2016.XII.3. Mezőkövesd – Ferencváros: 2-0

ns-20161204-01-20161203Pintér Attila Mezőkövesdje a Fradit is megfricskázta

Hiába támadott többet az FTC, a hatalmas védelmi hibáit nem tudta ellensúlyozni, 2–0-ra alulmaradt.
Hiába küszködött a Ferencváros és támadott többet, a mezőkövesdi védelem remekül állt a lábán, és mivel két gólt is összehoztak a hazaiak, megszerezték a győzelmet az NB I 18. fordulójában. A Mezőkövesd ezzel folytatta remek sorozatát, szervezett védekezésével megoldhatatlan feladat elé állí­totta a zöld-fehéreket.

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – A Fradi az ország legnépszerűbb csapata, s egyben a legjobb játékállománnyal rendelkezik Magyarországon. Nagyon hosszú a kispadjuk, ahonnan olyan játékosok állhatnak be, akiket máshol a kezdőben is szí­vesen látnának. Nem kis feladat előtt állunk. Az Üllői úton a szerencse is kellett a pontszerzésünkhöz, azóta mi is masszí­vabbak lettünk. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy minél jobban szórakozzon a nekünk szurkoló közönség. Bí­zom abban, hogy mindenki, aki pályára lép, átveszi a hangulatot. Remélem, hogy teltház előtt játszhatunk, s ez plusz erőt ad a játékosoknak, amely a javunkra dönthet.

Thomas Doll: – Két mérkőzést is játszanunk kell egy héten belül, ez sohasem könnyű feladat. Minden energiatartalékunkra szükségünk van, í­gy már rögtön a szerdai kupameccs után megkezdtük a regenerációt, hogy készen álljunk a hétvégére. Elsősorban fejben kell rendben lennünk. A Mezőkövesd jó formában van, szorgalmasan gyűjtötte a pontokat az elmúlt néhány hétben. Nagyon okosan kell játszanunk ellenük. Legutóbb, az itthoni meccsen rengeteg helyzetet kihagytunk, ők pedig kihasználták az adódó lehetőségeket. Mindkét góljuk szabadrúgás után esett, mi pedig elaludtunk ezekben a szituációkban. De tanultunk a hibáinkból, és ami a legfontosabb, ismerjük ellenfelünk játékát. Minden erőnkre szükségünk lesz, de ha sikerül kihozni magunkból a maximumot, akkor jó esélyünk van megnyerni a találkozót.

A mérkőzés:

Mezőkövesd – Ferencváros: 2-0 (1-0)
Mezőkövesd, 3.562 néző.
Vezette: Szabó Zsolt (asszisztensek: Szert, Szalai B.; alapvonali jv.: Szőts, Urbán; tartalékjv.: Varga G.)

Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Szeles, Gohér – Mevongou (Devecseri, 90+1.), Hegedüs (Tóth B., 52.) – Kink (Pauljevic, 76.), Bacelic-Grgic, Molnár G. – Strestí­k
kispad: Czuczi, Sós, Vosahlik, Nikorec
vezetőedző: Pintér Attila

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pintér Á. (Radó, 46.), Nalepa, Leandro – Gera Z., Cukic – Lovrencsics (Nagy Do., 46.), Hajnal, Rju – Busai (Böde, 64.)
kispad: Varga Á., Trinks, Csernik, Gyömbér
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Molnár G. (44.), Bacelic-Grgic (81. – 11-esből)
Sárga lap: Mevongou (55.), Tóth B. (89.) illetve Cukic (37.), Nagy Do. (79.)

Mindig pikáns, amikor Pintér Attila a Ferencváros ellen vezeti csatába a gárdáját. Ezúttal sem tagadta meg magát a mezőkövesdiekkel bravúrosan szereplő edző, és kijelentette, hogy győzelemre tör a szí­vének kedves csapattal szemben is.

Már az elején letámadta a Mezőkövesdet a Fradi, és nem engedte a hazaiakat, hogy kihozzák a labdát a saját térfelükről. Az első percek nehézségein aztán sikeresen átlendült a vendéglátó, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az FTC a nyomás ellenére gólhelyzetig nem jutott.

Magára talált a Mezőkövesd, egyre veszélyesebbé vált, és remekül zárta a területet a ferencvárosi középpályások elől. A fővárosiak ráadásul elvesztették az ütemet, lényegében egyáltalán nem jutottak el a kék-sárgák kapujáig.

A 30. perctől újra felpörgött az iram, Strestí­k például szabadon vezethette a labdát Dibuszra, de talán megijedt tőle, ezért nem találta el a kaput. Az ellentámadásból viszont a Fradi szerezhette volna meg a vezetést, csakhogy Rju Szung Vu kicsivel mellé lőtt.

Magas szí­nvonalúnak még jóindulattal sem nevezhettük a találkozót, ám a küzdelem és a hajtás nagy volt, vágták a fát rendesen a játékosok.

Ezért némileg meglepően hatott, hogy a 45. percben vezetéshez jutott a hazai csapat. Molnár csapta be a Fradi tizenhatosán belül Pintér Ádámot, majd ügyesen lőtt a bal sarokba. 1–0.

A Kövesd vezetése jogosnak volt mondható, hiszen az első félidőben a látogatók el sem találták a kaput. A második félidőre ezért kettős cserét határozott el a Ferencváros, Lovrencsics és Pintér nem jött ki, Radó és Nagy Dominik feladata lett, hogy új szí­nt hozzon a meccsbe.

Valamivel élénkebben is futballozott az FTC, de Pintér Attila csapatai ellen nem a legkellemesebb dolog hátrányban játszani.

Az utolsó 25 percre beszállt Böde is, a Fradi pedig nagy erőkkel támadott, ezzel felkí­nálta a kontrák lehetőségét a Mezőkövesdnek, és ha kicsit jobban koncentrálnak a hazaiak, akár növelhették is volna az előnyüket.

Ez sokáig nem sikerült nekik, viszont a 80. percben igen. A folyamatosan támadó Ferencváros labdát vesztett, ráadásul Dilaver nagyot hibázott a saját térfelén, í­gy Pauljevics kapura törhetett, és a bevetődő Nagy Dominik a kezével állí­totta meg a labdát. A tizenegyest Bacelic-Grgic belőtte. 2–0.

Az utolsó percekben nagyon nyomott a Fradi, de a  hazai védelem nem tudott hibázni, í­gy újabb nagy skalpot gyűjtött be Pintér Attila együttese. Ezzel megszakadt egy nagy sorozat, mert a Mezőkövesd eddig még sohasem nyert a zöld-fehérek ellen.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

„Az egyik szemem sí­r, a másik nevet – nyilatkozta a lefújást követően a találkozót közvetí­tő M4 Sportnak Pintér Attila. – A mérkőzésen inkább a mi akaratunk érvényesült. Egygólos vezetésünk után több alkalommal is lehetőségünk volt a gólszerzésre. Ziccereket vezethettünk, ám Dibusz Dénes többször bravúrral védett. Gratulálok a fiúknak. A nyáron rövid volt az időnk a pihenőre és a felkészülésre, í­gy idő kellett, amí­g a mozgásokat, rendszereket begyakoroltuk. De folyamatosan keményen dolgoztunk ennek érdekében, mert hittem és hiszek abban, hogy a munka mindig meghozza a gyümölcsét.”

„Ebben a mérkőzésben benne volt minden. A döntetlenszagú első félidő végén durva egyéni hibánkat kihasználva jutott vezetéshez a hazai csapat, amely ezt követően kontrázhatott – mondta az eltiltott Thomas Doll vezetőedző helyett segí­tője, Máté Csaba. – A második félidőben minden tőlünk telhetőt megtettünk az egyenlí­tésért, többet birtokoltuk a labdát, de a második hazai gól megpecsételte a sorsunkat. Ezt a találatot is óriási egyéni hiba előzte meg, hiszen hátul úgy veszí­tettük el a labdát, hogy azt birtokolta a védőnk. Aki a Fradiban játszik vagy játszott, az hozzászokott, hogy az ellenfelek számára mindig ez az év mérkőzése. Ezúttal sem éreztem ezt másként. A hazai tizenhatoson belüli kezezést a kispadról nem láttuk tisztán, erről nem foglalnék állást, de a közelben lévő játékosaink reklamáltak a játékvezetőnél.”

A 18. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Kovácsik (Videoton) 5 – Poór (MTK) 5, Hudák (Mezőkövesd) 5, Ristevski (Vasas) 5 – Berecz (Vasas) 5, Papp K. (Paks) 5, Bardi (Újpest) 5, Gazdag (Bp. Honvéd) 5 – Molnár G. (Mezőkövesd) 6, Prosser (Bp. Honvéd) 5, Szakály D. (Paks) 6
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (Paks – Haladás) 9 – Kormányos II. Gábor, Horváth Róbert, Farkas Ádám, Nagy Róbert

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2016.XII.3. Mezőkövesd – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

 • Nem minden edzônek adatik meg, hogy megdicsérje a mí sik csapat teljesìtményét is.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.
  PERC
  Vége a meccsnek, megérdemelten nyert a Mezőkövesd. 2–0
  90+1.
  PERC
  MevongouDevecseri
  89.
  PERC
  Vági kapott sárga lapot, mert kézzel esett rá a labdára.
  83.
  PERC
  Hajnal jobb alsóra tartó lövését Tujvel a kapufára ütötte!
  82.
  PERC
  Szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros 23 méterre a mezőkövesdi kaputól.
  80.
  PERC
  GÓÓÓÓÓL! A tizenegyest Bacelic-Grgic végezte el, és a jobbra mozduló Dibusz mellett a kapu bal oldalába lőtt. 2–0
  79.
  PERC
  Dilavert vesztett labdát a felezővonalnál, Pauljevics betört a tizenhatoson belülre, ahol bevetődött elé Nagy Dominik, akinek a kezére pattant a labda, tizenegyes.
  77.
  PERC
  Szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros 22 méterre a mezőkövesdi kaputól. Leandro állt a labda mögé, de elcsavart a bal fölső mellett.
  76.
  PERC
  KinkPauljevics
  75.
  PERC
  Kontrázott a Mezőkövesd, Kink kapott nagy labdát, aztán a tizenhatoson belülre érve nem tudta ellőni Dibusz mellett.
  75.
  PERC
  Hajnal húzogatott, végül Gera elé játszott, aki 18 méterről egy védőt talált el.
  71.
  PERC
  A jobb oldali Ferencváros-szöglet után Nalepa 6 méterről fölé lőtt.
  70.
  PERC
  Hajnal lőtt a bal alsó irányába, de a nem túl erős ballábas lövést szögletre ütötte Tujvel.
  65.
  PERC
  BusaiBöde
  63.
  PERC
  Bal oldali Mezőkövesd-szöglet után fejelhetett 5 méterről Nalepa, a labda Mevongou kezét érintette, de a bí­ró nem látott okot, hogy tizenegyest adjon.
  61.
  PERC
  Mezőkövesdi kontra végén Bacelic-Grgic lőhetett 17 méterről, Dibusz figyelt, és megfogta a labdát.
  58.
  PERC
  Örvendezett a hazai publikum, mert a szabadrúgás után a Ferencváros hálójába került a labda, de korai volt az öröm, mert les miatt nem adta meg a bí­ró a gólt.
  57.
  PERC
  Strestí­k elől Leandro akrobatikus mozdulattal húzta ki a labdát, de a Mezőkövesd kapott szabadrúgást.
  55.
  PERC
  Mevongou kapott sárga lapot, mert odarúgott Nagy Dominiknak.
  54.
  PERC
  HELYZET! Leandro volt nagyon harcos, a lövése lepattant, majd a lepattanróa lecsapott, Busaihoz játszott, aki óriási gólhelyzetben csúnyán mellé lőtt.
  51.
  PERC
  HegedüsTóth
  48.
  PERC
  Leandro bal oldali beadása mindenki előtt elsuhant a Mezőkövesd kapujának előterében.
  47.
  PERC
  A Ferencvárosnak nem volt kaput eltaláló lövése, ezért a kettős cserének megvolt az oka.
  46.
  PERC
  ÓRIÁSI HAZAI HELYZET! Bacelic-Grgic került helyzetbe a jobb szélről indulva, de a kimozduló Dibusz nagy bravúrral, lábbal mentett.
  46.
  PERC
  Elkezdődött a második félidő.
  FÉLIDŐ
  PintérRado
  FÉLIDŐ
  LovrencsicsNagy
  45+1.
  PERC
  Vége az első félidőnek, vezet a Mezőkövesd. 1–0
  44.
  PERC
  GÓÓÓL! VEZET A MEZŐKÖVESD! Hihetetlen védelmi hibából szerzett vezetést a Mezőkövesd. Molnár Gábor indult be a tizenhatoson belülre, Pintér volt jobb pozí­cióban, de mellette vasszahúzta a labdát, majd ballal 7 méterről a kapu bal sarkába lőtt. 1–0
  43.
  PERC
  Kink és Dilaver veszett össze, a bí­rónak kellett rendet teremteni.
  37.
  PERC
  Mevongou indult meg előre, Csukics sárga lapot érően állí­totta meg a felezővonal közelében.
  36.
  PERC
  „Sajnos a mostani szezonban nem nagyon emlékszem olyan találkozóra, amelyen könnyen szereztük meg a három pontot – mondta Nagy Dominik, a Ferencváros játékosa. – A Mezőkövesd nagy önbizalommal várja a meccset, az elmúlt hetek eredményei alapján nem kell félnie tőlünk. A Groupama Arénában rendezett, kettő kettőre végződő augusztusi mérkőzésen fegyelmezett, szervezett ellenféllel találkoztunk, biztos vagyok benne, hogy ezúttal sem lesz másként. Ugyanakkor nem kell tartunk a Kövesdtől, a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-meccset, valamint a Gyirmót elleni bajnokit is megnyertük, szóval sikerélmények után utazhatunk Mezőkövesdre.”
  35.
  PERC
  A szabadrúgást Hajnal végezte el, és jobbal a sorfalba lőtt.
  34.
  PERC
  Hajnal került a földre 25 méterre a hazai kaputól, szabadrúgás.
  31.
  PERC
  Rju ment el a bal oldalon, éles szögből lőtt is, a labda arasznyival ment el a bal kapufa mellett.
  30.
  PERC
  Bacelic-Grgic kiváló sarkazása után Strestí­k gyalogolhatott volna be a kapuba, de a kimozduló Dibusz mellett mellé helyezett.
  27.
  PERC
  Szép támadás után Molnár lőhetett 19 méterről, de a nem túl erős labdát elvetődve fogta Dibusz.
  26.
  PERC
  Pintér Attila: „Nem mi vagyunk az esélyesek, de nagyon jó szellemű játékosokkal készülhetek, akik fegyelmezetten, a taktikai utasí­tásokat betartva futballoznak, a Jóisten által adott tehetségüket is beleteszik a közösbe, valamint a pályán kí­vül is segí­tik egymást. Nem véletlen, hogy az utolsó két forduló eredményétől függetlenül büszke vagyok a csapatra. A riválisokhoz képest nyáron kevesebb idő jutott a felkészülésre, emiatt a válogatott szünetben sem tudtunk extra pihenőt adni a játékosoknak, és időbe tellett, mire mindenkit egy szintre hoztunk. Ennek tükrében eddig a maximum felett teljesí­tett a csapat.”
  22.
  PERC
  Strestí­k indult meg remekül, adta a labdát Hegedüsnek, de nem sikerült helyzetbe kerülni, mert Nalepa kiváló becsúszással mentett.
  17.
  PERC
  Kink vállalkozott lövésre 21 méterről, de a középre tartó pattogós nem okozott gondot Dibusznak.
  16.
  PERC
  Csukics kezezése után szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat. Strestí­k í­velt középre, de a remek helyzetet Dibusz remek ütemű öklözéssel oszlatta el.
  15.
  PERC
  Jobb oldali Mezőkövesd-szögletet végezhetett el Gohér, de nagyon gyengén tette…
  13.
  PERC
  Bal oldali szöglet után kifejelték a védők, éppen Lovrencsics elé, aki 21 méterről lőtt, de a lábak között nem suhant el a labda.
  11.
  PERC
  Hajnal végezhetett el szabadrúgést a jobb oldalról, az alapvonal közeléből, Csukics rosszul passzolt, de a védők felszabadí­tása Lovrencsicshez került, aki 19 méterről, egyből lőtt, nem sokkal a bal sarok mellé.
  8.
  PERC
  A héten Magyar Kupa-mérkőzéseket játszottak a csapatok, a Mezőkövesd a REAC-ot, a Fradi a PAFC-ot ejtette ki, igaz, a zöld-fehérek csak hosszabbí­tás után jutottak a legjobb 16 közé.
  6.
  PERC
  Busai fordult le gyönyörűen a védőjéről, majd középre játszott, csakhogy Rju elől Tujvel kivetődve mentett.
  5.
  PERC
  Csukics értetlenkedett, hogy miért fújták le a könyöklését…
  5.
  PERC
  Nincs telt ház Mezőkövesden, jó sok az üres szék a stadionban, pedig a Fradi az ellenfél…
  4.
  PERC
  Molnár indult meg a Fradi kapuja felé, de Dibusz jó ütemben mozdult ki a kapujából, és megszerezte a labdát.
  01.
  PERC
  Elkezdődött a találkozó, a Mezőkövesd sárga-kékben, a ferencváros tiszta fehérben játszik.
  Gyászszünettel adóztak a játékosok és a nézők a Chapecoense csapatának repülőszerencsétlenségben elhunyt tagjainak emlékére.
  A meccs előtt köszöntötték Marek Strestí­ket és Vági Andrást a századik NB I-es meccsük alkalmából.
  A meccsen a Fradi kispadján Máté Csaba ül, mert Thomas Doll még mindig eltiltott.
  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Mezőkövesden a Mezőköveds–Ferencváros találkozó a labdarúgó NB I 18. fordulójából. A hazaiak kispadján a ferencvárosi kötődésű Pintér Attila, aki ma félreteszi érzelmeit, és mezőkövesdi győzelmet vár. Vajon igaza lesz? Tartsanak velünk, közvetí­tésünkből minden kiderül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Novák Dezső
OLDALAK
01.26. 19:00 m4 Sport
FOTELSZURKOLÓ