2017.VI.29. EL-selejtező: Ferencváros – FK Jelgava: 2-0

NS-20170630-01-20170629

Varga Roland vezérletével 2–0-ra győzött a Fradi

A kétgólos Varga és Moutari nagyon elemükben voltak, Bőle gólpasszal debütált a Jelgava ellen.
A Magyar Kupa-győztes Ferencváros az Európa-liga első selejtezőkörében, az első meccsen, a Groupama Arénában Varga Roland duplájával 2–0-ra legyőzte a lett Jelgavát.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – A felkészülésből rögtön jön az El-kvalifikáció, meglátjuk, mit hoz a holnap. A tavalyival összehasonlí­tva jobban állunk. Akkor volt némi mentális és fizikai lemaradásunk, ezt most nem érezzük. A tervezett munkát el tudtuk végezni. A holnapi meccsen reménykedünk a jó kezdésben, abban, hogy megtaláljuk a ritmust, stabilitást, megtaláljuk az örömöt a játékban. Okosan kell kezelnünk a helyzetet, mert nem volt klasszikus felkészülési időszakunk. de nagyszerű csapattal dolgozunk, a pályaedzők, a média, mindenki egy irányba húz. Az újak közül is lesznek, akik a kezdőben kapnak helyet. Megvárjuk az esti utolsó edzést. Az biztos, hogy Dibusz Dénes áll majd a kapuban, a többiről csütörtökön, nem sokkal a kezdés előtt informáljuk a közvéleményt. Először a csapattal beszélem meg az összeállí­tást, majd a meccs előtt nem sokkal kihirdetem azt. Többet hoz a számunkra, ha magunkra figyelünk. Rigában megnéztem az ellenfél egyik meccsét. Hasznos következtetéseket vontunk le.

Alexandru Curteian: – Tiszteljük a Ferencváros hagyományait, de a futballpályán nem számí­t a tradí­ció, nem számí­tanak a nagy nevek, sőt, talán a pénz sem, csakis a csapat harciassága.

A mérkőzés:

Európa Liga, 1. selejtező kör, odavágó:

Ferencváros — FK Jelgava: 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 7.133 néző.
Vezette: Vasilis Dimitriou (asszisztensek: Viktoros, Andreou; tartalékjv.: Soteriou – ciprusiak)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Otigba (Koch, 82.), Leandro, Botka — Gera Z., Gorriarán — Varga R., Radó (Bőle, 65.), Moutari — Priskin (Lovrencsics B., 65.)
kispad: Varga Á., Batik, Hajnal, Csernik
vezetőedző: Thomas Doll

FK Jelgava: Ikstens — Slampe, Oss, Redjko, Klimasevics — Bakmaz, Alhinho (Kauber, 70.) — Jaudzems, Kluskins (Pereplotkins, 77.), Grigaravicius — Ledesma (Razulis, 84.)
kispad: Krumins, Heh, Deaks, Lazdins
vezetőedző: Alexandru Curteian

Gól: Varga R. (11., 69.)
Sárga lap: Varga R. (45+2.), Leandro (79.), Botka (89.) illetve Bakmaz (18.), Kluskins (36.), Grigaravicius (45+2.), Redjko (59.)

A Ferencváros–Jelgava El-selejtező előtt arról kérdeztük a zöld-fehér szurkolókat, mennyire elégedettek az eddigi erősí­tésekkel, kitől várják a legtöbbet az újak közül. Utóbbi kérdésre kaptunk olyan választ, hogy a „brazil gyerektől”, és az is elhangzott, hogy az „argentin sráctól”. Mint kiderült, a hétfőn szerződtetett, az El-be utólag benevezett, de a meccsen kispadra sem kerülő portugál Rui Pedróra és a kezdőként pályára lépő uruguayi Fernando Gorriaránra gondoltak a válaszadók. Ez is mutatja, a drukkereknek még ismerkedniük kell az újakkal, viszont a többség ettől függetlenül úgy vélte, jól sikerültek az igazolások, az új szezonban erősebb lehet a Ferencváros, mint a tavasszal.

Az új szerzemények közül a kezdőcsapatban Gorriarán mellett a védelemben Otigba Kenneth, elöl pedig Priskin Tamás kapott helyet. A meccs elején azonban nem ők, hanem a „régiek”, kiváltképp Varga Roland és Amadou Moutari játszottak főszerepet.

20190629-jelgava-vargar-1Vargának már néhány perc elteltével volt egy jó elfutása a jobb szélen (a kapus megfogta a beadást), majd a 6. percben Moutari passzából a kapufát találta el. A 10. percben viszont Moutari bal oldali beadását már gólra is váltotta a középen érkező Varga. 1–0

A szünetig azonban hasonlóan nagy helyzet már nem alakult ki, Vargának, illetve a magát sokat mutató, sokszor labdát kérő Gorriaránnak volt még egy-egy kevésbé veszélyes távoli lövése.

Miközben a Jelgava futballja jobbára kimerült a keménykedésben, az olykor-olykor már a sportszerűség határait is súroló megmozdulásokban (erről a szünet előtt durva rúgást kapó Varga Roland és az egyik lett könyökébe „belenéző” Gorriarán is tudna mesélni).

A szünetben a mérkőzésre egyedüliként akkreditáló lett újságí­ró, a sportacentrs.com munkatársa, Arkaddijs Birjuks is arról beszélt kérdésünkre válaszolva, hogy a Jelgava fő jellemzője az agresszí­v, kemény futball, de elismerte, hogy a Ferencváros erősebb csapat, jobb játékra képes.

Csak hát ez a játék olyan, hogy gólokra játsszák. A Fradi ennek megfelelően a második félidőben kapuja elé szögezte a vendégcsapatot, és jöttek is szép egymásutánban a kisebb-nagyobb hazai helyzetek, továbbra is elsősorban a Moutari, Varga koprodukciónak köszönhetően. Előbb a nigeri szélső próbálkozott csukafejessel Varga beadásából, majd a magyar szélső találta el szabadrúgásból a meccsen már másodszor a kapufát (egész pontosan ezúttal a kapus tolta a kapufára a rövid felsőbe tartó lövést).

20170629-jelgava-vargarViszont emlí­tettek mellett a Fradi támadósorának másik két tagja, az új szerzemény Priskin Tamás és Radó András nem tudott veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára, í­gy nem volt meglepő, hogy a 64. percben mindkettejüket lecserélte Thomas Doll vezetőedző. A román CSMP Iasi-tól szerződtetett Bőle Lukács és a Soroksárról érkező (hivatalosan eddig is a Fradi alkalmazásában álló) Lovrencsics Balázs állt be, tétmeccsen mindketten most debütáltak az FTC-ben, í­gy pedig egyszerre már két Lovrencsics volt a pályán, hiszen Balázs bátyja, Gergő kezdőként szerepelt.

A cserék pedig gyorsan eredményt is hoztak, Bőle ugyanis szinte az első labdaérintéséből gólpasszt adott a jobb szélről, ezúttal is a középen jó ütemben érkező Varga volt a befejező. 2–0

Ezzel a Fradi elérte azt a kí­vánt eredményt, amiről a meccs előtt Thomas Doll és Dibusz Dénes is beszélt. A találkozó hajrájában a hazaiak már nem fokozták a nyomást, és a vendégeknek kontrára is futotta az erejükből, viszont az eredmény nem változott.

Sziporkázó játékról nem beszélhetünk, de a magyar futball jelen helyzetében minden győzelmet meg kell becsülni, bárki is az ellenfél. Ennek fényében a 2–0-s siker az Európa-liga-selejtező első meccsén biztató eredmény, ahogy az FTC új játékosai közül például Gorriarán vagy éppen a csereként beszálló Bőle játéka is az volt, de a mérkőzés kiemelkedően legjobb teljesí­tményét a kétgólos Varga Roland nyújtotta.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

„Megérdemelten nyertünk. Tisztán lehetett látni, hogy az első harminc percet uraltuk. Gyorsan és pontosan járattuk a labdát, jól helyezkedtek a játékosaim. Nagyon elégedett voltam azzal is, hogy azonnal visszatámadtunk, amikor elveszí­tettük a labdát, és felvállaltuk a párharcokat. Tudtuk, hogy ez kockázatos, de a saját stadionunkban magunkhoz akartuk ragadni a kezdeményezést” – értékelt a meccs után Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

„A harmincadik perc után kicsit visszavettünk az iramból, ezért kár volt, de kilencven percen keresztül ezt a magas tempót egyszerűen nem lehet fenntartani. Megszerezhettük volna a harmadik gólt is, de í­gy nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. A gyilkos ösztönt még fokoznunk kell, de ez jó kiindulási alap a visszavágóra” – fogalmazott a német tréner.

„Az új játékosokkal nagyon elégedettek lehetünk, Otigba Kenneth és Nando (Fernando Gorriarán – a szerk.) is egy lépéssel előrébb tartanak, mint Priskin Tamás. Még foglalkozunk a csapat erősí­tésével, védekező középpályást és bal oldali védőt is keresünk. Mindennap egyeztetek a vezetőséggel, vannak még elgondolásaink” – mondta az újakkal és a várható igazolásokkal kapcsolatban Doll.

Azt is elmondta, azért is aktí­vnak kell lenniük a játékospiacon, mert ma például Otigba Kenneth megsérült, és elképzelhető, hogy három hetet ki kell hagynia.

Emmanuel Eboué velünk edz, megfigyeljük. Meglátjuk, mit hoz még a jövő” – fogalmazott sejtelmesen az Arsenal korábbi védőjével (aki angol sajtóértesülések szerint nyitott rá, hogy a zöld-fehéreknél folytassa pályafutását) kapcsolatban Doll.

„Nagyon sajnálom, a vereségnek természetesen senki sem örül, de egy meccs még előttünk áll. Tudtuk, hogy a Ferencváros nagyon jó csapat, és nem lesz sok lehetőségünk. Szeretném megköszönni a játékosaimnak a kitartást és a türelmet” – mondta Alexandru Curteian, a Jelgava vezetőedzője.

„Már a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón is elmondtam, ötven-ötven százalék az esély. A jelenlegi körülmények között a csapatom hetven-nyolcvan százalékát hozta ki a játéktudásának. Hazai pályán még bátrabbak és keményebbek leszünk, és a támadásaink is sokkal jobbak lesznek!” – tekintett előre a moldovai szakember.

Varga Roland: — Két hasonló helyzet volt, jól kiszolgáltak a társak. Kicsit bosszant, hogy a duplázásom mellett nem jött össze a mesterhármas, hiszen két kapufát is lőttem, egyszer távolról akcióból, egyszer szabadrúgásból Azért í­gy sem vagyok elégedetlen.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és az FK Jelgava hivatalos honlapja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2017.VI.29. EL-selejtező: Ferencváros – FK Jelgava: 2-0 bejegyzéshez

 • Nekem vegyes érzelmeim vannak. Alapvetően tetszett a felállás, inkább volt 3-4-3 vagy 4-3-3 mint 4-2-3-1. Szerintem a védelemnek nagyon jót tett Otigba, csak sajnos lesérült. Az uruguayi is szépen gyűjtögette a labdát, Nagy Ádám csinálta í­gy. Elől a széleken rendben voltunk, középen viszont Radó és Priskin hullagyenge volt. Valamit ki kell találni mert ha lezárják a széleket, akkor középen áttörésből vagy átlövéből kell valamit produkálni. Bőle nagyon jól szállt be, szerintem Radót nyugodtan eladhatjuk a Puskásnak.
  Viszont az egész meccs olyan “Dollos” volt. A meccs előtt megmondták mi lesz a végeredmény, azt hozták. Nehogy véletlenül nyerjünk 4 vagy 5 góllal!!! Ez a csapat kb egy NB2-es szintet üt meg.
  Szurkolóból többet vártam, alig voltunk félházan. Talán a nyári nyaralások, idény eleji meccs, a tavalyi fiaskó szelleme miatt nem voltunk annyian. Viszont elég szomorú, hogy ezek ellenére sem tud a nem tudom hány millió Fradista megtölteni egy 23000-es stadiont.
  Na mindegy, jussunk tovább, aztán ha lesz siker meg jó játék, akkor lesz néző is.

 • Kellemes meglepetés volt a meccs. még ha egy elég mérsékelt ellenféllel szemben is (na de hát tavaly se volta világverő a riválisunk…), Varga Roli pedig most már tényleg hónapok óta nagyon jó formát mutat, ideje lenne Storck mesternek is észrevennie, ha agonizáló brigádjába tényleg új impulzusokat akar.
  Többek teljesí­tménye meg a lehet eső, lehet sár kategória, hosszabb távon leszünk csak okosabbak, a jövő heti visszavágót mindenesetre remélem, lehozzuk rutinból, mert a látottak alapján nem volna szabad félnivalónknak lennie.

 • Szép meccs Volt valòjí ban.

  Bebizonyosodott YSE elôrelí tí sa, hogy ezen a meccsen jobban teszünk, ha nem jí tszik a Bogní r gyerek, hiszen egy Varga Rolandot is, aki nem gyenge alkatù, elég alatomosan aprìtottí k a pí lyí n.

  Hí t meg akkor Bogní r-al mi történt volna ?

  Ha figyelem vesszük, hogy Varga Roland-nak “csak” egy bizonyos idô utí n jött meg a gòllövéshez az étví gya, akkor lassan hosszabb tí vlatokban kell kezedenünk gondolkoznunk.

  Bogní r-t épp ùgy die sorolní m, mint Radò-t is.

  A Gera tapasztalata meg abban mutatkozott meg ezen a meccsen, mikor lí tta, hogy Mutari — ha nem is tud boldogulni ezen a meccsen, de helyzetbe hozhassa tí rsait, mivel réseket nyit az ellenfél védelmében.

  Talí n Mutari-val is türelmes kell lennünk. Nagyon gyors a fickò. De a gòllövésel hadilí bon í llt ezen a meccsen.

  A védelem jòl bemutatkozott. Persze nem lehet mindjí rt elví rni, hogy ùgy összecsiszolòdjonak, mint Nalepa, vagy Dilaver öt év utí n, de azért a magas ùj védô egy idô utí n be fog bizonyí ra ví lni.

  Az urugí i fiùt még egyenlôre nem tudom sehova Sem tenni, egy kicsit eltünt és féltette a testét (a kemény utközet utí n) az elég kemény litví noktòl.

  Volt elôl most í tutôerô. Bejöttek a passzok. Fôleg az Volt szép lí tni, hogy egy keményen és kiméletlenül védekezô, betonfalt alkotni akarò litví n védelemmel szemben, mégis is sikerült a “Fradi-szìvnek” (és türelemnek) gòlok í ltal érvényesülni.

  Egy jò érzés, hogy megint egy ùj csapat épülôben van, és tanùja lehetünk a sasfiòk elsô lépéseinek. A csôre is meg fog nôlni, és aztí n jaj a varjaknak !!!!!

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.
  PERC
  A visszavágót egy hét múlva, július 6-án 17.30 órától rendezik meg Lettországban.
  90+3.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés, a Ferencváros Varga Roland duplájával 2–0-ra legyőzte a Jelgavát.
  90+2.
  PERC
  Oss távoli lövése szállt jóval a kapu fölé.
  90+1.
  PERC
  Három perc ráadást jelzett a tartalék játékvezető.
  90.
  PERC
  Botka Endre is besárgult a meccs végén.
  88.
  PERC
  Elképesztő a Beitar öt perc leforgása alatt fordí­tott a Vasas ellen.
  87.
  PERC
  Gera passza után Moutari húzta befelé a labdát, majd a lövésébe beleálltak, í­gy a labda az oldalhálóban kötött ki.
  86.
  PERC
  Grigaravicius tüzelt, a labda pedig éppen csak elszállt a léc felett, nem volt rossz kí­sérlet.
  85.
  PERC
  Leandro akrobatikus mozdulattal állta útját egy beadásnak, majd Koch szabadí­tott fel.
  84.
  PERC
  Az utolsó lett csere is megvolt: Rafael Ledesma helyére Evaldas Razulis állt be.
  83.
  PERC
  Gera távoli lövése szállt el jóval a kapu fölött.
  82.
  PERC
  Otigba nem tudja folytatni, Julian Koch érkezett a helyére.
  81.
  PERC
  Otigba maradt a földön, érkezik a segí­tség.
  80.
  PERC
  Koch érkezett a kispadhoz villámléptekben, hamarosan beáll.
  79.
  PERC
  Leandro is besárgult, a felezővonalnál szabálytalanul állí­tott meg egy lett kontrát.
  78.
  PERC
  VÉDÉS! A nemrég beállt Kauber tesztelte Dibuszt egy kontra végén, de a magyar kapus bravúrral kitolta a léc alá tartó, 18 méterről elengedett lövést.
  77.
  PERC
  Újabb Jelgava-csere: Kluskins helyét Andrejs Pereplotkins vette át.
  72.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  70.
  PERC
  Alhinho Kevin Kauber váltotta a letteknél.
  69.
  PERC
  GÓÓÓL!!! OTT A MÁSODIK! Bőle Lukács húzott el a jobb oldalon, majd az alapvonalról visszagurí­tott, Varga Roland pedig hat méterről a kapu jobb oldalába lőtt. (2–0)
  68.
  PERC
  Gera passza után Lovrencsics Gergő futtából jóval a kapu fölé lőtt.
  66.
  PERC
  Varga jobb oldali lapos beadása Ikstens zsákmánya lett.
  65.
  PERC
  Moutari húzott el a bal oldalon, de visszagurí­tása pontatlan volt.
  64.
  PERC
  … helyükre két újonc, Bőle Lukács és Lovrencsics Balázs érkezett.
  64.
  PERC
  Jön a kettős csere: Radó és Priskin hagyta el a pályát…
  63.
  PERC
  Ledesma a saját térfeléről (!) próbálta meglepni Dibuszt, de a lövése lapos és gyenge volt.
  62.
  PERC
  Bőle Lukács és Lovrencsics Balázs is hamarosan érkezik a pályára.
  61.
  PERC
  Radó ugratti Moutarit, de emelkedett az asszisztens zászlója, les volt.
  60.
  PERC
  Leandro végezte el a szabdrúgást, de a kapu fölé tekerte a labdát.
  59.
  PERC
  Valerijs Redjko kapott sárga lapot, Vargát rúgta fel. Jó helyről jöhet szabadrúgással a Fradi: szmben a kapuva, mintegy 30 méterről.
  58.
  PERC
  Varga szögketét elfejelték a vendégek, majd Moutari passza után ismét Varga próbálkozhatott, de balról középre tekert labdáját a lett kapus megfogta,
  57.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  56.
  PERC
  KAPUFA! Varga végezte el a szabadrúgást, és annak ellenére, hogy éles volt a szög kapura küldte. A labda a rövid felsőbe tartott, de Ikstens a lécre tolta a lövést, onnan pedig kifelé pattant a labda.
  55.
  PERC
  Botka bőrőzte be ellenfelét a bal oldalon, a védő pedig csak szabálytalanul tudta megállí­tani, még éppen a tizenhatoson kí­vül.
  53.
  PERC
  HELYZET! Varga jobb oldali beadása után Moutari egy csukafejessel maga elé fejelte le a labdát, de az a földről a kapu mellé pattant.
  52.
  PERC
  Ledesma felí­velését Dibusz kaparintotta meg.
  51.
  PERC
  Otigba ellen szabálytalankodott Kluskins a Fradi tizenhatosán belül.
  50.
  PERC
  Lovrencics lépett oda keményen Grigaraviciusnak, akit ápolni is kellett.
  49.
  PERC
  Közben a Vasas már 3–1-re vezet!
  48.
  PERC
  Moutari 17-ről eleresztett lövése jóval elszállt a bal felső fölött.
  47.
  PERC
  Csere egyik oldalon sem történt.
  46.
  PERC
  Újra útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.
  FÉLIDŐ
  A szünetben a Vasas is vezet, az angyalföldiek korán hátrányba kerültek, de 2–1-re fordí­tottak a Beitar Jeruzsálem vendégeként.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Véget ért az első félidő, Varga Roland 10. percben szerzett góljával 1–0-ra vezet a Ferencváros.
  45+2.
  PERC
  … Mindaugas Grigaravicius pedig az odarúgásért kapott sárgát.
  45+2.
  PERC
  Mindketten lennmaradtak az előző esetnél, a Fradi nem rúgta ki a labdát, í­gy Grigaravicius rúgott oda durván Vargának. Majd Varga ezt számonkérte a letten egy kis lökdösődés kí­séretében. A döntés a játékvezetőtől: Varga Roland sárgát kapott kakaskodésért…
  45+1.
  PERC
  Botka csúszott oda keményen, de szabályosan Alhinhónak, de a labdát talált, nem volt szabálytalanság.
  45.
  PERC
  Gorriarán Moutarit próbálta kiugratni, de Ikstens résen volt, és jól ütemben kilépett a kapujából, majd megszerezte a labdát.
  45.
  PERC
  Radó kevergetett a bal oldalon, de ahogy befelé kezdte tolni a labdát, a tizenhatos előterében szerelték.
  44.
  PERC
  Fordí­tott a Vasas, az első félidő vége előtt már 2–1-re vezet!
  43.
  PERC
  A mérkőzésés hivatalos nézőszáma: 7133 fő.
  42.
  PERC
  Ezúttal Priskin elől tiszttáztak a lettek a tizenhatoson belül.
  42.
  PERC
  Gorriarán kiváló keresztlabdájával Varga kis hí­ján betört a tizenhatoson belülre, de egy védőben elakadt a labda.
  41.
  PERC
  A szabadrúgás után a szögletet is Ledesma végezte el, de ez sem volt igazán veszélyes.
  40.
  PERC
  Egy bal oldali lett szabadrúgást Varga talált el meglehetősen rosszul, í­gy a vendégek szögketet végezhetnek el.
  39.
  PERC
  Gorriarán kapott egy nagy turbánt a fejére, de visszatért a pályára.
  39.
  PERC
  Közben a Vasas egyenlí­tett Izraelben!
  38.
  PERC
  Gorriaránt ápolni kellett, fájós arccal hagyta el a pláyát.
  37.
  PERC
  Glebs Kuskins kapott sárga lapot, miután csúnyán lekönyökölte Gorriaránt.
  36.
  PERC
  Lovrencsics jobb oldali beadása szállt el mindenki felett, Moutari megmentette a labdát, majd Gorriarán elé tálalt, aki 27 méterről fölé lőtt.
  35.
  PERC
  Thomas Doll nem mindennel elégedett, az imént bosszúsan csapott a levegőbe az öklével.
  34.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  33.
  PERC
  Ledesma kapott elérhetetlen indí­tást a jobb oldalon. Fogja is a fejét.
  32.
  PERC
  A 15 fős lett tábor csendben figyeli a meccset, a Fradi-szurkolók többynire énekelve.
  31.
  PERC
  Lovrencsics ment el a jobb szélen, de az élesen a kapu elé lőtt labdája mindenki előtt elsuhant.
  31.
  PERC
  Moutari ismét befelé húzott balról, majd Ossba bombázta a labdát.
  30.
  PERC
  Moutari bal oldali beadása után Priskin vette át a labdát, de védője szorí­tásában csak egy gyenge kí­sérletet tudott elereszteni.
  29.
  PERC
  Lovrencsics kiugratása után Radó beadását blokkolták, de pillanatokon belül visszaszerezte a labdát a Fradi.
  28.
  PERC
  Varga kicsiben végezte el a sarokrúgást Moutarival, majd előbbi kanyarí­totta középre a labdát, de a lett kapus jól lépett ki, és lehúzta azt.
  27.
  PERC
  Leandro remek szereléséből indult a Fradi-kontra, melynek végén Moutarit szögletre szerelték a bal oldalon.
  26.
  PERC
  Egy óriási bal oldali beadást elfejeltek a hazaiak, majd a kipattanót egy pattanás után Grigaravicius vágta a kapu fölé.
  25.
  PERC
  Moutari laposan visszagurí­tott labdáját Priskin átlépte, de a lőni készülő Radó elől az utolsó pillanatban mentettek.
  24.
  PERC
  Gerát ápolták az oldalvonalon kí­vül, de már vissza is térhetett a pályára.
  24.
  PERC
  Botkát indí­tották el a bal oldalon, de nem érte el a labdát. Annyit mindesetre elért, hogy kirúgás helyett bedobsára tette ki a labdát.
  22.
  PERC
  Varga kí­sérletezett 35 méterről, de a középre tartó lövését Ikstens másodjára megfogta.
  21.
  PERC
  A játékvezetőnek meg is kellett kicsit nyugtatnia a kedélyeket.
  21.
  PERC
  Gera orrolt meg egy kicsit Kluskinsra, miután a lett egy párharc után csúnyán arcon ütötte.
  20.
  PERC
  Közben a Beitar Jeruzsálem megszerzte a vezetést a Vasas ellen.
  20.
  PERC
  Varga végezte el a sarokrúgást is, de a vendégek felszabadí­tottak.
  19.
  PERC
  Varga jobb oldali beadását vágták szögletre a lettek.
  18.
  PERC
  Ante Bakmaz húzta vissza a mezénél fogva Leandrót, villant a meccs első sárgája.
  16.
  PERC
  Grigaravicius kiugratása lesen találta meg Jaudzemst.
  14.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  12.
  PERC
  Egy óriási lett bedobást sikerült kivédekeznie a Fradinak.
  10.
  PERC
  GÓÓÓL!!! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A FRADI! Moutari ért el egy hosszan előrevágott labdát a bal szélen, majd az alapvonalról középre passzolt. Varga Roland megelőzte a védőjét, és kilenc méterről kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát! (1–0)
  10.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  9.
  PERC
  Gera kí­sérletezett egy legurí­tott szabadrúgás után 35 méterről, de a lövése jóval a kapu fölé szállt.
  8.
  PERC
  Nagyon bekezdett a Fardi, a lettek tí­z emberrel védekeznek, pillanatokra sem tudják megtartatni a labdát.
  6.
  PERC
  ÓRIÁSI KAPUFA! Moutari húzott befelé a bal oldalról, majd Varga elé tálalt, aki futtából, éles szögből, 13 méterről a bal oldali kapufát találta el.
  5.
  PERC
  Varga kapott rmek indí­tást a jobb oldalon, ám a becsúszó védő az alapvonalnál megállí­totta. A szurkolók szerint kézzel ért a labdába a lett, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot.
  4.
  PERC
  Újabb jobb oldali beadás Vargáól, de ennek is a lett kapus jelentette a végállomását.
  3.
  PERC
  Varga Roland jobb oldali beadását megfogta Ikstens, aki az esetet követően rövid ideig a földön maradt.
  2.
  PERC
  A Ferencváros zöld-fehér csí­kos mezében és zöld nadrágban, a vendégek pedig bordó felsőben és fehér nadrágban léptek pályára.
  01.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indí­tották útjára a labdát.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  Érkeznek a játékosok a pályára.
  Véget ért a bemelegí­tés, hamarosan kezdődik a mérkőzés.
  A Vasas elleni Magyar Kupa-döntőben ijesztő sérülést szenvedő Lovrencsics Gergő a kezdőben kapott helyet, ám maszkban kell pályára lépnie.
  A bemelegí­tés már nagyban zajlik, mindkét csapat labdás gyakorltaokat végez.
  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Leandro, Botka – Gera, Gorriarán – Varga R., Radó, Moutari – Priskin. Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Varga Á. (k), Batik, Hajnal, Csernik, Koch, Bőle, Lovrencsics B.
  JELGAVA: Ikstens – Slampe, Oss, Redjko, Klimasevics – Alhinho, Bakmaz – Jaudzems, Kluskins, Grigaravicius – R. Ledesma. Vezetőedző: Alexandru Curteian
  A kispadon: Krumins (k), Pereplotkins, Razulis, Heh, Deaks, Kauber, Lazdins
  Az El-keretbe az összes újonc bekerült, ellenben Bognár István, Oliver Hüsing és az utolsó pillanatban kikerülő Janek Sternberg neve nincs ott a névsorban. Részletek itt!
  Thomas Doll csapata alaposan megereősödött a nyáron: a zöld-fehérek szerződtették Bőle Lukácsot az uruguayi Fernando Gorriaránt, Otigba Kennethet, Priskin Tamást és a portugál Rui Pedrót, valamint visszatért a soroksári kölcsönből Lovrencsics Gergő testvére, Lovrencsics Balázs. A Ferencváros és a többi NB I-es csapat nyári játékosmozgásait ide kattintva böngészheti.
  A Fradi a rövid nyári pihenő után két felkészülési mérkőzést játszott: a horvát Slaven Belupotól 1–0-ra kikapott, mí­g a Vasas El-ellenfelét, az izraeli Beitar Jeruzsálemet – a keretből ezúttal kimaradó – Bognár István kései góljával 1–0-ra legyőzte. A többi NB I-es csapat nyári felkészüléséről bővebben ide kattintva olvashat.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  Két magyar újságí­ró kinevette a Fradi ellenfelének kapusát.

  Alexandru Curteian, az FK Jelgava vezetőedzője sajtótájékoztatóján kijelentette, rendkí­vül érdekes mérkőzést vár csütörtök este. A lett bajnokság negyedik helyezettjének moldovai mestere dicsérte a magyarországi körülményeket, a magyar csapatot erős ellenfélnek tartja, de azt í­gérte, hogy a lettek nem kirándulni jöttek Budapestre.

  „Tiszteljük a Ferencváros hagyományait, de a futballpályán nem számí­t a tradí­ció, nem számí­tanak a nagy nevek, sőt, talán a pénz sem, csakis a csapat harciassága” – hangoztatta Alexandru Curteian, aki szerint a tisztelet részükről csak addig fog tartani, amí­g el nem kezdődik a mérkőzés.

  Kaspars Ikstens, a csapat kapusa még sarkosabban fogalmazott, hiszen azt mondta, hogy döntetlennél jobb eredményre számí­t Budapesten. Úgy érzi, együttese legnagyobb erőssége a küzdőszellem, az hogy nem adják olcsón a bőrüket.
  „A Magyar Kupa-siker óta nem telt el sok idő, de máris fontos feladatok előtt állunk. A felkészülésből rögtön jön az El-kvalifikáció, meglátjuk, mit hoz a holnap” – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a meccset megelőző szerdai sajtótájékoztatón.

  „Az újak közül is lesznek, akik a kezdőben kapnak helyet – folytatta Doll. – Megvárjuk az esti utolsó edzést. Az biztos, hogy Dibusz Dénes áll majd a kapuban, a többiről csütörtökön, nem sokkal a kezdés előtt informáljuk a közvéleményt. Először a csapattal beszélem meg az összeállí­tást, majd a meccs előtt nem sokkal kihirdetem azt.”

  „Hosszú szabadságuk nem volt a játékosoknak, de hosszú felkészülési időszakról sem beszélhetünk. A tavalyival összehasonlí­tva jobban állunk. Akkor volt némi mentális és fizikai lemaradásunk, ezt most nem érezzük. A tervezett munkát el tudtuk végezni. A holnapi meccsen reménykedünk a jó kezdésben, abban, hogy megtaláljuk a ritmust, stabilitást, megtaláljuk az örömöt a játékban. Okosan kell kezelnünk a helyzetet, mert nem volt klasszikus felkészülési időszakunk. de nagyszerű csapattal dolgozunk, a pályaedzők, a média, mindenki egy irányba húz” – fogalmazott a német tréner.

  A sajtótájékoztatóról bővebben ide kattintva olvashat!
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  A mérkőzés játékvezetője a ciprusi Vaszlisz Dimitriu lesz.
  Az FK Jelgava a 2016-os lett bajnokságot a második helyen zárta, négy ponttal lemaradva a győztes Spartaks Jürmala mögött. A jelenleg is zajló élvonalbeli küzdelmekben a negyedik helyen áll.
  A Ferencváros a bajnokságban a negyedik helyen zárt, az európai kupaporondra pedig a Vasas elleni Magyar Kupa-döntő megnyerésével váltotta meg a jegyét.
  A 2017–2018-as Európa-liga-szezon programját és kulcsdátumait adatbankunkban ide kattintva böngészhetik.
  A Fradihoz hasonlóan 18.45-kor kezdi meg az Európa-ligában a szereplését a Vasas is, az angyalföldiek a Beitar Jeruzsálem vendégeként lépnek pályára Izraelben. A harmadik magyar együttes, a Videoton az első fordulóban 20.45-től Felcsúton fogadja a máltai Balzant.
  A visszavágót egy hét múlva, július 6-án 17.30 órától rendezik meg Lettországban. A továbbjutó a Midtjylland (dán)–Derry City (í­r) párharc győztesével találkozik a második selejtezőkörben.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–FK Jelgava összecsapás a labdarúgó Európa-liga első selejtezőköréből. A párharc első felvonását Budapesten, a Groupama Arénában rendezik meg. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
11.28.18:00 M4Sport
12.04. 15:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ