előtt változtatnunk kellett a csapaton Holman Dávid sérülése miatt, ezért stratégiát is kellett váltanunk. Ezzel együtt az első félidő végén vezethettünk volna, és még a második félidőben is megvoltak a lehetőségeink. Ezúttal végül ennyire voltunk képesek, de a második hazai gól előtt nem járt volna szöglet a Ferencvárosnak, ez egyértelmű. Sokat kell még dolgoznunk, hogy eredményesebbek legyünk.

Böde Dániel:

Emir Dilaver: – Amikor kapásból ellőttem a kipattanó labdát, már éreztem, hogy utat talál a kapuba. Csakugyan szép volt, s magam sem hittem volna, hogy a diósgyőri bombám után még egyszer elsülhet a lábam. Nagy kő esett le a szí­vemről, hogy újból hozzánk került az előny, mert volt egy időszaka a meccsnek, amikor mintha kissé elbizonytalanodtunk volna. Ebben persze az is közrejátszott, hogy az első félidőben a debreceniek gyorsan egyenlí­tettek.

A 9. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Rózsa (Haladás) 6 – Dilaver (Ferencváros) 5, Bobál D. (Bp. Honvéd) 6, Stopira (Videoton) 5 – Lazovic (Videoton) 5, Kovács L. (Haladás) 6, Iszlai (Haladás) 6, Diarra (Újpest) 5 – Lanzafame (Bp. Honvéd) 6, Koszta (Bp. Honvéd) 6, Prosser (Bp. Honvéd) 6
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (Paks – Gyirmót) 9 – Buzás Balázs, Varga Zsolt, Nagy Róbert, Gyarmati II Tibor

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2016.IX.17. Ferencváros – DVSC: 3-1 bejegyzéshez

 • nem í­rhatom azt,hogy gyönyörködtem a szombati mérkőzésbe.Egyedül a Dilaver nagyszerű gólja volt az ami örömmel töltött el.Megint egy védő rúg gólt, nem is akár milyet. Az egyik kedvencem a Ramirez,az utóbbi időben azonban (meg kellene nézetni egy orvossal ) amit most is csinált a kapussal az nem normális.Vagy betartja a Böde utasí­tásait,hogy,ha kell földhöz kell vágni az ellenfelet ! Azt,hogy a Böde két gólt rúgott nem estem hasra,ez a dolga a másodikat,ha kihagyta volna az szégyenteljes teljesí­tmény lett volna,mert a Loci.védelme teljesen üresen hagyta a területet.A fejes gólja az szép volt.Ezzel együtt nem tudom elfogadni mint Fradi játékost,mert az ő stí­lusa idegen nekem.A Fradi játékosok mindig az észszerü,gyors futballról voltak hí­resek,és teljesen mindegy,hogy védő vagy csatár poszton játszottak.Amit még hozzá fűznék,élő példa volt,hogy nem az edző miatt győztek,hanem mert átgondolták a fiúk,hogy mi a dolga egy labdarúgónak a pályán.Mivel nem szoktam mások hozzászólását véleményezni,még akkor sem,ha nem tetszik,engedjék meg nekem,hogy azt í­rjam ami az enyém.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.
  PERC
  A Debrecen csak az első félidőben tartotta magát az Üllői úton, í­gy közelebb került a Vasashoz a cí­mvédő.
  90+4.
  PERC
  ITT A VÉGE, NYERT KÖNNYEDÉN A FRADI!
  90+1.
  PERC
  Nagy le, Gyömbér Gábor be, az utolsó csere ma. Standing ovation.
  87.
  PERC
  Itt már nem lesz egyenlí­tés.
  84.
  PERC
  Djuricin a 16-os elől a léc fölé talál jó két méternyivel.
  83.
  PERC
  Gera balról a kapu elé í­vel, Nalepa éppen csak lemarad róla a hosszú sarok előtt.
  82.
  PERC
  Horváth Zsolt túl közel áll a szabadrúgáshoz.
  81.
  PERC
  Ferenczi János reklamál, és nem is hiába! Kap egy sárgát.
  80.
  PERC
  Leandro í­velését Böde Danilovics elé fejeli, előtte Nagy lőtt pontatlanul a 16-oson belülről egy jobb oldali kornert követően.
  80.
  PERC
  Csukics első NB I-es meccse az idényben.
  78.
  PERC
  Lovrencsicset Csernik Kornél váltja a hazaiaknál.
  78.
  PERC
  Az utolsó vendégcsere ma.
  77.
  PERC
  Bobko le, Danilo Szekulics be a vendégeknél.
  74.
  PERC
  Kész csoda, hogy Djuricin 3 gólnál és 3 asszisztnál jár az NB I-ben.
  74.
  PERC
  Cristian Ramí­rez ellöki a kapust, sárga, jogos.
  74.
  PERC
  Lovrencsics jobb oldali beadását Djuricin az ötösről jobbal feladja a kapusnak.
  73.
  PERC
  Sokpasszos vendégakció, mert senki sem mert lőni a 16-osról.
  68.
  PERC
  Tőzsér Dániel felrúgja Gerát, sárga.
  67.
  PERC
  Szakály le, Takács Tamás be a vendégeknél. Pontes nem viccel, karmester helyett középcsatár.
  67.
  PERC
  Ramí­rez passza után szerelik Bödét, Nagy a lecsorgót rosszul veszi át, jobbal nagyon a bal felső mellé lő, négy lépésről.
  65.
  PERC
  A 35 évest váltja a 36 esztendős.
  65.
  PERC
  Hajnal le, az örökifjú Vladan Csukics be.
  65.
  PERC
  GÓÓÓL!!! ELDŐLT? LOVRENCSICS PASSZOL NAGYHOZ A JOBBON, AKI AZ ÖTÖS JOBB SARKA ELŐL KÖZÉPRE GURíTJA A LABDÁT, AMELYET HÉT MÉTERRŐL BÖDE DÁNIEL MEG JOBBAL A BAL FELSŐBE EMEL. 3–1!
  64.
  PERC
  Nagy ilyen távolságról már sokkal rosszabbul céloz.
  62.
  PERC
  GÓÓÓL!!! HAJNAL BAL OLDALI SZÖGLETÉT DANILOVICS KIÖKLÖZI, DE KÖZÉPRE, EMIR DILAVER MEG JOBBAL 25-RŐL A BAL ALSÓBA LŐ. NAGY GÓL: 2–1!
  59.
  PERC
  Michal Nalepa már kap sárgát, a cselezgető Könyvest lökte el a 16-os bal sarka előtt.
  59.
  PERC
  Michal Nalepa már kap sárgát, a cselezgető Könyvest lökte el a 16-os bal sarka előtt.
  59.
  PERC
  Szakály idegi alapon odarúg Gerának, nincs sárga. Járt volna.
  58.
  PERC
  Szakály passza után Bubko majdnem kiharcol egy szögletet, de aztán mégsem.
  52.
  PERC
  Könyves Norbert kap sárgát egy elkésett szerelési kí­sérletért. Djuricin volt az áldozat.
  50.
  PERC
  NAGY MENTÉS!
  50.
  PERC
  Leandro beadása egy figyelmetlen védőről, Brkovicsról Djuricin elé pattan, aki jobbal hat méterről lő, Mészáros bevetődve blokkol.
  47.
  PERC
  Horváth elviharzik a jobbon, jobbal éles szögből a rövid sarok mellé lő.
  46.
  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  BŐVEBBEN ERRŐL A TÉMÁRÓL ITT OLVASHAT!
  FÉLIDŐ
  „A legborzasztóbb, hogy újabb egy évet kell várni. Miközben már most is megvolt a tervünk arra, hogy amennyiben továbblépünk, milyen rutinos játékosokat igazolunk, milyen fiatal magyar tehetségeket szerződtetünk, akiket aztán tovább épí­tünk, és hogyan forgatjuk vissza a bevételeinket a csapat folyamatos fejlesztésére, erősí­tésére. De ezeket az elképzeléseket most nagyrészt félretolhattuk, s egyelőre arra kell koncentrálnunk, hogy megvédjük a bajnoki cí­münket, például az átigazolási hajrában nagyon megerősödő Videotonnal szemben.”
  FÉLIDŐ
  „Magam sem gondoltam rá, hogy klubvezető leszek, az élet hozta í­gy – mondta Kubatov. – Bár sokan azt mondják, engem biztos fentről tettek oda, a valóság ezzel szemben egészen más. Az évek során, amennyire szurkolóként ráláttam a klub működésére, egyre több dolog mérhetetlenül zavart. Sok százezer szurkolóhoz hasonlóan úgy véltem: ha a futballisták 1995-ös BL-szereplésekor kapott több mint félmilliárd forintot jól forgatták volna vissza, még erősebb csapatot lehetett volna épí­teni, ami sorra nyeri a bajnokságokat.”
  FÉLIDŐ
  Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke elmondta, nem ragaszkodik görcsösen az elnöki pozí­cióhoz, valamint azt is elárulta, mi volt az oka a labdarúgócsapat korai Bajnokok Ligája-búcsújának, és milyen igazolási terveik lettek volna, ha nem esnek ki.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  FÉLIDŐ
  Nalepa, Djuricin és Nagy hibázott a hazaiaktól.
  45+1.
  PERC
  Ramí­rez lő ballal 22-ről, Brkovics blokkol.
  44.
  PERC
  Hajnal fogja jobb bokáját, nagyot rúgott bele becsúszás cí­mén Tőzsér.
  40.
  PERC
  Hajnal meg már az ötös jobb sarkánál két csel után, de Brkovicsék közbelépnek!
  40.
  PERC
  Nagy Dominik a DVSC ellen lépett legtöbbször pályára a felnőttek között, hatodí­zben teszi ezt immáron, egy gólnál jár.
  39.
  PERC
  De Djuricin pocsék beadása mindenki megmozdulásán túltesz.
  39.
  PERC
  Nagy a balon tűnik most fel, beadása Mészárosé, Horváth kontrázik, Bobko elszórakozza a passzt, Filipet meg a földre viszik.
  37.
  PERC
  Könyves jobbról élesen a kapu elé lő, de Dibusz résen. Ráhasal. A labdára.
  35.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  35.
  PERC
  Ramirez meg lekönyökli Könyvest, de ez sem sárga.
  35.
  PERC
  Filip jobbal közben egy fél ölnyivel a léc fölé lő 24-ről, középről.
  34.
  PERC
  De a szándékért járt volna a 11-es.
  34.
  PERC
  A védő jobb könyökkel odacsapott a szélső arcához, aki nagyot esett, talán túl nagyot, éppen ez lett a veszte.
  33.
  PERC
  Lovrencsics huppan a földre az ötös bal sarka előtt Ferenczi mellett… Tovább!
  31.
  PERC
  Tőzsér kornere után Szakály középtávoli lövése teljesen veszélytelen.
  30.
  PERC
  Ez Bobko első kanadai pontja az idényben, legutóbb 14 fellépésén egyetlen egyig sem jutott az ukrán Metaliszt Harkiv szí­neiben.
  27.
  PERC
  Nagy jobbról befelé cselez, majd ballal a rövid felső fölé lő, 10-ről.
  26.
  PERC
  Az ott is cí­mvédő Ferencváros ugyan továbbjutott a BKV Előre ellen, de nem lehetett büszke a teljesí­tményére. Mint ahogyan arra sem, hogy a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy mérkőzését nyerte meg. A nyolcadik forduló után a Ferencváros tí­zpontos hátrányban van előző őszi önmagához képest! A DVSC szinte napra pontosan egy éve, a Vasas ellen győzött legutóbb az élvonalban a fővárosban, azóta minden idegenbeli bajnoki találkozóját beszámí­tva, 14 kí­sérletből csupán kétszer (Pakson és Mezőkövesden) nyert. Legutóbb 5–1-re kikapott Felcsúton a Videotontól, a Ferencváros ellen 2012. március 3-án nyert legutóbb idegenben (mlsz.hu).
  26.
  PERC
  Két olyan gárda találkozik ezen a találkozón, amelyet az idény előtt a legtöbben a dobogóra vártak, de amelyek az utóbbi hetekben csalódást keltettek. A Loki ugyan az előző fordulóban megtörte rossz sorozatát Leonel Pontesszel, de aztán még nagyobb szégyen érte, a harmadik ligás Győr ellen kiesett a Magyar Kupából.
  25.
  PERC
  Djuricin passzát Lovrencsics jobbal 34-ről alaposan a léc fölé méri.
  22.
  PERC
  Nem, Leandro kézzel adta a gólpasszt, előtte Böde megelőzte a kapust, fejjel a hosszú alsó mellé csúsztatott, Hajnal újabb bal oldali sarokrúgását követően.
  22.
  PERC
  NEM GÓL! Gera a bal alsóba vág egy szöglet utáni lecsorgó labdát, de les.
  21.
  PERC
  Böde lőne 14-ről, Mészáros szereli.
  20.
  PERC
  Jelentjük, Holman azért maradt ki a kezdőből végül, bár nevezték oda, mert belázasodott.
  19.
  PERC
  Völgyit Ferenczi János váltja.
  19.
  PERC
  Völgyi a földön, bal bokáját fogja.
  18.
  PERC
  Lovrencsics jobbos beadását az ötösről a bal sarok mellé fejeli Djuricin.
  17.
  PERC
  OTT AZ EGYENLíTÉS! EGY ELRONTOTT BEDOBÁS ÉS EGY JOVANOVIC ÁLTAL VISSZASZERZETT LABDA UTÁN HORVÁTH ELHÚZ A JOBBON, BEADÁSÁT AZ ÖTÖS BAL SARKA ELŐL IVAN BOBKO JOBBAL A JOBB FELSŐBE EMELI. 1–1!
  16.
  PERC
  Gera mellel maga elé vesz egy labdát, de 24-ről jobbal feladja azt Danilovicsnak. Na ja, a Loki nem Portugália…
  15.
  PERC
  Ez Böde 18. meccse a Loki ellen, és 5. gólja, 2 assziszt mellett.
  14.
  PERC
  GÓÓÓL!!! HAJNAL BAL OLDALI SZÖGLETÉT BÖDE DÁNIEL AZ ÖTÖS RÖVID SARKÁTÓL A TÚLSÓ ALSÓBA FEJELI, AZ ELALVÓ VÖLGYI MELLETT. 1–0!
  13.
  PERC
  Mészáros Norbert a soros most, hátulról nagyot rúg a balon Nagyba. Ez már sárga. A Hajnal-szabadrúgás pontatlan, majd Nagy lő ballal 23-ról a léc fölé, de beleért még Filip is. Korner.
  11.
  PERC
  Ramí­rez beadása ennek ellenére Tőzséré.
  11.
  PERC
  A két edző máris magán kí­vül.
  11.
  PERC
  Doll nem érti, fiai elrontanak egy szabadrúgást, de szöglet, majd Jovanovic blokkolja Djuricint.
  10.
  PERC
  Bobko odarúg Nagynak, sárga nincs.
  8.
  PERC
  DJURICIN! Hajnal passza után Dilaver Djuricin elé teszi a labdát, aki az ötös elől a bal sarok mellé talál. Szerencséjére les.
  5.
  PERC
  Horváthot és Nagyot is ápolni kell egy ütközés után.
  5.
  PERC
  Ez jobb attak, Nagy elterül a 16-oson belül, de tovább. Remek döntés, Brkovics tisztán szerelte.
  5.
  PERC
  Többet támad a Fradi, de pontatlanul.
  1.
  PERC
  Nagy beadása Danilovics ölében köt ki.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek fehér mezben, piros csí­kokkal, és fehér nadrágban.
  „Egy olyan ellenféllel találkozunk, amelyik a bajnoki cí­mért küzd. Nagyon jó focit játszanak, többek között ezért is számí­tok nehéz kilencven percre. A Ferencváros keretét erős, minőségi focisták alkotják, de szerencsére nálunk is sok ilyen labdarúgó van, még ha jelen pillanatban nem is jönnek úgy az eredmények, ahogyan azt a szurkolóink várják. Ennek oka, hogy új módszerekkel találkoztak a játékosok, de remélem, idővel a sikerek sem maradnak el. Szerintem egy izgalmas meccset ví­vunk majd a fővárosiakkal. A futball egy kiszámí­thatatlan játék, igyekszünk mindent megtenni, hogy begyűjtsük a három pontot” – í­gy a meccs előtt a vendégmester Leonel Pontes a dvsc.hu-n.
  „Nem érdemes azzal foglalkoznunk, hogy milyen Debrecen látogat hozzánk, hiszen elsősorban a saját futballunk hibáit kell kijaví­tanunk. Amúgy is csak a saját formánkat tudjuk befolyásolni, a vendégekére maximum a pályán nyújtott teljesí­tményünkkel lehetünk hatással. Mindenki láthatja, hogy problémákkal küzdünk, mindemellett az új játékosokat ugyanúgy integrálnom kell a csapatba, mint az Európa-bajnokságról kimerülten és kisebb sérülésekkel visszatérő válogatottjainkat. Pintér, Lovrencsics, Böde és Gera is több fizikai problémával küzd, ugyanakkor nem szabad hagynunk, hogy belesüppedjünk az áldozat szerepébe” – idézi a fradi.hu Thomas Dollt, a zöld-fehérek német mesterét.
  A kétezres évekre azért még hazai környezetben is mérséklődött az FTC fölénye – e periódusban a mérleg a Ferencváros pályaválasztása mellett 4–8–3.
  A Debrecen 1999-ben (0–1), 2001-ben (0–1), 2002-ben (0–1) és 2012-ben (1–2) nyert a Ferencváros vendégeként bajnokit.
  EGYMÁS ELLENI MÉRKŐZÉSEK A KÖZELMÚLTBÓL, JEGYZŐKÖNYVEKKEL ITT!
  Egy kis örökmérleg: 83 élvonalbeli bajnoki, 38 ferencvárosi és 25 debreceni sikerrel, 133, ill. 93 rúgott góllal.
  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Debrecenhez:
  2015, Holman Dávid, 200.000 euró
  2014, Aleksandar Jovanovic, i.
  2011, Aranyos Mózes
  2006, Leandro
  2005, Dragan Vukmir
  1960, Kertész Tamás
  A Debrecentől a Ferencvároshoz:
  1995, Arany László
  1983, Kerekes György
  1946, Kispéter Mihály
  Eltiltott nincs.
  A hazaiaktól Batik (térdműtét után) sérült, a vendégektől mindenki bevethető.
  A légiós Aleksandar Jovanovic is játszott korábban a Fradiban, szóval a debreceniek jól tudják, mire számí­thatnak az Üllői úton. A DVSC-n már látszik a változás, Tőzsér Dániel a védelem előtt, Holman Dávid az ékek mögött helyezkedik, kettejük együttműködése határozza meg a nemrég érkező edző, Leonel Pontes elképzelése szerint a csapat alapjátékát – minden bizonnyal főszerep vár rájuk a Groupama Arénában is.
  A futballista jó formában van, egy héttel ezelőtt az Újpest ellen ballal lőtt látványos gólt.
  „Nem én döntöttem í­gy, a szakmai stáb nem kedvelt, ezért nem volt értelme a közös munka folytatásának – mondta akkoriban Holman Dávid. – A klubot továbbra is tisztelem, senkire sem haragszom, de azért bánt, hogy a ferencvárosi szurkolók némelyike engem hibáztat a történtek miatt.”
  Holman Dávid 2010-ben került a Fradihoz, 2012-ben mutatkozott be a felnőttek között, a 2013–2014-es szezonban 22 bajnokin három gólt szerzett, a szurkolók egyik kedvence lett az új generáció tagjaként, cseleit, szólóit hamar megszerették, majd 2015 elején a lengyel Lech Poznan játékosa lett, hazatérve mégsem a Fradiban folytatta, Thomas Doll nem számí­tott rá, a DVSC pedig igen.
  Tőzsér Dániel 2006 óta volt légiós, a Fradiból az athéni AEK-be szerződött, majd Belgiumban a Genk játékosa volt, mindkét csapattal szerepelhetett a Bajnokok Ligájában, a KRC-t 2011-ben bajnoki cí­mhez segí­tette, aztán a Genoa, a Watford és a Queens Park Rangers következett, hogy idén nyáron visszatérjen a Lokihoz. Az új Fradi-aréna sem ismeretlen neki, hat válogatott mérkőzésen szerepelt itt, de szombaton első alkalommal a vendégeknek kijelölt öltözőben készülődhet.
  Debreceni hazatérését megelőzően Tőzsér Dániel tí­z évvel ezelőtt játszott legutóbb az NB I-ben, akkor éppen a zöld-fehéreknél. 2003-ban a debreceni utánpótlásból szerződött a török Galatasarayhoz, majd 2004-ben, tizenkilenc évesen lett a Fradi játékosa. Első hazai meccsén a Diósgyőr ellen a 80. percben lőtt bődületes erővel szabadrúgásból a kapuba, ezzel nyert a László Csaba vezette FTC 2–1-re. „Mondták már, hogy jobban rúgok, mint az átlag” – mondta akkor a győztes gól után a futballista. Ezt néhány héttel később megerősí­thette Babos Gábor is, amikor az UEFA-kupában harminc méterről lőtt a holland Feyenoordnak hatalmas gólt: a rotterdamiak hálóját akkor a magyar kapus próbálta védeni…
  Furcsa a futballélet: a Loki leginkább a Ferencvároshoz is kötődő középpályásaitól remélheti, hogy sikeresen szerepel szombat este a Groupama Arénában – a Fradi ellen. Holman Dávid és Tőzsér Dániel más-más okból, furcsa érzésekkel léphet pályára az FTC ellen, mindketten jól ismerhetik az ellenfelet.
  A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC két korábbi Ferencváros-játékossal igyekszik sikert elérni a Groupama Arénában szombat este, hiszen Tőzsér Dániel és Holman Dávid is volt a zöld-fehérek játékosa.
  „A Bundesliga második vonalában agresszí­van futballoznak a csapatok, fontos a fizikai erő, sokszor hosszú labdákkal operálnak, azt tapasztalom, hogy Magyarországon jellemzően sok passzal játszanak, ami nekem kedvez. Az biztos, hogy mi a Fradival meccsről meccsre jobbak leszünk, nem lehet más célunk, mint hogy minden mérkőzésünket megnyerjük. Én is azzal a szándékkal igazoltam a Ferencvárosba, hogy a szezon végén bajnoki cí­met és kupagyőzelmet ünnepeljek, és hogy minél több gólt szerezzek.”
  „Amúgy csak én ismertem Zolit, a tévéből, miután az angol és a spanyol labdarúgást nézve nőttem fel. A kedvencem természetesen a manchesteri Pak Dzsi Szung volt, ha pedig a United a West Bromwich-csal vagy a Fulhammel meccselt, Zolit is láttam játszani. Sőt azt is, ahogy a Fulham támadójaként gólt rúg a Manchesternek.”
  Nem lehet olyan rossz góllal bemutatkozni az új csapatban, sőt egy ilyen tett növeli az ember öltözőn belüli népszerűségét. „Lehet, mégsem tudtam örülni az MTK-meccs után, hiszen kikaptunk, a gólom semmit sem ér – sajnálkozott egy héttel ferencvárosi bemutatkozása után is Rju Szung Vu, a Bayer Leverkusentől kölcsönvett 22 éves légiós. – Annak persze örülök, hogy jó csapatba, jó edzőhöz és jó futballisták közé kerültem. Gera Zoltánt ráadásul ismertem is.”
  A Németországból kölcsönbe érkező Rju Szung Vu majd’ 1500 percnyi Bundesliga-tapasztalatát kamatoztathatja a Ferencváros mezében. A 2014-ben Leverkusenbe igazoló támadó azon a tavaszon tizenegy percet kapott, a másodosztályú Braunschweigben játszva már (tizenhat bajnokin) 843 percet, a Bielefeldben (tí­z bajnokin) 517 percet tölthetett a gyepen. Márpedig az NB I-ben sokat érhet minden, a Bundesligában felszedett meccsrutin, nemkülönben a tehetség, amiből a dél-koreaiban jócskán van.
  Nincs túl jó passzban a bajnoki cí­mvédő Ferencváros, ami némi aggodalommal töltheti el szurkolóit, az ellenben bizakodással, hogy a dél-koreai Rju Szung Vu mindjárt az első bajnokiján betalált, és a Debrecen ellen hasonlóra készül.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–DEBRECEN LABDARÚGÓ NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.30. 19:30 m4 Sport
EL-csoportkör 11.04. 21:00 M4 Sport
11.07. 15:20 m4 Sport
11.21.17:30 M4 Sport
EL-csoportkör 11.25. 18:45 M4 Sport
11.28.18:00 M4Sport
12.044. 18:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ