2017.II.25. Ferencváros – Videoton: 0-0

A Honvéd lett a Ferencváros–Videoton rangadó nyertese

Nem bí­rtak egymással a felek a Groupama Arénában, a tabella élére ugrottak a DVSC-t legyőző kispestiek.
A tavalyi és a tavalyelőtti aranyérmes „bajnoki döntőjén” nem született gól a labdarúgó NB I 21. fordulójában.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Az elmúlt időszakban tényleg több nagy meccset játszottunk a Videoton ellen. Mindenki emlékezik a Vidi elleni kupadöntőre, ahol nagy arányban nyertünk, pedig a szünetben akár ők is vezethettek volna ellenünk kettővel. A Vidiből, személyisége miatt Juhász Rolandot tudnám kiemelni. Ő a Videotonban olyan szerepet tölt be, mint nálunk Gera Zoli, összetartja és vezére a csapatának. Tudjuk, hogy melyik poszton milyen ellenfelünk lehet. A Videoton a magyar bajnokságban a legtöbb gólt szerezte, nagy hiba lenne, ha nem foglalkoznánk ezzel. Nagyon fontos, hogy a védekezés területén mit csináljunk, hogyan álljunk fel. Felkészültünk, de a legtöbb figyelmet mégis a saját játékunkra fordí­tjuk. Vannak még nyitott kérdőjelek, a kezdőcsapat szombaton fog eldőlni, mivel meg kell várni az edzéseket. Ott sokat fogunk látni. Gera Zoli visszatérhet, Vladan Cukic büntetése is letelt, de Michal Nalepa is újra gyakorolhatott. Koch még egy picit küzd a vállával, még egy kis türelemre van szüksége. Meglátjuk, hogy tud-e az utolsó edzésen gyakorolni. Ettől függetlenül elmondhatom, hogy mindenki játszani akar! A csapaton belül minden egyes játékos tudja, hogy most kezdődik a hajrá. Csak számolni kell, tizenhárom forduló van, ha jól szerepelünk szombaton, akkor jelentősen megközelí­thetjük a Vidit a tabellán. A másik lehetőséget most nem akarom végigvenni… Az elmúlt időszakban bebizonyí­tottuk, hogy tudunk döntőket játszani. Jó a hangulat a csapat körül, intenzí­v meccsre számí­tok, alighanem a napi forma lesz a döntő. A Videoton nem hat ponttal jobb, mint mi, de a tabella nem hazudik.

Henning Berg: – Az eredmény ellenére is azt mondom, hogy kemény mérkőzésen vagyunk túl az Újpest ellen, amely nagyon jól végződött számunkra. A Ferencváros ellen is nehéz meccsre számí­tok. Az FTC-nek jó csapata van, hat új játékost is igazoltak, nem véletlenül ünnepeltek bajnoki cí­met tavaly, idegenben nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Ősszel 1-1-et játszottunk egy kiegyenlí­tett meccsen, úgy gondolom, hogy a mai találkozón is szoros eredmény születik. Az biztos, hogy a legjobb szintünkön kell teljesí­tenünk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. Jó formában várjuk a meccset, mindent megteszünk majd a pályán a győzelemért. Úgy érzem, hogy folyamatosan fejlődik a csapat, jó teszt lesz számunkra a cí­mvédő otthonában játszani, fontos, hogy jól kezeljük az ilyen szituációkat. Igaz, hogy eddig a Groupama Arénában még nem nyert a Vidi bajnokit, de ez csak történelem, ezzel nem foglalkozunk. A jelennel, a jövővel törődünk, az pedig biztos, hogy már nagyon várjuk az esti rangadót.

A mérkőzés:

Ferencváros — Videoton: 0-0
Groupama Aréna, 8.725 néző.
Vezette: Szabó Zsolt (asszisztensek: Berettyán, Georgiou; alapvonali jv.: Iványi, Gyarmati II.; tartalékjv.: Albert)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Hüsing, Leandro, Sternberg – Dilaver – Moutari (Lovrencsics, 68.), Gera Z., Hajnal (Radó, 68.), Kleinheisler (Böde, 79.) – Djuricin
kispad: Holczer, Bognár I., Cukic, Nalepa
vezetőedző: Thomas Doll

Videoton: Kovácsik – Nego, Viní­cius, Juhász R., Stopira – Hadzic, Varga J., Pátkai, Suljic – Scepovic (Maric, 72.), Lazovic (Géresi, 84.)
kispad: Horváth T., Fiola, Bódi, Szolnoki, Kovács I.
vezetőedző: Henning Berg

Sárga lap: Sternberg (33.), Botka (71.) illetve Varga J. (37.), Hadzic (55.)

Afféle előrehozott bajnoki döntőként harangozták be a Ferencváros és a Videoton soros rangadóját, és ennek megfelelően szép számban érkeztek a nézők a Groupama Arénába, ahol igen feszült hangulatban játszottak a felek.

Még Kleinheisler László és Marco Djuricin is összeveszett egymással, Thomas Dollnak kellett békí­tenie őket egy rajtaütésszerűen kitört ivószünetben – igaz, ha a mérkőzés elején Leandro és Oliver Hüsing értékesí­ti a maga helyzetét, biztosan nem kerül sor a szóváltásra.

Márpedig helyzetből igen kevés akadt ezen a mérkőzésen, a Videoton szerb duója, Danko Lazovics és Marko Scsepovics gyengén futballozott, Asmir Suljic pedig észrevehetetlenül. Doll a második félidőben Radó Andrást, Lovrencsics Gergőt és Böde Dánielt is pályára küldte Djuricin mellé, kollégája, Henning Berg pedig a múlt héten debütáló horvát válogatott Mirko Maricban, majd Géresi Krisztiánban látta a megmentőt.

Egyik „küldött” sem tudott azonban sokat hozzátenni a találkozóhoz, amely – valljuk meg őszintén – kevés maradandó emlékkel ajándékozta meg a nagyérdeműt, de emlí­tsük meg mindenképpen, hogy Stopira Roberto Carlost idéző pazar lövését zseniálisan tolta ki a léc alól Dibusz Dénes, illetve a meccs nagy részében nemzetközi mércével mérve is magas szinten védekezett a Videoton.

Anel Hadzicé volt a hajrában a „mérkőzéslabda”, ám a légiós célt tévesztett az ötösről – maradt a gól nélküli döntetlen, ezzel a forduló nagy nyertese a három pontot szerző Honvéd lett, amely a tabella élére ugrott.

A zöld-fehérekre a folytatásban is jelentős erőpróbák várnak, szerdán a Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágója a Bozsik-stadionban, jövő hét szombaton pedig az Újpest elleni idegenbeli derbi, mí­g a Videoton éppen a kispestieket, majd utánuk a Diósgyőrt fogadja majd.

További képek: fradi.hu, mlsz.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Két különböző félidőt láttunk. Az első félidőben a játékunkat nem találtam rossznak, taktikailag és a védekezés terén egész jól megoldottuk a feladatunkat. Ha jól emlékszem, akkor abban az időszakban a Videotonnak nem sok lehetősége volt. Jelenleg az átütő erő hiányzik. Túl kevés az, amit a támadás területén teljesí­tünk jelenleg. A második félidőben nagyon hektikusak voltak a támadásaink. Erre nem nagyon volt okunk, mert a Vidi egyébként nem helyezett nagy nyomást ránk. Nem volt az az érzésem, hogy a mai meccset egy kidolgozott akcióval meg tudjuk nyerni… A játékosok a védekezésben és a középpályán nagyon jól hajtották végre a feladatukat, elől, a támadóknál viszont van hiányérzetem. Hónapokkal, hetekkel ezelőtt az volt a problémánk, hogy nagyon sok egyéni hibánk volt, ezért sok mérkőzést elveszí­tettünk. Ezt a folyamatot sikerült megállí­tanunk, a csapat jól helyezkedik, jól védekezik. Elől viszont sokkal konkrétabbá, agresszí­vabbá kell válnunk, jobban meg kell tartanunk a labdát… Ez nem volt ma elegendő ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést…

Henning Berg: — Nem játszottunk ma azon a szinten, amire képesek vagyunk, ez természetesen valamennyire az FTC érdeme is. A második félidő jobb volt, mint az első, de ennél tudunk jobb produkciót is nyújtani. Egy pontot szerezni itt nem feltétlenül rossz eredmény, de nyerni szerettünk volna, és ugyanúgy a saját játékunkat akartuk bemutatni, mint a többi mérkőzésen. Egy fejlődési folyamatnak az is része, hogy dominálni és nyerni tudjunk az ilyen meccseken is, amikor például a cí­mvédő otthonában lépünk pályára. Minden mérkőzés más és más, a játékosok nem gépek, ilyen a futball – egyszer fent, egyszer lent. A Ferencváros sok jó dolgot csinált ma, de gólt ők sem szereztek. A második játékrészt talán már irányí­tani tudtuk, több lehetőségünk is volt, de igazán nagy gólhelyzetet mi sem tudtunk kialakí­tani.

A 21. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Danilovic (DVSC) 7 – Kulcsár D. (Paks) 7, Gévay (Paks) 7, Juhász R. (Videoton) 7, Szabó J. (Paks) 7 – Papp K. (Paks) 7 – Balogh B. (Újpest) 6, Kanta J. (MTK) 6, Bertus (Paks) 7 – Kolomojec (MTK) 6, Eppel (Bp. Honvéd) 7
A forduló játékvezetője: Andó-Szabó Sándor (Haladás – Újpest) 9 – Ring György, Tóth II. Vencel, Szilasi Szabolcs, Németh Ádám

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2017.II.25. Ferencváros – Videoton: 0-0 bejegyzéshez

 • Nincs mit í­rni a tegnapi mérkőzésről.Arról viszont igen,hogy ez a Fradi milyen stí­lusban futballozik Ilyen közönséges, primití­v viselkedés, ami tegnap történt,az szerintem megbocsájthatatlan.Ide jutott a Fradi,hogy egy külföldi játékos a saját csapattársát félrelöki.Az elmúlt időszak legnagyobb csalódása ez a Djuricin és nem csak mint labdarúgó,hanem most már emberként is.Semmilyen veszteség nem éri a csapatot,ha szerződést bontanának vele.Még í­gy is marad két-három birkózó a csapatban.ha ez az edzőnek és egyes szurkolóknak tetszik.Fájó szí­vvel látom,hogy hétről-hétre leépül az egység Az egyetlen vigasz,hogy Gera Zoli megpróbál mindent,hogy talpon maradjanak.Minden mérkőzés előtt,félve nézem a játékoskeretet,és csak akkor sóhajtok fel megkönnyebbülve,ha azokat nem látom akik nem a Fradiba valók.Ezek közé fog kerülni a Djuricin is.A Lacit meg nem hagyom bántani,mert lehet,hogy nem egy észlény,de egy tehetséges jó futballista,ne vegyék el a kedvét és az önbizalmát.Hol van a Ryu ? jó játékosok nem kellenek ? Szerintem szezon végére a 6-7-ik hely garantált Hajrá Fradi !

 • PERCRŐL PERCRE

  90+2.
  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  90+2.
  PERC
  Böde korábbi 21 Vidi elleni meccsén lőtt pedig 6 gólt, adott 4 gólpasszt, Bognár kilenc mérkőzésen összehozott három kanadai pontot a mai ellenféllel szemben.
  90+2.
  PERC
  De miért nem lépett pályára Bognár István és Kovács István, amikor nyilvánvalóvá lett, hogy ma hiányzik a kreativitás a támadójátékból?
  90+2.
  PERC
  A három pontot szerző Honvéd lett a forduló nagy nyertese, amely a tabella élére ugrott.
  90+2.
  PERC
  A zöld-fehérekre a folytatásban is jelentős erőpróbák várnak, szerdán a Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágója a Bozsik-stadionban, jövő hét szombaton pedig az Újpest elleni idegenbeli rangadó, a Videoton pedig éppen a kispestieket, majd utánuk a Diósgyőrt fogadja.
  90+2.
  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+6.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+1.
  PERC
  Lovrencsics jobb oldali beadását remekül söpri ki a kapu elől becsúszva Nego! Djuricin ismét hiába érkezett.
  89.
  PERC
  Három perc a ráadás.
  86.
  PERC
  HAZDIC! Az ötösről jobbal a kapu fölé vágja Maric jobb oldali beadását. Leandro és Hüsing nem állt a helyzet magaslatán…
  85.
  PERC
  Radó jobbal nagyon a léc fölé méri 21-ről Viní­cius rossz felszabadí­tó fejesét.
  82.
  PERC
  Lazovics Géresi Krisztiánnal pacsizhat.
  81.
  PERC
  Kovácsik szépen mozdul ki Djuricin bal oldali beadására.
  80.
  PERC
  Bernd Storck is a helyszí­nen tekinti meg a rangadót.
  80.
  PERC
  Scholes helyére Böde állt be. így értékelt sommásan a vidi.hu.
  78.
  PERC
  Kleinheislert Böde Dániel váltja, az utolsó hazai csere.
  77.
  PERC
  Lovrencsics ballal a bal alsó mellé lő 19-ről, Kovácsik vetődve biztosí­t.
  76.
  PERC
  A szerb kornere most is nagyon rossz, kifejeli Kleinheisler.
  75.
  PERC
  A sértett lő jobbal kapura, a labda Djuricin fejéről a bal alsó mellé pattan.
  74.
  PERC
  Hüsing felrúgja Lazovicsot a 16-os előtt.
  72.
  PERC
  Szerb válogatottat horvát válogatott vált.
  71.
  PERC
  Scsepovicsnak nem ment ma, Mirko Maric váltja. Aki gólpasszal debütált a múlt héten.
  71.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  70.
  PERC
  Botka Endre kap sárgát Viní­cius ellökéséért.
  70.
  PERC
  Dibusz variál egy kicsit Suljic előtt, de felveszi végül a labdát. Majdnem ráfázott a kapus!
  69.
  PERC
  A Videoton, noha hátrányba került az első tavaszi fordulóban az Újpest ellen, végül 5–1-es győzelemmel kezdte a szezont. Vendégként ugyanakkor szeptember 24. óta mindössze egyetlen mérkőzését, a Debrecen elleni tudta megnyerni. Igaz, azóta csupán Diósgyőrben nem szerzett gólt. A székesfehérváriak 2003 óta mindössze két bajnoki mérkőzést veszí­tettek a Ferencváros vendégeként, mindkettőt 2015-ben (mlsz.hu).
  69.
  PERC
  A forduló rangadóján a cí­mvédő találkozik a listavezetővel. A Fradi megnyerte eddigi egyetlen 2017-es hazai tétmeccsét, 2–1-re győzött a Bp. Honvéd ellen a Magyar Kupában. A bajnokságban ellenben „csak” döntetlenre végzett Debrecenben. Thomas Doll együttese a legutóbbi hat bajnoki mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni. Ebből már következik, hogy a hazai mérlege sem olyan jó, mint volt a 2015–2016-os szezonban, július 30., a Diósgyőr elleni 6–2 óta a nyolc mérkőzéséből csak hármat nyert meg. A Groupama Arénában tavaly március 12. óta mindössze egy bajnoki találkozón, a sereghajtó Gyirmót ellenin maradt kapott gól nélkül.
  69.
  PERC
  Djuricin húszméteres, jobblábas lövését elcsí­pi a jobb alsó előtt a vetődő Kovácsik.
  67.
  PERC
  Hajnalt pedig Radó András.
  67.
  PERC
  Moutarit Lovrencsics Gergő váltja a hazaiaknál.
  67.
  PERC
  Kleinheisler Nego lába között sarkaz Sternberghez, de ment Viní­cius.
  66.
  PERC
  Ma nem lehet panaszuk senkire.
  66.
  PERC
  A Ferencváros labdarúgócsapata a honlapján nyilvánosságra hozta azt a levelet, amelyet Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója küldött el a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) számára, és amely a klub javaslatait tartalmazza a játékvezetői rendszer megreformálására.
  63.
  PERC
  Kettős csere lesz a hazaiaknál.
  62.
  PERC
  A szögletet kifejeli a kapu elől Gera, Lazovics ellen légi párbajt nyerve. A szerb levonja a konzekvenciákat, a következő sarokrúgást ő végzi el. Előtte Botkát kell ápolni.
  62.
  PERC
  Pátkai lövését blokkolja a 16-os előtt Dilaver, erre már Hadzic is visszatér, majd Suljic cselezget Botka oldalán, de ment előle a védő, kornerre. A földön fekve.
  60.
  PERC
  Okosan gyilkolja a játékot a Vidi, most Hadzic kér ápolást, Kleini és Sternberg röptette meg közös erővel.
  56.
  PERC
  Kleinheisler jobb oldali beadását elpiszkálja az ötösön Djuricin elől Viní­cius, szép mentés!
  53.
  PERC
  Anel Hadzic odalép Hüsing bokájára, sárga ez is.
  51.
  PERC
  Botka passzából Moutari vérhólyagot rúg a labdába, jobbal lendí­t, ballal meg felszabadí­t saját maga elől kirúgásra… Elképesztő jelenet!
  50.
  PERC
  Kleinheisler bodicsekeli Hadzicot, szabadrúgás, de mostanában ezeket is hátrafelé teszegeti a Vidi.
  49.
  PERC
  „Mi vagyunk a jobbak, ez nem is lehet kérdés – mondta a meccs előtt Stopira, a Videoton zöld-foki-szigeteki légiósa. – A legutóbbi idényben a Ferencváros volt a bajnok, most nem engedhetjük ki a kezünkből az elsőséget. A tabella élén állunk, szeretnénk ott is maradni. Az ilyen szituációkra mondják, a játékos nem is kí­vánhat jobbat, hiszen a bajnoki cí­met már csak mi bukhatjuk el. Ha legyőzünk mindenkit, ha magunk mögött tartjuk a vetélytársakat, mi maradunk az élen. A sorsunk a saját kezünkben van.”
  48.
  PERC
  Stopira kapura lő a 16-os elől, de pontatlanul.
  46.
  PERC
  Stopira jobb oldali megabedobása Hüsingé.
  46.
  PERC
  Stopira meg majdnem gólt lő, balról ballal majdnem a léc alá bombáz, de Dibusz parádésan védett. Roberto Carlos és Iker Casillas az NB I-ben!
  46.
  PERC
  Ha marad itt az iksz, akkor a Honvéd nyeri ezt a meccset és a fordulót is.
  46.
  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ
  Legalábbis általában, mert ma nagyon gyengén muzsikál a szerb duó.
  FÉLIDŐ
  Nos, Danko Lazovics és Marko Scsepovics eddig összesen tizenhat gólt szerzett az NB I idényében, előbbi hetet, utóbbi kilencet, Scsepovics az Újpest ellen 5–1-re megnyert meccsen duplázott. Hogy a zöld-fehérek hátsó sora milyen taktikával próbálja feltartóztatni a szerb duót, nem tudni, az ellenben biztos, arra nagyon kell ügyelniük, hogy a két légiós ne jöjjön lendületbe, és a lehető legkevesebbszer forduljon kapura. Ha ugyanis lőtávolon belül vannak, és a kapu felé vezető út szabadon marad, nyomban tüzelnek. Ami külön veszélyt jelenthet a hazaiak számára, hogy a zöld-fehérek hátsó alakzata finoman fogalmazva sem nevezhető összeszokottnak, a Videoton ellen harmadszor játszik tétmérkőzést ebben az összeállí­tásban. Márpedig Lazovics és Scsepovics is olyan csatár, aki egy évek óta együttműködő védelemnek is gondot okoz…
  FÉLIDŐ
  Ha valakikre fel kell készülniük a Fradi védőinek, az Danko Lazovics és Marko Scsepovics. A Videoton szerb csatárduója kilencven percen át képes az ellenfél védelmét lekötni, meccset eldöntő mozdulata pedig bármelyiküknek akadhat.
  FÉLIDŐ
  NÉZZÜK, HOGYAN HANGOLT A RANGADÓRA GERA ÉS JUHÁSZ!
  FÉLIDŐ
  Ráadásul ikszelt ma a Vasas.
  FÉLIDŐ
  A két csapat egymás elleni találkozója mindkét félnek nagy lehetőséget kí­nál: a zöld-fehérek három pontra megközelí­thetik a listavezetőt, a fehérváriak pedig kilencpontos távolságra kerülhetnek a bajnoki cí­mvédőtől – ez már tetemes előny lenne.
  FÉLIDŐ
  A két csapatkapitány, Gera Zoltán és Juhász Roland a válogatottban egy célért küzdöttek, a hét elején találkoztak is, de azóta nem üzengetnek egymásnak.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Sok pontot elszórt a Videoton vendégként, legutóbbi öt idegenbeli bajnokijából például csak egyet nyert meg (Debrecenben).
  FÉLIDŐ
  A múlt héten duplázó Marko Scsepovics a góllövőlista élére ugrott, 9 találattal első a rangsorban. Az FTC legeredményesebb játékosa, Marco Djuricin 8 góllal holtversenyben a második helyen áll.
  FÉLIDŐ
  A Ferencváros a Groupama Arénában az ősszel a Vasastól és a Pakstól kapott ki, emellett ötször győzött, és háromszor döntetlent játszott. A Videotont az előző kií­rásban hazai pályán bajnokin legyőzte (1–0), Magyar Kupa-meccsen viszont kikapott tőle (0–1).
  FÉLIDŐ
  VÉGET KÖZBEN ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45.
  PERC
  Egy perc lenne a ráadás, de aztán mégsem, mert…
  45.
  PERC
  A hivatalos nézőszámm: 8. 725.
  45.
  PERC
  Ivószünet, alkalmi, közben Doll megpróbálja kibékí­teni egymással Djuricint és Kleinit.
  42.
  PERC
  Nego ment becsúszva az ötös előterében Kleinheisler passzát követően, a meginduló Djuricin elől.
  41.
  PERC
  Lazovics jobbal az égbe lő az ötös jobb sarka elől, Suljic balos beadását követően.
  38.
  PERC
  A múlt heti fordulóban hét légióssal állt fel a Videoton, a kezdőcsapatban szereplő négy magyar közül Juhász Roland, Varga József és Pátkai Máté korábban szerepelt az A-, mí­g Kovácsik Ádám az utánpótlás-válogatottban. Hogy – magyar szinten – mennyire erős a Vidi kerete, az abból is látszik, hogy még a kispadon is zömében válogatott játékosok ültek: Bódi Ádám, Fiola Attila, Kovács István, Szolnoki Roland és a horvát légiós, Mirko Maric már játszott hazája felnőttválogatottjában, mí­g Géresi Krisztián az ősszel az U21-es válogatottban lépett pályára Liechtenstein és Görögország ellen.

  38.
  PERC
  Moutari megindul a jobbon, beadását becsúszva menti Pátkai a rövid sarok és a berobbanó Djuricin elől!
  37.
  PERC
  Botka gyönyörűen szereli a balon Suljicot.
  37.
  PERC
  A szabadrúgás Negóé.
  36.
  PERC
  Varga Józsefé az első sárga, elhúzta Moutari lábát.
  35.
  PERC
  Hajnal közben felrúgja hátulról Vargát, biztos, ami biztos alapon.
  35.
  PERC
  Kleinheisler ad egy rossz passzt, erre összevész vele Djuricin. Doll nem érti.
  33.
  PERC
  A védő Debrecenben hős lehetett volna, de kihagyta ziccerét a végén. Ma már Leandro és Hüsing is majdnem betalált, felkészül Botka?
  32.
  PERC
  Janek Steinbergé az első sárga, a passzoló Nego lábára lépett oda csúnyán.
  32.
  PERC
  Nego futtatja a jobbon Scsepovicsot, aki Hadzichoz passzol, de les.
  29.
  PERC
  LEANDRO! Végre valami, Hajnal jobb oldali szögletét Hüsing Leandro elé fejeli, aki az ötösről ballal feladja a labdát Kovácsiknak. Mi maradt ki, te jó ég?!
  28.
  PERC
  Varga ismét akasztja Kleinheislert, sárga nincs. Egyelőre.
  27.
  PERC
  Van idő számolgatni, a pályán körülményes Fradi-támadások futnak éppen, a Vidi-kontrákra a pontatlan passzok miatt esély sincs.
  26.
  PERC
  A vendégektől Scsepovics ellenben 18-nál, pedig csak augusztus legvégén lett a Vidié, Lazovics hét gólt és ugyanennyi gólpasszt jegyez.
  26.
  PERC
  Kilenc gólnál és hat gólpassznál tart az idényben.
  25.
  PERC
  Djuricin lesre fut a balon. Az osztrák sok kritikát kap, de szórja a gólokat és a gólpasszokat, legalábbis a többiekhez képest szórja.
  22.
  PERC
  A MÁSIK NAGY ÖREG. Gera nyolc meccset ví­vott a Vidivel 2014-es visszatérése óta, gólt ő sem lőtt, és ő is egy gólpasszig jutott.
  22.
  PERC
  A NAGY ÖREG. Juhász 12-szer játszott a Fradi ellen 2004 óta, gólt nem szerzett, csak egy gópasszt jegyez. Csapata ötször nyert, ötször kikapott ezen idő alatt a zöld-fehérektől.
  19.
  PERC
  KAPUFA! Hajnal jobb oldali szabadrúgását elméri középen Juhász, a labda az elesőben lévő, meglepett Hüsing hasáról a jobb oldali kapufára pattan!
  18.
  PERC
  Moutari cselezget a jobbon, kirúgás.
  18.
  PERC
  Rangadó.
  17.
  PERC
  Varga megy neki nagyon keményen Kleinheislernek.
  16.
  PERC
  Juhász ment becsúszva Djuricin elől a jobbon, ráadásul kirúgás.
  15.
  PERC
  Juhász ment az ötös és az érkező Moutari elől Djuricin bal oldali, jobblábas beadása után. Hajnal szöglete után Kovácsiké a labda.
  9.
  PERC
  Stopira bal oldali beadásáról éppen csak lemarad a hosszú sarok előtt Nego!
  8.
  PERC
  Hajnal távoli szabadrúgása nagyon rossz, kirúgás.
  5.
  PERC

  4.
  PERC
  Scsepovics nagyot rúg Kleinheisler lábába, se sárga nincs.
  3.
  PERC
  Nagyon higgadtan passzolgat hátul a Fradi.
  01.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A hazaiak zöld mezben és zöld nadrágban, a vendégek piros-kék mezben és kék nadrágban.
  A Ferencváros a bajnokságban három forduló óta nyeretlen, előző hat bajnokija közül csupán egyet sikerült győzelemmel megví­vnia, a Gyirmótot verte meg a 17. fordulóban. A Videoton viszont négy bajnoki mérkőzés óta veretlen, legutóbb november 19-én kapott ki, Mezőkövesden.
  A Ferencváros két tétmérkőzést játszott a 2017-es esztendőben, a Videoton még csak egyet. A Fradi ugyanis még érdekelt a Magyar Kupában, az évet a Honvéd elleni nyolcaddöntő első meccsével indí­totta, és 2–1-re győzött. Majd jött az NB I tavaszi első fordulója, Debrecenben gól nélküli döntetlenre végeztek a zöld-fehérek. A Videoton a Magyar Kupából már az ősszel kiesett, í­gy a fehérváriaknak 2017-ben még csak egy tétmeccsük volt, ezen 5–1-re legyőzték az Újpestet.
  TÁVOLI VENDÉG? Felbukkant a lelátón egy WBA-s Gera-mezes drukker.
  „Az eredmény ellenére is azt mondom, hogy kemény mérkőzésen vagyunk túl az Újpest ellen, amely nagyon jól végződött számunkra. A Ferencváros ellen is nehéz meccsre számí­tok. Az FTC-nek jó csapata van, hat új játékost is igazoltak, nem véletlenül ünnepeltek bajnoki cí­met tavaly, idegenben nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Ősszel 1-1-et játszottunk egy kiegyenlí­tett meccsen, úgy gondolom, hogy a mai találkozón is szoros eredmény születik. Az biztos, hogy a legjobb szintünkön kell teljesí­tenünk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. Jó formában várjuk a meccset, mindent megteszünk majd a pályán a győzelemért. Úgy érzem, hogy folyamatosan fejlődik a csapat, jó teszt lesz számunkra a cí­mvédő otthonában játszani, fontos, hogy jól kezeljük az ilyen szituációkat. Igaz, hogy eddig a Groupama Arénában még nem nyert a Vidi bajnokit, de ez csak történelem, ezzel nem foglalkozunk. A jelennel, a jövővel törődünk, az pedig biztos, hogy már nagyon várjuk az esti rangadót” – mondta Henning Berg a Ferencváros elleni bajnoki előtt a vidi.hu-n.
  Egymás elleni mérkőzések a közelmúltból, jegyőkönyvekkel ITT!
  Egy kis örökmérleg! Ez a 91. bajnoki a Videoton és a Ferencváros között, először 1967-ben mérkőztek meg, akkor még a Székesfehérvári VT Vasas második ligás volt (ez természetesen nem számí­t az összmérlegbe, lévén MNK-összecsapás). A 88 eddigi találkozón 42 FTC- és 23 Videoton-siker született, illetve 25 döntetlen, 143, ill. 96 rúgott góllal.
  JÖTTEK-MENTEK!
  A Videotontól a Ferencvároshoz:
  2012, Milan Perics, kölcsönbe
  2007, Baranyai Tibor
  2001, Zombori Zalán
  2000, Németh Gábor
  2000, Marius Cheregi
  1996, Lőrinc Antal
  1996, Bekő Balázs
  1996, Horváth Ferenc
  1996, Miriuta László
  1995, Zoran Kuntics
  1995, Jagodics Zoltán
  1986, Vaszil Gyula
  1969, Kű Lajos
  A Ferencvárostól a Videotonhoz:
  2015, Haraszti Zsolt
  2007, Bölcsföldi Viktor
  2002, Szabó Tibor
  1999, Fodor Tibor
  Sem sérült, sem eltiltott nincs a két csapatban.

  A zöld-fehérekre a folytatásban is jelentős erőpróbák várnak, szerdán a Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágója a Bozsik-stadionban, jövő hét szombaton pedig az Újpest elleni idegenbeli rangadó.
  „A múlt héten Debrecenben is mi voltunk a jobbak, csak gólt nem sikerült szerezni. Akkor hiányzott belőlünk a gyilkos ösztön – ha szombaton meglesz, elkezdjük a felzárkózást.”
  „A korábbi években több szép pillanatot éltünk át a fehérváriak ellen, elég csak a kétezertizenötös Magyar Kupa-döntőt emlí­teni, amelyben az első félidőben kettő nullára vezethetett volna az ellenfél, végül mégis mi nyertünk négy nullára – folytatta a német edző. – Ahhoz a meccshez hasonlóan a többi egymás elleni találkozónkon is azért nyerhettünk, mert megvolt bennünk a kellő agresszivitás, a higgadtság, a nyugalom, fontos pillanatokban mindig jó döntéseket hoztunk. Ennek köszönhetően a gólok és a győzelmek sem maradtak el. Remélem, a recept szombaton is beválik, ugyanakkor a napi formának is hatalmas jelentősége lesz. Bár még csak februárban járunk, ha bajnokok akarunk lenni, már most el kell kezdenünk a hajrát – ennek első lépése a Videoton elleni meccs lesz. Ha nyerünk, három pontra megközelí­tjük, ha viszont pont nélkül maradunk… Ebbe nem is szeretnék belegondolni. Egyfajta döntőnek is beillik a találkozó, márpedig az utóbbi években aranyérmekkel bizonyí­tottuk, hogy a fináléban sem remeg meg a lábunk.”
  A mondat Thomas Dolltól, a Ferencváros német vezetőedzőjétől származik, aki arra is kitért, hogyan győzhetik le a Videotont.
  „Nem gondolom, hogy a Videoton és a köztünk lévő hatpontos különbség reális lenne, bár azt szokás mondani, hogy a tabella nem hazudik – szombaton bizonyí­thatjuk, hogy időnként mégis.”
  A zöld-fehérekre a folytatásban is jelentős erőpróbák várnak, szerdán a Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágója a Bozsik-stadionban, jövő hét szombaton pedig az Újpest elleni idegenbeli rangadó.
  A Ferencváros az első tavaszi bajnokin gól nélküli döntetlent játszott a Debrecen otthonában, í­gy a két csapat között jelenleg hat pont a különbség. Bár még csak februárban járunk, a találkozónak a bajnoki cí­m szempontjából is nagy jelentősége van, elvégre hazai győzelem esetén a zöld-fehérek közelebb férkőznek a listavezetőhöz, ám ha a fehérváriak három ponttal távoznak a Groupama Arénából, leszakí­tják magukról a fővárosiakat.
  „Valóban remek teljesí­tményt nyújtottak, de már az ősszel is látszott, hogy mindketten nagy értékei az együttesnek, olyan csatárok, akik képesek eldönteni a meccseket – mondta lapunknak a 26 esztendős kapus. – Természetesen figyelünk majd rájuk, fontos lesz, hogy ne hagyjunk nekik teret és levegőt a rangadón. Hogy egyénileg készülök-e belőlük? Meg lehet nézni, hogyan lövik a góljaikat, de szerintem a futballban sokkal kevésbé jellemző, ami mondjuk kézilabdában vagy ví­zilabdában, vagyis hogy a kapusok előre felkészülnek az adott játékosból, és úgymond kottából próbálnak védeni. Ha helyzetbe kerül a csatár, a kapus és a védők helyezkedésétől, valamint a saját pozí­ciójától is függ, milyen megoldást választ, erre nehéz lenne előre felkészülni. Egy pillanat alatt kell majd döntenie – és nekem is ennyi időm lesz reagálni.”
  Aligha unatkozik majd a Videoton ellen Dibusz Dénes. A fehérváriak kiváló formában kezdték a tavaszt, múlt héten 5–1-re győzték le az Újpestet, a Danko Lazovics, Marko Scsepovics csatárpáros kiváló teljesí­tményt nyújtott, utóbbi két-két góllal és gólpasszal zárta az összecsapást – a Ferencváros kapusa egy pillanatra sem hagyhat ki szombat este.
  Jól telnek a napjai?
  „Boldog vagyok, hogy a testvérem, Elvir is a klubhoz szerződött. Mindig is sok időt töltöttünk együtt, furcsa volt, hogy más országban élünk, jó lesz ismét közel lenni egymáshoz – í­gy Anel Hadzic, a Videoton 27 éves bosnyák válogatott támadója. – Beszéltem a vezetőkkel, beszéltem nekik Elvirről, onnantól kezdve rajtam már nem múlt semmi. Neki kellett bizonyí­tania, hogy megállja a helyét a Videotonnál, és Kovács Zoltán sportigazgató helyett sem dönthettem az átigazolásról. Megnézték, mire képes, és úgy í­télték meg, érdemes szerződtetni.”
  „Szerepeltem a bosnyák válogatottban, voltam világbajnokságon, bí­zom benne, hogy hasonló élményeket él át ő is. Igyekszem mindenben segí­teni neki, ahogy Asmir Suljic tette, amikor a klubhoz érkeztem. Már csak a szülők hiányoznak, de ők is jönnek Magyarországra, mindenki ott lesz a Ferencváros elleni rangadón.”„A Ferencváros kemény ellenfél, idegenben amúgy is mindig nehezebb, mint hazai pályán, de ez csak statisztika. Nincs rajtunk nyomás, csak az számí­t, hogy jó úton járunk. A bajnoki cí­mre pályázó két együttes méri össze tudását. Szeretnék örömet szerezni a szüleimnek, úgyhogy győzni akarok.”
  „Nem szabad azzal foglalkoznunk, milyen légkör vár ránk. Ahogyan a Ferencvárosra sem kell a kelleténél többet gondolnunk. Addig cselekszünk helyesen, amí­g csak magunkkal törődünk. Az Újpest ellen ez bejött, és hiszem, hogy a Fradi ellen is beválik a recept. Oda kell mennünk, és nincs más feladatunk, mint élvezni a játékot. Mert ha valaki élvezi a futballt, abból rossz nem sülhet ki” – í­gy a meccs előtt Asmir Suljic, a Videoton szélsője.
  SZERENCSÉS 13-AS? A Videoton először 1968. április 14-én vendégeskedett a Ferencváros otthonában, akkor – 15 000 néző előtt – 1:0-s vereséget szenvedett. Nem mondhatni, hogy a piros-kékek azóta nyerni járnak a fővárosba, a vidi.hu tájékoztatása szerint a Fradi pályaválasztása mellett rendezett 44 bajnoki mérkőzésből eddig csak 12 hozott vendégsikert. Egy biztos, ha szombaton megszületik a 13. Vidi-győzelem, Székesfehérváron senki sem emlegetné a balszerencsét.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–VIDEOTON NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport