2016.IX.24. Ferencváros – Újpest: 3-3

Fradi–Újpest: hatgólos derbi, ötcsillagos fordulatok

Hamar vezetést szerzett odahaza a Ferencváros, majd kétgólos hátrányból kellett felállnia a furcsa gólok meccsén.
Ritka gólgazdag mérkőzést hozott a Ferencváros és az Újpest küzdelme, amely 3–3-ra végződött a labdarúgó NB I 11. fordulójában úgy, hogy a vezetést először a zöld-fehérek szerezték meg, de később kétgólos hátrányból kellett felállniuk.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: –

Nebojsa Vignjevic: – Könnyű mérkőzésre számí­tok abból a szempontból, hogy tudjuk, mit várhatunk a Ferencvárostól. Nagyon jól szervezett csapattal szemben lépünk majd pályára, amely mindig arra törekszik, hogy nála legyen labda, és a saját játékát hozza. Ebből a szempontból nem lesz nehéz dolgunk, mert nem okoznak majd meglepetést, azonban az az út, ahogyan ezt elérik, az már sokkal több fejtörést okozhat nekünk. Úgy gondolom, jelenleg a Fradi az egyik legszervezettebb együttes a bajnoki mezőnyben, mindig pontosan tudják, hogy mit akarnak. Korábban több jó meccset is játszottunk már ellenük, és ha ma este sikeresek akarunk lenni, akkor kiválóan kell teljesí­tenünk, amire egyébként képesek vagyunk. Bí­zom benne, hogy pontokért megyünk a zöld-fehérekhez, ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy ellenük különösen nehéz lesz helyzeteket kialakí­tanunk, és abból gólokat szereznünk. A Derbik hangulata mindig egyedi, ezért biztos vagyok benne, hogy mindenki rendkí­vül motivált lesz. Összességében optimista vagyok az összecsapást illetően, és úgy gondolom, hogy minden rendben lesz a nagy napon.

A mérkőzés:

Ferencváros – Újpest: 3-3 (1-2)
Groupama Aréna, 11.760 néző.
Vezette: Kassai Viktor (asszisztensek: Ring, Tóth II. V.; alapvonali jv.: Szabó Zs., Takács J.; tartalékjv.: Horváth R.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Cukic, Leandro, Ramí­rez – Gera Z. – Lovrencsics (Pintér Á. 26.), Hajnal (Radó 46.), Rju (Csernik 66.), Nagy Do. – Djuricin
kispad: Jova, Hüsing, Gyömbér, Trinks
vezetőedző: Thomas Doll

Újpest: Balajcza – Nagy T. (Nagy I. G. 23.), Pávkovics, Kecskés Á., Mohl – Windecker, Bardhi – Balogh B., Cseke, S. Diarra (Andric 73.) – Angelov (Lázok 46.)
kispad: Banai, Balázs B., Tóth P.
vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Gól: Djuricin (10.), Leandro (60.), Pávkovics (65. – öngól) illetve Diarra (20.), Balogh B. (38., 53. – 11-esből)
Sárga lap: Pintér Á. (45+2.), Nagy Do. (53.), Djuricin (66.), Leandro (85.) illetve Nagy I. G. (45.), Diarra (69.), Pávkovics (74.)

20160924-ujpest-djuricin-1Hamar vezetést szerzett a várva várt, de telt házat nem hozó derbin a Ferencváros, Marco Djuricin az első ziccerét azonnal értékesí­tette – igazi leventegól volt ez, ugyanis két újpesti védő is hatalmasat hibázott a találat előtt, valósággal szabad utat nyitottak a vendégek a légiósnak a kapu elé. 1–0!

Jobban, gyorsabban, veszélyesebben játszott ekkor a Fradi, az Újpestnek nem akadt értékelhető támadó jellegű akciója – erre elégedetten kissé hátra is dőltek a zöld-fehérek, ahogyan azt az elmúlt idényben megszokhatták, mert hagyták nekik megszokni az ellenfelek.

Hátradőlt, és most hátra is esett – előbb Souleymane Diarra egyenlí­tett, szinte a semmiből (valójában egy jól eltalált középtávoli lövésből, 1–1), majd úgy megzavarta a hazaiakat a kapott gól, hogy még a szünet előtt kasszí­roztak még egyet. Ritka dolog azért, hogy a beadásra berobbanó játékos egy lépésről fejelhet a kapuba, Balogh Balázs most megtehette: 1–2!

20160924-ujpest-leandroA szünetben Thomas Doll beküldte Radó Andrást, Nebojsa Vignjevics pedig Lázok Jánost, azaz mindkét mester elégedetlen volt a támadóival, és biztosan nagy fejmosást kap a dél-koreai Rju Szung Vu is, aki teljesen fölöslegesen összehozott egy büntetőt az Újpestnek – Balogh Balázs köszönte szépen, és szétlőtte a bal felső sarkot. 1–3!

Szintén a bal felső sarokban kötött ki Leandro 27 méteres, nem túl erős szabadrúgása, amelyben társszerzővé lépett elő a labdát a kapuba beütő Balajcza Szabolcs – 2–3! Hogy a potya gólok miatt egy szava se legyen a Fradinak, arról az első találatnál is hibázó fiatal Pávkovics Bence tett, aki Djuricin beadása után mattolta a saját kapusát: 3–3!

20160924-ujpest-djuricin-2A hajrában ismét a lila-fehérek voltak az aktí­vabbak, de újabb gól már nem született – nem unatkoztak a nézők, az szent igaz, találatokban, izgalmakban, fordulatokban gazdag derbit láthattunk, igazságosnak mondható végeredménnyel.

További képek: Bakai Gusztávfradi.hu, mlsz.huFarkas Zsolt

Nyilatkozatok:

A harmadik gólunk után megváltozott a játék képe – mondta Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője. – Megnyugodtunk, emiatt úgy játszottunk, ahogy addig nem volt jellemző. Ezután egyenlí­tett a Fradi. Fontos megérteni, hogy ilyen helyzetekben nem lehet lazí­tani. Megmutattuk, hogy magas szinten tudunk futballozni, de ez a gondolkodásbeli probléma akár egy harmadik ligás csapatra is jellemző lehetne. Amennyiben ezt orvosoljuk, akkor az pontokban is megmutatkozhat.”

„Bí­ztam az egyenlí­tésben – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Hatalmasat küzdöttek a fiúk. Csökkenteni kell a beszedett gólok számát. Tisztábban, pontosabban kell futballoznunk, és akkor még messzebbre juthatunk.”

20160924-ujpest-djuricinMarco Djuricin: „Elismerem, kicsit valóban taszí­tottam a védőmön, de szerintem ennyi belefér – mondta az osztrák légiós. – Testtel beálltam a védőm elé, valamennyire a kezemet is használtam. Eddig nem tűnt fel, hogy a magyar bajnokságban ez szabálytannak számí­t, de ezek szerint a jövőben erre kell készülnöm. A játékvezető í­téletét el kell fogadni, noha az ehhez hasonló párharcoknál a külföldi bajnokságok többségében nem sí­pol a játékvezető.”

A 23 esztendős csatár teljesí­tményére összességében nem lehetett panasz, hiszen a Videoton elleni múlt szerdai rangadóhoz hasonlóan góllal, valamint a harmadik gól előkészí­tésével járult hozzá a Ferencváros pontszerzéséhez az Újpest ellen. A döntetlennek azonban nem tudott örülni.

„Csalódott vagyok – folytatta a szezonban eddig öt gólig jutó futballista. – A bajnoki cí­mre hajtunk, márpedig a versenyfutásban minden pontnak jelentősége van. Érzelmi hullámvasút volt a meccs, szépnek indult, aztán egyszer csak kétgólos hátrányban találtuk magunkat. Sajnos a vezetés megszerzése után túl mélyen védekeztünk, nem támadtuk le az újpestieket. El kell ismernünk, nem futballoztunk jól, a második félidő elején különösen nem. Ugyanakkor egy percig sem éreztem, hogy kikaphatunk, mentálisan erős játékosok alkotják a keretet. Most háromhetes pihenő következik, utána sokkal jobb futballra lesz szükség.”

Leandro: „Ilyen messziről nem mindig én lövöm a szabadrúgást, most középről végezhettük el, és láttam, hogy Balajcza Szabolcs túlságosan jobbra helyezkedik. Nyilván tartott tőle, hogy oda rúgom a labdát, ezért későn indult el a lövésre. Ha gyorsabban reagál, alighanem megfogja a lövésem, mert jól eltaláltam ugyan, de védhető szabadrúgás volt. A lefújást követően a döntetlen miatt nem tudtam örülni a gólomnak, ám a kisfiam hamar megvigasztalt, azt mondta, szerinte nagyon szép lövés volt.”

A 11. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Nagy G. (Vasas) 5 – Vukmir (MTK) 5, Leandro (Ferencváros) 5, Mohl (Újpest) 5 – Juhász R. (Videoton) 5 – Balogh B. (Újpest) 6, Vida (Vasas) 6, Holman (DVSC) 5, Berecz (Vasas) 6, Diarra (Újpest) 6 – Ádám (Vasas) 6
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (Vasas – Mezőkövesd) 9 – Albert István, Berettyán Péter, Pintér Csaba, Urbán Eszter

Tabella:

201617-tabella-11

Góllövőlista:

201617-gollovolista-11

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2016.IX.24. Ferencváros – Újpest: 3-3 bejegyzéshez

 • Mikor megláttam a csapat összeállí­tást,azt gondoltam,hogy egy jó kis ” öregfiúk ” mérkőzést fogok látni.Sajnos nem,pedig mindent elkövettek,hogy jó játékkal legyőzzék az Újpestet.Nagyon sok hibát követtek el, neveket nem í­rok,aki nézte a mérkőzést az látta.Amit viszont már nekem is le kell í­rni,fiatalí­tani kell a csapatot,még akkor is,ha nem lesznek bajnokok vagy a 3-4-ik helyen végeznek.A Doll mesternek is ezzel kellene foglalkozni és nem a szövetségi kapitányt kritizálni.Olyan nagy a különbség a jelenlegi Fradi és a többi csapat között ( Vasas Újpest,Vidi,Honvéd és kezd felzárkózni az MTK is ) hogy ezt túlterheléssel nem lehet megmagyarázni.Örülök,hogy Djuricin kezd jó formában lenni, a gólja pazar volt a Ryu is majd szép lassan beilleszkedik,talán ő fogja Ádámot pótolni.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+2.
  PERC
  A Fradi pályaválasztásával eddig 111 hivatalos bajnokit rendeztek, a Fradi 57 győzelmet ért el, az Újpest 25-nél tart, 29 a döntetlenek száma, a gólkülönbség 223–148 a zöld-fehérek javára.
  90+2.
  PERC
  így lapunk statisztikája a következőképpen fest. Eddig lejátszott bajnokik száma: 218. Ferencvárosi győzelmek száma: 98. Döntetlen: 59. Újpesti győzelmek száma: 61. Gólkülönbség: 411–310 az FTC javára.
  90+2.
  PERC
  Az eltérő adatok oka egyfelől az, hogy a két csapat nemcsak a bajnokságban, a kupában, hanem rengeteg más versenysorozat keretein belül is játszott egymással: a Téli, a Húsvéti, a Tildy-kupáért, a Földes-serlegért. Félreértésre adhat okot a viharos történelem is, az első világháború idején az Auguszta-bajnokságot rendezték meg, egy évvel később az 1915-ös ligabajnokságot, de ezt utóbb az MLSZ nem hivatalos bajnokságnak nyilvání­totta. Az 1944. októberi mérkőzés félbeszakadt, ám ez mégis hivatalos bajnoki mérkőznek tekintendő.
  90+2.
  PERC
  A századik sikerre még várni kell. Hányadik Ferencváros–Újpest rangadó volt is ez? Ahány oldal, ahány forrás, annyi mérkőzés…
  90+2.
  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+1.
  PERC
  Gera belerúg Kecskésbe, ezzel is elmegy egy perc.
  90.
  PERC
  Két perc a ráadás.
  89.
  PERC
  Djuricin lő gólt, de lökte korábban védőjét.
  88.
  PERC
  Bardhi szabadrúgását védi Dibusz, de meg kell ismételni a benti lökdösődések miatt, az újabb 30 méteres lövést kikapja a jobb alsó előtt Dibusz.
  86.
  PERC
  Az Újpest az elmúlt szezonban összesen négyszer vette be a Ferencváros kapuját – valamelyest rossz hí­r lehet a lila-fehér szí­nekért rajongóknak, hogy a három gólszerzőből kettő már nem a Szusza-stadionban futballozik. A tavaly szeptemberi Megyeri úti 2–1-es Fradi-siker alkalmával Mbaye Diagne szerezte az újpesti gólt, ahogyan decemberben is, ami lila-fehér bravúrgyőzelmet ért a Groupama Arénában. Tavasszal 2–2-es döntetlenre végeztek a felek, akkor Lencse László mellett Nemanja Andrics talált be újpesti oldalról. Nos, a szerb légiós még ismételhet.
  84.
  PERC
  Leandro letalpalja Csekét, sárga, jogos ez is.
  84.
  PERC
  Ez Andrics 10. meccse a Fradi ellen, majdnem meglett 3. kanadai pontja.
  83.
  PERC
  HELYZET! Andrics bal oldali beadását 12-ről a bal sarok mellé csúsztatja Balogh, fejjel.
  83.
  PERC
  Djuricin menti a kapu előtt Balogh jobb oldali sarokrúgását.
  81.
  PERC
  Gera jobbal a léc fölé emel, sokkal-sokkal.
  81.
  PERC
  Nagy Dominik is kontrázik, felrúgja Mohl. Szabadrúgás kissé balról, 30-ról.
  80.
  PERC
  Balogh kontrázik a jobbon, de Leandro megállí­tja.
  77.
  PERC
  Dibusz kiüti Bardhi balos szögletét.
  75.
  PERC
  Csukics blokkolt tulajdonképpen.
  75.
  PERC
  Gera passzát Pintér kapura gyötri jobbal, 13-ról, de Balajcza elé.
  74.
  PERC
  Pávkovics Bence odalép Nagy Dominiknak, sárga ez is.
  73.
  PERC
  Közben Diarra elárvult helyét Nemanja Andrics foglalja el.
  73.
  PERC
  Djuricin megforgatja a jobbon Kecskést, bedobás.
  72.
  PERC
  Nem ezért, de csere lesz, Diarra futballozás helyett lopja az időt.
  72.
  PERC
  Dilaver önkéntes ápolja Diarrát, hordágy, sérülés.
  68.
  PERC
  Souleymane Diarra szí­nészkedik, miután mellel ment egy indí­tást, eljátssza, hogy mellkason kapta egy föld-levegő rakéta. Sárga.
  67.
  PERC
  Rjut Csernik Kornél váltja, nincs több Doll-csere ma.
  66.
  PERC
  Marco Djuricin reklamál.
  64.
  PERC
  DJURICIN JOBB OLDALI BEADÁSÁBA BELELÉP AZ ÖTÖS RÖVID SARKÁN PÁVKOVICS BENCE, ÉS A LABDA A BAL ALSÓBAN KÖT KI. 3–3, ÖNGÓLLAL!
  64.
  PERC
  Dilaver passzát gyönyörűen veszi át Rju, de pontatlan a visszapassz.
  61.
  PERC
  Radó beadását Pávkovics menti középen.
  60.
  PERC
  A rutin, Leandro 13. Újpest elleni meccsén 2. gólját vágja, 2 assziszt mellett.
  60.
  PERC
  OTT A GÓL! LEANDRO BALLÁBAS SZABADRÚGÁSA NEM TÚL ERŐS, DE A VETŐDŐ BALAJCZA A BAL FELSŐBE ÜTI A LABDÁT. 2–3!
  59.
  PERC
  Windecker löki Nagy Dominikot, szabadrúgás 27-ről.
  55.
  PERC
  Nagy Dominik szereli Baloghot, és ballal a jobb alsó mellé lő 17-ről.
  54.
  PERC
  Balogh meg ráérzett a Fradinak lőtt gólok í­zére…
  54.
  PERC
  Egyébként ha a 1000 keze van, akkor sem fogja.
  53.
  PERC
  Dibusz jobbra el.
  53.
  PERC
  BALOGH BALÁZS BALLAL A BAL FELSŐBE LŐ, 1–3!
  52.
  PERC
  Nagy Dominik hiába reklamál…
  52.
  PERC
  … Rju kézzel ment, érthetetlen módon. 11-ES, JOGOS!
  52.
  PERC
  Balogh szögletét azért meglátja Dibusz, Diarráé a kipattanó, jobbal a kapu elé emel…
  51.
  PERC
  Hatalmas füst a hazai kapu előtt.
  51.
  PERC
  Az újpesti születésű és újpesti lakos Lisztes véleménye szerint az idei bajnokságban nem lesz akkora fölénye a zöld-fehéreknek, mint az előző szezonban. „Nem számí­tok hasonló fölényre. Nagyon jól sikerült az előző évad, de nyilvánvaló, hogy ezeket nem mindig lehet megismételni. Például a Videoton is nagyobb játékerőt képvisel a jelenlegi idényben.”
  50.
  PERC
  Lisztes Krisztián, a 49-szeres magyar válogatott labdarúgó szerint megjósolhatatlan az eredmény, de megérzése szerint 3–1-re nyer a Fradi. „Megjósolhatatlan, hogy mi lesz az eredmény, a Fradi hazai pályán azért esélyesebb, de az Újpestnek nagyon jó játékosai vannak, agresszí­v, letámadó focit játszanak. A Groupamában a legtöbb csapat visszahúzódik, de az Újpest az eddigi derbiken rendszeresen feltolta a védekezését. így most is sok helyzettel nagyon jó mérkőzés alakulhat ki. A derbik játékosként is különlegesek voltak számomra, akkor még telt ház előtt” – mondta a jelenleg az utánpótlásban szakmai koordinátorként dolgozó szakember, akinek az a megérzése, hogy 3–1-re nyernek a zöld-fehérek.
  50.
  PERC
  Djuricin beadása Balajczáé.
  50.
  PERC
  Bardhi ment hátul egy kontra során Nagy Dominik passza után, előtte Balogh szöglete suhant el az érkezők mögött.
  48.
  PERC
  Lázok megy el a jobbon, beadása éppen csak magas Csekének középen.
  47.
  PERC
  Diarra most nagyobb erővel lő, de blokkol Csukics.
  46.
  PERC
  Cseke labdaszerzése után.
  46.
  PERC
  Diarra meg jobbal nem sokkal véti el 24-ről a bal felsőt.
  46.
  PERC
  Úgy tűnik, a Fradi átállt háromvédős rendszerre.
  46.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  Angelovot meg Lázok János.
  FÉLIDŐ
  Hajnalt Radó András váltja.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Sajnos, manapság ott tartunk, hogy egyes vélemények szerint ez a mérkőzés – meg a három és fél évvel későbbi, 1979. szeptemberi 7–1-es Fradi-siker is, és még ki tudja, mennyi legendás összecsapás… – bundamérkőzés volt. Sem megerősí­teni, sem cáfolni nem tudjuk az ilyen pletykákat, mindenesetre fölöttébb furcsa lenne, hogy a Fradi akkori játékosai szántszándékkal akartak volna nyolcat kapni a Dózsától, hogy aztán évekig ezzel cukkolják őket az újpestiek. És az sem éppen életszerű, hogy ezen az esti, villanyfényes meccsen a bajnoki cí­m megszerzéséért a Videotonnal ádáz csatát ví­vó ferencvárosiak megegyeztek volna a lilákkal, hogy ugyan verjék már meg őket, hogy az aznap délután az SBTC-vel ikszelő, í­gy a tabellán egy ponttal eléjük kerülő fehérváriakat még csak véletlenül se tudják visszaelőzni, sőt még a Dózsa is egy ponttal megközelí­tse őket…
  A két csapat egyik legemlékezetesebb mérkőzése a legendás, 8–3-as derbi. Ezen a találkozón esett a legtöbb gól, az újpestiek ezen a bajnokin találtak be a legtöbbször a Ferencváros kapujába. Az 1976. május 15-én lejátszott meccsen Fazekas László ötször volt eredményes, rajta kí­vül Fekete László (2) és Törőcsik András szerzett gólt a lilák közül, a Fradi találatait Szabó Ferenc (2) és Nyilasi Tibor jegyezte. Fazekas a Népsport tudósí­tóitól a legmagasabb, 10-es osztályzatot kapta, fantasztikus, „ötcsillagos” mérkőzés volt ez, nem túlzás, hetekig, hónapokig erről beszéltek az emberek.
  FÉLIDŐ
  Élvezetes, fordulatos mérkőzést hozott a két csapat pár évvel ezelőtti találkozója. A gól nélküli első félidőt igencsak mozgalmas második követte: Farkas Ádám játékvezető jogosan í­télt meg egy-egy tizenegyest mindkét oldalon, s bár rengeteg sárga lapot osztott ki, sikerült kézben tartania a mérkőzést, megfékezte az indulatokat. Simon Krisztián lövésének ugyanakkor senki sem tudott megálljt parancsolni: az újpestiek szélsője Enisz Bardhi átadása után befelé tolta a labdát középen, és tizenhét méterről jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. Thomas Doll elismerte: nem úgy futballoztak, ahogy az egy derbihez illik.
  FÉLIDŐ
  Az Újpest volt az első magyar csapat, mely vendégként bajnokit tudott nyerni a Groupama Arénában. A lila-fehérek legutóbb 1994-ben tudták egy éven belül kétszer vendégként legyőzni a Fradit (0–1 és 0–3).
  FÉLIDŐ
  Nélküle nem az igazi, Böde Dániel 21 Újpest elleni meccsén pedig csak 5 gólt szerzett.
  FÉLIDŐ
  Az Újpest volt az első magyar csapat, mely vendégként bajnokit tudott nyerni a Groupama Arénában. A lila-fehérek legutóbb 1994-ben tudták egy éven belül kétszer vendégként legyőzni a Fradit (0–1 és 0–3).
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  FÉLIDŐ
  Minden csereember besárgul a szünetre.
  45+2.
  PERC
  Pintér Ádám jobbal, fordulásból fejen rúgja Bardhit, sárga.
  45.
  PERC
  Nagy I Gábor kap sárgát Nagy Dominik lerántásáért. Nagy-párharc, kis szabálytalansággal.
  45.
  PERC
  Gera passzát Balajcza menti ezúttal a 16-os előtt.
  45.
  PERC
  Sőt, 15. Fradi-elleni meccsén az első találata, egy sovány gólpassz után..
  44.
  PERC
  Első NB I-es gólja az idényben, negyedik bajnokiján.
  43.
  PERC
  Balogh Balázs egyébként még csak kapus nem volt az Újpestben, mint kiderült, remek befejező csatár. Is.
  43.
  PERCNagy Dominik beadása Balajczáé, Djuricin hiába érkezett.
  41.
  PERCMÁR NEM HIÁBA JÖTTEK

  40.
  PERC
  Diarra elengedte maga mellett Bardhi keresztpasszát, ezzel meglepte a Fradi teljes jobb oldalát, Mohl szabadon adhatott be.
  38.
  PERC
  GÓÓÓL! DIARRA SZÉP MEGMOZDULÁSA UTÁN MOHL AD BE SZÉPEN BALRÓL, KÖZÉPEN BALOGH BALÁZS MEGELŐZI RAMíREZT, DIBUSZ A GÓLVONALON RAGAD, íGY A KÖZÉPPÁLYÁS KÉT MÉTERRŐL A BAL ALSÓBA FEJELHET. 1–2!
  38.
  PERC
  VEZET AZ ÚJPEST!
  36.
  PERC
  Leandro vesén sózza Angelovot légi párbaj közben, ápolás.
  35.
  PERC
  Eddigi két FTC elleni meccsén 0 kanadai pontig jutott.
  35.
  PERC
  Diarra lassan belelendül, 11. bajnokiján ez a középpályás 4. gólja, egy assziszt mellett.
  34.
  PERC
  Csukics passza száll Gera felé, de jő Mohl, közben Djuricin odaszól Gerának.
  31.
  PERC
  Illetve: ennyi a hivatalos nézőszám.
  31.
  PERC
  Ennyi…
  31.
  PERC
  11.760 a hivatalos nézőszám.
  30.
  PERC
  Tikitakázik a Fradi, de helyzet nincs, Gera indí­tását meg menti Kecskés.
  30.
  PERC
  A bajnoki cí­mvédő Ferencváros öt eddigi hazai mérkőzéséből hármat megnyert, egyszer kapott ki. A Vasas elleni 1–2 az első hazai vereség volt a tavaly decemberi, Újpest elleni 0–1 óta. Thomas Doll együttese a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy győzelmet aratott, az Újpest egyet sem. A Groupama Arénában sorra kerülő összecsapást a házigazdák várják jobb formában, a hétközi fordulóban a lendületben lévő Videoton győzelmi sorozatát szakí­tották meg a felcsúti 1–1-es döntetlennel (mlsz.hu).
  30.
  PERC
  A lila-fehérek a legutóbbi négy fordulóban nem tudtak nyerni, és összesen tí­z pontot veszí­tettek. Az első tí­z fordulóban négyszer játszottak idegenben, kétszer nyertek, a Vasas elleni 1–0 bravúrnak számí­tott.
  27.
  PERC
  És nem cserél helyet Csukiccsal, némileg meglepő módon. Talán középen nem is bí­rna egy meccset végig a szerb szűrő.
  26.
  PERC
  Pintér Ádám fut be a szélső helyére, ő is szűrő.
  26.
  PERC
  Lovrencsics sem tudja folytatni.
  25.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  25.
  PERC
  Jó kis meccs, az egyik vezérszurkolótól ha elvennék a megafont, még élvezhetőbb lenne.
  25.
  PERC
  KAPUFA! Gyors vendégtámadás, Balogh Cseke elé passzol, aki ballal 12-ről, középről nem sokkal véti el a jobb felsőt.
  24.
  PERC
  Diarra! Két jó csel után feladja Dibusznak a labdát, 22-ről, középről.
  24.
  PERC
  Nagy I Gábor egyébként szűrő, jobb napjaiban válogatott szintű.
  23.
  PERC
  Csere, újpesti: Nagy Tibor nem tudja folytatni, Nagy I Gábor váltja.
  22.
  PERC
  Ápolás.
  22.
  PERC
  Mohl ment Djuricin beadása után Lovrencsics elől, fejjel. A hazai szélső löki Mohlt, de ő maga sérül bele.
  21.
  PERC
  A vendégfanok füst-, hang- és villantó-gránátokkal ünnepelnek.
  20.
  PERC
  Djuricin 10 bajnokin 5 gólig és 3 asszisztig jutott a számtalan kihagyott ziccer mellett.
  20.
  PERC
  GÓÓÓL, A SEMMIBŐL! SOULEYMANE DIARRA A BAL ALSÓBA TALÁL KISSÉ BALRÓL, 24-RŐL, JOBBAL, DILAVER MELLŐL. DIBUSZ NEM ÉRTE EL: 1–1!
  20.
  PERC
  Ramí­rez bal oldali beadására szépen lép ki Balajcza.
  19.
  PERC
  Gera hibája után sokpasszos, lassú Újpest-támadás, lecsúszott Windecker-lövéssel a végén.
  14.
  PERC
  Ramí­rez előtt nyitva a bal oldal, elesik mellette Nagy Tibor, beadását azonban kiharcolja Djuricin elől Kecskés. Ezt most jól csinálta a védő. A szöglet után Csukics akadályozza Balajczát, szabadrúgás.
  12.
  PERC
  Leventegól, Pávkovics illedelmesen követte a légióst, Kecskés középen távolságtartóan kocogott, nem keresztezett.
  10.
  PERC
  GÓÓÓL, VEZET A FRADI! HAJNAL INDíTÁSÁT KÖVETŐEN MARCO DJURICIN LEFUTJA KÖNNYEDÉN A BALON PÁVKOVICSOT, ÉS BALLAL A HOSSZÚ ALSÓBA EMEL, AZ ÖTÖS SARKA ELŐL. 1–0!
  8.
  PERC
  És nézi a serény mezőnyfutballt.
  8.
  PERC
  Storck is felbukkan a VIP-szektorban, természetesen.
  6.
  PERC
  Angelov az ötös bal sarka elől a rövid felső fölé faragja Cseke szép passzát.
  5.
  PERC
  Kecskés most szépen ment Rju passza után Djuricin elől, becsúszva, Nagy Dominik a bal sarok mellé vágja a kipattanót, 26-ról.
  4.
  PERC
  Kecskés utolsó emberként elesik, de erre Djuricin nem számol.
  3.
  PERC
  Többet támad a Fradi, de nagyon stabilan védekezik az Újpest.
  1.
  PERC
  Djuricin jobb oldali beadását nem találja el jól Nagy Dominik középen, szépen mentett előle Balogh.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  Megemlékezünk a mérkőzés előtt három nemrégiben elhunyt zöld-fehér legendára is.
  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek lila mezben és fehér nadrágban.
  A Ferencváros első körben 900 jegyet biztosí­tott az Újpest-szurkolóknak, miután ez elfogyott, újabb 270 belépőt lehetett megvásárolni online vagy a Szusza Ferenc Stadionnál. Bár az újabb adag nem fogyott el teljesen, ma már hiába próbálkoztak az újpesti drukkerek azzal, hogy jegyet szerezzenek.

  Tavaly szeptemberben a Fradi Böde Dániel duplájával hozta el a három pontot a Szusza Ferenc Stadionból, ám decemberben, az év utolsó fordulójában Mbaye Diagne fejesével vendéggyőzelem született a Groupama Arénában. A vereség azért is fájhatott különösen a zöld-fehéreknek, mert ezzel éppen az Újpest lett az első magyar csapat, amelyik nyerni tudott a 2014-ben átadott stadionban. A tavasszal hiába vezetett két góllal az Újpest, a Fradi hazai pályán döntetlenre mentette a meccset, a negyedik találkozó pedig a Magyar Kupa döntője volt, amelyet Gera Zoltán fejesével a Ferencváros nyert meg.
  Ferencváros–Újpest 4–2. Egyelőre í­gy áll a két csapat egymás elleni mérlege, amióta Nebojsa Vignjevics, illetve Thomas Doll irányí­tja a két fővárosi együttest. A szerb és a német szakvezető egymás elleni első meccsét 2014 tavaszán a Megyeri úton rendezték, a találkozó pedig 2–1-es zöld-fehér győzelemmel zárult – az akkor még a Ferencvárosban futballozó Leonardo a 88. percben szerezte a győztes gólt. A következő szezonban mindkétszer a hazai pályán játszó együttes nyert (az Újpest 2–1-re, a Fradi 2–0-ra), mí­g az előző szezon három egymás elleni meccsén három különböző eredmény született.
  Egymás elleni mérkőzések a közelmúltból, jegyzőkönyvekkel ITT!
  Több mint 110 évvel ezelőtt, 1905. február 19-én találkoztak először egymással, akkor az FTC 2:0-ra győzött.
  Egy kis örökmérleg! A két csapat eddig 217 élvonalbeli bajnokit játszott egymással (ez rekord itthon!), a mérleg: 61 Újpest-győzelem, 58 döntetlen, 98 Ferencváros-siker, 307, ill. 408 rúgott góllal.
  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól az Újpesthez:
  1928, Aknai János
  1941, Kalocsay Géza
  1950, Deák Ferenc
  1950, Henni Géza
  1985, Haaz Ferenc
  1985, Ebedli Zoltán
  1994, Wukovics László
  1998, Mogyorósi József, i.
  1998, Miriuta László
  2002, Kőhalmi András, i.
  Az Újpesttől a Ferencvároshoz:
  1945, Szabó Géza
  1951, Gulyás Géza
  1985, Ebedli Zoltán
  1992, Sorin Cigan
  1994, Kecskés Zoltán
  1999, Eszenyi Dénes, i.
  2003, Csurka Zoltán, i.
  2003, Rósa Dénes, i.
  2005, Grósz Róbert
  Eltiltott: a hazai Nalepa (öt sárga lap).
  A hazaiaktól Böde sérült, a vendégektől Heris, Perovics és K. Hazard (mindhárom térdműtét után) és Kálnoki Kis maródi.
  A forduló csúcsmérkőzését, a Ferencváros–Újpest derbit Kassai Viktor vezeti. Az előző idényben Kassai vezette mindhárom bajnoki derbit az FTC és az Újpest között, de a két csapat kupadöntőjét nem ő, hanem Iványi Zoltán kapta meg.
  „Ami engem zavar, hogy én vagyok az egyetlen edző, aki ezt felhozza, a többiek nem merik bevállalni, hogy elmondják azt, őket is zavarja. Ez tulajdonképpen nem Storck felé irányul, nekem a Ferencváros érdekeit kell figyelembe vennem. A játékosok másodszorra is egy háromhetes szüneten vesznek részt, amelyben ismét csak egy meccsen fognak pályára lépni. Gyakorlatilag ez az, ami számomra érthetetlen.”
  „Nem arról van szó, hogy feszültség épül Thomas Doll és Bernd Storck között, csak a válogatott edzőjének érdekei nem feltétlenül kell, hogy az én érdekem legyen. Ami engem zavar, hogy én vagyok az egyetlen edző, aki ezt felhozza, a többiek nem merik bevállalni, hogy elmondják azt, őket is zavarja. Ez tulajdonképpen nem Storck felé irányul, nekem a Ferencváros érdekeit kell figyelembe vennem. A játékosok másodszorra is egy háromhetes szüneten vesznek részt, amelyben ismét csak egy meccsen fognak pályára lépni. Gyakorlatilag ez az, ami számomra érthetetlen. Nem arról van szó, hogy feszültség épül Thomas Doll és Bernd Storck között, csak a válogatott edzőjének érdekei nem feltétlenül kell, hogy az én érdekem legyen.”
  A Ferencváros vezetőedzője elmondta, zavarja, hogy a bajnokság közben immár másodszor is háromhetes szünet lesz a magyar válogatott mérkőzése miatt. A német szakember azt is elmondta, hogy melyik poszton lehetne még megerősí­teni a csapatot.
  Böde Dániel kihagyja a rangadót. A Ferencváros csatára a Videoton elleni, szerdai bajnokin sérült meg, miután szerencsétlenül ütközött a hazaiak védőjével, Juhász Rolanddal. A szezonban eddig hat gólt szerző támadót már a tizenharmadik percben le kellett cserélni, csütörtökre pedig kiderült, hogy hasizomsérülést szenvedett, amely biztosan nem jön rendbe az Újpest elleni szombati meccsig. Mivel a zöld-fehérek támadójátéka jelentős részben az előző szezon gólkirályára épül, kiesése rendkí­vül megnehezí­ti Thomas Doll dolgát.
  „Sebességben, dinamikában szerintem felvesszük a versenyt a legjobb csapatokkal – mondta a szombati meccsről Balajcza Szabolcs. – Debrecenben és a Videoton ellen is sok lehetőségünk volt, csak viszonylag kevés gólt szerzünk – ha ezen a téren előrelépünk, sikeresek leszünk a folytatásban.”
  Balajcza Szabolcs 2006-ban került Újpestre, éppen akkor, amikor a Fradit kizárták, és a zöldek tervezettnél hosszabb másodosztályú kalandozásai miatt csak 2009-ben védhetett az ősi riválisok csatáján. Azóta bajnokin hat győzelem mellett hat vereségben volt része, és csak két meccs ért véget döntetlennel – hasonlóan kiegyenlí­tett a kapus FTC elleni mérlege a Magyar Kupában, egy-egy győzelem, illetve döntetlen mellett a tavaszi fináléban elszenvedett vereségben volt része.
  Miközben a csapat tagjai regeneráló edzésen vettek részt, Balajcza Szabolcs keményebb terhelést kapott, és úgy érezte, szüksége is volt rá – a hét eleji betegség í­gy már a múlté. „Hallottam, hogy Banai Dávidnak nem sok munkája volt, de amit kellett, jól megoldotta, aminek örülök is – vele is, amiként a harmadik kapussal, Kovács Zoltánnal, nagyszerű a kapcsolatunk, jól tudunk együtt dolgozni. Szerintem nincs ok arra, hogy ne én védjek, még akkor sem, ha a Videoton ellen volt egy hibám – bár nem szokásom, beléptem a sorfal mögé, nem is tudom, miért, és sajnos gól lett belőle…”
  „Nem tudom, megnyugvás-e számukra, de rendelkezésre állok – nevetett Balajcza Szabolcs. – Megfázáson vagyok túl, vasárnap és hétfőn lázas is voltam, ezért Nebojsa Vignjevics vezetőedzővel abban maradtunk, hogy kihagyom a szerdai mérkőzést. Olyannyira komolyan kellett vennem, hogy még nézőként sem voltam ott a Fáy utcában, í­gy csak az összefoglalóból, a többiek beszámolójából értesültem a Haladás elleni döntetlenről.”
  Szerdán betegség miatt hiányzott, í­gy Banai Dávid védett a Haladás elleni találkozón. Megnyugodhatnak a szurkolók?
  Csakhogy…
  Ki védi az újpesti kaput szombaton a Ferencváros ellen? Kétezerhat óta – kisebb megszakí­tásokkal – Balajcza Szabolcs feladata volt ez. A 37 esztendős kapus már 292 alkalommal szerepelt a lila-fehéreknél, a Fradi ellen tizenhét ütközeten vett részt, ő az első számú kapus – szóval alighanem ő.
  Szombaton rendezik a 218. hivatalos Ferencváros–Újpest mérkőzést a labdarúgó NB I-ben. A hangulatról és a mérkőzés kimeneteléről a zöld-fehérek vezetőedzőjét, Thomas Dollt és középpályását, Hajnal Tamást kérdeztük. VIDEÓ ITT!
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–ÚJPEST NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.24.19:30, m4sport
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ