2017.I.25. Ferencváros – Rapid Wien: 0-1

fradi_cimerA Rapid Wien magyar góllal verte meg a Ferencvárost

Az FTC-nél négy új játékos is a kezdőcsapatban debütált.
A labdarúgó NB I tavaszi idényére készülő Ferencváros 1–0-s vereséget szenvedett a két magyar játékost is szerepeltető Rapid Wien ellen.

Ferencváros – Rapid Wien: 0-1 (0-0)
Valencia, Oliva Nova Edzőközpont, ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros: 
I. féldő: Holczer — Botka, Nalepa, Leandro, Sternberg — Hajnal, Koch — Lovrencsics, Kleiheisler, Moutari — Djuricin
II félidő: Holczer — Dilaver, Nalepa (Csonka, 59.), Cukic, Lakatos I. — Koch, Rju — Radó, Kleinheisler (Bognár I., 59.), Csernik — Böde
vezetőedző: Thomas Doll

Rapid Wien: Strebinger — Pavelic (Szalai, 46.), Dibon (Sonnleitner, 64.), M. Hofmann — Auer (Arase, 46.), Joelinton (Szántó, 46.), Okungbowa (Grahovac, 46.), Murg (Malicsek, 46.), Kuen (Thurnwald, 46.) — Kvilitaia (Traustason, 46.), Schaub (Sobczyk, 46.)
vezetőedző: Damir Canadi

Gól: Szántó (72. – 11-esből)
Sárga lap: Djuricin (11.), Moutari (21.), Botka (40.)

A hétfő óta Spanyolországban edzőtáborozó Ferencváros a Rapid Wiennel csapott össze felkészülési mérkőzésen. A magyar NB I címvédője az elmúlt egy hét alatt jelentősen megerősítette a keretét, a legfrissebb igazolások pedig rögtön meg is kapták a lehetőséget – Kleinheisler László, Julian Koch, Janek Sternberg és a szerda délelőtt bejelentett Amadou Moutari is a kezdőcsapatban debütált.

Az újak közül Kleinheisler és Moutari is aktív volt az első félidőben, ám hiba is csúszott a játékukba. Ez utóbbi egyébként a teljes magyar csapatról elmondható, a Rapid rengeteg helyzetet dolgozott ki a magyar együttes eladott labdáiból. Az FTC-t az első 45 percben többször is az osztrákok pontatlansága, vagy Holczer Ádám bravúrjai mentették meg a kapott góltól.

A fordulást követően Thomas Doll alaposan felforgatta a csapatát és néhány őszi alapember, valamint fiatal játékosok kerültek a pályára, míg a Rapidnál többek között Szántó Tamás és Szalai Attila kapott lehetőséget.

A második játékrészben jóval veszélyesebben játszott a Fradi, sorra dolgozta ki a helyzeteit, volt, hogy a gólvonalról mentett egy osztrák védő. A 73. percben magyar gól született, csakhogy nem a Fradi játékosa szerezte: Vladan Csukics szabálytalanságát követően Szántó Tamás értékesítette egy büntetőt, előnyhöz juttatva ezzel a Rapidot.

A mérkőzés hátralevő részére is megmaradt az FTC lendületes játéka, ám hiába próbálkozott rendületlenül – a meccs második felében egyértelműen többet próbálkozott az ellenfelénél – nem tudott betalálni, így egy roppant eseménydús találkozón alulmaradt a Rapid Wiennel szemben.

A Ferencváros legközelebb január 28-án a cseh Slovan Liberec ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Jó tempójú meccset vívtunk. A Rapid Wien igazán erős együttes, de elégedett voltam a játékunkkal. Jól tartották magukat a fiúk, a második félidőben pedig a gólszerzéshez is többször közel álltunk. Láttuk, hogy néhány játékosunk már egészen jó állapotban van, másoknak viszont még fel kell zárkózniuk. Egyértelmű, hogy akik most kerültek ide hozzánk, azoknak még kis időre van szükségük, hogy beszokjanak a csapatba. Ugyanakkor azt is láthattuk, hogy Kleinheisler László már jócskán benne van a felkészülésben, akárcsak Julian Koch, aki végigjátszotta a mérkőzést. Janek Sternberg mögött viszont csak néhány edzés van, neki még fejlődnie kell. Amadou Moutari is bemutatkozott nálunk, gyors, mozgékony labdarúgó, aki biztosan sok örömet okoz majd nekünk. Sok jó teljesítmény volt a csapatunkban. Mindenkinek figyelembe kell vennie, hogy egy egészen új csapatunk van. Ma ugyan egy büntetőgóllal vereséget szenvedtünk, de jó úton vagyunk – igaz, sok munka áll még előttünk.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és a Ferencváros és a Rapid Wien hivatalos honlapja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2017.I.25. Ferencváros – Rapid Wien: 0-1 bejegyzéshez

 • Ha az ember megnéz mégegyszer egy meccset, akkor ràdöbben arra, hogy valòjàban az elsô benyomàsa nem mindig a legjobb.

  Ez ennél a Rapid-FTC-meccsnél is bebizonyosodott szàmomra.

  Ha most meg kellene itélnem a Fradi teljesìtményét màr jòval jobbnak làtom azt, mint a mùltkor.

  A Fradi a Rapid-nak egész meccsen àt méltò ellenfele Volt.

  Nem is voltak olyan sok elôre ìvelések, mint azt akkoriban làtni véltem.

  Ez azzal függött össze, hogy felnagyìtva làttam ezeket, mert okvetlen Fradi gyôzelemmel akartam felkelni a fotelbòl. Ezért minden eladott labda persze bosszantott is.

  Azt a tényt, hogy a fiùk minden labdàn ott voltak, felvették a pàrharcokat és nem féltek az ellenfelüktôl azt màr kihagytam.

  A Rapid amitt-amott gyorsabb Volt, de nem mindig.

  Egy szép meccs Volt, hiszen mindkét csapat körülbelöl azt a jàtékfelfogàst képviselték.

 • Nem tudom miért ragaszkodik Doll ehhez a hátul tologatós, előre ívelgetős játékhoz. Már korábban is az idegbaj kerülgetett, hogy hátul tartogatták a labdát, nem egyszer “eredményesen”, mert emiatt kaptunk gólokat. Az előre ívelések hatékonysága kg 80 %-os, arról nem beszélve, hogy ezekből az eladott labdákból mi indítjuk az ellenfelet.

 • Àltalàban a Rapidosok gyorsabbak voltak. Ezt sajnos be kell ismerni.

  Az ùj edzôjük, Canadi, a gyorsasàgot a legfontosabb dolognak itéli.

  Jòl lehetett hallani a közvetìtés közben az osztràk mester kommentàrjai.

  A Rapidosoknàl nekem Schaub, Murg, Pavelic, Max Hoffmann, a kapus és persze Szàntò Tamas tetszettek a legjobban.

  A Fradinàl szerintem nagyon jò bevàltak a fiatalok: Lakatos egy jò jàtékos és màr elég higgadt, A Bognàr-Csernik összjàték igéretes. Csernik màr kibontakozò tehetség. Csonkàt még egy kicsit keveset vettem észre.. Botka és Kleinheisler jòl mûködik össze.

  Mutari-t még nem tudom sehova tenni, de elég gyors. Kleinheislerel elég jòl megértik egymàst.

  Ami nekem feltünt, mivel a Rapid csapatàt is figyelem az a következô:

  A jelenlegi Fradi ùgy jàtszik mint a Rapid egy jò néhàny hònappal ezelôtt. Vagyis a hosszù labdaìvelések és a hàtul adogatàs.

  Ami azonban örömel Tölt el, hogy a fiatal tehetségeknek nem kellett elbùjniuk.

  Megmutatkozik màr egy bizonyos különbség a jàtékfelfogàsban a fiatalok és az “öregek” között.

  Meg kellene adni ezeknek a fiataloknak a jàtéklehetôséget. Többet kellene ôket jàtszatni. Ez persze mindig egy rizikò.

  De, kérem, mi nem az ?

 • Jé! Csuka szabálytalankodott?? Nahát!

 • PERCRŐL PERCRE

  2. Félidő
  Véget ért a mérkőzés!
  90. perc: gyors szabadrúgás után Radó lőtt közelről, az osztrákok kapusa nem ette meg a trükkös játékot, védett.
  85. perc: Szántó szerezhette volna meg a második gólját, távoli lövését Holczer tolta fölé.
  84. perc: a Rapid nagy helyzetbe kerülhetett volna, de az utolsó passzt elvétették az osztrákok.
  80. perc: Bognár játszotta meg a tizenhatoson belül Rjut, aki aztán túlcselezte magát, és szerelték.
  72. perc: Csukics csak szabálytalanul tudta megállítani az egyik bécsit. Tizenegyes. A büntetőt Szántó Tamás értékesítette. 0–1
  69. perc: most Holczernek kellett nagyot védenie. Felpezsdült a mérkőzés.
  67. perc: belelendült az FTC, ezúttal Böde került helyzetbe. Közeli lövését ismét egy védő tisztázta.
  66. perc: Böde remekül ívelte át szélről a védőket, a labdára hajtó Bognár és Rju közül az utóbbi fejelt kapura, próbálkozását azonban egy védő a gólvonalról fejelte ki. Talán a legnagyobb ferencvárosi helyzet volt.
  63. perc: Radó jobb oldali beadására Böde érkezett nagy elánnal, a csatár azonban nem tudott kellő erővel a kapura fejelni.
  59. perc: Csukics a lövés előtti utolsó pillanatban remekül szerelt becsúszva.
  57. perc: Csonka és Bognár is a pályára került a Fradinál.
  50. perc: a második félidőt is a Wien kezdte aktívabban.
  Thomas Doll a szünetben alaposan felforgatta a csapatát, beállt Böde, Radó, Lakatos I., Csukics,Csernik, Dilaver és Rju is. A Rapidnál többek között Szántó Tamás és Szalai Attila lépett pályára.
  Elkezdődött a második játékrész!
  1. Félidő
  Véget ért az első félidő!
  44. perc: szép támadást vezetett a Ferencváros, Lovrencsics 16 méterről lőtt. Az osztrákok kapusa védett. Ez volt az eddigi legnagyobb helyzet a magyar csapattól.
  43. perc: egy osztrák támadó látványosan elesett a Fradi kapuja előtt. Nincs tizenegyes.
  40. perc: Botka határozottan, ám pontatlanul szerelt. Sárga lap.
  37. perc: Kochot nagyon könnyen beforgatta egy bécsi játékos, majd a társa a középre passzolt labdával kihagyta a kihagyhatatlant.
  36. perc: Nalepa hozta kellemetlen helyzetbe Holczert, a kapus végül még időben el tudta rúgni a gyengén haza fejelt labdát.
  32. perc: a mérkőzés eddigi nagy részéhez hasonlóan most is a Rapid került nagy helyzetbe, a gólvonaltól néhány méterre ígéretes helyzetbe kerülő csatár azonban lesen volt.
  27. perc: Kleinheisler, Djuricin és Moutari közreműködésével vezetett lendületes kontrát az FTC, melynek végén a nigeri a büntetőterületen belül elesett. Nincs tizenegyes.
  24. perc: Djuricint lökték fel a bécsi 16-os előterében. A szabadrúgást Leandro tekerte nem sokkal a kapu fölé.
  21. perc: labdavesztés után Moutari csúszott oda egy bécsi játékos lábára. Ő is sárgát kapott.
  16. perc: Botka labdát veszített a támadó térfélen, majd gyönyörűen szerezte vissza. Az eset előtt Moutari mutatott be néhány szép cselt.
  13. perc: megint a bécsiek veszélyeztettek. A kapujához közel veszített labdát a Fradi, Murg pedig 20 méterről büntetett volna, ám lövését Holczer fölé tolta.
  11. perc: Djuricin sárga lapot kapott reklamálásért.
  10. perc: nagy osztrák helyzet volt! Joelington könnyen jutott lövőhelyzetbe, labdájába beleért egy védő lába. Szöglet.
  8. perc: a Fradi is eljutott az osztrákok 16-osáig. Botka verte meg a védőjét az alapvonalon, beadását Strebinger fülelte le.
  5. perc: Schaub nagyon üresen maradt, bőven volt ideje felkészülni a lövésre, ami nem is volt rossz, de Holczer védett.
  Elkezdődött a mérkőzés!
  Kezdőcsapatok
  Ferencváros: Holczer – Botka, Nalepa, Leandro, Sternberg – Koch, Lovrencsics – Hajnal, Kleinheisler, Moutari – Djuricin
  Rapid Wien: Strebinger – Auer, Dibon, M.Hofmann, Pavelic – Murg, Osarenren, Schaub, Kuen – Joelinton, Kvilitaia
  ELŐZMÉNYEK

  Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Ferencváros–Rapid Wien labdarúgó felkészülési mérkőzés online tudósításában! Hamarosan kezdünk!

  Az edzőtábor. A Ferencváros január 23. és február 1. között Spanyolországban edzőtáborozik. A zöld-fehérek ez idő alatt megmérkőznek a Rapid Wiennel, 28-án a Slovan Libereccel, 31-én pedig a Sparta Praha ellen lépnek pályára.

  Az edzőtáborba utazó keret:
  Kapusok: Dibusz Dénes, Holczer Ádám, Varga Ádám
  Mezőnyjátékosok: Batik Bence, Bognár István, Botka Endre, Böde Dániel, Vladan Csukics, Csernik Kornél, Csonka András, Emir Dilaver, Marco Djuricin, Hajnal Tamás, Oliver Hüsing, Kleinheisler László, Julian Koch, Kundrák Norbert, Lakatos István, Lovrencsics Gergő, Leandro, Michal Nalepa, Radó András, Rju Szung Vu, Janek Sternberg, Varga Roland

  Hiányzók. Nem utazott Spanyolországba a hámsérüléssel bajlódó Gera Zoltán, illetve Pintér Ádám – igaz, Thomas Doll, az FTC vezetőedzője Pintért már korábban kitette az első csapat keretéből.

  Új arc(ok). A Fradival kapcsolatban alighanem az a legfőbb kérdés a tavaszi idényben, hogy képes-e az előző szezonban nyújtott játékához hasonlóra. A címvédő ennek megfelelően alapos erősítésbe kezdett, és január elején szerződtette a Honvédtól Botka Endrét, a DVTK-tól pedig Bognár Istvánt. Már a említett két futballista is nagy névnek számított, az átigazolási bomba azonban csak a múlt héten robbant, amikor a klub bejelentette a válogatott alapemberének számító Kleinheisler László érkezését – a félévre hazatérő középpályás kölcsönbe érkezik a Ferencvároshoz. A 22 éves játékos mellett aláírt a Bundesliga-tapasztalattal rendelkező Julian Koch és Janek Sternberg is. Hogy a csapat az őszihez képest más arcát mutassa, abban minden bizonnyal nagy szerepe lesz az újonnan érkezőknek.*

  A Ferencváros tavaszi variációs lehetőségeiről ide kattintva olvashat bővebben.
  *Az FTC szerda délelőtt bejelentette, hogy szerződést kötött a nigeri válogatott Amadou Moutarival.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.12.21:00 EL csoportkör Ludogorec-FTC (TV:Sport1)
Következik: 12.15.18:00 DVTK-FTC (TV:M4sport)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST