2016.VI.17. Ferencváros – Szekszárd: 2-1 (edzőmérkőzés)

fradi_cimerSovány FTC-győzelem az első felkészülési mérkőzésen

A Ferencváros csapata is megkezdte a felkészülési meccsek sorát a következő bajnoki idényre. Thomas Doll csapata a válogatottak nélkül fogadta a Népligetben a Szekszárdot. Bár a Fradi jobban játszott ellenfelénél, a lelkesen játszó vendégek alaposan megnehezí­tették a dolgát, í­gy „idény eleji formában” csak 2–1-re nyertek a zöld-fehérek.


Ferencváros – Szekszárd: 2-1 (1-1)
Népliget, Tóth Potya István pálya, 150 néző, vezette: Gyarmati II. T.

Ferencváros:
1. félidő: Jova – Dilaver, Valencsik, Leandro, Csilus Á. – Gyömbér, Cenaj – Radó, Trinks, Nyéki – Busai
2. félidő: Kunsági – Csilus Á., Nalepa, Cukic, Valencsik – Csernik, Haris – Cenaj, Nagy Do., Nyéki – Adamcsek
vezetőedző: Thomas Doll

Szekszárd: Császár (Szűcs K. 46.) – Rácz (Ranga 66.), Koch (Pap M. 66.), Márton, Szabó M. – Lékó (Kvanduk 66.), Királyházi (Lerch 66.), Arena Á. (Hegedűs M. 66.), Nagyváradi (Major 66.), Dallos (Kuklis 66.) – Fejes (Hegedüs E. 66.)
vezetőedző: Mészáros István

Gól: Busai (22.), Nagy Do. (59. – 11-esből) illetve Dallos (35.)

20160617-szekszard-busaiElső felkészülési mérkőzésén válogatottjai nélkül fogadta a Ferencváros a Szekszárdot. Az első félidőben jóval többet volt a labda a hazaiaknál, jobban is játszottak, í­gy nem volt meglepetés, hogy Busai szemfüles góljával vezetést szerzett a Fradi (1–0). A gól után nem sokkal ugyanő a kapufát is eltalálta, majd váratlanul egyenlí­tett a Szekszárd. Dallos iramodott meg szépen, és bár először hibázott, a kipattanót belőtte (1–1).

A második félidőben mindkét csapat rengeteget cserélt, visszaesett az amúgy sem magas szí­nvonal, de Nagy Dominik tizenegyesből szerzett találatával megint vezetést szerzett a Ferencváros (2–1). Ezután nem sokkal Nyéki megsérült, í­gy tí­z emberrel játszotta végig a meccset a hazai csapat. Hiába volt azonban nagyon lelkes a Szekszárd, egyenlí­tenie már nem sikerült.

Érdekesség, hogy a második félidőben pályára lépett Vladan Csukics, akinek nyáron lejárt a szerződése a Ferencvárossal. Tavaly is hasonlóan alakult a szerb légiós sorsa, akkor maradt még egy évet. Lehet, hogy a szurkolók egyik kedvence lehúz még egy szezont a zöld-fehéreknél?

További képek: Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Thomas Dollnak egyéb elfoglaltsága volt, csak az utolsó tí­z percre érkezett vissza. így Máté Csaba, a Ferencváros pályaedzője értékelte a találkozót: „Idény eleji formában játszott a csapat, rengeteg technikai hiba volt, és a mozgások sem olyanok voltak. A fő hangsúly azon volt, hogy azt a terhelést, amit terveztünk a játékosoknak, megkapják – ebből a szempontból talán mondhatjuk, hogy elérte a célját a mérkőzés. Látható, hogy nagyon sok tennivaló van, illetve sok játékos számára bebizonyosodott, hogy még nagyon sokat kell dolgozni, ahhoz hogy valaki az első csapathoz kerüljön.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Szekszárd hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100000ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  2. FÉLIDŐ
  90. perc: Vége a mérkőzésnek, a Szekszárd jól játszott, de a meccset a Fradi nyerte. 2–1
  87. perc: Haris próbálkozott távolról, de a lövésben nem volt nagy erő, í­gy Szűcs megfogta.
  80. perc: Többet van a labda a Ferencvárosnál, a Szekszárd nem tudja kihasználni az emberelőnyét.
  78. perc: Valencsik fűzött be szépen két védőt a tizenhatos bal oldalánál, majd középre gurí­totta a labdát, de pontatlanul, í­gy a védők felszabadí­tottak.
  63. perc: Nyéki megsérült, nem tudta folytatni a játékot, és mivel nem volt több cseréje a Ferencvárosnak, tí­z emberrel folytatják.
  59. perc: GÓL! VEZET A FRADI! Tizenegyeshez jutott a Ferencváros. Nagy Dominik állt a labda mögé, és a jobbra vetődő kapust becsapva a kapu bal oldalába lőtt. 2–1
  56. perc: Cenaj vállalkozott lövésre, de Szűcs védett.
  46. perc: Elkezdődött a második félidő.
  1. FÉLIDŐ
  45. perc: Vége az első félidőnek, gyengén játszik a Fradi, a lelkes Szekszárd fel van pörögve. 1–1
  40. perc: Dallos futott el a bal oldalon, kapura tört, megpróbálta középre beadni a labdát, amely Leandro lábáról felperdült, í­gy Jova elkaphatta.
  35. perc: GÓL! EGYENLíTETT A SZEKSZÁRD! Dallos kapott remek labdát középen, teljesen egyedül vezette kapura, majd lőtt, Jováról kijött a labda, de éppen elé, aki 10 méterről már nem hibázott. 1–1
  34. perc: KAPUFA! Nyéki adta be a labdát laposan a bal oldalról, Busai három méterről, becsúszva a kapufát találta el.
  30. perc: Trinks lőtt 17 méterről, de lövése a kapu fölé szállt.
  26. perc: A vendégek jobbszélsője elfutott a szélen, de a beadása pontatlan volt, Csilus összeszedte.
  22. perc: GÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Trinks végezhetett el szabadrúgást a szekszárdi kaputól 27 méterre, a kapu jobb oldalába tartó labdát a kapus csak kiütni tudta, de Busai szemfüles volt, és két méterről a hálóba kotorta a labdát. 1–0
  19. perc: Hazai szöglet a jobb oldalról, de a védők kifejelték a labdát.
  12. perc: Többet van a labda a Fradinál, többet is veszélyeztet, de igazán nagy helyzet nem tudott kialakulni a lelkesen védekező szekszárdiak kapujánál.
  8. perc: Dilaver adta középre a labdát a jobb oldalról, de a vendég védők kifejelték a beadást.
  1. perc: Elkezdődött a meccs, a Ferencváros zöld-fehér csí­kos mezben, a Szekszárd sárga-feketében játszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
EL-csoportkör 11.04. 21:00 M4 Sport
11.07. 15:20 m4 Sport
11.21.17:30 M4 Sport
EL-csoportkör 11.25. 18:45 M4 Sport
11.28.18:00 M4Sport
12.044. 18:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ