2017.VI.17. Ferencváros – Slaven Belupo: 0-1

fradi_cimer

Vereséggel kezdte a nyári felkészülést a Ferencváros

A Ferencváros Kaposváron a horvát élvonalbeli Slaven Belupo csapatával mérkőzött szombat kora este, és a második félidőben egy szöglet utáni kavarodásból esett góllal 1–0-s vereséget szenvedett. A zöld-fehéreknél a nyári szerzemények közül kezdőként Fernando Gorriarán, valamint Lovrencsics Balázs, csereként pályára lépve pedig Priskin Tamás is bemutatkozott.

Ferencváros — Slaven Belupo: 0-1 (0-0)
Kaposvár, Bene Ferenc LA, zártkapus mérkőzés.
Vezette:

Ferencváros: Dibusz (Holczer, 46.) — Batik, Leandro (Hüsing, 46.), Sternberg — Gorriarán (Lakatos I., 63.), Gera Z. (Csonka, 46.), Hajnal (Bognár I., 46.), Csernik — Radó, Lovrencsics B. (Priskin, 63.), Kundrák (Botka, 63.)
vezetőedző: Thomas Doll

Slaven Belupo: Markovic (Blazevic, 60.) – Puric (Telushi, 46.), Medimorec (Bartulovic, 41.), Jovicic (Arap, 71.), Musa – Katic, Goda (Tatar, 60.) – Baric (Bogojevic, 60.), Rebernik (Hlevnjak, 60.), Bistrovic (Sarlija, 71.) – Ivanovski (Kendes, 60.)
vezetőedző: Zeljko Kapic

Gól: Sarlija (74.)
Sárga lap: Hlevnjak (76.)

Megkezdte a nyári felkészülési mérkőzéseinek sorát a Ferencváros: Thomas Doll csapata a legutóbbi horvát bajnokság 7. helyezettjével, a Slaven Belupóval csapott össze a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián szombat kora este.

Az eddigi nyári szerzemények közül a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára Fernando Gorriarán, valamint Lovrencsics Balázs, a második félidőben pedig csereként Priskin Tamás is lehetőséget kapott. Szintén a kezdőcsapat tagja volt a súlyos sérülése után felépülő Batik Bence, valamint az előző idény végén profi szerződést kapó Kundrák Norbert is.

A mérkőzés első tí­z percében valamelyest aktí­vabbak voltak ugyan a horvátok, ám Dibusz Dénesnek nem akadt védenivalója, majd a Ferencváros szépen fokozatosan átvette az irányí­tást és a kezdeményezést.

A zöld-fehérek első kapura lövését Radó András jegyezte a 16. percben, majd a másodikat is néhány perc múlva. A horvátok az első fél órához érve szinte már csak pontrúgásból tudtak zavart okozni, akcióból jobbára csak a pálya mögött parkoló csapatbuszukat veszélyeztették, nem pedig Dibusz kapuját.

Az első ziccert a 35. percben a debütáló Lovrencsics Balázs hibázta el – vagy Antun Markovic védett nagyot, nézőpont kérdése.

A gól nélkül záruló első félidőt követően mindkét csapatban több csere történt, a legfontosabb, hogy ferencvárosi kaput a második félidőre már Holczer Ádám gondjaira bí­zta Thomas Doll.

A 60. percben aztán beállt Priskin Tamás – a Fradi addigi legveszélyesebb támadóját, Lovrencsics Balázst váltotta –, és rögtön megélénkült a ferencvárosi támadójáték. Igaz, gólt ez sem eredményezett, legalábbis nem a magyar klub részéről.

A 74. percben ugyanis a vendégek a néhány perccel korábban beálló Zvonimir Sarlija szöglet utáni kavarodást követően az egy perccel korábban óriásit védő Holczer kapujába pofozta a labdát, 0–1!

A gól meghozta a horvátok kedvét, megint az első negyedórában látott aktivitással próbálkoztak előnyük növelésével, ám nem jártak sikerrel. De a Ferencváros sem tudott betalálni, ami azt jelenti, hogy a zöld-fehérek vereséggel kezdték a felkészülési mérkőzéseik sorát.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll, Lovrencsics Balázs:

Priskin Tamás: — Bár nagyon örülök, hogy pályára léphettem, í­gy be tudtam mutatkozni a Ferencvárosban, azért mérges vagyok, mert elkerülhető gólt kaptunk. Ráadásul pontrúgásból, olyan rögzí­tett szituációból, amiből mindig külön felkészülünk. Az ilyen hibákat mindenképpen ki kell küszöbölnünk, mert éles mérkőzésen ez sokkal többe kerülhet. Sajnos hiányzott a gól a játékunkból. Voltak jó támadásaink, helyzeteink, de ezeket sajnos most nem sikerült góllal befejezni. Ez ma í­gy jött össze, de tovább dolgozunk, és javí­tani fogunk a helyzetkihasználásunkon.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Slaven Belupo hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2017.VI.17. Ferencváros – Slaven Belupo: 0-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  2. FÉLIDŐ

  90. perc: Fél perc hosszabbí­tás után vége a mérkőzésnek. 1–0-ra nyert a Slaven Belupo.

  90. perc: Letelt a rendes játékidő.

  89. perc: Sternberget zavarta meg Kendes és szerelte is a védőt, de Csernik kisegí­tette a társát, í­gy nem jutottak helyzetig a horvátok.

  87. perc: Bogojevic szaladt lesre Arap indí­tása után.

  86. perc: Katic akasztotta Radót 27 méterre a kaputól, szabadrúgás. Bognár lövését Blazevic a jobb alsó sarok elől ütötte oldalra.

  85. perc: Sikerült bedobásra cserélni a sarokrúgást…

  84. perc: Bognár szögletét Blazevic paskolta oldalra, újabb szöglet, Bognár átkocoghat a túlsó oldalra.

  83. perc: Úgy 45 másodperc alatt sikerült a zöld-fehéreknek elvégezni egy bedobást…

  80. perc: Arap újabb szöglete után Katic 7 méterről fejelt a kapu mellé.

  79. perc: Gyors horvát kontra végén Tatar beadását Hüsing vágta oldalra az érkezők elől.

  76. perc: Hlevnjak húzta vissza Lakatost, sárga lap!

  74. perc: Vezetnek a horvátok! Arap szöglete után Katic fejelte le a labdát az ötösön, a védők között érkező Sarlija pedig a hálóba pofozta, 0–1!

  73. perc: Katic lövését védte vetődve Holczer.

  71. perc: Arap és Sarlija álltak be, Jovicic és Bistrovic szálltak ki.

  68. perc: Botka húzódott előre a jobb oldalon, Bognárhoz passzolt, aki kissé jobbról 15 méterről az oldalhálóba lőtt.

  67. perc: Priskin ismét próbálkozott, most Blazevic védett.

  66. perc: Újabb horvát szöglet, most Csonka tisztázott fejjel.

  65. perc: Priskin első lövése is megvan a zöld-fehéreknél. 17 méterről leadott lövése a jobb kapufa mellé szállt.

  64. perc: Horvát szöglet: Bistrovic beadását Priskin vágta ki.

  63. perc: Cserék a Fradinál is: Lovrencsics, Gorriarán és Kundrák le, Priskin, Botka és Lakatos be.

  62. perc: Bartulovic nyomta el Gorriaránt. Szabadrúgás a tizenhatos bal oldalvonalától. Bognár oldalról élesen kapura lőtt, Blazevic védett.

  60. perc: Cserehegyek… Blazevic véd a továbbiakban Markovic helyett. Tatar, Hlevnjak, Kendes és Bogojevic be, Goda, Rebernik, Ivanovszki, és Baric le.

  59. perc: Radó lépett ki Bognár indí­tásával, de lesen volt.

  58. perc: Bognár szabadrúgása után Hüsing próbált fejelni, de a játékvezető lövés miatt kifelé í­télt szabadrúgást.

  56. perc: Bistrovic szöglete jobbról, a rövidnél érkezett Ivanovszki és kapura piszkált, Holczer fogta a közeli kí­sérletet.

  55. perc: Nagy helyzet! Csonka passzával Lovrencsics ugorhatott ki ziccerben, 14 méterről lőtt is, de Markovic vetődve védeni tudta a hosszú alsóba tartó lövést.

  52. perc: Batik adta el a labdát a tizenhatosa előtt, végül Sternbergnek kellett kihúznia Rebernik beadását Ivanovszki elől.

  50. perc: Leandro, Hajnal és Gera nem jött ki a második félidőre, az újak tehát helyettük érkeztek.

  48. perc: Csernik jobbról érkező beadását Bartulovic fejelte oldalra Lovrencsics elől.

  46. perc: A Ferencvárosba érkezett Hüsing, Csonka és Bognár, még nyomozzuk kik helyett szálltak be. Azt nem nyomozzuk, hogy Holczer véd Dibusz helyett.

  46. perc: A horvátoknál Bruno Telusi játszik a második félidőben Puric helyett.

  46. perc: A horvátok kezdtek.

  Megjött a Belupo is.

  Hamarosan kezdődik a második félidő, a Ferencváros már a pályán.

  1. FÉLIDŐ

  45. perc: Néhány másodperc ráadás után vége az első félidőnek.

  43. perc: Sternberg balról emelt magasan középre, Kundrák azonban hiába helyezkedhetett kedvére, csúnyán elpattant tőle a labda, amikor le akarta venni.

  42. perc: Nagy horvát helyzet! Goda passzára Baric robbant rá, betört a tizenhatoson belülre, de a ballábas lövése erőtlenre sikerült, Dibusz könnyen fogta.

  41. perc: Bartulovic váltotta Medimorecet.

  38. perc: Katic ült a földre, ám az ápoló személyzet Medimorechez érkezett, aki cserét kérve lebattyogott a pályáról, mert megsérült.

  36. perc: Dibusz a tizenhatos bal oldali vonaláig kifutva fogott meg egy indí­tást, ám harsant a játékvezetői sí­pszó, mivel a bí­ró szerint a kapus kilépett a tizenhatoson kí­vülre. Csak jeleznénk, hogy a sporttárs a kezdőkörből szúrta ki a szabálytalanságot…

  35. perc: Fradi-ziccer! Gera szöktetésével Lovrencsics lódult meg a kapu felé, egyedül vezette rá Markovicra, és el is próbálta mellette lőni a labdát, de a kapus lábbal, bravúrosan védett.

  34. perc: Csernik mentett szögletre Ivanovszki elől. Bistrovic a sarokból középre tekerte, Musa ollózni próbált, de Jovicic megrúgta a társát…

  32. perc: Katic húzott középre jobbról, majd 18 méterről lőtt is, de a kapu mögött 20 méterrel parkoló csapatbuszt sikerült eltalálnia…

  30. perc: Sternberg élesen lőtte középre a labdát balról, Lovrencsics elől szögletre mentettek a védők. Hajnal a sarokból Kundrákot kereste, de Medimorec megelőzte a fejelni készülő fiatal ferencvárosit.

  29. perc: Gyors ferencvárosi kontra végén Hajnal húzott volna el a jobb szélen, de inkább visszafordult, és a saját térfelén tartózkodó Gerának játszott, í­gy odalett a helyzet.

  27. perc: Bistrovic í­velt a kapu elé szabadrúgásból jobbról, a felpattanó labdát a hosszú oldalon érkező Musa már nem érte el.

  25. perc: Némi zavar a horvát védelemben: Sternberg felí­velését Lovrencsics – és az érkező Markovic kapus – elől Jovicic fejelte oldalra.

  22. perc: Szép ferencvárosi akció végén Gorriarán játszott Radóhoz, aki egy csel után 20 méterről Markovic ölébe lőtt.

  19. perc: Kundrák harcolt ki szögletet Ivanovszkival szemben. Hajnal tekerte középre jobbról, Lovrencsics fejelt 10 méterről a jobb kapufa mellé.

  16. perc: Hajnal végezhette el az első ferencvárosi szögletet: Sternberghez passzolt „kicsiben”, aki Radónak játszott, ő pedig balról, 19 méterről lőtt, Markovic biztos kézzel fogta a pont előtte lepattanó labdát.

  14. perc: Átköltözött a horvátok térfelére a Ferencváros már vagy másfél perce, Leandro próbált Radó felé í­velni, de Markovic lehúzta előle a labdát.

  11. perc: Kundrák váltott ritmust, Musa csak szabálytalanul tudta megállí­tani, szabadrúgás. Hajnal beadása nem okozott veszélyt a horvátok kapuja előtt.

  9. perc: Csernik borí­totta fel Godát, szabadrúgás. Bistrovic beadását Batik kifejelte, Goda nagyon rákészült a lövésre, majd 27 méterről nagyjából ugyanennyivel lőtt a kapu mellé…

  7. perc: Leandro akasztotta a tizenhatos bal oldalánál Godát, a játékvezető sí­polt, és szögletet jelzett. Bistrovic a hosszú oldalra í­velte, végül Radó takarí­tott.

  6. perc: Rebernik passza után Baric került lövőhelyzetbe, 23 méterről fölé lőtt.

  5. perc: Kundrák tört be balról a tizenhatoson belülre, a labda Radó elé került, majd Gera is játékba avatkozott, de a végül a védők felszabadí­tottak.

  4. perc: Rebernik lépett oda Sternbergnek, a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.

  3. perc: Baric tört előre középen szép cselekkel és már lőtávolba került, amikor Kundrák becsúszva szerelte.

  1. perc: A Ferencváros kezdte a mérkőzést.

  Az új igazolások közül ma még Priskin Tamás játékára lesz lehetőség elviekben: a válogatott csatárt a cserék között nevezte Thomas Doll a mérkőzésre.

  A Ferencváros kezdőcsapatának tagja továbbá a hosszú sérüléséből felépült Batik Bence is.

  A nyári szerzemények közül az uruguayi Gorriarán és a Soroksártól érkező Lovrencsics Balázs – a válogatott Gergő öccse – szerepel a kezdőcsapatban.

  Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros első felkészülési mérkőzése. A találkozó helyszí­ne Kaposvár, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályája, a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik.

  ÉRDEKESSÉGEK

  A horvátok támadója, az egykori Videoton-csatár Mirko Ivanovszki 27 alkalommal szerepelt Macedónia felnőtt válogatottjában. Találják ki, mely ország ellen szerezte egyetlen gólját a nemzeti csapatban? Igen, Andorra. Mutatjuk (0:48-tól):

  Friss hí­r, hogy a Ferencváros további egy évvel meghosszabbí­totta a 36 éves rutinos középpályás, Hajnal Tamás szerződését. Bővebben itt olvashat az 59-szeres válogatott játékos kontraktusának ügyéről.

  Mondhatjuk, hogy hazai pályán szerepel Bőle Lukács, aki korábban az NB I-ben csak a Kaposvári Rákóczi szí­neiben lépett pályára – 52 mérkőzésen egy gólt szerzett az élvonalban.

  Ismerős arcok II: na, ki az a korábbi kiváló kapus, aki a Slaven Belupo kispadját otthagyva lett 1999 tavaszán a Ferencváros vezetőedzője? Segí­tünk, nem Stanko Poklepovic. A helyes megfejtés: Marijan Vlak.

  A Ferencvárosnál az érkezők sorát gyarapí­tja Otigba Kenneth, aki a második Kenneth keresztnevű labdarúgója a klubnak. Az első egy dán fickó volt, Kenneth Christiansen, aki 1994 tavaszán, majd az 1994–1995-ös idényben összesen 20 bajnokin 2 gólt szerzett a bajnokságot nyerő zöld-fehéreknél. Később egyébként a dán női válogatott szövetségi kapitánya volt.

  Ismerős arcok: a horvátok keretének tagja két olyan labdarúgó is, aki korábban szerepelt a magyar élvonalban: Selim Bouadla 2011 és 2015 között a DVSC-t erősí­tette (75 bajnoki/10 gól), mí­g Mirko Ivanovszki 2015-ben a Videoton játékosa volt (16 bajnoki/2 gól).

  Csak a miheztartás végett: a Ferencváros a mögöttünk hagyott idényben a bajnoki tabella 4. helyén végzett, és a Vasas ellen tizenegyesekkel megnyerte a Magyar Kupát.

  A Slaven Belupo a legutóbbi idényben a horvát bajnokság 7. helyén végzett. A kaproncaiak 1997-ben jutottak fel a horvát élvonalba, és azóta is a legmagasabb osztályban szerepelnek. A legjobb bajnoki eredményük egy ezüstérem 2008-ból – továbbá két bronzérem (2005-ből és 2012-ből).

  A mai mérkőzésen mutatkozhatnak be a nyáron igazolt labdarúgók a Ferencvárosnál, azaz először léphet pályára a zöld-fehéreknél Priskin Tamás, Fernando Gorriarán, Bőle Lukács, Otigba Kenneth és Lovrencsics Balázs is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.10.19:30, M4 Sport
04.17.17:00, M4 Sport
04.20.20:00, M4 Sport
04.25. 17:00, M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ