2016.VIII.21. Ferencváros – Mezőkövesd: 2-2

NS-20160822-15-20160821Hihetetlen! Pintér Attila csapata pontot lopott a Fradi otthonából

Elképesztően sok helyzetet puskázott el Thomas Doll együttese – meglett az eredménye…
A labdarúgó NB I 7. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel, mert bár vezetést szerzett, utána rengeteg helyzetet elpuskázott, í­gy a végén még az egy pontért is küzdenie kellett.

Nyilatkozatok:

Máté Csaba (a Ferencváros edzője): – Pintér Attila személye garancia arra, hogy egy rendkí­vül motivált és szervezett Mezőkövesd fog pályára lépni a Groupama Arénában, ez egyértelmű. Ők is mutattak már olyan játékot, amely figyelemre méltó, az utóbbi hetekben ez náluk sem párosult eredményességgel, számukra nagyon fontos, hogy pontot, pontokat szerezzenek, nekünk ugyanúgy, hiszen minden meccsen célunk a győzelem. Biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, főleg ha a játékosaink egyénileg elmaradnak a legjobb teljesí­tményüktől.

Pintér Attila: – Nem vagyok jós, ezért nem tudom megmondani, hogy mi vár ránk a cí­mvédő otthonában. A Ferencváros a magyar csapatok közül a legerősebb kerettel rendelkezik, minden NB I-es klubnak hasonlóval kellene ahhoz, hogy a klubfutballunk előreléphessen. Természetesen tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, de már ebben a bajnokságban is rengeteg meglepetés született, most mi is szeretnénk helytállni az Üllői úton. Hogy az eredmény szempontjából ez mit jelent, azt nem tudom megmondani. Minden mérkőzés más, tudjuk, hogy a rekordbajnokhoz utazunk, de a futballban bármi előfordulhat. Becsülettel felkészí­tjük a csapatot, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Lehet, hogy ezúttal mi fogunk helyzet nélkül pontot szerezni. Nagyon jó lenne három vereség után.

A mérkőzés:

Ferencváros – Mezőkövesd Zsóry FC: 2-2 (1-0)
Groupama Aréna, 5.242 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Georgiou, Becséri; alapvonali jv.: Andó-Szabó, Takács J.; tartalékjv.: Kormányos II.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Hüsing, Leandro, Ramí­rez – Gera Z. – Varga R. (Sesták 84.), Trinks (Gyömbér 72.), Nagy Do. – Djuricin (Busai 84.), Böde
kispad: Jova, Csernik, Nalepa, Cukic
vezetőedző: Thomas Doll

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Vági, Hudák, Devecseri, Fótyik – Egerszegi, Tóth B. (Hegedűs 46.) – Pauljevic (Baracskai 46.), Bacelic-Grgic, Kink (Sós 62.) – Strestí­k
kispad: Dombó, Gohér, Molnár, Szeles
vezetőedző: Pintér Attila

Gól: Djuricin (9.), Nagy Do. (84.) illetve Hudák (63.), Bacelic-Grgic (79.)
Sárga lap: Varga R. (59.), Nagy Do. (90+2.) illetve Devecseri (59.), Egerszegi (59.), Baracskai (70.), Tujvel (88.)

20160821-mezokovesd-djuricinKét mezőkövesdinek is különleges volt ez a találkozó, hiszen Pintér Attila és Tóth Bence, a Fradi korábbi vezetőedzője és játékosa visszatért az Üllői útra. Igaz, nekik még nem a Groupama Aréna volt az otthonuk, Pintér azonban már itt is irányí­tott csapatot, méghozzá a magyar válogatottat, amikor az északí­rektől 2–1-re kikaptunk Eb-selejtezőn.

A mérkőzés elején úgy tűnt, szebb emlékei ezúttal sem lesznek a Fradi új stadionjáról, a hazaiak nyomasztó fölényben játszottak az első félidőben, ám ahelyett, hogy már a szünetre megnyugtató előnnyel vonultak volna, csak egy gólt szereztek.

Ez két tényezőnek volt köszönhető, egyrészt, mert nem voltak eléggé hatékonyak, másrészt amikor mégis azok voltak, Tomás Tujvel bravúrt mutatott be. Az egyszeres magyar bajnok (még a Videotonnal szerezte) szlovák kapus egy alkalommal volt tehetetlen az első félidőben, akkor Varga Roland remek passzát Marco Djuricin lőtte a kapuba (1–0).

Az osztrák azonban pozití­v helyett negatí­v hős lett a meccs végére. Előbb négy méterről nem találta el a labdát, amikor Varga újabb kiváló passzt adott neki, majd Nagy Dominik tanári passza után hét méterről, senkitől sem zavartatva nagyon csúnyán mellé lőtt…

A nagy ziccerek kihagyásában nemcsak ő „jeleskedett”, az egyébként jól futballozó Florian Trinks is elpuskázott egy ziccert, 11 méterről az égbe lőtte a labdát. A sok elpuskázott lehetőség megbosszulta magát, Marek Strestí­k két távoli szabadrúgása után előbb Hudák Dávid, majd Stipe Bacelic-Grgic volt eredményes (1–2).

Bő tí­z perccel a vége előtt még vereségre állt a Fradi, Nagy Dominik révén azonban legalább egy pontot megmentett, a középpályás szólója végén hat méterről bombázott a léc alá (2–2).

Sovány vigasz volt ez azonban a hazai drukkereknek, akik csalódottan tértek haza, ám előtte még nemtetszésüknek adtak hangot a stadionban, a Mezőkövesdről felutazó drukkerek azonban nagy örömmel fogadták játékosaikat.

Thomas Dollnak pedig a válogatott szünetben lesz ideje rendet tenni a fejekben…

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

„Szóhoz sem jutok… – kezdte Thomas Doll az M4 Sportnak. – Nem lehet az, hogy minden hétvégén a pálya szélén állok, és arról beszélek, hogy sokat birtokoltuk a labdát, jól nézett ki, amit játszottunk, de mégis tizenöt lehetőségből csupán két gólt tudtunk szerezni. Ez í­gy nincs rendben, erről muszáj beszélnünk! Elemeznünk kell az okokat. Nem lehetünk jótékonysági szervezet, amelyik mindig felhozza az ellenfelét. Hat-hét gólt kellett volna szereznünk, ehelyett ellenfelünk szerezte meg a vezetést. Régóta vagyok edző, de ilyet még nem tapasztaltam! Nem tudok szemrehányást tenni a fiúknak, mert rengeteg helyzetet kidolgoztak. Arra kell ügyelnünk, hogy ilyen ne fordulhasson elő még egyszer, hogy két pontrúgásból is gólt kapunk.”

„Köszönöm a szurkolóknak, hogy eljöttek és buzdí­tottak, a csapatomnak pedig gratulálok – í­gy Pintér Attila. – Arról beszéltünk, hogy a Ferencváros az első tizenöt percben mindig el szeretné dönteni a mérkőzéseit. Kaptunk egy elkerülhető gólt az elején, de utána megnyugodott a csapat, amit elterveztünk, abból sokat meg tudtunk valósí­tani. Ha egy csapat az Üllői úton megfordí­t egy mérkőzést, az dicséretet érdemel. Szeretném megdicsérni a csapatomat.”

Nagy Dominik:

A 7. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Tujvel (Mezőkövesd) 6 – Ikenne-King (Bp. Honvéd) 5, Hudák D. (Mezőkövesd) 5, Lang (Videoton) 6 – Lazovic (Videoton) 5, Dausvili (DVTK) 5, Iszlai (Haladás) 5, Bacelic-Grgic (Mezőkövesd) 5 – Williams (Haladás) 6, Géresi (Videoton) 5, Feczesin (Videoton) 5
A forduló játékvezetője: Bognár Tamás (Ferencváros – Mezőkövesd) 8 – Georgiou Thodoros, Becséri Gergely, Andó-Szabó Sándor, Takács János

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az üllői129.hu, a boon.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2016.VIII.21. Ferencváros – Mezőkövesd: 2-2 bejegyzéshez

 • “Jövőre egyértelmű siker lenne a csoportkör, nem kudarc, ha nem jön össze.”

 • PERCRŐL PERCRE

  90+6.
  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+1.
  PERC
  Nagy Dominik dobta fel magát a tizenhatoson belül, sárga lap.
  90.
  PERC
  Öt perc lesz a hosszabbí­tás!
  85.
  PERC
  Eddig sikerült neki, Tujvel sárga lapot kapott.
  85.
  PERC
  Tujvel húzza az időt, amennyire csak tudja…
  84.
  PERC
  …Dilaverrel játszott össze, de veszélytelen volt.
  84.
  PERC
  Nagy Dominik szöglete jöhet…
  82.
  PERC
  Kettőt cserélt a Fradi, kibí­rja-e az utolsó öt percet a Mezőkövesd?
  82.
  PERCVargaBusai
  81.
  PERCDjuricinSesták
  79.
  PERC
  GÓÓÓL!!! NAGY DOMINIK SZÓLÓZOTT, MAJD HAT MÉTERRŐL A LÉC ALÁ VÉGTA A LABDÁT – 2–2!
  76.
  PERC
  GÓÓÓL!!! UGYANAZ, MINT AZ ELŐBB! STRESTíK TÁVOLI SZABADRÚGÁSA UTÁN BACELIC-GRGIC MINDENKIT MEGELŐZVE A KAPUBA CSÚSZTATOTT (1–2).
  74.
  PERC
  SZÓLJON HOZZÁ! FÓRUM ITT!
  74.
  PERC
  A szöglet veszélytelen volt.
  74.
  PERC
  Most viszont beszorultak a vendégek, Dilaver, Gera, Varga volt a labda útja, a beí­velt labdát azonban kifejelték a kövesdiek.
  73.
  PERC
  Az egyenlí­tő találat óta nemhogy nőtt volna a Fradi nyomása, a Mezőkövesd bátorodott fel.
  71.
  PERC
  Gera és Egerszegi ütközött egymással, ápolás miatt állt a játék.
  71.
  PERC
  Érdekes csere, bár Trinks kihagyott egy hatalmas helyzetet, a mezőny egyik legjobbja volt.
  70.
  PERCTrinksGyömbér
  68.
  PERC
  Egyre több az elégedetlen hang a lelátón, de inkább nem idéznénk őket…
  68.
  PERC
  Djuricin újabb lövése ment mellé.
  67.
  PERC
  Baracskai buktatta Dilavert, sárgát kapott érte, ráadásul a belépő neki fájt jobban.
  67.
  PERC
  Djuricin 17 méteres, lapos lövését védte Tujvel.
  66.
  PERC
  Bő húsz perc van hátra, a mezőkövesdiek már mind a három cserelehetőségüket kihasználták, Doll még nem variált.
  65.
  PERC
  View image on Twitter
  View image on Twitter
  Follow
  Mezőkövesd Zsóry @MezokovesdZsory
  GÓLÖRÖM! m4sport.hu
  7:22 PM -- 21 Aug 2016
  Retweets likes
  63.
  PERC
  Strestí­k ugyanonnan végezhetett el szabadrúgást, ahonnan az előbb, ám most mentett a Fradi-védelem.
  63.
  PERC
  Megbosszulta magát a rengeteg kihagyott helyzet…
  60.
  PERC
  GÓÓÓL!!! STRESTíK SZABADRÚGÁSA UTÁN FÓTYIK CSÚSZTATOTT, MAJD BACELIC-GRGIC KAPOTT BELE A LABDÁBA, AMI HUDÁK ELÉ KERÜLT, AKI AZ ÜRES KAPUBA PASSZOLT (1–1).
  60.
  PERC
  KinkSós
  59.
  PERC
  SZÉP JELENET! A szögletet Gera csukafejese követte, Tujvel nagyot védett!
  58.
  PERC
  Leandro végezte el a szabadrúgást, nagyon jó helyről lőhetett, ám a sorfalról kicsit fölé pattant a labda.
  57.
  PERC
  …Varga Rolanddal.
  57.
  PERC
  Egerszeginek is villant a lap, a középpályás kakaskodott…
  56.
  PERC
  Devecseri kapott ezért sárgát.
  56.
  PERC
  Varga passza után Trinkset buktatták a tizenhatos előterében.
  55.
  PERC
  EGÉSZEN ELKÉPESZTŐ! Djuricin ezúttal előkészí­tő volt, most Trinks hagyta ki a kihagyhatatlant, 11 méterről az égbe lőtte a labdát.
  52.
  PERC
  A jobb oldalról befelé húzó Djuricin passzolt Trinksnek, majd középre futott, a visszakapott labdát azonban nem érte el.
  51.
  PERC
  Djuricin vitatkozik Strestí­kkel, aki amúgy sem a fradisták kedvence, még élénken él bennük, amikor még győri játékosként a belépőjét követően Leonardo hónapokra kidőlt…
  50.
  PERC
  Ramí­rez bal oldali beadását Nagy Dominik fejelte el, de nemhogy a kapuig nem jutott el, Devecserinél elakadt.
  49.
  PERC
  MIT CSINÁLT DJURICIN?! Három a kettőben mehetett a Fradi, Nagy Dominik remek labdát adott a jobb oldalon felfutó Djuricinnek, a támadó azonban hét méterről, senkitől sem zavartatva nagyon mellé lőtt.
  48.
  PERC
  Dilavert kellett ápolni, lecserélni azonban nem, folytatni tudja a játékot.
  46.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!
  FÉLIDŐ
  BaracskaiPauljevics
  FÉLIDŐ
  HegedűsTóth
  FÉLIDŐ
  11 – ennyiszer lőtt kapura a Fradi az első félidőben, de csak egyszer találtak be a zöld-fehérek, akiknek a játék képe alapján gólokkal kellene vezetniük.
  FÉLIDŐ
  A Fradi ma már nyert egy meccset, a második csapat 4–0-ra megverte a Mórahalmot.
  45.
  PERC
  Nincs hosszabbí­tás, Dibusz kí­rúgása után vége is az első félidőnek.
  45.
  PERC
  Nagyon távoli, nagyon veszélytelen mezőkövesdi kí­sérlet.
  45.
  PERC
  Nyomasztó a Fradi fölénye, de ezt megszokhattuk az NB I-ben, a helyzetkihasználása azonban továbbra sem az igazi a zöld-fehéreknek.
  44.
  PERC
  Leandro jött fel a támadással, Trinkshez passzolt, aki 15 méterre volt a kaputól, fordulásból lőtt, de középre, Tujvel védett.
  43.
  PERC
  Varga lőtte keresztbe a labdát a bal oldalról, középen nem volt érkező társ.
  43.
  PERC
  Vági az egyik, Tóth a másik oldalról csúszott rá Trinksre, aki fájdalmas arccal terült el a földön.
  41.
  PERC
  Strestí­k í­velt Pauljevics felé, les miatt fújt a játékvezető.
  40.
  PERC
  MI MARADT KI?!! Trinks adott kiváló labdát Vargának, a szélső a jobb oldalról középre passzolt a labdát, Djuricin azonban mellélépett, nem tudott a kapuba gurí­tani négy méterről.
  39.
  PERC
  Csak eljutott a Mezőkövesd a Fradi kapujáig hosszú percek után, ám a szöglet után másodpercek teltek csak el, és a Fradi máris helyzetbe került, Nagy passza azonban nem jutott el a védők mögé bemozgó Vargához.
  35.
  PERC
  Újabb FTC-pontrúgás, de a kisszöglet teljesen sikertelen volt.
  35.
  PERC
  …beí­velése elakadt az első emberben.
  34.
  PERC
  Jobb oldali Ferencváros-szabadrúgás, a labda mögött Trinks…
  34.
  PERC
  Majd leteremtette a védőit…
  33.
  PERC
  Varga távoli lövése nem tűnt veszélyesnek, ámde Tujvel számára rossz helyen pattant meg, í­gy a kapus inkább kiütötte a labdát.
  31.
  PERC
  Tóth Bence Fradi-játékoshoz passzolt – néhány éve ezzel semmi probléma nem lett volna, most azonban volt, Gera pedig keresztbe lőtte az ajándékba kapott labdát, Djuricin azonban lemaradt róla.
  29.
  PERC
  TUJVEL!! Varga beadása megint Trinkset találta meg, a német középpályás fejesét azonban megint nagy bravúrral védte az újonc kapusa.
  29.
  PERC
  Aztán csak Kinkhez került a labda, aki 17 méterre a Fradi kapujától lőhetett volna, ő azonban inkább passzolt, ám nem volt bemozgó ember, aki kaphatta volna a labdát, í­gy Dibuszhoz került.
  28.
  PERC
  Hosszú indí­tás Kink irányába, Hüsing azonban elfejelte a labdát az észt elől.
  26.
  PERC
  A Fradi a hét közben a másik újoncot, a Gyirmótot győzte le 1–0-ra vendégként, a fordulót követően négy zöld-fehér játékos is bekerült az InStat adatai által összeállí­tott álomcsapatunkba.
  25.
  PERC
  És máris újabb Fradi-helyzet, Varga lőtt 17 méterről fölé.
  25.
  PERC
  SZÉP! Mármint a Fradi támadása. Trinks, Djuricin, Varga volt a labda útja, a szélső a jobb oldalról í­velt középre, ahol ismét Trinks érkezett, fejesét azonban védte Tujvel.
  24.
  PERC
  MEZŐKÖVESDI FIGURA! A szögletnél a vendégjátékosok beálltak a Fradi kapujába, Strestí­k pedig kapura csavart a sarokból, Dibusz a léc alól tolta ki a labdát!
  23.
  PERC
  Strestí­k lövése volt veszélyes, ám egy Fradi-védő menteni tudott.
  23.
  PERC
  Nagy Dominik rálőtte a labdát Vágira, ám az végül Nagyról került az oldalvonalon túlra, mégis a Fradi jöhetett – ez nagyon nem tetszett a kövesdiek védőjének.
  21.
  PERC
  TUJVEL! Nagy Dominik szerzett labdát, három a kettőben mehettek a zöld-fehérek, a középpályás passza Bödéhez került a bal oldalon, a csatár lövése azonban Tujvel kezében kötött ki.
  17.
  PERC
  Nagy esemény történt Böde Dániellel a héten, Madocsa dí­szpolgára lett!
  16.
  PERC
  A szögletet követően Varga próbálkozása kerülte el a kaput.
  16.
  PERC
  Szép Fradi-támadás végén Nagy Dominik tette Djuricin elé a labdát, aki bal oldalról a jobb alsót vette célba, ám Tujvel védett.
  15.
  PERC
  Mezőkövesdi bedobás volt, de a vendégek nagyon hamar elvesztették a labdát, egyelőre nem nagyon tudnak átmenni a Fradi térfelére.
  13.
  PERC
  Ramí­rez rántotta le Pauljevicset, a játékvezető figyelmeztette az ecuadorit.
  12.
  PERC
  Trinks előbb a játékvezetőhöz passzolt (véletlen), de visszapattant hozzá a labda, í­gy megjátszhatta a bal oldalon Ramí­rezt, akinek az indí­tása azonban pontatlan volt.
  11.
  PERC
  Ez volt Djuricin harmadik gólja a szezonban, az első kettőt a Diósgyőrnek lőtte a támadó.
  9.
  PERC
  GÓÓÓL!!! VARGA ADOTT NAGYSZERŠ° LABDÁT DJURICINNEK, AKI NEM VOLT LESEN, ÉS A KAPUJÁBÓL KIJÖVŐ TUJVEL MELLETT A JOBB ALSÓ SAROKBA LŐTT (1–0).
  7.
  PERC
  Varga Roland ment volna el a jobb oldalon, de egy kicsit hosszú indí­tást kapott.
  6.
  PERC
  A szöglet után Hüsing fejelt, de nem talált kaput.
  5.
  PERC
  Djuricin tört be a tizenhatoson, de elesett, ám a labda majdnem Böde elé került, aki elől tisztáztak a mezőkövesdi védők.
  4.
  PERC
  Djuruicint buktatták hátulról, de nem kapott szabadrúgást, a támadó méltatlankodik…
  1.
  PERC
  A Fradi zöld-fehérben, a Mezőkövesd feketében futballozik.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ!
  A csapatok kijöttek a pályára, hamarosan kezdődik a találkozó!
  „Az Újpestnek nem nagyon volt helyzete ellenünk, mégis rúgott két gólt, és elvitte mindhárom pontot. Lehet, hogy ezúttal mi nyerünk nagy helyzet nélkül. A játékunk hétről hétre javul és érettebbé válik, de élni kell a kí­nálkozó lehetőségekkel, mert az eredmények csak í­gy jönnek. Nekünk egyetlen célunk van, ki kell harcolnunk a bentmaradást. Mindent ennek rendelünk alá.”
  Pintér Attila 2004-ben bajnok és kupagyőztes volt a Ferencvárossal, számára a korábbi klubja elleni bajnoki mindig fontos, kérdés, mire számí­t a cí­mvédő ellen.
  „Az Újpest ellen ismét egyéni hibákból kaptuk a gólokat – mondta az edző. – A szurkolók láthatták, hogy szervezetten és jól játszottunk, a találkozó első harminc percében teljesen egyenrangú felek küzdöttek a pályán. A második gól lélektani szempontból a legrosszabb pillanatban jött, hiszen már mentünk volna az öltözőbe. Azt tapasztalom, hogy valamennyi mérkőzésünkön eljutunk a helyzetek kialakí­tásáig, ezek értékesí­tése azonban nem megy. Az a véleményem, hogy akkor lenne nagy a baj, ha helyzetek kidolgozására sem futná az erőnkből. Tanulság, hogy sokkal jobban kell koncentrálni a befejezésekre, ez ugyanis az első osztály, és nincs idő pepecselésre, azonnal cselekedni kell.”
  Nézzük a másik oldalt! Megtorpantak az újonc mezőkövesdiek: a Debrecen elleni 0–1 és a Videoton elleni 0–2 után az Újpesttől is 2–0-s vereséget szenvedtek. Most is nagy feladat vár az újonccsapatra, az Üllői úton a legutóbbi bajnok várja. Pintér Attila vezetőedző óvatos, de nem mond le a helytállásról.
  „Az idei formám úgy alakul, ahogy terveztem, a mostani végre az én szezonom lehet. Ez a szakmai stábnak köszönhető, hiszen sokkal könnyebb úgy futballozni, ha érzed a bizalmat, és tudod, az esetleges hiba után sem szedik le a fejed. Szerencsére a párharcoknál is egyre jobbak a statisztikai mutatóim, egyre több labdát szerzek, de azt is tudom, egy pillanatra sem dőlhetek hátra, hétről hétre jobb játékot akarok nyújtani.”
  A 21 esztendős középpályás többször hangsúlyozta, hogy szeretne alapemberré válni a Fradiban, s úgy tűnik, a mostani szezonban jöhet el az ideje. Eddig valamennyi bajnokin lehetőséget kapott, az egyre javuló formájára Bernd Storck szövetségi kapitány is felfigyelt, aki Nagy Dominikot is meghí­vta a válogatott hétfőn kezdődő összetartására.
  „Minden találkozón azért hajtunk, hogy gólokat szerezzünk, vasárnap is í­gy lesz, de ahogy Pintér Attilát ismerem, nem számí­thatunk könnyű kilencven percre – folytatta Nagy Dominik. – Korábbi Fradi-edzőként presztí­zsmeccs számára a találkozó, biztos vagyok benne, hogy tökéletesen megtervezi a taktikát. Hiba lenne, ha lebecsülnénk ellenfelünket, hiszen a magyar bajnokságban bárki legyőzhet bárkit. Nem sokan számí­tottak arra, hogy hazai pályán szenvedünk vereséget a Vasastól, mégis megtörtént. Ez is bizonyí­tja, hogy az NB I-ben nem a pontok száma vagy a helyezés dönt, csakis a pillanatnyi forma. Sajnos az elmúlt három bajnoki nem úgy alakult, ahogy terveztük, de bí­zom benne, hogy a Mezőkövesd ellen végre lekerül rólunk a teher, és felszabadult futballal nyerünk.”
  Vasárnap az elmúlt három bajnokiját elveszí­tő Mezőkövesd érkezik a Groupama Arénába (a vendégek kispadján Pintér Attila ül, aki 2004-ben bajnok és kupagyőztes lett az FTC-vel), s nagy kérdés, hogy az újonc ellen milyen százalékkal használja ki lehetőségeit a Fradi. Számos példát láttunk arra, hogy minél tovább marad gólképtelen a papí­ron esélyesebb csapat, úgy kerül egyre nehezebb helyzetbe, ahogy fogynak a percek.
  „A helyzeteink megvannak, csak amí­g az előző szezonban jó százalékkal használtuk ki őket, ezúttal kevésbé vagyunk hatékonyak – mondta Nagy Dominik, a Ferencváros középpályása. – A recept ugyanakkor egyszerű, az edzéseken még többet kell gyakorolni a befejezéseket, a meccseken pedig sokkal jobban kell koncentrálni. Sajnos egyelőre nem futballozunk akkora átütőerővel, mint korábban, de ebbe több tényező is belejátszik. Sok a sérültünk, emiatt egyszer sem tudtunk egymás után kétszer ugyanabban a felállásban játszani. A különböző játékrendszereket is próbálgattuk, és az Európa-bajnokságon szereplő labdarúgóink is fáradtabban érkeztek vissza a tornáról. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy csak idő kérdése, és ismét visszatalálunk a korábbi formánkhoz.”
  A harmadik fordulóban fölényes győzelmet aratott a Ferencváros a Diósgyőr ellen (6–2), ám az elmúlt három bajnokin a Paks (0–0), a Vasas (1–2) és a Gyirmót (1–0) ellen sem tudott egynél többször a kapuba találni.
  Két mezőkövesdi számára különleges lesz ez a találkozó, hiszen Pintér Attila és Tóth Bence, a Fradi korábbi vezetőedzője és játékosa visszatér az Üllői útra. Igaz, nekik még nem a Groupama Aréna volt az otthonuk, Pintér azonban már itt is irányí­tott csapatot, méghozzá a magyar válogatottat az északí­rektől elszenvedett 2–1-es Eb-selejtező-vereség alkalmával.
  KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–MEZŐKÖVESD ÖSSZECSAPÁS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSíTÁSÁBAN! A TELEVíZIÓ NEM KÖZVETíTI A MÉRKŐZÉST, KÖVÉSSÉK VELÜNK A TALÁLKOZÓ ESEMÉNYEIT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport