2017.V.6. MTK – Ferencváros: 1-3

Budapest, 2017. május 6. A ferencvárosi Lovrencsics Gergõ (b2), miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Liga 30. fordulójában játszott MTK Budapest - Ferencváros mérkõzésen a Hidegkuti Nándor Stadionban 2017. május 6-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Örökrangadóból felhozó mérkőzés: FTC-siker az MTK otthonában

A cí­mvédő az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát a vártnál sokkal gyengébben futballozó hazaiak ellen.
Az első félidőben eldöntötte az idény utolsó örökrangadóját az MTK otthonában a Ferencváros, amely háromszor is eredményes volt. A hajrában a kiesés ellen harcoló hazaiak legalább a szépí­tésig eljutottak.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Természetesen kizárólag a győzelem lehet a célunk. Az MTK-val mindig kiélezett meccseket ví­vunk, most sem lesz ez másképp. A tabellán elfoglalt helyük nem szabad, hogy megtévesszen minket, hiszen számos jó játékosuk van. Nekünk csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, nem szabad hibákat vétenünk, mindenkitől maximális koncentrációt várok. Fontos, hogy a védelemben mindenki határozott és magabiztos legyen. Négy meccsünk van hátra, szeretnénk a lehető legtöbb pontot begyűjteni ezeken a találkozókon. Sokat javult a játékunk, bizakodva várom a folytatást.

A mérkőzés:

MTK — Ferencváros: 1-3 (0-3)
Új Hidegkuti stadion, 4.368 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Berettyán, Buzás; alapvonali jv.: Németh Á., Molnár; tartalékjv.: Medovarszki)

MTK: Petkovic — Baki, Grgic, Poór, Vadnai — Katona M., Vass Á. — Kolomojec (Korozmán, 63.), Kanta J., Ramos — Torghelle (Hrepka, 72.)
kispad: Groppioni, Okuka, Martí­nez, Borbély, Takács R.
vezetőedző: Tamási Zsolt

Ferencváros: Holczer — Lovrencsics, Nalepa, Leandro, Sternberg (Botka, 76.) — Gera Z., Dilaver (Djuricin, 73.) — Varga R., Bognár I., Moutari (Koch, 73.) — Böde
kispad: Varga Á., Hüsing, Radó, Hajnal
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Ramos (80.) illetve Varga R. (10.), Lovrencsics (31.), Moutari (45.)
Sárga lap: Grgic (62.), Baki (90+3.) illetve Sternberg (71.), Djuricin (90.)

20170506-mtk-vargarJól ment mostanában az MTK-nak a Ferencváros ellen, í­gy abban bí­ztak a kék-fehérek, hogy új stadionjuk első örökrangadója emlékezetesre sikerül.

Tulajdonképpen í­gy is lett, hiszen a kiesés ellen harcoló hazaiak az első félidőben borzalmasan pontatlanul futballoztak: a támadójáték haloványnak bizonyult a három csatár ellenére is, hátul pedig hibát hibára halmoztak (Varga Roland, Lovrencsics Gergő és Amadou Moutari volt eredményes a szünetig), ráadásul szerencséjük sem volt.

Lovrencsics első ferencvárosi gólja például Kanta válláról került a léc alá, mí­g a nigeri légiós  valójában elvétette Gera Zoltán beadását, de mivel a kapu torkában őrizetlenül maradt, combjáról számára igen jó helyre pattant a labda.

20170506-mtk-moutariTamási Zsolt bevetette a második félidőben Korozmán Kevint és Hrepka Ádámot is, ám ők sem segí­tettek a döcögő MTK-n, a sikerrel ismét dobogóra ugró Fradi pedig annyira visszavett a tempóból, hogy Myke Bouard Ramos legalább a szépí­tésig eljuttathatta a házigazdát.

Nem nyert szombat délután a Diósgyőr, sőt a Mezőkövesd ki is kapott, azaz egy győzelemmel nagyot ugorhatott volna előre az MTK, ehhez képest sokszor csupán sétáltak a játékosai, a védők gyakran a szemmel verés eszközéhez nyúltak szoros (vagy egyáltalán, nemegyszer bármiféle) emberfogás helyett. Ilyen akaratgyenge játéknak nem is lehetett más vége, csakis vereség.

Véletlenül majdnem kiesést í­rtunk..

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Tamási Zsolt: — Nincs mit magyarázni ezen a mérkőzésen. Olyan hibákat követtünk el védekezésben, amik az elmúlt hetekre nem voltak jellemzőek. A szélről beí­velt labdákat nem tudtuk hatástalaní­tani, valamint nem birtokoltuk eleget a labdát. A második félidőben kezdtünk el jobban focizni, de összességében gyengén játszottunk.

Thomas Doll: — Azt gondolom, megérdemelten győztünk. Az első félidőben mi domináltuk, jól járattuk a labdát a saját soraink között. Jó kombinációk voltak, az üres területekre sokat sikerült bejátszani a labdát. Ezen a szép pályán jól mutatott a játékunk. A megfelelő időben sikerült gólokat szereznünk, ráadásul szépeket, a csapaton pedig éreztem az önbizalmat. A játékosok taktikailag jól hajtották végre a feladatukat, jó volt, hogy támadták a labdát. Ami lényeges és fontos volt, hogy intelligensen és okosan játszottunk, nem szabálytalankodtunk sokat, és uraltuk a mérkőzést. Lehet látni, hogy jó irányba halad a csapat. A magabiztosságot, a stabilitást megpróbáljuk a következő mérkőzésekre is megtartani. Annak is örülök, hogy több sérült játékosunk visszatérhetett. A szurkolóink élvezték a mérkőzést, honorálták a játékunkat, mi játszottunk idegenben, az pedig nem magától értetődő, hogy egy idegenbeli csapat í­gy lép fel. Büszke vagyok a srácokra! Az MTK-nak az utolsó mérkőzésekre minden jót kí­vánok, kedvelem ezt a klubot. A pályán beszéltem néhány játékosukkal, és sok sikert kí­vántam nekik.

Lovrencsics Gergő:

A 30. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Danilovic (DVSC) 7 – Lovrencsics (Ferencváros) 7, Lenzsér (Paks) 7, Bobál D. (Bp. Honvéd) 6, Báló (Paks) 6 – Bartha (Paks) 7, Gera Z. (Ferencváros) 7, Holman (DVSC) 7 – Varga R. (Ferencváros) 7, Eppel (Bp. Honvéd) 7, Lanzafame (Bp. Honvéd) 8
A forduló játékvezetője: Vad II. István (Vasas – Paks) 9 – Georgiou Theodorosz, Szalai Balázs, Zierkelbach Péter, Gaál Gyöngyi

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az MTK hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2017.V.6. MTK – Ferencváros: 1-3 bejegyzéshez

 • Az eredmény NEM FEJEZI KI HŠ°EN…
  A végére összerázódunk !

 • PERCRŐL PERCRE

  90+6.
  PERC
  A Fradi pedig megelőzte ebben a fordulóban a Vasast, azaz a dobogóra ugrott.
  90+6.
  PERC
  Egy jó hí­rrel azért szolgálhatunk az MTK-sok számára: megvan a stadionrekord, idénycsúcs a közel 4400 néző.
  90+6.
  PERC
  ITT A VÉGE, NYERT A FRADI!
  90+5.
  PERC
  Böde emel 40-ről sokkal a jobb felső fölé.
  90+2.
  PERC
  Baki Ákos kap sárgát Koch feldöntéséért.
  90+1.
  PERC
  Kanta szabadrúgását Poór jobbal kapásból 17-ről a kapus ölébe teszi.
  90+1.
  PERC
  Marco Djuricin kap sárgát Katona ellökéséért.
  90+1.
  PERC
  Itt a sumákolás büntetése: hat perc a ráadás.
  89.
  PERC
  Ramos variál a balon, Gerának nincs türelme kivárni a végét, szereli.
  89.
  PERC
  Vadnai balos beadása Koché.
  89.
  PERC
  Nagyon várják már a végét a csapatok…
  88.
  PERC
  Nem is olyan rég még arról í­rhattunk, hogy sorozatban öt tétmeccsen nem tudott győzni a Ferencváros, azóta viszont változott a helyzet: utóbbi három tétmérkőzését megnyerte. Igaz, nem a legerősebb csapatokkal mérkőzött meg, hiszen a bajnokságban az egyaránt újonc Gyirmótot és Mezőkövesdet verte meg, mí­g a Magyar Kupában az NB III-as Budafokot.
  84.
  PERC
  Gera cserél: mezt. Fején kötés, kezén rögzí­tőkötés. A nagy öreg harcos…
  83.
  PERC
  Nalepa közben a pályán már, Gera fejét mossák. Vészhelyzeti jelentéseiket olvashatták.
  82.
  PERC
  Korozmán meg összefejel Gerával, ápolás. Lökött is könyökkel a hazai játékos, Gera feje vérzik.
  81.
  PERC
  A menteni akaró Nalepa megsérült, több fradis csere nincs.
  79.
  PERC
  ITT A SZÉPíTÉS! Kanta passzát Myke Bouard RAMOS ballal Nalepa elől a hosszú sarokba pörgeti, az ötös bal sarka előteréből. 1–3!
  78.
  PERC
  Egyelőre az MTK veretlenségi sorozata a leghosszabb az NB I-ben, a kék-fehérek azzal büszkélkedhetnek, hogy az előző öt fordulóban nem szenvedtek vereséget: kétszer győztek, háromszor ikszeltek. Legutóbb április 1-jén kaptak ki – Gyirmóton 1–0 ra.
  76.
  PERC
  Sternberg is mehet pihenni, Botka Endre meg barátkozhat tovább a védelem bal oldalával.
  75.
  PERC
  Djuricin jobbal 12-ről Baki bal lábába lő.
  73.
  PERC
  … Moutarit Julian Koch váltja.
  73.
  PERC
  Dilavert a másik oldalon Marco Djuricin…
  73.
  PERC
  Torghelle eddig bí­rta, Hrepka Ádám váltja.
  72.
  PERC
  Kanta ballal 29-ről a léc fölé lő.
  71.
  PERC
  Janek Sternberg kap sárgát Katona megrúgásáért.
  70.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  69.
  PERC
  Az MTK esetében inkább papí­rvékony teljesí­tményről lehet ma beszélni, pedig megmutatta sokszor a közelmúltban az MTK, hogy akarattal, lelkesedéssel meg lehet cibálni a nagyobbak bajuszát.
  68.
  PERC
  „A Ferencvárosban lettem NB I-es futballista, bajnokságot, valamint kétszer Magyar Kupát nyertem a csapattal, és akkor még nem is emlí­tettem az UEFA-kupában játszott felejthetetlen mérkőzéseinket. Gondoljon csak bele, olyan csapattársaim voltak, mint Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Szűcs Lajos, Tököli Attila vagy Gera Zoltán, nagyon erős magyar magra épült a Fradi. Jó visszaemlékezni arra az időszakra, ez azonban már a múlt, immár jó ideje az MTK eredményes szereplése a fontos számomra. Sajnos kevesebb pontunk van a reméltnél, már csak ezért is lenne jó borí­tani a papí­rformát. Már ha ebben a párosí­tásban egyáltalán lehet papí­rformáról beszélni.”
  68.
  PERC
  A 38 esztendős labdarúgó csaknem másfél évtizede, 2002 nyarán Szerbiából érkezett Magyarországra, és az első klubja éppen a Ferencváros volt.
  68.
  PERC
  Ez az a párosí­tás, amelyben nemigen számí­t, melyik együttes hol áll a táblázaton, és könnyen előfordulhat, hogy a bennmaradásért küzdő csapat a bajnoki cí­mre hajtó fölé nő – ebben bí­zott az őszi ütközet előtt is Dragan Vukmir, a kék-fehérek védője.
  68.
  PERC
  Poór nem találja el jól, majd egyáltalán nem találja Varga beadása után a labdát, Baki kisegí­ti.
  65.
  PERC
  Még a meccs előtt í­rtuk. A 2017-es esztendőben az MTK hat bajnokit játszott hazai pályán, és duplázós sormintát követett: előbb egymás után kétszer kikapott (Honvéd, Paks), aztán kétszer nyert (Vasas, Mezőkövesd), majd kétszer ikszelt (Haladás, Videoton). Ha folytatja a szériát, akkor most (és két hét múlva is) vereség következik. Ezt szeretnék elkerülni a kék-fehérek…
  63.
  PERC
  Böde revánsot vehetne, de Varga szabadrúgását a léc fölé fejeli, Poór érdeklődve kocogott mögötte.
  62.
  PERC
  Kolomojec le, az exfradista Korozmán Kevin be.
  62.
  PERC
  Mato Grgic odarúg Bödének, sárga.
  61.
  PERC
  Lovrencsics 34 méteres lövésébe belelép Katona.
  52.
  PERC
  Böde lőne a bal alsóba Bognár passza után jobbal, 13-ról, de véd Petkovics, aki elkapja a Varga-kornert is.
  50.
  PERC
  Ennyire azért nem kicsi az MTK-pálya, hogy a felezőtől gólokat rugdossanak…
  50.
  PERC
  Torghelle jó 45-ről jobbal a kapuba í­velne, de Holczer visszaér könnyedén.
  48.
  PERC
  Vadnai balos beadását elharcolja Ramos elől Leandro.
  46.
  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  A hivatalos nézőszám: 4368 fő.
  FÉLIDŐ
  Benne még bí­zhatnak azért: Torghelle 10 FTC elleni meccsén lőtt 6 gólt, és adott 3 gólpasszt.
  FÉLIDŐ
  A Ferencvárosnak ebben az idényben csupán egyszer sikerült sorozatban három bajnokit megnyernie: az első három fordulóban a Haladást, a Bp. Honvédot és a Diósgyőrt verte meg. Azóta már annak is örültek a Fradi-szurkolók, ha az NB I-ben egymás után két meccsen győztek kedvenceik: az ősz második felében a Honvédot és a DVTK-t, a tavaszi szezon elején az Újpestet és a Haladást, mí­g az előző két fordulóban a Gyirmótot és a Mezőkövesdet verték meg egymás után.
  FÉLIDŐ
  Pedig… Az MTK-nak az utóbbi években pályaválasztóként kifejezetten jól ment a Fradi ellen: a kék-fehérek „otthon” sorozatban ötször győzték le a zöldeket. Előbb kétszer a régi Hidegkuti Nándor Stadionban (4–2-re és 3–2-re), majd Kispesten (2–1-re), aztán a Fáy utcában (1–0-ra), mí­g az ősszel Dunaújvárosban (2–1-re). Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban először fogadják a Ferencvárost. Az FTC legutóbb 2011 áprilisában győzött az MTK vendégeként (3–1-re). 2003 óta a kék-fehérek pályaválasztásával lejátszott 12 bajnokijukból csak ezt az egyet nyerte meg a Fradi.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45.
  PERC
  ERRŐL ENNYIT, ITT A GÓL! A Varga indí­totta Gera jobb oldali beadásáról minden hazai lemarad, az ötösön felbukkanó AMADOU MOUTARI meg köszöni szépen. A támadó pedig nem is éri el jól a labdát, de jobb térdéről az a kapu közepébe pattan. 0–3!
  45.
  PERC
  Kissé leült a meccs. Talán nem is kicsit.
  40.
  PERC
  Varga meg immáron az MTK ellen lőtte karrierje során a legtöbb gólt, ellene adta a legtöbb gólpasszt.
  38.
  PERC
  Lovrencsics 3 gólpasszt adott azért a ligában,az MTK ellen második meccsén első kanadai pontját szerezte.
  37.
  PERC
  Kantáé sem különb.
  35.
  PERC
  Vadnai középtávoli lövése nem az igazi. Kirúgás.
  35.
  PERC
  Ramos adna be balról a kapu előtt ólálkodó Kolomjecnek, de elécsúszik Nalepa.
  31.
  PERC
  NAGYON ELSÜLT LOVRENCSICS GERGŐ JOBB LÁBA! A szélső első ferencvárosi góljánál 26-ról a léc alá vágja a labdát, középről, Bognár balról érkező passza után. Petkovics elmozdult már jobbra, a 16-oson álló Kanta jobb vállán megpattant ugyanis a labda. 0–2!
  30.
  PERC
  A Ferencváros az elmúlt hetekben a korábbinál lényegesen több gólt szerez, s ez nem csak a Budafok elleni kupamérkőzésére igaz. A legutóbbi két bajnokiját egyaránt három-három szerzett góllal nyerte meg. Vendégként október 29. óta mindössze kétszer tudott nyerni, előbb az Újpest elleni derbin, majd legutóbb Gyirmóton (mlsz.hu).
  30.
  PERC
  A kék-fehéreké a teljes mezőnyben a leghosszabb veretlenségi sorozat, öt mérkőzés óta nem kaptak ki. Ebben a szakaszban csupán egy csapat szerzett náluk több pontot: a Diósgyőr! Ez lesz az első örökrangadó az új stadionban. Tamási Zsolt együttese pályaválasztóként a legutóbbi két meccsén döntetlent játszott, még a Ferencvárost és a Diósgyőrt fogadja az idényben.
  30.
  PERC
  Varga beadását Grgic és Petkovics közös erővel menti.
  28.
  PERC
  Torghelle tegnap volt 35 éves, Gera 38, Katona 19. Azaz feleeannyi.
  26.
  PERC
  Ramos beadása Torghelle fején csattan, de kissé magas a passz, nem tudja irányí­tani az ék. Az akció a Gerát szerelő Katonától indult.
  23.
  PERC
  Holczer most nagyon rosszul lép ki, de Kanta beadását Ramos az ötösről a léc fölé fejeli. Talán mert megijedt a rárontó kapustól, aki neki is ugrott… Bátraké a szerencse, na ja.
  21.
  PERC
  Kolomojec passzából Baki nagyon szépen í­vel középre, természetesen Torghelle elé, de ismét remekül lép ki Holczer. Öklöz.
  19.
  PERC
  Varga jobbos beadása ennek örömére Grgicé.
  16.
  PERC
  De az MTK ellen 13. meccsén már 4. alkalommal eredményes, 5 gólpassz mellett.
  15.
  PERC
  Varga az idényben második bajnoki gólját szerzi, kilenc assziszt mellett.
  15.
  PERC
  HOPP! Varga jobb oldali beadását középre teszi akrobatikus mozdulattal, sarokkal, maga mögé Leandro, Böde a jobb sarokba fejelne, de védi Petkovics az ötméteres próbálkozást.
  12.
  PERC
  Vadnai előretör, beadása a kivetődő Holczeré.
  12.
  PERC
  Varga keresi jobbról középen Moutarit, de kilép messze kapujából Petkovics.
  11.
  PERC
  Petkovics nem foghatta, hogy még meg is pattant, í­gy pláne.
  10.
  PERC
  VEZET A FRADI! Bognár futtatja a balon Sternberget, aki ballal bead, az ötösről az álló Poór és a lemaradó Vadnai elől VARGA ROLAND a jobb sarokba továbbí­tja a labdát. Fejjel: 0–1!
  9.
  PERC
  Torghelle ad nagyon rossz passzt az ötös elől Ramosnak.
  7.
  PERC
  Torghelle bal oldali beadása után eltűnik az ötösön Kanta, de tovább. Pedig hátulról jobbal bokán cserdí­tette őt Bognár…
  6.
  PERC
  Varga lő jobbal 26-ról jócskán a jobb sarok mellé, laposan.
  5.
  PERC
  A mérkőzést megelőző MTK–Ferencváros öregfiúk mérkőzés végeredménye 3–3, gyönyörű gólokkal adták meg az alaphangot a régi idők nagyjai az esti Örökrangadónak, í­rja az MTK honlapja.
  3.
  PERC
  A teljes vendégszektor megtelt ma, hallatják is hangjukat a szurkolók.
  2.
  PERC
  Sternberg cselezget a balon Mutari passzából, de keresztez végül a jobb sarok előtt Vadnai.
  01.
  PERC
  A hivatalos nézőszám: 4368 fő.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A hazaiak kék-fehér ví­zszintesen csí­kos mezben és fehér nadrágban, a vendégek fehér-világoszöld mezben és zöld nadrágban.
  „Természetesen kizárólag a győzelem lehet a célunk. Az MTK-val mindig kiélezett meccseket ví­vunk, most sem lesz ez másképp. A tabellán elfoglalt helyük nem szabad, hogy megtévesszen minket, hiszen számos jó játékosuk van. Nekünk csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, nem szabad hibákat vétenünk, mindenkitől maximális koncentrációt várok. Fontos, hogy a védelemben mindenki határozott és magabiztos legyen. Négy meccsünk van hátra, szeretnénk a lehető legtöbb pontot begyűjteni ezeken a találkozókon. Sokat javult a játékunk, bizakodva várom a folytatást” – mondta a vendégmester Thomas Doll a fradi.hu-n.

  A legutóbbi örökrangadóról ITT olvashat bővebben!
  Egy kis örökmérleg! Az előző 211 mérkőzés mérlege ferencvárosi fölényt mutat, 84 zöld-fehér győzelem mellett 49 döntetlen és 78 MTK-diadal szerepel. A gólkülönbség 336–329 a Fradi javára, ez mérkőzésenként 3.2 gólos átlag.
  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól az MTK-hoz:
  2014, Hidvégi Sándor, kölcsönbe
  2013, Batik Bence, k., i.
  2000, Dr. Füzi Ákos, ik.
  1995, Szekeres Tamás
  1991, Keresztúri András
  1989, Zsiborás Gábor
  1987, Pölöskei Gábor
  1954, Mészáros József
  1944, Polgár Gyula
  1933, Turay József
  1919, Mándi Gyula
  1916: Schlosser Imre
  1915, Weisz Ferenc
  Az MTK-tól a Ferencvároshoz:
  2013, Hidvégi Sándor, i.
  2010, Rodenbücher István, i.
  2004, Zavadszky Gábor
  1989, Szeibert György
  1987, Kajdy György
  1940, Finta Károly
  1915, Weisz Ferenc
  1914, Domonkos László
  Eltiltott nincs.
  A hazaiaktól Gera D. (vállműtét után) és Vogyicska sérült, a vendégektől Kleinheisler és Dibusz nem bevethető.
  A két együttes – hivatalos bajnoki mérkőzésen – 1903. március 1-jén találkozott először, akkor a Ferencváros 3:1-re nyert az MTK ellen a Millenáris-pályán. A nem ennyire régmúlt kedvenceit ismét a pályán köszönthetik a szurkolók, a harminc évvel ezelőtti bajnokcsapat tagjai ugyanis az ősi rivális ellen nosztalgiameccset ví­tnak, a találkozó 18.30-kor kezdődött.
  Az MTK kerete: Balogh Gábor, Boda Imre, Bognár György, Cservenkai Donát, Gáspár József, Hí­res Gábor, Huszárik László, Kajdy György, Kékesi Rezső, Komódi László, Kovács János, Oroszki Péter, Szeibert György, Szalai Attila, Talapa János, Turtóczki Sándor, Varga István
  A Ferencváros kerete: Albert Flórián, Bánki József, Bubcsó Norbert, Dragóner Attila, Dukon Béla, Dzurják József, Fischer Pál, Holló Richárd, Keller József, Kincses Sándor, Koch Róbert, Kollár József, Lisztes Krisztián, Martos Győző, Mucha József, Pogány László, Rab Tibor, Szokolai László, Szűcs Mihály, Telek András
  „Meglep, hogy a tavalyi bajnoki cí­m után a Fradi ennyire hullámzó teljesí­tményt nyújt, egy-egy meccsre összekapja magát, máskor szinte nincs is a pályán. Az előző idényben modern futballt játszott, és bár azóta már Nagy Ádám, Cristian Ramí­rez és Roland Lamah is távozott, ennyire nem lenne szabad összezuhannia. Igazi magyaros betegség, hogy a siker után vegetálás következik, annak idején velünk is hasonló volt a helyzet… Sajnos az MTK-nál nyomaiban sem látom azt a látványos futballt, amely Garami József idejében jellemezte, nagy csalódásként élném meg, ha a csapat kiesne az NB I-ből. Remélem, a hátralévő négy fordulóban az MTK kiharcolja a bentmaradást, a Ferencváros pedig dobogón zár.
  Szeibert György pályafutása csúcsaként tekint az MTK-val megnyert aranyéremre, igaz, arra is büszke, hogy a kék-fehérekkel és a Ferencvárossal is bronzémes lett. S hogy mit remél a jelenkori örökrangadótól az a labdarúgó, aki mindkét klubban közönségkedvencnek számí­tott?
  „Az túlzás, hogy játszunk a Fradival: felsétálunk a pályára, aztán meglátjuk, mi lesz – mondta egy mosoly kí­séretében az előmeccsről az 56 esztendős Szeibert György. – Hogy mi maradt meg bennem az aranyérmet hozó szezonból? Többek között az, hogy a Békéscsaba és a Haladás elleni vereséggel rajtoltunk, amikor Both Józsefet Verebes József váltotta a kispadon. Elmondhatatlan, mennyire másképpen látta a futballt, mint a kollégái, mennyire laza volt, mekkora önbizalmat adott valamennyiünknek. Egyébként az első meccsén huszonötezer néző előtt éppen a Ferencvárossal játszottunk gól nélküli döntetlent az Üllői úton, később persze jöttek a győzelmek is.
  Rohan az idő… Már harminc esztendeje annak, hogy az (akkor még) MTK-VM Verebes József irányí­tásával valamennyi ellenfelét maga mögé utasí­totta a bajnokságban: a szombati örökrangadó előtt a két klub öregfiúkcsapata gálamérkőzéssel emlékezik az 1986–1987-es idény aranyérmesére, valamint a március 13-án elhunyt mesteredzőre. A legendás futballisták között természetesen ott lesz a bajnokcsapat karmestere, Szeibert György is, aki tizenhét góljával főszerepet vállalt abban, hogy a Hungária körúti együttes 1958 után ismét ünnepelhessen, és nem mellékesen később (az 1989–1990-es szezonban) a Ferencvárost is bronzéremhez segí­tette.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ MTK BUDAPEST–FERENCVÁROS NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső