2017.I.28. Ferencváros – Slovan Liberec: 2-3

fradi_cimerA Ferencváros 2–0-ról bukott Milan Baros csapata ellen

Amadou Moutari gólt, és gólpasszt jegyzett a Fradiban.
A labdarúgó NB I tavaszi idényére Spanyolországban készülő Ferencváros hiába vezetett 2–0-ra a Milan Barossal felálló Slovan Liberec ellen, végül 3–2-ra kikapott a cseh csapattól.

Ferencváros – Slovan Liberec: 2-3 (1-0)
Valencia, Oliva Nova Edzőközpont, ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros: Holczer (Varga Á., 46.) — Dilaver, Nalepa (Cukic, 59.), Leandro (Csonka, 62.), Sternberg (Lakatos I., 62.) — Koch (Botka, 23.) — Radó (Varga R., 71.), Bognár I. (Rju, 62.), Kleinheisler (Hajnal, 62.), Moutari (Csernik, 71.) — Djuricin (Böde, 46.)
vezetőedző: Thomas Doll

Slovan Liberec: Hladký – Piško (Ekpai, 57.), Kúdela, Karafiát, Kerbr – Bartl ( VŠ¯ch, 62.), Machuča (Bosančić, 69.), Obroční­k (Machuča, 82.), Š ulc (Bartošák, 62.) – Baroš (Micovčák, 62.), Voltr (Graiciar, 57.)
kispad: Porcal
vezetőedző: JindŠ™ich Trpišovský

Gól: Moutari (40.), Böde (48.) illetve Graiciar (65., 80.), VŠ¯ch (79. – 11-esből)
Sárga lap: Kleinheisler (23.), Djuricin (38.), Sternberg (50.), Hajnal (67.), Botka (75.), Varga Á. (78.) illetve Kerbr (75.)

A mérkőzés kezdőrúgását a Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját nyerő Milan Baros végezte el. Na, nem azért, mert meghí­vott vendég lett volna, hanem mert a 93-szoros cseh válogatott labdarúgó a cseh élvonalban szereplő Slovan Liberecet erősí­ti.

A csatár nevét a későbbiekben nem nagyon lehetett feljegyezni, persze ez a társai kritikája is, ugyanis a magyar gárda olyan jól kezdte a mérkőzést, hogy a Slovan az első félidőben a Fradi tizenhatosának a környékén sem nagyon járt. Az FTC az eddigi felkészülési meccsei közül talán a Liberec elleni találkozó első 45 percében játszott a legösszeszedettebben. Kleinheisler László a Rapid Wien elleni mérkőzéshez képest sokkal „otthonosabban” mozgott a Fradi középpályáján, valamint Bognár István és Radó András is aktí­v volt.

Az első félidő hajrájában egy védőről felpattanó labdát Bognár István lőtt a kapura, azonban csak egy védőt talált el. Az újabb felpattanó labdát a Bognárral szinte szinkronban mozgó Amadou Moutari kapásból a jobb alsóba vágta, megszerezve ezzel az első ferencvárosi találatát. 1–0

A játékrész krónikájához tartozik még, hogy bő 20 percnyi játék után sérülés miatt le kellett cserélni a zöld-fehérek egyik új játékosát, Julian Kochot.

A fordulást követően is lendületben maradt a magyar együttes, ez pedig gólt eredményezett. Bognár legurí­tott szabadrúgását Moutari pontosan tekerte a bal kapufához, ahová a szünetben becserélt Böde Dániel remek ütemben érkezett, és befejelte a Fradi második gólját. 2–0

Idővel Thomas Doll, az FTC vezetőedzője elkezdte forgatni a csapatát, beállí­totta többek között az október óta harcképtelen Varga Rolandot is.

Az utolsó fél órában alaposan visszaesett Fradi játéka, ezt kihasználva pedig 15 perc alatt háromszor is betalált a Liberec, és megfordí­totta az állást. A hátralévő 10 perc már nem volt elég a Ferencvárosnak egy újabb gól megszerzésére, a Slovan Liberec 3–2-re győzött.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll és Böde Dániel:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és a Ferencváros és a Slovan Liberec hivatalos honlapja alapján)

9 hozzászólás a(z) 2017.I.28. Ferencváros – Slovan Liberec: 2-3 bejegyzéshez

 • Ezen a mérkôzésen a Kleinheisler kezdte mí r egy kicsit í tvenni Nagy ídí m szerepét. Mí r elég jòl adogatta a labdí kat és megròbí lta tartani és megkaparintani a labdí kat a középpí lyí n illetve a középpí lyí ròl.

  Az elsô félidôben ezért a Kleinheisler -- Botka -- Radò összjí téka Volt szerintem a mérvadò.

  A mí sodik félidôben még Radòhoz Böde csatlakozott.

  A Bogní r-Sternberg Moutari (illetve Böde) kombiní ciòk nekem nem olyan fényesnek tûntek és az elôbbi mellett egy kicsit elhalví nyultak.

  Jòl megértették egymí st az elsô félidôben még Botka és Bogní r is meg Moutari. Egy lí tví nyos Böde-Botka kombiní ciò is akadt.

  A mí sodik félidôben a Hajnal-Riyu-Böde-Radò meg Bottka összjí ték érvénysült inkí bb. A kiegészìtô emberek Lakatos (aki nagyon tehetséges) és Csernik valhogy a Ekbí j-al nem nagyon tudtak boldogulni (Moutari Sem). Lakatos és Csernik jòl megértik egymí st Hajnalal.

  Csonka az, aki inkí bb védelmi szellemû és ebben a mérkôzésben egy pí r hibí i megmutattí k, hogy ô azért mégis a legfiatalabb jí tékos Volt a mezôn. Még nem megy neki nagyon az í tkapcsolí s a védelembôl a tí madí sra.

  Sajnos a Lisztes Krisztií n beszédét nem értettem csak felibôl:

  Örömmel vettem tudomí sul, hogy ô (vagyis Lisztes) jelenleg az utí npòtlí s helyettes vezetôje.

  De most ki a vezetò (…Zoli ?)

  Szintén örömmel Tölt el, hogy az “elvett pénzeket az utí npòtlí sra fordìtsí k vissza és az a folyamat kap megint teret, amely a sají t nevelésû jí tékosokat akarja beépìteni ùjra a csapatba.

  Lisztes mondata: “…egyre jobb képzést kapnak a gyerekek…” mí r Doll edzô mûködése elôtt is ilyen Volt, vagy csak vele kezdôdött talí n jò kérdés lenne.

 • A 62. percig, vagyis a sor cseréig nekem tetszett, figyelembe véve a felkészülési időszakot. Szerintem a jelenlegi keret alapján 😈 😆 😉
  3-4-3 ill. 3-2-2-3 ahogy szimpatikusabb
  Holczer/Dibusz
  Botka/Dilaver -- Nalepa/Hüsing?/Batik?/Leandro -- Sternberg/Leandro?
  Dilaver/Kleinheisler/Lovrencsics? -- Koch/Csukics?/Kleinhesler
  Gera/Hajnal??/Bognár -- Bognár/Radó
  Djuricin/Varga/Radó -- Böde/Djuricin -- Moutari/Lovrencsics/Ryu
  í­gy akár tekinhetjük a régi két beállós felállásként is 😀 😀

  • Kb. Doll fejében is ez lehet a meccsek alapján 🙂

  • Én is úgy látom, hogy kialakulóban az alapcsapat. Az új csokigyerek (Moutari) szerintem jól fogja pótolni a régit (Lamah), Bognár előbb-utóbb kiszorí­tja Hajnalt. Sternberg is jól pótolja majd Ramirezt (remélem, annak váratlanul kitörő indulatai nélkül). A beállós(ok) esetében még bizonytalan vagyok.

  • A Bogní r gyereket meg Kleinheislert a középpí lyí n ugyanazon a poziciòban lí tom.

   Ha az egyik lesérül, akkor a mí sok könnyedén tudja helyettesìteni.

   Bogní r nekem nem tünt fel ùgy a Rapid-FTC-meccsen, de ott Volt, és meg hogy !!!

   Jòl adogat és lí tja a tí rsait.

 • PERCRŐL PERCRE
  2. FÉLIDŐ
  Véget ért a mérkőzés!
  87. perc: Rju passzolt a kapu elé. Ott csak a kapus volt.
  85. perc: most már a Liberec a magabiztosabb.
  80. perc: GÓL! ismét a Liberec talált be. Ez gyors volt. 2–3
  79. perc: Varga érezte az irányt, de nem érte el a labdát. 2–2
  78. perc: Varga Á. későn érkezett, elkaszálta egy cseh lábát. Tizenegyes.
  77. perc: Böde megint fejjel veszélyeztetett. Nem sokat tévedett a csatár.
  74. perc: a csehek kerültek helyzetbe. Egy jobb oldali beadásra érkezett a Liberec támadója, de centikkel lecsúszott a beadásról. Varga összeszedte.
  71. perc: lejött a gólt, és gólpasszt jegyző Moutari, helyére az október után újra pályára lépő Varga Roland.
  70. perc: a gól meghozta a csehek kedvét, egyre aktí­vabbak, ám játékukban elég sok a pontatlanság.
  65. perc: GÓL! Szépí­t a Liberec! A csehek egyik csereként beállt játékosa nagyon üresen fejelhetett, nem is hibázott. 2–1
  A lecserélt játékosok közül az egyik Kleinheisler László, aki nem sokkal korábban a fejét fogva a földön maradt rövidebb ideig. Inkább nem kockáztatja tovább a játékát Thomas Doll.
  62. perc: beállt a Fradiba Hajnal, Rju Szung Vu, Lakatos, Csukics és Csonka.
  56. perc: kissé szétszakadt a pálya. A Fradi is az ellenfél 16-osánál akciózott, kicsivel később pedig a csehek is a magyarok büntetőterületénél passzolgattak veszélyesen.
  54. perc: Kleinheisler passzolt Bödének, a csatár azonban nem tudta átvenni a labdát, amit í­gy begyűjtött a csehek kapusa.
  53. perc: megvolt az első nagyobb helyzete a Liberecnek, de a szünetben beállt Vargának í­gy sem kellett labdához érnie.
  48. perc: GÓL! Moutari kissé balról mesterien tekert a bal kapufához, ahova jó ütemben érkezett Böde Dániel, és befejelte a Fradi második találatát. 2–0
  A szünetben beállt Holczer helyére Varga Ádám, Djuricint pedig Böde Dániel váltotta.
  Elkezdődött a második játékrész!
  1. FÉLIDŐ
  Véget ért az első félidő!
  40. perc: GÓL! Vezet a Fradi! Egy védőről felpattanó labdát Bognár lőtt a kapura, azonban az ő labdája is védőt talált el. Az újabb felpattanó labdát a Bognárral szinte szinkronban mozgó Amadou Moutari kapásból a jobb alsóba lőtte, megszerezve ezzel az első ferencvárosi találatát. 1–0
  37. perc: Kleinheisler előtt szabad terület nyí­lt a támadótérfél közepén. A válogatott játékos pár másodperc múlva Radót indí­totta, aki lövés helyett keresztbe passzolt a kapu előtt. Labdájára nem érkezett társ.
  34. perc: Dilaver kiváló labdát í­velt Radó elé, a magyar fiú azonban lesen volt. A meglátás mindenesetre dicséretes.
  30. perc: ugyan már nem dominál annyira a Fradi, mint az első 10 percben, de még mindig inkább a magyar gárda tűnik aktí­vabbnak.
  Kissé elszabadultak az indulatok, felkészülési mérkőzéshez képest igen paprikás a hangulat.
  23. perc: perceket játszott emberhátrányban a Fradi, ugyanis Kochot az oldalvonal mellett ápolták. A német nem is tudja folytatni, Botka Endre érkezett a helyére.
  19. perc: Djuricin hosszú passzára Radó és a Slovan kapusa is rástartolt. A kapus nem biztos, hogy gyorsabb volt, de ő nyert.
  15. perc: Kleinheisler a kapu közeléből kiszorí­tott helyzetben lőtt fölé. Fél perccel korábban nagyobb helyzet alakulhatott volna ki, de Djuricin indí­tása pontatlan volt Moutari felé.
  14. perc: az utóbbi percekben a Slovan a mérkőzésen először birtokolta a labdát hosszabb ideig. A 14. prc mégis egy távoli Moutari lövéssel zárult.
  9. perc: Moutarit csak szabálytalanul tudták megállí­tani a cseh védők. A szabadrúgást Bognár tekerte rá a kaputól nagyjából 20 méterre, kissé balról. A Slovan kapusa könnyedén hárí­tott.
  7. perc: Sternberg indult meg a bal szélen, beadásával Djuricint találta meg. A Fradi csatára két dekázás után, egy védővel a nyakán lőtt, de csak egy védőt talált el.
  Az első 5 perc elteltével szinte csak a Ferencvárosnál volt a labda.
  4. perc: Radó a labdaszerzés lendületével azonnal indí­totta is Djuricint, aki kiharcolta a mérkőzés első szögletét. A sarokrúgás után Koch fejelt mellé.
  A Slovan kezdett. A labdát a Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját nyerő Milan Baros indí­totta útjára.
  Elkezdődött a mérkőzés!
  A Ferencváros kezdőcsapata: Holczer – Dilaver, Nalepa, Leandro, Sternberg – Koch – Radó, Bognár, Kleinheisler, Moutari – Djuricin.
  Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Ferencváros–Slovan Liberec felkészülési labdarúgó-mérkőzés online tudósí­tásában! Hamarosan kezdünk!
  ELŐZMÉNYEK
  Az edzőtábor. A Ferencváros január 23. és február 1. között a spanyolországi Valenciában edzőtáborozik. A zöld-fehérek szerdán 1–0-s vereséget szenvedtek Rapid Wientől, a Slovan Liberec mellett pedig 31-én a Sparta Praha ellen is pályára lépnek.

  A Fradi vezetőedzője, Thomas Doll az osztrákok elleni mérkőzést követően a csapat új igazolásairól is beszélt.
  Az FTC aktuális ellenfele, a Slovan Liberec a 16 csapatos cseh élvonal 13. helyén áll.
  A Ferencváros edzőtáborozó kerete:
  Kapusok: Dibusz Dénes, Holczer Ádám, Varga Ádám
  Mezőnyjátékosok: Batik Bence, Bognár István, Botka Endre, Böde Dániel, Vladan Csukics, Csernik Kornél, Csonka András, Emir Dilaver, Marco Djuricin, Hajnal Tamás, Oliver Hüsing, Kleinheisler László, Julian Koch, Kundrák Norbert, Lakatos István, Lovrencsics Gergő, Leandro, Michal Nalepa, Radó András, Rju Szung Vu, Janek Sternberg, Varga Roland, Amadou Moutari
  A FERENCVÁROS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
  A felkészülés kezdete: január 6.
  Edzőtábor: január 23. – február 1., Valencia (Spanyolország)
  FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
  Január 14.: FTC–Tevel 23–1 (Djuricin 7, Böde 5, Bognár 3, Lovrencsics 2, Kundrák 2, Gera, Radó, Csukics, Csernik)
  Január 18.: FTC–BKV Előre 5–0 (Pergel 2, Adams, Nalepa, Böde)
  Január 21.: FTC–Zemplí­n Michalovce (Nagymihály, szlovákiai) 0–1
  Január 25., Valencia: FTC–Rapid Wien (osztrák) 0–1
  Január 28., Valencia, 15.30: FTC–Slovan Liberec (cseh)
  Január 31., Spanyolország, 16.00: FTC–Sparta Praha (cseh)
  Február 4.: FTC–Tatran Presov (Eperjes, szlovákiai)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső