2017.VII.13. EL-selejtező: Ferencváros – Midtjylland: 2-4

NS-20170715-01-20170713

Két góllal vezetett a Fradi, de végül 4–2-re kikapott

Remekül futballozott az első félidőben a Ferencváros, de Koch kiállí­tása után hengerelt a Midtjylland.
A Ferencváros hazai pályán 4–2-es vereséget szenvedett a Korcsmár Zsoltot végig a soraiban tudó Midtjyllandtól a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörének első mérkőzésén. A Fradi az első félidőben Botka Endre és Varga Roland szépségdí­jas góljaival még 2–0-ra vezetett, ám a játékrész hajrájában Julian Koch kiállí­tása miatt nagyon nehéz helyzetbe került. A dánok éltek az emberelőnnyel, és két, tizenegyesből szerzett találatnak is köszönhetően megfordí­tották a meccset.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – A Midtjylland egy kissé a favorit szerepében tündököl, de mindegy is, hogy ki az esélyesebb, kinek mennyi százalék esélye van a továbbjutásra, hiszen az egyik csapat úgy is továbbjut. Jól felkészültünk a dán csapatból, tudjuk, hogy mi vár ránk. Hamburgból származok, ismerem a dán labdarúgást, nagyon össze kell szednünk magunkat és fel kell készülnünk, hogy legyen sanszunk a továbbjutásra. Egy ilyen mérkőzésen fontos, hogy mindenki belemenjen a párharcokba, harcos legyen, a nemzetközi meccseket máshogy nem lehet megví­vni. Ez egy teljesen más meccs lesz, mint a Jelgava elleni volt, de igaz ez a Midtjylland számára is. Mindkét csapat most kezdi el a szezont, de örülünk, hogy van már pár meccs a lábunkban. Biztos vagyok benne, hogy a gyorsaság, dinamika, a párharcok tekintetében sokkal másabb mérkőzés lesz ez. Egy nagyon érdekes és erős csapat a dán, amely főként a támadásban rengeteg variációval játszik. Magas centerrel rendelkeznek, emiatt a rögzí­tett szituációknál nagyon kell figyelnünk, a szabadrúgásoknál például hat emberrel törnek be a tizenhatoson belülre. Erős, robosztus csapat a Midtjylland, de jól felkészültünk és azt gondolom, hogy a játékosaim várják ezt az összecsapást. Rafael van der Vaart remek játékos, talán az egyik legjobb, akit edzhettem, természetesen sajnálom, hogy nincs benne a keretben, de ez mindig az edző döntése. Régóta nem láttam őt játszani, de nagyon jó játékosnak tartom, remek személyiség. A játékosok koncentráltan, összpontosí­tva edzettek, egy nagyon jó felkészülési hét van mögöttünk. Az a legfontosabb, hogy azt az erőt, önbizalmat, amit az elmúlt fordulóban összegyűjtöttünk, át tudjuk menteni a Midtjylland ellen is. Minden edző a győzelemnek örülne, í­gy vagyok ezzel én is.

A Midtjylland sajtótájékoztatóján Jess Thorup vezetőedző elmondta, a továbbjutásra mindkét csapatnak ugyanannyi esélye van, a siker kulcsát a védekezésben látja, mí­g Jakob Poulsen, a dánok középpályása ehhez annyit tett hozzá, hogy pontrúgásokban is erősek. Természetesen szóba került Korcsmár Zsolt is, aki a nyáron a Vasastól igazolt a Midjyllandhoz. Thorup elismerően szólt róla, kiemelte, hogy nagyon gyorsan beilleszkedett a csapatba, amelyben fontos szerepet szán neki.

A mérkőzés:

Európa Liga, 2. selejtező kör, odavágó:

Ferencváros — FC Midtjylland: 2-4 (2-1)
Groupama Aréna, 8.034 néző.
Vezette: Sandro Schärer (asszisztensek: Josipović, Zogaj; tartalékjv.: San – svájciak)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka — Gera Z., Gorriarán — Varga R., Rui Pedro (Batik, 46.), Moutari (Bőle, 70.) — Priskin (Lovrencsics B., 77.)
kispad: Varga Á., Kundrák, Hajnal, Csernik
vezetőedző: Thomas Doll

FC Midtjylland: J. Hansen — Nissen, K. Hansen (Riis, 74.), Korcsmár, Dal Hende — Sparv — Hassan, Drachmann (Duelund, 64.), Poulsen, Wikheim (Kroon, 73.) — Onuachu
kispad: Falkesgaard, Sørloth, Rømer, Novák
vezetőedző: Jess Thorup

Gól: Botka (22.), Varga R. (42.) illetve Poulsen (45+1. – 11-esből, 61., 67.), Onuachu (90.)
Sárga lap: Moutari (64.), Botka (76.), Batik (83.) illetve Drachmann (33.), Dal Hende (60.), K. Hansen (72.), Nissen (75.)
Kiállí­tva: Koch (45+1.)

20170713-midtjylland-botka2Már az első percekben potyoghattak volna a gólok a Groupama Arénában.

Az óvatos, kivárásra játszó futball helyett ugyanis egymásnak esett a Ferencváros és a Midtjylland az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. Előbb Varga Roland emelt gyönyörűen a jobb oldalról Priskin Tamás fejére, ám a nyáron szerződtetett csatár hatalmas helyzetben eltévesztette a bal sarkot. Ezt követően egy bal oldali vendégszöglet után a hórihorgas nigériai Paul Onuachu érkezett remekül a beadásra, de fejese után a gólvonalról tisztáztak a hazai védők, majd megint Priskin Tamás került helyzetbe, azonban remek kiugratás után kicsit körülményesen vette át a labdát, í­gy nem tudta elrúgni a kapujából kimozduló Jesper Hansen mellett.

És még az első tí­z percen sem voltunk túl…

A Ferencváros igyekezett iramot diktálni, már a középpályán megpróbált labdát szerezni, és többnyire a széleken akarta megbontani a vendégek védelmét, kihasználva Amadou Moutari gyorsaságát, valamint Varga Roland hetek óta tartó remek formáját. A dánok nem is sokáig állták a sarat, a védelmük szemmel láthatóan nem volt felkészülve arra, hogy a Fradi balhátvédje a vendégek tizenhatosának bal sarkánál kapjon labdát, Botka Endre viszont egyáltalán nem jött zavarba, és gyönyörű egyéni alakí­tás végén megszerezte a vezetést.

20170713-midtjylland-vargarA gól utáni percekben hiába kí­sérelte meg feljebb tolni a védelmét a Midtjylland, továbbra is a Fradi maradt lendületben, Amadou Moutari tekerése nem is sokkal kerülte el a bal felső sarkot. A hazai közönség is érezte, hogy az első játékrészben egy sebességgel gyorsabb a Fradi, űzték-hajtották a kedvenceket, és a félidő végén pedig ismét talpra ugorhattak, miután Varga Roland gyönyörűen csavart szabadrúgásból a herningiek kapujába. S amikor már úgy tűnt, hogy ennél jobban nem is alakulhatna a meccs, jött a hideg zuhany: Julian Koch buktatta a tizenhatoson belül Onuachut, a játékvezető pedig gólhelyzetnek minősí­tette a helyzetet, í­gy nemcsak tizenegyest í­télt a vendégeknek, de a Fradi védőjét ki is állí­totta. Mivel Jakob Poulsen nem hibázott, egy perc alatt minden megváltozott, s negyvennégy percnyi magabiztos futball után pokolian nehéz második félidő várt a Fradira.

A fordulás után a zöld-fehérek 4–4–1-es hadrendben igyekeztek őrizni az előnyt, a kiállí­tott védő helyét pedig a csereként beálló Batik Bence foglalta el. Ahogy az várható volt, Korcsmár Zsolt és társai magukhoz ragadták a kezdeményezést, ám hiába adogattak a hazai térfélen, a szervezetten védekező ellenféllel szemben nem jutottak el valódi gólhelyzetig. Ám ami nem ment akcióból, az sikerült szabadrúgásból: Gera Zoltán egy ütemet késett a saját kapujától húsz méterre, a megí­télt szabadrúgást pedig Jakob Poulsen a hálóba tekerte. Az előny elolvadt.

A lelátóról zúgott a „Mindent bele!”, a hazaiak igyekeztek is becsülettel, ám a 67. percben még mélyebbre került a Fradi, miután a csereként beálló Mikkel Duelund több játékost is kicselezett a tizenhatos bal oldalánál, a becsúszó Gera Zoltán pedig buktatta – az újabb büntető után Poulsen a mesterhármast, a dánok pedig a vezetés megszerzését ünnepelték. S ha három perccel később Rilwan Hassan nem lő a léc fölé ajtó-ablak helyzetben…

A végén aztán érkezett a negyedik dán gól is, amely alighanem végképp eldöntötte a továbbjutást.

Thomas Doll együttesétől hatalmas bravúr kellene a visszavágón…

További képek: Bakai Gusztáv, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

20170713-midtjylland-doll„Nagyon nehéz szavakat találni egy ilyen mérkőzés után. Mindannyian szomorúak és csalódottak vagyunk. Sajnos a labdarúgásban negyvennégy nagyszerű perc semmit sem ér. Remekül kezdtünk, nagy dicséret jár a fiúknak, hogy a tervünket megvalósí­tottuk” – értékelte a meccset Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

„A félidőben senki sem lógatta a fejét, tudtuk, hogy fel kell tűrni az ingujjakat, és harcolnunk kell. Felállást váltottunk, és az volt a kérésem, hogy zártan védekezzünk, gyors ellentámadásokkal, kontrákkal pedig veszélyeztessünk.”

„Múlt évben egy öngól után a tizenegyespárbajban estünk ki. Ma egy piros lap miatt nem nyertünk. A második félidőben mindent beleadtunk, egy-két hibát elkövettünk, de a harmadik gól megszerzésére is volt lehetőségünk.”

„Olyan régen dolgozom a futballban, hogy elszoktam attól, hogy megí­téljem, mi igazságos és mi nem. A fiúkért és a csapatért fáj a szí­vem, rengeteg energiát fektettünk bele a meccsbe. Sosem hittem volna, hogy ilyen kezdés után négy kettőre veszí­tünk.”

„így sokkal nehezebb lesz Dániába utazni, ezt először meg kell emészteni” – fogalmazott a német tréner.

„Az első negyvenöt percben sok problémát okozott nekünk a Ferencváros, de a piros lap és a tizenegyes megváltoztatta a mérkőzést. Nagyon nehéz meccs volt, főleg hogy sokan azt gondolták, egyértelműen mi vagyunk az esélyesek” – mondta a találkozót követően Jess Thorup, a Midtjylland vezetőedzője.

Botka Endre: — Edzéseken már többször is gyakoroltuk, hogy a szélről befelé török, mivel jobb lábas vagyok, ezért nekem ez az ideális szög, jól ki tudtam lőni a hosszú sarkot. Remekül felkészültünk a mérkőzésre, és ez az első perctől látszott a csapat játékán. Nagyon nehéz a folytatásról mit mondani, szerintem mindenkinek megvan a véleménye. Inkább a visszavágóról beszélnék. Ha úgy játszunk, ahogy az első félidőben, és végigjátsszuk tizenegy emberrel a találkozót, akkor van esélyük a továbbjutásra.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és az FC Midtjylland hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100001ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.
  PERC
  TOVÁBB TART A DÁN ÁTOK. 12 alkalommal játszott dánokkal magyar csapat, egyszer sem nyert.
  90+5.
  PERC
  2016-ban a Videotonból a Csukaricski elleni El-selejtezőn Loic Negót a 80. percben második sárga lappal az öltözőbe küldte a játékvezető, de ezt a párharcot í­gy is megnyerték a székesfehérváriak. A következő körben azonban egy durva buktatás után Paulo Viní­ciust állí­totta ki a játékvezető a Midtjylland elleni visszavágón Dániában, még 0–0-s állásnál. Bár a fehérváriak a rendes játékidőben í­gy is győztek 1–0-ra, a hosszabbí­tásban alulmaradtak.
  2015 nyarán a fehérorosz BATE elleni idegenbeli meccsen állí­tották ki a Videotonból még 0–0-nál a BL-selejtezőben Kees Luijckxszet, a fehérváriak a meccset 1–0-ra, a párharcot 2–1-re veszí­tették el. Ugyancsak tavaly az El-selejtezőben a DVSC-ből pedig Máté Péter kapott piros lapot a Rosenborg elleni visszavágón, de annak kevésbé volt jelentősége, a norvégok kettős győzelemmel, 6–3-mal mentek tovább.
  2014-ben a DVSC 1–0-ra vezetett a BATE vendégeként a BL-selejtezőben, amikor Selim Bouadlát egy buta szabálytalanságért a 38. percben kiállí­tották a 38. percben. A fehéroroszok ezután fordí­tottak, 3–1-re megnyerték a meccset, és 3–2-vel továbbjutottak.
  2013-ban ugyancsak a DVSC-nek kellett tí­z emberrel játszania a 67. perctől, 2–1-es vezetésnél a norvég Strömsgodset elleni El-selejtező első meccsén, idegenben Bódi Ádám kiállí­tása után. A norvégok egyenlí­teni tudtak, majd a második meccset 3–0-ra megnyerték, és 5–2-vel továbbjutottak.
  2012-ben pedig Rezes Lászlót állí­tották ki a Lokiból az FC Bruges-től elszenvedett 4–1-es vereség alkalmával az El-selejtező belgiumi visszavágóján a 40. percben, még 1–1-es állásnál. Igaz, nem ezen múlt, hiszen a belgák az első meccsen is győztek 3–0-ra.
  90+5.
  PERC
  Az idén sem szakadt meg a magyar kupacsapatok kiállí­tási szériája, a ferencvárosi Julian Koch ráadásul ugyanúgy a Midtjylland ellen kapott piros lapot, mint egy évvel ezelőtt Viní­cius, a Videotonból.
  90+5.
  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+5.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+5.
  PERC
  Varga szabadrúgását Batik a bal sarokba fejelné nyolcról, félmagasan, de odaér Hansen. Batik nyerő ember lehetett volna ma, ha kissé pontosabb vagy határozottabb.
  90.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Onuachu (2–4)
  90.
  PERC
  EZ NEM HIÁNYZOTT, Poulsen jobb oldali beadását PAUL ONUACHU jobbal a kapu közepébe gyötri, egy lépésről. Gorriarán elképesztően nagyot hibázott a beadás előtt: 2–4!
  88.
  PERC
  NEM IGAZ, KAPUFA! Estében Bőle ballal a bal oldali kapufára lő Varga lefejelt labdája után, 14-ről, a kipattanót kapura teszi az ötösről Batik, erre előáll Riis élete mentésével. Pech.
  86.
  PERC
  Gorriarán lő ballal a rövid sarok mellé az ötös bal sarkán is túlról, erősen kisodródott helyzetből.
  84.
  PERC
  A sértett mérgében a kapu bal sarka mellé fejel ziccerben, az ötösről.
  84.
  PERC
  Batik Bence is kap egy sárgát, lekönyökölte Onuachut.
  83.
  PERC
  Batik
  83.
  PERC
  Varga jobbos beadását leüti Gera fejéről Hansen.
  82.
  PERC
  Lovrencsics Balázs szóbeli figyelmeztetést kap Dal Hende megrúgásáért.
  77.
  PERC
  LovrencsicsPriskin
  77.
  PERC
  Priskin lemegy még a hajrára, Lovrencsics Balázs lesz az új Fradi-csatár.
  77.
  PERC
  Botka Endre kap sárgát műesésért.
  76.
  PERC
  Botka
  76.
  PERC
  Rasmus Nissen is kap egy sárga lapot, lerántotta Gorriarránt.
  75.
  PERC
  Nissen
  74.
  PERC
  RiisHansen
  74.
  PERC
  A szédikélő Kian Hansent pedig Kristian Riis váltja.
  73.
  PERC
  KroonWikheim
  73.
  PERC
  Simon Kroon is a pályán, Wickheimmel pacsizott.
  72.
  PERC
  Hansen
  72.
  PERC
  Kian Hansen kap sárgát Priskin felrúgásáért.
  70.
  PERC
  BoleAmadou Kalala
  70.
  PERC
  Amadou lejön, a karmester Bőle Lukács váltja.
  70.
  PERC
  A dánok edzője a kispad előtt a földre rogy, de akkor sincs ez bent.
  70.
  PERC
  Hassan jobbal a léc fölé lő 15-ről. Megúsztuk…
  70.
  PERC
  Gorriarán bal oldalról Varga elé tekeri a labdát, de ment a szélső és a bal sarok elől Dal Hende.
  68.
  PERC
  Na, elúszott a hajó? A viking hajó, a drake?
  68.
  PERC
  JAKOB POULSEN nem hibázik, jobbal a bal alsóba lő. Dibusz jobbra el, 2–3!
  67.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Poulsen (2–3)
  67.
  PERC
  Duelund megindul egy zseniális csellel két ember között a balon, Gera becsúszva felrúgja.
  66.
  PERC
  PUFF NEKI, BÜNTETŐ A DÁNOKNAK.
  66.
  PERC
  A szabadrúgást Kian Hansen egy védőbe fejeli nyolc méterről.
  65.
  PERC
  Drachmannt közben Mikkel Duelund váltja.
  65.
  PERC
  Amadou Moutari is kap egy sárgát, odacserdí­tett Hassannak a jobbon.
  64.
  PERC
  DuelundDrachmann
  64.
  PERC
  Amadou Kalala
  63.
  PERC
  Goriarrán feladja a labdát a 16-os elől Jesper Hansennek.
  62.
  PERC
  AZTÁN ROHAN JAKOB POULSENHEZ, aki jobbal a bal felső sarokba tekert. Dibusz a másik sarokba várta a lövést, nem ért oda. 2–2!
  61.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Poulsen (2–2)
  61.
  PERC
  Közben Botka összevész Janus Drachmannal, de Marc Dal Hende kap sárga lapot az előző lökésért.
  60.
  PERC
  Dal Hende
  60.
  PERC
  De 25 méterről.
  60.
  PERC
  Gera buktatja Bachmannt, szabadrúgás a 16-os elől.
  59.
  PERC
  Hassan nigériai, a dán keretben 19 légiós található, a legtöbb nigériai, négy, de finnből három, norvégból és svédből kettő-kettő akad.
  57.
  PERC
  Hassan lő ballal 22-ről, éppen Dibusz ölébe.
  56.
  PERC
  Lovrencsics passzával elmenne a jobbon Priskin, ha Korcsmár hagyná. De nem hagyja.
  55.
  PERC
  A műértő közönség kiszavazza a támadót a Ki mit tud? versenyből, na ja, ők nem látták lassí­tva a Botka-belépőt.
  54.
  PERC
  Onuachu ismét a földön, szavalja testbeszéddel József Attilától a Nagyon fáj c. verset. Mély átéléssel, erről Botka gondoskodott, aki jobbal becsúszva bokán cserdí­tette.
  52.
  PERC
  Nissen lő jobbal 23-ról, blokkol Botka.
  52.
  PERC
  Persze öngyilkos taktika lenne betolni a buszt erre a 45 percre.
  51.
  PERC
  Passzolgatnak a dánok, de csak a felezőnél, a Fradi 5–3–1-es hadrendre váltott.
  50.
  PERC
  GÓLVIDEÓK ITT!
  46.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  BatikPedro
  FÉLIDŐ
  Rui Pedrót Batik Bence váltja a Fradiban a szünetben. Karmester helyett védőt hoz be Doll, logikus.
  FÉLIDŐ
  Közben lehűtik a kedélyeket a szakértők: Koch lökése nem a labdára irányult.
  FÉLIDŐ
  „Nem voltam boldog a sorsolástól” – Korcsmár a Fradi ellen készül. INTERJÚ!
  FÉLIDŐ
  Utóbbi meccsről az a kép maradhatott meg a szurkolókban, ahogy Korcsmár Zsolt arcát a tenyerébe rejtve, leguggolva aggódik Lovrencsics Gergőért, majd a kispadokhoz rohanva tolmácsolja az ápolásban részt vevők üzenetét.
  FÉLIDŐ
  Korcsmár Zsoltnak nem ismeretlen az északi élet: 2010 és 2013 között Norvégiában, a bergeni Brann csapatában légióskodott, majd a német Greuther Fürthbe szerződött, az elmúlt másfél évben futballozott a Vasasban. Az előző szezonban háromszor játszott a Ferencváros ellen: Kispesten, a 2–2-re végződött bajnokin, áprilisban, amikor az angyalföldiek 2–1-re győztek a Groupama Arénában, és a Magyar Kupa döntőjében, ahol az 1–1-es végeredményt követően tizenegyesekkel győzött a Fradi.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  A piros ellenkezik az új szabályokkal is, vélik a szakértők.
  FÉLIDŐ
  Reklamáltak a hazaiak, főleg Gera, mert szerinte ez nem jogos piros lap, ráadásul egy kis ölelés miatt úgy elesett a mázsás Onuachu, mintha oldalról beleszállt volna két lábbal Böde Dániel.
  FÉLIDŐ
  … CSAK MOST ÉRT VÉGET AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  FÉLIDŐ
  A jelentős kontinentális kuparutinnal bí­ró, az előző idényben a Videotont búcsúztató észak-európai csapat – az FCM a 2010-es években csak két szezonban nem indult a BL-ben vagy az El-ben – a világfutball egyik legérdekesebb együttese. HOGY MIÉRT? KATT IDE, MEGTUDJA!
  45+1.
  PERC
  Koch
  45+1.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Poulsen (2–1)
  45+2.
  PERC
  A dánok levonulnak, aztán visszakocognak a gyepre, mert…
  45+2.
  PERC
  JAKOB POULSEN jobbal a bal felsőbe lő, ezt ember nem érhette el. 2–1!
  45+1.
  PERC
  Büntető. Drachmann remek passzával lefordul Julian Kochról Onuachu, tizenegyes és piros lap.
  43.
  PERC
  Varga gyönyörűen nyeste meg a labdát, amely lefelé pörgött, és valósággal átugrott í­gy a sorfalon.
  42.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Varga (2–0)
  42.
  PERC
  VARGA ROLAND jobbal a bal alsóba tekeri a labdát. 2–0!
  41.
  PERC
  Pedro jobbal a bal felső mellé teker, de szabadrúgás, mert lökték előtte Gorriaránt.
  38.
  PERC
  Varga szabadrúgását Pedro 15-ről majdnem a bal felsőbe fejeli, a kapunak háttal, Jesper Hansen azonban odaér. Korner, lapos, Gera meg jobbal 14-ről nem sokkal lő a léc fölé. Kissé jobbról.
  37.
  PERC
  Sparv odalép hátulról Moutarinak, ápolás.
  37.
  PERC
  Leandro birkózik egy jót a 16-oson belül Onuachuval, szabadrúgás kifelé, a csatár nyakon verte bekket. Reklamál a dán kispad, és igaza van: a csatárnak sárga is járt volna.
  34.
  PERC
  Leandro ballal keményen középre teszi a labdát, de nem Pedróé, hanem a védőké lesz.
  33.
  PERC
  Drachmann
  33.
  PERC
  Varga szabadrúgását ellenben kifejeli Korcsmár.
  33.
  PERC
  Remek az iram, de sok a pontatlanság. Mondjuk Janus Drachmann pontosan eltalálja Priskin jobb bokáját, sárga.
  29.
  PERC
  Amadou! Teker milliméterekkel a bal felső fölé jobbal, kissé jobbról, 23-ról.
  28.
  PERC
  Pedro indí­tja a balon Vargát, de kicsit hosszú a passz, odalép végül Nissen.
  26.
  PERC
  Megjött a szurkolók hangja is.
  26.
  PERC
  Egy kapu felületére tartó lövés, egy gól. Fradi-statisztika.
  25.
  PERC
  Leandro menti a kapu torkában Wikheim lapos balos beadását is.
  24.
  PERC
  Poulsen nem érti, előáll egy pocsék szabadrúgásvariációval, Pedro a passz kedvezményezettje.
  23.
  PERC
  Leandro második remek passzát adta saját térfeléről, de amí­g Priskin bakizott, Botka kiengedte a benne rejlő Arjen Robbent. Korcsmár, Rasmus Nissen és Kian Hansen is nagyot hibázott azonban.
  23.
  PERC
  BOMBAGÓLLAL, BOTKA-GÓLLAL VEZET A FRADI! Amikor leül a mérkőzés, BOTKA ENDRE gondol egy nagyot, Leandro távoli í­velését leveszi, elmegy balról középre, és jobbal 16-ról a bal sarokba lő. Félmagasan: 1–0!
  22.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Botka (1–0)
  18.
  PERC
  Leandro ment szorongatott helyzetben a kapu előtt Onuachu elől, szerencsére nem mert lőni az ötös bal sarkán is túljáró Wikheim, inkább befelé passzolt. MEGÚSZTUK.
  16.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  15.
  PERC
  Ezt a kapu felé csúsztatja fejjel Dal Hende, de a kapusé, a kidobás után Leandro indul meg, de rossz a passza Gorriaránnak.
  14.
  PERC
  … Gera fejjel a léc fölé csúcstatja. Ismétlés.
  13.
  PERC
  Sparv meglódul a balon, az ötös sarka előtt ment végül Botka. Korner, Poulsen…
  10.
  PERC
  Beí­velésekkel próbálkozik a Fradi, de ezek vagy Hansen kapuséi, vagy kirugdossa őket Dal Hende.
  9.
  PERC
  Az idei nyári labdarúgó átigazolási szezon eddigi történéseiből is megállapí­tható, hogy az elmúlt években igencsak felértékelődött a magyar játékosok szerepe(ltetése) klubcsapatainknál. Ez pedig egyre inkább azzal a következménnyel jár, hogy szí­vesen jönnek haza a külföldön szereplő labdarúgók, miközben az NB I-ből csak nagyon kevesen állnak légiósnak, í­gy még inkább csökken a magyar labdarúgók szerepe a nemzetközi piacokon. Paunoch Péter blogja – a játékosügynök szemével.
  8.
  PERC
  PRISKIN! Kap egy zseniális passzt a balon Leandrótól, de válogatott játékosunk eltotojázza ziccerét, a kapus előtt toporog, Hansen elrúgja végül a labdát előle.
  6.
  PERC
  Hűha, Poulsen bal oldali szögletét majdnem kapura fejeli a két méternél is magasabb Onuachu, de megússza a Fradi.
  5.
  PERC
  Botka ment szépen a jobbon kornerre, becsúszva.
  4.
  PERC
  HELYZET! Varga jobbos beadása után Priskin nyolcról elfeli a labdát Pedro elől az ötösről, sokkal-sokkal a bal sarok mellé.
  3.
  PERC
  Az első vendégszögletet tí­zről a bal sarok felé fejeli meg Onuachu, de csemege ez Dibusznak.
  01.
  PERC
  A dánok már a középkezdést is megtrollkodták.
  1.
  PERC
  Onuachu hamarabb elindult, mint a labda. Ismétlés.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDIK A MÉRKŐZÉS!
  A Fradi most avatja új mezét.
  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek piros-fekete mezben és piros nadrágban.
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  FC Midtjylland œ” @fcmidtjylland
  Kampstart! Vi er i gang i Ungarn#fcmlive (0-0)
  21:03 -- 2017 Jul 13
  retweets 9 9 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  A két csapat még soha nem játszott egymás ellen.
  Eltiltott nincs.
  A hazaiaktól Böde Dániel és Otigba Kenneth hiányzik sérülés miatt, a vendégektől Rafael van der Vaart és az U-válogatott védőtehetsége, Rasmus Nicolaisen maródi.
  Az idei nyári labdarúgó átigazolási szezon eddigi történéseiből is megállapí­tható, hogy az elmúlt években igencsak felértékelődött a magyar játékosok szerepe(ltetése) klubcsapatainknál. Ez pedig egyre inkább azzal a következménnyel jár, hogy szí­vesen jönnek haza a külföldön szereplő labdarúgók, miközben az NB I-ből csak nagyon kevesen állnak légiósnak, í­gy még inkább csökken a magyar labdarúgók szerepe a nemzetközi piacokon. Paunoch Péter blogja – a játékosügynök szemével.
  NÉZZÜK, MILYEN NYARAT ÉL ÁT A FRADI A JÁTÉKOSPIACON!
  A Midtjylland góljai jelentős részét szabad- és szögletrúgások után szerzi, ebben a csapat legnagyobb ásza Jakob Poulsen. „Valóban erősségünk ezeknek a játékhelyzeteknek a hatékony kihasználása – mondta a 34 éves középpályás. – Tudatosan használjuk őket, edzéseken modellezzük a helyzeteket, alaposan begyakoroljuk, ki hová fusson, ki kinek zárjon. Másik nagy erősségünk a védelmünk, de remélem, inkább a támadóinkról szól majd a budapesti mérkőzés.”
  A dánok vezetőedzője a csapathoz néhány hete csatlakozó, az előző idényt még a Vasasban töltő Korcsmár Zsoltról is szót ejtett: „Zsolt kiváló hátvéd, rendkí­vül öntudatosan illeszkedett be, remek csapatember is. Olyan labdarúgó, aki egyszerre nagyon intelligens és technikás.”
  „Óriási a hőség, jobb volt a keddi időjárás, amikor esett az eső és csökkent kicsit a hőmérséklet, úgy könnyebb volt akklimatizálódnunk – mondta Jess Thorup, a dán Midtjylland vezetőedzője a szerda esti sajtótájékoztatón a Groupama Arénában. – Jelentős elvárásokkal tekintek a mérkőzés elé. A sorsolás pillanatában kicsit balszerencsésnek éreztük magunkat, hogy ilyen nagy múltú, nemes ellenféllel kerültünk szembe, de jól sikerült a felkészülésünk, magabiztosan várjuk az összecsapást. Nagyon nehéz időszak van mögöttünk, az előző idényben csak a negyedik helyet szereztük meg a dán bajnokságban, de most odahaza és az Európa-ligában is a végső győzelem a célunk. Úgy vélem, ötven-ötven százalék esélye van a két csapatnak a továbbjutásra, az dönt, hogy melyik együttesnek működik jobban a védelme, illetve melyik használja ki jobban a helyzeteit.”
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  FC Midtjylland œ” @fcmidtjylland
  En time til kampstart! #forzafcm #fcmlive
  19:56 -- 2017 Jul 13
  retweets 9 9 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  „Megnyugtathatom az értem aggódókat, hogy most már jól vagyok, a legutóbbi edzőmeccsen a maszkot is levehettem, ez magabiztosabbá tett, jobban belementem a párharcokba is. Dán ellenfelünk sokkal erősebb, mint a lett Jelgava volt az előző körben. Egyénileg is jobb játékosok alkotják, és csapatként is jóval hatékonyabb. Nekünk is sokkal jobban kell játszanunk, több kell, mint az előző fordulóban. Nem szerénytelenség, de tegyük hozzá: a lettek elleni találkozó leginkább edzőmeccsnek volt jó, arra, hogy begyakoroljunk bizonyos játékelemeket. Az a sebesség nem lesz elegendő, ám minden mérkőzés és minden ellenfél más, mi is alkalmazkodunk az új feladathoz. A dánok mindig is nagyon jók voltak erőnlétileg, de nem szabad nekik esélyt adnunk rá, hogy Budapesten az előnyükre tudják fordí­tani. Határozottan kell játszanunk idehaza, a saját erősségeinket kidomborí­tani, és uralni a mérkőzést. Talán ellenfelünk esélyesebb a továbbjutásra, de mi is győzni akarunk, és bejutni a következő körbe. Ennek érdekében pedig mindent megteszünk” – í­gy Lovrencsics Gergő,
  a Ferencváros labdarúgója.
  Gondolom, azt nem bánja, hogy az ellenfélnél vádlisérülése miatt nem lesz ott a pályán a holland Rafael van der Vaart.
  Klasszis játékos, ezt személyesen is tapasztaltam, amikor az edzője voltam Hamburgban. Őszintén szólva nem tudom, milyen formában van, már harmincnégy éves, bizonyára nem olyan lendületes, mint volt fénykorában. De azért nem bánom, hogy nincs itt, még ha a pályán kí­vül szí­vesen el is beszélgettem volna vele.
  Ezer szállal kötődik Hamburghoz. A város az elmúlt napokban a hí­radások fókuszában volt a G20-csúcs és az azt kí­sérő tüntetések miatt. Nem kell aggódnia rokonai, barátai biztonságáért?
  Természetesen követtem a hí­reket, borzalmas volt látni az égő autókat és a betört kirakatokat. Sajnos vannak emberek, akik áthágják a szabályokat és arra törekszenek, hogy káoszt teremtsenek. Remélem, elkapják és megbüntetik őket. De a felkészülésemet a mérkőzésre ez semmiben sem befolyásolta, a családom és a barátaim biztonságban vannak.
  Thomas Doll-interjú
  Jess Thorup, a Midtjylland vezetőedzője ötven-ötven százalék esélyt ad a két csapatnak a továbbjutásra. Ön hogyan látja az esélyeket?
  Dán ellenfelünk az esélyesebb, de egy futballmeccsen majdnem teljesen mindegy, ki a favorit, az is mindegy, hogy ötven-ötven vagy hatvan-negyven százalékban oszlanak meg az esélyek, hiszen úgyis minden a pályán dől el, a nap végén ennek már nem lesz jelentősége. Úgy gondolom, jól felkészültünk, pontosan ismerem a dán labdarúgást, örömmel tekintünk a mérkőzés elé.
  Sokan ismerik az északi futballcsapatok erényeit: hatékony fejjáték, sok beí­velés, kiváló erőnlét és állóképesség, sok test test elleni párharc. Hogyan kell készülni egy ilyen stí­lusú ellenfél ellen?
  Nekem és több játékosomnak is vannak nemzetközi tapasztalatai. Tudjuk, hogy ilyenkor a saját erényeinket kell kihasználnunk. Nagyon fontos, hogy megfelelően feltüzeljük magunkat, hogy reális esélyünk legyen felvenni a harcot egy ilyen erős csapattal. A centere, Ebere Paul Onuachu kétszázegy centiméter magas, nyilvánvaló, hogy a szabad- és szögletrúgásoknál rá különösen oda kell figyelnünk. Természetesen ez egészen más meccs lesz, mint a Jelgava elleni, de a Midtjyllandra sem az északí­r Derry City vár, amelyet könnyedén kiejtett. Mindkét csapat most kezdte csak el a szezont, ennek a meccsnek egészen más irama lesz, mint az előző körben játszott találkozóknak.
  Mit lehet tudni Böde Dánielről?
  Sajnos Böde Dani továbbra sem vett részt egyetlen edzésen sem, de napról napra jobban tudja terhelni a lábát. Az a legfontosabb, hogy ne sürgessük, ne erőltessük a visszatérését, mert hosszú távon visszaüthet. Három-négy hétig még biztosan nem térhet vissza.
  „Azt nem mondanám, hogy túlzottan elégedett lennék a teljesí­tményemmel – magyarázta Bőle Lukács. – Természetesen azon dolgozom, hogy vezetőedzőnk, Thomas Doll a folytatásban is bizalmat szavazzon nekem, szeretnék bizonyí­tani. Az erőnlétem is jobb lesz, az összjátékban is többre vagyok képes, í­gy bizakodom, hogy javul a teljesí­tményem.”
  A játékos 19 éves korában a Kaposvárban mutatkozott be az NB I-ben (az FTC későbbi edzője, Prukner László a Diósgyőr–Rákóczi bajnokin küldte pályára, amelyet Nikolics Nemanja triplájával 3–1-re a somogyi csapat nyert meg), 2009 és 2014 között 52 NB I-es meccsen egy gólt szerzett (a ZTE ellen), 2014 óta 81 román első osztályú találkozón 14 alkalommal volt eredményes, a legutóbbi idényben kilenc gólig jutott.
  Bőle Lukács elmondta: noha egyelőre ismerkedik a körülményekkel, a csapattársakkal, az emlí­tett játékfelfogással, úgy gondolja, az FTC a román bajnokságban is a dobogóért harcolna játékereje alapján. Aki esetleg nem tudná: a középpályás az előző három idényben a CSM Iasi együttesének légiósa volt, sőt Christoph Daum, a román válogatott német szövetségi kapitánya egyszer megemlí­tette, nem bánná, ha felvenné a román állampolgárságot, mert el tudná képzelni keleti szomszédunk nemzeti csapatában – ám Bőle nem titkoltan egy másik német szövetségi kapitány meghí­vásában reménykedve kizárta ezt a lehetőséget.
  „Bí­zunk magunkban, a hazai összecsapáson előnyt kell szereznünk – mondta lapunknak Bőle Lukács, az FTC nyáron szerződtetett labdarúgója. – A szakmai stáb feltérképezte, elemezte az ellenfelet, tudjuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de természetesen a továbbjutás a célunk. A mi csapatunk is formálódik, tétmeccseken alakulunk és próbálunk minél jobban összeérni, de számomra nagyon szimpatikus az a játékfelfogás, amelyet a Ferencváros képvisel.”
  Azt persze mindenki tudja, a Midtjylland más szint, mint a lett rivális.
  Felvillanyozva beszélnek a ferencvárosi szurkolók Bőle Lukácsról. A 27 esztendős futballista mindkét eddigi Európa-liga-selejtezőn lehetőséget kapott – a játékos persze nagy örömmel vette, hogy a lett Jelgava ellen a második összecsapáson (azt 1–0-ra nyerte meg a Fradi) már a kezdőcsapatban számí­tott rá Thomas Doll vezetőedző. Budapesten, a párharc első felvonásán (FTC–Jelgava 2–0) csereként mutatkozott be, pályára lépése után gólpasszt adott Varga Rolandnak, Lettországban pedig főszerepe volt abban az akcióban, amelynek végén Priskin Tamás a találkozó egyetlen gólját szerezte.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–MIDTJYLLAND EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső