2016.XI.19. Vasas – Ferencváros: 2-2

ns-20161120-01-20161119Négy büntető, négy gól és két piros – őrült iksz a Vasas–Fradin

Dibusz Dénes háromból két büntetőt hárí­tott • Ferenczi István az utolsó öt percben duplázott.
A labdarúgó NB I 16. fordulójában a listavezető Vasas és a cí­mvédő Ferencváros 2–2-vel záruló összecsapása őrületes mérkőzést, négy tizenegyest, négy gólt és két piros lapot hozott.

Nyilatkozatok:

Michael Oenning: – Egy biztos: a Ferencvárost nem fogjuk lebecsülni. Úgy gondolom most is, hogy még mindig az egyik legerősebb csapat Magyarországon. Nekik is a győzelem cél, miként nekünk is. Bizonyos vagyok abban, hogy meg is fognak tenni érte mindent, amit tudnak. Ami minket illet, mi továbbra is azt a játékot fogjuk játszani, amit elterveztünk. Ez vezetett minket eddig is sikerre. Természetesen kellemes állapot az első helyen lenni, de megnyugtatok mindenkit, hogy ezt a helyén tudjuk kezelni.

Thomas Doll: – A Vasas nyáron több jó játékost is igazolt, akik kiolthatatlanul éhesek a sikerre, és nagyon okosan játsszák meg azt, amit a szakvezetés kér tőlük. Védekezésben és támadásban is jó ritmusban futballoznak, és még ha néha szerencsések is voltak, azt egyértelműen megérdemelték. Sok, tőlük független összetevője is van a menetelésüknek, de a bajnoki táblázat sosem hazudik.  Én magam egyébként többet foglalkozom a saját futballunkkal, mint a Vasaséval, mert a legfontosabb most az volna, hogy lehozzunk egy mérkőzést könnyelmű hibák nélkül. Bántóan könnyen kapunk gólokat olyan egyéni hibákból, amelyeket kizárólag a koncentráció hiánya szül, ezt most nem tehetjük meg. A Vasas elleni találkozó ugyanis kiemelten fontos, hiszen győzelem esetén két pontra felzárkózunk a listavezetőhöz, az pedig nagy fegyvertény lenne a szezonkezdetet követően. Korábban a mi dolgunk is könnyebb volt, hiszen mindenki nagy tisztelettel lépett pályára a Fradi ellen, ma már ugyanakkor senkit sem félemlí­t meg, ha ellenünk kell futballoznia. Ezt a lélektani előnyt kell visszaszereznünk jó játékkal és győzelmekkel, remélhetőleg már szombaton a Vasas ellen.

A mérkőzés:

Vasas – Ferencváros: 2-2 (0-1)
Bozsik stadion, 3.425 néző.
Vezette: Kassai Viktor (asszisztensek: Ring, Tóth II. V.; alapvonali jv.: Solymosi, Nagy R.; tartalékjv.: Varga Zs.)

Vasas: Nagy G. – Burmeister (Murka 57.), Vaskó, Ristevki – Korcsmár – Berecz, Vida (Ferenczi 78.), Hangya – Saglik, Ádám (Pavlov 46.), Remili
kispad: Póser, Czvitkovics, Kleisz, Debreceni
vezetőedző: Michael Oenning

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Pintér Á., Leandro, Ramí­rez – Dilaver, Gera Z. – Nagy Do., Hajnal (Nalepa 52.), Rju (Cukic 57.) – Djuricin (Böde 82.)
kispad: Varga Á., Trinks, Busai, Csernik
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Djuricin (9.), Gera Z. (90+2. – 11-esből) illetve Ferenczi (88. – 11-esből, 90+3.)
Sárga lap: Vaskó (26.) illetve Nagy Do. (12.), Djuricin (24.), Nalepa (52.), Dilaver (68.), Gera Z. (72.)
Kiállí­tva: Ramí­rez (49.), Doll () illetve Saglik (86.)

20161119-vasas-djuricinA Videoton elleni stadionbúcsúztatója után a cí­mvédő Ferencváros ellen lépett pályára először az ideiglenes kispesti otthonában a listavezető Vasas. A nem túl jó állapotban lévő pályán parázs első tizenöt percet láthattak a kilátogató szurkolók.

A 9. percben Rju Szung Vu remek helyzetfelismeréssel, egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból ugratta ki Marco Djuricint, aki higgadtan, Nagy Gergely lába között a kapuba helyezett (0–1).

A Vasas szinte azonnal egalizálhatott volna: Lovrencsics Gergő elsodorta a tizenhatoson belül Remili Mohamedet, amiért Kassai Viktor büntetőt í­télt. A labda mögé a közel egy hónapos kihagyás után visszatérő Ádám Martin állt, lövését azonban a jó irányba vetődő Dibusz Dénes oldalra tolta.

A folytatásban is inkább a Vasas veszélyeztetett, egy í­zben Leandro a gólvonalról vágta ki Korcsmár Zsolt próbálkozását, a szünetre mégis ferencvárosi előnnyel vonultak a csapatok.

20161119-vasas-dibusz-1A második negyvenöt percből mindössze négy telt el, máris emberhátrányba került a Fradi, amiért Cristian Ramí­rez a földön fekve megrúgta a vele összeakadó Vaskó Tamást. Azonnali piros!

A kiállí­tás után a Vasas fokozta a nyomást, nagy helyzeteket azonban nem sikerült kialakí­tania. A 71. percben í­gy is újabb esélyhez jutottak az angyalföldiek: – szinte minden tekintetben megismételte magát a történelem – Remili lábát Lovrencsics húzta ki a tizenhatoson belül, Kassai büntetőt í­télt, Mahir Saglik kí­sérletét pedig Dibusz óriási bravúrral és a kapufák segí­tségével hárí­totta.

Itt azonban még nem volt vége a tűzijátéknak, a 85. percben ugyanis Dibusz elütötte Saglikot, a Vasas harmadik büntetőjét pedig a nyolc perccel korábban beálló, 39 éves Ferenczi Istvánértékesí­tette (1–1). Ha hinni lehet a statisztikáknak, NB I-es pályafutása 100. találatát jegyezte a főállásban a Vasasnál erőnléti edzőként tevékenykedő csatár. A büntető elvégzése előtt a két csapat létszáma is kiegyenlí­tődött, mivel Kassai a Csukiccsal összeszólalkozó Saglikot is leküldte a pályáról.

20161119-vasas-geraA rendes játékidő lejárta után három perc hosszabbí­tás következett, amelynek első percében Kire Risztevszki lerántotta Böde Dánielt a tizenhatoson belül, és a meccs negyedik büntetőjéből Gera Zoltán vezetést szerzett a vendégeknek (1–2).

Nem volt még vége az őrületnek: Risztevszki hibáját kijaví­tva remekül adott középre az alapvonalról, az üresen érkező Ferenczi István pedig a kapu bal oldalába fejelt nagy erővel (2–2) – az erőnléti edző egy pontot megmentett a listavezetőnek, amely a Videoton botlásának köszönhetően növelte előnyét a tabella élén.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

„Nagyon intenzí­v mérkőzés volt, jól kezdtünk, korán gólt szereztünk – idézi a fradi.hu Thomas Dollt. – Kevés helyzet alakult ki, mivel mindkét csapat keveset engedett a másiknak, továbbá gond volt, hogy Ramí­rez kiállí­tása miatt sok időt emberhátrányban kellett töltenünk. Semmilyen szemrehányást sem tehetek a fiúknak, nagyon hosszú időn keresztül igyekeztünk mindent elviselni, még kettő egyre is vezettünk, Dibusz két büntetőt fogott, de a végén meg lettünk büntetve, amikor kiegyenlí­tett a Vasas… A munka a csapattal nagyon sok örömet okoz, de minden más, ami körülvesz bennünket, elkeserí­t… Mintha nem lehetnénk bajnokok… Nyolcadik vagy kilencedik büntető ez ellenünk, ilyet edzőként még nem tapasztaltam…”

„A meccs végére pár ősz hajszállal több lett a fejemen – mondta Michael Oenning a vasasfc.hunak. – Mondtam a játékosaimnak, hogy ezt az unokáiknak is mesélni fogják. Nagy árat fizettünk ezért az egy pontért, Saglikot elveszí­tettük. Örülök az eredménynek, mi voltunk az a csapat, amelyik nyerni akart. Büszke vagyok a csapatomra, az egységgel hegyeket tudnak megmozgatni. (Ferenczi) Pista sztorija egy soha véget nem értő történet, egyelőre nem gondolkodunk a nyugdí­jazásában…”

Ferenczi István: — Nagy élmény marad ez a csata, és nemcsak a két gólom, hanem az óriási izgalmak miatt is, ráadásul régen fordult elő, hogy a társaim a levegőbe dobáltak.

Dibusz Dénes:

A 16. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 7 – Kulcsár D. (Paks) 5, Hudák D. (Mezőkövesd) 5, Leandro (Ferencváros) 5, Ristevski (Vasas) 5 – Vogyicska (MTK) 5, Hidi (Bp. Honvéd) 5, Bardhi (Újpest)  5 – Strestí­k (Mezőkövesd) 5 – Ferenczi I. (Vasas) 7, Holman (DVSC) 5
A forduló játékvezetője: Szőts Gergely (Gyirmót – Újpest) 8 – Lémon Oszkár, Király Krisztián, Karakó Ferenc, Urbán Eszter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Vasas hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2016.XI.19. Vasas – Ferencváros: 2-2 bejegyzéshez

 • ÉS MÉGIS B A J N O K O K LESZÜNK !!!

 • Minden mí s csapat ellen a Vasas (és mí s NB-I-es csapat) öröme és magaviselete olyan, mintha épp a siralomhí zbòl jöttek volna.

  Aztí n, ha a Fradi ellen betalí lnak, akkor elszabadulnak az indulatok és a legtöbbik jí tékos nem tùdja felülmùlni a mí sikat az ìzléstelen és alkalmatlan magaviselésben.

  Ferenczi esete meg egyenest undorìtò Volt.

  Nem-e egyszer az FTC szineiben jí tszott ?

  Ilyenkor visszafogottabban is lehetne ünnepelni.

  • Ellenünk mindenki az év meccsét játssza…
   Ferenczi esete meg, khm, speciális, mert neki ezen az alapon alig volna oka bárki ellen is alapos ünneplésre, hiszen alig van csapat, amelynek ne viselte volna még a mezét.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés, egy elképesztő találkozó végén 2–2-es végeredmény szüketett.
  90+3.
  PERC
  GÓÓÓL!!! EZ ELKÉPESZTŐ, EGYENLíTETT A VASAS! Remili kiugratása után Risztevszki emelt középre az alapvonalról, Ferenczi pedig közelről a hálóba bólintott. (2–2)
  90+1.
  PERC
  GÓÓÓL!!! ÚJRA VEZET AZ FTC! Gera Zoltán vállalta magára a tizenegyest, Nagy jobbra elvetődött, í­gy a labda a kapu közepében kötött ki. (1–2)
  90+1.
  PERC
  ÚJABB TIZENEGYES, ÁM EZÚTTAL A FERENCVÁROSNAK! Risztevszki visszaréntotta Bödét egy felí­velt szabadrúgásnál.
  90.
  PERC
  Három perc ráadást jelzett a tartalék játékvezető.
  88.
  PERC
  GÓÓÓL!!! EGYENLíTETT A VASAS! Ferenczi István a kapu jobb oldalába vágta a labdát. A harmadik büntetőre Dibusz már mozdulni sem tudott. (1–1)
  86.
  PERC
  A büntető előtt Csukics és Mahir Saglik szólalkozott össze, előbbi pedig elterült a földön, Kassai pedig azonnali pirossal leküldte a pályáról a Vasas csatárát.
  85.
  PERC
  ÚJABB TIZENEGYESHEZ JUTOTT A VASAS! Dibusz elütötte a labdát mellette eltoló Saglikot.
  84.
  PERC
  Újabb Dibusz-védés! Saglik egy szép csel után a bal alsót vette célba, Dibusz azonban ezt is hárí­totta.
  81.
  PERC
  A mérkőzés eddigi egyetlen gólszerzőjét, Marco Djuricint Böde Dániel váltotta.
  78.
  PERC
  Oenning mindent bevet: Vida Máté helyére Ferenczi István érkezett.
  75.
  PERC
  Nagy Dominik kanyarí­totta középre a labdát, Lovrencsics azonban nem tudta kontrollálni, í­gy a kapu fölé bombázott.
  74.
  PERC
  Helyzet! Hangya lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt, Saglik kevéssel maradt le a beadásról.
  72.
  PERC
  EZ IS KIMARADT! Saglik vette célba a kapu bal oldalát, Dibusz azonban a lécre tolta a labdát, ahonnét a bal oldali kapufa tövéről kifelé pattant a labda. A kipattanónál is észnél volt Dibusz, a berobbanó angyalföldiek elől elpiszkűlta a labdát.
  71.
  PERC
  Újabb tizenegyeshez jutott a Vasas! A történelem megismételte magát, Remili lábát ezúttal is Lovrencsics húzta el, í­gy Kassai ezúttal is a büntetőpontra mutatott.
  70.
  PERC
  Újabb fejes, ezúttal Remilli beadásábl Berecz próbálkozott, a kaput azonban ez a kí­sérlet sem találta el.
  68.
  PERC
  Saglik fejese volt veszélytelen.
  68.
  PERC
  Emir Dilaver is besárgult.
  68.
  PERC
  Egy jobb oldali beadás után Djuricin nem tudta lekezelni a labdát, amely í­gy pont jó lett Nagynak ő azonban lövés helyett cselezni kezdett, í­gy pedig szerelni tudták.
  67.
  PERC
  Murka bal oldali beadását Pavlov bólintotta a kapu fölé.
  65.
  PERC
  Remili és Csukics szólalkozott össze, rengeteg a szabálytalanság az elmúlt percekben.
  63.
  PERC
  Vida lövése meglehetősen gyenge volt, Dibusznak nem kellett közbeavatkoznia.
  62.
  PERC
  A Ferencváros emberhátrányban igyekszik megtartani a labdát, ez az utóbbi percekben meglehetősen jól is sikerült.
  60.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  58.
  PERC
  Oenning is változtatott: Burmeister le, Murka Benedek be.
  56.
  PERC
  Cserélt a Ferencváros: Rju helyére Vladan Csukics állt be.
  56.
  PERC
  Nagy Dominik tartotta a labdát ügyesen, í­gy csak szabálytalanul tudták szerelni.
  55.
  PERC
  Saglik felí­velt labdáját Dibusz szerezte meg.
  52.
  PERC
  Megtörtént a csere: Hajnal Tamás le, Michal Nalepa be.
  51.
  PERC
  Michal Nalepa engedély nélkül lépett pályára, ez egy sárgát ért Kassainál.
  49.
  PERC
  KIÁLLíTÁS! Cristian Ramí­rez akadt össze Vaskóval, akit a földön fekve hátba rúgott, í­gy Kassai azonnali piros lappal kiállí­totta.
  49.
  PERC
  Sagliknak ma nem megy, könnyedén választották el a labdától a tizenhatoson belül.
  47.
  PERC
  Rju í­géretes bombáját blokkolták.
  46.
  PERC
  A második félidőre cserélt a Vasas: Ádám Martin helyére Jevhen Pavlov érkezett.
  46.
  PERC
  Újra útjára indult a labda, a Vasas kezdte a második félidőt.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  45.
  PERC
  Véget ért az első félidő, 45 perc után Djuricin góljával 1–0-ra vezet az FTC a listavezető Vasas ellen.
  44.
  PERC
  Hangya rántotta vissza Hajnalt.
  44.
  PERC
  Saglik kevergetett a tizenhatoson belül, a túlerővel azonban ő sem bí­rt.
  42.
  PERC
  Djuricint állí­tották meg ismét lesen.
  40.
  PERC
  Remili szabadrúgását elfejelték.
  40.
  PERC
  Ismét Lovrebcsicset látta szabálytalannak Kassai, ezúttal a bal szélen, az oldalvonal mellett lökte fel Remilit.
  39.
  PERC
  Djuricin volt lesen.
  38.
  PERC
  ÓRIÁSI MENTÉS! A sarokrúgás után röviden szabadí­tottak fel a vendégek, í­gy a visszaemelt labda Korcsmár elé került, akinek közeli lövését Leandro a gólvonalról vágta ki.
  37.
  PERC
  Becsülettel próbálkozik a listavezető, ezúttal ez egy szögletre volt elég.
  36.
  PERC
  Remili vállalta el a szabadrúgást, a labda azonben nem csak a sorfal felett, hanem léc felett is elszállz.
  35.
  PERC
  Vida iramodott meg, majd Korcsmárhoz passzolt, akit a tizenhatos vonala előtt egy méterrel Lovrencsics felborí­tott.
  33.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  32.
  PERC
  Risztevszki beí­velését fejelte oldalra Leandro.
  31.
  PERC
  Ramí­rez indí­tását leolvasták a Vasas-védők.
  30.
  PERC
  Pintér egy szabálytalanság után megúszta lap nélkül, de egy szóbeli figyelmeztetést azért kapott Kassaitól.
  28.
  PERC
  Ádám lövését hárí­totta másodjára Dibusz.
  28.
  PERC
  Gera lövését középre ütötte Nagy, de les miatt már lefújta az akciót a játékvezető.
  26.
  PERC
  Villant a sárga a másik oldalon is, Vaskó Tamás vágta fel Rjut.
  24.
  PERC
  Marko Djuricin is besárgult.
  24.
  PERC
  Az elmúlt percekben sok a pontatlan passz, kicsit visszaesett az iram, az első negyedórához képest.
  21.
  PERC
  Nagyon mély a pálya, rengeteget csúszkálnak a játékosok.
  20.
  PERC
  Remilinél látott kezezést Kassai a Fradi tizenhatosának előterében.
  18.
  PERC
  Burmeister felí­velését fejelték el a vendégek.
  15.
  PERC
  KIMARADT! A labda mögé Ádám Martin állt, a nem túl jól helyezett lövésére azonban Dibusz leért, és oldalra ütötte a labdát!
  14.
  PERC
  Tizenegyeshez jutott a Vasas! Berecz ugratta ki Remilit, akit a tizenhatoson belül a lendületből érkező Lovrencsics elsodort, í­gy Kassai Viktor büntetőt í­télt.
  14.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  13.
  PERC
  Burmeister lapos beadását, majd az ismétlését is hatástalaní­tották a ferencvárosiak.
  11.
  PERC
  Nagy Dominik könyökölte le Risztevszkit, amiért megkapta a találkozó első sárga lapját.
  9.
  PERC
  GÓÓÓL!!! VEZET A FERENCVÁROS! Rjut faultolták a félpályánál, ő azonban azonnal felpattant és a szabadrúgásból kiugratta Marco Djuricint, akit a védők nem tudtak utolérni, í­gy 12 méterről Nagy lábai között a jobb alsó sarokba gurí­tott. (0–1)
  7.
  PERC
  Remili szabadrúgása sikerült meglehetősen rosszul, mindenki feje felett elszállt a labda.
  6.
  PERC
  Ramí­rez ragadt lesen.
  5.
  PERC
  Lovrencsics beadását Vaskó fejelte el.
  4.
  PERC
  Lovrencsics passza után Nagy próbálta Gerát kiugratni, egy védőben azonban elakadt a labdája.
  2.
  PERC
  A Vasas piros-kék csí­kos szerelésében, a Ferencváros pedig fehér mezében lépett pályára.
  01.
  PERC
  Rögtön egy helyzet, Hajnal bombázott a kapu fölé kissé kiszorí­tott helyzetből.
  1.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indí­tották útjára a labdát.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  „Egy biztos: a Ferencvárost nem fogjuk lebecsülni – mondta Michael Oenning a vasasfc.hu-nak. – Úgy gondolom most is, hogy még mindig az egyik legerősebb csapat Magyarországon. Nekik is a győzelem cél, miként nekünk is. Bizonyos vagyok abban, hogy meg is fognak tenni érte mindent, amit tudnak. Ami minket illet, mi továbbra is azt a játékot fogjuk játszani, amit elterveztünk. Ez vezetett minket eddig is sikerre.”
  „A Vasas nyáron több jó játékost is igazolt, akik kiolthatatlanul éhesek a sikerre, és nagyon okosan játsszák meg azt, amit a szakvezetés kér tőlük – mondta Thomas Doll a fradi.hu-nak. – Védekezésben és támadásban is jó ritmusban futballoznak, és még ha néha szerencsések is voltak, azt egyértelműen megérdemelték. Sok, tőlük független összetevője is van a menetelésüknek, de a bajnoki táblázat sosem hazudik. Én magam egyébként többet foglalkozom a saját futballunkkal, mint a Vasaséval, mert a legfontosabb most az volna, hogy lehozzunk egy mérkőzést könnyelmű hibák nélkül. Bántóan könnyen kapunk gólokat olyan egyéni hibákból, amelyeket kizárólag a koncentráció hiánya szül, ezt most nem tehetjük meg. A Vasas elleni találkozó ugyanis kiemelten fontos, hiszen győzelem esetén két pontra felzárkózunk a listavezetőhöz, az pedig nagy fegyvertény lenne a szezonkezdetet követően. Korábban a mi dolgunk is könnyebb volt, hiszen mindenki nagy tisztelettel lépett pályára a Fradi ellen, ma már ugyanakkor senkit sem félemlí­t meg, ha ellenünk kell futballoznia. Ezt a lélektani előnyt kell visszaszereznünk jó játékkal és győzelmekkel, remélhetőleg már szombaton a Vasas ellen.”
  Egy kis örökmérleg: a két csapatnak ez lesz a 166. első osztályú bajnoki mérkőzése, a statisztikusok eddig 83 FTC-sikert, 39 döntetlent és 43 Vasas-győzelmet jegyezhettek fel. (Forrás: magyarfutball.hu)
  A találkozó játákvezetője Kassai Viktor lesz.
  A 15 forduló alatt 27 pontot (7–4–4-es mérleg) gyűjtő cí­mvédő Ferencváros jelenleg a tabella harmadik helyén áll, hátránya két pont a Videotonhoz és három a Vasashoz képest, í­gy a zöld-fehérek egy esetleges győzelemmel pontszámban beérhetik Michael Oenning csapatát.
  A 30 ponttal (9–3–3-as mérleggel) listavezető Vasas remek formában, sorozatban öt veretlenül megví­vott bajnokival készül az FTC ellen, az azonban intő jel lehet az angyalföldieknek, hogy három győzelem után legutóbb a Videoton és az Újpest ellen is döntetlent játszottak.
  A találkozót a Bozsik-stadionban rendezik meg, miután az angyalföldiek a Videoton ellen elbúcsúztatták az Illovszky-stadiont, melynek bontási munkálatai már meg is kezdődtek.
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az Vasas–Ferencváros összecsapás a labdarúgó NB I 16. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső