2016.VIII.17. Gyirmót FC Győr – Ferencváros: 0-1

NS-20160818-15-20160817A Fradi gyenge mérkőzésen nyert a Gyirmót vendégeként

Böde találata döntött, a Fradi zsinórban negyedik idegenbeli mérkőzésén nem kapott gólt.
A labdarúgó NB I 6. fordulójában a Ferencváros idegenben Böde Dániel góljával 1–0-ra legyőzte a Gyirmótot, í­gy továbbra is a tabella második helyén áll.

Nyilatkozatok:

Urbányi István: – Az Újpest ellen 5 percet leszámí­tva biztató dolgok is voltak. Ha nem vagyunk koncentráltak, nem vagyunk a topon, akkor gólokat kapunk. Többet várok, főleg a rutinos, idősebb játékosoktól. A Fradi nagyon jó csapat, kikaptak a Vasastól, olyan lelkiállapotban jönnek, mint a Videoton.

Thomas Doll: –  Feljutó csapatként a Gyirmót biztosan rendkí­vül motivált lesz, hogy a Ferencváros ellen játszhat. De mi is nagyon várjuk a meccset, és örülünk neki, hogy ilyen hamar lehetőségünk nyí­lik magunk mögött hagyni a Vasas elleni bosszantó vereséget. A helyzeteink szombaton is megvoltak, de kihagytuk őket. Szerdán a kapu előtt sokkal jobban kell koncentrálnunk. Ha ez meglesz, akkor jó esélyünk van arra, hogy elhozzuk a három pontot – más célunk nem is lehet.

A mérkőzés:

Gyirmót FC Győr – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Gyirmót, ~4.200 néző.
Vezette: Szőts Gergely (asszisztensek: Ring, Lémon; alapvonali jv.: Molnár A., Gyarmati II.; tartalékjv.: Farkas B.)

Gyirmót FC Győr: Sebők Zs. – Nagy S., Balogh B., Lázár P., Présinger – Kiss M., Paku – Madarász (Beliczky 79.), Simon An., Csiki (Gyurján 72.) – Máté J. (Tóth N. 46.)
kispad: Rusák, Simon At., Völgyi, Nagy O.
vezetőedző: Urbányi István

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Hüsing, Leandro, Ramí­rez – Gera Z., Nagy Do. (Csernik 82.) – Varga R. (Nalepa 72.), Trinks (Gyömbér 60.), Sesták – Böde
kispad: Jova, Busai, Cukic
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Böde (18.)
Sárga lap: Paku (60.) illetve Ramí­rez (62.)

A Vasas elleni meglepő vereséget követően adva volt a lehetőség a javí­tásra a Ferencváros előtt, amely az újonc, nyeretlenül az utolsó helyen álló Gyirmót otthonába látogatott.

A várakozásoknak megfelelően hamar magához ragadta a kezdeményezést az új idegenbeli mezében pályára lépő Fradi, Thomas Doll csapatának erejéből azonban az első negyedórában csupán egy veszélyesnek nem nevezhető Trinks-lövésre futotta.

20160817-gyirmot-bodeA vezető gól megszerzéséhez a gyirmóti védelem hathatós közreműködése is kellett. Cristian Ramí­rez passzát Florian Trinks középre továbbí­totta, az érkező Böde Dániel pedig a szerencsétlenkedő Balogh Bélát és Présinger Ádámot megelőzve közelről a kapuba lőtt (0–1). Sebők ugyan beleért a labdába, hárí­tani azonban nem tudott. Böde hatodik idénybeli bajnoki mérkőzésén a negyedik gólját szerezte.

A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, Sebők Zsolt azonban Varga Roland fejesénél és Gera Zoltán távoli kapáslövésénél is hatalmas bravúrral védeni tudott.

Az első gyirmóti lehetőségre a 39. percig kellett várni, akkor viszont Kiss Máté majdnem kiegyenlí­tett. A hazaiak középpályása távolról vállalkozott lövésre, amely meglepte Dibusz Dénest, a ferencvárosi kapus azonban, ha nehezen is, kivédte a lövést.

A szünetben Urbányi beküldte Tóth Norbertet, aki egyedüliként lépett pályára a két csapat 2006-os Magyar Kupa-mérkőzésein (eddig ezt a két tétmeccset játszotta egymással a Gyirmót és a Fradi – a szerk.).

A Gyirmót vele sem tudott feljavulni, a Fradi pedig nem erőltette a támadásokat. A hazaiak előtt csupán helyzetecskék adódtak a második félidőben, í­gy nem forgott veszélyben a Ferencváros győzelme. A vendégek gyenge mérkőzésen egygólos sikert arattak, és továbbra is a tabella második helyét foglalják el.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Urbányi István: – Nem volt kérdés, melyik az erősebb csapat. Az viszont kérdés volt, milyen eredménnyel ér véget az előző szezon két bajnokának összecsapása. S ez mindenképpen pozití­vum. Amiként az is, hogy nagy erőket mozgósí­tottunk, láthattam egy-két férfias megmozdulást is a csapatomból. Ez hiányzott az Újpest elleni utolsó huszonöt percben. Dávid és Góliát csatájában nem kérdés, hogyan lehet felülkerekedni. Szervezettséggel és odaadással lehetünk eredményesek, akkor, ha mindenki száz százalékot nyújt. Formula–1-es fordulattal élve, mi egyetlen kanyarban sem hibázhatunk. A bajnoki szünet előtt még egy nehéz mérkőzés vár ránk a Honvéd ellen. Szeretném, ha a második félidei teljesí­tményünket átmentenénk a hétvégére. Már csak a minőség hiányzik az ellenfél kapuja előtt, és nem tudom megmondani, ez a minőség adva van-e a keretünkben. De tárgyalásokat folytatunk, hogy meglegyen.

Thomas Doll: – Győztünk és nem kaptunk gólt – a mérkőzésről nagyjából ennyit lehet elmondani. Szép stadionban, jó pályán futballoztunk, nem tetszett viszont, hogy hiába uraltuk sokáig a mérkőzést, az utolsó tí­z percben izgulnunk kellett, nehogy gólt kapjunk. Hiányzott a kreativitás, a váratlan húzás, nem voltunk kellően hatékonyak. Túl könnyen eladtuk a labdát, s a hajrában visszahúzódtunk ahelyett, hogy letámadtunk volna. Nem csoda, hogy ellenfelünk lendületbe jött, s egyre lelkesebben játszott. Rossz passzban vagyunk, úgy érzem, mostanában hiányzik a csapatomból a gyilkos ösztön. A hibákról természetesen szót ejtünk az öltözőben is. Néhány játékosomnak minél előbb magához kell térnie és formába lendülnie. Mert ennél sokkal nagyobb tűz kell.

Böde Dániel:

A 6. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Rados (DVTK) 7 – Poór (MTK) 5, Vass Á. (MTK) 6, Báló (Paks) 5 – Bertus (Paks) 5, Gera Z. (Ferencváros) 5, Berecz (Vasas) 6, Bartha (Paks) 6, Hangya (Vasas) 5 – Torghelle (MTK) 6, Remili (Vasas) 5
A forduló játékvezetője: Pintér Csaba (MTK – Videoton) 8 – Huszár Balázs, Szalai Balázs, Molnár Attila, Kulcsár Katalin

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a kisalföld.hu, a Ferencváros és a Gyirmót FC Győr hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2016.VIII.17. Gyirmót FC Győr – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • 90+3.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés, a Ferencváros gyenge mérkőzésen, Böde Dániel góljával 1–0-ra nyert a Gyirmót ellen.
  90+2.
  PERC
  A végén Dibusz mutat be egy nagy bravúrt, marad a 0–1.
  90.
  PERC
  Három perc a hosszabbí­tás.
  87.
  PERC
  Présinger beadásába lép bele Sesták, gyirmóti szöglet következik.
  84.
  PERC
  Gera vállalkozik 20 méterről lövésre, Sebők magabiztosan véd.
  82.
  PERC
  Thomas Doll is kihasználja harmadik cserelehetőségét, a végig aktí­van játszó Nagy helyét az élete második NB I-es mérkőzésén pályára lépő Csernik veszi át.
  80.
  PERC
  Urbányi kihasználja utolsó cserelehetőségét, a sérüléséből felépülő Beliczky érkezik Madarász helyére.
  79.
  PERC
  A Fradi tartja a labdát, a Gyirmót nem tudja szerezni…
  76.
  PERC
  Balogh kezezett a Fradi tizenhatosán belül, Szőts játékvezető kifelé í­tél szabadrúgást.
  75.
  PERC
  Hüsing csúsztat ki egy veszélyes szabadrúgást, gyirmóti szöglet következik.
  72.
  PERC
  … Varga helyett pedig Nalepa a pályán.
  72.
  PERC
  Mindkét csapat változtat. Csiki helyett Gyurján…
  71.
  PERC
  A Ferencváros a Mezőkövesdet fogadja, a Gyirmót pedig a Honvédhoz utazik a következő fordulóban.
  70.
  PERC
  Rengeteg hibával játszik a Gyirmót, de a Fradi is futballozott már jobban.
  68.
  PERC
  Böde harcol ki bedobást a szögeltzászló mellett.
  65.
  PERC
  Szép akció végén Nagy Dominik lövésébe léptek bele a hazaiak, szöglet.
  64.
  PERC
  Varga beadását üti ki Sebők.
  63.
  PERC
  Ramí­rez lépett rá Madarász sarkára, az ecuadori is besárgul.
  61.
  PERC
  Varga szabadrúgását esetlen mozdulattal védi Sebők, aki lábbal sem tud felszabadí­tani. A labda Nagy Dominikhoz került, az ő lövését már megfogta a Gyirmót kapusa.
  60.
  PERC
  Paku Roland csúszott rá csúnyán Nagy Dominikra, itt az első sárga lap.
  59.
  PERC
  Először cserél Thomas Doll, a sokat dolgozó Trinks kap pihenőt, helyén Gyömbér Gábor folytatja.
  59.
  PERC
  Trinks szabadrúgását követően Böde fejelt szép mozdulattal hét méterről, Sebők hatalmast védést mutatott be.
  57.
  PERC
  Az eddigi öt meccs alatt a Gyirmót mindössze három gólt szerzett, kapott viszont tizenhármat.
  54.
  PERC
  Kiss Máté szögletét fejeli ki Böde, aki becsúszva is szerel.
  52.
  PERC
  Simon András 17 méterről leadott lövését blokkolta Hüsing.
  50.
  PERC
  Tóth elől ment az utolsó pillanatban Leandro.
  49.
  PERC
  A nemrég beállt Tóth Norbert az egyedüli játékos a két csapat keretében, aki játszott az emlí­tett találkozókon.
  49.
  PERC
  2006-ban, a Magyar Kupában találkozott egymással egyedül a két csapat, Gyirmóton 3–1-re, mí­g az Albert Stadionban 1–0-ra nyert a Ferencváros, és jutott tovább kettős győzelemmel.
  47.
  PERC
  Trinks szögletét vágja ki Balogh.
  46.
  PERC
  Máté János helyére Tóth Norbert érkezett.
  46.
  PERC
  Elkezdődött a második félidő, a Gyirmót egyet cserélt a szünetben.
  FÉLIDŐ
  A hazaiaknál Filkor, Horváth, Szekeres, Bori, Lengyel, Sallói és Vass, mí­g a Fradinál batik, Hajnal, Lovrencsics és Pintér hiányzik sérülés miatt.
  FÉLIDŐ
  Szőts nem hosszabbí­t, lefújja az első játékrészt! Böde Dániel 18.percben szerzett góljának köszönhetően a Ferencváros 1–0-s előnyről várhatja a második félidőt.
  44.
  PERC
  Megint csak Varga próbálkozott, ezúttal blokkoltak a védők.
  43.
  PERC
  A szabadrúgást Trinks passzolja vissza a középen érkező Vargának, aki 19 méterről méterekkel a kapu mellé lőtt. Nem a gyirmóti védőkön múlott…
  42.
  PERC
  Trinks kerül földre az alapvonal közelében, í­géretes helyről végezhet el szabadrúgást a Fradi.
  39.
  PERC
  Majdnem egyenlí­tett a semmiből a Gyirmót! Kiss Máté vállalkozott távolról lövésre, Dibusz csak nagy bravúrral tudott menteni.
  37.
  PERC
  Visszavett a vendégcsapat, a hazaiak azonban nem tudják ezt kihasználni.
  36.
  PERC
  Trinks beadása magas Bödének, Kiss Máté szabadí­t fel.
  33.
  PERC
  Madarász rántotta le Ramí­rezt a szögletzászló mellett, a játékvezető azonban továbbra sem húzza elő a sárga lapot.
  31.
  PERC
  Dibusz hozta a frászt a ferencvárosi drukkerekre, hosszan átvett labdájára startolt rá Máté, a kapus az utolsó pillanatban tudta elrúgni a labdát.
  31.
  PERC
  Érik a második ferencvárosi gól. Különösen Böde, Trinks és Nagy Dominik ficánkol.
  30.
  PERC
  Újabb Sebők bravúr! Varga vállalkozott lövésre 21 méterről, ballábas kí­sérletét azonban védeni tudta a hazaiak kapusa.
  29.
  PERC
  Tűzijáték a gyirmót kapuja előtt! Előbb Varga Roland fejesét, majd nem sokkal később Gera Zoltán távoli kapáslövését védte hatalmas bravúrral Sebők Zsolt.
  27.
  PERC
  Sesták kapott jó labdát a tizenhatoson belül, lövését azonban Balogh blokkolta.
  24.
  PERC
  Paku harcolt ki szögletet. Dilaver azt reklamálja, hogy visszapattant a labda a hazaiak játékosára.
  24.
  PERC
  Paku ugratja ki Mátét, Nagy Dominik azonban gyönyörűen szerelt.
  23.
  PERC
  Varga száguld végig a jobb szélen, beadását azonban kifejelik a védők Trinks elöl. Szöglet következik.
  21.
  PERC
  Böde hatodik idei meccsén a negyedik gólját szerezve.
  20.
  PERC
  Nagy Dominik kapta a labdát a tizenhatoson belül, majd egy csel után kapura lőtt, a hátrahúzódó Máté János azonban szögletre mentett.
  18.
  PERC
  BÖDE GÓLJÁVAL VEZET A FERENCVÁROS! RAMíREZ PASSZÁT TRINKS TETTE BE KÖZÉPRE, BÖDE PEDIG A SZERENCSÉTLENKEDŐ VÉDŐKET MEGELŐZVE, HAT MÉTERRŐL A HÁLÓBA LŐTT. SEBŐK ZSOLT UGYAN BELEÉRT A LABDÁBA, HÁRíTANI AZONBAN NEM TUDOTT.
  16.
  PERC
  Az első negyedóra eseménytelenül telt el, Trinks lövését leszámí­tva nem jegyezhettünk fel helyzetet.
  15.
  PERC
  Vargának lép oda hátulról Simon András, a sértett kérdőn néz Szőts-re, ám a sárga elmarad.
  14.
  PERC
  Nagy Dominik gyönyörű cseleket követően lőtt volna kapura, ám lövését blokkolták. A labda Trinkshez került, aki 20 méterről a kapu mellé tekert.
  13.
  PERC
  A Ferencváros kezdőcsapatában öt légiós is helyet kapott, a hazaiaknál a keretben sincs külföldi.
  11.
  PERC
  Máté János vihette a labdát egy az egyben a védőre, aki azonban szerelni tudott.
  10.
  PERC
  Nagy Dominikot tartják fel, a gyirmóti térfél közepének széléről jöhet szabadrúgással a Fradi. A beí­velést kifejelik a védők.
  9.
  PERC
  Egyelőre a vendég szurkolóktól zeng az Alcufer Stadion.
  6.
  PERC
  Ahogy az várható volt, a Ferencváros akarata érvényesül az első percekben.
  3.
  PERC
  Ramí­rez í­velését Böde fejelte le Trinksnek, aki egyből kiugratta Vargát, ám a szélső lövését blokkolták.
  2.
  PERC
  Dilaver jobb oldali beadása után az utolsó pillanatban vágták ki a labdát a védők.
  1.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros indí­totta útjára a labdát!
  A Ferencváros új idegenbeli mezében, a hazaiak tiszta sárgában a pályán.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  A találkozót Szőts Gergely vezeti, asszisztensei Ring György és Lémon Oszkár lesznek.
  „Feljutó csapatként a Gyirmót biztosan rendkí­vül motivált lesz, hogy a Ferencváros ellen játszhat – mondta Thomas Doll a fradi.hu-nak. – De mi is nagyon várjuk a meccset, és örülünk neki, hogy ilyen hamar lehetőségünk nyí­lik magunk mögött hagyni a Vasas elleni bosszantó vereséget. A helyzeteink szombaton is megvoltak, de kihagytuk őket. Szerdán a kapu előtt sokkal jobban kell koncentrálnunk. Ha ez meglesz, akkor jó esélyünk van arra, hogy elhozzuk a három pontot – más célunk nem is lehet.”
  A Ferencváros vendégként három mérkőzés óta nem kapott gólt és értelemszerűen veretlen.
  Az újonc Gyirmót még soha nem nyert NB I-es bajnoki mérkőzést.
  A Ferencváros a második, a Gyirmót pedig az utolsó, 12. helyről várja a mai összecsapást.
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Gyirmót–Ferencváros összecsapás a labdarúgó NB I 6. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ