2017.VI.21. Ferencváros – Beitar Jerusalem: 1-0

fradi_cimer

Gól az utolsó percben, a Ferencváros legyőzte a Beitart

Szerda este hatkor a lett Jelgava elleni Európa-liga párharcra készülő Ferencváros a Magyarországon edzőtáborozó Beitar Jeruzsálem csapata ellen második felkészülési mérkőzését ví­vta. A Groupama Arénában rendezett zárt kapus találkozó egyenlő erők küzdelmét hozta, végül Bognár István utolsó pillanatban szerzett góljával győzött a magyar kupagyőztes.


Ferencváros — Beitar Jerusalem: 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, zártkapus mérkőzés.
Vezette: Solymosi Péter

Ferencváros: Dibusz (Holczer, 46.) — Botka (Hüsing, 46.), Otigba, Batik, Csernik — Radó, Hajnal (Bognár I., 62.), Gorriarán, Moutari (Csonka, 46.) — Lovrencsics B. (Lakatos I., 46.), Priskin (Kundrák, 62.)
vezetőedző: Thomas Doll

Beitar Jerusalem: Kleyman — Khila, Keltjens, Heister, Conte (Varenne, 67.) — Claudemir (Siton, 82.), Sabo (D. Cohen, 85.) — Azuri (Seroshtan, 62.), Agajev (Brihon, 67.), Ezra (Vaaknin, 67.) – Shechter (A. Cohen, 78.)
vezetőedző: Sharon Mimer

Gól: Bognár I. (90+3.)
Sárga lap: Batik (73.) illetve A. Cohen (79.)

Alig 24 órával korábban, kedd este derült ki hogy az Európa-ligára készülő Ferencváros második felkészülési mérkőzésén a Vasas El-ellenfele, a Beitar Jeruzsálem ellen lép pályára a Groupama Arénában. A zöld-fehéreknél a kezdőcsapat tagjaként mutatkozott be a nyári szerzemény, Otigba Kenneth, í­gy az új igazolások közül már csak Bőle Lukács bemutatkozása várat magára.

Az első kapura lövési kí­sérletet Amadou Moutari neve mellé jegyezhettük fel a 3. percben, de az első védéseket már Dibusz Dénesnek kellett bemutatni. Az első negyedórában még a Beitar volt az aktí­vabb, de a félidő feléhez közeledve, az ivószünet után a Ferencváros fokozatosan átvette az irányí­tást.

Igazán nagy helyzetet azonban nem  hozott az első félidő egyik kapu előtt sem, de ettől függetlenül nem lehetett ok panaszra, hiszen eseménydús, mozgalmas játékot produkáltak a csapatok.

A második játékrészre mindkét csapat cserékkel frissí­tett, és az apró szabálytalanságokkal eltelt első tí­z perc után Batik Bence előtt adódott a meccs addigi legnagyobb lehetősége, de egy szöglet utáni lövését David Keltjens a gólvonalról fejelte ki.

Fél órával a meccs vége előtt aztán újabb cserékkel variált mindkét szakvezető, í­gy némileg visszaesett az addig sem túl magas szí­nvonal, és az újabb ivószünet után már egyértelműen a vendégek akarata dominált.

A Beitar a hajrához közeledve egyre többször próbálkozott kapura lövéssel, ám Holczer Ádámnak nem akadt komoly védeni valója. A hajrára fordulva ugyan Avishay Cohen szép szólója végén nem sok hiányzott az izraeli gólhoz, de az irányzékot elvétette a támadó.

Amikor pedig már mindenki elkönyvelte a döntetlent és Solymosi Péter játékvezető hármas sí­pszavát várta a háromperces ráadás végén, érkezett a csereként pályára lépő Bognár István és egy hatalmas védelmi hibát kihasználva megszerezte a győztes gólt.

Ezzel a Ferencváros második felkészülési mérkőzésén megszerezte első győzelmét, í­gy jó szájí­zzel várhatja a lett Jelgava elleni El-meccset jövő csütörtökön – feltéve, ha addig nem kötnek le hirtelen még egy edzőmeccset a zöld-fehérek.

További képek: fradi.hu (itt és itt)

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Még mindig többen hiányoztak, eléggé felforgatott csapattal álltunk fel. Sokan nem az eredeti posztjukon futballoztak, de alkalmazkodnunk kellett a körülményekhez. Az új játékosainkkal elégedett voltam. Otigba Kenneth nagyon hasznos lesz számunkra, gyors és jó döntéseket hoz a párharcokban. A játékunknak még csiszolódnia kell, meg kell tanulnunk, hogyan tudunk a leghatékonyabban összejátszani. Lovrencsics Balázs és Priskin Tamás is jól mozogtak elöl, mindketten nagyon erősek, és az előkészí­tésben is részt vesznek, ők is nagy hasznunkra lesznek. Fernando Gorriarán végigjátszotta a kilencven percet , úgy érzem, ő igazi motorja lesz a csapatnak. Óriási harcos, aki mindig hatalmas szí­vvel küzd, ez pedig nagyon fontos itt a Fradiban.

Bognár István:

Otigba Kenneth: — A hetvenötödik percben elővigyázatosságból lejöttem a pályáról, de nem sérültem meg, mindenkit megnyugtatok. Kemény terhelést kapunk, sok az extra munka, ebben az időszakban fontos, hogy ne kockáztassunk. Jól éreztem magam a pályán, látom, hogy jó játékosok alkotják a keretet, és azt is, hogy sok fiatal tehetségünk van. Úgy érzem, hogy egy jó csapatot fogunk alkotni az előttünk álló idényben. Nem az eredmény a legfontosabb, de azt jó volt látni, hogy a második félidőben feljavult a játékunk, és hogy végig figyeltünk, az utolsó pillanatokban nyertük meg a mérkőzést. így akarunk, együtt, csapatként tovább haladni ezen az úton.

Fernando Gorriarán:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Beitar Jerusalem hivatalos honlapja alapján)

7 hozzászólás a(z) 2017.VI.21. Ferencváros – Beitar Jerusalem: 1-0 bejegyzéshez

 • Azon kí­vül, hogy stabil volt a védekezés -- az utolsó 15 percet tí­z emberrel játszottu -- nekem Bognár tetszett. A végén, amikor már mindenki beletörődött a 0:0-ba, ő a leshatárnál ólálkodott, és megérezte (megsejtette?) hogy mit akar a hátvéd, ezért előbb indult el a labdára, mint az hozzáért volna. Ez az, amit nem lehet taní­tani.

  • Tisztelt YSE

   Én is nagyon bizakodò vagyok a jövô irí nt.

   Nagyon fontos, hogy legyen ùjbòl “(Fradi-)szìv” a csapatban.

   • Kedves uraim: ez az a Bognár, akit Doll nem nevezett az EL első fordulójára, és aki alig kapott lehetőséget már tavasszal is -- mostanra már hí­rbe is hozták a Debrecennel -, és akitől egyébként teljesen más volt a játékunk képe, ha éppen pályán volt. Ezzel az ész nélkül improvizáló -- mondjam úgy: ahogy esik, úgy puffan alapon kapkodó? -- szakvezetéssel én továbbra is minden vagyok, csak optimista a legkevésbé.

    • Látszólag igazad van, ám mégsem értek veled egyet. Bogesz vékonypénzű, ahogy vagy 100 éve mondták “egyszálbélű” legényke, akit a megtermett, izmos jelgavaiak megennének vacsorára -- szemben mondjuk a két új “latinunkkal”. Még jónéhány kiló izmot kell rápakolni, hogy igazán klasszis legyen. Ez pedig nem néhány hónap. A két Nagynál is hosszabb időbe tellett De megérte.
     Tehát szerintem a józan ész diktálta, hogy kimaradjon. (A “tinik” inkább tanulni mennek, azért kerültek be szerintem.)

     • Ámen, mondanám. De lesz idő, lesz alkalom neki összeszedni azt az izmot, amit kellene? És látva a tavaszi erőtlenséget -- pl. Dani látványos ellomhulását -, még abban sem vagyok biztos, hogy a módszer és tudás megvan ehhez a klubnál.

 • PERCRŐL PERCRE
  2. FÉLIDŐ

  93. perc: Vége a mérkőzésnek! Az utolsó pillanatban szerzett góllal győzött a Ferencváros!

  93. perc: Vezet a Ferencváros! Bognár! Egy veszélytelen helyzetben egy nagyon rosszul hazafejelt labdára lecsapott és 14 méterről a kiszolgáltatott Klaiman mellett a jobb alsó sarokba helyezett, 1–0!

  92. perc: A. Cohen a meccs helyzetét hagyta ki! Nagy cselekkel vagy öt védő között betört a tizenhatoson belülre, majd tisztára játszotta magát és 7 méterről a hosszú sarok mellé lőtt.

  90. perc: 3 perc lesz a hosszabbí­tás.

  90. perc: Kundrák harcolt ki szögletet, Bognár tekerte középre jobbról, de Hüsingnek túl magas volt.

  87. perc: Ide-oda pattogott a labda a hazai tizenhatoson belül egy szöglet után, végül Va’aknin lőtt Holczer ölébe.

  85. perc: Sabo helyett D. Cohen.

  84. perc: Batik borí­totta fel Varanét 26 méterre a kapujától, szabadrúgás. Sabo jobbal a sorfalbavágta.

  83. perc: Berihon visszagurí­tott labdáját A. Cohen lőtte kapura 19 méterről, balról,messze mellé szállt a labda.

  82. perc: Claudemir nem nagyon értette, hogy ő a lecserélt játékos, mikor megértette és lekocogott, Siroh állt a helyére.

  80. perc: Otigba még mindig nem tért vissza, egyelőre tehát 10 emberrel a Ferencváros.

  79. perc: A. Cohen rögtön sárgát is kapott, mert lerántotta Lakatost.

  78. perc: A gyógykezelés közben A. Cohen lépett pályára a vendégeknél. Shechtert váltotta.

  76. perc: Otigbát kell ápolni egy összecsapás után.

  73. perc: Batik kapott sárgát, miután felrúgta Sabót.

  70. perc: Folytatódik a meccs.

  69. perc: Úgy fest, Ezra a harmadik, aki lejött.

  68. perc: Ivószünet. Addig kinyomozzuk a cseréket.

  67. perc: Három csere a vendégeknél. Va’aknin, Berihon és Varane be, Agajev és Conte biztosan lejöttek.

  66. perc: Radó megint: a tizenhatoson belül, kissé jobbról egy csel után a blokkba lőtt.

  65. perc: Batik passzával Radó tört be jobbról a tizenhatoson belülre, emelése a kifutó Klaimanon felpattant, végül Siroshrteinfejelte ki szögletre.

  62. perc: Cserehegyek: a Fradinál Hajnal és Priskin helyett érkezett Bognár és Kundrák. A vendégeknél Azurit váltotta Siroshrtein.

  61. perc: Radó tört előre nagy lendülettel, de mire lövőhelyzetbe került volna, Kachila mintaszerű becsúszással megállí­totta tizenhatos előtt.

  58. perc: Az eddigi legnagyobb helyzet! Gorriarán balról í­velt középre szabadrúgást, Otigba szorí­tásában Klaiman rossz helyre ütötte, éppen Batik elé, aki 7 méterről az üres kapura tette egyből belsővel a labdát, de Kachila a gólvonalról fejelte ki!

  57. perc: Lakatos jobbról, az alapvonaltól centerezett laposan, de Kachilán megpattant, Klaiman viszont visszavetődve még éppen elkapta a labdát a gólvonal előtt.

  56. perc: Shechter ugorhatott volna ki ziccerben, de Batik az utolsó pillanatban menteni tudott – más kérdés, hogy a támadó lesen volt.

  54. perc: Conte buktatta Radót, szabadrúgás. A beí­velt labda Batik és Hüsing hatékony együttműködésének köszönhetően veszélytelenül pattant ki az alapvonalon túlra.

  53. perc: Apró szabálytalanságok tördelik a játékot, most éppen Heister akasztotta meg a labdát szerző Hajnal lendületét.

  50. perc: Otigba indí­tásával Priskin lódult volna meg, de lesen állí­totta meg Solymosi.

  48. perc: Amadou, Lovrencsics, és Botka jöttek le.

  46. perc: A Fradinál kapucsere történt, a folytatásban Holczer véd. Beállt még Hüsing, Lakatos és Csonka.

  46. perc: Folytatódik a mérkőzés. A Ferencváros kezdte a második félidőt.

  1. FÉLIDŐ

  45+2. perc: Vége az első félidőnek. Az elején a Beitar birtokolta többet a labdát, ám a Ferencváros alakí­totta ki a veszélyesebb helyzeteket, később ugyan a zöld-fehéreknél volt többet a labda, de a nagy lehetőségek elmaradtak a vendégek kapuja előtt.

  45+2. perc: Conte borí­totta fel Radót a bal oldalvonalnál, Hajnal beadását Klaiman lehúzta, majd gyors kontrát vezethetett volna a Beitar, de végül nem jelentett veszélyt az akció Dibusz kapujára.

  45. perc: Két perc lesz a hosszabbí­tás, be kell pótolni az ivószünetet…

  43. perc: Batik és Csernik szerelték együttes erővel a jobb szélen sertepertélő Shechtert, bedobás, ráadásul a zöld-fehéreknek.

  41. perc: Shechter érte utol a felezővonalnál körülményeskedő Gorriaránt, és szerelte, mire Solymosi szabadrúgást adott a hazaiaknak – nem alaptalanul, csak kicsit könnyű sí­ppal.

  39. perc: Lovrencsics harcolt ki szögletet, amit a Hajnal tekert középre jobbról, de a védők kifejelték. A kipattanóval Radó próbálkozott kétszer is, de mindkét kí­sérletét blokkolták.

  38. perc: Jobbról Amadou játszott Botkához, aki a egyből Priskinnek tette, ő azonban hiába akarta kiugratni a tizenhatoson belül Lovrencsicset, egy védő közbelépett.

  37. perc: Sabo kapott a szájához, miután Gorriaránnal összecsaptak a levegőben egy labdáért és a földön maradt. Mire azonban Solymosi megállí­totta a játékot, meggyógyult. Játékvezetői labdával megy tovább a meccs.

  34. perc: Hajnal végezhetett el szabadrúgást 24 méterről, kissé balról, de a sorfalba lőtte.

  30. perc: Conte balról érkező beadása nem okozott gondot a védelemnek.

  27. perc: Radó beadása elsuhant Lovrencsics előtt, hazai szöglet. Hajnal a sarokból, Klaiman kiüti, de Solymosi már közbesí­polt, szabadrúgás kifelé.

  26. perc: Folytatódik a mérkőzés.

  24. perc: Ivószünet.

  23. perc: Amadou és Radó helyet cseréltek, utóbbi egy szép passz után lőtt 14 méterről, Klaiman biztos kézzel fogta a lapos lövést.

  22. perc: Shechter csinált egy cselt Otigba mellett a tizenhatoson belül, majd hasra vágódott.

  21. perc: Botka röviden hazafejelt labdáját Dibusz éppen el tudta csí­pni Ezra mellett.

  18. perc: Botka tört be Ezra mellett a tizenhatoson belülre,de beadása nem volt pontos, azonban Radó visszaszerezte a labdát, és a jobbösszekötő helyéről 14 méterről keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt.

  17. perc: Batik mentett szögletre Shechter elől. A sarokból beí­velt labdát Dibusz ütötte ki messzire.

  15. perc: Ezrát állí­totta meg lesen a játékvezető a felezővonalnál.

  14. perc: Heister fűzte be Radót a bal szélen, majd Ezrához játszott, aki kissé balról, 20 méterről a kapu fölé lőtt.

  10. perc: Radó okozott némi zavart a vendégek tizenhatosán belül, de lövésig már nem jutott.

  9. perc: Claudemir lőtt 22 méterrő, Dibusz védte a bal alsó felé tartó lövést.

  7. perc: Heister lövési kí­sérlete akadt el a blokkban, Radó volt az.

  6. perc: A vendégek birtokolják többet ugyan a labdát, de fölényük eddig meddőnek bizonyult, helyzete csak a Fradinak volt.

  3. perc: Amadou került helyzetbe a tizenhatoson belül, lövése azonban a kapu fölé szállt.

  1. perc: A vendégek kezdték a mérkőzést. A találkozó játékvezetője Solymosi Péter.

  Mindkét csapat a hagyományos felszerelésében, a Ferencváros zöld-fehérben, a Beitar sárga-feketében játszik ma.

  Érdemes felidézni Joszi Benajoun nevét, az egykor a Liverpoolban is megfordult izraeli válogatott játékos néhány napja í­rt alá a Beitarhoz, de ma nem lép pályára.

  Fokozottan érdemes figyelni a Beitart is, hiszen a jeruzsálemi csapat a Vasassal mérkőzik meg majd az Eurpa-liga első selejtező körében.

  A nyári igazolások közül Fernando Gorriarán és Lovrencsics Balázs is a kezdőcsapat tagja, ahogy a Slaven ellen is. így már csak Bőle Lukács bemutatkozása várat magára.

  Először kap ma lehetőséget a zöld-fehérek kezdőcsapatában Priskin Tamás, aki a Slaven Belupo ellen még csereként szállt be. A Jelgava elleni párharc tapasztalatairól, az Európa-liga-ellenfél stí­lusáról, az Andorra elleni vereségről és Bernd Stock kapitány maradásáról is beszélt a nemrég szerződtetett támadó.

  A Ferencváros csapatában a mai napon bemutatkozik a kezdőcsapat tagjaként a nyáron igazolt védő, Otigba Kenneth. Ő a második Kenneth nevű játékos a zöld-fehéreknél. Az első egy dán fickó volt, Kenneth Christiansen, aki 1994 tavaszán, majd az 1994–1995-ös idényben összesen 20 bajnokin 2 gólt szerzett a bajnokságot nyerő zöld-fehéreknél. Később egyébként a dán női válogatott szövetségi kapitánya volt.

  Köszöntjük kedves Olvasóinkat, hamarosan megkezdődik a Ferencváros–Beitar Jeruzsálem felkészülési mérkőzés.

  ÉRDEKESSÉGEK

  A Ferencváros nyári igazolásai közül Fernando Gorriarán és Lovrencsics Balázs kezdőként, Priskin Tamás csereként pályára lépve mutatkozott be klubjában a Slaven Belupo ellen. Ma sor kerülhet Otigba Kenneth és Bőle Lukács debütálására is – feltéve, ha a szakmai stáb is úgy gondolja.

  A Ferencváros első edzőmeccse is zárt kapus volt, a zöld-fehérek a horvát Slaven Belupo csapatától szenvedtek 1–0-s vereséget a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályáján.

  A Beitar az izraeli bajnokság alapszakaszának végén bejutott a felsőházba, ahol végül a harmadik helyen zárt, í­gy kvalifikálva magát az Európa-ligába.

  Csak a miheztartás végett: a Ferencváros a mögöttünk hagyott idényben a bajnoki tabella 4. helyén végzett, és a Vasas ellen tizenegyesekkel megnyerte a Magyar Kupát.

  A Magyarországon edzőtáborozó izraeli csapat a hétvégén nagy titokban a Vasassal találkozott felkészülési mérkőzésen, és 2–1-re kikapott. A találkozót akkora titok övezte, hogy csak a Beitar honlapján található róla beszámoló – valamint videós összefoglaló.

  Az már csak hab a tortán, hogy a titkos meccset követően, a hétfői El-sorsoláson megint egymásra talált a Vasas és a Beitar. A Ferencváros egyébként a lett Jelgavát kapta ellenfélül. A sorsolásról bővebben ide kattintva olvashat, az ellenfeleket bemutató cikkünket pedig ide kattintva érheti el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
01.27.18:00, m4sport
01.30.17:00, M4Sport
02.03.20:00, m4sport
02.07. 18:30, m4sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ