2017.I.31. Ferencváros – Sparta Praha: 0-0

fradi_cimerA Fradi döntetlennel zárta a valenciai edzőtábort

A Ferencváros végig pariban volt az Európa-ligában még versenyben lévő Sparta Praha ellen.
A labdarúgó NB I tavaszi idényére készülő Ferencváros az utolsó valenciai felkészülési mérkőzésén 0–0-s döntetlent játszott a cseh élvonal harmadik helyén álló Sparta Praha ellen.

Ferencváros – Sparta Praha: 0-0
Valencia, Oliva Nova Edzőközpont, ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros: Dibusz — Botka, Hüsing (Csonka, 58.), Cukic, Leandro — Dilaver (Csernik, 80.) — Radó (Varga R., 58.), Hajnal (Bognár I., 58.), Kleinheisler (Kundrák, 58.), Moutari (Lovrencsics, 46.) — Böde (Djuricin, 46.)
vezetőedző: Thomas Doll

Sparta Praha: Bičí­k – Sáček (Karavaev, 73.), M. Kadlec (Vatajelu, 61.), Holek, Hybš – Ch. Frýdek, Havelka, Vácha, ÄŒermák, V. Kadlec – Lafata
vezetőedző: Tomáš Požár

Sárga lap: Kleinheisler (44.)

A Ferencváros a cseh élvonal harmadik helyén álló, és az Európa-liga legjobb 32 csapata közé bekerülő Sparta Praha ellen ví­vta az utolsó valenciai felkészülési mérkőzését. Az új igazolások közül a kezdőben kapott helyet Botka Endre, Kleinheisler László és Amadou Moutari, mint ahogy az október óta először pályára lépő Oliver Hüsing is.

Az előző meccséhez hasonlóan most is aktí­van kezdett a Fradi, a balon többször is jól futott el Amadou, az egyik ilyen ellépéséből pedig nagy helyzet alakult ki: a nigeri játékos kapu elé tett labdájáról Böde Dániel ugyan lekésett, a hosszún érkező Radó András viszont elérte azt, próbálkozását azonban védte a csehek kapusa.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője próbálgatta a felállásokat, a félidő közepén például helyet cserélt a két szélen Amadou és Radó, de í­gy is a baloldal maradt aktí­vabb. Az első játékrészben a csehek birtokolták többet a labdát, igazán nagy helyzetet viszont ők sem tudtak kialakí­tani.

A második félidőben szépen lassan a teljes támadószekció kicserélődött: a szünetben beállt Marco Djuricin, később követte őt Bognár István, Varga Roland és Kundrák Norbert is. Bár az osztrák csatár többet találkozott a labdával, mint az első 45 percben Böde, a Fradi mégis veszélytelenebbnek mondható az első félidőben látotthoz.

Dibusz Dénesnek, a magyar csapat kapusának néha ugyan nagyot kellett védenie, hogy megmentse csapatát a góltól, összességében viszont nem játszott sokkal veszélyesebben Sparta.

A Ferencváros a csehek elleni 0–0-val zárta a valenciai edzőtáborozását, február 4-én pedig már itthon lép pályára a szlovákiai Eperjes elleni felkészülési mérkőzésen.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Jól védekeztünk ma, jó látni, hogy az új játékosokkal is egyre jobban működik a védekezésünk. Sternberg ma nem tudott játszani, de Leandróval, majd Botkával a bal oldalon is jól működött a hátsó alakzat. A stabil védekezésből épí­tkezve pár szép helyzetet is kidolgoztunk, és értékes döntetlent játszottunk egy erős ellenféllel szemben. De az eredménytől függetlenül is pozití­v volt a mérkőzés képe: keményen küzdöttünk, sok párharcot nyertünk meg. A jövőben törekednünk kell arra, hogy kicsit többet birtokoljuk a labdát. Ma sok hosszú indí­tással próbálkoztunk, a Sparta sokszor keményen letámadott minket. Nagyszerű teszt volt ez a meccs az edzőtábor zárásaként.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és a Ferencváros és a Sparta Praha hivatalos honlapja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2017.I.31. Ferencváros – Sparta Praha: 0-0 bejegyzéshez

 • A Sparta 9 játékost cserélt ki a Sturm elleni 5-0-ra megnyert meccshez képest.
  A Rapid elleni első félidőt leszámí­tva nem sokat értek az edzőmeccsek.
  Egyelőre Moutari tűnik erősí­tésnek.
  A nyári nemzetközi tétmeccsekre ez vékony keret, mí­g a bajnoki cí­m sorsa a Videoton kezében van. Persze ez az NB I, itt aki kevesebbet hibázik, az örül a végén.
  Reméljük Gera minél hamarabb bevethető lesz.

 • Jó volt látni, milyen stabilan védekezett a csapat -- összeállí­tástól függetlenül -- és hogy ismét a “régi” Dibusz védett. Elöl van még bőven javulni való, ám még í­gy is látszott a “strimen”, hogy a sporik érdekesen í­télték meg a leseket.

 • Összessen a Sparta talí n veszélyesebb Volt, mert egységesebb és összeszokott csapat.

  Jòl lehetett lí tni a hìres “hí romszögek”-et.

  A fiatal Fradi jí tékosok még nem olyan elhatí rozottak (talí n jogosan és nem ok nélkül is féltették a lí bukat az elég elhatí rozott Sparta védôkel szemben).

  Az FTC nem tûnt nekem — persze sok fiatal jí tékosai révén — olyan fegyelmezettnek, mint a cseh csapat. Példí ul a Cseheknél egy ferencví rosi tí madòra, olykor két, hí rom jí tékos is jött.

  De itt nem az Volt a lényeg, hogy okvetlen gyôzni kell, hanem, hogy összeszokjon a csapat.

  A fiatalok közt ùjbòl Botka és Bogní r tûntek ki, de Kundrí knak is voltak egy néhí ny jò megmozdulí sai is.

  Csonka jobban jí tszott, mint még a Slovanec ellen mérkôzésen.

  Kleinheislere jòl vigyí ztak, mégis sikerültek neki kitörései. Ez jò jel a Fradi szí mí ra, amikor egy hatí rozottan védekezésre beí llìtott csapatal kell kûzdenie.

  Elsô benyomí som, hogy ez a Sparta elleni meccs nem Volt olyan lí tví nyos, mint a Rapid elleni.

  De ez a benyomí s bizonyí ra megví ltozna, ha még egyszer megnézném a meccset.

  A Rapid és az FTC jí tékstilusa inkí bb hasonlìtott egymí séra mint a Spartara.

  Talí n ez azzal is van összefügésben, hogy mindkét zöld-fehér csapat jelenleg hasonlò problémí kal küzközdik.

 • PERCRŐL PERCRE
  2. FÉLIDŐ
  Véget ért a mérkőzés!
  86. perc: az egyik cseh óriásit lőtt, 25 méterről. A kemény löketet Dibusz nagyot vetődve védte.
  80. perc: Dilavert kellett ápolni, nem is folytatja az osztrák játékos. A helyére Csernik Kornél érkezett.
  78. perc: Varga léphetett volna meg a jobb szélen, de nem volt elég gyors, í­gy ketten is utolérték, és szerelték.
  73. perc: egy távoli Sparta-próbálkozást védett Dibusz.
  70. perc: Djuricin közeli lövése elakadt egy védőben. Túl nagy volt a 16-oson beüli népsűrűség.
  69. perc: Djuricin indí­totta Vargát, a cseh védő azonban megelőzte a magyar játékost.
  63. perc: Kundrák jól cselezett a balon, a kapu elé tett labda leragadt Djuricinnál, nem tudott lőni a csatár.
  60. perc: ez a félidő a csehekről szól egyelőre, bár nem tudnak ők sem helyzetet kialakí­tani.
  58. perc: Varga Roland, Bognár István, Kundrák Norbert és Csonka András lépett pályára. Lejött Hüsing, Hajnal, Radó, Kleinheisler.
  50. perc: a félidő első 5 percében még nem nagyon jött ki a saját térfeléről a Fradi.
  46. perc: a szünetben Böde helyett Djuricin állt be, Amadout pedig Lovrencsics váltotta.
  Elkezdődött a második játékrész!
  1. FÉLIDŐ
  Véget ért az első félidő!
  42. perc: valamivel több, mint 20 méterről, majdnem középről végezhetett el szabadrúgást a Sparta. A lövés végül a sorfalban álló cseh játékost találta el. Erre kár volt ilyen sokat készülni.
  Az utóbbi percekben is a Sparta birtokolta a labdát, de a Fradinak is volt egy-két jobb megindulása.
  33. perc: Kleinheisler szerzett labdát, majd húsz métert futott a védője elől, mielőtt az szabálytalanul megállí­totta volna. A 16-os sarkától elvégzett szabadrúgást elrontotta a Fradi, még kapuralövés sem lett belőle.
  28. perc: a Praha védője, Kadlec nagyot hibázott utolsó emberként.Az egyensúlyát vesztett hátvédet természetesen simán elnyomta Böde, és a kapura tört. Kadlec a hibáját javí­tandó utolérte a magyar csatárt, és belelépett a lövésbe.
  24. perc: a mérkőzés első szögletét végezték el a csehek. Egy jól sikerült figura végén Lafata lőtt laposan, Dibusz azonban résen volt. A kipattanóból is helyzet lett, abba viszont már nem kellett beleavatkoznia a magyar kapusnak.
  22. perc: az utóbbi percekben inkább a Sparta birtokolta a labdát, de helyzetet nem alakí­tottak ki.
  17. perc: ezúttal Kleinheisler indult lesről, az FTC-nél ez már a harmadik ilyen alkalom. Nagyon gólt akar szerezni a Fradi.
  14. perc: az egyik cseh játékos lövését/passzát Dibusz szedte fel a földről.
  11. perc: kezdeti tanácstalanság után Csukics remek labdával indí­totta Amadout. A balon elfutó nigeri kapu elé tett passzáról Böde lemaradt, a hosszún érkező Radó azonban kapura lőtt, de próbálkozását fogta a csehek kapusa. Szép játék volt.
  7. perc: a csehek játékosa próbálkozott távolról. Nem tévedett sokat, a jobb felső mellé csavart.
  5. perc: az utóbbi percekben átvette az irányí­tást a Fradi, Amadou kétszer is meglépett volna, egyszer szabálytalanul rázta le a védőjét, a második alkalommal pedig lesen találta a labda.
  1. perc: A Sparta kezdte a meccset. Botka egy ütközés után már az első percben a földön maradt. Nem tűnik súlyosnak a sérülése, a védő folytatni tudja a játékot.
  Elkezdődött a mérkőzés!
  Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Ferencváros–Sparta Praha labdarúgó felkészülési mérkőzés online tudósí­tásában! Hamarosan kezdünk!

  ELŐZMÉNYEK

  A Ferencváros január 23. és február 1. között Spanyolországban edzőtáborozik . A zöld-fehérek korábban már megmérkőztek a Rapid Wiennel, melytől 1–0-ra kikaptak, a Slovan Libereccel pedig 3–2-t játszottak, a csehek javára.

  Az FTC aktuális ellenfele, a Sparta Praha a cseh élvonal 3. helyén áll, az Európa-ligában pedig még mindig versenyben van – a legjobb 32 között az FK Rosztovval került össze.

  A Fradi vezetőedzőjével, Thomas Dollal az edzőtábor utolsó napjaihoz érkezve a fradi.hu készí­tett terjedelmes interjút, melyben a német mester az edzőtáborban folyó munkáról, Gera Zoltán hiányáról, az újonnan érkezőkről, az edzőmeccsekről, a tavaszi célokról, az egészséges rivalizálásról beszélt.

  A Ferencváros edzőtáborozó kerete:
  Kapusok: Dibusz Dénes, Holczer Ádám, Varga Ádám
  Mezőnyjátékosok: Batik Bence, Bognár István, Botka Endre, Böde Dániel, Vladan Csukics, Csernik Kornél, Csonka András, Emir Dilaver, Marco Djuricin, Hajnal Tamás, Oliver Hüsing, Kleinheisler László, Julian Koch, Kundrák Norbert, Lakatos István, Lovrencsics Gergő, Leandro, Michal Nalepa, Radó András, Rju Szung Vu, Janek Sternberg, Varga Roland, Amadou Moutari

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ