2017.IX.9. Ferencváros – Vasas: 5-2

NS-20170910-01-20170909Varga triplázott, a Fradi a hajrában kiütötte a Vasast

Szivacski Donát kiállítása kulcsfontosságúnak bizonyult a meccs végkimenetele szempontjából.
Kétszer is vezetett a Vasas a Ferencváros otthonában, ám a triplázó Varga Roland vezérletével 5–2-re győzött az FTC az NB I 8. fordulójának szombati játéknapján.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: –

Michael Oenning: – Az előző mérkőzésekhez képest mindenképpen más lesz azért, mert nem áll olyan sok információ a rendelkezésünkre az ellenfélről, mivel a Ferencváros a Videoton elleni találkozó után várhatóan olyan változtatásokat eszközöl, amiket a pályán eddig nem láthattunk. Ez azonban csak részben érdekes számunkra, mivel arra kell majd ügyelnünk, hogy a saját tervünket hajtsuk végre a mérkőzésen. Mindig örülünk annak, ha a Groupamában játszhatunk, mivel egy jó stadionban, jó gyepen mérkőzhetünk meg egy jó ellenfél ellen, így a motiváció kérdése fel sem merülhet.

A mérkőzés:

Ferencváros — Vasas: 5-2 (1-1)
Groupama Aréna, 7.135 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Tóth II. V., Berettyán; alapvonali jv.: Erdős, Németh Á.; tartalékjv.: Horváth R.)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Otigba, Leandro, Pedroso — Spirovski — Varga R., Gorriarán (Priskin, 77.), Paintsil, Moutari (Botka, 67.) — Böde (Rui Pedro, 86.)
kispad: Holczer, Kundrák, Csernik, Koch
vezetőedző: Thomas Doll

Vasas: Kamenár — Burmeister, Manjrekar, Ristevski — Szivacski, Vida M., Berecz, Hangya — Kulcsár T. (Vergos, 63.), Gaál B. (Vaskó, 77.), Remili (Vogyicska, 75.)
kispad: Nagy G., Ádám, Pavlov, Simunek
vezetőedző: Michael Oenning

Gól: Paintsil (32.), Varga R. (62., 81., 90+3. – 11-esből), Priskin (84.) illetve Kulcsár T. (14.), Gaál B. (60.)
Sárga lap: Pedroso (43.) illetve Ristevski (52.), Hangya (55.), Szivacski (70., 72.), Manjrekar (90+2.)
Kiállítva: Szivacski (72.)

Leandro csak csóválta a fejét.

20170909-vasas-spirovskiA Ferencváros hátvédje viszonylag egyszerű ívelést rontott el, az oldalvonal mellett álldogáló Amadou Moutarinak szánt labdája a szélső feje felett szállt el. Érthetően bosszantotta a hiba, de a többi hazai játékos testbeszéde is árulkodó volt. A pontatlan emelést kapó nigeri szélső hosszú másodpercekig feküdt a földön, miután elveszítette a labdát, Böde Dániel egyre nehezebben viselte, hogy elöl egyedül sprintelget a komótosan passzolgató angyalföldi védők között. A Fradiban bemutatkozó, és rögtön kezdőként lehetőséget kapó ghánai Joseph Paintsil pedig a legkisebb ütközésnél is megadta magát, majd rendszeresen dühösen nézett a játékvezetőre.

20170909-vasas-paintsilVagyis hiába kezdett jobban a Fradi – Böde Dániel közeli fejese után Lubos Kamenár már a 2. percben nagyot védett –, idővel kiegyenlítődött a játék, sőt az első negyedóra végén vendégek a vezetést is megszerezték. Pedig a Vasas nem csinált semmi különöset, csupán a tőle megszokott sokpasszos játékkal tartotta a labdát. Az első félidő első felében ez még úgy is bőven elegendő volt, hogy az egyébként tehetséges Berecz Zsombor ezúttal több, könnyűnek tűnő labdát is elveszített, valamint Felix Burmeister, és olykor Szivacski Donát is könnyű szívvel adta vissza a megszerzett labdát a zöld-fehéreknek. Akik pedig hamar viszonozták a szívességet… Aztán kiderült, nem feltétlenül kell pontos passz a gólhoz: Kire Risztevszki beadása éppen úgy pattant le az egyik hazai védőről, hogy a labda tökéletes lett Kulcsár Tamásnak, s a támadó gyönyörűen kilőtte a bal alsó sarkot, a májusi Magyar Kupa-döntő után ismét bevéve Dibusz Dénes kapuját.

Ha Michael Oenning együttese jól kontrázó csapat lenne, növelhette volna az előnyét, ha pedig kellően stabil lenne, nem engedte volna talpra állni a Ferencvárost. Így viszont a hazaiak az első játékrész második felére átvették az irányítást, és többnyire a Vasas térfelén folyt a játék. Habár a 19 esztendős Joseph Paintsil góljához az angyalföldi hátvédek tétovázása is kellett, a ghánai légiós szépen oldotta meg a ziccert. Szebb bemutatkozásról aligha álmodhatott, ráadásul a játék képe alapján sem érdemtelenül egyenlített a Fradi.

20170909-vasas-vargarA fordulás után néhány másodperc alatt kétszer is a lécen pattant a labda. Böde Dániel ugyanis elszakadt Jamestől a tizenhatos jobb szélénél, de a kanadai légiós beledobta magát a csatár beadásába, és a lábáról úgy perdült fel a labda, hogy kétszer is a lécre pattant, mielőtt az alapvonalon túlra került.

És ha ennél az esetnél nem volt szerencséje a Fradinak, mit mondjunk a folytatásról? A Vasas csak másodpercekre tudta megtartani a labdát, Varga Roland távoli lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot, aztán… Aztán egy ártalmatlan helyzetnél Leandro és Dibusz Dénes összehozta a vezető gólt a vendégeknek. A bosszankodás ugyanakkor nem tartott sokáig, s az előző hetek alapján nem nehéz kitalálni, ki sietett ismét a csapat megmentésére: két perccel Gaál Bálint gólját követően Varga Roland gyönyörű egyéni akció végén egyenlített. Majd az utolsó húsz percre nagy esélyt kapott a Ferencváros, miután Szivacski Donát néhány percen belül két sárgát is begyűjtött – tegyük hozzá rögtön, mindkettőt jogosan –, így emberelőnybe került a hazai együttes.

20170909-vasas-priskinA ferencvárosiak vezetőedzője, Thomas Doll Priskin Tamást, kollégája, Michael Oenning Vaskó Tamást küldte be a hajrára. A cél tehát mindkét oldalon egyértelmű volt. Végül a hazaiak számítása jött be, a piros-kékek nem bírták a nyomást. Lovrencsics Gergő beadta, Böde Dániel átlépte, Varga Roland pedig a hálóba belsőzte a labdát, míg a győzelmet a csereként beálló Priskin Tamás biztosította be.

Sőt a ráadásban Varga Roland feltette a koronát teljesítményére, s higgadtan értékesítette a jogosan megítélt büntetőt – így mesterhármassal zárta a mérkőzést.

Ekkor már senki sem emlékezett az első félidő akadozó játékára.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll természetesen elégedett volt az 5–2-re megnyert mérkőzés után.

„Jó meccset láttunk a csapattól, örülök, hogy volt morális tartásunk és kétszer is visszajöttünk hátrányból. A találkozó elején kicsit nehezen találtunk önmagunkra, annak ellenére, hogy az első öt percben jól játszottunk. Utána azonban percről percre lehetett érezni, hogy egyre jobban érzik magukat a pályán a játékosok, majd a félidőben néhány dolgot megbeszéltünk, ennek tükrében egészen remekül sikerült a második játékrész. Néhány fontosabb játékos visszatérésével több opciónk nyílt az összeállításra és így a játék képe is egészen máshogyan nézett ki, mint az elmúlt hetekben. Jó volt látni, hogy egységes volt a csapat.”

Hozzátette, aki ért egy kicsit is a labdarúgáshoz, az tudja, hogy annak az együttesnek időre van szüksége, hogy összeálljon a játéka, amelynek sok a sérültje illetve az új igazolásai nem érkeztek meg időben. Mint mondta, ha Hajnal Tamás Gera Zoltán, Bőle Lukács, Julian Koch és Janek Sternberg is felépül, akkor még nagyobb merítési lehetősége lesz a gárda összeállítására.

A három gólt szerző Varga Rolandot – akit a Videoton ellen még azért cserélt le a félidőben, mert elégedetlen volt a játékával – külön kiemelte:

Varga Roland egy fenomén. Gyors, jó a lövőtechnikája, s bár az első félidő elején volt néhány eladott labdája, végig égett benne a vágy, hogy célba vegye a góllövőlista élét. Miután James elkaszálta a tizenhatoson belül, egy darabig még a földön feküdt, de amikor látta, hogy tizenegyes, nagyon gyorsan felkelt, mert mindenképpen ő akarta lőni a büntetőt. A válogatottnál és az elmúlt bajnoki mérkőzéseken is megmutatta, mennyire értékes játékosa a Ferencvárosnak.”

A sajtótájékoztató zárásaként elmondta, hogy hihetetlenül fontos volt megnyerniük ezt a meccset.

„Az öltözőben új, friss szelek fújnak, egészen más szellemiség lett úrrá, valószínűleg érezték a fiúk is, hogy ma nagyszerű teljesítményt nyújtanak. Megtaláltuk azt az utat, amit kerestünk, s bár még vannak olyanok, akiktől több kell, alapvetően ma megmutattuk, mire képes ez a csapat.”

A Vasas vezetőedzője, Michael Oenning arról beszélt, hogy a vereség ellenére azt a támadófutballt játszotta az együttese, amit a bajnokság folytatásában is elvár tőlük.

„Elvesztettük ezt a meccset, de azt is meg kell nézni, hogyan alakult ki ez az eredmény. Az első félidőben időnként tökéletesen futballoztak a játékosaim, azt csinálták, amit szerettem volna látni a pályán. Kétszer is vezettünk, a második kapott gól korán jött, de végig arra törekedtünk, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

Úgy véli, a kiosztott lapok nagyban befolyásolták az összecsapást:

Sok volt a sárga lap, ráadásul szerintem kicsit egyoldalúan osztotta ki őket a játékvezető. A kiállítás fordulópontot jelentett, határozottan más irányt vett a mérkőzés, ahogy ez ilyenkor lenni szokott. De tíz emberrel is próbáltunk előremenni, három–kettőnél nem sokon múlott, hogy kiegyenlítsünk, és voltak további helyzeteink is. Nem tudok komolyabb kritikát megfogalmazni a játékosaim felé, mindent megtettek a győzelem érdekében. Ma ez így jött össze, azonban a helyén kezeljük a dolgot. Viszonylag kevés csapat játszik támadófutballt a Ferencváros otthonában, a 80. percig ráadásul sokesélyes volt a mérkőzés. Látszott is a végén, hogy az ellenfelünk mennyire örült a győzelemnek.”

Szivacski Donát kiállítására külön is kitért:

„Az első sárga lapot jogosnak érezzük, az egy technikai szabálytalanság volt. A másodikra sem mondom, hogy jogtalan lett volna, de az átgondolandó, ahogy ez a szituáció kialakult. Azt nem gondolom, hogy fegyelmezetlen lett volna a játékosom, egyszerűen szerencsétlenül jött ki, hogy rövid időn belül kettő sárgát is kapott.”

Varga Roland:

Joseph Paintsil: — Nagyon boldog vagyok, nagyon szép győzelmet arattunk. Örülök a gólomnak is, de a gratuláció kijár a csapattársaknak, és az edzőknek is, mert ezt együtt értük el. Fontos volt, hogy még a szünet előtt egyenlítsünk, úgyhogy a lehető legjobbkor jött a találatom. Folytatnom kell a kemény munkát, biztos vagyok benne, hogy ez a gól nagy lendületet fog adni. Gólokkal, valamint gólpasszokkal kell továbbra is segítenem a csapatot, hogy együtt még szebb sikereket érhessünk el.

A 8. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Antal B. (DVTK) 7 — Lázár (Mezőkövesd) 7, Kinyik (DVSC) 6, Heris (Puskás Akadémia) 6, Balogh B. (Puskás Akadémia) 6 — Varga R. (Ferencváros) 8, Pátkai (Videoton) 7, Paintsil (Ferencváros) 7, Varga K. (DVSC) 8 — Knezevic (Puskás Akadémia) 7, Arabuli (Balmazújváros) 7
A forduló játékvezetője: Farkas Ádám (Mezőkövesd — Balmazújváros) 9 — Szécsényi István, Szalai Balázs, Karakó Ferenc, Kulcsár Katalin

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Vasas hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2017.IX.9. Ferencváros – Vasas: 5-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.
  PERC
  VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, A FERENCVÁROS AZ EMBERELŐNYT IS KIHASZNÁLVA 5–2-RE LEGYŐZTE A VASAST!
  90+2.
  PERC
  GÓÓÓL! Varga Roland higgadtan a jobb sarokba helyezte a labdát (5–2).
  90+2.
  PERC
  James kaszálta el Vargát, a kanadai sárgát, a Fradi tizenegyest kapott.
  90+1.
  PERC
  Vergosz a kezdőkörből próbálta átemelni Dibuszt, nem sokat tévedett.
  90.
  PERC
  Négy perc a ráadás.
  89.
  PERC
  Szépen kipasszolt akció végén Paintsil tüzelt a tizenhatosról – a változatosság kedvéért kapu fölé.
  88.
  PERC
  Botka távoli lövése lecsúszott, elkerülte Kamenár kapuját.
  86.
  PERC
  Hangya beadása nem jutott el Vergoszig, Botka volt jó helyen.
  86.
  PERC
  A hivatalos nézőszám: 7135.
  85.
  PERC
  Az utolsó csere: BödeRui Pedro
  84.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Priskin Tamás remek csellel verte át Vaskót, majd higgadtan a bal alsóba helyezett (4–2).
  83.
  PERC
  Berecz lövését nagy bravúrral védte Dibusz.
  81.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Lovrencsics adott be bal szélről, Böde okosan átlépte a labdát, amit az érkező Varga Roland kilenc méterről a bal sarokba lőtt (3–2).
  81.
  PERC
  Lovrencsics cselezte be magát a tizenhatoson belülre, éles szögből leadott lövése viszont elkerülte a hosszú alsót.
  79.
  PERC
  Vogyicska harcolt ki szögletet a Vasasnak, Hangya beadását azonban kiütötte Dibusz.
  77.
  PERC
  A túloldalt az utolsó csere: GaálVaskó
  76.
  PERC
  Gorriarán helyett Priskin a pályán.
  74.
  PERC
  Csere a Vasasnál: RemiliVogyicska
  72.
  PERC
  Szivacski tarolta le Gorriaránt, amiért a Vasas játékosa megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba került a Vasas.
  72.
  PERC
  Varga ívelt középre jobbról, Lovrencsics gyenge fejesét könnyedén fogta Kamenár.
  70.
  PERC
  Szivacski megkapja a lapját.
  70.
  PERC
  Paintsilt rántotta le Szivacski, Bognár helyesen előnyszabályt mutatott, Böde azonban nem tudta árhámozni magát Jamesen.
  67.
  PERC
  Thomas Doll is változtat: MoutariBotka
  63.
  PERC
  A gól után csere a vendégeknél, KulcsárVergosz.
  62.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Varga Roland nagyszerű csellel verte át Jamest, majd lőtt nyolc méterről a hosszú sarokba (2–2).
  60.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Leandro becsúszva röviden tette haza a labdát, Gaál Bálint pedig 21 méterről nagyszerű helyzetfelismneréssel emelte át Dibusz Dénest jobb lábbal (1–2).
  59.
  PERC
  Otigba rántotta le Kulcsárt, ezekben a percekben a faultok dominálnak.
  57.
  PERC
  Varga Roland távoli lövése kerülte el a jobb sarkot.
  55.
  PERC
  Kezdenek elszabadulni az indulatok, ezúttal Hangya csúszott rá csúnyán a hazaiak játékosára. Ez is sárga.
  54.
  PERC
  Paintsil taszajtott egyet Vidán, a lap ezúttal elmaradt.
  52.
  PERC
  Risztevszki ezúttal visszarántotta ellenfelét, jutalma sárga lap.
  52.
  PERC
  Varga tekerése Kamenár keztei között landolt.
  51.
  PERC
  Risztevszki ütközte le Vargát a tizenhatos csücskétől néhány méterre, ígéretes helyről jöhet a Fradi szabadrúgással.
  50.
  PERC
  Veszélytelen a hazaiak szöglete, nem sokkal később Moutari lőtt kapásból jócskán kapu fölé.
  49.
  PERC
  Böde fordult le nagyszerűen védőjéről a tizenhatoson belül, James azonban még bele tudott lépni a beadásba, így a labda a lécen pörgött végig. Szöglet.
  48.
  PERC
  Burmeister szögletét könnyedén lehúzta Dibusz.
  46.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ, CSERE NINCS!
  FÉLIDŐ
  A szünetben Mészöly Géza és Telek András teqballozik.

  FÉLIDŐ
  NINCS HOSSZABBÍTÁS, 1–1-GYEL ÉR VÉGET AZ ELSŐ JÁTÉKRÉSZ!
  45.
  PERC
  Paintsil ívelt messziről kapura, önbizalom volt, pontosság nem…
  44.
  PERC
  Berecz lőtt 25 méterről, a labda körülbelül két méterrel suhant el a jobb alsó mellett.
  43.
  PERC
  Pedoroso akasztotta össze Remili lábait, hazaiak játékosáé az első sárga.
  42.
  PERC
  Gorriarán esernyőzte be ellenfelét, majd indította Bödét, akinek beadását James akadályozta meg.
  41.
  PERC
  Pedroso vitte el Kulcsár mellett a labdát, majd adta be, Varga maradt le nem sokkal, a védők tisztáztak.
  34.
  PERC
  Varga adott középre laposan a jobb oldalról, Paintsil megelőzte védőjét, de már csak a kapu mellé tudott lőni.
  32.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Lovrencsics indította Bödét, akinek ugyan nem volt jó, a mélységből érkező Joseph Paintsil azonban lecsapott a labdára és higgadtan a bal alsó sarokba helyezett (1–1).
  31.
  PERC
  A sarokrúgás után Gorrirarán elé fejelték le a labdát, amit az uruguayi jócskán kapu fölé vágott.
  30.
  PERC
  Gorriarán ívelt Lovrencsicshez, aki a jobb szélről adta be élesen a labdát, Burmeister mentett szögletre.
  26.
  PERC
  Paintsil tört be a tizenhatoson belülre, és ugyan Burmeister elsodorta, les miatt kifelé ítélt szabadrúgást Bognár.
  24.
  PERC
  Az FTC–Vasas párosításban 1972 óta – ez a mostanit is beleszámítva 39 meccset jelent – mindegyik bajnokin megzördültek a hálók.
  21.
  PERC
  Az utóbbi percekben a Vasas vette át az irányítást, a Ferencváros beszorul a saját térfelére.
  19.
  PERC
  Berecz adott nagyszerű labdát a bal oldalon kilépő Remilinek, aki túl sokat várt, próbálkozását blokkolták a védők.
  17.
  PERC
  Paintsil esett el James mellett, a játékvezető továbbot intett.
  14.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Risztevszki adta be a bal szélről a labdát, ami ugyan megpattant, de éppen így lett jó Kulcsár Tamásnak, aki a tizenhatosról gyönyörűen, kapásból lőtt a bal alsó sarokba (0–1).
  13.
  PERC
  Vida távoli próbálkozását blokkolták a védők.
  13.
  PERC
  A Ferencváros birtokolja többet a labdát, a mezőnyben azonban kiegyenlített játék folyik.
  9.
  PERC
  Gorriarán sarkazott Vargához, aki hiába adta középre a labdát, a játékvezető szerint már kint volt a labda, kirúgás jön.
  8.
  PERC
  A becsült nézőszám: 5000.
  7.
  PERC
  Moutari kapta lesen a labdát.
  4.
  PERC
  A szlovén Miha Blazicra még az előző csapatában összeszedett eltiltás miatt nem számíthat Thomas Doll.
  2.
  PERC
  A sarokrúgást követően a hármas ferencvárosi gyűrűből az egyik hazai játékos kotorta közelről kapura a labdát, és bár Bognár már közbefújt, Kamenár azért biztos ami biztos alapon ismét mentett.
  2.
  PERC
  Rögtön az első nagy helyzet! Varga adta be a labdát a jobb szélről, Böde fejesét nagy bravúrral védte Kamenár. Szöglet következik.
  01.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS, A VASAS INDÍTOTTA ÚTJÁRA A LABDÁT!
  Mindkét csapat szokásos szerelésében lép pályára: a Fradi zöld-fehérben, a Vasas pedig piros-kékben.
  A mérkőzés játékvezetője Bognár Tamás.
  Sztefan Szpirovszki és Joseph Paintsil az első mérkőzését játssza a zöld-fehéreknél, a túloldalt a görög Nikolaosz Vergosz csereként debütálhat.
  A hazaiaknál Gera Zoltán, míg a vendégeknél Vít Benes, Murka Benedek és Kleisz Márk hiányzik sérülés miatt. Eltiltott egyik oldalon sincs.
  A Vasas elveszítette legutóbbi két idegenbeli találkozóját: Újpesten 1–0-ra, Debrecenben 4–1-re kapott ki. Az angyalföldiek legutóbb 2015–2016 fordulóján szenvedtek egymás után kettőnél több vereséget vendégként, akkor meg sem álltak hat zakóig.
  A Ferencváros hazai pályán 7 mérkőzéses veretlenségi sorozatban van. Az FTC a 2017-es naptári évben egyetlen hazai bajnokiját veszítette el: pont a Vasas ellenit.
  A Groupama Arénában lejátszott legutóbbi két mérkőzést egyaránt a Vasas nyerte meg 2–1-re. A 2010-es években a Vasas mérlege pozitív az FTC vendégeként. Ha az angyalföldiek most is győzni tudnak, akkor beállítják leghosszabb ferencvárosi sikerszériájukat – egymás után három mérkőzést 1964–1966-ban és 1980–1981-ben nyertek meg az FTC pályaválasztása mellett (igaz, akkor a mérkőzések többségét „semleges” helyszínen, a Népstadionban játszották).
  A Vasas veretlen legutóbbi három bajnoki mérkőzésén az FTC ellen, kétszer nyert, egyszer ikszelt. Döntetlen született a kupadöntőn is, ám az angyalföldiek azon tizenegyespárbajban alulmaradtak.
  167 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen találkozott eddig a két patinás fővárosi csapat. Jókora fölényben van a Ferencváros, 83 mérkőzést nyert meg, 44-et bukott el, 40 alkalommal döntetlen született.
  KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–VASAS NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST