2017.IX.19. MK, Dunaharaszti MTK – Ferencváros: 1-2

NS-20170920-01-20170919

MK: parádés gólt kapott a Fradi, de megúszta a túlórát

A cí­mvédő a 92. percben szerezte a győztes gólt az NB III-as Dunaharaszti otthonában.
A harmadosztályú Dunaharaszti a 91. percben még 1–1-re állt a Ferencváros ellen a Magyar Kupa főtáblájának első körében, de a hosszabbí­tásban Leandro továbbfejelte a cí­mvédő együttest.

Nyilatkozatok:

Króner Péter: — A hétközi meccsekre mindig szűkül a keretünk, amely a három kapussal együtt teszi ki a húsz főt. Nálunk mindenki dolgozik vagy tanul a játék mellett, ezért többen a munkahelyükről vagy az iskolából érkeznek kedd délután. Eszünk ágában sincs lemondani a továbbjutásról, hétfő délután is elemeztük a Fradi játékát, csak éppen… Mondjam a lassabb játékosomnak, hogy érje utol Varga Rolandot? Vagy kérjem azt a hátvédjeinktől, hogy ne engedjék fejelni Böde Dánielt? A hétvégi bajnokink előtt nem lenne szerencsés nagy különbségű vereségbe beleszaladni, de hát az előző idényben a Budafok kiemelkedett az NB III Közép csoportjából, a Magyar Kupa elődöntőjében ugyanakkor nyolc gólt kapott a Groupama Arénában. Mindenki láthatta, mekkora a különbség a két osztály között. Azt mondtam a srácoknak, élvezzék a mérkőzést, ki tudja, mikor játszik ismét Dunaharasztiban a Fradi.

Thomas Doll: – Angolos hét vár ránk, hiszen a szombati bajnoki után, kedden kupamérkőzés játszunk. Ez a mérkőzés segí­t abban, hogy csapatként továbbfejlődjünk, és az új játékosok integrálásában is fontos szerepet tölthet be a találkozó. Viszont az ellenfél nagyon motiváltan lép majd ellenünk pályára, nekünk pedig folytatnunk kell a tradiciónkat a Magyar Kupában, hiszen háromszor nyertük meg egymás után a trófeát. Éppen ezért nem szabad fél vállról venni a mérkőzést, sem arrogánsan, mivel profi hozzáállással továbbjuthatunk a következő körbe. Szeretném, hogy még jobban összeszokjon a csapat, többen is lehetőséget kaptak az elmúlt időben, és voltak, akik jól használták ki az alkalmakat. Úgy gondolom, a kupamérkőzés nem feltétlenül egy teszt: a legfontosabb az, hogy továbbjussunk és stabil játékot mutassunk.

A mérkőzés:

6. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 1. KÖR, A 64 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Dunaharaszti MTK — Ferencváros: 1-2 (0-0)
Dunaharaszti, ~800 néző.
Vezette: Nagy Róbert (asszisztensek: Punyi, Márkus)

Dunaharaszti MTK: Gyatyel – Bí­ró T., Rétsági, Ferenczi M., Márton – Farkas P. (Mészáros D., 52.), Gacsal, Dallos (Vitányi, 82.) – Mendebaba (Rebecsák, 61.), Szenes B., Rusvay
kispad: Ivicevic, Bihami, Dankó
vezetőedző: Króner Péter

Ferencváros: Holczer – Botka, Blazic, Leandro, Pedroso – Bognár I., Spirovski – Csernik, Paintsil (Gorriarán, 57.), Moutari (Kundrák, 61.) – Priskin (Sternberg, 81.)
kispad: Varga Á., Batik, Koch, Otigba
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Mészáros (86.) illetve Botka (63.), Leandro (90+2.)
Sárga lap: Rétsági (45.) illetve Csernik (78.)

A Magyar Kupa varázsa, hogy egy alsóbb osztályú csapat is összetalálkozhat olyan élvonalbeli együttessel, amelyet válogatott, vagy külföldön is tapasztalatot szerző labdarúgók alkotnak. Ez legtöbbször a főtábla első köreiben történik meg, persze akadnak kivételek is: az előző kií­rásban például az NB III-as Budafok az elődöntőben találkozott a Ferencvárossal.

Az FTC azt a párharcot 12–2-es összesí­téssel nyerte meg, a kellemes emlék azonban nem vezette félre Thomas Dollt, a zöld-fehérek vezetőedzőjét, a Dunaharaszti elleni összecsapásra is hellyel-közzel ugyanazt a kezdőcsapatot vezényelte ki, amelyet a hétvégi, Honvéd elleni rangadóra.

A labdabirtoklási fölény természetesen óriási volt a Fradi javára, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakí­tani a fővárosi együttes: Bognár István és Joseph Paintsil próbálkozásai gyengék voltak, Priskin Tamáshoz el sem jutott a labda, Gyatyel Norbert kapusnak í­gy nem sok feladata akadt.

A másik oldalon viszont Holczer Ádám könnyen negatí­v főszereplővé válhatott volna, ugyanis a 39. percben nagyon pontatlanul passzolt, az í­gy megszerzett labdát Szenes Bence centikkel lőtte mellé 16 méterről.

Az első félidőben ellenállhatatlanul védekeztek a hazaiak, és a fordulást követően is szervezettek maradtak, de az FTC egyre nagyobb fölénybe került. Gyatyelnek a 61. percben kellett bemutatnia az első igazán nagy védését, ekkor Botka Endre nagy erejű lövését hárí­totta, két perccel később azonban már tehetetlen volt a védő fejesénél – Bognár bal oldali szögletét követően Botka a jobb kapufához fejelte a labdát. 0–1

A továbbiakban is a Ferencváros irányí­totta a mérkőzést, de nem jött újabb gól, í­gy nyí­lt maradt a meccs. Az utolsó percekre a Dunaharaszti teljesen előretört, nem volt veszí­tenivalója. Előbb Gacsal Norbert több, mint harminc méterről elvégzett szabadrúgása ugrasztotta talpra a hazai publikumot, ami közvetlenül ez után jött, arra azonban aligha számí­thattak. A szöglet után  Vitányi Gergő lefejelte a labdát, s Mészáros Dániel ollózó mozdulattal, nyolc méterről bevette a vendégek kapuját. 1–1

Érett a csoda (a hosszabbí­tás), de nem született meg. A hosszabbí­tásban ismét Bognár í­velt középre pontosan – ezúttal szabadrúgásból –, labdáját Leandro a kapu bal oldalába csúsztatta. 1–2

A Ferencváros í­gy a vártnál nehezebben, de túljutott az NB III-as Dunaharasztin és a legjobb 64 között folytathatja a kupában.

Nyilatkozatok:

Króner Péter: — Jó lett volna, ha hosszabbí­tásra kényszerí­tjük a Ferencvárost, de í­gy is felejthetetlen mérkőzés volt, le a kalappal csapatom előtt. Ez a kupacsata bekerül a dunaharaszti klub történelemkönyvébe.

Thomas Doll: — Alaposan megszenvedtünk. Lassan járattuk a labdát, iramban az ellenfél szintjén voltunk, s ezt nem lett volna szabad. Sok tapasztalattal gazdagodtunk ismét, ezúttal megnézhettem olyan játékosokat, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséghez jutnak.

Leandro:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Dunaharaszti hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

11 hozzászólás a(z) 2017.IX.19. MK, Dunaharaszti MTK – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • Bognárnál mi van meg a labdarúgáshoz,helyettem beszéljenek a konkrét tények: idézek a tegnapi mérkőzés online tudósí­tásából:
  …” a)63. perc: Megtört a gólcsend! Bognár szögletét Botka fejelte be balról a rövid kapufához. 0–1
  b)92. perc: GÓL! Leandro csúsztatta meg Bognár szabadrúgása után a labdát, amely a kapu bal oldalában kötött ki. 1–2″…
  c) sport nyelven ezt úgy nevezik, hogy odatudja rúgni a labdát ahova akarja!
  c) nem a kritikával van bajom, a hanem a helytelen következtetéseddel,
  d)véleményem az, hogy a jövőben Bognár amikor játszik, mindig adjon két(2) gólpasszt, és azzal győzzön a Ferencváros.
  e)ezzel tisztelettel lezártnak tekintem, ezen témát.

 • YSE és K@rcsi hozzászólóktól kérdezem: futballoztatok e valaha? ilyen hozzászólás nem fradistához méltó!
  Igen is Bognár és Botka volt a két legjobb.
  Kérdezem mi a problémátok a mai mérkőzés -- szerintem -- a két legjobbjával!

  • CSAK EGY MECCSET JÁTSZOTTAK, DE ANNYI MECSSEMLÉK VAN, AHÁNYAN LÁTTÁK.
   NINCS ÉRTELME VITATKOZNI RAJTA.

  • Ha nem tudok úszni, akkor ví­zilabdázni sem fogok tudni. A futball alapja a gyorsaság, dinamika, állóképesség. Ebből melyik van meg Bognárban? Ha tisztában lennél az FTC (rég)múltjával, akkor tudnád, hogy a kritika volt az alap szurkolótól, újságí­rótól, edzőtől, vezetőtől, játékostól. Ez a “minden szép, minden jó” szemlélet az FTC történelmében (magyar futballban) ismeretlen fogalom volt.

 • Csak az biztat, hogy tavaly is í­gy kezdtük.
  Bognár harmatgyenge volt, ennyi pontrúgásból kettő csak sikerülhetett.
  Ami Doll nyilatkozatát illeti: kí­nomban én is csak nevetgéltem volna. Mert amit valóban mondott volna, az nem tartozik a nyilvánosságra.

 • Borzasztó volt hallgatni Doll nyilatkozatát, idétlen nevetgélését. Mintha nem az ő csapata játszott volna. Egyébként az általa mellőzött Bognár és Botka voltak a legjobbak. Dicséret illeti a hazai, NBIII-as csapatot!

 • PERCRŐL PERCRE

  Köszönjük a figyelmet!
  Véget ért a mérkőzés! A Ferencváros 2–1-re győzött, ezzel továbbjutott.
  92. perc: GÓL! Leandro csúsztatta meg Bognár szabadrúgása után a labdát, amely a kapu bal oldalában kötött ki. 1–2
  86. perc: GÓL! Vitányi fejelte le a szögletet, a megpattanó labdát Mészáros 8 méterről a kapuba ollózta. Remek mozdulat volt. 1–1
  85. perc: Gacsal több, mint 30 méterről fantasztikus szabadrúgást lőtt. Szöglet.
  82. perc: cseréltek a hazaiak is: Dallos helyett Vitányi.
  81. perc: Sternberg érkezett Priskin helyett.
  80. perc: Csernik alaposan elkésett Rusvayról. Sárga lap.
  70. perc: Botka játszotta meg Priskint, közeli lövését Gyatyel és Bí­ró együttes erővel szögletre mentette.
  67. perc: Bognár nagy lövését kellett védenie a hazai kapusnak. Kezd fölénybe kerülni a Fradi.
  63. perc: Megtört a gólcsend! Bognár szögletét Botka fejelte be balról a rövid kapufához. 0–1
  61. perc: Moutari helyett Kundrák, Mendebaba helyett Rebecsák a pályán.
  61. perc: Gyatyel védte Botka 20 méterről eleresztett óriási lövését.
  59. perc: Moutari kapott egy magas passzt, Gyatyel szedte le a fejéről a labdát.
  58. perc: változtattak a vendégek is. Gorriarán érkezett Paintsil helyett.
  56. perc: Blazic és Holczer nem értette meg egymást, majdnem kialakult í­gy egy veszélyes szituáció.
  54. perc: Szpirovszki 35 méterről vette célba a hazai kaput. Nem sokat tévedett.
  52. perc: Mészáros Dániel váltotta Farkas Pétert. Nagy tapsot kapott a lecserélt játékos.
  48. perc: Csernik szépen cselezett az alapvonalon, beadását már már a gólvonalról rúgta ki egy hazai védő.
  Elkezdődött a második félidő!

  A dunaharaszti gyerekek vadásszák a Frad-játékosokat – Dibusz Dénes állja a sarat.
  Véget ért az első félidő! Az állás 0–0
  45. perc: Rétsági ütközte le a nagy lendülettel előretörő Moutarit. Sárga lapot kapott érte.
  A Fradi-játékosok közül egyelőre a lelátón ülő Lovrencsics teljesí­t a legjobban – számos kisgyerek örömét okozta már az aláí­rásával.
  41. perc: Bognár remek szögből lőhetett szabadrúgást, nem sok sikerrel. Méterekkel fölé szállt.
  39. perc: Holczer csúnyán eladta a labdát, Szenes lecsapott rá és 16 méterről lőtt. Próbálkozása centikkel kerülte el a bal alsót. A meccs eddigi legnagyobb helyzete volt.
  Mintha feljebb kapcsolt volna a tempón a Fradi, de a hazaiak állják a sarat.
  36. perc: Csernik cselezett a hazai 16-oson belül, öt Dunaharaszti védő szorí­tásában elveszí­tette a labdát.
  35. perc: Szpirovszki szöktette a társait, Gyatyel begyűjtötte a passzt.
  32. perc: Rusvay beadását Mendebaba helyezte kapura. Holczernek nem kellett beavatkoznia, de ez volt a meccs eddigi legnagyobb helyzete.
  29. perc: Rusvay félfordulatból lőtt 12 méterről, a próbálkozás azonnal elakadt Szpirovszkiban.
  28. perc: Priskin és Paintsil is megindult egy indí­tásra, mindketten lesen voltak.
  25. perc: a Ferencváros kapujáig jutott a hazai csapat, a szurkolók elégedett tapssal fejezték ki elismerésüket.
  Számos gyerek készült tollal, papí­rral, hátha sikerül autogramot szerezni valakitől. Többen lelkesen vették észre, hogy Lovrencsics Gergő a lelátón figyeli az eseményeket.
  22. perc: Szpirovszki lőtt 18 méterről, közben kisebb sérülést szenved. Gyatyel könnyedén fogta a kapuja felé guruló labdát.
  Thomas Doll egyre idegesebb, szerette volna, ha korán vezetést szerez a csapata.
  19. perc: egyre többet van a labda a hazaiaknál, ezt egyelőre előre vágott indí­tásokkal, kontrákkal próbálja kihasználni.
  15. perc: a vendégek térfelén még nem nagyon járt a labda, viszont a Dunaharaszti hibátlanul védekezik.
  13. perc: Paintsil 18 méterről próbálta bevarrni a bal felsőbe. Lövése fölé szállt.
  Közben egyre jobban megtelnek a lelátók, gyűlnek a szurkolók.
  11. perc: az első, kapu irányába tartó próbálkozás. Bognár szögletét Botka fejelte jócskán fölé. Egy hazai védőn megpattant előtte a labda, bizonyára ez zavarta meg a Fradi-védőt.
  „4 perc eltelt, és nem kaptunk gólt” -- mondják a lelátón ülő dunaharaszti utánpótlás-játékosok (ráadásul az a 4 perc mostanra már 9). Nagyon bizakodóak, a srácok, reményeik szerint 40 percig kihúzzák, utána meg csak ők rúgnak.
  5. perc: a Ferencváros azonnal magához ragadta a kezdeményezést, de helyzetet még nem alakí­tott ki.
  Elkezdődött a mérkőzés!

  Nagyjából 300 hazai szurkoló, és 30-40 fős vendégtábor tekinti meg a helyszí­nen a mérkőzést. Igaz, elég korai a kezdési időpont és az időjárás sem a legbarátibb.

  Egy biztos, a Ferencváros komolyan veszi a mérkőzést, hat helyen megegyezik a kezdőcsapat a hétvégi Honvéd elleni bajnokin kiállí­tott csapattal.

  ELŐZMÉNYEK

  Köszöntjük kedves olvasóinkat a Dunaharaszti–Ferencváros labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés online tudósí­tásában!

  Megkezdődik a Magyar Kupa főtáblás szakasza, az első körben a legjobb 64-be jutás a tét – a cí­mvédő Ferencváros a harmadosztályú Dunaharaszti MTK-t kapta. Az összecsapással kapcsolatban fontos kiemelni, hogy ebben a körben még egy mérkőzésen dől el a továbbjutás.

  A Pest megyei együttes az NB III Nyugati csoportjának 10. helyén áll, de egy meccsel kevesebbet játszott az előtte állók többségénél, ráadásul egyre jobb formában van, az előző két bajnokiját egyaránt megnyerte, 5 rúgott gól mellett egyet sem kapott.

  A Ferencváros is javulóban van, hiszen a szezon eleji döntetlenek (és két győzelem) után kikapott a Videotontól, majd 5–2-re megverte a Vasast, az előző fordulóban pedig a Honvédot is legyőzte 3–1-re.

  Króner Péter, a Dunaharaszti edzője elmondta, csapata nem hajlandó lemondani a továbbjutásról, ugyanakkor tisztában vannak a realitással, mí­g a másik oldalról Botka Endre mondta el, hogy nem vehetik félvállról a mérkőzést, hiszen ő a korábbi csapatával már járt szerencsétlenül hasonló helyzetben – a velük készült interjút ide kattintva olvashatja el!

  A Fradi egyébként néhány hónapja játszott legutóbb tétmeccset NB III-as csapat ellen: a Magyar Kupa előző kií­rásának elődöntőjében 12–2-es összesí­téssel búcsúztatta a Budafokot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
01.23.17:00, m4sport
01.27.18:00, m4sport
01.30.17:00, M4Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ