2017.IV.15. Ferencváros – Vasas: 1-2

Bizony gödör, nem is kicsi: ismét kikapott a Fradi

Ugyan a félidőben még vezettek a zöld-fehérek, a Vasas kettővel válaszolt, majd Nalepa kiállí­ttatta magát.
A Vasas 2–1-re legyőzte a cí­mvédő Ferencvárost a labdarúgó NB I 27. fordulójának záró mérkőzésén, ezzel az angyalföldiek az idényben már másodszor távoztak három ponttal a Groupama Arénából.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – A paksi meccs után este egyből elaludtam, de néhányszor felkeltem azért az éjszaka. Nagyon csalódott voltam a mérkőzés után. Katasztrofális és csalódást keltő volt, ezért változtatásokra lesz szükségünk. Sajnos most nem tudjuk azt a játékunkat hozni, ami fontos lenne a bajnokság ezen szakaszában. Mentalitásban kell másként kimennünk a pályára. A ferencvárosi mentalitást kell megmutatnunk! Jelen pillanatban néhány játékosnak magába kell néznie. Látnunk kell, hogy ki az, aki valóban a Fradiért harcol és dolgozik, a hétvégén, a Vasas ellen pedig meglátjuk, milyen Ferencváros lép majd pályára.

Michael Oenning: – Először is nem szabad elvakí­tanunk magunkat ellenfelünk vélt formahanyatlásától. A Ferencváros egy kiváló csapat és hazai pályán nehezen verhetők. Ez idáig nem sok csapatnak sikerült, igaz, mi közöttük vagyunk. Nagyon koncentráltan kell és fogunk is pályára lépni, mert csak í­gy lehetünk sikeresek.

A mérkőzés:

Ferencváros — Vasas: 1-2 (1-0)
Groupama Aréna, 5.044 néző.
Vezette: Farkas Ádám majd Bognár Tamás (asszisztensek: Berettyán, Horváth R.; alapvonali jv.: Bognár T. (Farkas Á.), Nagy R.; tartalékjv.: Takács G.)

Ferencváros: Holczer – Lovrencsics, Nalepa, Hüsing, Sternberg – Gera Z. (Botka, 76.), Dilaver (Cukic, 76.) – Varga R., Bognár I. (Kleinheisler, 62.), Moutari – Böde
kispad: Dibusz, Kundrák, Csernik, Csonka
vezetőedző: Thomas Doll

Vasas: Nagy G. – Korcsmár (Burmeister, 70.), Vaskó, Ristevski – Gaál B., Kleisz, Manjrekar (Vida M., 57.), Berecz Zs., Murka, Remili – Saglik (Király, 85.)
kispad: Póser, Szivacski, Ferenczi I., Debreceni
vezetőedző: Michael Oenning

Gól: Sternberg (45+1.) illetve Berecz Zs. (54.), Saglik (56.)
Sárga lap: Nalepa (24., 66.), Dilaver (49.), Böde (53.), Cukic (77.), Sternberg (83.) illetve Manjrekar (36.), Ristevski (45.), Remili (50.)
Kiállí­tva: Nalepa (66.)

20170415-dvtk-sternbergA harmadik helyért csatázott a házigazda Ferencváros és a Vasas, ennek megfelelően nagy elánnal estek egymásnak a felek.

Ha nem is hozott folyamatosan magas szí­nvonalat az első félidő, az akarattal nem volt gond: a vendégek hozták az ilyenkor szokásos lelkes Üllői úti futballt, mí­g a Thomas Doll által pár helyen megváltoztatott Fradi is csúszott-mászott a labdákért, és pár helyzetet is kidolgozott.

A hazai akaratot végül gól koronázta az első félidőben, az egyetlen nagy angyalföldi védelmi hibát Janek Sternberg büntette: 1–0!

Két Böde Dániel-helyzettel indult a második játékrész (az ék mindkettőt maga brusztolja ki), és két Vasas-találattal folytatódott: Gaál Bálint egy-egy beadását előbb Berecz Zsombor (1–1), majd Mahir Saglik váltotta gólra (1–2).

Viharos hajrá lehetett volna, ha nem állí­ttatja ki magát Michal Nalepa a 65. percben – jellemző módon Doll a hajrára a Vladan Csukics, Botka Endre kettőst tudta pályára küldeni…

A zöld-fehérek a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükön csak egy pontot szereztek, ebből aligha lesz már cí­mvédés, mí­g az ezt megelőző öt bajnoki mérkőzéséből négyet elbukó Vasas az idényben már másodszor tér haza három ponttal a Ferencváros otthonából.

További képek: fradi.hu, mlsz.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Természetesen nehéz egy ilyen mérkőzést követően pozití­v dolgokról beszélni. A csapat első félidei teljesí­tményére nem tehetünk szemrehányást. Nagy nyomás alá tettük az ellenfelünket, jól játszottunk, vezettünk is. Felfoghatatlan, hogy a kapott gólokra mennyire passzí­van reagáltunk, mi is hozzásegí­tettük az ellenfelet a győzelméhez. Ez tökéletesen leí­rja a jelenlegi helyzetünket. Sok minőséget veszí­tettünk a nyáron, nem hiszem, hogy mentális probléma lenne a csapatnál. Némelyik játékosban nincs több mint amennyit nyújt, í­gy ez egyértelműen minőségi probléma. Ez pedig fáj, mert az elmúlt három évben nagyszerű dolgokat épí­tettünk fel. Gyakorlatilag megkaptuk a büntetésünket némelyik sikertelen transzferért. Most van még hátra pár mérkőzés, ez lesz az igazi erőmérő. Kiderül, hogy helyt tudunk-e állni. A klub a nyári szünet alatt meg fogja nézni, hogyan épí­tse tovább a csapatot, ki az, akire lehet számí­tani, és ki az, akire nem.

Michael Oenning: — Az első félidőben kicsit kapkodtunk, pontatlanok voltunk. A szünet után megnyugodtunk, sikerült gyorsan fordí­tanunk, nagyon fontos három pontot szereztünk.  Természetesen van még mit javí­tani, kiegyensúlyozottabb produkcióra van szükség a bajnokságban. Nagy öröm, hogy a Videoton után a Ferencvárost is legyőztük idegenben. Elégedett vagyok a mai mérkőzésen nyújtott teljesí­tménnyel.

Janek Sternberg: — Természetesen nem í­gy képzeltem el azt a napot, amikor az első gólomat lövöm a Ferencvárosban, inkább egy győztes meccsen ünnepeltem volna. Jól kezdtük pedig a találkozót, de a második félidő elején borzasztóan játszottunk. Elég volt néhány szituáció, amikor nem koncentráltunk eléggé, ahol nem voltunk elég közel az emberhez, ahol nem voltunk elég éhesek a labdára, a Vasas pedig könyörtelenül kihasználta ezt. Négy-öt perc alatt kiadtuk a kezünkből a meccset, ilyennek egyszerűen nem szabadna megtörténnie. Az elmúlt hetek nagyon nem úgy alakultak, ahogy azt elképzeltük, de le kell szegnünk a fejünket, és megnyomni a hátralévő találkozókat, hogy azokon a lehető legtöbb pontot megszerezzük.

A 27. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Petkovic (MTK) 7 – Bojovic (Gyirmót) 6, Kamber (Bp. Honvéd) 6, Hudák (Mezőkövesd) 6 – Berecz (Vasas) 7 – Molnár G. (Mezőkövesd) 7, Zsótér (Bp. Honvéd) 8, Jancsó (Haladás) 7, Diarra (Újpest) 7 – Gaál B. (Vasas) 7, Eppel (Bp. Honvéd) 7
A forduló játékvezetője: Pintér Csaba (Újpest – Gyirmót) 8 – Viszokai László, Kóbor Péter, Andó-Szabó Sándor, Zierkelbach Péter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Vasas hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2017.IV.15. Ferencváros – Vasas: 1-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.
  PERC
  A zöld-fehérek a legutóbbi bajnoki mérkőzésükön egy pontot szereztek, ebből aligha lesz már cí­mvédés, mí­g az ezt megelőző öt bajnoki mérkőzéséből négyet elbukó Vasas az idényben már másodszor tér haza három ponttal a Ferencváros otthonából.
  90+5.
  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+3.
  PERC
  Királyt kell ápolni még.
  90+2.
  PERC
  Holczer is felmegy egy szöglethez, Remili büntethetne, de célt téveszt a felezőtől.
  90+1.
  PERC
  Négy perc a ráadás.
  87.
  PERC
  Doll csak áll már, zsebre dugja a kezét.
  87.
  PERC
  Lovrencsics kiharcol egy szögletet, de kifejelik a beadását a védők.
  87.
  PERC
  A Vasas ebben a kií­rásban öt fővárosi stadionban lépett pályára bajnoki mérkőzésen. Közülük az Illovszky Rudolf Stadionban (Újpest 0–1), a Bozsik József Stadionban (Honvéd 1–2, Újpest 2–3), a Szusza Ferenc Stadionban (Haladás 2–3, DVSC 2–3) és az Új Hidegkuti Nándor Stadionban (MTK 0–1) is vesztett már mérkőzést, egyedül az Üllői úton, a Groupama Arénában nem, hiszen ott egyszer lépett pályára, és 2–1-re megverte a Fradit.
  84.
  PERC
  Saglik lehullámzik a pályáról, mint Michael Jackson fénykorában (lép, mintha haladna, igazából gyakorlatilag helyben jár), Király Botond váltja.
  84.
  PERC
  ÉS MAJDNEM MEG IS TESZI! Jobbal a jobb oldali kapufára bombáz, félmagasan, Holczer hiába repült.
  84.
  PERC
  Csendes a hazai tábor, Remilit arra biztatják övéi, hogy csűrje be.
  82.
  PERC
  Janek Sternberg odalép hátulról Gaálnak, sárga és szabadrúgás középről, 28-ról.
  82.
  PERC
  Ismétlődik a múlt?
  82.
  PERC
  Az NB I most folyó idényében két csapat tudott győzni a Ferencváros vendégeként: az egyik éppen a Vasas, a másik a Paks. Mind a két együttes 2–1-re diadalmaskodott. A paksiak sikere óta öt hazai bajnokit játszott le az FTC, kétszer nyert, háromszor ikszelt.
  82.
  PERC
  Leült a Vasas, ez vissza szokott ütni a futball törvénykönyve szerint.
  81.
  PERC
  KIMARAD! Lovrencsics szabadrúgását a kapu elé bevetődő Hüsing a léc fölé térdeli, két lépésről.
  81.
  PERC
  Most Kleini a földön, Burmeister megnyugodva visszafut a jobbon. Nincs sárga.
  80.
  PERC
  A védő majdnem büntet, Remili távoli szabadrúgását 18-ról a jobb felső fölé fejeli.
  80.
  PERC
  Kleinheisler odalép Burmeisternek, ezzel is elmegy fél perc.
  79.
  PERC
  Kleini ad egy borzalmas passzt jobbra Lovrencsicsnek. Doll nem hiszi, szerintünk Storckot sem veti fel az öröm ezekben a pillanatokban. Lásd még: válogatott forma.
  77.
  PERC
  Vladan Csukics in action, odacsúszik Kleisznek. Sárga.
  77.
  PERC
  Gera elfáradt, Botka Endre váltja.
  76.
  PERC
  Dilaver le, Vladan Csukics be.
  76.
  PERC
  Remili szabadrúgását kifejeli Gera, Vida lövését blokkolja a 16-oson Dilaver, Gaál meg felszabadí­t.
  76.
  PERC
  Lovrencsics nagyot rúg a balon Murkába, megússza. Azért homorí­tott keményen a fiatal…
  75.
  PERC
  Ollézik a Vasas-tábor, naná.
  72.
  PERC
  A térde is vérzik, dereka is fáj. De folytatja!
  71.
  PERC
  Gera a földön, bajban a Fradi? Achillese fáj, ebből csere lesz… Vida lövését blokkolta jobb lábával. Pech.
  70.
  PERC
  Megjegyezzük, előző öt bajnoki mérkőzéséből négyet elveszí­tett a Vasas (MTK, Haladás, DVSC, Újpest), csak a listavezező Videotont verte meg, méghozzá idegenben.
  70.
  PERC
  Korcsmár elfáradt, Felix Burmeister váltja.
  69.
  PERC
  Gera passza után lesre fut Moutari, de ki is hagyja még a biztonság kedvéért.
  68.
  PERC
  Most jönne a nagy Fradi-szí­v.
  68.
  PERC
  Gödörben a Ferencváros? A zöld-fehérek a legutóbbi négy tétmérkőzésükből egyet sem nyertek meg. A DVTK elleni idegenbeli Magyar Kupa-mérkőzésen 0–0-t játszottak, mí­g a bajnokságban a Honvéd és a Paks otthonában kikaptak, közte odahaza a Diósgyőrrel ikszeltek. Ebben a kií­rásban volt már hosszabb negatí­v sorozatuk is, az ősz végén, illetve a tavasz elején egymás után négy bajnokin nem sikerült nyerniük: kikaptak Mezőkövesden, majd ikszeltek az MTK-val, a DVSC-vel és a Videotonnal.
  65.
  PERC
  HOPP, MICHAL NALEPA KIÁLL! A légiós felvágja a balon meglóduló Remilit, becsúszva. Második sárga, jellemző módon senki sem tiltakozik, a játékos is megadóan ballagott be az öltözőbe.
  62.
  PERC
  Karmestercsere: az eddigi legjobb ferencvárosi játékát nyújtó Bognárt Kleinheisler László váltja.
  61.
  PERC
  Saglik most először volt eredményes a Fradi ellen, harmadik meccsén, egy assziszt után.
  60.
  PERC
  Felépült.
  59.
  PERC
  Sternberg cselez Gaál előtt, de kibicsaklik a bal térde, ápolás.
  59.
  PERC
  Gaál kezd belejönni, jelentjük, az iménti volt Saglik hatodik idénybeli gólja, feleennyi assziszt mellett.
  58.
  PERC
  Jamest Vida Máté váltja a Vasasban, nem gyengül éppen az Angyalföld…
  56.
  PERC
  DE AKÁRCSAK GAÁL, JAVíT Ő IS! Éppen Gaál ad be jobbról, Hüsing rosszul találja el a labdát, MAHIR SAGLIK megelőzi Lovrencsicset, és jobbal az ötösről a kapu közepébe lő. Laposan: 1–2!
  56.
  PERC
  Berecz passzát nem meri ellőni Saglik, a visszapassz rossz.
  54.
  PERC
  MOST MÉRGELŐDHET CSAK BÖDE, EGYENLíT A VASAS! Gaál jobb oldali beadását a rövid oldali ötös-sarok elől BERECZ ZSOMBOR jobbal a rövid sarokba varrja, félmagasan. Holczer nem foghatta: 1–1!
  52.
  PERC
  Nagy ment kivetődve Böde Dániel elől, Vaskó nagy hibája és Varga beadása után, a csatár kap egy sárgát. Majd örül, mert a fejét kocogtatva megkérdőjelezi valakinek az értelmi képességeit… Ha ezt kiszúrja az illetékes…
  51.
  PERC
  HELYZET! Böde három embert is kicselez, de jobbal a bal alsó elől mellen lövi a jól kilépő Nagyot.
  51.
  PERC
  Holczer kirúgja Kleisz jobb oldali beadását.
  49.
  PERC
  A hónap végére ők ketten összesen 70 évesek lesznek…
  49.
  PERC
  Változás áll be a Remili Mohamed–Gera különmeccsben, a szélső ballal megtapossa a középpályás bal bokáját. Sárga ez is.
  49.
  PERC
  Gaál jobb oldali beadását kivágja az ötös elől Hüsing, majd Emir Dilaver kap sárgát, mert korábban kegyetlenül felrúgta Saglikot.
  46.
  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  A stadionban megtaláltuk Bernd Storck szöveségi kapitányt is.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  És szurkolói közadakozásból vette meg a Fradi-tábor!
  FÉLIDŐ
  Az FTC 1928. november 25-én 9:0-ra győzött az angyalföldiek ellen. Takács II József – „kis Taki” – öt gólt szerzett, erre a két csapat rangadóin azóta sem volt képes senki. Minden idők egyik leggólérzékenyebb magyar csatára, Takács II egyébiránt Vasas-nevelés volt…
  FÉLIDŐ
  A tempofradi.hu emlí­tést tesz az első ténylegesen angyalföldi Vasas-sikerről: 1930 novemberében a Béke utcai pályaavatón 5:2-re mosták le a Fradit. „A Ferencváros letörése katasztrofális méreteket kezd ölteni!” – szól a korabeli újságí­rói í­télet.
  FÉLIDŐ
  A piros-kékek a legutóbbi idegenbeli bajnokijukon, nagy bravúrral, nyertek Felcsúton, vendégként tavasszal eddig 66,66 százalékosak. Az NB I 2016–2017-es idényében már kétszer is két gólt szereztek a Ferencváros ellen. (Idegenben 2–1, otthon 2–2.) Tizenöt éve, 2002. április 20. óta a két csapat egymás elleni bajnokija mindig hozott gólt (mlsz.hu).
  FÉLIDŐ
  Sok a hasonlóság: mindkét oldalon német a vezetőedző, mindkét oldal elmarad eddig tavasszal a reményeitől (a Vasas hét, a Ferencváros kilenc pontot szerzett a maximális 21-ből), mindkettő a gyengébb bajnoki teljesí­tmény dacára is bejutott a Magyar Kupában az elődöntőbe. A Fradi a legutóbbi négy, egyaránt 2017-es hazai bajnoki mérkőzéséből egyet megnyert, három döntetlent játszott. A 2016–2017-es idényben csupán kétszer kapott ki, egyszer a Vasastól, egyszer pedig a Pakstól.
  Kettes átlag: ez Nagy Gergely 8. meccse a Fradi ellen, és 17. kapott gólja.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+1.
  PERC
  A jobb oldali szabadrúgást nem mentik a vendégek, Gaál sem éri el Dilaver fejesét, JANEK STERNBERG meg ballal a jobb felsőbe lő kissé balról, 12-ről: a vetődő Nagyról pattant a léc alá a jobb alsóba tartó labda. 1–0!
  45+1.
  PERC
  GÓL A VÉGÉRE!
  45.
  PERC
  Ez már sárga, Vargát Bognár passza után lerántja a jobbon Kire Risztevszki.
  45.
  PERC
  Gera kezez, de sárga nincs. Remili belenyugszik, ennek egy barátságos taslival adja jelét, Gera megkönnyebbülten mosolyog.
  43.
  PERC
  Bognár jobb oldali szöglete éppen csak magas középen Hüsingnek.
  40.
  PERC
  Hosszas mezőnyjáték, majd James hoz némi izgalmat a meccsbe: Bognár csak nézi, ő meg jobbal 26-ról a jobb felső fölé lő.
  35.
  PERC
  Moutari lesre fut, alapos fejmosást kap Dolltól.
  35.
  PERC
  James Manjrekar odacserdí­t Lovrencsics bal bokájára, sárga.
  34.
  PERC
  Holczer ment lábbal a 16-os és James előtt.
  33.
  PERC
  James most jobbal teszteli, de jobbal a bal alsó mellé lő kapásból, 24-ről.
  32.
  PERC
  Holczer első fradis meccse az idényben, összességében ez 17. élvonalbeli fellépése, zöld-fehérben 2009 nyara óta az első. Akkor nyert az FTC: a Vasas ellen, 3–2-re. Közel 2800 napja történt mindez!
  31.
  PERC
  KAPUFA! Gaál jobb oldali, jobblábas beadása a túlsó felsőbe csúszik majdnem, de megússza a Fradi. Holczer most nem állt a helyzet magaslatán, de az is igaz, erre nem számí­thatott.
  30.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  28.
  PERC
  Megteszi ezt helyette Gera, Bognárhoz passzol, aki furmányosan Vargát indí­tja az eleső Risztevszki mellett, de a jobblábas, 14 méteres, ballábas lövést jobb lábbal kirúgja Nagy. NAGY-BRAVÚR!
  27.
  PERC
  Böde csúszik, mászik, lök, majdnem labdát szerez.
  27.
  PERC
  Nagy lép ki szépen Böde elé.
  25.
  PERC
  Gera! Blokkolja a 16-oson becsúszva Remili jobblábas, 22 méteres, életerős lövését. Örökifjú. Örökzöld, legalábbis ez a kubatovi terv.
  24.
  PERC
  Remili kontrázna az eset után, de odalép neki Michal Nalepa.
  24.
  PERC
  Lovrencsics ennek örömére jobbal 28-ról kapura bombáz, de ez is Vaskóé.
  23.
  PERC
  Legutóbbi három mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett a Ferencváros, ám Lovrencsics Gergő, a zöld-fehérek szélsője bí­zik benne, hogy mindenki lezárta magában a történteket.
  „Sajnos az utóbbi hetekben rosszul játszottunk, a negatí­v sorozatot pedig csak akkor törhetjük meg, ha legyőzzük a Vasast – mondta a 28 esztendős futballista. – Ez persze csak akkor sikerülhet, ha mentálisan mindenki rendbe teszi magát, és igazi profi ként készül a meccsre. Már nagyon elegem van az elhullajtott pontokból, úgyhogy szombaton semmi más nem számí­t, csak a győzelem. Az első perctől kezdve arra kell törekedni, hogy bedaráljuk a Vasast, a három ponttal ráadásul megelőznénk.”
  23.
  PERC
  Lovrencsicstől kapott újabb jó passzt a szélső.
  23.
  PERC
  Bognár kornere meg Sagliké.
  22.
  PERC
  Varga lő jobbal egy cselt követően 21-ről, kissé jobbal, hosszas toporgás után, blokkolhat í­gy Vaskó.
  22.
  PERC
  A bal lába húzódott meg a sporinak, aki az új zászlós és jeladós ember lesz a kispadok előtt.
  21.
  PERC
  Bí­rócsere, Bognár Tamás kapja elő sí­pját.
  21.
  PERC
  Érdekes, meghúzódott Farkas Ádám játékvezető?
  20.
  PERC
  A kilencvenes évek óta a Vasas csak nyolcszor tudta legyőzni bajnokin a Ferencvárost – negyven próbálkozásból.
  20.
  PERC
  Saglik ballábas, 19 méteres lövését blokkolja Hüsing, majd Gera löki Remilit, aki meg odakönyököl. Szóbeli ütésváltás is következik, mert előtte James és Moutari csapott össze.
  19.
  PERC
  A hivatalos nézőszám: 5.044.
  18.
  PERC
  A drukkerek előtte Remilit biztatták lövésre.
  18.
  PERC
  Böde most középen bukkan fel, onnan fejeli ki Saglik szabadrúgását.
  16.
  PERC
  Jelentjük, már Oenning is áll a kispad előtt.
  16.
  PERC
  Nagy középre bokszolja ki Varga jobbos beadását, de megússza, nincs ott érkező, még csak védő sem.
  15.
  PERC
  Hüsing szereli csoda keményen a jobbon Remilit.
  14.
  PERC
  Érdekes: Bognár lövés közben elcsúszik, remek í­gy a passz Bödének, de les.
  13.
  PERC
  Böde 9 gólnál és 4 asszisztnál tart az idényben az NB I-ben, a Vasas ellen 16 meccsen 10 gólnál és 3 gólpassznál tart. VESZÉLY!
  12.
  PERC
  Moutari kissé messzebbről nem sokkal véti el jobbal a jobb felsőt, Nagy vetődve biztosí­tott.
  12.
  PERC
  Varga passzol jobbról Bödéhez Gera labdaszerzése után, aki kicselezi a 16-os előtt Korcsmárt, de jobbal a léc fölé bombáz.
  9.
  PERC
  Immáron stabilan szűrő az egykori jobbhátvéd.
  9.
  PERC
  Dilaver alaposan elvéti a célt a 16-os elől.
  8.
  PERC
  Korcsmár bokán cserdí­ti Bödét, a miheztartás végett.
  7.
  PERC
  Berecz bal oldali szögletéről lemarad a túlsó sarok előtt a Hüsingggel harcoló Vaskó.
  7.
  PERC
  Doll már az első pillanatoktól állva követi a technikai zóna határán a meccset, Oenninget elnyeli a kispad mélye. Ül.
  4.
  PERC
  Bognár emel szépen Varga elé a jobbon, de les.
  3.
  PERC
  Böde! Kap remek passzt Gerától, de kissé lassú, közbelép Vaskó és Korcsmár, szerelik.
  2.
  PERC
  Moutari cselezget a balon, odalép neki Kleisz, elviszi a labdát Berecz.
  01.
  PERC
  Jó 4.000 néző lehet a Groupama Arénában.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek bordó mezben, fehér dí­szcsí­kokkal.
  A kisebb bokasérüléssel bajlódó Dibusz Dénest köszönti Orosz Pál, 101. fradis meccsét ví­vhatná, ha nem lenne éppen kispados.
  Körülbelül 300 fős lehet a vasasos had, a stadionban körülbelül 4.000 ember foglal helyet.
  Talán ezért egyre lelkesebb a vendégtábor?
  Ez a forduló utolsó meccse, a Vidi csak ikszelt, de inkább harmadik helyüket védik ma az angyalföldiek a ferencvárosiak ellen.
  Doll nem viccelt, Botka és Kleinheisler is csak kispados ma, Leandro, Radó és Djuricin a keretben sincs.
  Negyedóra múlva kezdünk, per pillanat hangosabbak a vendégszurkolók.
  Egymás elleni mérkőzések a közelmúltból, jegyzőkönyvekkel ITT!
  Egy kis örökmérleg: a forduló legnagyobb múltú presztí­zsmérkőzése: a Vasas és a Ferencváros az 1916-os első találkozóval együtt 166 közös élvonalbeli bajnokit í­rt a magyar futball történelemkönyvébe. Az örökmérleg az FTC fölényét mutatja: a zöld-fehérek 83 alkalommal győztek, a Vasas 43-szor nyert, mí­g 40 mérkőzés döntetlenre végződött. A gólarány: 322:222.
  JÖTTEK-MENTEK!
  A Vasastól a Fradihoz:
  2011, Beliczky Gergő
  2012, Kulcsár Dávid
  2011, Lisztes Krisztián
  2011, Végh Zoltán
  2005, Adem Kapic
  2006, Kiss György
  2002, Takács Ákos
  2001, Szili Attila
  1994, Eugen Neagoe
  1927, Takács József
  A Fraditól a Vasashoz:
  2013, Grúz Tamás, i.
  2011, Kulcsár Dávid
  2010, Ferenczi István
  2007, Jovánczai Zoltán
  2006, Kiss György
  2004, Kiss György
  2001, Hámori Ferenc
  1996, Aranyos Imre
  1993, Sorin Cigan
  1993, Szenes Sándor
  1986, Szabadi László
  1983, Kakas László
  1978, Esterházy Márton
  1974, Kü Lajos
  1943, Kiszely István
  1943, Pósa Béla
  Eltiltott: az angyalföldi Hangya (piros lap).
  A hazaiaktól sérült nincs, a vendégektől Korcsmár, Risztevszki (mindkettő combizomhúzódás) és Polekszics (térdműtét után), valamint az Ádám Martin, Jevgen Pavlov kettős is maródi.
  „Az ősszel sokáig vezettük a tabellát, ami egyfelől önbizalmat adott, másfelől terhet rakott a játékosokra. Meg kellett tanulniuk, mit jelent esélyesként pályára lépni, milyen nyomás alatt futballozni, de biztos vagyok benne, hogy a tavaszi vereségek is kellettek ahhoz, hogy a jövőben stabilabbak legyünk. Szerencsére nagyon sok tehetség futballozik nálunk, ha sikerül őket együtt tartani, a következő években nagyon sok örömet szerezhetnek a drukkereknek.”
  „A bajnoki elsőséggel kapcsolatos elvárásokat sosem mi generáltuk, a szezon kezdte előtt senki sem beszélt az első helyről – mondta Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője. – Maradjunk annyiban, hogy az aranyérem továbbra sem elvárás, de nincs még vége a bajnokságnak, várjuk meg, hogy alakul a hátralévő hét forduló. Szombaton a Fradi elleni rangadó következik, s roppant nehéz meccsre számí­tok. Thomas Doll sokszor látott minket a szezonban, alaposan ismeri a Vasast, biztos vagyok benne, hogy apróságok döntenek majd a három pontról.”
  „Nagyon csalódott voltam a Paks elleni vereség után, katasztrofális és csalódást keltő volt. Változtatásokra lesz szükségünk, más mentalitással kell kimennünk a pályára. Sajnos most nem tudjuk azt a játékunkat hozni, amely fontos lenne a bajnokság ezen szakaszában. Néhány játékosnak magába kell néznie, látnunk kell, ki az, aki valóban a Fradiért harcol és dolgozik” – í­gy Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a fradi.hu-nak.
  Végezetül a Fradi-városról is beszélt a zöld-fehérek első embere.
  „A pénzünk megvan rá, de nem akarjuk úgy elkölteni, hogy előtte ne legyen nagyon komoly előkészí­tő munka. Egy éve dolgozunk rajta, a koncepciók készen vannak. Ilyen sportkomplexum nincs sehol a világon, ahol 17 szakosztály kapna otthont, ennek az összehangolása történik. Abban reménykedem, hogy őszre elkezdődnek a munkálatok.”
  Az NB III-as csapat következő szezontól való megszűnésével Lipcsei Péter jövője is kérdésessé vált, vele kapcsolatban Kubatov kifejtette, hogy amí­g ő marad az FTC elnöke, addig Lipcseinek mindig lesz munkája a Fradinál.
  Orosz Pál vezérigazgató a csapat céljait összegezte, és megvilágí­totta, hogy miért is lehet a mostani különleges szezon a Fradi számára.
  „A célkitűzésünk a bajnoki cí­m és a kupagyőzelem volt. Ha az utóbbi meglesz, történelmet í­runk, olyan ugyanis még nem fordult elő, hogy a Ferencváros egymás után háromszor megnyerje a kupát.”
  A sajtóeseményen szó esett többek között Thomas Dollról, Gera Zoltán és Lipcsei Péter jövőjéről, illetve Kubatov a szurkolókkal való tárgyalásról és Csányi Sándorról is beszélt az elnök úr.
  A teljes sajtótájékoztatót ide kattintva nézheti meg!
  A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtökön 13 órától sajtótájékoztatót tartott, amelyen részt vett Kubatov Gábor, a klub elnöke és Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója is.
  Gerával kapcsolatos, hogy a napokban Kubatov Gábor, az FTC elnöke elárulta, a középpályás már jelezte, hogy a következő idényben is szeretne futballozni, ezért már megkezdődtek az egyeztetések a nyáron lejáró szerződésének meghosszabbí­tásról.
  „Egy csapatnak a játékosai, ha elveszí­tik az önbizalmukat, akkor sokkal nehezebben teljesí­tenek. Jelen pillanatban az önbizalmunk picit megcsappant, de ami mögöttünk van, azzal nem akarok foglalkozni már. A hibákat természetesen el kell hagynunk és a maximumot kell kihoznunk magunkból csapatként és egyénileg is és akkor van esélyünk a győzelemre. Nekem elsősorban a játékommal kell példát mutatnom és én ezen vagyok. Abban pedig, hogy ilyen helyzetbe kerültünk, én is nyakig benne vagyok. Tehát nekem elsősorban most magammal kell foglalkoznom, hogy olyan teljesí­tményt nyújtsak, ami alapján a többieket magammal tudom húzni. Remélem, hogy a Vasas ellen az első perctől kezdve úgy fogunk játszani, ahogy a képességeink alapján tudunk. Bí­zom benne, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és akkor megnyerjük a mérkőzést – tette hozzá az egy hét múlva a 38. életévét betöltő csapatkapitány.
  „Szerencsére olyan jól alakultak számunkra szerdán az eredmények, hogy lehetőségünk van arra, hogy megelőzzük őket és hazai pályán nem is lehet más célunk, mint a győzelem – folytatta a középpályás. – Nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy az ellenfelünk milyen formában van, nekünk kell összeszednünk magunkat. Olyan játékot kell nyújtanunk, amit a képességünk alapján tudunk. Meg akarjuk mutatni, hogy a jelenlegi állapotunk nem tartós, szeretnénk ebből kijönni már most szombaton. Az a jó, hogy ismét mérkőzés lesz, és újra lehet bizonyí­tani, hogy innen már tényleg csak feljebb van”
  „Nagyon remélem, hogy már csak dacból is fogunk ezek után játszani és megmutatjuk azt, hogy hiba minket leí­rni. Jelen pillanatban nem vagyunk túl jó állapotban, de innen már csak felfelé vezet az út. Magunknak köszönhetjük, hogy ilyen helyzetbe kerültünk. Az elmúlt időszakban sokszor átéltünk olyan kudarcokat, ami után a csapat még nagyobb bajba kerülhetett volna, de sokszor reagáltunk erre jól és nagyon bí­zom benne, hogy ez most is í­gy fog történni” – idézi a fradi.hu Gera Zoltánt.
  A labdarúgó NB I szombati Ferencváros–Vasas rangadója előtt a zöld-fehérek csapatkapitánya, Gera Zoltán nyilatkozott a Fradi Médiának a közelgő meccsről az FTC rossz szériájáról.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–VASAS NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.24.19:30, m4sport
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ