2017.IX.16. Bp. Honvéd – Ferencváros: 1-3

NS-20170917-01-20170916Rangadó a javából: Varga vezetésével Kispesten nyert az FTC

A duplázó támadó lett a zöld-fehérek hőse. Botka kiállítása is kevés volt a címvédőnek.
A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Ferencváros 3–1-re nyerni tudott a címvédő Budapest Honvéd vendégeként. Varga Roland duplázott a találkozón, a zöld-fehérek az utolsó bő negyedórában emberhátrányban játszottak Botka Endre kiállítása miatt.

Nyilatkozatok:

Erik van der Meer: – A Ferencváros tekintélyes klub, jó játékosokat vonultat fel, ráadásul az átigazolási időszak hajrájában tovább erősítette a keretét, de a legyőzése ugyanúgy három pontot ér, mint a Haladás elleni siker. Azt persze érzékelem, hogy az öltözőben felfokozott a légkör, hajdanán, amikor még az Utrechtben szerepeltem, magam is másként vártam az Ajax elleni ütközetet, mint a többit, ezért megértem, hogy a futballisták jobban „hegyezik” magukat erre a kilencven percre. Azzal maximálisan tisztában vagyok már, Kispesten mit jelent ez a párharc, úgyhogy mindent elkövetek azért, hogy megnyerjük.

Thomas Doll: – A bajnoki címvédő Honvéd ellen lépünk pályára, számunkra ez egy hatpontos mérkőzés lesz. Fontos a jó hozzáállás, a morál, az agresszió, és ez kell ahhoz, hogy a Honvéd ellen helytálljunk. Mindig motiváltan játszanak a Ferencváros ellen. Jó védekező munkára lesz szükség, mert biztonságra van szükség. Fontos, hogy ez ellenfél első lehetősége után ne fussunk rögtön az eredmény után, éppen ezért sok munkát fektettünk a védekezésbe az edzéseken. Szükségünk van az egyensúlyra a játékunkban, ha kivárásra játszunk, és nem előrefelé védekezünk, akkor nagyon kemény 90 percre számíthatunk. A saját játékunkat kell játszanunk, úgy gondolom, hogy a pálya jó állapotban van ahhoz, hogy kombinálhassunk. A könnyű labdavesztéseseket el kell kerülnünk, hogy ne tudjanak minket lekontrázni – ha ez sikerül, nagy lehetőségünk nyílik arra, hogy legyőzzük a Honvédot.

A mérkőzés:

Bp. Honvéd — Ferencváros: 1-3 (1-1)
Bozsik stadion, 4.423 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Király, Medovarszki; alapvonali jv.: Németh Á., Szilasi; tartalékjv.: Varga Zs.)

Bp. Honvéd: Gróf — Latifu, Lovric (Danilo, 64.), Baráth, Bobál D. (Holender, 83.) — Nagy G. (Kabangu, 77.), Kamber, Gazdag, Banó-Szabó — Eppel, Lanzafame
kispad: Horváth A., Deák, Laczkó, Stoiacovici
vezetőedző: Erik van der Meer

Ferencváros: Dibusz — Botka, Otigba, Blazic, Pedroso — Gorriarán, Spirovski — Varga R. (Moutari, 86.), Paintsil (Leandro, 77.), Lovrencsics G. (Böde, 46.) — Priskin
kispad: Holczer, Kundrák, Csernik, Koch
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Lanzafame (33. – 11-esből) illetve Varga R. (6., 48.), Paintsil (68.)
Sárga lap: Lanzafame (42.), Latifu (63.), Kabangu (82.) illetve Botka (32., 72.), Otigba (81.)
Kiállítva: Botka (72.)

20170916-honved-blazicGyőztes csapaton ne változtass!

Vagy mégis?

Thomas Doll három helyen módosított a múlt szombaton a Vasas ellen 5–2-re nyerő együttesen – azaz a kezdő tizenegyen. Kimaradt Leandro de Almeida, Amadou Moutari, valamint a 300. NB I-es meccse előtt álló Böde Dániel is. Lehetőséget kapott viszont a Ferencvárosban ezen a mérkőzésen bemutatkozó szlovén hátvéd, Miha Blazic, az angyalföldiek ellen csereként beszállva gólt szerző Priskin Tamás, továbbá a télen a XIX. kerületből a IX.-be átigazoló Botka Endre is. A védő nyilván kitörő örömmel fogadta a német szakember döntését, a kispesti drukkerhad már kevésbé tűnt boldognak, hogy a zöld-fehérek 21-es dresszét egy korábbi Magyar Futball Akadémia-növendék viselte.

S ha már itt tartunk: a kiadott összeállításban hét Honvéd-játékos neve mögött szerepelt zárójelben, hogy MFA, s a hétből ötnek – Baráth Botondnak, Bobál Dávidnak, Banó-Szabó Bencének, Gazdag Dánielnek és Nagy Gergőnek – az első perctől kezdve bizalmat szavazott Erik van der Meer. A vezetőedző épp lapunk pénteki számában nyilatkozott úgy, hogy jókedv nélkül mit sem ér az élet, ennek megfelelően a kivonuláskor is vígan társalgott a Fradi hollandul kiválóan beszélő pályaedzőjével, Máté Csabával.

20170916-honved-vargarA 6. percben azért az arcára fagyott a mosoly: Lovrencsics Gergő beadását követően Varga Roland jelezte, hogy ezúttal is hozta a jó formáját, és védhetetlenül bombázott a léc alá. Nem sokkal később kis híján megduplázta előnyét a Ferencváros, Gróf Dávid bravúrja kellett ahhoz, hogy ne jusson egyről a kettőre. Az még kevesebben múlt, hogy az első negyedóra letelte előtt ne egyenlítsen a házigazda: Gazdag Dániel lövése után a Fernando Gorriaránon megpattanó labda a lécről vágódott az alapvonalon túlra. Erőre kapott a Honvéd, előbb Gazdag előtt adódott újabb lehetőség, majd Djordje Kamber fejesét hárította Dibusz Dénes.

Húsz perc elteltével némiképp alábbhagyott az addig meglehetősen élénk iram, de így sem volt rossz a meccs. Az ezer fokon pörgő Varga Roland szabadrúgásból veszélyeztetett – Gróf Dávid a léc fölé paskolta a labdát. Erre már góllal válaszoltak a kispestiek: miután Botka Endre a tizenhatoson belül belerúgott jó barátjába, Nagy Gergőbe, a megítélt büntetőt Davide Lanzafame értékesítette. Izgalomból a folytatásban sem volt hiány, Lovrencsics Gergő próbálkozását Gróf Dávid védte, Davide Lanzafame szabadrúgását pedig Dibusz Dénes. A kettő között az olasz támadó kapott egy sárga lapot – a vendégek azt reklamálták, hogy pirosat ért Fernando Gorriarán lekönyöklése, míg a hazaiak azt, hogy az uruguayi eljátszotta a hattyú halálát.

Mindenesetre szép alakítás volt – mármint az első félidő.

20170916-honved-paintsilA szünetben merész húzásra szánta el magát Thomas Doll. Az addig jól teljesítő Lovrencsics Gergő helyére a jubiláló Böde Dánielt küldte be. Mégis Varga Roland került reflektorfénybe, amikor újfent megelőzte a tétovázó Bobál Dávidot, és másodszor is vezetéshez juttatta csapatát. A következő esemény, fájdalom, nem a futballról szólt: Bobál Dávid és Botka Endre fejelt össze, mindkét játékos elterült a gyepen, és bár elsőre rémisztőnek tűnt az eset, hála az égnek, nagyobb baj nem történt.

Ellentétben az első felvonással, a Ferencváros nem állt vissza védekezni a gólja után, nem engedte kibontakozni ellenfelét, ezért el is maradoztak a Honvéd-helyzetek. Ezt látva Erik van der Meer is cserélt – belső védőt szélsőre. Az Ivan Lovricot váltó Danilo beállásával azonban nem lett jobb a kispestiek játéka, a Fradi magabiztosan őrizte az előnyét. Sőt a 68. percben – Botka Endre beadásából – Joseph Paintsil a harmadik gólt is megszerezte, és olybá tűnt, ezzel el is dőlt a mérkőzés.

A hajrát ugyan valamelyest izgalmassá tette Botka Endre kiállítása és a villámlással, valamint dörgéssel párosuló égszakadás, a Ferencváros sikere nem forgott veszélyben.

Hogy aztán Thomas Doll megint változtat-e a győztes csapaton, jövő szombaton kiderül.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

„Jól kezdtünk, hamar vezetést szereztünk. Ezt követően azonban az első félidőben problémáink voltak, nehezen vettük fel a párharcokat, nehezen találtuk meg a ritmusunkat, nem tudtuk megtartani a labdát, vagy ha nálunk volt, túl gyorsan elíveltük azt” – kezdte a sajtótájékoztatóját Thomas Doll, az FTC trénere.

„Félidőben változtatnunk kellett: több bátorságot kértem a játékosaimtól, és azt, hogy több labdát tartsunk meg. Ezt követően a játékunk is jobban tetszett, főleg a középpályán teljesítettünk jobban. Jól használtuk ki az üres területeket, és egyre több labdát tartottunk meg.”

„Hétről hétre öröm látni azt a jó csapatszellemet, ami kialakulóban van. Egymásért harcolnak a játékosok, és az, hogy újra mérkőzéseket nyerünk, erős csapatok ellen is, csak erősíti ezt. Hiába vagyunk a bajnokság elején, hatpontos meccs volt, ezért örülök, hogy így álltunk hozzá, és sikerült nyernünk” – zárta mondandóját a német tréner.

„Számunkra a hibákról szólt ez a mérkőzés. Bobál Dávid az első félidőben, majd a másodikban is nagyot hibázott, egy ilyen jó játékos ellen (Varga Roland – a szerk.) pedig ezt nem tehetjük meg, mert ezeket azonnal megbünteti. A Ferencvárosnál sok külföldi lépett pályára, mi a fiatalok számát is tartottuk. A hibák megbosszulták magukat, így nekik a három pont jutott, nekünk pedig semmi” – értékelt keserűen a meccs után Erik van der Meer, a Honvéd vezetőedzője.

NS-20170918-05-20170916-2A Ferencvárosban duplázó, az elmúlt két mérkőzésén öt gólt szerző Varga Roland természetesen boldogan nyilatkozott a találkozó után.

„Nem is ez a két gól a lényeg, hanem, hogy megint fontos mérkőzést nyertünk, amivel ráadásul felléphettünk a második helyre a tabellán. Az első félidőben még hagytuk a Honvédot játszani, de a fordulás után nem engedtük, hogy könnyedén kihozzák a labdát, jobban letámadtunk, ezért meg tudtuk nyerni a mérkőzést.”

A támadó úgy véli, már kijött a szezon eleji gödörből a csapat.

„Meccsről meccsre megyünk előre. Épülnek fel a sérültjeink, úgyhogy várjuk az egyre jobb folytatást.”

A 9. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 7 — Bényei (DVSC) 6, Ristevski (Vasas) 7, Bosnjak (Haladás) 6 — Burmeister (Vasas) 8, Márkvárt (Puskás Akadémia) 7, Pátkai (Videoton) 7, Hajdú Á. (Paks) 7 — Varga R. (Ferencváros) 7, Remili (Vasas) 7, Tabakovic (DVSC) 7
A forduló játékvezetője: Erdős József (Haladás — Újpest) 9 — Tóth II. Vencel, Horváth Róbert, Molnár Attila, Bogár Gergő

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2017.IX.16. Bp. Honvéd – Ferencváros: 1-3 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés, a Ferencváros 3–1-re legyőzte a Honvédot.
  90+3.
  PERC
  Lanzafame beadása csúnyán elszállt a kapu mögé.
  90+3.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  90+2.
  PERC
  Lanzafame szabadrúgása veszélytelen volt.
  90.
  PERC
  Négy perc a ráadás.
  89.
  PERC
  Az eső egyre jobban esik, a kispesti nézők egy része elindult hazafelé.
  88.
  PERC
  Kabangu fejelte le a labdát Lanazfaménak, ám az olasz csatár éppen csak a kapu felé tudta húzni a labdát.
  86.
  PERC
  A két gólt szerző Varga Rolandot Amadou Moutari váltotta a vendégeknél.
  85.
  PERC
  Banó beadása Dibusz zsákmánya lett.
  83.
  PERC
  Honvéd-csere: Bobál Dávidot a héten szerzpdést hosszabbító Filip Holender váltotta.
  83.
  PERC
  Kadima Kabangu Vargát buktatta, ez is megért egy sárga lapot.
  82.
  PERC
  Szakad aza eső, dötög az ég, villámlik, de egyelőre nincs szó a játék megállításáról.
  81.
  PERC
  Kenneth Otigba rántotta le Eppelt, ez is sárga volt.
  80.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  79.
  PERC
  A sarokrúgás után Kabangu fejelt Eppel elé, végül a vendégek felszabadítottak.
  79.
  PERC
  HELYZET! Danilo jobb oldali beadása után Kabangu lövése pattant szögletre egy vendégvédőről.
  78.
  PERC
  Ismét rákezdett az eső, közben a nézőtéren talán megnyugodtak a kedélyek.
  77.
  PERC
  Cserélt a Fradi is: Joseph Paintsil le, Leandro be.
  77.
  PERC
  Nagy Gergőt Kadima Kabangu váltotta a kispestieknél.
  75.
  PERC
  Közben a pályán zajlik a meccs, Gazdag durrantot bőven a kapu mellé.
  75.
  PERC
  Több embert is kivezettek a stadionból.
  74.
  PERC
  Közben kisebb balhé alakult ki a hazai szektorban. Több néző összeverekedett, így a biztonságiaknak kellett közbeavatkozniuk.
  72.
  PERC
  PIROS! Botka Endre lerántotta, majd buktatta a saját térfelén meginduló Danilót, ezért sárga lapot kapott, és miután egy már volt neki, idő előtt mehetett zuhanyozni.
  71.
  PERC
  A fiatal ghánai középpályás a második meccsén a második gólját szerezte az NB I-ben.
  68.
  PERC
  GÓÓÓL!!! OTT A HARMADIK! Botka ment el a bal oldalon, majd a beadása megtalálta a Kamber mögül kibújó Joseph Paintsilt, aki közelről a léc alá bombázott. (1–3)
  68.
  PERC
  Otigba felívelése magas, majd hosszú volt Bödének.
  67.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  67.
  PERC
  Az eső alább hagyott, a villámok viszint közelítenek…
  66.
  PERC
  Varga sarokrúgása veszélytelen volt.
  66.
  PERC
  Paintsil harcolt ki szögletet az alapvonalnál.
  65.
  PERC
  Farkas Ádámnak kellett Van der Meert nyugtatnia, miután a holland tréner meglehetősen hevesen reklamált egy Varga elleni szabálytalanságot követően.
  64.
  PERC
  A Bozsik-stadiontól nem messze óriási villámokat látni, reméljük, a nagy vihar elkerüli a pályát.
  63.
  PERC
  Cserélt a Honvéd: Ivan Lovric heylét Danilo vette át a pályán.
  62.
  PERC
  Akeem Latifu könyökölte le Paintsilt, azonnal villant a sárga.
  62.
  PERC
  Lanzafame ragadt lesen, igaz a labda amúgy is Dibusz kezei kötött ki.
  60.
  PERC
  Lanzafame indítása után Kamber ugrott meg a bal oldalon, bedása azonban nagyon pontatlan volt.
  59.
  PERC
  Lanzafame bal oldali beadása után az utolsó pillanatban fejelték el a vendégek a labdát Eppel elől.
  58.
  PERC
  Erik van der Meer szinte a plyáról dirigál az övéinek.
  57.
  PERC
  Majdnem ott a harmadik! Varga bal oldali beadása után a berobbanó Böde csak centikkel maradt le a labdáról.
  55.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  54.
  PERC
  Varga sarokrúgása mindenkinek magas volt, Blazic csak belecsúsztatni tudott a labdába a hosszú oldalon.
  54.
  PERC
  Kamber pontatlan hazapssza után Gróf már csak az alapvonalon kívülről tudta visszahúzni a labdát.
  53.
  PERC
  Gorriarán jobb oldali beadása után Paintsil kézzel vette át a labdát.
  52.
  PERC
  Hosszabb ápolás után mindkét játékos a saját lábán hagyta el a pályát, majd vissza is tért a pályára.
  50.
  PERC
  Nagy a baj! Dibusz kirúgása után Bobál és Botka fejelt össze, utóbbi szinte biztosan elveszítette az eszméletét.
  49.
  PERC
  Banó lőtt kiszorított helyzetből a kapu mellé.
  48.
  PERC
  Varga Rolandnak ez volt a 10. gólja a jelnleg si zajló NB I-es szezonban. Varga egy kivételével már összes NB I-es szezonját felülmúlta eredményességben, egyéni rekordja 12 találkozó (2012–2013, még a Győr játékosaként).
  47.
  PERC
  GÓÓÓL!!! ISMÉT VEZET AZ FTC! Pedroso bal oldali beadását Bobál csak nézte, így Varga Roland ismét megelőzte, majd jobb külsővel a bal alsóba lőtt. (1–2)
  47.
  PERC
  Lanzafame szabadrúgása után Banó elé pattant a labda, a bal oldali beadását Dibusz a kapujából kivetődve ütötte a mezőnybe.
  46.
  PERC
  A 300. NB I-es meccsén pályára lépő Böde Dániel Lovrencsics Gergőt váltotta.
  46.
  PERC
  Újra útjára indult a labda, a ferencvárosiak kezdték a második félidőt.
  FÉLIDŐ
  Alaposan rákezdett az eső a második félidőre.
  FÉLIDŐ
  Böde Dániel készülődik, ő biztosan beáll a második félidőre.
  FÉLIDŐ
  A hivatalos nézőszám: 4423 fő.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Véget ért az első félidő, az állás: Honvéd–FTC 1–1.
  45+3.
  PERC
  A sarokrúgás után Dibuszt támadták a hazaiak, majd kisebb kakaskodás alakult ki, de végül gyorsan sikerült megnyugtatnia a kedélyeket.
  45+2.
  PERC
  VÉDÉS! Lanzafame tekerte kapura a labdát, Dibusz azonban szögletre nymota a léc alól.
  45+1.
  PERC
  Nagy Gergő esett el nagyjából pont a tizenhatos vonálán, Farkas Ádám pedig szabadrúgást ítélt.
  45.
  PERC
  A tartalék játékvezető egy perc ráadást jelzett.
  44.
  PERC
  Bráth borította fel Priskint egy fejpárbaj során, a felezővonal közelében.
  42.
  PERC
  Davide Lanzafame kapott sárga lapot, miután csúnyán lekönyökölte Gorriaránt.
  41.
  PERC
  NAGY VÉDÉS! Priksin keresztpassza Bobálról Lovrencsics elé került, aki kilenc méterről a rövid alsót vette célba, ám az elvetődő Gróf a lábával még pont ki tudta úgni a labdát.
  40.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  39.
  PERC
  Kamber állította meg szabálytalanul Paintsilt a felezővonal közelében.
  38.
  PERC
  Varga szabadrúgása után elfejelték a hazaiak a labdát a tizenhatoson belülről.
  37.
  PERC
  Botkát akasztotta Bobál nem messze a Honvéd tizenhatosától.
  35.
  PERC
  Az FTC és a Honvéd mérkőzésein pontosan ugyanannyi, 3.25-ös volt eddig a gólátlag a 2017–2018-as bajnokságban.
  34.
  PERC
  Lanzafaménak ez volt a hetedik gólja a jelenleg is zajló bajnoki szezonban.
  33.
  PERC
  GÓÓÓL!!! EGYENLÍTETT A HONVÉD! Davide Lanzafame jobbal a jobb alsóba küldte a labdát. Dibusz a másik irányba ugrott, nem volt esélye. (1–1)
  32.
  PERC
  Botka Endre az eset után kapott is egy sárgát.
  32.
  PERC
  Tizenegyest kapott a Honvéd! Eppel beadása után nem sikerült felszabadítania a vendégeknek, majd Nagy elé pattant a labda, akit Botka akasztott.
  31.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  31.
  PERC
  Varga szöglete után a kapujából kimozduló Gróf Otigba elől húzta el a labdát.
  30.
  PERC
  Varga éles szögből rögtön kapura csavarta a labdát, ám Gróf azt a léc alól.
  30.
  PERC
  Paintsil ment el a bal oldalon, majd Baráth és Kamber szorításában elesett, a jutalma pedig egy szabadrúgás lett.
  28.
  PERC
  Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitánya is a Bozsik-stadionban tekinti meg a meccset.
  27.
  PERC
  Lanzafame borította fel Otigbt a Fradi tizenhatosának közelében.
  27.
  PERC
  A helyszínen van többek között a Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway és az FTC elnöke, Kubatov Gábor is.
  26.
  PERC
  Varga sarokrúgása után Priskinnek nem sikerült a kapu felé csúsztatni a labdát, sőt szabálytalankodott is Lovriccsal szemben.
  25.
  PERC
  Paintsil kapott labdát a jobb oldalon, majd kis híján megkerülte Baráthot, végül az alpvonal közelében Kamber mentett szögletre.
  23.
  PERC
  Banó bal oldali beadása után a mezőnybe vágták a labdát a vendégek.
  23.
  PERC
  Priskin sarkazása után Pedroso beadását blokkolták a hazaiak.
  22.
  PERC
  Botkát buktatta Bobál a jobb oldalon – pont a hazai tábor előtt, akiknek ez nagyon nem tetszik..
  21.
  PERC
  A Honvéd legutóbbi 15 hazai bajnoki mérkőzésén a megszerezhető 45 pontból 38-at begyűjtött – igen erős mérleg!
  20.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  19.
  PERC
  BRAVÚR! Lanzafame jobb oldali szöglete után Kamber fejelt szinte álló helyzetből, ám Dibusz szép vetődéssel kitolta a jobb alsóba tartó labdát.
  17.
  PERC
  Gazdag kapott labdát a tizenhatos bal oldalán, majd egy visszahúzós csellel próbálkozott, de szögletre mentettek előle.
  16.
  PERC
  Ha a Honvéd volt a pályaválasztó, akkor 2001 júniusa óta nem született döntetlen a mérkőzésen. 14 mérkőzéses „ikszmentes” széria ez, hétszer a Honvéd, hétszer a Fradi nyert.
  15.
  PERC
  A sarokrúgás után Baráthról pattant kevéssel a kapu fölé a labda.
  14.
  PERC
  LÉC! Egy hazai kontra végén, Otigba rövid ejese után Gazdag elé került a labda, aki 15 méterről lőtt, de a Gorriaránon felpattanó labda a kapufát borotválva szögletre pattant.
  13.
  PERC
  BRAVÚR! Varga szabadrúgása után Eppelről pattant a bal alsó sarok felé a labda, ám Gróf egy óriási vetődéssel hárított.
  12.
  PERC
  Lanzafame bal oldali szöglete után nem sokkal kerülte el a hosszú oldali felső sarkot a labda.
  11.
  PERC
  Banó elől tisztáztak szögletre a vendégek.
  11.
  PERC
  A párharc történetének leggólzáporosabb mérkőzésére 1941-ben került sor, augusztus 24-én a Ferencváros 11:5-re (!) győzött.
  10.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  9.
  PERC
  Hazai lehetőság! Lanzafame jobb oldali beadása után Bobál fejelt közelről a kapu fölé.
  7.
  PERC
  A Bozsik-stadionban nagyjából 3500-an vannak, hivatalos adatot később kapunk.
  6.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Vezet a Ferencváros! Paintsil passzolt Lovrencsicsnek, aki néhány igazítás után a bal oldalról középre tette a labdát, amely pont megtalálta a Bobál háta mögül kibukkanó Varga Rolandot, aki közelről a léc alá bombázott. (0–1)
  5.
  PERC
  A forduló legnagyobb presztízscsatája és legnagyobb múltú mérkőzése. A két dél-pesti klub 1916 óta randevúzik az élvonalban. 201 élvonalbeli mérkőzésen az örökmérleg a házigazda kispestiek szempontjából 60–31–110.
  4.
  PERC
  A sértett állt a labda mögé, Lanzafame lövése azonban szögletről a kapu fölé pattant.
  4.
  PERC
  Lanzafamét buktatta Otigba 18 méterre a kaputól.
  3.
  PERC
  Varga vállalta magára a szabadrúgást, ám lövése után a léc fölé szállt a labda.
  2.
  PERC
  Gorriaránt vágták fel 35 méterrel a Honvéd kapujától.
  2.
  PERC
  A hazaiak hagyományos piros-fekete csíkos mezükben, a vendégek pedig fehér és világos zöld szerelésben léptek pályára.
  01.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a kispestiek indították útjára a labdát.
  Érkeznek a csapatok a pályára, hamarosan kezdődik a mérkőzés.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  Honvéd: Gróf – Latifu, Baráth, Kamber, Lovric, Bobál D. – Nagy G., Gazdag, Banó-Szabó – Eppel, Lanzafame
  Vezetőedző: Erik van der Meer
  A kispadon: Horváth A. (k), Kabangu, Deák I., Danilo, Holender, Laczkó, Stoiacovici
  FTC: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Szpirovszki, Gorriarán – Lovrencsics G., Paintsil, Varga R. – Priskin
  Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Holczer (k), Kundrák, Böde, Leandro, Csernik, Koch, Moutri
  A mérkőzés játékvezetője Farkas Ádám lesz.
  „Szükségünk van az egyensúlyra a játékunkban, ha kivárásra játszunk, és nem előrefelé védekezünk, akkor nagyon kemény kilencven percre számíthatunk. A saját játékunkat kell játszanunk, úgy gondolom, hogy a pálya jó állapotban van ahhoz, hogy kombinálhassunk. A könnyű labdavesztéseseket el kell kerülnünk, hogy ne tudjanak minket lekontrázni – ha ez sikerül, nagy lehetőségünk nyílik arra, hogy legyőzzük a Honvédot” – véli Thomas Doll, a Ferencváros trénere. A teljes interjút a fradi.hu-n olvashatja el ide kattintva.
  „Ha valaki rosszkedvű, menjen haza, a futballt élvezni kell!” – fogalmazott lapunknak Erik van der Meer, a Honvéd vezetőedzője, aki a remek kispesti háttérről, a házirendről, a derbire készülődésről és Budapest varázsáról is mesélt. Részletek itt!
  Nesze neked, „légiósszabály”! Újra nő a külföldiek száma az NB I-ben – Piacelemzés, térségi összehasonlítás keretében vizsgáltuk meg a magyar futballpiacon a mögöttünk hagyott átigazolási időszak fő számait. Részletek itt!
  Hétfőn a Magyar Labdarúgó-szövetség elkészítette a Magyar Kupa főtáblájának 1. fordulós (összességében a 6. kör) párosításait. A címvédő Ferencváros a harmadosztályú Dunaharasztit kapta, míg a Honvédra a szintén NB III-as PMFC vár. Részletek itt!
  A korábbi Honvéd-játékos, Botka Endre szerint csapata felkészülten várja a kispesti összecsapást:

  „Tízévesen még csak álmodni sem mertem volna erről” – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjújában Böde Dániel, aki a 300. NB I-es mérkőzésén léphet pályára ma este. A teljes interjú itt!
  „Szeretném kihozni magamból a maximumot. A válogatott szereplés fontos cél, és nagy álmom, hogy egyszer a bátyámmal együtt játsszak: két Paintsil egymás mellett igazán veszélyes lenne. Természetesen szeretnék trófeákat is nyerni: remélem, hogy az elsőt már idén megszerzem a Ferencvárossal!” – mondta a Vasas ellen góllal bemutatkozó Joseph Paintsil a fradi.hu-nak. Részletek itt!
  Davide Lanzafame szerint a mai lesz az év egyik legfontosabb meccse:

  Sabato è una delle partite più importanti dell’ anno, abbiamo bisogno del vostro supporto. insieme è più facile.. tutti al bozsik!! Saturday is one of the most important games of the year, we need your support. together is easier..all at bozsik!! #budapesthonved #kispest #letsgo #bozsikstadion #stadium #bigmatch #redandblack #believe
  Lanzafame Davide (@lanzadavi7official) által megosztott bejegyzés, 2017. Szept 13., 09:13 PDT
  A 9. fordulót megelőzően a címvédő Budapest Honvéd a 15 ponttal (4–3–1-es mérleggel) a 2. helyen áll, míg a kupagyőztes Ferencváros mögötte két ponttal lemaradva (3–4–1-es mutatóval) a harmadik. A kispestieknek öt, a ferencvárosiaknak hét pont a lemaradásuk az éllovas Videotonnal szemben.
  Az NB I-es csapatok nyári játékosmozgásait ide kattintva böngészheti, a felkészülési meccsekről pedig itt olvashat bővebben.
  A 2017–2018-as kiírás teljes sorsolását itt találja.
  Az NB I tabelláját, góllövőlistáját, valamint korábbi tudósításainkat ide kattintva böngészhetik.
  9. FORDULÓ EREDMÉNYEI
  Vasas–Videoton 3–1
  Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1–0
  Balmazújváros–DVSC 0–1
  DVTK–Paks 2–4
  Haladás–Újpest 1–0
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Bp. Honvéd–Ferencváros összecsapás a labdarúgó NB I 9. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Január 10., péntek, 17.30: 
FTC–KRC Genk (belga I. o.)
Január 11., szombat, 15.00: 

FTC–Union Berlin (német I. o.)
Január 15., szerda, 15.00: 
FTC–Arminia Bielefeld (német II. o.)
Január 16., csütörtök, 16.00: 
FTC–Köln U21 (német)
Január 20., hétfő, 13.00: 
FTC–SV Wehen Wiesbaden (német II. o.)
Január 20., hétfő, 17.30: 
FTC–CFR Cluj (román I. o.)

Következik: 01.25.14:55 FTC-Paks (TV:M4sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST