2016.X.29. DVTK – Ferencváros: 2-3

ns-20161030-01-20161029

A Ferencváros elrontotta a DVTK stadionbúcsúztatóját

A diósgyőriek felálltak a 2–0-s hátrányból, ám Michal Nalepa fejesére már nem volt válaszuk.
A labdarúgó NB I 14. fordulójában a Ferencváros 3–2-re legyőzte a Diósgyőri VTK-t, í­gy a miskolci együttes vereséggel búcsúzott a stadionjától.

Nyilatkozatok:

Horváth Ferenc: – Több szempontból is fontos a mai mérkőzés, mindenekelőtt méltóképpen szeretnénk búcsúzni a stadiontól. Úgy érzem fölfelé í­velő pályán jár a DVTK, nem szeretnénk megtorpanni az FTC ellen, mint a bajnokság első körében, hanem szeretnénk olyan lendületet kapni ettől a mérkőzéstől, mint a Ferencváros kapott az előzőtől. A heti munka során elszántnak láttam a fiúkat, bí­zom benne, hogy ez az eredményen is látszani fog, de a mutatott játékon mindenképpen. Remélem, a játékosoknak lesz még alkalmuk ekkora tömeg előtt játszani, de ez a pillanat már soha nem tér vissza, meg kell ragadni, különben örök seb marad. Nagyon sok minden megfordulhat egy jó eredménnyel.

Thomas Doll: – A Honvéd meccsel úgy gondolom, hogy visszatértünk a helyes útra, annak ellenére is, hogy még mindig becsúsznak olyan egyéni hibák, amelyekkel visszahozzuk az ellenfelet a mérkőzésbe, hiszen csapatként jól dolgozunk együtt és ez az ami igazán számí­t. A csapategység nagyban segí­thet minket a Diósgyőr ellen is, akik ellen rendre kemény meccseket játszunk. A Videoton és az Újpest ellen ráadásul ők is valamelyest magukra találtak, szombaton pedig hazai környezetben léphetnek majd pályára lelkes szurkolótáboruk előtt. Biztos vagyok benne, hogy motiváltan és koncentráltan készülnek majd ellenünk, de mi is úgy készülünk, hogy a hátralévő mérkőzéseinken a legjobb eredményeket érjük el.

A mérkőzés:

DVTK – Ferencváros: 2-3 (1-2)
Diósgyőr, 8.052 néző.
Vezette: Szabó Zsolt (asszisztensek: Tóth II. V., Georgiou; alapvonali jv.: Szőts, Molnár A.; tartalékjv.: Szalai D.)

DVTK: Rados – Lázár, Lipták, Jagodinskis – Vela, Elek Á., Dausvili (Bacsa 81.), Nemes – Nono (Nikházi 74.), Bognár I. – Novothny
kispad: Antal, Kitl, Eperjesi, Makrai, Oláh B.
vezetőedző: Horváth Ferenc

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér Á., Ramí­rez – Gera Z. – Lovrencsics (Cukic 64.), Nagy Do. (Radó 70.), Hajnal (Hüsing 81.), Djuricin – Busai
kispad: Jova, Rju, Gyömbér, Trinks
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Novothny (41.), Nono (57.) illetve Jagodinskis (19. – öngól), Busai (30.), Nalepa (65.)
Sárga lap: Lázár (34.), Novothny (54.), Nemes (89.), Lipták (90+4.) illetve Ramí­rez (55.), Hajnal (72.),

Meglehetősen visszafogottan kezdődött a telt ház, 8052 néző előtt megrendezett DVTK–FTC stadionbúcsúztató, a miskolci közönséget nem kápráztatták el a csapatok az első tizenöt percben.

20161029-dvtk-busaiAztán fokozatosan nőtt az iram, ezzel együtt pedig a gólok is jöttek: a 19. percben Vitalijs Jagodinskis rosszul ért bele Marco Djuricin beadásába, Ivan Rados pedig már nem tudott menteni (öngól, 0–1), majd a 30. percben az Emir Dilaver-bomba után Radosról kipattanó labdát Busai Attila közelről a hálóba pofozta (0–2).

A hazaiak nem adták fel, a 32. percben Dibusz Dénes bravúrral hárí­totta Elek Ákos fejesét, tí­z perccel később azonban már ő is tehetetlen volt: Bognár István erőszakossága után Novothny Soma elé tálalt, aki közelről védhetetlenül lőtt a kapuba (1–2).

A második negyvenöt perc az elsőhöz hasonlóan lassan indult be: első emlí­tésre méltó eseményként egy kisebb csetepaté alakult ki az edzőként századik fellépését ünneplő Horváth Ferenc és Cristian Ramí­rez főszereplésével, majd felgyorsultak az események az egyre paprikásabb hangulatban.

20161029-dvtk-nalepaAz 58. percben többször is felszabadí­thattak volna a vendégek, ám Bognár labdát szerzett a tizenhatoson belül, Nonónak készí­tett elő, ő pedig elemi erővel kipókhálózta a jobb felső sarkot (2–2). Sokáig azonban nem tartott a hazaiak öröme, a 65. percben ugyanis Hajnal Tamás remek szöglete után Michal Nalepa közelről a bal felsőbe bólintott (2–3).

A folytatásban Elek rontott el egy ziccert, de innentől több emlí­tésre méltó momentumot szinte nem is jegyezhettünk fel – nem úgy a lelátókon: a 70. percben óriási élőképpel jelentkeztek a hazai drukkerek. A lényeg: az FTC 3–2-re győzött, és elrontotta a DVTK stadionbúcsúztatóját.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Horváth Ferenc: – Nagyon jó érzés volt, hogy a meccs után minket éltetett a közönség.. Nem volt felhőtlen a viszonyunk, ideje volt, hogy rendeződjön. Nagy kár, hogy a stadiontól vereséggel búcsúztunk. Sajnos két elkerülhető góllal hátrányba kerültünk. Szerettünk volna szépen elköszönni a stadiontól, kétgólos hátrányból egyenlí­tettünk, és azt gondolom, kettő kettőnél mindkét csapatnak volt esélye a győzelem megszerzésére. A játékosok mindent megtettek a siker érdekében, erőt adhat a folytatásra, hogy végig volt tartásunk. Ezúttal is két gólt rúgtunk a cí­mvédő Ferencvárosnak, de ez sem volt elegendő. Ha nem kapnánk elkerülhető gólokat, nem kellene rendszeresen az eredmény után futnunk.

Thomas Doll: – Ahogy arra számí­tottunk, harcos mérkőzést játszottunk a Diósgyőrrel. Lehetett érezni, a hazai csapat szépen akar búcsúzni stadionjától. Sokat birtokoltuk a labdát, a megfelelő pillanatokban szereztük a gólokat. Az egész szezonban sok gólt kapunk, két figyelmetlenségből ezúttal is kettőt. Volt olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor többet kellett volna birtokolnunk a labdát. Büszke vagyok a csapatra, a megfelelő úton halad, a játékosaink végig hittek magukban, ennek volt köszönhető a harmadik gólunk is. Jár a dicséret a diósgyőri szurkolóknak is, remek hangulatot teremtettek, talán a Diósgyőr is megérdemelt volna egy pontot. Nem számí­t, hogy milyen osztályban szereplő csapat ellen játszottunk hét közben, Busai Attila szép gólokat lőtt, jó teljesí­tményt nyújtott, és a Diósgyőr elleni bajnokin is úgy futballozott, ahogyan reméltem.

A 14. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Danilovic (DVSC) 6 – Botka (Bp. Honvéd) 5, Nalepa (Ferencváros) 6, Heris (Újpest) 5, Baráth (Bp. Honvéd) 5 – Gera Z. (Ferencváros) 5, Hidi (Bp. Honvéd) 6, Berecz (Vasas) 5 – Busai (Ferencváros) 6, Novothny (DVTK) 5, Lazovic (Videoton) 5
A forduló játékvezetője: Vad II. István (Gyirmót – DVSC) 8 – Albert István, Kepe Arnold, Pintér Csaba, Gaál Gyöngyi

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2016.X.29. DVTK – Ferencváros: 2-3 bejegyzéshez

 • Az NS Nalepáról készí­tett fotója mindent visz. Benne van minden…

 • PERCRŐL PERCRE

  95. perc: Véget ért a mérkőzés, a Ferencváros elrontotta a DVTK stadionbúcsúztatóját, miután 3–2-re nyert Miskolcon.
  95. perc: Óriási helyzet maradt ki, Busai és Djuricin kényszerí­tőzése után utóbbi közelről lőtt, Rados lábáról azonban szögletre pattant a labda.
  93. perc: Lipták Zoltán kapott sárga lapot.
  90. perc: Öt perc hosszabbí­tást jelzett a tartalék játékvezető.
  89. perc: Nemes Milán sárgult be. Djuricint az elmúlt két percben legalább háromszor rúgták fel a diósgyőri térfélen.
  85. perc: Djuricint lépett ki, ám egyértelműen lesen volt.
  82. perc: A frissen beállt Hüsing fejelt kapura, ám próbálkozása középre tartott, í­gy nem okozott gondot Radosnak.
  81. perc: Csere mindkét oldalon: a hazaiaknál Dausvilit Bacsa Patrik váltotta, mí­g a vendégeknél Hajnal helyér Oliver Hüsing állt be.
  79. perc: Elek maradt a földön egy szerencsétlen mozdulat után, egyelőre a pályán kí­vül ápolják.
  77. perc: Radó készí­tett le egy labdát Dilavernek, aki tizenhét méterről bombázott, Rados azonban szögletre tolta a kapu bal oldalába tartó labdát.
  74. perc: Változtattak a hazaiak, Nono helyén Nikházi Márk folytatja.
  72. perc: Hajnal Tamás is besárgult.
  71. perc: Remek élőképpel készültek a hazai szurkolók, a teljes stadiont beborí­tó koreográfián többek között a csapat legendás játékosait sorolták fel.
  70. perc: Nagy Dominik megsérült, hordágyon hagyta el a pályát, helyét Radó András vette át a pályán.
  67. perc: Kis hí­ján azonnal egyenlí­tett a hazai együttes, ám Elek közelről Dibuszba lőtte a labdát, az ismétlésnél pedig Nono lövését mentették szögletre a vendégek.
  65. perc: GÓÓÓL! ÚJRA VEZET AZ FTC! Hajnal remekül tekert középre egy szögletet a bal oldalról, a lendületből érkező MICHAL NALEPA pedig az ötösről védhetetlenül a bal felső sarokba fejelte. (2–3)
  63. perc: Cserélt az FTC, Lovrencsicset Vladan Csukics váltotta.
  58. perc: GÓÓÓL! EGYENLíTETT A DVTK! A vendégek többször is felszabadí­thattak volna, ám a tizenhatoson belül Bognár szerezte meg a labdát, majd NONÓHOZ passzolt, aki tizenöt méterről a jobb felső sarokba bombázott. (2–2)
  57. perc: Novothny egy hosszú indí­tás után átemelte a kapujából kilépő Dibuszt, a gólvonalról azonban Pintér elfejelte a labdát.
  54. perc: Óriási csetepaté a pálya szélén, Horváth Ferenc és Ramí­rez akaszkodott össze, amibe később további játékosok kapcsolódtak be. A szankciók: Cristian Ramí­rez és Novothny Soma sárga lapot kapott, a DVTK kispadjától pedig elküldtek valakit.
  52. perc: Lovrencsics beadása után nem sikerült felszabadí­taniuk a hazaiaknak, í­gy Nagy próbálkozott egy kapáslövéssel, Rados azonban odaért a bal alsóba tartó labdához.
  50. perc: Az első félidőhöz hasonlóan visszafogottan kezdtek a csapatok, egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet, ellenben mindkét oldalon sok a szabálytalanság.
  47. perc: Csere egyik oldalon sem történt.
  46. perc: Újra útjára indult a labda, a vendégek kezdték a második félidőt.

  45+3.
  PERC
  Véget ért az első félidő, a visszafogott kezdés után három gólt is láthattunk. Az állás DVTK–FTC 1–2.
  45+1.
  PERC
  Egyre feszültebb a mérkőzés, ezúttal Nono és Ramí­rez kapott össze.
  45.
  PERC
  A játékvezető két perc ráadást rendelt el.
  45.
  PERC
  Hajnal visszatért a pályára.
  44.
  PERC
  Hajnalnak vérzik a homloka, í­gy a pályán ápolják.
  43.
  PERC
  Lázár beí­velése nem volt pontos, Dibusz szerezte meg a labdát.
  41.
  PERC
  GÓÓÓL! SZÉPíTETT A DIÓSGYŐR! Nemes bal oldali beadása után Bognár volt harcos, ennek köszönhetően megtartotta, majd visszagurí­totta a labdát, melyet közelről NOVOTHNY SOMA bombázott a hálóba. (1–2)
  41.
  PERC
  Lipták í­velt a tizenhatsoon belülre, Vela beadása azonban elakadt egy védőben.
  39.
  PERC
  Novothny nem tudta átvenni Nono labdáját a tizenhatoson belül, amely í­gy egy védőre pattant, a hazaiak szerint egészen pontosan a kezére.
  37.
  PERC
  Nem alakult ki veszély a sarokrúgásból.
  36.
  PERC
  Nono viharzott el a jobb oldalon, Ramí­rezt azonban nem tudta lerázni, egy szögletet azért í­gy is kiharcolt.
  35.
  PERC
  Novothny és Ramí­rez birkózott egyet az oldalvonal mellett, végül a vendégek kaptak bedobást.
  34.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  33.
  PERC
  Ramí­rez lódult meg a bal oldalon, ám Lázár Pál felvágta, í­gy a meccsen elsőként besárgult.
  32.
  PERC
  BRAVÚR A MÁSIK OLDALON! Egy jobb oldali beadást Elek csúsztatott kapura, Dibusz azonban egy nagy vetődéssel oldalra tolta a labdát.
  30.
  PERC
  GÓÓÓL! MÁR KETTŐVEL VEZET A FRADI! A sarokrúgást röviden fejelték ki a hazaiak, í­gy Dilaver bombázott, lövését Rados nem tudta megfogni, í­gy a szemfüles BUSAI ATTILA közelről a hálóba lőtte a labdát. (0–2)
  29.
  PERC
  Újra Lovrencsics próbálkozott, Jagodinskijs ezúttal szögletre rúgta a labdát.
  29.
  PERC
  Lovrencsics lapos beadását kivágták a hazaiak.
  28.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  27.
  PERC
  Dausvili rúgta fel Nagyot, de a sárga lap továbbra sem került elő.
  26.
  PERC
  Djuricint figyelmezteti szóban Szabó, miután odarúgott Nonónak a kezdőkörben.
  24.
  PERC
  Hajnal lövését blokkolták, majd Djuricin ismétlését könnyedén szedte fel Rados.
  22.
  PERC
  Djuricin ragadt lesen.
  19.
  PERC
  GÓÓÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Bognár labdavesztése után Busai ugratta ki Djuricint a jobb oldalon, akinek a beadásába szerencsétlenül ért bele Vitalijs Jagodinskijs, a labda pedig a hálóban kötött ki. (Öngól, 0–1)
  19.
  PERC
  Nono késett el, belépője után Hajnal terült el a földön a félpálya közelében.
  18.
  PERC
  Lovrencsics fejelt a kapu felé egy felapattanó labdát, a távoli és gyenge fejes azonban nem okozott gondot Radosnak.
  17.
  PERC
  Nagy próbálkozott egy átlépős csellel, Dausvili azonban résen volt és becsúszva szerelt.
  16.
  PERC
  Közben a nap rangadója, a listavezető Vasas és a második Videoton összecsapása is elkezdődött.
  15.
  PERC
  Djuricint látta szabálytalannak Szabó a hazai tizenhatos közelében.
  14.
  PERC
  A Ferencváros női kézilabdacsapata egy félidőt követően 12-11-re vezet a HC Leipzig ellen a Bajnokok Ligájában.
  13.
  PERC
  Nemes beadása lelassult egy védőn, í­gy Pintér kivágta a labdát az ötösön belülről.
  12.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  11.
  PERC
  Bognár sarokrúgása magas volt, majd Vela kézzel ért a labdába, í­gy a Ferencváros jutott szabadrúgáshoz.
  10.
  PERC
  Bognár húzta meg a jobb oldalon, majd kiharcolt gey szögletet Nalepa szorí­tásában.
  10.
  PERC
  Hajnal ismétlése kicsit hosszú volt Busainak, í­gy a labda Rados zsákmánya lett.
  9.
  PERC
  Hajnal sarokrúgásalapos volt, az első hazai játékos kivágta.
  8.
  PERC
  Djuricin kevergetett a bal oldalon, a tizenhatoson belül azonben szögletre szerelte Lázár.
  8.
  PERC
  A két együttes a harmadik fordulóban már találkozott egymással a 2016–2017-es szezonban, akkor a Groupama Arénában a Ferencváros 6–2-re kiütötte a DVTK-t.
  7.
  PERC
  Lipták lépett oda szabálytalanul a félpályát éppen csak átlépő Djuricinnek.
  6.
  PERC
  Novothny lőtte mellbe Dibuszt, ám tette mindezt lesről, í­gy a Ferencváros végezhet el szabadrúgást.
  5.
  PERC
  Velát szerelte Pintér becsúszva a jobb oldalon az alapvonal közelében.
  4.
  PERC
  A két csapat eddig kilencven alkalommal találkozott az élvonalban, az örökmérleg pedig a zöld-fehér hí­veknek lehet kedvesebb, hiszen 56 FTC-győzelmet, 16 döntetlent és 18 DVTK-sikert tartalmaz. Az összesí­tett gólkülönbség: 185–93. (Forrás: magyarfutball.hu)
  3.
  PERC
  Pintérben akadt el egy jobb oldali diósgyőri beadás.
  2.
  PERC
  A szabadrúgást Bognár pontatlanul í­velte a tizenhatsoon belülre.
  2.
  PERC
  Elek lódult meg, a Fradi térfelének közepén csak szabálytalanul tudták megállí­tani.
  2.
  PERC
  A hazaiak piros-fehér csí­kos mezben, mí­g a vendégek fehérben léptek pályára.
  01.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indí­tották útjára a labdát.
  Az ünnepélyes kezdőrúgást a DVTK legendás játékosai végzik el.
  A kezdés előtt Benczés Miklós Horváth Ferencet köszöntötte 100. NB I-es edzősége alkalmából.
  A játékosok már a pályán, a stadion a várakozásoknak megfelelően megtelt.
  A forduló nyitó mérkőzésén a Budapest Honvéd hazai pályán 2–1-re legyőzte a Haladást. A találkozóról ide kattintva olvashat bővebben.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  így kezd az FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér, Ramí­rez – Gera, Busai – Lovrencsics, Hajnal, Nagy – Djuricin. A kispadon: Jova (k), Hüsing, Radó, Rju, Gyömbér, Csukics, Trinks.
  íme, a DVTK kezdője:

  Követés
  DVTKeu @DVTKeu
  A DVTK kezdőcsapata: Rados -- Lázár, Lipták, Jagodinskis -- Vela, Dausvili, Elek, Nemes -- Bognár I., Nono -- Novothny.
  16:31 -- 2016 Okt 29
  retweets kedvelés
  Miskolcon tökéletes futballidő várja a játékosokat és a szurkolókat:

  Követés
  DVTKeu @DVTKeu
  Diósgyőrben hétágra süt a nap, bár néhány felhő van az égen. A hőmérséklet 10 celsius fok
  15:52 -- 2016 Okt 29
  retweets kedvelés
  A DVTK-nál Tamás Márk, Mahalek Marcell, Dejan Karan, Ternován Patrik, Ugrai Roland és Halmai Ramon egyaránt sérüléssel küzd, í­gy rájuk nem számí­that Horváth Ferenc.
  íme, a 14 forduló további programja:
  17.45: Vasas–Videoton FC (Tv: M4 Sport)
  18.00: Paksi FC–Újpest
  18.00: Gyirmót FC Győr–Debreceni VSC
  18.00: Mezőkövesd–MTK Budapest
  A találkozó játékvezetője Szabó Zsolt lesz.
  Tegnap a két csapat a jégkorong Mol Ligában is összecsapott egymással, Miskolcon a cí­mvédő DVTK Jegesmedvék hosszabbí­tás után győzte le a Ferencvárost.
  íme, Thomas Doll, az FTC vezetőedzőjének várakozásai:

  Ide kattintva elolvashatja, mit vár a mai mérkőzéstől a hazaiak trénere, Horváth Ferenc.
  A két csapatnak a hét közben a Magyar Kupában is jelenése volt: a DVTK a Salgótarjánt győzte le egy góllal, mí­g a Ferencváros kilencet vágott a Koroncónak. A hétközi MK-fordulóról ide kattintva olvashat bővebben.
  A 12 ponttal a táblázat utolsó előtti, 11. helyén álló DVTK kilábalóban van egy nagyon mély gödörből: Horváth Ferenc együttese két győzelemmel kezdte a bajnokságot, ezt követően azonban kilenc bajnokin is nyeretlen maradt (hét vereség mellett két döntetlen), ám az utóbbi két fordulóban előbb otthon legyőzte a Videotont, majd Újpesten játszott fordulatos, 4–4-es döntetlent.
  Az FTC jelenleg 22 ponttal (6–4–3-as mérleggel) a tabella harmadik helyén áll, hátránya hat pont a listavezető Vasassal és egy a második helyezett Videotonnal szemben. A cí­mvédő az előző fordulóban, a Honvéd 3–2-es legyőzésével három mérkőzéses nyeretlenségi szériáját szakí­totta meg az élvonalban.
  Az épí­tkezés miatt a DVTK-nak költöznie kell, a tervek szerint a csapat Nyí­regyházán és Debrecenben szerepelhet, amí­g a miskolci MVSC pályát alkalmassá nem változtatják élvonalbeli találkozók megrendezésére.
  íme, az új miskolci stadion látványterve:

  Mint ismert, a DVTK az FTC ellen búcsúzik a stadionjától, í­gy nem meglepő, hogy már napokkal a mérkőzés előtt minden jegy elkelt a hazai szektorokba.
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a DVTK–Ferencváros összecsapás a labdarúgó NB I 14. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső