2016.X.26. MK, Koroncó KSSZE – Ferencváros: 0-9

ns-20161027-01-20161026Busai-mesternégyes, a Fradi kilenc gólt lőtt Koroncón

A zöld-fehérek nyolc perc alatt négy gólt szereztek a második félidő elején.
A mesternégyest szerző Busai Attila vezérletével a Ferencváros magabiztos, kilencgólos győzelmet aratott a Koroncó otthonában, és jutott tovább a legjobb harminckettő közé a Magyar Kupában.


MAGYAR KUPA, 2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)

Koroncó KSSZE – Ferencváros: 0-9 (0-3)
Koroncó, ~3.000 néző.
Vezette: Kovács Gergely (Szalai B., Kulman)

Koroncó KSSZE: Gollovitzer – Németh M., Kovács Á., Németh R., Magyaróvári – Bodó Sz., Nyári (Molnár R. 80.), Herold – Sütöri ( Segovits 71.), Kalcsó, Bodó M. (Schwarz 46.)
kispad: Nagy A., Borsos, Simon Á., Nemes
vezetőedző: Póczik József

Ferencváros: Jova – Dilaver (Kundrák 46.), Nalepa, Pintér Á. (Hüsing 46.), Csernik – Gyömbér – Lovrencsics (Nagy Do. 46.), Trinks, Rju, Radó – Busai
kispad: Varga Á., Kovács K.
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Busai (17., 44., 57., 88.), Trinks (29.), Radó (52., 86.), Rju (53.), Gyömbér (60.)

Az év meccsére készültek a Győr-Moson-Sopron megyei II. osztály Győri csoportjában szereplő Koroncónál. A Ferencváros elleni Magyar Kupa-mérkőzés minden környékbelit lázba hozott, í­gy az alig kétezer lélekszámú község körülbelül ugyanekkora nézőszámmal látta vendégül a fővárosi zöld-fehéreket.

Ahogy az várható volt, rögtön a tiszta fehérben játszó Ferencváros ragadta magához a kezdeményezést. Thomas Doll csapata Lovrencsics és Radó révén már az első negyedórában megszerezhette volna a vezetést, ami végül majdnem a hazaiaknak sikerült, Bodó lövését azonban a gólvonaltól három méterre blokkolta Pintér.

Három perccel később megbosszulta magát a kihagyott hazai helyzet. Busai Attila kapott remek labdát Trinkstől a tizenhatoson belül, a Ferencváros támadója pedig nem hibázott, 10 méterről a bal alsóba tekert (0–1).

A 28. percben kétgólos előnyre tett szert a Fradi, gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést. Ezúttal Busai szolgálta ki Florian Trinkset, aki 15 méterről higgadtan a bal alsóba lőtt (0–2).

A szünet előtt nem sokkal megszerezte a harmadik gólját a vendégcsapat. Rju Szung Vu passzolt a ziccerben kilépő Busainak, aki a kilépő kapus mellett a jobb alsóba lőtt (0–3).

A szünetben kihasználta mindhárom cserelehetőségét Thomas Doll, ezzel azonban nem gyengült a Fradi, sőt! A vendégek nyolc percen belül szerzett négy góllal kiütésessé tették győzelmüket.

Az 52. percben Radó András lőtt 18 méterről, szabadrúgásból Gollovitzer kapujába, majd egy perccel később Rju Szung Vu is betalált (0–5). Nem állt meg a Ferencváros, néhány perccel később Busai megrúgta a harmadik gólját, éles szögből a kapus lábai között a hosszú alsóba lőtt (0–6). A hetediket Gyömbér Gábor szerezte, a vendégek játékosa afféle karatemozdulattal továbbí­totta a labdát öt méterről a rövid sarokba (0–7).

A hátralévő fél órában visszavett a Fradi, az utolsó percekben azonban még í­gy is szerzett további két gólt. Előbb Radó lőtt Rju Szung Vu passzát követően a bal sarokba, majd Busai vitte el a labdát a kifutó kapus mellett, és gurí­tott higgadtan az üres hálóba (0–9).

A Ferencváros magabiztos, kilencgólos sikerének köszönhetően a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé jutott, mí­g a Koroncó búcsúzott a sorozattól.

A Koroncó–Ferencváros Magyar-kupa mérkőzés után hiába zengett a „gyertek ide, gyertek ide!” rigmus a vendégszurkolóktól. A zöld-fehér csapat futballistái nem mentek oda a hozzájuk. Helyettük a koroncói futballisták látogatták meg a Fradi-tábort.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Póczik József: – Természetesen tudtuk, hogy nagy különbséggel nyer majd a Fradi, ám a sok kapott gól ellenére voltak a mérkőzésnek olyan momentumai, amelyekre épí­thetünk. Nagyszerű élményt jelentett a játékosoknak, hogy a Fradi ellen futballozhatnak  a helyieknek meg az, hogy testközelből láthatták hogy az ország legnépszerűbb csapatának játékosai is húsvér emberek.

Thomas Doll: – Nagyszerű fí­lingje volt  a mérkőzésnek. Gyermekkorom meccseinek hangulatát idézte a környezet, a sok-sok barátságos ember akik miattunk jöttek ki a meccsre. Remek élmény volt s egy jót edzettünk is.

Kundrák Norbert, Radó András:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

7 hozzászólás a(z) 2016.X.26. MK, Koroncó KSSZE – Ferencváros: 0-9 bejegyzéshez

 • Érdekes,hogy nekem is a Fradi pálya jutott az eszembe, ahol világklasszis játékosok ” születtek .” A koroncoiak az igazi, a futballt tiszta szí­vből szerető és játszó fiatalok.Mikor megtudtam,hogy dolgoznak és heti két edzésük van,szinte szurkoltam nekik,hogy legalább 1-2 gólt rúgjanak.Ennyi örömöt megérdemeltek volna.

 • “Resszkess Fradi”

  Egy olyan szerény csapatnak mint a Koroncònak tellik az önöirònií ra is, miközben a Fradinak mí r mindent komolyan kell vennie, hogy a lehetôsen legynagyobbra csavarja fel mindig az esélyeit és 100 %-ot produkí ljon.

  Szép falusi hangulat fogadta a Fradit.

  Valahogyan — amikor a töltéseket tí ttam — ìgy kezdhette a Fradi is a külsô Soroksí ri ùton, mikor a gôzmozdony még el ment a “Stadion” mögött.

  A “Stadion” meg valami hasonlò szerény lehetett akkor, mint ma a Koroncòé.

  Talí lkozí s a sají t mùltal.

  A Fradinak meg akkor is szurkoltak a “hazaiak”, mikor csapatuk elvesztette a mérkôzést.

  A szerény csapat megengedhette magí t az udvariassí got is. A közönség meg ünnepelte volna a Fradi jí tékosokait is, ha oda mentek volna.

  ìgy kezdtük mi is. Talí n a BTC és a MUE Sem í llt velünk szòba a kezdet legkezdetén.

  • A csapatok jó ideig a mérkőzés után legfeljebb a levonulás közben integettek a szurkolóknak. Magyarországon először az 1962/63-as bajnokcsapat csinálta, hogy felsorakozott a pályán és í­gy köszöntötték a szurkolókat. A hatalom ezt is rendszerellenes cselekedetnek tekintette. (Vö: http://www.archivnet.hu/index.phtml?forras=1118).
   Amí­g én meccsre tudtam járni (az 1980-as évek végéig) még ez sem volt “elvárt”. A “pacsizkodás” legkorábban a kilencvenes években jelent meg.

   • Tisztelt YSE

    Megint nagyon sok történelmi adatokkal szolgí lt, amelyet csak az emlékezetbôl lehet tudni.

    A felsorolkozí sok nekem is valamilyen politikai mellékìzt adnak, hiszen — ha mí r 1956-os ünnepségek közepettén talaljuk magunkat — akkor a “Rí kosi pajtí s” éljenezései még a Fradi-pí lyí n is elhangoztak (volna). Talí n ön emlékszik erre az idôszakra ? Még meg olyan cikk is megjelent, hogy a Fradistí k éltették Rí kosi Mí tyí st (pròbí ltí k volna ne csiní lni !!!)

    A nemrég elhangzott (“Szabadsí g tér 56”) mûsorsorozat egyikében tisztelt Springer Ferenc ùr is elmesélt egy kedves stòrií t. Sajnos akkor nem tudtam felvenni.

    Mi ebbôl igaz, mi nem, nem tudom. Egy bizonyos Münnich Ferenc ùrra bizonyí ra rí fért volna egy hasonlò felsorakozí s.

    Az 1962-es évek személyi kultusza mí r — ùgy vélem — csakis Kí dí r Jí nost illetô személyre vonatkozhatòak, aki ùgy adhatta be a dolgokat, hogy ô nem személyi kultuszt kér, hanem annak a leszí molòja.

    Akkor a koroncòi szurkolòk mí r egy egész ùj korszak beharangozòi lehetnek, hogy többet elví rnak.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+1. perc: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! A Ferencváros kilenc gólt szerezve, magabiztosan jutott tovább a megyei másodosztályú Koroncó ellen.
  88. perc: Busai vitte el a labdát a kifutó kapus mellett, majd higgadtan a kapuba gurí­tott (0–9).
  86. perc: 0–8! Radó második gólját szerezte, Rju Szung Vhu passzát lőtte közelről a bal sarokba.
  81. perc: Utolsó cserelehetőségét is kihasználja Póczik, Nyárit Molnár Richárd váltja.
  74. perc: Radó találta el a kapufát, marad a 0–7.
  69. perc: Változtat Póczik József vezetőedző, Sütöri helyén Segovits folytatja.
  Néhány szó Koroncóról: a település Győrtől délnyugatra kb. 10 km-re fekszik. Az
  egyesületet 1959-ben alapí­tották, szí­nei a zöld és a fehér. Története során eddig valamennyi idényét a Győr–Moson–Sopron megyei osztályokban töltötte. A megyei I. osztályban ötször végzett második helyen – legutóbb 2007-ben. Az 1999/2000-es szezonban pedig az aranyérmet is megszerezték a megye I-ben, ám az NB III-as küzdelmeket anyagi okokból nem vállalta a klub.

  A csapat 2015-ben vette fel mai teljes nevét: Koroncó Községi Sport- és Szabadidő Egyesület. A klub labdarúgó-csapata mellett kézilabda- és tekeszakosztállyal is rendelkezik.
  62. perc: Sütöri szabadrúgása méterekkel elkerüli a jobb felső sarkot.
  60. perc: Gyömbér lövi a hetediket! A vendégek játékosa érdekes mozdulattal továbbí­totta a labdát öt méterről a rövid sarokba.
  59. perc: Magyaróvári mentett hatalmasat a gólvonalon Rju Szung Vu lövésénél.
  58. perc: Busai mesterhármas! A Fradi támadója kapott remek indí­tást, majd lőtt éles szögből Gollovitzer lábai között a hosszú alsóba.

  53. perc: Két gól egymás után! Radó után Rju Szung Vu is betalált, öt gólra növelte előnyét a Ferencváros.
  52. perc: Radó 18 méterről a bal alsóba tekerte a labdát, 0–4!
  50. perc: Nagy Dominik cselezte át magát a hazaiak védelmén, majd buktatták a tizenhatos előtt, í­géretes helyről jöhet szabadrúgással a Fradi.
  46. perc: Hármat cserélt a Ferencváros, egyet a Koroncó. Dilaver, Pintér és Lovrencsics hagyta el a pályát a szünetben, a helyükön Kundrák, Hüsing és Nagy Dominik folytatják. A hazaiaknál a nagy helyzetet hibázó Bodót Schwarz váltotta.
  46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!
  45+1.: KOVÁCS GERGELY LEFÚJTA AZ ELSŐ FÉLIDŐT! A FERENCVÁROS BUSAI DUPLÁJÁNAK ÉS TRINKS GÓLJÁNAK KÖSZÖNHETŐEN HÁROMGÓLOS ELŐNNYEL VONULHAT A SZÜNETRE.
  45. perc: Lovrencsics beadása után Busai csúsztatott, Gollovitzer ezúttal védeni tudott.
  43. perc: 3–0 a FRADINAK! A dél-koreai ezúttal passzolt, a ziccerben kilépő Busai pedig a kilépő kapus mellett a jobb alsóba lőtt.
  43. perc: Rju Szung Vu lövése a szomszéd faluig szállt…
  41. perc: Trinks szögletét követően Lovrencsics lőtt, a védők blokkolni tudtak.
  40. perc: Radó lőtt ballal a tizenhatosról, Gollovitzer szépen védte a léc alá tartó labdát.
  33. perc: Rju Szung Vu lőtt hatalmas ziccerben a bal alsó mellé.
  28. perc: OTT A MÁSODIK, 2–0 A FRADINAK! Ezúttal Busai szolgálta ki Trinkset, aki 15 méterről higgadtan a bal alsóba lőtt.
  25. perc: Kalcsó vállalkozott lövésre 25 méterről, a labda csak centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.
  18. perc: VEZET A FRADI! Busai kapott remek labdát Trinkstől a tizenhatoson belül, a Ferencváros támadója pedig nem hibázott, 10 méterről a bal alsóba tekerte a labdát.
  16. perc: Busai lövése lesen találja meg csapattársát.
  15. perc: Hatalmas hazai helyzet maradt ki! Kovács gyorsan elvégzett szabadrúgása után Bodó Mihály lőhetett, de Pintér blokkolta a kí­sérletet.
  11. perc: Gyömbér lövését fejelte ki Kovács Ákos.
  10. perc: Lovrencsics tekert jobb külsővel a tizenhatos sarkáról, a labda, ha centikkel is, de elkerülte a bal felső sarkot.
  8. perc: Gollovitzer ismét! A hazaiak kapusa ezúttal Radó éles szögből leadott lövését védte.
  6. perc: Lovrencsics kapott hosszú indí­tást, amit szépen vett le a Ferencváros játékosa, ezt követően azonban 12 méterről rosszul találta el a labdát, Gollovitzer könnyedén hárí­tott.
  5. perc: Lovrencsics 22 méterről lőtt szabadrúgása megy méterekkel kapu mellé.
  3. perc: Ahogy az várható volt, szinte kizárólag a Ferencváros birtokolja a labdát, ám helyzetet – egyelőre – nem tudott kialakí­tani a fővárosi csapat.
  1. perc: A mérkőzést Kovács Gergely vezeti, segí­tői Szalai Balázs és Kulman Tamás.
  1. perc: A Koroncó zöld-feketében, a vendég Ferencváros fehér szerelésben lép pályára.
  1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Köszöntjük Kedves Olvasóinkat a Koroncó–Ferencváros találkozó élő, szöveges tudósí­tásában! Hamarosan kezdetét veszi a találkozó!
  ELŐZMÉNYEK
  „Valamennyi játékosunk dolgozik a futball mellett, í­gy akit nem engedtek el a munkahelyéről, szabadságot vett ki szerdára – kezdte Szabó Norbert, a Koroncó KSSZE technikai vezetője. – Egyre inkább fokozódik az izgalom, az utóbbi napokban minden percben a Ferencváros elleni kupameccs a téma az öltözőben. Különösen lelkesí­tő, hogy hazai pályán játszhatunk, mert a rendőrség nem nyilvání­totta kiemelt kockázatúnak a mérkőzést. Ellenkező esetben Gyirmóton fogadtuk volna a Fradit.”
  Koroncó alig kétezer lelkes község a nyugat-dunántúli régióban, a csapat a hazai bajnokijait átlagosan százötven-kétszáz néző előtt játssza, a szerdai kupamérkőzés iránt azonban hatalmas az érdeklődés.

  „Rengetegen megállí­tottak az utcán, olyanok is, akiket nem érdekel a futball, de elmondták, mindenképpen kijönnek szurkolni a csapatnak. Kedden a rendőrségi bejáráson minden feltételnek megfeleltünk, a vendégszurkolóknak fenntartott helyen is felállí­tottunk egy büfét, a kijelölt helyeken pedig szerda délelőtt felállí­tjuk a kordonokat. Becsléseink szerint kétezer néző előtt játszhatunk.”
  A Koroncó a Magyar Kupát a megyei selejtezőben kezdte, ahol két megyei I. osztályú élcsapatot, a Bácsát és a Lipótot is legyőzte 2-1-re. A következő körben a megye I-es tabellát vezető Nyúltól ugyan kikaptak 3-1-re, de az utolsó lehetőségüket megragadták a főtáblára jutásra: a szintén megyei I. osztályú Jánossomorját 3-2-re verték, az utolsó negyed órában fordí­tva.

  A legjobb 64 közé jutásért a Tolna megyei I. osztályban szereplő Bonyhádot győzték le 3-0-ra. Ha szimplán az osztályokat nézzük, a Koroncó KSSZE mind a négy győzelme bravúr volt. A Magyar Kupa állva maradt 64 csapata közül a Koroncó a legalacsonyabb osztályban szereplő együttes – í­rja a fradi.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 08.09. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső