2017.V.20. Videoton – Ferencváros: 4-1

W_videoton_ftcA második öngól mindent eldöntött: jöhet a bajnoki finálé!

Ugyan vezetett a Ferencváros a Videoton ellen, de kikapott • Ha győz a Vidi a Honvéd otthonában, bajnok.
Hiába szerzett vezetést a bronzéremért harcoló Ferencváros a Videoton ellen Felcsúton, a fehérváriak a szünetig három góllal válaszoltak, í­gy az utolsó fordulóban bajnokok lehetnek, ha nyernek a Budapest Honvéd otthonában.

Nyilatkozatok:

Henning Berg: – Nagyon várjuk a hátralévő két bajnoki mérkőzést. A bajnoki cí­mért harcolunk, két győzelem és miénk az arany. A szezon utolsó hazai mérkőzésén természetesen jó játékot szeretnénk bemutatni. A Ferencváros ellen ez nem lesz könnyű feladat, hiszen egy jó csapatról, a tavalyi bajnokról van szó, de ha a lehető legjobb teljesí­tményünket nyújtjuk, akkor megnyerhetjük a meccset. Az elmúlt hetekben a csapat jól kezelte a nyomást, biztos vagyok benne, hogy ezzel a folytatásban sem lesz probléma. Jó dolog hallani a szurkolók részéről a folyamatos biztatást hazai pályán és idegenben is. Tudjuk, hogy telt ház lesz ma, ez is nagy segí­tség lesz a játékosoknak a pályán.

Thomas Doll: – Sikerült bejutnunk a Magyar Kupa döntőjébe, ez remélem olyan lendületet ad a csapatnak, ami kitart a szezon hátralévő mérkőzésein. A Videoton ellen mindig kiélezett csatákat ví­vunk, ez most sem lesz másképp. Számos jó játékosuk van. Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen nekik is nagyon fontosak a pontok. Fontos, hogy minden játékosunk a lehető legjobb formáját hozza, fejben is rendben kell lenni. Maximális koncentrációval, az egyéni hibák csökkentésére van szükség. Kiélezett, szoros találkozóra számí­tok, amin ha a saját játékunkat játsszuk, jó eredményt érthetünk el.

A mérkőzés:

Videoton — Ferencváros: 4-1 (3-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 3.208 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Albert, Buzás; alapvonali jv.: Berke, Szilasi; tartalékjv.: Takács G.)

Videoton: Kovácsik — Fiola (Maric, 75.), Juhász R., Viní­cius, Stopira — Nego, Varga J., Pátkai, Suljic (Szolnoki, 90+1.) — Lazovic (Géresi, 61.), Scepovic
kispad: Horváth T., Fejes, Bódi
vezetőedző: Henning Berg

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics, Nalepa, Koch, Sternberg — Gera Z. (Kleinheisler, 46.), Hajnal — Varga R. (Radó, 66.), Bognár I. (Cukic, 46.), Moutari — Kundrák
kispad: Holczer, Hüsing, Csernik, Csonka
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Lazovic (36.), Stopira (42.), Koch (45. – öngól), Maric (90+3.) illetve Nego (7. – öngól)
Sárga lap: — illetve Koch (23.), Hajnal (32.), Moutari (62.)

A fehérvári szurkolók igazán varázslatos hangulatot teremtettek a Pancho Arénába, a vendégdrukkerek sem csak nézelődni és szotyizgatni érkeztek, és szerencsére a két csapatra is átragadt a lelkesedés, mert igazán élvezetes első félidőt „rittyentettek”.

Egy hazai helyzet után Loic Nego öngóljával ugyan a Ferencváros szerezte meg a vezetést, de ez a tény csak kisebb fennakadásokat okozott a Videoton gépezetében, amely hárommal válaszolt a szünetig.

Előbb Danko Lazovics lőtt kapásból a bal alsóba, majd Juhász Roland a léc segí­tségével adott gólpasszt Stopirának, aztán Julian Koch talált véletlenül a saját kapujába mentés cí­mén.

Ezzel el is dőlt a mérkőzés. Thomas Doll ugyan beküldte a szünetben a Kleinheisler László, Vladan Csukics kettőst, majd a hajrára Radó Andrást is, ám a vendégek legjobbja sokáig a több bravúrt bemutató Dibusz Dénes volt – hogy aztán a ráadásban gólt rúgasson a csereember Mirko Mariccsal.

A végén már a Honvéd elleni bajnoki döntőre készült a Videoton – Fiola Attila sérülése után például olykor 3–5–2-es hadrendben –, nyugodtan pihenhettek picit Juhászék, mert túlságosan nem erőltette a támadásokat a Fradi sem, pedig ezzel a vereséggel leszorultak a dobogóról a zöld-fehérek.

Az utolsó fordulóban dől el a második kieső kiléte és a bajnoki cí­m is: ha felülkerekedik a Videoton Kispesten, bajnok (a több győzelem rangsorol pontegyenlőség esetén), minden más esetben a Budapest Honvéd nyeri az NB I küzdelmeit.

További képek: mlsz.hu

Nyilatkozatok:

Henning Berg: — Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek, szép eredményt értünk el. Bí­zom benne, hogy öröm volt a szurkolóinknak azt látni, ahogyan ma játszottunk. Megvolt az erő, a sebesség és a minőség, jöttek a helyzetek és a gólok is. A játékosokat nem érintette meg az FTC gólja, hanem mentek tovább előre remek hozzáállással, ezért dicséret illeti őket. A gólt is amúgy egy olyan szöglet után kaptuk, amely előtt Marko tört kapura, és egy az egyben lett volna a kapussal, mielőtt földre került. Ahol én álltam, ott ez piros lapos szabálytalanságnak tűnt, de még nem láttam a visszajátszásokat. A szögletnél emiatt az eset miatt tí­z emberrel voltunk, nem helyezkedtünk jól, de folytattuk a jó játékunkat és jöttek a gólok is. Nem kell részletezni, hogy mennyire fontos meccs volt ez és mekkora szükségünk volt a győzelemre. Nagyon várjuk már a jövő heti mérkőzést, az egész magyar focinak nagy esemény ez, hogy gyakorlatilag egy döntővel zárul a szezon. Tudjuk, hogy nem elég a döntetlen, szóval hiába a több lőtt gól és a jobb egymás elleni eredmény, nyernünk kell. A csapat eddig is jól kezelte a nyomást, hiszen mindig tudtuk, hogy mit játszott a Honvéd, mégis behúztuk mi is a mérkőzéseket. A játékosok folyamatosan fejlődnek, egyre jobban megértik egymást, fejlődik a csapatjáték is, ezt a folyamatot folytatnánk a Honvéd ellen is. A Honvéd más stí­lusban játszik, mint az FTC, de biztos, hogy izgalmas találkozó lesz, amelyet természetesen meg szeretnénk majd nyerni!

Thomas Doll: — Lehetett látni, hogy a játék sok elemében ma alulmaradtunk. A Videoton akart, mi nem voltunk ebben annyira jók… Lehetett látni rajtuk, hogy harcban állnak a bajnoki cí­mért, a végén tulajdonképpen minden labdát odaadtunk nekik. Némely játékosnak nem elég a dinamikája, az átütőereje, hogy egy-egy ilyen meccset eldöntsön. Arra kell törekednünk, hogy pár sérült játékost visszahozzunk a csapatba, hogy nagyobb lendületünk legyen a pályán. Voltak ma olyan játékosaink, akik nemrégiben épültek fel a sérülésből, ők nem bí­rták végig a meccset. Ki kell tisztí­tani a fejeket, mert a jövő héten az Újpest ellen játszunk, utána pedig a Magyar Kupa fináléjában kell küzdenünk. Ma azt is láthattuk, hogy hetven százalékos teljesí­tménnyel nem lehet meccset nyerni. A tabella nem hazudik.

A 32. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Gróf (Bp. Honvéd) 7 – Ikenne-King (Bp. Honvéd) 6, Juhász R. (Videoton) 7, Kamber (Bp. Honvéd) 7, Stopira (Videoton) 6 – Molnár G. (Mezőkövesd) 7, Bardi (Újpest) 7, Suljic (Videoton) 7 – Koszta (Bp. Honvéd) 9, Kulcsár T. (Vasas) 7, Eppel (Bp. Honvéd) 8
A forduló játékvezetője: Iványi Zoltán (Videoton – Ferencváros) 9 – Albert István, Buzás Balázs, Berke Balázs, Szilasi Szabolcs

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2017.V.20. Videoton – Ferencváros: 4-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.
  PERC
  Maric 2 gólt és 2 gólpasszt termelt első NB I-es idényében, 11 meccsen, összesen 281 perc alatt.
  90+4.
  PERC
  Ugyan vezetett a Ferencváros a Videoton ellen, de kikapott • Ha győz a Vidi a Honvéd otthonában, bajnok.
  90+4.
  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+4.
  PERC
  ITT A NEGYEDIK, MARKO MARIC is betalál. Éppen a mezőny legjobbja, Dibusz ad neki egy potya gólpasszt egy hazaadásból, a légiós meg köszöni szépen: 4–1!
  90+1.
  PERC
  Nego jobb oldali beadását Géresi hatról a kapu mellé töri.
  90.
  PERC
  Három perc a ráadás.
  90.
  PERC
  Suljicot Szolnoki Roland váltja a házigazdánál. Suljicon látszott, hogy pár meccset a kispadon töltött, régen igyekezett már ennyire.
  89.
  PERC
  A szakadó eső is a házigazdát segí­ti, tudjuk be ennek Kleinheisler kapura lövésének eredményét is.
  80.
  PERC
  Scsepovics két csellel elküld mindenkit Velence irányába, beadása azonban rossz Géresinek, aki majd az ötös jobb sarkánál ráadásul nagyon rosszul találja el a labdát.
  76.
  PERC
  Nego ennek ellenére előremegy dobni. Olaszos rendszerben nyomul tovább a Vidi? Már készülnek a Rossi féle három-öt-kettőre…
  75.
  PERC
  Fiola lesérült, Mirko Maric váltja.
  73.
  PERC
  A MÁSIK NAGY ÖREG. Gera kilenc meccset ví­vott a Vidivel 2014-es visszatérése óta, gólt ő sem lőtt, és ő is egy gólpasszig jutott.
  73.
  PERC
  A NAGY ÖREG. Juhász 13-szor játszott a Fradi ellen 2004 óta, gólt nem szerzett, csak egy gólpasszt jegyez. Csapata ötször nyert, ötször kikapott ezen idő alatt a zöld-fehérektől.
  72.
  PERC
  Nem is ő, Kundrák volt a “tettes”.
  72.
  PERC
  Radó beadását a kapus ölébe fejeli hatról Kleinheisler.
  70.
  PERC
  De visszatért a héten a pályákra.
  70.
  PERC
  A harmadik műtét során ki kellett venni a csavarokat, mert már annyira nyomták a játékos sí­pcsontját, hogy az rettenetes fájdalommal járt.
  70.
  PERC
  Batik Bence kálváriája azzal kezdődött, hogy a térdkalács belső oldalán a tok elszakadt, és az í­zületi felszí­nen keletkezett egy üvegporcsérülés. Az első operációt fél év elteltével újabb követte, akkor megfúrták a védő sí­pcsontját, őssejtet vettek le belőle, felvágták tí­z centi hosszan a térdét, és kifordí­tották a térdkalácsát, mert csak úgy tudták a mesterséges vázat beültetni, a sí­pcsontját pedig két csavarra rögzí­tették.
  70.
  PERC
  Batik Bence akár játszhatna ma.
  70.
  PERC
  A kornert Sternberg fejeli ki az ötösről.
  69.
  PERC
  Scsepovics passzával Géresi elhúz a balon, de szereli végül Koch.
  66.
  PERC
  Varga Roland ritkán ért labdába, Radó András váltja most.
  65.
  PERC
  Suljic bal oldali beadását kifejeli a kapu torkából Sternberg.
  62.
  PERC
  Amadou Moutari kap sárgát Varga felrúgásáért.
  61.
  PERC
  Lazovics mehet pihenni, Géresi Krisztián váltja.
  59.
  PERC
  Hajnal 30-ról méterekkel véti el a célt.
  56.
  PERC
  MELLÉ! A Scsepovics indí­totta Suljic bal oldali beadását Juhász ballal 11-ről nem sokkal teszi a bal sarok mellé!
  54.
  PERC
  Lazovics beadása Lovrencsicsről Nego elé kerül, de meglepődik a légiós, majd Stopira pattogtat a bal alsó mellé jó 40-ről.
  50.
  PERC
  A hivatalos nézőszám: 3208.
  48.
  PERC
  Egy ilyen meccsen…
  48.
  PERC
  Lazovics jobb oldali beadását Dibusz Stopira fejére öklözi, de onnan a labda a léc fölé száll.
  46.
  PERC
  Rákezd az eső is.
  46.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  … Bognárt a volt vidis és volt felcsúti Kleinheisler László váltja.
  FÉLIDŐ
  Gerát Vladan Csukics…
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  A Videoton hat forduló óta veretlen, előző három mérkőzését megnyerte. Pályaválasztóként 11-szer győzött, kétszer ikszelt, háromszor veszí­tett, csak a Vasastól (kétszer) és a DVTK-tól kapott ki.
  FÉLIDŐ
  A két csapat az ősszel (1–1) és februárban (0–0) is döntetlent játszott egymással
  FÉLIDŐ
  Az FTC veretlen maradt a legutóbbi négy bajnokiján: sorozatban háromszor nyert, majd legutóbb ikszelt a DVSC-vel.
  FÉLIDŐ
  Az ötvenes években is volt egy olyan időszak, amikor öt különböző csapat nyert egymás után bajnoki cí­met: 1955-ben a Bp. Honvéd, 1957 tavaszán a Vasas, aztán az MTK, majd a Csepel SC, és az Újpesti Dózsa. Ám ez nem egymást követő öt kií­rás volt, ugyanis beékelődött az 1956-os bajnokság (amelyben a Honvéd vezetett, ám a vesztett pontokat nézve a Vörös Lobogó néven szereplő MTK állt a legjobban – nem tudni, melyik együtes lett volna a bajnok), amely a forradalmi események miatt októberben félbeszakadt, az elmaradt mérkőzéseket már nem tudták lejátszani, í­gy nem hirdettek bajnokot.
  FÉLIDŐ
  Ilyenre eddig csak egyszer volt példa a magyar élvonalban – nem is olyan nagyon régen: az 1997–1998-as kií­rásban az Újpest, egy évvel később az MTK Hungária, aztán a következő idényben a Dunaferr, majd a Ferencváros, és a sorozat lezárásaként a 2001–2002-es bajnokságban a Zalaegerszegi TE lett az aranyérmes.
  FÉLIDŐ
  A most folyó bajnokságban már csak két csapat küzd a bajnoki cí­mért, a Honvéd és a Videoton. Ha a fehérváriak lennének a befutók, akkor hét év alatt harmadszor ünnepelhetnének. Ha a Honvéd végezne az első helyen, akkor – amellett hogy a 14. NB I-es bajnoki cí­mét ünnepelhetné a kispesti alakulat – olyan történne, amelyre a magyar labdarúgó-bajnokság 116 éve í­ródó történetében korábban csak egyszer volt példa: egymást követő öt kií­rásban öt különböző csapat lenne bajnok! Hiszen a 2012–2013-as idényt a Győri ETO FC, a következő bajnokságot a Debreceni VSC nyerte meg, aztán a Videoton FC, majd tavaly a Ferencváros lett a bajnok, tehát Honvéd-diadal esetén öt év alatt az ötödik gárda lenne aranyérmes.
  FÉLIDŐ
  Az NB I jelenlegi mezőnyében hét olyan csapat van, amely már nyert bajnoki cí­met az élvonalban: a Ferencváros (29 arany), az MTK (23), az Újpest (20), a Bp. Honvéd (13), a Debreceni VSC (7), a Vasas (6) és a Videoton (2).
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+2.
  PERC
  Koch szintén karrierje első öngólját vétette ma.
  44.
  PERC
  ÉS ITT A HARMADIK! Scsepovics passzát balról Suljic adja be, JULIAN KOCH Lazovics elől a bal alsóba rúgja a labdát az ötösről, véletlenül, estében. Jobbal: 3–1!
  44.
  PERC
  Lovrencsics lőne ballal 24-ről, de ment előle Stopira.
  42.
  PERC
  Stopirának nagyon megy, idénybeli 5. gólja volt ez.
  42.
  PERC
  EZ MÁR BENT VAN! Lazovics bal oldali szögletét Juhász négy méterről a lécre fejeli, Nalepa mellől, a kipattanó STOPIRÁÉ, aki két lépésről a léc alá bólint. Sternberg inkább lökött, mint embert fogott: 2–1!
  42.
  PERC
  Lazovics bal oldali szabadrúgását a bal alsó fejeli meg Stopira háttal, 12-ről, de gyönyörű vetődéssel ment Dibusz!
  41.
  PERC
  Lazovics 10 gólt és 10 asszisztot termelt ebben az idényben, a harmadik FTC elleni meccsén az első kanadai pontja.
  39.
  PERC
  Lovrencsics is benevez a Ki rúg nagyobbat Vargába? versenybe, szabadgyakorlata sárgát azonban nem ér. Varga röpte olyan neun koma zwei.
  38.
  PERC
  Kellett ehhez a Fradi-védelem is, amely a kapu felé futott a beadáskor, nem az embert fogta.
  37.
  PERC
  Alakul a bajnoki döntő.
  36.
  PERC
  ITT AZ EGYENLíTÉS! Scsepovics passzát eléri a balon Suljic, nagy nehezen, ballal estében bead, DANKO LAZOVICS jobbal 11 méterről kapásból jobbal a bal alsóba lő. 1–1!
  33.
  PERC
  HOPP! Kundrák becsapja ajobbon Stopirát, a passzt azonban Moutari jobbal az égbe vágja az ötösről.
  31.
  PERC
  Varga Józsefet nagyon faragják, Hajnal Tamás kap egy sárgát a maga odarúgásáért.
  30.
  PERC
  A Magyar Kupa döntőjébe jutott zöld-fehérek három győzelem után a legutóbbi fordulóban döntetlent játszottak a Groupama Arénában a DVSC-vel. Vendégként a legutóbbi két bajnokijukat megnyerték, igaz, a bajnoki tabella mostani utolsó két helyezettje ellen (mlsz.hu).
  30.
  PERC
  A Videoton, akárcsak a rivális Bp. Honvéd, a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett. Tavasszal csupán egyetlen bajnoki vereséget szenvedett, de azt Felcsúton: a Vasas győzte le 2–1-re a Pancho Arénában. Áprilisban, bő három hét alatt, öt mérkőzésen kilenc pontot veszí­tett, azóta ellenben magára talált, s háromszor nyert. Pályaválasztóként két vereséggel kezdte a bajnoki évet, de azóta 14 mérkőzésen csupán hét pontot veszí­tett el. Ebből kettőt a Ferencváros ellen, amelyet a mostani bajnokságban még nem tudott legyőzni, mindkét mérkőzés döntetlenre végződött.
  28.
  PERC
  Kundrának a feje, a bekknek a foga fáj.
  28.
  PERC
  Gera közben visszatér, most Kundrák és Juhász ütközik, Doll és Berg is magyaráz a másiknak.
  27.
  PERC
  Ha kap egy sárgát Lazovics, nem játszik a Honvéd ellen.
  26.
  PERC
  Lazovics aláfekszik Gerának, kitör a tolongás, Scsepoviccsal és Kochhal a központban. Közben Pátkai elszámol Moutarival, aki az előbb kilökte őt durván a sorfal elől. Gera lesántikál.
  24.
  PERC
  A Lazo-korner meg nagyon rossz.
  24.
  PERC
  A sértett jobbal a jobb sarok felé lő, a remekül helyezkedő Dibusz eléri azonban a félmagas labdát.
  23.
  PERC
  Julian Koch odalép Lazovicsnak, szabadrúgás 24-ről, kissé jobbról.
  21.
  PERC
  A Videoton hat forduló óta veretlen, előző három mérkőzését megnyerte. Pályaválasztóként 11-szer győzött, kétszer ikszelt, háromszor veszí­tett, csak a Vasastól (kétszer) és a DVTK-tól kapott ki.
  18.
  PERC
  Moutari passzát az ötös jobb sarka elől Varga feladja a kapusnak. Jobbal.
  17.
  PERC
  Most Bognár próbál szerencsét, a 16-os elől, 24-ről jobbal kapura lő, Kovácsik balra elmozdulva véd.
  15.
  PERC
  Negónak 10. Fradi elleni meccsén ez 2. kanadai pontja, volt egy gólpassza is. Az “rendes” passz volt.
  15.
  PERC
  A transfermarkt.de szerint Nego karrierje első öngólját szerezte. Nem a legjobbkor.
  14.
  PERC
  Lazovics passzol, Pátkai lő jobbal 23-ról, Dibusz ment vetődve a jobb felső előtt, Nalepa meg takarí­t.
  13.
  PERC
  Veszélytelen, menti Bognár.
  13.
  PERC
  Nalepa felrúgja a balon Scsepovicsot, szabadrúgás.
  12.
  PERC
  Koch ment fejjel Juhász elől a kapu torkában.
  11.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  11.
  PERC
  Lovrencsics menti a jobb sarok előtt Nego jobbos beadását.
  10.
  PERC
  Per pillanat tehát bajnok a Honvéd.
  9.
  PERC
  Kundrák ad be jobbról jobbal, Bognár rosszul veszi át a labdát ordí­tó helyzetben, í­gy kiléphet elé Kovácsik. Ki is lép, és üggyel-bajjal ment.
  8.
  PERC
  DIBUSZ! Suljic szépen megy el a balon, a beadást Nego ballal 10-ről kapura teszi, de véd a remekül helyezkedő kapus.
  7.
  PERC
  VEZET A FRADI! Hajnal jobb oldali szögletét kapura teszi 17-ről Bognár, nagyon gyengén, Gera belesarkazna a labdába az ötösön, de nem éri el, ám a mögötte érkező LIOC NEGO a bal alsóba gyalogolja véletlenül a labdát. 0–1!
  5.
  PERC
  Angolos döntés, maradjunk annyiban, volt némi testi kapcsolat.
  4.
  PERC
  NINCS 11-ES! Scepovics kapura tör egy ajándéklabdával, eltűnik a 16-oson belül Nalepa mellett, tovább. Scepovics a földön.
  3.
  PERC
  Lazovics remek passza után Scepovics lőhet jobbal az ötös bal sarka elől, de a balra elvetődő Dibusz lábbal védi a ziccert!
  2.
  PERC
  Moutari lő jobbal 26-ról Kovácsik ölébe.
  2.
  PERC
  Nego szépen megy el a jobbon, de a beadás Nalepáé.
  2.
  PERC
  Alakul, Fiola és Moutari már kakaskodik egymással.
  01.
  PERC
  3500 néző lehet a stadionban.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  Ne feledjük, kell a siker a Fradinak, mert nyert ma a Vasas.
  A hazaiak piros-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek fehér-világoszöld mezben és fehér nadrágban.
  A Vidi-drukkerek is sziporkáznak, sőt szikráznak és tüzeskednek, fantasztikus a hangulat Felcsúton!
  Véli Malonyai Péter taní­tónk a mai NS-ben.
  A lényeg, van mit figyelni ma és egy hét múlva – í­gy lesznek a tucatmeccsekből figyelemre méltó sportesemények.
  Történhet bármi, a bajnokság hőse mindenképpen a Bp. Honvéd. Nem állí­tanám, hogy a csapatban benne volt a bajnoki cí­m esélye a kezdet kezdetén. Ám ahogy teltek-múltak a hetek, egyre inkább benne – lett. Lendületre leltek a kispestiek, s utána már arra is figyeltek, hogy a svung kitartson a legeslegvégéig. Azon az alapon, hogy ki tudja, mikor lesz még egy ilyen szezonja a csapatnak, minden apróságra ügyelve igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni a csapatból. Ráadásul hazai ifjakkal a főszerepben, ha már példakép, legyen kövér (képzavar).
  A hazaiaktól Anel Hadzic, a vendégektől Böde Dániel sem tudta végül vállalni a játékot.
  Rövid történelmi összefoglaló szintén a fehérváriak pazar honlapjáról ITT!
  „Sikerült bejutnunk a Magyar Kupa döntőjébe, remélem, ez olyan lendületet ad a csapatnak, ami kitart a szezon hátralévő mérkőzésein. A Vidi ellen mindig kiélezett csatákat ví­vunk, ez most sem lesz másképp. Számos jó játékosuk van. Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen nekik is nagyon fontosak a pontok. Fontos, hogy minden játékosunk a lehető legjobb formáját hozza, fejben is rendben kell lenni. Maximális koncentrációval, az egyéni hibák csökkentésére van szükség. Kiélezett, szoros találkozóra számí­tok, amin ha a saját játékunkat játsszuk, jó eredményt érthetünk el” olvashattuk a Fradi-mester Thomas Doll nyilatkozatát ugyanott.
  „Nagyon várjuk a hátralévő két bajnoki mérkőzést. A bajnoki cí­mért harcolunk, két győzelem és miénk az arany. A szezon utolsó hazai mérkőzésén természetesen jó játékot szeretnénk bemutatni. A Ferencváros ellen ez nem lesz könnyű feladat, hiszen egy jó csapatról, a tavalyi bajnokról van szó, de ha a lehető legjobb teljesí­tményünket nyújtjuk, akkor megnyerhetjük a meccset. Az elmúlt hetekben a csapat jól kezelte a nyomást, biztos vagyok benne, hogy ezzel a folytatásban sem lesz probléma. Jó dolog hallani a szurkolók részéről a folyamatos biztatást hazai pályán és idegenben is. Tudjuk, hogy telt ház lesz ma, ez is nagy segí­tség lesz a játékosoknak a pályán” – í­gy a vidi.hu-n a hazaiak vezetőedzője, Henning Berg.
  Egymás elleni mérkőzések a közelmúltból, jegyőkönyvekkel ITT!
  Egy kis örökmérleg! Ez a 92. bajnoki a Videoton és a Ferencváros között, először 1967-ben mérkőztek meg, akkor még a Székesfehérvári VT Vasas második ligás volt (ez természetesen nem számí­t az összmérlegbe, lévén MNK-összecsapás). A 88 eddigi találkozón 42 FTC- és 23 Videoton-siker született, illetve 26 döntetlen, 143, ill. 96 rúgott góllal.
  JÖTTEK-MENTEK!
  A Videotontól a Ferencvároshoz:
  2012, Milan Perics, kölcsönbe
  2007, Baranyai Tibor
  2001, Zombori Zalán
  2000, Németh Gábor
  2000, Marius Cheregi
  1996, Lőrinc Antal
  1996, Bekő Balázs
  1996, Horváth Ferenc
  1996, Miriuta László
  1995, Zoran Kuntics
  1995, Jagodics Zoltán
  1986, Vaszil Gyula
  1969, Kű Lajos
  A Ferencvárostól a Videotonhoz:
  2015, Haraszti Zsolt
  2007, Bölcsföldi Viktor
  2002, Szabó Tibor
  1999, Fodor Tibor
  Eltiltott: a fővárosi Dilaver (öt sárga lap).
  A hazaiaktól Kovács I. (alkartörés) és Hadzic sérült, a vendégektől Leandro (combizom-húzódás) és Böde maródi.
  „Sokan elmondták már az elmúlt napokban, csak ismételni tudom őket, ha mindkét hátralevő mérkőzésünket megnyerjük, megelőzzük a Honvédot – folytatta a 247. NB I-es fellépése előtt álló középpályás. – Hiábavaló azon elmélkedni, melyik együttest nyomja inkább a tét. Van, aki szerint az üldöző, más azt állí­tja, hogy az üldözött szerepe hálátlanabb. Ha engem kérdeznek, inkább a kispestiek vállán van teher, mert nekik kellene megőrizniük az első helyet, meglátjuk, hogyan birkóznak meg ezzel. Ebben a fordulóban mi nem lehetünk bajnokok, ők viszont igen, igaz, ahhoz nyerniük kellene Debrecenben, nekünk pedig vereséget szenvednünk a Ferencvárostól. Nem is merek erre gondolni! Nagyon remélem, hogy a döntés az utolsó körre, az egymás elleni csatára marad. Ha most ugyanannyi pontot gyűjt a két csapat, a Honvéd számára a döntetlen is elegendő lehet az elsőséghez, csakhogy a futballban döntetlenre játszani több mint veszélyes. Ezért is mondom, hogy nekünk mindkét rangadón győznünk kell. Különben is, aki egy meccsen nem akar nyerni, jobban teszi, ha felhagy a játékkal.”
  „Jót tett, hogy az Újpest elleni mérkőzés már az első félidőben eldőlt, a másodikban már nem kellett annyira kemény tempót diktálnunk, taktikusan tartottuk az előnyt, s közben arra is ügyeltünk, hogy ne sérüljünk meg, ne kapjunk feleslegesen sárga lapot – tekintett vissza az egy héttel korábbi, 3–0-s Megyeri úti győzelemre Pátkai Máté. – Az utolsó két meccs előtt jól jött, hogy nem kellett kilencven percen át megfeszülnünk. Frissnek és fittnek érzem a csapatot. Továbbá nyugodtnak – nem hinném, hogy bármi okunk lenne idegeskedésre. A Fradi a bronzéremre hajt, nyilván pontokért érkezik, de nekünk nem lehet más célunk, mint az újabb győzelem megszerzése. A legutóbbi három mérkőzésünket megnyertük, az önbizalmunk helyrebillent, bí­zom benne, hogy az egymást követő negyedik siker sem marad el. A bajnokságban egyszer-kétszer meggyűlt a bajunk a nem ritkán tí­z emberrel védekező ellenfelekkel, a Ferencvárosra azonban nem jellemző, hogy falat húzna a kapuja elé. Ha mi határozzuk meg a játék menetét, nyerhetünk.”
  A Ferencvárosnak aligha örömteli hí­r: kipihent Videoton-játékosok várják a felcsúti rangadót.
  Ebben a bajnokságban 2016 szeptemberében találkoztak először a csapatok, akkor Marko Scsepovics szerzett vezetést a Vidinek, Marco Djuricin egyenlí­tett (1–1), februárban pedig gól nélkül ért véget a felek fővárosi csatája.
  Júliusban és augusztusban a Sóstói Stadionban találkoztak a csapatok, akkor már Bernard Casoni ült Joan Carrillo helyén a fehérvári kispadon, a francia edzőnél pedig mélyrepülésbe kezdett a Vidi: a Szuperkupáért ví­vott meccsen 3–0-ra, a bajnokin 3–1-re nyert az FTC, de már a Vidi-szurkolók sem tudják, az akkor náluk szereplő Kees Luijckx vagy az egyetlen gólt szerző Mirko Ivanovszki azóta merre jár (a holland a dán SönderjyskE játékosa, a macedón légiós a török Boluspor után a horvát Slaven Belupo alkalmazottja lett). A decemberi bajnokit Radó András döntötte el (1–0 a Fradinak), 2016 tavaszán az együttesek a Magyar Kupa-elődöntőért csatáztak, a Videoton Feczesin Róbert találatával Budapesten nyert 1–0-ra, az FTC Felcsúton feszült összecsapáson 2–1-re (Stopira góljára Böde Dániel és Roland Lamah felelt), í­gy a zöldek jutottak tovább. Áprilisban Stopira ismét betalált a kapuba, ám az győzelmet ért Felcsúton az akkor már bajnok FTC ellen (1–0).
  Tí­z nappal korábban, május 20-án sokkal nagyobb tétért folyt a küzdelem, a két csapat a Magyar Kupa döntőjében találkozott. A Fradi stadionjában, zuhogó esőben a Videoton az első félidőben jobb volt, csakhogy kihagyta a helyzeteit, a szünet után pedig átgázolt ellenfelén a hazai együttes: Varga Roland, Batik Bence, Roland Lamah gólja után Szolnoki Roland a saját kapujába lőtt. A kií­rás szerint a vendég, valójában a hazai csapat győzött 4–0-ra.
  2014 novembere régen volt, a tizenhárom pont előnnyel vezető fehérváriak örülhettek inkább a gól nélküli döntetlennek. A házigazdánál Juan Calatayud védett, Gyurcsó Ádámot Arturo Álvarez, Filipe Oliveirát Dinko Trebotic váltotta, Nikolics Nemanja, Sándor György, Simon Ádám végig a pályán volt, a Fradiban Roland Lamah helyére Nagy Dániel, Benjamin Lauth posztjára Ugrai Roland szállt be, Somália, Philipp Bönig, Gyömbér Gábor volt a kezdőben, a David Mateos, Mateo Pavlovic védőpáros szerepelt középen. Az Üllői úti „visszavágó” nem sokat számí­tott: a vendégek régen bajnokok voltak, a Fradinak biztos volt az ezüst, Böde Dániel és Vladan Csukics góljával nyert az FTC 2–0-ra.
  2014 őszén a Videoton, egy évvel később a Fradi húzott el a mezőnytől szinte tökéletes mérleggel – ezért többször is úgy találkoztak, hogy jelentős pontkülönbség volt kettejük között. De megesett, hogy az összecsapás idején valamelyik fél mély hullámvölgybe került. így sokszor inkább a presztí­zs miatt volt magyar szinten rangadó kettejük találkozása. A bajnoki cí­m szempontjából a szombat esti lehetett volna kulcsfontosságú meccs, csakhogy a Vidi nem tudott annyit hibázni a tavasszal, hogy az FTC utolérje.
  Az már biztos, hogy cí­mvédés idén sem lesz, és esély nyí­lik arra, hogy a Videoton visszaszerezze az elsőséget. Nem meglepő, ha az elmúlt két esztendőben e két csapat ütközete kitüntetett figyelmet kapott. És kaphat szombat este is. A csapatok úgy lépnek pályára este fél kilenckor, hogy már tudják, hogyan végzett a Honvéd a DVSC otthonában, vagyis megeshet, hogy – kispesti, valamint ferencvárosi győzelem esetén – Debrecen és Budapest között, valahol az M3-as autópályán lesz bajnok Marco Rossi együttese.
  „Természetesen emlékszem arra a negyvenegy évvel ezelőtti, Ferencváros elleni meccsre, és azt is tudom, sokak szerint Müncz György játékvezető miatt nem nyertünk, és lettünk végül ezüstérmesek – mondta Nagy II János, aki a mezőny egyik legjobbja volt azon a bizonyos rangadón. – Való igaz, Kovács József szabályos gólját nem adta meg nekünk, voltak tévedései, mégis azt mondom, a bajnoki cí­münk a gyengébb őszi szereplésünkön ment el. Hasonló cipőben jár a mostani csapatunk is, vagyis ha nem lesz aranyérmes, annak nem az lesz az oka, hogy esetleg pont nélkül marad a Fradi ellen, a Honvéd pedig győz Debrecenben, hanem az idény eleji bukdácsolás. Azt biztosra veszem, a Vidi szombaton legyőzi a Ferencvárost, nem lennék meglepve, ha a különbség két-három gólos lenne. Mivel debreceni születésű vagyok, és a pályafutásom a Debreceni Kinizsiben indult, bí­zom a Loki pontszerzésében a Honvéd ellen. A kispestieknek az esetleges vereség is belefér, hiszen ebben az esetben is még csúcsra juthatnak.”
  Nem lepődnénk meg, ha a fehérvári klubnál párhuzamot vonnának a mostani és a negyvenegy esztendővel ezelőtti bajnoki hajrá között: 1976. június 9-én ugyancsak az utolsó előtti fordulóban találkozott egymással a Vidi és a Fradi (csak akkor az Üllői úton), a végeredmény 1–1 lett, és mert az utolsó meccsét mindkét együttes megnyerte, az aranyéremért zajló küzdelemben a zöld-fehérek két ponttal megelőzték ellenfelüket.
  A kispestiek nemcsak azért vannak helyzeti előnyben, mert saját pályájukon fogadhatják vetélytársukat, hanem azért is, mert eggyel több győzelmük van, márpedig azonos pontszám esetén ez rangsorol.
  „Mint az újpesti példa is bizonyí­tja, ha nem akarjuk, akkor is eljut hozzánk valamilyen módon, mit játszott a Honvéd Debrecenben. De igazából akkor sem ezzel kell foglalkoznunk, hanem a saját meccsünkkel, úgyis csak a miénket befolyásolhatjuk. Úgyhogy sem előnynek, sem hátránynak nem tartom, hogy nem egy időpontban játsszák a meccseinket, a lényeg, hogy verjük meg a Ferencvárost. Ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen egyre jobb formába lendülnek a zöld-fehérek, mondjuk, a Debrecen elleni gól nélküli döntetlen kilóg a sorból. Ne feledjük, a Honvéd már igen, mi viszont még nem jutottunk be a »bajnoki döntőbe«, amelyre a Bozsik-stadionban kerül sor jövő hét szombaton, a záró fordulóban. Az lenne az igazi csattanó, ha Kispesten – minden bizonnyal telt ház előtt – dőlne el, kié lesz az aranyérem. Egészen biztos, hogy ránk nagy súly nehezedik, hiszen tőlünk elvárják az aranyérmet, mí­g a Honvédnál erről szó sincs. Az élen akarunk végezni, nekem ez lenne a legszebb eredményem pályafutásom során” – í­gy Kovácsik Ádám, a jelenleg második helyen álló Videoton 26 esztendős kapusa.
  A Honvéd a hét végén Debrecenbe utazik, mí­g a Videoton a Ferencvárost fogadja a Pancho Arénában. Érdekesség viszont, hogy nem egy időpontban rendezik meg a két összecsapást, a fővárosiak 18 órakor, a székesfehérváriak 20.30-kor játszanak.
  ELKELTEK A JEGYEK. Kétszer már összemérte az erejét a Ferencváros és a Videoton a bajnokságban: tavaly még 1–1-re, februárban pedig gól nélküli döntetlenre végeztek a csapatok. A szurkolókat nyilvánvalóan izgatja, hogy ezúttal felülkerekedik-e valamelyik együttes, a fehérvári klubtól kapott tájékoztatás szerint ugyanis elővételben az összes jegy elkelt a felcsúti összecsapásra. A Videoton ezúton is kéri a drukkereket, hogy érvényes belépő hí­ján senki se keljen útra, mert a helyszí­nen már nem nyitnak ki a pénztárak.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VIDEOTON–FERENCVÁROS NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső