2016.VII.20. BL-selejtező: Ferencváros – Partizani Tirana: 1-1

NS-20160721-01-20160720Öngól, 11-esek, az albán kapus panenkázott: Fradi-búcsú a BL-től

Mind a két meccs 1–1 lett, a hosszabbí­tás sem hozott döntést, az albánok mentek tovább.
A labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének visszavágóján a Ferencváros az albániai 1–1-et követően hazai pályán is 1–1-et játszott a Partizani Tiranával, majd tizenegyesekkel búcsúzott az európai kupaküzdelmektől.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Jó a kiindulási helyzetünk, és mindent elkövetünk azért, hogy továbbjussunk. A hétvégén sikerélményt szereztünk, remélem, ezt szerdán tovább tudjuk vinni. Nem szabad 0-0-ra játszani, ez ugyanis visszafelé is elsülhet. Éppen ezért gólokat akarunk szerezni. Nagyon várjuk a mérkőzést, meggyőződésem, hogy továbbjutunk. A frissesség és az önbizalom is egyre jobban visszatér a játékosokba. A Bajnokok Ligájában vigyázni kell, hogy olyan könnyelmű hibákat ne kövessünk el, mint amilyeneket az odavágón. Az a fontos, hogy harcoljunk, győzelemre éhesek legyünk. Okosan, intelligensen kell játszani, nem kell minden játékosnak előrerohannia, és támadnia, abból ugyanis kontrázhat az ellenfél.

Adolfo Sormani: – Tudjuk, hogy egy nálunk egy nem csak papí­ron erősebb csapattal állunk szemben. Négy játékosunk nincs a legjobb kondí­cióban, meglátjuk, hogy pályára tudnak-e lépni holnap. így egyelőre az a célunk, hogy becsülettel helytálljunk a visszavágón. Más meccs lesz, mint Elbasanban. Láttuk, hogy a Ferencváros nagyon jó képességű játékosokból áll, például ott van Böde Dániel is, akit majd megpróbálunk kikapcsolni a játékból, amennyire lehet. A legfontosabb, hogy csapatként jók legyünk.

A mérkőzés:

Bajnokok Ligája, 2. selejtező kör, visszavágó:

Ferencváros – Partizani Tirana: 1-1 (1-1, 1-1, 1-1)
Groupama Aréna, 8.752 néző.
Vezette: Kristo Tohver (asszisztensek: Klaasen, Roos; tartalékjv.: Saar – észtek)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Hüsing, Leandro, Ramí­rez – Pintér Á. (Nagy Do. 46.), Gera Z. – Varga R. (Sesták 46.), Trinks (Djuricin 66.), Lovrencsics – Böde
kispad: Jova, Radó, Gyömbér, Nalepa
vezetőedző: Thomas Doll

Partizani Tirana: Hoxha – Ibrahimi, Krasniqi, Arapi, Kalari – Ramadani – E. Vila, Batha (Ekuban 26.), Trashi, Torassa (Atanda 71.) – Fili (Bardhi 82.)
kispad: Xhika, Hasa, Volas, Ismailaj
vezetőedző: Adolfo Sormani

Gól: Gera Z. (14. – 11-esből) illetve Hüsing (40. – öngól)
Sárga lap: Böde (23.), Ramí­rez (50.), Gera Z. (53.), Dilaver (102.) illetve Krasniqi (13.), Torassa (35.), Atanda (73.)
A büntetőket értékesí­tette: Nagy Do. illetve Hoxha, Trashi, Ekuban
A büntetőket kihagyta: Gera Z., Sesták, Ramí­rez illetve E. Vila

DOLL VARIÁL, GERA GÓLT LŐ

20160720-partizani-geraNégy helyen is megváltoztatta a kezdőcsapatát Thomas Doll az első mérkőzéshez képest, bekerült Böde Dániel, Florian Trinks, Varga Roland és Oliver Hüsing is. A Fradi szurkolói minden bizonnyal örültek a változtatásoknak, de nemcsak emiatt görbülhetett a szájuk mosolyra, a 12. percben ugyanis Cristian Ramí­rezzel szemben szabálytalankodtak az albánok a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Gera Zoltán váltotta gólra (1–0).

Majdnem hamar jött azonban a válasz, Leandro hibája után Realdo Fili került ziccerbe, ám elemelte a labdát Dibusz Dénes és a kapu mellett is. A Fradi nem sokkal később majdnem ismét tizenegyest végezhetett el, ám a játékvezető sí­pja néma maradt Böde egyértelmű buktatásakor.

MÁSODIK FRADI-GÓL, MÉGIS 1–1

Ahelyett hogy eldőlt volna a továbbjutás, tényleg jött a hideg zuhany. Labinot Ibrahimi beadása után Hüsing olyan pechesen törte el a labdát, hogy az a saját kapujában kötött ki (1–1). Miután Michal Nalepa gyengén játszott Tiranában, a német védő bekerült a csapatba, de nagyot hibázott.

Doll nem volt túlzottan elégedett a látottakkal, éppen ezért kettőt is cserélt a szünetben, Pintér Ádám és Varga Roland helyett Nagy Dominik és Stanislav Sesták állt be. Nem volt nagy meglepetés a váltás, de teljesí­tménye alapján Lovrencsics Gergő is lejöhetett volna, ám a Lech Poznantól megszerzett szélső a pályán maradt.

A második játékrészt pedig sokkal jobban kezdte, mint az elsőt, kétszer is veszélyesen ment el a bal oldalon, az egyik alkalommal jobb külsővel tekert középre, Böde azonban hat méterről a kapu mellé fejelt.

KÉT CSATÁR, DE SZINTE SEMMI VESZÉLY

A Fradi a 66. percben átállt kétcsatáros rendszerre, az ezúttal (a tavasszal mutatott teljesí­tményéhez képest) jobban játszó Trinks helyett érkezett a Hüsinghez és Lovrencsicshez hasonlóan új szerzemény Marco Djuricin.

Az FTC nyomott, a Partizani húzta az időt, és kivágta a labdát minden veszélyes szituációban. A rendes játékidőben még egy ziccerük volt a zöld-fehéreknek, ám Böde ballábas kí­sérletére leért a kapus, Gera tizenhatoson belüli kezezését pedig hála istennek nem vette észre a játékvezető – jött a hosszabbí­tás.

A ráadás, amely még kevesebb izgalmat hozott, mint az előtte lévő kilencven perc. Nagyon behúzódott a Partizani, í­gy a Fradi többnyire átlövésekkel próbálkozott. A vendégek játékosai többször is kértek ápolást, hogy azzal is közelebb kerüljenek a tizenegyespárbajhoz. Sikerült nekik.

PANENKA, DRÁMA ÉS BÚCSÚ

20160720-partizani-dibuszAz FTC legutóbb 2003-ban ví­vott tizenegyespárbajt, akkor 1–1, 1–1 után kiesett az FC Köbenhavnnal szemben, 2001-ben a Hajduk Split ellen a BL-ben szintén búcsúztak tizenegyesekkel (0–0, 0–0, t: 5–4 a Hajduknak), és 1997-ben jutottak legutóbb tovább szétlövésben, a svéd Helsingborg ellen. Az Európa-bajnokság után magyar pályán is láthattak lutrit a nézők.

Amelynek az elején jött az albán kapus, Alban Hoxha, és „bepanenkázta” a labdát a kapuba, majd kivédett három tizenegyest is! Gera és Sesták kihagyta, és bár Nagy Dominik nem hibázott, Ramí­rez is rontott, a Ferencváros kiesett a Bajnokok Ligájából.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Elnézést szeretnék kérni a szurkolóktól ezért a teljesí­tményért. Számomra felfoghatatlan, hogy egy ilyen jó indulás után visszahoztuk a játékba az ellenfelet. Egy páran elkezdtek félni a mérkőzés során. Ez hatalmas kár, itthon játszottunk, hazai közönség előtt, egy nagyszerű stadionban, és elszalasztottuk a lehetőségét, hogy továbbjussunk. Mondtam a játékosoknak, ha én vagyok az oka, hogy ma ilyen rosszul játszottunk, akkor nagyon szí­vesen összecsomagolok és hazarepülök. Ez elfogadhatatlan és felfoghatatlan, csalódott vagyok. A pályán hiányzott a tűz, a lendület, nem taktikai problémák voltak. Tele vannak a fejem jelenleg az ezzel a mérkőzéssel kapcsolatos gondolataimmal, úgyhogy egyelőre nem foglalkozom a hétvégi, Honvéd elleni meccsel. Magunkhoz kéne találnunk, és igazából ha szí­v nélkül játszunk, a világ bármelyik csapata ellen gondba kerülhetünk. A pályán rengeteg támadó játékos volt, és nemcsak, hogy nem sikerült áthámozni magunkat az ellenfél védelmén, de még pontrúgásokat sem sikerült nagyon kiharcolnunk, amely számomra felfoghatatlan. Nincs kit lebecsülnünk vagy lenéznünk, ez itt a Ferencváros, amely sem a Bajnokok Ligájában, sem az Európa Ligában nem szerepel. A tavalyi emlékek megint előjönnek, mi azt hittük, egy kicsivel előrébb tartunk. Azt is lehet látni, hogy néhány játékos nem üti meg az európai szintet, egyszerűen nem elég jók. Ha 4-5 játékos alul teljesí­t, akkor nincs esélyünk. Lehet, olyan játékosokat kellene szerződtetni, akik a kulcspillanatokban odateszik magukat, és teljes szí­vből hajtanak. A magyar csapatok számára általában az Európa Liga a végállomás, a Bajnokok Ligája csak álom kategória. Mi az európai középmezőnyben estünk most ki, amely eléggé elszomorí­tó. Mindannyian le vagyunk sújtva, többet vártunk magunktól, az öltözőben csend uralkodik. Nagyon fáj, hogy í­gy estünk ki. Most hagyom egy kicsit ülepedni, valószí­nűleg holnap más menetrendben zajlanak majd a dolgok. Némelyik játékosnak 180 fokot kellene fordulnia, különben nagy nehéz helyzetbe hozza magát. Ez í­gy nem mehet tovább, nem fogjuk hagyni. Mindent ugyanúgy csinálnék, ha újrakezdhetném, mindent a tervek szerint hajtottunk végre, a belső folyamatokkal nem volt gond.

Adolfo Sormani: – Annak tudatában, hogy milyen kis csapat vagyunk, szerintem kihoztuk a maximumot a mérkőzésből. Az alázatos játékunknak köszönhetjük a sikert. Szervezett, szilárd csapatként működtünk, sikerült meggyőző teljesí­tményt nyújtanunk egy nálunk sokkal erősebb együttessel szemben. Köszönöm minden játékosomnak, hogy büszkeséggel, fegyelmezetten és határozottan játszottak. Nagyon örülök, hogy továbbjutottunk, várom a következő kihí­vást.

Alban Hoxha, az albán Partizani hőssé váló kapusa elárulta, miért csapata jutott tovább, és nem a magyar bajnok Ferencváros. A játékos nem mindennapi tizenegyeséről is beszélt.

Gyakran vállalja a büntető elvégzését?
– Egyáltalán nem, 2013-ban szerződtem a Partizanihoz, de tétmérkőzésen még sohasem álltam a labda mögé – válaszolta a Nemzeti Sportnak Alban Hoxha, a Partizani 28 esztendős kapusa, akiből a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn egy pillanat alatt hős lett.

Ahhoz képest emlékezetesre sikerült a debütálása, hiszen „panenkás” mozdulattal emelt a hálóba. Mikor döntötte el, hogy ezt a kockázatos módját választja a tizenegyesnek?
– Amikor Adolfo Sormani vezetőedző engem is a rúgók közé nevezett, azonnal tudtam, hogy í­gy lövöm. Azzal egyébként vitatkoznék, hogy kockázatos volt, szerintem ennél biztosabb módja nem volt a tizenegyes elvégzésének, száz százalékig biztos voltam benne, hogy erre a megoldásra nem számí­t a Ferencváros kapusa.

Nem gondolja, hogy megoldása megalázó kollégájára, Dibusz Dénesre nézve?
Nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni, csak az járt a fejemben, hogy biztosan a kapuba találjak.

A magyar lövéseknél is magabiztos volt, négy kí­sérletből hármat hárí­tott. Mi volt a titka?
– Nincs nagy titok, egyszerűen csak bejött a módszerem. Nem döntöttem el előre, merre mozdulok el, hanem a lövés pillanatáig kivártam, és csak az utolsó másodpercben indí­tottam el a vetődést.

A Ferencváros vagy a Partizani Tirana a jobb csapat?
A Fradi nagy csapat, nagy hagyományokkal, jobb anyagi feltételekkel, de azt gondolom, szerda este mi is felidéztünk valamit a dicsőséges múltunkból. Az elmúlt húsz évben nem sok nyomot hagytunk a nemzetközi porondon, de előtte a Partizani a Benfica vagy éppen a Torino ellen játszott emlékezetes meccseket.

Miért a Partizani jutott tovább?
– Mert csapatként játszottunk, és az utolsó percig hittünk a sikerben. Megmutattuk, hogy nagy hiba lenne leí­rni az albán futballt.

Lapszemle:

BL: EGEKBEN A HOXHA-ŐRÜLET, ÉNEKESNŐT ÉRHET A KAPUSNAK A PANENKÁZÁS

Az albán sajtó nem foglalkozik kiemelten azzal, hogy a Partizani meglepetésre kiejtette a Ferencvárost a Bajnokok Ligája 2. a csoportkörében. Alban Hoxha azonban „nem úszta meg”, a kapus a lapok szemében hős lett, és az internetes oldalak már leginkább azt ecsetelgetik, hogy a játékos szerda esti teljesí­tményével elnyerte az egyik albán szépség szí­vét.

Ahogy az odavágóval kapcsolatosan, úgy a Ferencváros elleni második mérkőzésről is szűkszavúan cikkeznek az albán lapok. A fő témát Alban Hoxha kapus nem mindennapi teljesí­tménye szolgáltatta – és persze a futballista „új rajongója”.

Mint ismert, Hoxha a tizenegyespárban elsőként lőtt, és „bepanenkázta” a labdát a kapuba, majd kivédett három tizenegyest is, a Partizani pedig a Ferencvárost kiejtve továbbjutott a Bajnokok Ligájában.

Az albán NOA hí­rügynökség nem fukarkodott a dicsérettel, ami Alban Hoxhát illeti: a lap már biztosra veszi, hogy a játékos tegnapi produkciójával örökre beí­rta magát a Partizani történelmébe.

„A nemzetközi médiát sokkolta Hoxha, albán kapus a Bajnokok Ligája hőse” – ezt már az Albeau í­rja.

A portál örömmel konstatálta, hogy szinte mindegyik nevesebb oldal Hoxha Panenka-tizenegyesét méltatta, egyúttal megjegyzik, mindeközben a magyar médiának keserű szájí­ze lehet a Ferencváros kiesését követően.

„Csoda Magyarországon, jöhet a következő kör” – áll a Gazeta Shqip hasábjain.

Az összes portál kiemelten foglalkozik vele, hogy a hős Alban Hoxha még Ciljeta Xhilaga albán énekesnő (és modell) szí­vét is elnyerte magának szerda esti teljesí­tményével, miután a 31 éves hölgy közösségi oldalán gratulált a kapusnak – a jól értesültek már azt is tudni vélik, több van Hoxha és az énekesnő között, mint szimpla barátság.

A Gazeta Express szerint a Partizani megállí­totta a nagynevű Fradit, és az újság Hoxha-őrületről í­r.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a csakfoci.hu, az UEFA, a Ferencváros és az FK Partizani Tirana hivatalos honlapja alapján)

7 hozzászólás a(z) 2016.VII.20. BL-selejtező: Ferencváros – Partizani Tirana: 1-1 bejegyzéshez

 • Na, ez volt a büntetés… 🙁

  Itt a rendes bő összefoglaló:

 • Egész napom azzal telt,hogy elolvastam a hozzászólásokat.Elképesztő,hogy milyen rosszindulatú ostoba irigy ember tatja magát Fradi szimpatizánsnak.A Fradi családra való hivatkozás meg már nevetséges. A családtagokat,ha rosszak vagy hibáznak nem szidom ország-világ előtt.Most mi van!bűn rosszul játszottak és ezt az albánok kihasználták A Doll mester arra kérte a játékosokat,hogy intelligens futballt játszanak,erre futballnak nem nevezgető pankrációt láttam.Én nem bántanám az új játékosokat,idő kell ahhoz,hogy megszokják az itteni körülményeket és a játékos társakat.igaz,hogy ” eltudtam volna képzelni,hogy Zlatánt leigazolja a Club,de Ő azt üzente,hogy nagyon gyenge játékos lenne, inkább maradjon a Böde !!! ” Hát,itt tartunk,nem dőlt össze a világ,egy a lényeg,hogy legyen 23 olyan játékosa az országnak akikre büszkék lehetünk az Európa és világversenyeken.Itthon meg szórakozásnak megfelelnek a fiúk.Akinek meg nem tetszik az nem nézi őket.A mestert meg nagyon sajnálom,mert mindent elkövet,hogy a legjobbat hozza ki a játékosaiból.akik hol kiválót nyújtanak,hol alul teljesí­tenek.az igazi probléma viszont az amin nem lehet változtatni,hogy a játékosállomány felének a szellemi képessége nagyon alacsony,és azt mindenki tudja,hogy észt nem lehet adni.pedig a futballhoz nagyon nagy szűkség lenne rá !

  • Tisztelt Lipòcziné Lí zí r Gabriella

   Ön egy jò és egészséges tí vlatbòl nézi a dolgokat.

   Egyetértek Önnel, hogy a mestert sajní lni kell, hiszen aki a következôket nyilatkozza: “… Mondtam a játékosoknak, ha én vagyok az oka, hogy ma ilyen rosszul játszottunk, akkor nagyon szí­vesen összecsomagolok és hazarepülök….”, az valòjí ban sají t magí ban is keresi a hibí kat.

   Azzal, hogy mí sokat okolunk, azzal nem megyünk és nem is fogunk semmire Sem menni.

   A sají t képességünkbôl kell kiindulnunk.

   Akinek a Jò Isten meg eszet adott, az haszní lja is !

   Ne féljen attòl, hogy kikap. Ne törekedjen arra, hogy ne kapjon ki, hanem arra, hogy gyôzzön.

   Nem akí rhogy, de becsületesen.

 • PERCRŐL PERCRE

  121.
  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS ÉS A FRADI IDEI BL-KALANDJA!
  121.
  PERC
  JÖN CRISTIAN RAMíREZ, és ballal célba veszi a jobb alsót, de Hoxha elcsí­pi ezt is! 1–3, KIESETT A FRADI A BL-BŐL!
  121.
  PERC
  BAJ VAN, CALEB EKUBAN JOBBAL A BAL ALSÓBA LŐ. 1–3!
  121.
  PERC
  NAGY DOMINIK NYUGODT MARAD, BALLAL A KAPU KÖZEPÉBE LŐ. 1–2!
  121.
  PERC
  LORENC TRASHI JOBBAL BEZZEG A KAPU KÖZEPÉBE LŐ! 0–2!
  121.
  PERC
  STANISLAV SESTÁK jobbal a bal alsót veszi célba, Hoxha balra vetődve elcsí­pi a labdát. 0–1!
  121.
  PERC
  EMILIAN VILA nem mosolyog, jobbal a jobb alsó mellé lő! 0–1!
  121.
  PERC
  A kapus már mosolygott a lövés előtt…
  121.
  PERC
  GERA ZOLTÁN jobbal a jobb alsó felé lő, Hoxha vetődve kiüti a labdát! 0–1!
  121.
  PERC
  ALBAN HOXHA KAPUS JOBBAL PIMASZ MÓDON A KAPU KÖZEPÉBE PANENKÁZZA A LABDÁT. EZ IS JÓL KEZDŐDIK… 0–1!
  121.
  PERC
  2001-ben a Hajduk Split kétszeri 0–0 után 5–4 lett az orosz rulett vége a Hajduknak.
  121.
  PERC
  Az FTC legutóbb 2003-ban ví­vott tizenegyespárbajt, akkor 1–1, 1–1 után kiesett az FC Köbenhavnnal szemben.
  121.
  PERC
  A Ferencváros a BL-ben már részt vett egyszer tizenegyespárbajban, 2001-ben a Hajduk Split ellen búcsúzott el a küzdelmektől.
  120+2.
  PERC
  VÉGET ÉRT A HOSSZABBíTÁS, JÖHETNEK A TIZENEGYESEK!
  120.
  PERC
  Teljesen indokolatlanul.
  120.
  PERC
  Kettő perc a ráadás a hosszabbí­tás hosszabbí­tása végén.
  117.
  PERC
  Ebből büntetők lesznek, akárki meglátja…
  116.
  PERC
  Dibusz még figyel, fejjel ment Bardhi elől a jobbon.
  114.
  PERC
  Darál, darál a Fradi, helyzet nélkül.
  111.
  PERC
  Ibrahimi még bí­rja szusszal, de éles szögből, jobbal a rövid felső fölé lő. Ramí­rez lába begörcsöl.
  108.
  PERC
  Ramí­rez elterül Ibrahimi mellett, tovább.
  106.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  106.
  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A HOSSZABBíTÁS ELSŐ FÉLIDEJE!
  105+3.
  PERC
  Djuricin sem akar lemaradni, ő jobbal, 27-ről véti el a bal felsőt.
  105+2.
  PERC
  Vila távolról próbálkozik, de ő is célt téveszt, jócskán.
  103.
  PERC
  Emir Dilaver kap egy sárgát Bardhi ellökéséért, Trashi meg ballal 26-ról nem sokkal lő a léc fölé.
  100.
  PERC
  Trashi távoli, ballábas bombája meg elzúg a jobb felső fölött.
  99.
  PERC
  Kissé jobbról Djuricin jobbal ölön lövi Hoxhát.
  99.
  PERC
  Most fájdalmas arccal bal vádlijára mutat, ezzel mindenkit meglep. Lábát lelocsolják egy kupa ví­zzel, ettől feltámad. Csoda az Üllőin.
  98.
  PERC
  Trashi is eljátssza a hattyú halálát. Az ok: Ramí­rez lába elment az ő két lába között szabadrúgás közben.
  97.
  PERC
  Ha kapna egy gólt a Fradi, kettővel kellene válaszolnia.
  97.
  PERC
  Vila szabadrúgását Ekuban Dibuszhoz fejeli.
  96.
  PERC
  Nagy odalép Brahiminek, akit egy percig ráncigálnak le a pályáról, hogy ápolják.
  96.
  PERC
  Mégpedig lassú, langyos mezőnyfutballal, megy, megy előre a Fradi, de veszély nélkül.
  91.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  90+4.
  PERC
  Csere már nem lesz ma.
  90+4.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  90+4.
  PERC
  VÉGET ÉRT A RENDES JÁTÉKIDŐ! A kinti egy egy után itt is egy egy.
  90+2.
  PERC
  Lovrencsics bal oldali beadását rosszul talála el fejjel az ötösön Sesták.
  90+2.
  PERC
  BÖDE! Eldönthetné, de ballal hiába lő a bal alsó felé 17-ről, Hoxha vetődve fogja a labdát. A Partizani nem Hali…
  90+1.
  PERC
  Négy perc a ráadás.
  90.
  PERC
  Mondhatnánk, hogy változatosan énekelnek az albán drukkerek, de ez a kijelentésünk távol állna az igazságtól… Ne irigyeljék helyszí­ni emberünket.
  88.
  PERC
  Nem megy a Fradinak, sőt, Ekuban majdnem a kapuba kotorja Atanda jobb oldali beadását.
  83.
  PERC
  Ma sem látjuk Volast gólt szerezni – sóhajtanak fel a Loki-fanok.
  83.
  PERC
  Fili leporoszkál a pályáról, gondosan búcsút vesz mindenkitől, Jurgen Bardhi váltja.
  78.
  PERC
  Hoxha most kocog, megkeresi Dilaver céltalan indí­tását. Állí­tólag ez Sestáknak ment volna, tombol a hazai B-közép.
  77.
  PERC
  Most Nagy adja fel a labdát ball Hoxhának, a változatosság kedvéért.
  76.
  PERC
  NINCS BENT! Lovrencsics bal oldali beadását Hüsing kapura fejeli, de középre, véd Hoxha, a kipattanót Krasniqi rárúgja a gólvonal előtt Bödére. Kirúgás.
  74.
  PERC
  Sodiq Atanda gáncsolja Nagyot, szabadrúgás és sárga.
  74.
  PERC
  Az albánok átváltottak a 6–3–1-es hadrendre.
  74.
  PERC
  Sesták jobb oldali beadását Duricin a bal felső mellé perdí­ti ballal, szép, de pontatlan mozdulattal.
  70.
  PERC
  Torassa le, Sodiq Atanda be.
  70.
  PERC
  Lovrencsics bal oldali, jobblábas beadása dettó.
  68.
  PERC
  Ramí­rezt nem támadják, jobbal lő kissé balról, de csemege ez Hoxhának.
  67.
  PERC
  Vagy ne az albánok szerezzék: Fili jobb oldali beadása elsuhan a kapu előtt bántóan magára maradt Ekuban feje előtt…
  66.
  PERC
  Doll mutatja: még két gólt kér mára. Persze nem olyat, mint Hüsingé.
  66.
  PERC
  Marco Djuricin a pályán, Trinksnek nem ment ma.
  65.
  PERC
  Trashi beadása céltalan.
  65.
  PERC
  Gera nagyot rúg Torassába, de megússza, nem kap újabb sárgát. Jó lesz vigyázni ma az észt játékvezetővel…
  62.
  PERC
  Ramí­rez beadása sem az igazi, de eljut a túloldalon Sestákig, aki jobbal az ötös jobb sarka elől az égbe lő. HELYZET EZ IS!
  60.
  PERC
  Trinks jobbról, Lovrencsics balról ad be pontatlanul, kecsegtető helyzetből.
  57.
  PERC
  Trinks odalép véletlenül Ramadani csuklójára egy lökés után, ápolás.
  57.
  PERC
  TRINKS! Egy védőbe, Arapiba vágja jobbal 14-ről Sesták jobbról érkező remek beadását.
  53.
  PERC
  … Trashi ballal a léc fölé méri a labdát.
  53.
  PERC
  Szabadrúgás 23-ról, középről…
  52.
  PERC
  Gera Zoltán kap sárgát, mert fejjel hárí­tja Ramadani távoli lövését. Kösz, spori…
  50.
  PERC
  Cristian Ramí­rez kap sárgát, Ekuban eljátszotta most a nagy halált.
  50.
  PERC
  Gera jobb oldali szögletét Hüsing a jobb sarok mellé fejeli 10-ről, gyakorlatilag Sesták elől felszabadí­tva.
  48.
  PERC
  MI MARADT KI? ZICCER, nem is kicsi: Ramí­rez okos passzát Lovrencsics zseniálisan adja be balról, jobbal, az ötösről azonban Böde a jobb sarok mellé fejel.
  46.
  PERC
  Szűrő helyett szélső, szélső helyett csatár, Doll mester nem viccel.
  FÉLIDŐ
  FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  Stanislav Sesták pedig Vargát.
  FÉLIDŐ
  Nagy Dominik Pintért váltja.
  FÉLIDŐ
  Nagy Dominik és Sesták is beáll majd, jelenti kiküldött kémünk, és kiderült az is: 8752 néző foglal helyet a lelátókon.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Ezért lett volna kedvezőbb, ha a nemzetközi porondon egyelőre nem kell tétmeccset játszania a Fradinak, ez esetben további két hetet nyert volna Thomas Doll együttese az első igazán fontos összecsapásig. Mindamellett az edzésterhelés megfelelő beállí­tásával nem lehet probléma, mert a hétvégén már kezdődik az NB I, vagyis a labdarúgók frissí­tését már amúgy is el kellett kezdeni, a múlt hét szerdán nyilvánosságra kerülő UEFA-döntés után csak apróbb módosí­tásokat kellett végrehajtani a programban.
  FÉLIDŐ
  Az összeszokottság hiányára még í­gy sem lehet panaszkodni, a bajnokcsapatból csupán Roland Lamah távozott, valamint Nagy Ádám is eligazol, előbbit várhatóan a válogatottból már ismerős Lovrencsics Gergő, utóbbit pedig a középhátvéd posztról előrelépő Pintér Ádám pótolja, mí­g az ő helyét minden bizonnyal a Werder Brementől szerződtetett Oliver Hüsing veszi át. Kérdés ugyanakkor, hogy az Európa-bajnokságon részt vevő futballisták, valamint a Copa Americát megjáró Cristian Ramí­rez milyen állapotban tértek vissza Magyarországra – nem tudni, mennyire fáradt az Eb-n sokat futballozó Gera Zoltán, és azt sem, romlott-e a fizikuma a válogatottban epizódszerephez jutó, a felkészülést ezzel együtt szinte teljes egészében kihagyó játékosoknak.
  FÉLIDŐ
  Az idény eleji forma a Fradinál ezúttal nem csak „megszokásból” várható, elvégre a szakosztály 115 éves történelme során a csapatnak még nem nagyon volt a mostanihoz hasonló felkészülési időszaka. Az edzéseket június 8-án elkezdő kerethez csak július 4-én csatlakozott a hét válogatott labdarúgó, s nyár folyamán egyetlen edzőmérkőzésen lépett pályára a legerősebb összeállí­tásában.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+2.
  PERC
  Leviszik a pályáról az albánt, tény, Varga felugrás közben odalépett neki véletlenül jobb térdével.
  45+1.
  PERC
  Ez el is megy gyakorlatilag Kalari ápolásával.
  45+1.
  PERC
  Két perc a ráadás.
  44.
  PERC
  Lovrencsics válaszolhatna, de 23-ról jobbal hiába lő kapura kőkeményen, Ramadani blokkolja.
  42.
  PERC
  Trashi lövése már nem ilyen jó szerencsére. De nyomnak az albánok.
  41.
  PERC
  Az idény eleji forma a Fradinál ezúttal nem csak „megszokásból” várható, elvégre a szakosztály 115 éves történelme során a csapatnak még nem nagyon volt a mostanihoz hasonló felkészülési időszaka. Az edzéseket június 8-án elkezdő kerethez csak július 4-én csatlakozott a hét válogatott labdarúgó, s nyár folyamán egyetlen edzőmérkőzésen lépett pályára a legerősebb összeállí­tásában.
  41.
  PERC
  A gól után Ibrahimi, a jobbszélső a társak helyett a szurkolókhoz szaladt, megcsókolta a cí­merét a mezén, majd meghajolt a drukkerek előtt.
  40.
  PERC
  ITT AZ EGYENLíTÉS, ÖNGÓLLAL! IBRAHIMI KÓSZA JOBB OLDALI BEADÁSÁT FILI ELŐL OLIVER HÜSING BALLAL 13 MÉTERRŐL A BAL FELSŐBE MENTI. VÉDHETETLEN LÖVÉS, VÉDHETETLEN PECH.
  39.
  PERC
  Pintér ment becsúszva a 16-oson Ekuban elől.
  37.
  PERC
  Agustí­n Torassa mérgében a földhöz csapja a labdát, mert túl későn szólalt meg a sí­p az albán Varga elleni szabálytalansága után. Sárga.
  36.
  PERC
  Lovrencsics beadását nem sokkal csúsztatja fejjel a bal alsó mellé Hüsing, jó tí­z méterről.
  33.
  PERC
  Gera távoli lövése egy védő fejéről szögletre pattan.
  30.
  PERC
  A csereember majdnem betalál, Trashi bal oldali beadását az ötösről centiméterekkel fejeli a bal alsó mellé, Ramí­rezt megelőzve.
  27.
  PERC
  Varga mérgében majdnem bombagólt lő, de ballal 23-ról eltéveszti nem sokkal a jobb felsőt.
  26.
  PERC
  Caleb Ekuban áll be végül Batha helyére.
  26.
  PERC
  ÚJABB BÜNTETŐ! Nem, nem adja meg! Gera passzával kapura fordul Böde, az ötös jobb sarka előtt egyértelműen felrúgja őt Arapi. Tovább…
  24.
  PERC
  Gera elfut a balon egy csel után, de rossz a visszapassz a második ütemben érkező Bödének.
  22.
  PERC
  Böde Dániel odakönyököl a felezőnél Arapinak, sárga, ez is jogos.
  21.
  PERC
  Közben Varga és Torassa összekap, de rendet tesz az ész Tohver sporttárs.
  21.
  PERC
  Vila jelez: Batha eddig bí­rta, csere lesz. Korábban Krasniqinek fájt mindene, de még a 11-es miatt. Állapota rohamosan javul azóta, őt nem kell levinni.
  20.
  PERC
  Tizenkét éve járt legutóbb az FTC a Bajnokok Ligájában, akkor is éppen albán csapattal, a KF Tiranával kezdett, s emlékezhetünk, szenvedve, idegenben szerzett több góllal jutott csak tovább. Az akkori folytatást vélhetően ezúttal is elfogadná a Fradi: noha a gárda a BL-ből kiesett a Sparta Prahával szemben, a Millwall legyőzésével az UEFA-kupa csoportkörébe jutott, s ott a Schalke, a Basellel, a Feyenoorddal és a Heartsszal is megmérkőzhetett. Talán van, aki emlékszik, a Sparta-meccs előtt adta el a klub Gera Zoltánt a West Bromwichnak, és sokan állí­tják, vele a BL-csoportkör is meglett volna. Gera ezúttal itt van, nem is megy sehova…
  18.
  PERC
  Lovrencsics ellöki a jobbon Torrassát, sárga nincs, a szabadrúgást kifejeli Leandro.
  16.
  PERC
  HŠ°HA! Leandro majdnem ad egy gólpasszt Filinek, aki a 16-os bal oldala elől Dibusz fölött a bal sarok mellé emel, jobbal. Köszönjük…
  13.
  PERC
  VEZET A FRADI! GERA ZOLTÁN JOBBAL A JOBB ALSÓBA LŐ. HOXHA NEM ÉRHETTE EL, PEDIG RÁÉRZETT AZ IRÁNYRA: 1–0!
  12.
  PERC
  Sárga Gezim Krasniqinek.
  12.
  PERC
  EZT MÁR MEGADTA! BÜNTETŐ A FRADINAK! Ramí­rez a balon betör az ötös sarka felé az őt finoman meglökő Ibrahimi mellett, Krasniqi nemes egyszerűséggel felborí­tja.
  10.
  PERC
  Nagy megtiszteltetés érte Lovrencsics Gergőt, a Portugália elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen viselt mezét Németországban, Herzogenaurachban állí­tják ki az Adidas múzeumában. A tárlat az elmúlt évtizedek legnagyobb sportolóinak relikviáit vonultatja fel, például David Beckham vagy épp Zinédine Zidane meze és cipője mellé kerül most a 14-es számú magyar válogatott dressz. Találhatóak egyébként számunkra kevésbé jó emlékű tárgyak is a kiállí­táson: az 1954-es magyarok elleni világbajnoki döntőn az NSZK játékosai által viselt futballcsukák…
  10.
  PERC
  A Fradi bal oldala aktí­vabb egyelőre, de van egy jó hí­rünk a Lovrencsics-fanklubnak.
  9.
  PERC
  Varga elfut a balon, de elfogy a pálya, kirúgás.
  9.
  PERC
  Az ötösön.
  9.
  PERC
  Kisszöglet, nagy figura a balon, de közbelép Krasniqi.
  7.
  PERC
  Varga nagyot esik a 16-os bal szélén, Ramadani felrúgta őt nemes egyszerűséggel, de tovább.
  3.
  PERC
  Az albánok nagy bátran 4–3–3-as felállásban nyomulnak.
  3.
  PERC
  Ismét Gera jeleskedik, kőkeményen odalép a felezőnél Ramadaninak.
  1.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  Scott Struthers ™ @scottsas
  Ferencvaros v Partizani Tirana @ChampionsLeague qualifier R2
  19:27 -- 2016 Júl 20
  2 2 retweets 1 1 kedvelés
  1.
  PERC
  Gera állí­tja meg az első albán támadást, majd Hüsing odalép Filinek, aki kettőt bukfencezik, korántsem örömében.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A magyarok zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek piros-fehér mezben és piros nadrágban.
  Némi mozgás az albánok keretében is volt az elmúlt hetekben, a csapat két erőssége, Xheavir Sukaj Malájziába, a szerb Stevan Racsics pedig Görögországba szerződött. A „bejövő” oldalon is szerepel két emlí­tésre méltó név, a Chievótól a ghánai Caleb Ekuban érkezett kölcsönbe, mí­g a korábban Debrecenben (is) futballozó szlovén csatár, Dalibor Volas egy évre kötelezte el magát. Náluk is jobban örülnek a csapat hí­vei annak, hogy az Európa-bajnokságot is megjáró válogatott kapus, Alban Hoxha nem távozott, és egyelőre a tiranaiak állományához tartozik az argentin Agustí­n Torassa, aki a hí­rek szerint a játéktudásával emelkedik ki, nem 164 cenitméteres magasságával.
  A Fradiból Batik Bence és Hajnal Tamás sérült, eltiltott egyik csapatban sincs.
  „Jó a kiindulási helyzetünk, és mindent elkövetünk azért, hogy továbbjussunk” – Thomas Doll és Böde Dániel véleménye a keddi sajtótájékoztatón.
  „Európa-liga-indulóként kerültünk a Bajnokok Ligájába, tudtuk, hogy még nehezebb csapatok várnak ránk, de a nemzetközi futballban folyamatosan csökken a különbség az együttesek között – mondta Renato Arapi, az albánok 29 esztendős védője. – Egyre több az olyan meccs, amelyet egyetlen villanás dönt el, remélem, a szerdai találkozón mi villanunk. Tudjuk, hogy papí­ron a Ferencváros az esélyes, de az első mérkőzés bebizonyí­totta, hogy a magyar csapat védelme sem átjátszhatatlan. Ha kihasználjuk a megingásaikat, lehet keresnivalónk. Ami a hazai rohamokat illeti, külön egyetlen játékosból sem készültünk, hiszen a mi taktikánk a zónavédekezés, nem pedig a szoros emberfogás. Igyekszünk minden területet lezárni, és besegí­teni egymásnak, ahol csak kell. Bí­zunk magunkban.”
  „A visszavágó olyan lesz, mint egy ökölví­vó-mérkőzés, ahol az egyik bokszoló jóval esélyesebb, mint a vetélytársa – mondta Adolfo Sormani, a Partizani Tirana olasz vezetőedzője. – Állni kell a pofonokat, és megtalálni azt a technikát, amivel a leghatékonyabban tudunk visszatámadni. Sajnos néhány labdarúgóm játéka még kérdéses, de akármilyen összeállí­tásban is lépünk pályára, megpróbáljuk kiví­vni a továbbjutást. A Ferencvárosban szerepelnek a jobb játékosok, nem véletlen, hogy már az első mérkőzés második felében is bátran támadott, de bí­zom benne, hogy szervezett csapatjátékkal eltüntethetjük a különbséget. Mindent kiadunk magunkból, meglátjuk, mire lesz elég.”
  „Nincs a kelleténél nagyobb feszültség bennem – nyugtatta meg a Fradi-rajongókat Lovrencsics Gergő, a Ferencváros nyáron igazolt szélsője. – Tudjuk, hogy az év egyik legfontosabb mérkőzése vár ránk, ennek megfelelően az öltözőben mindenkin azt látom, hogy maximálisan koncentrál, nem szeretnénk pórul járni. Azért is jobb, hogy idegenben kezdtünk a párharcban, mert ott kiderült, igenis erős ellenfél a Partizani, de itthon ennek ellenére is ki kell ví­vni a továbbjutást. Győzni akarok, a BL-ben futballozni, elvégre ezért igazoltam a Fradiba.”
  De mindez nem nyugtatja meg túlzottan a zöld-fehéreket.
  Az első mérkőzésen a kissé tartalékos Fradi egy egyes döntetlent ért el.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–PARTIZANI TIRANA BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ VISSZAVÁGÓJÁNAK ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.24. 18:00 m4 Sport
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
EL-csoportkör 11.04. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ