2017.II.11. MK, Ferencváros – Bp. Honvéd: 2-1

NS-20170212-01-20170211Jár a dicséret! Remek meccsel kezdte az évet az FTC és a Honvéd

Eldönthette volna a továbbjutást Moutari és Leandro góljával a Fradi, Lanzafame azonban szépí­tett a végén.
A Ferencváros 2–1-re legyőzte a Budapest Honvédot első, 2017-es tétmeccsén, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A vezetést az új igazolás, Amadou Moutari szerezte meg, majd Leandro is betalált, a találkozó végén pedig Davide Lanzafame szépí­tett. Ezzel Thomas Doll együttese egygólos előnnyel várja a visszavágót.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – A hétvégén majdnem a teljes keret rendelkezésre áll, többen felépültek sérüléseikből. Az új játékosaink gyorsan beilleszkedtek a csapatba. A valenciai edzőtábor szempontjából pont jókor érkeztek, hiszen í­gy napi 24 órát együtt tölthettek az új társakkal, ez pedig mindenképpen segí­tett abban, hogy megismerkedhessünk velük. Úgy érzem, minőségi változások történtek a csapatban, ez pedig elengedhetetlen a tavaszi szezonunk sikerességéhez. Nagyon fontos a Honvéd elleni kupamérkőzés, mert egyáltalán nem mindegy, hogyan sikerül az indulás. Egy olyan csapatnál, mint amilyenünk most van, ez nagyban meghatározhatja az idény többi részét. Ezt az öt heti szünetet arra használtuk fel, hogy mindenre felkészüljünk. Azoknak a hibáknak a javí­tásán dolgoztunk, amik az ősszel sűrűn előfordultak. Remélem, ennek az eredményét már szombaton is viszontláthatjuk. Jó előérzetem van, mert az edzések alapján mind koncentrációban, mind minőségben sokat fejlődtünk. Biztos vagyok benne, hogy egészen más Ferencvárost láthatunk már szombaton, mint a szezon eddigi részében.

A mérkőzés:

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Ferencváros — Bp. Honvéd: 2-1 (1-0)
Groupama Aréna, 6.817 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Albert, Buzás; tartalékjv.: Karakó)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Koch, Leandro, Sternberg – Gera Z., Dilaver – Moutari (Radó, 85.), Kleinheisler (Hajnal, 79.), Djuricin (Lovrencsics, 88.) – Böde
kispad: Holczer, Hüsing, Varga R., Bognár I.
vezetőedző: Thomas Doll

Bp. Honvéd: Gróf – Ikenne-King, Lovric, Kamber, Laczkó (Baráth, 52.), Holender (Kabangu, 55.) – Gazdag (Vasiljevic, 79.), Hidi, Nagy G. – Lanzafame, Eppel
kispad: Horváth A., Koszta, Bobál D., Zsótér
vezetőedző: Marco Rossi

Gól: Moutari (32.), Leandro (51.) illetve Lanzafame (88.)
Sárga lap: Botka (45.), Djuricin (54.), Leandro (81.) illetve Laczkó (50.), Lovric (54.)

20170211-honved-moutari-2Öt új igazolás is ott volt a Fradi kezdőcsapatában! Botka Endre épp korábbi klubja ellen mutatkozhatott be tétmeccsen a zöld-fehéreknél, rajta kí­vül Kleinheisler László, Julian Koch, Amadou Moutari és Janek Sternberg is pályán volt a kezdő sí­pszónál. A Honvéd két csatárral, Eppel Mártonnal és Davide Lanzafaméval rohamozott, ám Marco Rossi öt védővel küldte fel az övéit.

Panaszkodni nem lehetett okunk, nagyszerű iramban kezdődött meg a találkozó. Az ötödik percben Böde Dániel lőtt az oldalhálóba, majd a következő támadásnál Hidi Patrik gyönyörű lövését Dibusz Dénes védte pompás bravúrral, a szöglet után pedig Eppel Márton fejelt kevéssel mellé.

Az első tí­z perc nagy lendülete egy picit alábbhagyott egy rövid ideig, ám aztán a 24. percben Marco Djuricin szöglete után Böde kevéssel rontott, nem sokkal később pedig Kleinheisler első villanásáról, egy kiváló passzról maradt le éppen csak.

Jól jellemzi a meccset, hogy többször is az egyik oldali ziccerre ziccer jött a másik oldalon is. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor Hidi lövése megpattant Kochon, Leandro pedig a gólvonalról tisztázott.

Hat perccel később megszületett az első találat, mindkét csapat játékában benne volt a gól, de a hazaiak szerezték meg a vezetést. Moutari góllal debütált: szemfülesen (igaz, a felkarját is használva) szerzett Laczkó Zsolt elől labdát, kilépett vele, majd nem hibázta el a ziccerét (1–0).

20170211-honved-leandro-goljaMég mindig van mit í­rni az első félidőről, melynek a vége is nagyon izgalmas volt. Előbb Lanzafame hibázott kevéssel szép csel és ballábas lövés után, majd Eppel fejelt lécre egy szabadrúgást követően, az ellentámadásnál pedig Moutari is a lécet találta el! Nagyszerű első félidő volt!

A Honvéd rosszabbul kezdte a második félidőt, mint az elsőt, egy Fradi-szögletet követően Koch fejelt, azután még tisztázott a Honvéd-védelem, de Gera visszafejelte a labdát, Leandro pedig a kapuba csúsztatott (2–0).

A Fradi eldönthette volna a továbbjutást, ha megtartja vagy növeli előnyét. Utóbbira is volt lehetősége, mivel Moutari kiválóan futballozott, s az egyik felfutását és passzát követően Böde lövését védte hatalmas bravúrral Gróf Dávid. A 89. percben a hazaiak számára jött a feketeleves: a szöglet utáni Eppel-csúsztatásból Lanzafame közelről a kapuba bombázott (2–1).

Ha a Fradi í­gy játszik a visszavágón, nem lehet gondja a továbbjutással, de a Honvédnak is megvoltak a lehetőségei, az idegenben szerzett góljával pedig megmaradt az esélye, hogy bejusson a legjobb nyolc közé.

További képek: fradi.hu, Bakai Gusztáv, Farkas ZsoltSas Gábor

Nyilatkozatok:

20170211-honved-villanyujsagThomas Doll: — Nagyon jó meccset játszottunk, mindkét csapat odatette magát. A Honvéd és mi is nagy iramot diktáltunk, mindkét kapu előtt nagy helyzetek alakultak ki. Amikor birtokoltuk a labdát, akkor remekül játszottuk meg a széleket. Ugyanakkor a jövőben okosabban kell viselkednünk, nem szabad kihagynunk ennyi helyzetet, és a visszazáráskor, a kontráknál fegyelmezettebbnek kell lennünk. Azt is be kell vallani, bizonyos helyzetekben egyszerűen csak szerencsénk volt, hogy nem kaptunk gólt. A harmadik találatunkat is meg akartuk szerezni, de ehelyett jött egy olyan szituáció, amikor nem figyeltünk a végén… Emiatt nem tudom, hogy örüljek-e, vagy sem… Ingadozik e téren a véleményem… A fiúk jól dolgoztak, jó meccset játszottak. Nyilvánvaló, hogy nem akarjuk kiengedni a kezünkből a továbbjutást, ismét döntőt akarunk játszani a csodálatos stadionunkban.

Marco Rossi: —  Jó iramú, jó ritmusú mérkőzés volt. Több helyzetünk volt, mint a Ferencvárosnak. A pályán mindig képesek vagyunk egyéni hibákat elkövetni. Sajnos ez ma is í­gy volt. A futball, ahogy az élet is tele van hibákkal. A legtöbb hibát az edző követi el, hiszen ő állí­tja össze a csapatot. Az első gólnál két olyan játékos hibázott, akitől az ember nem várta, hiszen felkészült labdarúgók. Kambernek nem szabadott volna oldalpasszt adnia, Laczkónak nem szabadott volna figyelmen kí­vül hagynia, hogy betámadják őt, játékvezetőnk pedig jobban kellett volna figyelni, hogy észrevegye a kezezést. Nem szabad azonban a két játékos nyakába varrni a vereséget. A csapat keményen küzdött, letámadott, a fiúk teljesí­tményével elégedett vagyok, az eredménnyel természetesen nem. Szeretném megköszönni a kispesti szurkolóknak, hogy leszurkolták a hazaiakat, az ő hangjukat lehetett végig hallani a meccsen. Örülök, hogy értenek a focihoz, látták azt, hogy mit akarunk játszani, mit akarunk megvalósí­tani, látták az igyekezetet, a bizalmuk töretlen volt felénk. Bí­zhatnak is, mert még van egy visszavágó, a Ferencváros ugyan nehéz ellenfél, de mi mindent meg fogunk tenni a továbbjutás érdekében.

Amadou Moutari:

Leandro:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2017.II.11. MK, Ferencváros – Bp. Honvéd: 2-1 bejegyzéshez

 • Azt, hogy a csapat most csiszolòdik össze, nem nagyon lehetett észre venni.

  A fiùk szép meccset jí tszottak.

  Nekem az Amadou (Amadé, Mozart mí sodneve) nagyon jòl tetszett, de Kleinheisler is jòl adogatta a labdí kat Amadou-nak Djuricin-ek és Bödének egyarí nt.

  A védelem szolid benyomí st keltett és szorgalmassan belakapcsolòdtak a tí madí sokban is.

  Botka, érthetô okok miatt, nem tudta megmutatni, hogy mit tud.

  Sajní lom, hogy Radò Andrí s nem jí tszik többet. Mi is lehetne ennek az oka ? Igaz, ô mindig földre kerül, mert az ellenfelei a legtöbb esetben erôsebbek ní la, de azért ha meg tud iramodni, Amadou mellett és Vargí val együtt bizonyí ra a leggyorsabbak.

  A Fradi jí téka mindig is gyors jí ték Volt.

  Bizok a toví bjutí sban.

 • Leandro-Honvéd “2:0”. Hiszen kirúgott egy gólba tartó labdát, és befejelte (te jó ég, fejelt ő gólt egyáltalán?) a mienket a Honvéd kapujába.
  Egyébként az újak nekem tetszettek. Kleini és az új csokigyerek kifejezetten tetszettek. A védelem sem volt rossz, de még össze kell szokniuk.
  Amúgy egész jó kis meccs volt, mégjobb lett volna, ha a kispestiek nem szépí­tenek.

 • Megint hagytuk, igaz ezuttal csak “feltérdelni” az ellenfelet…

  Kiütéssel kellett volna nyernünk.
  A visszavágón is 2:1-re nyerünk és MEGYÜNK TOVÁBB !!!

 • Tényleg jó meccs volt, kár volt a bekapott gólért, de reálisan nézve “csak” egy góllal voltunk jobbak, ami ha bajnoki akkor három pontot ér, de itt még izgalmas lehet a visszavágó. Az újakról egy mérkőzés után nehéz véleményt formálni, de Moutari remek igazolásnak tűnik. A sok új játékos miatt néha akadozott az összjáték, de voltak biztató periódusaink is. Továbbra is gondot látok a középhátvéd posztján és valamit kezdeni kéne a balfutó pozí­cióval is, hiszen Djuricin befejező csatár, a többi szélsőnk meg jobblábas: Radó, Lovrencsics, Varga, Moutari.
  Kezdésnek nem volt rossz, de a neheze csak most következik.

 • PERCRŐL PERCRE
  94. perc: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  91. perc: négy perc hosszabbí­tás lesz.
  90. perc: Lovrencsics váltotta Djuricint.
  Ez a gól még sokat érhet a párharc során!
  89. perc: GÓÓÓÓL!!! A szögletet követően Eppel csúsztatott bele a labdába, LANZAFAME pedig közelről a kapuba bombázott. 2–1!
  88. perc: Ikenne-King jobb oldali beadását Dilaver fejelte ki, nagyot mentett a bosnyák.
  84. perc: Moutarit Radó váltotta.
  82. perc: több Honvéd-kí­sérlet, mindet megúszta a Fradi, végül Hidi lőtt mellé.
  81. perc: Leandro buktatta Ikenne-Kinget, sárga lap.
  80. perc: Vasziljevics váltotta Gazdagot az egyik oldalon, mí­g a másikon Hajnal Kleinheislert.
  73. perc: Sternberg indí­tása után Djuricin lesen.
  Kleinheislert cukkolja egy kicsit a vendégtábor, azt kérdezik tőle, hogy megy neki a német nyelv…
  67. perc: GRÓF! Moutari ment el nagyon szépen Baráth mellett a jobb oldalon, középre lőtt labdáját Böde húzta egyből kapura, Gróf hatalmas bravúrral mentett.
  65. perc: Hidi lőtt í­géretes szabadrúgás-pozí­cióból nagyon fölé.
  64. perc: Lanzafame cselezgetett, de nem talált lövőhelyzetet, í­gy Kabanguhoz passzolt, akinek lövését blokkolták, majd a támadó szabálytalankodott
  63. perc: Djuricin lépett ki a jobb oldalon, középre tett labdájára azonban nem érkezett társ.
  60. perc: Djuricin cselezgetett a jobb oldalon, majd lőtt, kí­sérlete meg is pattant, í­gy Gróf könnyedén védte.
  57. perc: Holender helyett Kabangu a pályán.
  55. perc: Djuricin szerzett gólt – lesről. Nem adta meg a játékvezető.
  54. perc: Djuricin és Lovric kapott össze egymással, sárga mindkettejüknek.
  53. perc: Laczkó helyett Baráth a pályán.
  52. perc: GÓÓÓÓL!! A szögletet követően Koch fejelt, azután még tisztázott a Honvéd-védelem, de Gera visszafejelte a labdát, LEANDRO pedig a kapuba csúsztatott. 2–0!
  51. perc: Leandro szabadrúgása elakadt a sorfalban.
  50. perc: Laczkó rántotta le Bödét, sárga lap.
  49. perc: Hidi lövését védte Dibusz.
  46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!
  Nincs csere a szünetben.
  Jár a dicséret, kiváló első félidőt láthattunk!
  45+2. perc: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+1. perc: LÉC A MÁSIK OLDALON IS! Moutari lépett ki a jobb oldalon, duplázhatott volna, lövése azonban a lécen csattant!
  45. perc: LÉC! A szabadrúgás után Eppel fejelt kapura szabadon, Dibusz mozdulni se tudott, de a kapufa mentett.
  45. perc: nem az első Botka-fault, ezért már járt a sárga lap.
  43. perc: Dilaver indí­tására mélységből indult Kleinheisler, í­gy nem volt lesen, középre lőtt labdáját azonban kivágták a Honvéd-védők.
  Inverz szélsők a Fradinál: Moutari és Djuricin helyet cserélt egymással.
  41. perc: í­géretes szögből végezhetett el szabadrúgást Lanzafame, de kí­sérlete elakadt a sorfalban. A szöglet után megint ő veszélyeztetett, egy szép csel után ballal lőtt mellé.
  40. perc: Lanzafame szép keresztlabdáját Ikenne-King vette át remekül, majd lőtt is, Dibusz védett.
  37. perc: Kleinheisler szépen hozta ki a labdát, jól is vette észre Moutarit a jobb oldalon, de hosszú volt az indí­tása. Járt neki a taps ettől függetlenül.
  A gólszerzőt találata után ápolni kellett, Laczkó és Kamber is megrúgta.
  33. perc: GÓÓÓÓÓL!!! MOUTARI szemfülesen szerzett Laczkó elől labdát (igaz, ehhez a felkarját is használta), kilépett vele, majd nem hibázta el a ziccerét. 1–0!
  29. perc: Kleinheisler szögletét Dilaver lőtte mellé.
  27. perc: MAJDNEM OTT VAN A MÁSIK OLDALON IS! Hidi lövése megpattant Kochon, Leandro a gólvonalról vágta ki a labdát!
  26. perc: MAJDNEM OTT VAN! Az első villanás Kleinheislertől! Az irányí­tó kiváló beadásáról éppen csak lemaradt Böde!
  24. perc: BÖDE! Djuricin szöglete után a rövidre érkezett és egyből kapura lőtt az üresen maradt Böde, de nem találta el a kaput.
  22. perc: Djuricin adott kiváló labdát Moutarinak, aki visszaadta volna a feladónak a labdát, ám a védelem figyelt.
  19. perc: Dilaver adta el a labdát, majd buktatta Gazdagot, a bí­ró sí­pja azonban néma maradt.
  „Az idén is szeretnénk valamit nyerni a Honvéddal, erre ezúttal is a kupában van a legnagyobb esélyünk. Persze reálisan nézve nem mi vagyunk Magyarország legerősebb csapata” – nyilatkozta korábban Rossi, éppen az októberi, Ferencváros elleni vereség után.
  17. perc: Lovric buktatta Kleinheislert, majd gyorsan elvégezte a szabadrúgást Leandro, Böde elől Eppel (!) mentett.
  A kezdeti nagy lendület és helyzetözön után kicsit leült a meccs. Vagy jön derült égből a villámcsapás?
  12. perc: egy percen belül másodszor lesen Moutari.
  Egyelőre kiváló a meccs!
  8. perc: Nagy Gergő kapáslövése is csak kevéssel ment mellé!
  7. perc: ÚJABB HONVÉD-ZICCER! A szöglet után Lovric és Eppel is fejelni tudott, centikkel ment mellé!
  6. perc: HOPPÁ! Hidi gyönyörű távoli lövése a jobb felső sarok felé tartott, Dibusz azonban pompás védéssel hárí­tott!
  5. perc: HELYZET! Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Djuricin nem tudta jól átvenni a labdát, ami í­gy Böde elé került, a center azonban nem találta el a kaput, oldalháló lett.
  4. perc: Dilaver rúgta meg Gazdagot, szabadrúgás a jobb oldalról. A beí­velést Dibusz könnyedén lehúzta.
  3. perc: Djuricin kapott jó labdát, de lesen volt és nem is tudta jól átvenni.
  2. perc: Leandro indí­tása hosszú a jobb oldalon Moutarinak.
  Kezdjük is a találkozó egyik legnagyobb pikantériájával, Botka Endrével, aki a riválishoz igazolt a télen, ezt pedig a Honvéd-szurkolók nem fogadták nagy örömmel, már a találkozó előtt is kifütyülték és rigmusokkal találták meg.
  1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  SZÓLJON HOZZÁ, KOMMENTELJEN ITT!
  Már a pályán a csapatok, hamarosan kezdünk!

  A Honvéd-tábor
  „Nem szeretném túlzásba vinni a Honvéd elemzését, a héten a futballistáimmal beszéltünk róluk eleget. Ismerjük, tudjuk a gyenge és erős pontjait az ellenfélnek, a házi feladatot megcsináltuk, nem hinném, hogy nagy meglepetés érhet bennünket. Sejtem, milyen játékrendszerben lépnek pályára a honvédosok, persze aztán a kezdő sí­pszó pillanatában majd meglátjuk, valóban í­gy van-e. Arra kértem a játékosokat, mi leginkább magunkra koncentráljunk. Akkor járunk a legjobban…”
  „Remélem, izgalmas, szórakoztató kilencven perc lesz, és mi nyerünk! Marco Rossival kölcsönösen tiszteljük egymást, annak idején évekig futballoztam Olaszországban, tudom, milyenek az ottani emberek. Marco Rossinak pedig kijár a tisztelet, Kispesten sokszor nehezebb anyagi körülmények között is kihozza a maximumot a csapatból. Biztos vagyok benne, ezúttal is szoros mérkőzést játszunk.”
  „Nem bánom, hogy éles mérkőzéssel kezdődik az év. Már csak azért sem, mert úgy látom, a héten ettől még csak motiváltabbak voltak a labdarúgók az edzéseken. Mindenki a csapatba akart kerülni, mindenki úgy hajtott a tréningeken, mintha az élete múlna rajta. Ebből csak hasznot húzhatunk. Jó megérzéseim vannak az előttünk álló idénnyel kapcsolatban.”
  „A télen sokat léptünk előre, novemberben, decemberben leginkább a tempóval volt gondunk, akcióban, gondolkodásban a tavasszal mindenképpen gyorsabbnak kell legyünk. Az pedig számomra igazából mindegy, hogy ötödik, vagy hatodik sebességi fokozatba kapcsolunk, a lényeg, hogy az őszihez képest lendületesebbek legyünk” – mondta Thomas Doll a Nemzeti Sportnak.
  Öt új igazolás is ott van a Fradi kezdőcsapatában! Botka Endre épp korábbi klubja ellen mutatkozhat be tétmeccsen a zöld-fehéreknél, rajta kí­vül Kleinheisler László, Julian Koch, Amadou Moutari és Janek Sternberg is pályán lesz a kezdő sí­pszónál.
  Véget ért már néhány mérkőzés az MK-nyolcaddöntő első találkozóiból, ezekről bővebben IDE KATTINTVA olvashat!
  KÖSZÖNTJÜK KEDVES NÉZŐINKET A FERENCVÁROS–HONVÉD MAGYAR KUPA-MÉRKŐZÉS ÉLŐ TUDÓSíTÁSÁBAN! HAMAROSAN KEZDETÉT VESZI A TALÁLKOZÓ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ