2016.IX.2. Ferencváros – Haladás: 1-4 (edzőmérkőzés)

W_ftc-haladásA Ferencváros négy gólt kapott a Haladástól felkészülési mérkőzésen

Thomas Doll csapata válogatottjai nélkül állt ki, ám a tréner í­gy sem lehet boldog.
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros felkészülési mérkőzésen 4–1-re kikapott a Haladástól.


Ferencváros – Swietelsky Haladás: 1-4 (0-1)
Balatonfüred, zártkapus mérkőzés, vezette: Molnár A.

Ferencváros: Jova (Varga Á. 46.) – Dilaver, Nalepa (Cukic 46.), Hüsing, Leandro (Sesták 46.) – Gyömbér, Busai – Varga R. (Lovrencsics 69.), Trinks, Csernik (Rju 69.) – Djuricin
vezetőedző: Thomas Doll

Swietelsky Haladás: Rózsa (Gyurján 75.) – Angyal, Schimmer, Hí­dvégi, Bosnjak (Tiba 67.) – Kovács L. (Molnár T. 70.), Overgoor – Williams (Dombi 60.), Rácz, Halmosi (Szőke 46.) – Ars
vezetőedző: Mészöly Géza

Gól: Trinks (65.) illetve Williams (8.), Ars (57. – 11-esből), Dombi (62.), Molnár T. (80.)
Sárga lap: Gyömbér (40.), Cukic (85.) illetve Ars (36.), Bosnjak (50.)

NS-20160903-04-20160902A fővárosiak kérésére zárt kapus mérkőzésen csaptak össze az együttesek. Mindkét gárda nagy lendülettel kezdett, a 8. percben Bosnjak bal oldali óriási bedobását Dilaver megcsúsztatta, Williams a kapujából kimozduló Jova felett a hálóba emelt (0-1). A 20. percben Trinks lövése ment el a jobb sarok mellet, erőlködött az FTC, de a Haladás masszí­v volt. A 29. percben Schimmer indí­totta Williamset a jobb szélen, beadására Ars, védőjét megelőzve érkezett, de 10 méterről a jobb sarok mellé lőtt. Öt perccel később Busai lőtt 14 méterről mellé, majd Djuricin hétméteres lövését védte bravúrral Rózsa. A 40. percben Overgoor 17 méterről lőtt mellé jó helyzetből.

Szünet után az 56. percben Williams betört a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, ám lerántották – tizenegyes. Ars a balra vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba (0-2). A 62. percben Dombi a jobb oldalon betört és nyolc méterről a kiinduló kapus alatt a hálóba gurí­tott (0-3). A 65. percben Trinks jobb oldali szöglete a kapu előtti nagy tömörülésben, érintés nélkül pattant a hosszú sarokba (1-3). A 80. percben egy lepattanó labdát Molnár 15 méterről a jobb alsó sarokba bombázott (1-4). Kicsit paprikás lett a hangulat, de a játékvezető kézben tartotta a mérkőzést.

Összességében a meccs jól szolgált a felkészülést a sok edzés mellett, komolyan vette mindkét csapat a meccset. A vasiak megérdemelten nyertek.

Nyilatkozatok:

– A tréningek mellett a hét csúcspontja volt a találkozó, nagyon jó egyéni teljesí­tmények mellett csapatként is remekül helytálltunk – értékelt Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Fontos és örömteli volt, hogy a fiatalok jól szálltak be a meccsbe, Rajtuk kí­vül Angyalt, Schimmert, Hí­dvégit, aztán a két holland fiút is dicséret illeti, de valamennyi játékosomra büszke vagyok. Jó felkészülési meccset ví­vtunk.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Haladás hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100000ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  A mérkőzést megelőzően

  Labdarúgó-csapatunk 16.00-tól a Haladás ellen játszik zártkapus edzőmérkőzést Balatonfüreden. Az összecsapást alább követhetik szurkolóink.

  A csapatok már melegí­tenek. Balatonfüreden kellemes meleg, enyhe szél várta a játékosokat.

  I. félidő

  Csapatunk zöld-fehér csí­kos szerelésben, a szombathelyiek tiszta fehérben a pályán. A mérkőzést ellenfelünk kezdte.

  A 7. percben megszerezte a vezetést a Haladás. Williams ugrott ki, majd a kifutó Jovát átemelte, a labda pedig a kapunkba kötött ki, 0-1.

  Az első szép támadásunk végén Busai passzolt Gyömbérhez, aki 25 méterről, egy lövőcsel után Djuricinhez passzolt, osztrák támadónk a tizenhatoson belül megpróbálta átfűzni védőjét, ám ez nem sikerült, í­gy végül nem zártuk lövéssel az akciót.

  A 14. percben egy szöglet utáni kavarodás végén Nalepa vágta fölé a labdát 8 méterről.

  Nem sokkal később Busai-Djuricin összjáték végén utóbbi lőtt bal oldalról, 14 méterről fölé -- igaz, les miatt már közbe is fújt a játékvezető.

  A 18. percben ismét Djuricin próbálkozott, ezúttal volt a legközelebb a gólszerzéshez, 25 méteres lövése nem sokkal ment a bal sarok mellé.

  A Haladás kontrával veszélyeztetett: Williams ugrott ki ismét egy szép indí­tással, majd egyből centerezett, érkezett is A. Sjoerd, ám szorongatott helyzetben mellé gurí­tott.

  A 23. percben Djuricin passzolt remekül Busai elé, aki azonban kifelé vette át a labdát, í­gy kiszorí­tott szögből tudott lőni, kí­sérletét szögletre tenyerelte Rózsa.

  Tí­z perccel később Dilaver adott be jobb oldalról, Djuricin sarokkal szelí­dí­tette meg a labdát, majd látványosan, félollózó mozdulattal kapura lőtt, a röviden álló Rózsa fogta a lövést.

  Leo passzolt középre az üresen álló Vargához, aki betört volna a tizenhatoson belülre, ám 17 méterre a kaputól lerántották. Sárga! A szabadrúgást Varga lőtte, a labda azonban a sorfalról szögletre pattant.

  A szöglet az eddigi legnagyobb helyzetünket hozta. Rózsa kezéből pattant ki a labda, amelyre Busai csapott le, és lőtt is, ám a gólvonalon álló Williamsben elakadt a labda.

  Djuricin szerzett labdát a Haladás kapujától 25 méterre, majd a mellette futó Busaihoz passzolt, aki a középen érkező Trinks, Djuricin kettőst vette célba beadásával, de a labda elszállt felettük.

  Vége az első félidőnek. Negyvenöt perc játék után 1-0-ra vezet a Haladás.

  II. félidő

  Thomas Doll hármat cserélt a szünetben: Leandro és Nalepa helyett Cukic, illetve Sesták a pályán. Rajtuk kí­vül Varga Ádám is beállt Jova helyére, fiatal kapusunk most játssza első mérkőzését a Fradi felnőtt együttesében.

  A Szombathely egyet változtatott: Halmosi helyén Molnár folytatta.

  A védelmünk ezek után í­gy áll fel: Gyömbér, Cukic, Hüsing, Dilaver.

  A második félidőben mi veszélyeztettünk először: Trinks 22 méteres szabadrúgása alig kerülte el a bal felső sarkot.

  Egy baloldali szabadrúgás után a hosszú oldalt érkező Williamshez került a labda, aki bár átemelte a kijövő Varga Ádámot, a labda mellé szállt.

  Dilaver szabálytalankodott Williams-szel szemben a tizenhatoson belül. Tizenegyes! A. Sjoerd a jobb sarokba rúgta -- Varga Ádám balra ment, 0-2.

  Trinks jobb oldali szabadrúgása után Sesták fejelt közelről a kapuba, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

  Nem sokkal később pedig ismét eredményes volt a Haladás: egy bedobás után a nemrég beállt Dombihoz került a labda, aki közelről a kapuba pöccintett a kijövő Varga mellett, 0-3.

  Csak megvan a szépí­tés! Trinks baloldali, távoli szabadrúgása veszélyesen csavarodott középre, olyannyira, hogy a labda végül érintés nélkül a bal sarokban kötött ki, 1-3.

  A 69. percben kettőt is cseréltünk: Csernik és Varga R. jött le, helyükre Lovrencsics, valamint a Varga Ádám mellett szintén első Fradi-meccsén pályára lépő Ryu folytatta.

  A 70. percben Angyal lőtt nem sokkal a jobb alsó mellé, majd Ars ollózása kerülte el Varga Ádám kapuját.

  A 80. percben egy szöglet után Molnárhoz került a labda, aki 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1-4.

  Lovrencsics csele, majd jobb oldali beadása után Ryu vette le szépen a labdát, majd csinált két ügyes cselt, ám az egyik Haladás-védő lába végül odaért, í­gy friss igazolásunk nem tudott gólt lőni.

  Újabb hatalmas ziccer maradt ki. Djuricin osztott ki egy kötényt a tizenhatos jobb oldalánál, majd centerezésébe beleért egy védő, í­gy Rózsa csak kipaskolni tudta a labdát, amely épp Sestákhoz került, szlovák támadónk azonban a fekvő kapusba fejelte azt.

  Vége a mérkőzésnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső