2016.XI.5. Ferencváros – Paks: 1-2

ns-20161106-01-20161105A Paks nyerni tudott a Fradi otthonában

A lelkesen és szervezetten futballozó Paks egy kis szerencsével elvitte a három pontot a bajnoktól.
Hatalmas meglepetésre a sereghajtó Paks győzni tudott a cí­mvédő Ferencváros otthonában – az élvonalban története során először – a labdarúgó NB I 14. fordulójában rendezett mérkőzésen.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Kötelező feladat vár ránk, ez igaz. De ezek a kötelező győzelmek soha nem egyszerűek. A Paks hazai pályán nagyon jól játszott ellenünk, kiválóan megszervezték a védekezésüket. Nyilvánvaló, hogy a Paks is keményen meg fog küzdeni minden egyes pontért. Nekünk türelmesnek kell lennünk, és a megfelelő pillanatban lecsapni a kí­nálkozó lehetőségekre. Az elmúlt meccseken a támadójátékunk nem volt rossz, védekezésben viszont jobban kell koncentrálnunk. A Diósgyőr ellen nem helyezkedési vagy taktikai hibák vezettek a gólokhoz, hanem egyszerűen nem reagáltunk elég gyorsan. A 16-osunk veszélyes hely, ott nem dajkálni kell a labdát, hanem gyorsan kell jó megoldást választani. De bí­zom benne, hogy ezúttal mindkét kapu előtt megfelelően koncentrálunk majd.

Csertői Aurél: – Azzal azt gondolom mindenki tisztában van, hogy ennek az összecsapásnak nem mi vagyunk a favoritjai. Az ország egyik legjobb csapatához látogatunk, amelynek igen erős kerete van. Agresszí­v letámadást játszanak, roppant nehéz futballozni ellenük. Természetesen mindent elkövetünk majd annak érdekében, hogy megnehezí­tsük a dolgukat, illetve törekedni fogunk arra, hogy akár egy bravúrt is elkönyvelhessünk.

A mérkőzés:

Ferencváros – Paks: 1-2 (0-1)
Groupama Aréna, 5.592 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Kelemen, Becséri; alapvonali jv.: Berke, Urbán; tartalékjv.: Varga G.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver (Lovrencsics 64.), Nalepa, Pintér Á., Leandro – Gera Z. – Radó (Busai 64.), Rju (Nagy Do. 46.), Hajnal, Djuricin – Böde
kispad: Jova, Gyömbér, Cukic, Trinks
vezetőedző: Thomas Doll

Paks: Kemenes – Szalai An., Lenzsér, Zachán, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Szakály D. 60.), Laczkó, Bertus (Kesztyűs 90+4.), Bartha – Hahn J. (Vernes 73.)
kispad: Székely, Báló, Kulcsár D., Jelena
vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Busai (86.) illetve Hahn J. (14.), Koltai (57.)
Sárga lap: Hajnal (12.), Gera Z. (38.) illetve Laczkó (39.), Szalai An. (70.), Szakály D. (77.)

Szeret a Paks a Ferencváros otthonában játszani, ha győzni nem is győzött még a zöld-fehér „kolléga” stadionjában az élvonalban, de minden második bajnokiján elhozott egy pontot – arra azonban alighanem csak a leglelkesebb Paks-hí­vők számí­tottak, hogy erősen tartalékos csapatuk vezetni fog a félidőben.

Egyetlen helyzetét ugyanis értékesí­tette a vendégcsapat, de kellett ehhez Szalai András harcossága és Hahn János bátorsága mellett Michal Nalepa balszerencséje is, ugyanis róla került a kapuba a labda a peches mentési kí­sérlet után. 0–1!

Természetesen még többet rohamozott a Fradi, mint addig, de a volt paksi közönségkedvenc Böde Dániel minden helyzetét elrontotta, Kemenes Szabolcs pedig nagy bravúrral védte Marco Djuricin közeli lövését.

Thomas Doll beküldte a szünetben Nagy Dominikot, majd Lovrencsics Gergőt és Busai Attilát is, de olyannyira nem kapott lendületre csapata, hogy újabb gólt szerzett a Paks, ezúttal Bartha László készí­tett elő erőszakosan, Koltai Tamás pedig remekül játszotta el a „berepülőpilótát”: 0–2!

Bele is sérült a gólszerzésbe.

Végigtámadta a mérkőzést a Ferencváros, de komoly helyzetig nem jutott a hajráig, akkor Busai Attila pompás góllal szépí­tett, de tovább nem jutott a Doll-csapat: győzött a sereghajtó a bajnok otthonában.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

„Az volt a legnagyobb probléma, hogy nem tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Rengeteg olyan játékosunk volt a pályán, aki az egy az elleni szituációkat meg tudja nyerni, mégsem mentek bele, ráadásul a kreativitás is hiányzott. Gyakorlatilag a szezon eleje óta nehezí­tjük meg a saját dolgunkat azzal, hogy egyéni hibákból adódóan gólokat kapunk. A mai teljesí­tmény egész egyszerűen kevés ehhez a szinthez” – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

„Jól védekeztünk, főleg az első félidőben – kezdte Csertői Aurél. – Ez elengedhetetlen a Ferencváros ellen, hogy meg tudd nyerni a mérkőzést. Vezettünk néhány jó kontrát, az egyikből gólt is rúgtunk. Nagy nyomás alatt tartottat minket, de ez természetes a Ferencváros otthonában. A srácok mindent megtettek a győzelem érdekében, és kiválóan teljesí­tettek védekezésben is.”

A vendégek szakvezetője a sérült és eltiltott játékosokat pótló két 18 éves védőről, Szalai Andrásról és Zachán Péterről is szót ejtett.

„Mindenben van rizikó, de mindig az a legjobb játékos, aki a pályán van. Vannak tehetséges fiataljaink, a teljesí­tményük persze hullámzó, de a mai mérkőzésen megmutatták, hogy lehet rájuk számí­tani a jövőben.”

„Mindenképpen erőt adhat a mai siker, habár minden mérkőzés más és nagyon nehéz, de úgy érzem, hogy ma megérdemeltük ezt a győzelmet. Gratulálok a srácoknak, ugyanakkor hazai pályán is el kell kezdenünk meccseket nyerni” – zárta szavait Csertői.

A 15. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Kemenes (Paks) 5 – Szalai A. (Paks) 6, Lenzsér (Paks) 6, Zachán (Paks) 6, Szabó J. (Paks) 6 – Papp K. (Paks) 6 – Koltai (Paks) 6, Saglik (Vasas) 5, Koszta (Bp. Honvéd) 5 – Scepovic (Videoton) 5, Feczesin (Videoton) 7
A forduló játékvezetője: Pintér Csaba (Ferencváros – Paks) 9 – Kelemen Attila, Becséri Dániel, Berke Balázs, Urbán Eszter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2016.XI.5. Ferencváros – Paks: 1-2 bejegyzéshez

 • Kénytelen vagyok azzal kezdeni,hogy kis hazám arról hí­res, itt mindenki ért a politikához és a futballhoz.Azért tartunk itt.Reggel mikor elkezdtem nézni a meccset,megfogadtam,hogy ez lesz az utolsó, nem büntetem magam mások miatt.Döbbenten néztem a hibás felfogásban,kivétel nélkül rosszul játszó játékosokat.A második félidőben mikor megláttam,hogy az egyetlen gyors,technikás játékost Ryu-t lecserélték( és nem a Nagy miatt ) nem néztem tovább.Ez volt az edző legnagyobb tévedése.A pályán hagyta a nehézkes, idősebb,már nem oda való játékosokat.Nekem az az érzésem,hogy ezzel a fiúval is az lesz a problémája mint szegény Lamah-val,hogy nem szimpatizál vele.Többet ül a padon mint amit játszik,akkor,hogy legyen formában.Egy edző, nem mer hozzányúlni a csapathoz mert fél a szurkolók vagy a vezetőség kritikájától,az alkalmatlan erre a munkára.Sajnálom a Doll-t,mert biztosan jót akar és nem ő játszik a pályán,de még van idő a mentésre,ha veszi a bátorságot és megszabadul kétes tudású játékosoktól.Mindenki a védelmet szidja,hogy tudjanak jól teljesí­teni,mikor egy görcs az egész 90 percük,a” csatárok ” impotens játéka láttán.Ilyen esetben csak hibázni lehet méghozzá sorozatban.Megint csak azt tudom kérdezni,mi lesz ennek a vége ? legyen edzőcsere ( csak magyar ne legyen, a Dárdai jöhet ) az mit fog változtatni ? Nem szeretnék,most a fiúk helyében lenni,ezért nem is szidom őket inkább arra kérem,ha szokták olvasni ezt az oldalt,hogy holnaptól új időszak kezdődik,tegyenek rendet a fejükben és újból egységes jó csapatjátékot szeretnék látni a soron következő mérkőzéseken.Nem lehetetlen csak akarni kell.Nem kell mindenáron bajnoknak lenni,annak is eljön az ideje.Kiváló hely a tabellán a harmadik,de úgy hiszem,hogy mindenki aki szereti a focit és a Fradit, az jobban örül a jó meccseknek és a szép góloknak.

  • Tisztelt Lipòcziné Lí zí r Gabriella

   Egyetértek Önnel, hogy a Doll edzônek valòjí ban több bí torsí g kellene, hogy a csapatal szemben is szigorùbban lépjen fel.

   A szimpí tia kérdés meg érdekes, hiszen vannak olyan jí tékosok, akik talí n tùl sok szimpí tií val is bìrnak az edzôtôl, és vannak olyanok, akik többet ülnek a kispadon, mint az jòl tenne nekik.

   Gondolok Radò Andrí sra, vagy a fiatal délkòreai jí tékosra.

   Doll edzô jò barí t akar lenni a jí tékosaival és nem tudom, hogy mit Mond, vagy mit nem Mond nekik.

   A fegyelem a csapatban talí n ìgy lazul is.

   Minden esetre a jòbarí t viszony megvan a vezetôségel is.

   Egy edzônek egy kicsit kellene a kétfrontos harcot vìvnia. Egyrészt a csapatal szemben, mí srészt meg a vezetôségel szemben is, hogy érvényesülhessenek az elképzelései.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+6.
  PERC
  Hatalmas meglepetésre a sereghajtó Paks győzni tudott a cí­mvédő Ferencváros otthonában – a bajnokságban története során először.
  90+6.
  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+5.
  PERC
  Dibusz ment Bartha elől lábbal, de bedobásra.
  90+3.
  PERC
  Bertus leballag, Kesztyűs Barna váltja.
  90+2.
  PERC
  LENZSÉR! Menti a léc fölé Hajnal kissé balról leadott 12 méteres lövését.
  89.
  PERC
  Hajnal jobb oldali beadása nem az igazi, kirúgás.
  86.
  PERC
  GÓL! BUSAI ATTILA a jobb alsóba rúgja Zachán és az ötös jobb sarka elől Lovrencsics jobb oldali beadását. Kemenes lába között: 1–2!
  85.
  PERC
  Djuricin lövését blokkolja Bartha, de ismét lő a légióst, ezt meg Zachán menti a 16-oson.
  85.
  PERC
  Szalai fejjel tisztázza Lovrencsics jobbos beí­velését.
  83.
  PERC
  Jó tí­z perce van még a Fradinak. Szépí­tésre? Egyenlí­tésre? Fordí­tásra?
  77.
  PERC
  Szakály Dénes kap egy sárgát időhúzásért, majd szabadrúgását nyolc méterről a léc fölé bólintja Szabó, jócskán.
  76.
  PERC
  Hajnal bal oldali szabadrúgása megdadog Kemenes keze között, de javí­t.
  75.
  PERC
  Nalepa beadása után visszafejeli középre a labdát Nagy, de nem éri el Hajnal, majd a kontra során a középen teljesen egyedül érkező Bertus elől ment Nagy, Bartha balos beadását követően.
  73.
  PERC
  Lejön a másik gólszerző is, Hahnt a volt ferencvárosi Vernes Richárd váltja.
  71.
  PERC
  Hajnal jobb oldali szögletét is a bal alsó mellé fejeli az ötösről Böde.
  70.
  PERC
  Sárga Szalai Andrásnak.
  69.
  PERC
  Leandro ballal jócskán a kapu fölé nyes egy 22 méteres szabadrúgást.
  68.
  PERC
  Böde passzol, Gera lő, Zachán blokkol, Lovrencsics bead, Szabó blokkol. Szöglet, nagyon rosssz.
  67.
  PERC
  Koltai egyébként most szerezte első gólját a Fradi ellen, 11. meccsén, Bartha meg exfradista, 2005 és 2009 között volt a profikeret tagja. 21 tétmeccsen 2 gólt lőtt.
  65.
  PERC
  Szakályt szereli a 16-os előtt Pintér.
  65.
  PERC
  Dilaver csak egyszer hibázott ma, sok jó beadással jeleskedett, most a támadásban még jobban jeleskedő Lovrencsics Gergő váltja.
  64.
  PERC
  Radónak nem ment, Busai Attila váltja.
  60.
  PERC
  Koltait Szakály Dénes váltja.
  60.
  PERC
  Koltai megsérült a gólszerzés közben, nem tudja folytatni.
  56.
  PERC
  GÓL! KETTŐVEL MEGY A PAKS! Bartha elmegy a balon igen harcosan Dilaver mellett, a beadását KOLTAI TAMÁS bevetődve jobbal a kapu közepébe rúgja két lépésről, Leandrót megelőzve. 0–2!
  53.
  PERC
  Gera passza majdnem jó Bödének, de csak majdnem, kirepül kapujából Kemenes. A volt FTC-játékos.
  50.
  PERC
  Dilaver jobbos beadását nagyon rosszul találja el középen Böde. Kirúgás.
  50.
  PERC
  Pintér távoliját a léc fölé simogatja Kemenes.
  46.
  PERC
  Böde! Fejel a léc fölé Hajnal jobbos beadása után.
  46.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  Rju az öltözőben maradt, Nagy Dominik váltja.
  FÉLIDŐ
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  HOGYAN TELJESíTETT EDDIG AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN A FRADI, VÁRHATÓ A FORDíTÁS? KATT IDE!
  FÉLIDŐ
  A Paks a Ferencváros otthonában bajnoki mérkőzésen még egyszer sem győzött, de 2010-ben egy Ligakupa-találkozón sikerült nyernie. Pontot viszont már szerzett, nem is egyszer. Az FTC pályaválasztásával rendezett nyolc NB I-es összecsapás közül csak négyet nyert meg a Fradi!
  FÉLIDŐ
  A Paks 2006 nyarán jutott fel az élvonalba, ám még három évet kellett várnia arra, hogy az első osztályban megmérkőzzön a Ferencvárossal, hiszen az FTC-től éppen 2006 nyarán vonta meg a szövetség az NB I-es klublicencet.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+4.
  PERC
  Hajnal szögletét Böde nyolcról a kapus ölébe fejeli.
  45+4.
  PERC
  KEMENES! Böde passza remek, Djuricin ballal kapura lő az ötös bal sarka elől, de Kemenes balra vetődve véd.
  45+2.
  PERC
  Dilaver jobbról be, Böde fejjel hét méterről a léc fölé.
  45+2.
  PERC
  Hajnal szögletét elméri Kemenes, de megússza, a bevetődő Nalepa nem ér oda a labdára a bal sarok mellett.
  45+2.
  PERC
  HELYZET! Böde elől a kapu tetejére ment Zachán az ötösön, Hajnal szabadrúgása után.
  42.
  PERC
  Hajnal balról kapura csavar egy szögletet, Böde berepül, de Kemenes figyel.
  40.
  PERC
  Laczkó egyébként egykori FTC-játékos, 33 tétmeccsen szerepelt a zöld-fehéreknél, és 5 kanadai ponttal zárt ott.
  40.
  PERC
  A Paks 2014. november elsején tudott legutóbb pontot szerezni a Ferencváros ellen a fővárosban. A tolnai zöld-fehérek idegenben eddig egy bravúrra voltak képesek ebben az idényben, győztek Mezőkövesden. Ezen és egy debreceni döntetlenen kí­vül minden idegenbeli meccsüket elveszí­tették (mlsz.hu).
  40.
  PERC
  A Ferencváros a legutóbbi három hazai bajnoki mérkőzésén kilenc gólt szerzett (egyaránt hármat mindegyiken), ez hét pont begyűjtéséhez volt elég. A Vasastól kikapott, az Újpesttel és a Mezőkövesddel döntetlent játszott a Groupama Arénában, vidéki csapattól története során még nem szenvedett bajnoki vereséget az új stadionban.
  39.
  PERC
  Laczkó Zsolt is kap egy sárgát, a felezőnél ő is megakadályozott egy kontrát, Gerát felvágva.
  38.
  PERC
  Papp kontrázik egy labdavesztés után, Gera Zoltán felrúgja, sárga.
  38.
  PERC
  Nyom, nyom a Fradi, csak éppen veszély nélkül.
  36.
  PERC
  VESZÉLY. Böde 10 meccset ví­vott eddig a Paks ellen, 3 gól és 6 gólpassz a mérlege. Hahn hetedik Fradi elleni meccsén most vágta 2. gólját.
  35.
  PERC
  Böde jobbal jócskén elvéti a jobb felsőt 20-ról, kissé jobbról. Radó hiába futott mellette.
  31.
  PERC
  Az ilyesmiért nem jár büntető, nem reklamálnak hevesen a hazaiak sem.
  31.
  PERC
  Hajnal jobb oldali beadása elsuhan Nalepa feje fölött, kellett ehhez Szabó harcos emberfogása (és minimális) lökése is.
  30.
  PERC
  Böde Dániel a Paks szí­neiben utolsó bajnokiját éppen a Ferencváros ellen játszotta, a 2012. május 26-i találkozón a paksiak 4–2-re győztek, és Böde egy gólt szerzett.
  27.
  PERC
  Kemenes egy fél perc alatt elvégzi a kirúgást, a hazai kispad elégedetlen a labdaszedőkkel. Elég lesz egy labda is a folytatásban.
  26.
  PERC
  Djuricint nem zavarja az eső, ballal a jobb alsó mellé lő 20-ról.
  26.
  PERC
  Egyre jobban esik, ez is a Paksnak kedvezhet.
  26.
  PERC
  Nalepa gyönyörűen szereli a jobbon Hahnt, akinek erről más lehet a véleménye, mert fájt neki a becsúszás.
  22.
  PERC
  SZÉP! Böde visszagurí­t Gera elé, aki ballal is kapura lő 27-ről, de Kemenes hatalmasat véd a bal sarok előtt, vetődve, homorí­tva.
  20.
  PERC
  Szalai hátul is remek, fejjel ment Djuricin elől, majd Rju cselezget a balon, de érkezik becsúszva Lenzsér.
  20.
  PERC
  A Fradi 2012 óta veretlen a Paks ellen, akkor négy kettőre kapott ki idegenben.
  19.
  PERC
  Dilaver újabb beadása nem az igazi, kirúgás.
  18.
  PERC
  Rju helyzetben, de nem tudja középen átvenni Dilaver keresztpasszát, elnyomja Papp és Lenzsér.
  17.
  PERC
  Bertus távolija elcsoszog a bal alsó mellett, Dibusz vetődve biztosí­tott, inkább csak a melegí­tés kedvéért.
  13.
  PERC
  Laczkó bal oldali beadását a tétova Radó mellől középre fejeli vissza Szalai, HAHN JÁNOS jobbal a jobb alsóba lő 15 méterről, középről. Az ötösön Nalepa jobbal beleért a labdába, ez csapta be Dibuszt. 0–1!
  13.
  PERC
  VEZET A PAKS!
  12.
  PERC
  Hajnal Tamás gyorsan elvégez egy szabadrúgást. Túl gyorsan, engedély nélkül, í­gy kap egy sárgát.
  12.
  PERC
  Leandro mérgében a bal alsó sarok mellé teker ballal, mintegy 25 méterről.
  11.
  PERC
  Koltai hibája után Laczkó javí­t: felrúgja a 16-os előtt Rjut.
  8.
  PERC
  Többet támad már a Fradi, de pontatlanok a beadások. Szabóé is az, jön Dibusz.
  6.
  PERC
  Leandro beadását nehezen veszi át Hajnal, közbelép Papp, Bartha meg takarí­t.
  5.
  PERC
  Djuricin szépen megy el a balon, ballábas beadását kivágja a kapu elől Lenzsér.
  3.
  PERC
  De Böde most kap egy jó passzt Leandrótól, ám les.
  2.
  PERC
  Letámad a vendégcsapat, ez nem tetszik a Fradinak.
  01.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek kék mezben és fekezete nadrágban.
  A hazai mester kötelező győzelmet vár.
  „Azzal azt gondolom mindenki tisztában van, hogy ennek az összecsapásnak nem mi vagyunk a favoritjai. Az ország egyik legjobb csapatához látogatunk, amelynek igen erős kerete van. Agresszí­v letámadást játszanak, roppant nehéz futballozni ellenük. Természetesen mindent elkövetünk majd annak érdekében, hogy megnehezí­tsük a dolgukat, illetve törekedni fogunk arra, hogy akár egy bravúrt is elkönyvelhessünk” – í­gy a vendégmester, Csertői Aurél a paksifc.hu-n.
  Egy kis örökmérleg: 16 bajnokin 8 Fradi-siker és 2 paksi győzelem, 31, illetve 17 rúgott góllal.
  Egymás elleni mérkőzések a közelmúltból, jegyzőkönyvekkel ITT!
  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Pakshoz:
  2012, Kulcsár Dávid
  2007, Tököli Attila, ingyen
  2005, Nógrádi Árpád, i.
  A Pakstól a Ferencvároshoz:
  2015, Haraszti Zsolt
  2012, Böde Dániel, 200.000 euró
  2008, Márkus Tibor, ingyen
  2011, Pölöskei Péter, i.
  Eltiltott: a két paksi, Kecskés Tamás (piros lap miatt) és Gévay Zsolt (öt sárga).
  A hazaiaktól nincs sérült, a vendégektől Haraszti (talpcsonttörés) és Molnár P. (gerincsérv) maródi.
  „Mindenki tudja, a Paks a szí­vem csücske, nem jó azzal szembesülni, hogy bár egy évvel ezelőtt ilyenkor még másodikak voltunk, most kieső helyről várjuk a folytatást – folytatta Éger László. – Játékosként mindig szerettem azokat a meccseket, amelyek előtt nem adtak nekünk esélyt, de ha megfelelő lesz a koncentrációnk, és lesz végre egy kis szerencsénk, nem vagyunk esélytelenek. Több veszí­tenivalója a Fradinak van.”
  Hétvégenként pedig marad a szurkolás – í­gy lesz ez a szombaton is, amikor ismét Ferencváros–Paks bajnokira kerül sor. Azzal az élvonalbal 416 találkozón szóhoz jutó védő is tisztában van, az Üllői úton a pontszerzés is bravúrnak számí­t, de abban is biztos, hogy bár a Paks nincs könnyű helyzetben, jövőre is a legjobbak között szerepel.
  „Nem volt könnyű pillanat, amikor a találkozó hajrájában felmutatták a mezszámomat, és leballagtam a pályáról – emlékezett vissza a búcsúra Éger László. – A búcsúmeccsem előtt már a szerelésemet is furcsa érzésekkel pakoltam a táskámba, aztán amikor szembesültem vele, tényleg vége a játéknak, bizony, elsí­rtam magam. Ott ültek a lelátón a barátaim, a számomra fontos emberek, ez sokat jelentett, ugyanakkor hihetetlen érzés volt megélni, hogy tizenötezer ferencvárosi szurkoló tapsa kí­sér az öltözőbe. Köszönettel tartozom Haraszti Zsoltnak, aki lehetőséget adott arra, hogy asszisztensként a klubnál maradjak, és amiben tudok, próbálok is segí­teni. Ha kell, a játékosok szállását, étkezését intézem, ha arra van szükség, elmegyek a szövetségbe, vagy éppen besegí­tek valamelyik utánpótláscsapat munkájába.”
  A 2013–2014-es idény utolsó fordulójában, június elsején Ferencváros–Paks mérkőzést rendeztek, a Thomas Doll irányí­totta hazai csapat számára a bronzérem megszerzése volt a tét. Gól nélküli első félidő után a Fradi 2–0-ra nyert (Philipp Bönig és Leonardo lőtte a gólokat), és miközben a zöld-fehérek a harmadik helyet ünnepelték, a vendégek annak tudatában mentek be az öltözőbe, hogy tizenegyedikként zárták a bajnokságot. Nagyjából valamennyi játékos, stábtag és vezető a 80. percben lecserélt Éger László társaságát kereste – a kilencszeres válogatott védőnek ugyanis az idényzáró jelentette profi pályafutása utolsó bajnoki meccsét.
  Két és fél esztendeje történt.

  „Nem egyszerű a helyzetünk, de ebben a mezőnyben nincs olyan csapat, amely ellen esélytelenek lennénk – folytatta Laczkó Zsolt. – Nem azzal foglalkozunk, hogy a cí­mvédő lesz az ellenfelünk, önmagunkat kell rendbe tennünk, csapatként kell többet nyújtanunk, mint eddig, és persze néhány extra teljesí­tmény is sokat segí­tene.”
  A Paks szombaton a Ferencváros otthonában lép fel, ami akkor sem könnyű feladat, ha tudjuk, az ősszel a Vasas (2–1-es győzelem), a Mezőkövesd (2–2) és az Újpest (3–3) sem szenvedett vereséget a zöld-fehérek vendégeként.
  „Van hiányérzetem, amiért legutóbb hazai pályán csak döntetlent játszottunk az Újpesttel – kezdte mondandóját a 22-szeres válogatott Laczkó Zsolt. – Sajnos hamar hátrányba kerültünk, és bár volt lehetőségünk a fordí­tásra, csak a legvégén egyenlí­tettünk, í­gy az egy pontnak is örülni kell. A döntetlen a mi helyzetünkben nem nagy segí­tség, de végig volt tartásunk, erre lehet épí­teni. Jó, hogy versenyben vagyunk az ellenfelekkel, de a győzelmek csak akkor jönnek, ha kevesebb egyéni hibát követünk el, és mindenki az eddiginél is többet tesz hozzá a csapat játékához.”
  Ami nem í­gérkezik könnyűnek.
  Ha abból indulunk ki, hogy a legutóbbi hat bajnokijából csak egyet veszí­tett el a Paks (igaz, azt 5–1-re a Videoton ellen), azt hihetnénk, jó szériában van. Más megvilágí­t ásba kerül a szereplés, ha úgy fogalmazunk, a csapat ebben az időszakban csak egyszer nyert (3–1-re Mezőkövesden), í­gy hiába van ugyanúgy öt veresége, mint a negyedik helyezett Honvédnak, a rengeteg döntetlen miatt az utolsó előtti helyről várja a folytatást.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–PAKS LABDARÚGÓ NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
10.16.17:45 M4Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
10.22. 18:30 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport