2016.VII.13. BL-selejtező: Partizani Tirana – Ferencváros: 1-1

7 hozzászólás a(z) 2016.VII.13. BL-selejtező: Partizani Tirana – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

  • Sajní ltam Radò hibí jí t, de Böde jòví tette !

    Hôségguta helyett majdnem megfí zott a Fradi ! Az, hogy Sem az eggyik Sem a mí sik nem következett be, azért nagyon hí lí sok lehetünk.

    A meccs eredménye ellenére nem volt rossz meccs a Fradi bekezdô és bemelegìtô tétmeccse.

    Nagyon hií nyzott Nagy ídí m. A szemfüles fiatal jí tékos sokaknak a sziviben férkôzött és lopakodott.

    Lovrencsics jò jí tékos. Jövôt lí tok szí mí ra. Lelkes és odaadò. Djuricin-t figyeltem, az ùj szerzeményt. Voltak egy pí r igéretes megmozdulí sai, azonban két jelenet egy kicsit szomorìtottak. Az eggyik, mikor Lovrencsics egy labdí t adott neki, de ô nem is indult utí nna, hanem egy pontra mutatott, hogy oda kellett volna. A mí sodik meg Gera Zoltí n gyönyörû indìtí sa, amelyel nem tudott kellôképpen élni. Ebben a hozzí í llí sí ban vagy tud ví ltoztatni, vagy Doll kevesebbet fogja bedobni.

    Trinks sajnos nem sokat ví ltozott. Ô ennyit tud, de nem tud kellôképpen alkalmazkodni a csapathoz.

    Böde medve és Sestí k nélkül nem megy.

    Valahogy hasonlòan jí tszott a Fradi mint a Zsebrenica ellen, azonban higgadtabban és érettebben. Doll ùjra épìti a csapatí t.

    Valahogy az elsô Gyôr elleni mérkôzését lí tom magam elôtt. Akkor is voltak sokan, akik nem “ezt” ví rtí k tôle, hanem “amazt”.

    Azok akik “amazt” ví rtí k mí r rég elismerték az “azt”, amit tôle kaphattak.

    Doll a legtöbbet tudja kihozni a csapatbòl. De az adott Fradi, az adott helyzetben a jelenlegi Fradi. Annak a jí tékosai meg ùjbòl össze kell szokniuk.

  • Elkészült a bő összefoglaló:

  • Az edzőnek kötelessége, nem a földbe taposni a rosszul játszó csapatát, hanem okosan megmagyarázni és felhí­vni a figyelmet a hibákra..Én viszont szenvedő alanya voltam mint szurkoló a tegnapi meccsnek.Lehet,hogy csak rövidzárlat volt és jövőhéten kiváló mérkőzést fogok látni.Változatlanul az a meggyőződésem,hogy egy-két játékost a pálya közelébe sem engednék.Bocsánat,ez az én véleményem.Az a játékos aki meg sértve érzi magát mert mellőzik az nem csapatjátékos.Nagyon fog hiányozni Ádám és Roland.

  • PERCRŐL PERCRE

    A Fradi végül is hozta a kötelezőt, nem kapott ki idegenben, és még gólt is lőtt, de a július 20-i visszavágón, a hazai közönség előtt ennél azért jobban kell futballoznia.
    A házigazda alaposan ráijesztett a magyar bajnokra, a vezetést is megszerezte, a csereként beállt Böde Dániel azonban egyenlí­teni tudott.
    90.
    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
    90.
    PERC
    Trashi kornerét jócskán a bal alsó mellé fejeli 7-ről Krasniqi.
    88.
    PERC
    Most már a Fradinak nem sürgős, Nagy leballag a pályáról, Florian Trinks váltja.
    87.
    PERC
    HOPP! Krasniqi odalép Ramí­rez bokájára az ötös előtt, tovább. Pedig ez egyértelmű szabálytalanság volt!
    86.
    PERC
    Pintér majdnem megtréfálja 35-ről, balról, jobbal Hoxhát, de figyel az albán, kiüti a labdát a léc alól. Erős vár az albán, bizton áll a lábán, mondja a mondóka is.
    85.
    PERC
    Fili le, az egykori debreceni Dalibor Volas be.
    82.
    PERC
    Újabb albán csere: Vila le, Sodiq Atanda be.
    79.
    PERC
    Sesták jobbal 20-ról nem sokkal teker a bal alsó mellé!
    75.
    PERC

    74.
    PERC
    KAPUFA, MAGYAR! Nagy Dominik ballal 23-ról eltalálja a bal oldali kapufa tövét, a labda a kapusra, onnan kifelé pattan.
    71.
    PERC
    VAGY MÉGSEM?! BÖDE DÁNIEL KIEGYENLíT! DILAVER MESTERI PASSZÁT AZ ÖTÖS JOBB SARKÁN IS TÚLRÓL, ARAPIT LEFUTVA FELVARRJA JOBBAL A LÉC ALÁ, ALAPOSAN MEGLEPVE EZZEL A SZINTÉN EB-T JÁRT KAPUST. 1–1!
    69.
    PERC
    Szerintünk idegtépő lesz az utolsó 10 perc. Is.
    69.
    PERC
    Hoxha ráejti a labdát Krasniqi fejére, és mindketten elterülnek hősiesen a gyepen. Lesznek még itt furcsaságok a hajrában…
    68.
    PERC
    Lovrencsics beadása csemege Hoxhának.
    67.
    PERC
    Torassát pedig Caleb Ekuban váltja a hazaiaknál. Egy vérbeli albán Caleb.
    66.
    PERC
    KETTŐS CSERE: Böde Dániel és Stanislav Sesták be, Djuricin és Radó le.
    64.
    PERC
    Cristian Ramí­rez kap sárgát, hátulról felrúgja Vilát.
    63.
    PERC
    KÖSZ, FILI! Nalepa majdnem ad egy gólpasszt a szélsőnek, aki megelőzi a lassú Dilavert, majd ballal 13-ról az oldalhálóba lő, kissé balról, nagy helyzetben.
    62.
    PERC
    Ibrahimi és Ramí­rez dulakodik egy jót egy albán szabálytalanság után.
    60.
    PERC
    Lovrencsics ballal 17-ről célba veszi a bal alsót, de Hoxha fogja a labdát, vetődnie sem kell.
    60.
    PERC
    Már-már mesébe illő történet… Csernik Kornél 2015. november 11-én még a BVSC-Zugló elleni „blaszkettes” meccset döntötte el a 88. percben szerzett góljával, ma már a Ferencváros hivatásos labdarúgójának vallhatja magát. A 18 esztendős játékos nevelőegyesületéből, a Kelen SC-ből igazolt a télen a Fradihoz, és miután tavasszal az U19-es gárdában szerepelt, az elmúlt hetekben már a felnőttekkel készült. Az edzéseken és az edzőmeccseken olyan jó benyomást tett Thomas Dollra, hogy a játékos aláí­rhatta élete első profi szerződését.
    60.
    PERC
    Nem megy, nem megy a Fradinak. Nézzünk addig egy vidámabb történetet!
    54.
    PERC
    Arapi volt a tettes.
    54.
    PERC
    Az albánoknak nem sietős már, hátrafelé passzolnak a felezőtől a szabadrúgásból.
    54.
    PERC
    Újabb sárga, Emir Dilaver kap sárgát, odalépett Trashinak.
    52.
    PERC
    Nagy csele jó a jobbon, beadásáról ezt már nem lehet elmondani.
    50.
    PERC

    47.
    PERC
    Mi sem erre készültünk, Geráékat is megfogta a gól.
    47.
    PERC
    Rendszerünknek ideg zuhany, egy pár másodpercig több góllal is vezetett a Partizani. Ez az egy is sokk…
    47.
    PERC
    Hideg zuhany…
    47.
    PERC
    A labda a lécet is érintette, Dibusznak esélye sem volt a hárí­tásra, Nalepa pedig behátrált Fili elől, ahelyett, hogy megtámadta volna.
    47.
    PERC
    VEZET A PARTIZANI! REALDO FILI MEGLÖVI ÉLETE GÓLJÁT, JOBBAL, 20-RÓL SZÉTLÖVI A JOBB FELSŐT. RADÓ PONTATLAN PASSZÁBÓL ÉS RAMíREZ ROSSZ LEVÉTELÉBŐL INDULT AZ ALBÁN AKCIÓ… 1–0!
    46.
    PERC
    Pintér í­velése csemege Hoxhának.
    46.
    PERC
    CSERE NINCS, FOLYTATJUK!
    FÉLIDŐ
    „Maximális elkötelezettséget látok a játékosaimon, és azt hiszem, ez a legjobb módja annak, hogy egy ehhez hasonló, történelmi mérkőzésre felkészüljünk, hiszen 23 esztendő után szerepelhetünk ismét a Bajnokok Ligájában – mondta a meccs előtt a hazai mester, Adolfo Sormani az albán Gazeta Diellinek. – A Ferencváros minden tekintetben jobb nálunk, de magabiztosak vagyunk, a pályán mindent beleadunk majd. Szeretnénk, ha az eredménytől függetlenül a találkozó végén a szurkolóink megtapsolhatnának minket. A játékosaim száz százalékig felkészültek.”
    FÉLIDŐ
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
    FÉLIDŐ
    Ezért lett volna kedvezőbb, ha a nemzetközi porondon egyelőre nem kell tétmeccset játszania a Fradinak, ez esetben további két hetet nyert volna Thomas Doll együttese az első igazán fontos összecsapásig. Mindamellett az edzésterhelés megfelelő beállí­tásával nem lehet probléma, mert a hétvégén már kezdődik az NB I, vagyis a labdarúgók frissí­tését már amúgy is el kellett kezdeni, a múlt hét szerdán nyilvánosságra kerülő UEFA-döntés után csak apróbb módosí­tásokat kellett végrehajtani a programban.
    FÉLIDŐ
    Az összeszokottság hiányára még í­gy sem lehet panaszkodni, a bajnokcsapatból csupán Roland Lamah távozott, valamint Nagy Ádám is eligazol, előbbit várhatóan a válogatottból már ismerős Lovrencsics Gergő, utóbbit pedig a középhátvéd posztról előrelépő Pintér Ádám pótolja, mí­g az ő helyét minden bizonnyal a Werder Brementől szerződtetett Oliver Hüsing veszi át. Kérdés ugyanakkor, hogy az Európa-bajnokságon részt vevő futballisták, valamint a Copa Americát megjáró Cristian Ramí­rez milyen állapotban tértek vissza Magyarországra – nem tudni, mennyire fáradt az Eb-n sokat futballozó Gera Zoltán, és azt sem, romlott-e a fizikuma a válogatottban epizódszerephez jutó, a felkészülést ezzel együtt szinte teljes egészében kihagyó játékosoknak.
    FÉLIDŐ
    Az idény eleji forma a Fradinál ezúttal nem csak „megszokásból” várható, elvégre a szakosztály 115 éves történelme során a csapatnak még nem nagyon volt a mostanihoz hasonló felkészülési időszaka. Az edzéseket június 8-án elkezdő kerethez csak július 4-én csatlakozott a hét válogatott labdarúgó, s nyár folyamán egyetlen edzőmérkőzésen lépett pályára a legerősebb összeállí­tásában.
    FÉLIDŐ
    Beletrafáltunk a felvezetésben…
    FÉLIDŐ
    Jobbat vártunk, de ne feledjük a futball alapvetését: idegenben jó az iksz!
    45.
    PERC
    EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
    45.
    PERC
    Lovrencsics labdát csen a jobbon Kalaritól, de rosszul ad be.
    44.
    PERC
    De az első Fradi-lövés ma.
    44.
    PERC
    Lovrencsics beadása elpattan Djuricin sarkáról, Ramí­rez Pintér elé hordja a lepattanót, aki jobbal 26-ról igencsak elvéti a bal felsőt.
    43.
    PERC
    Alig két és fél perc után folytatódik a játék.
    41.
    PERC
    Ramadani a földön, Djuricin pöckölt oda fülére, Dilaver kirúgja a labdát, pedig még folyt a Fradi-attak.
    40.
    PERC
    A nap mondata is megszületett: “A meccset látva eszembe jut, hogy ez a Bajnokok Ligája, az európai klubfutball csúcsa…” – sóhajt fel Murányi kolléga.
    39.
    PERC
    Helyzetecske, kis jóindulattal.
    39.
    PERC
    Fradi-szöglet, Lovrencsics adja be jobbal, két védő összefut, de ezzel tökéletesen meglepik Djuricint, aki bizonytalanul mozdult a labda felé.
    38.
    PERC
    Ibrahimi kezéből kipördül a labda bedobás közben, a Fradi jöhet, de a támadás hátrajut egészen Nalepáig.
    35.
    PERC
    Lovrencsics kisszöglete után Ramí­rez ad be veszélyesen, Hoxha középre öklöz, de Pintér egy csel után sem tud kapura lőni, szereli a 16-oson Kalari.
    34.
    PERC
    Pintér hatalmasat kap a 16-os előtt Ibrahimitől, de biztosan kitalálta a kedves olvasó: tovább.
    33.
    PERC
    Az uefa.com szerint este is 33 Celsius-fok van még a stadionban.
    32.
    PERC
    Ramí­rez odakönyököl a másik szélen Ramadaninak, de most sincs reklamálás. Ma a férfias futball mellett tették le a garast a felek szemmel (és kék foltokkal) láthatóan.
    32.
    PERC
    Lovrencsics nagyot kap a jobbon Bathától, de tovább.
    30.
    PERC
    Szép Gera, Lovrencsics passzjáték után utóbbi igen pontatlanul ad be jobbról.
    27.
    PERC
    Torassa jobb hí­ján bedobja a hónap egyik legmókásabb műesését a jobbon. Még a B-közép sem tiltakozott.
    26.
    PERC
    Ramí­rez nagyon harcos, Batha a földön pörög párat a belépő után.
    24.
    PERC
    Nincs nagy iram, ziccert sem láthattunk még, a Fraditól azért jóval bátrabb támadójátékot vártunk.
    24.
    PERC
    Trashi távolról nem sokkal lő a jobb sarok mellé, Dibusz egyébként biztosí­tott, vetődnie sem kellett.
    23.
    PERC
    Michal Nalepa ezt már nem ússza meg, odalép Filinek. Sárga.
    20.
    PERC
    Nalepa mellett kiharcol egy szögletet Torassa, a Trashi-korner menetrendszerűen Dibuszé.
    19.
    PERC
    A hazai szurkolók már tudják, jól jön ki a kapus, ezért a következő szabadrúgás előtt zavarják zöld lézerrel. Ennek ellenére Trashi nagyon nagyon rosszul ad most be jobbról.
    18.
    PERC
    Trashi ballal az ötösre í­vel kissé balról, Dibusz kivetődve kiöklözi a labdát jó messzire. Fili elől mentett.
    17.
    PERC
    Nalepa odalép Torassa bokájára a 16-os előtt, de megússza sárga nélkül.
    16.
    PERC
    Amely most fütyül, mert Djuricin löki a hazai ötösön Arapit. Szabadrúgás kifelé.
    15.
    PERC
    A hazai hí­vek igen lelkesek, félmeztelenül táncolnak, dobolnak, és jó 500 fős a keménymag.
    15.
    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
    14.
    PERC
    A 10-es mez tisztelete: Radó nagyot kap fejére, elterül, de kisvártatva folytatja, nem kell ápolni.
    13.
    PERC
    Djuricin jobb oldali beadásáról nagyon lemarad Radó, Krasniqi a nevető harmadik.
    10.
    PERC
    Újabb pontatlan magyar beadás.
    9.
    PERC
    Bata kibólintja a rövid sarok elől Lovrencsics jobb oldali beadását, a szélső ismételhet, de kirúgás lesz a vége.
    5.
    PERC
    Majd lekapja a kapus Trashi jobb oldali beadását is.
    4.
    PERC
    DIBUSZ! Nagyot vetődve kikapja a bal alsó elől Trashi ballábas, 23 méteres lövését. Fili látványos sarkazással készí­tette elő a lövést társának.
    3.
    PERC
    Ramí­rez bal oldali beadását ellőhetné 20-ról jobbal Djuricin, de sokat vár, elnyomják, Radót meg blokkolják.
    1.
    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
    A hazaiak tiszta pirosban, fehér dí­szcsí­kkal a mez szélein, a vendégek zöld-fehér mezben és zöld nadrágban.
    REMÉLJÜK, ENNÉL SOKKAL IZGALMASABB LESZ EZ A PARTIZANI-MENET…

    A Fradi-keret meccs előtti óráinak közvetí­tése ITT!
    Bizony, elmúltak már azok az idők, amikor csak legyintettünk az albán másodikra. Nem beszélve arról, ami óvatosságra intheti a Ferencvárost, hogy az El-selejtezőben a Slovan Bratislava is csak 0–0-ra végzett a Partizanival szemben – a tét nélkül lejátszott visszavágót a szlovákok 3–1-re nyerték meg, és Priskin Tamás is betalált.
    „Tiszteletben tartjuk az UEFA döntését, és tisztában vagyunk azzal, hogy a Partizani egy nagyon jó csapat – idézi a fradi.hu Thomas Doll vezetőedzőt. – Az Európa-liga helyett a Bajnokok Ligájában kapnak lehetőséget, ezzel pedig nyilván élni akarnak. Tiszteljük az ellenfelet, de mindent megteszünk a legjobb eredményért. Eredetileg egy másik párharcra készültünk, de a rövid idő ellenére is igyekeztünk felkészí­teni a játékosokat arra, ami rájuk vár majd. Megismertük a Partizanit, ismerjük a stí­lusukat, és azzal is tisztában vagyunk, hogy ők már játszottak egy tétmeccset. Nem szeretek előre jósolni, függ a meccstől is, hogy mivel lehetünk elégedettek, de ha látunk esélyt a győzelemre, akkor azt meg akarjuk ragadni. Figyelnünk kell arra is, hogy mentálisan erős legyen a csapat.”
    „A csapat leggólerősebb játékosa már eligazolt, mí­g az egyik jobbhátvéd csapatot keres magának, és biztos nem játszik a Ferencváros ellen. Az együttesnek nincsenek sztárjai, az Európa-bajnokságon kerettag kapus, Alban Hoxha a vezér.”
    „Nagyjából hasonló erősséget képvisel a két gárda, de a Skënderbeu tapasztaltabb az európai kupamérkőzéseket tekintve, hiszen az elmúlt években rendszeresen játszott a selejtezőben, az előző szezonban pedig bejutott az Európa-liga csoportkörébe – mondta az NS-nek Ermal Kuka, albán Panorama Sport újságí­rója. – A Partizani 4–5–1-es felállásban játszik, agresszí­v középpályássorral, amely leginkább arra törekszik, hogy megtörje ellenfele ritmusát. Gyors és ügyes játékosai vannak, akik gyakran váltogatják a szerepeket. Az együttes leginkább a kontrákra épí­t.”
    Tizenkét éve járt legutóbb az FTC a Bajnokok Ligájában, akkor is éppen albán csapattal, a KF Tiranával kezdett, s emlékezhetünk, szenvedve, idegenben szerzett több góllal jutott csak tovább. Az akkori folytatást vélhetően ezúttal is elfogadná a Fradi: noha a gárda a BL-ből kiesett a Sparta Prahával szemben, a Millwall legyőzésével az UEFA-kupa csoportkörébe jutott, s ott a Schalke, a Basellel, a Feyenoorddal és a Heartsszal is megmérkőzhetett. Talán van, aki emlékszik, a Sparta-meccs előtt adta el a klub Gera Zoltánt a West Bromwichnak, és sokan állí­tják, vele a BL-csoportkör is meglett volna. Gera ezúttal itt van, nem is megy sehova…
    Némi mozgás az albánok keretében is volt az elmúlt hetekben, a csapat két erőssége, Xheavir Sukaj Malájziába, a szerb Stevan Racsics pedig Görögországba szerződött. A „bejövő” oldalon is szerepel két emlí­tésre méltó név, a Chievótól a ghánai Caleb Ekuban érkezett kölcsönbe, mí­g a korábban Debrecenben (is) futballozó szlovén csatár, Dalibor Volas egy évre kötelezte el magát. Náluk is jobban örülnek a csapat hí­vei annak, hogy az Európa-bajnokságot is megjáró válogatott kapus, Alban Hoxha nem távozott, és egyelőre a tiranaiak állományához tartozik az argentin Agustí­n Torassa, aki a hí­rek szerint a játéktudásával emelkedik ki, nem 164 cenitméteres magasságával.
    Hogy a Partizani-akciók a zöld-fehérek ellen se vezessenek eredményre a szerda este nyolckor kezdődő BL-selejtezőn, arról – mások mellett – Oliver Hüsing gondoskodhat, a Werder Brementől igazolt védőt ugyanúgy nevezte a BL-re a Fradi, mint Lovrencsics Gergőt, valamint az osztrák támadót, Marko Djuricint.
    Egy fellépésen már túl is van: a Slovan Bratislavát fogadta az Európa-liga első selejtezőkörében, az 1350 néző szeme láttára rendezett találkozó 0–0-ra végződött.
    A visszavágó már elmaradt…
    Noha múlt szerdán néhány órán át úgy tűnt, a Ferencváros megússza az albániai kirándulást, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) húzott egy váratlant: a Bajnokok Ligájából kizárt Skënderbeu helyére „beemelte” a Partizani Tiranát, í­gy a magyar aranyérmes mégiscsak kénytelen repülőre ülni. Hogy még egy csavar legyen a történetben: nem Tirana az úti cél, a Partizani – stadionjának felújí­tása miatt – ugyanis nem a fővárosban, hanem az onnan egyórányi kocsikázásra lévő Elbasanban játssza nemzetközi kupameccseit.
    Az albánok igazi Partizáni-akcióval kerültek a BL-be…
    A billentyűknél: B. J.
    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PARTIZANI–FERENCVÁROS LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ