2017.I.14. Ferencváros – Tevel: 23-1 (edzőmérkőzés)

NS-20170115-01-20170114A Ferencváros 23 góllal nyitotta az évet

Bognár István mesterhármassal debütált a Fradiban • Botka Endre is bemutatkozott.
A labdarúgó NB I tavaszi idényére készülő Ferencváros első téli felkészülési mérkőzésén 23–1-re legyőzte a Tolna megyei I. osztályú Tevelt. A mérkőzésen bemutatkozott új csapatában Botka Endre és Bognár István is.

Ferencváros – Tevel: 23-1 (11-0)
Népliget, műfüves-pálya, 150 néző.
Vezette: Kovács M.

Ferencváros:
I. félidő: Dibusz – Dilaver, Leandro, Nalepa, Tucevic – Lovrencsics, Gera Z., Csonka, Csernik – Djuricin, Böde
II. félidő: Holczer – Botka, Nalepa, Cukic, Tucevic – Radó, Bognár I., Csonka, Csernik – Djuricin, Kundrák
vezetőedző: Thomas Doll

Tevel: Neubauer –
vezetőedző:

Gól: Gera Z. (5.), Böde (10., 12., 19., 40., 41.), Djuricin (14., 35., 44., 52., 57., 59., 63.), Lovrencsics (15., 28.), Kundrák (50., 70.), Radó (82.), Bognár I. (60., 78., 87.), Cukic (70.), Csernik (90.) illetve Buzás (84.)

20170114-tevel-csapat

A labdarúgó NB I 4. helyén álló Ferencváros az első téli felkészülési meccsét a Tolna megyei I. osztályú Tevel ellen játszotta. A tetemes osztálykülönbséget már az első percekben éreztette a roppant erős kezdőcsapattal kiálló Fradi: 15 perc elteltével Böde Dániel kétszer, Marco Djuricin, Gera Zoltán, valamint Lovrencsics Gergő egyszer-egyszer talált be.

A későbbiekben sem lassí­tottak a zöld-fehérek, az első félidőben Böde további háromszor talált be, Lovrencsics is szerzett még egy gólt, Djuricin pedig kétszer zörgette meg a hálót, í­gy az első félidő végén 11–0-s ferencvárosi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második 45 percre több csere mellett beállt a két új igazolás, Bognár István és Botka Endre is a fővárosiakhoz. A volt diósgyőri előbb bődületes kapufával vétette észre magát, majd nem sokkal később egy 18 méterről eleresztett lövéssel megszerezte első ferencvárosi gólját – később két remek szabadrúgással háromra növelte találatai számát. Az 50. percben a fiatal Kundrák Norbert belőtte élete első gólját a felnőttcsapatban, majd röviddel azután a másodikat is. Érdemes még kiemelni a próbajátékon lévő U21-es montenegrói válogatott Ilija Tucsevicset is, aki több gólpasszal irányí­totta magára a figyelmet.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Tevel nem hagyta magát lenullázni: a 84. percben Buzás Attila révén gólt szerzett. A vége 23–1.

A Ferencváros a következő felkészülési mérkőzését január 18-án játssza a BKV Előre ellen.

Thomas Doll, a ferencvárosiak vezetőedzője a FradiMédiának nyilatkozva elmondta: játékosai szép gólokat szereztek. A német szakember dicsérte csapata fiatal labdarúgóit, a kivételes rúgótechnikáját bizonyí­tó új szerzeményt, a triplázó Bognár Istvánt, valamint a sportszerű ellenfelet.

További képek: fradi.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Marco Djuricin: „Ilyen a mentalitásom. Az ellenfélnek esetleg ellenszenves lehet, de nem azért akarok újabb és újabb gólt lőni, hogy megalázzam, hanem azért, mert csatár vagyok, és a kihagyott helyzetek mindig bosszantanak. Ráadásul ha ilyenkor nem teszem oda magam százszázalékosan, a tétmeccsen sem megy jól a játék. Szombaton azért az örömből jutott több, olyan volt a találkozó, mint az egymás közötti játék, és örülök, hogy többen is betaláltak a csapatból, ez minden labdarúgó önbizalmának jót tesz. A teveliek is meglőtték a becsületgóljukat, szóval nekik sem kell nagyon keserű szájí­zzel hazamenniük. Kemény hét van mögöttünk, örülünk, hogy a vasárnapot megkaptuk szabadnapnak, főként mert érzésem szerint a következő hét még keményebb lesz.”

Böde Dániel: „Jól éreztem magam a pályán, de a mérkőzésen nem a végeredmény volt a legfontosabb. Elég sűrű volt az előző évem, de az ünnepek alatt sikerült kipihennem magam, és úgy érzem, a társaimnak is, ez az edzések hangulatán is meglátszik, még akkor is, ha az első teljes héten meglehetősen szűkös kerettel dolgoztunk. Elég kemény munkát végeztünk az elmúlt napokban, de jól zártuk le a hetet.”

Bognár István: „Örülök a bemutatkozásnak. Nem lehet okom panaszra, a mesterhármas ellenféltől függetlenül nagy öröm minden játékosnak. Hallottam, a drukkerek azt mondták, hogy a jövőben is ezt várják tőlem, de megnyugtatom őket, én is magamtól. Külön örültem, hogy szabadrúgásból is betaláltam, bí­zom benne, hogy a tétmeccsen sem marad majd el a gól.”

Botka Endre: „Nagyon jól éreztem magam a pályán, örülök, hogy bemutatkozhattam. A gólzáporos győzelem tökéletes kezdésnek nevezhető, de tudjuk, hogy a folytatás csak nehezebb lehet. Ami a beilleszkedést illeti, nagy könnyebbséget jelent, hogy a csapat jó részét már korábbról ismertem, az aláí­rásom óta eltelt néhány napban pedig a társaság másik részével is megtaláltam a közös hangot. Nagyon barátságosan és kedvesen fogadtak, remélem, a továbbiakban sem lesz gond.”

Thomas Doll: „Valóban szép gólokat szerzett [Bognár], de tudtuk róla, hogy képes erre, ezért akartuk átigazolni. Ugyanakkor a lövőtechnika csak egy eleme a játéknak, fontos, hogy a felkészülés alatt a dinamikáján és a robbanékonyságán is fejlesszünk. Mindenesetre látszik, hogy Bognár István és Botka Endre szerződtetésével egyaránt jól jártunk, bővültek a variációs lehetőségeink, és az eddigi benyomások alapján emberileg sem csalódom majd bennük. Mindketten fiatalok, fejlődni akarnak, a Ferencváros pedig a következő lépcsőfokot jelentheti számukra. Most az a legfontosabb, hogy minél előbb beilleszkedjenek a társak közé.”

„Az első, nagyon kemény edzésekkel teli hét után jó tesztnek bizonyult a Tevel elleni találkozó. Úgy vettem észre, a játékosaim is élvezték, hogy ismét meccset játszhatnak, annak ellenére, hogy néhányan nehezebben emelték a lábukat. Az edzések intenzitása hétről hétre növekszik majd, de óvatosnak kell lennünk, nem szabad mindenkit egyformán terhelnünk. A múlt héten ugyanis tizenegy-tizenkét játékossal edzettünk, í­gy elég sok öt az öt, illetve hat a hat elleni rövid és intenzí­v játék szerepelt a programban, ami azért alaposan kifárasztotta a futballistákat. A vasárnapi szabadnap után hétfőtől ismét keményen dolgozunk, január huszonharmadikán pedig Spanyolországba utazunk.”

„Nekem is kellett néhány hét, érzem, hogy sokkal frissebb vagyok, mint amikor hazautaztam az ünnepekre. Rettentően motiváltak vagyunk, néhány játékos még biztosan érkezik hozzánk, ami szintén új impulzust jelent. Jobb szellemiségben készülünk, mint az őszi szezon végén, tudjuk, hogy jobban kell teljesí­tenünk tavasszal, és erre képesnek érzem a társaságot. Mindent beleadunk majd, meglátjuk, mire lesz elég.”

Kundrák Norbert: — Hatalmas megtiszteltetés a számomra, hogy az első csapattal készülhetek, igyekszem megragadni ezt a lehetőséget. Korábban a Koroncó elleni Magyar Kupa-találkozón már pályára léptem az első csapatban, most az első téli felkészülési mérkőzésen is megadatott. Koroncó ellen nem találtam be, most viszont ez megadatott kétszer is, ami jó érzéssel tölt el. Az, hogy az első csapattal edzhetek, érezhetően sokat dobott rajtam, érzem, hogy fejben és fizikailag is erősebb, gyorsabb vagyok.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2017.I.14. Ferencváros – Tevel: 23-1 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • Valenciában lesz az első értékmérő.

 • Jó volt látni, hogy a megterhelő alapozás ellenére milyen fürgén mozogtak -- mindvégig! -- a játékosok; s hogy a tizenévesek mertek játszani, látszólag lámpaláz nélkül. Remélem Bognárral újra lesz egy megbí­zható szabadrúgás-lövőnk. Mert egy beakadhat, de kettőhöz már valamivel több is kell a szerencsénél.

 • PERCRŐL PERCRE

  2. FÉLIDŐ
  Köszönjük a figyelmet!
  Véget ért a mérkőzés!
  90. perc: Csernik szólózott, majd ő is betalált. 23–1
  87. perc: Bognár egy újabb szabadrúgással állí­totta vissza a 21 gólos különbséget. 22–1
  84. perc: HOPPÁ! A Tevel szöglete után Buzás szerezte meg csapata első gólját. 21–1
  82. perc: Radó is betalált: távoli lövése védhetetlen volt. 21–0
  78. perc: Bognár 18 méterről lőtt szabadrúgása elszállt a sorfal fölött, egyenesen a kapuba. 20–0
  70. perc: szinte azonnal érkezett az újabb találta: Kundrák a második gólját szerezte. 19–0
  70. perc: Csukics szögletből fejelt gólt. 18–0
  63. perc: egy szöglet után Radó lőtt kapura, a labda végül Djuricinről pattant be. 17–0
  60. perc: Bognár 18 méterről lőtt, ezúttal nem a kapufára, hanem a kapuba. A volt diósgyőri megszerezte első fradis gólját. 16–0
  59. perc: Djuricin kilőtte a jobb alsót. Ez már a hatodik találata. 15–0
  57. perc: Bognár hozta Djuricint kihagyhatatlan helyzetbe. 14–0
  52. perc: Djuricin átemelte a kapust, a labdát senki nem érte utol. 13–0
  51. perc: Bognár nagy kapufát lőtt.
  50. perc: Kundrák megszerezte első gólját a Ferencváros felnőtt csapatában. 12–0
  Beálltak a Ferencváros új igazolásai, Botka Endre és Bognár István is, valamint Radó András, Holczer Ádám, Kundrák Norbert és Vladan Csukics is a pályára került.
  Elkezdődött a második játékrész!
  1. FÉLIDŐ
  Véget ért az első félidő!
  44. perc: Djuricin ezúttal a lövést választotta. Ez már a harmadik gólja volt. 11–0
  41. perc: Djuricin vitte el a kapus mellett a labdát, majd a lövés helyett inkább kiszolgálta Bödét, akinek már csak az üres kapuba kellett gurí­tania. 10–0
  40. perc: ismét Böde! A balon vezetett támadást a Fradi, a kapu elé passzolt labdába ért bele ügyesen a ferencvárosi csatár. 9–0
  37. perc: Csonka í­géretes lövését a jobb alsóból szedte ki a kapus.
  37. perc: Djuricin pöckölte el a labdát a kapus mellett, a gólvonal elől még éppen menteni tudott egy védő.
  35. perc: a balról érkező beadást Djuricin juttatta a hálóba. Ő is egy gólra került a mesterhármastól. 8–0
  33. perc: a Ferencváros vezetett kontrát, melynek végén Lovrencsics lőtt fölé. A mesterhármas várat magára.
  28. perc: Csernik remekül lőtt, a Tevel kapusa azonban ismét nagyot védett. Balszerencséjére í­gy is gólt kapott: a kipattanót Djuricin passzolta a kapu előtt álló Lovrencsicsnek, aki ismét betalált. 7–0
  25. perc: ismét Djuricin akciózott: ezúttal passzolt, de a kapu előtt elguruló labda hosszú volt Bödének.
  24. perc: a Tevel kapusa fogta Djuricin fejesét.
  19. perc: a Tevel kapusa védett, de a labda épp a Fradi gólfelelőse, Böde elé pattant, aki kihasználta a lehetőséget, és belőtte önmaga harmadik, csapata hatodik találatát. 6–0
  15. perc: Lovrencsics cselezte ki védőjét a bal oldalon, majd kilőtte a kapu hosszú felső sarkát. 5–0
  14. perc: Gera a gólja után gólpasszt is adott: a középpályás átadásából Djuricin szerezte meg a 4. Fradi-találatot. 4–0
  12. perc: nincs egy súlycsoportban a két gárda, Böde ismét kihagyhatatlan helyzetbe került, kicselezve a Tevel kapusát a kapuba gurí­tott. 3–0
  10. perc: szinte a kapuig sétált Böde, aki könnyedén duplázta meg a Fradi előnyét. 2–0
  5. perc: az első gólra sem kellett sokat várni: ferencvárosi szöglet után Gera Zoltán talált a kapuba. 1–0
  2. perc: gyorsan helyzetbe került a Fradi. Lovrencsics puskázta el a lehetőséget.
  A Ferencváros kezdője: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Tucsevics – Lovrencsics, Gera Z., Csonka, Csernik – Böde, Djuricin
  Elkezdődött a mérkőzés!
  A labdarúgó NB I élgárdái közül eddig a 4. helyen álló Ferencvárosnál volt a legnagyobb mozgás: a cí­mvédője hétfőn és kedden is bejelentett egy-egy új futballistát. Jobbhátvédposztra érkezett Botka Endre a Honvédtól, ő hosszú távon Emir Dilavert szorí­thatja ki a csapatból, a bosnyáknak nyáron le is jár a szerződése.
  Az FTC megszerezte már Bognár Istvánt is Diósgyőrből. Rá többek között azért volt szükség, mert a középpályáról távozott Nagy Dominik (Legia Warszawa), és Thomas Doll vezetőedző nem számol már az egy éve szerződtetett Florian Trinksszel sem, aki visszatérhet Németországba. Ugyanakkor jöhetnek új légiósok.
  Az Oroszországba igazoló ecuadori balhátvéd, Cristian Ramí­rez (FK Krasznodar) helyére a Werder Bremenben keveset játszó német Janek Sternberget szemelte ki a klub.
  A Fraditól Nagy mellett távozott már Busai Attila (DVTK) és – a Soroksárhoz kölcsönbe – Jova Levente, de Pintér Ádámmal sem számolnak már az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső