2017.VII.16. Ferencváros – Puskás Akadémia: 1-1

NS-20170717-01-20170716

A PAFC elcsent egy pontot a Ferencváros otthonából a nyitányon

Szakály Péter találatával vezetettek a vendégek, de Varga Roland egy kiváló szabadrúgásgóllal egalizált.
A labdarúgó NB I 2017–2018-as szezonjának első fordulójában a Ferencváros hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott az újonc Puskás Akadémiával.

Nyilatkozatok:

Máté Csaba (az FTC pályaedzője): – Két napunk van rá, hogy fizikálisan és mentálisan is megfelelő állapotba kerüljünk a Puskás Akadémia elleni meccsre. Egyik sem lesz egyszerű, hiszen csütörtökön egy teljes félidőt emberhátrányban futballoztunk, ami fizikailag jóval megterhelőbb. Annyira pedig nincs bő keretünk, hogy 5-6 játékost ki tudjunk cserélni a Midtjylland elleni csapathoz képest. A srácokat mentálisan is megviselte a dánok elleni meccs, hiszen belül ők is érzik, hogy jó teljesí­tményt nyújtottak, és sokkal jobb eredmény volt bennünk, mint amit a lefújáskor mutatott az eredményjelző. Voltak hibák, amelyet a bajnoki meccsen sem ildomos elkövetni, de rengeteg pozití­vumot is leszűrhettünk a csütörtökön mutatott teljesí­tményből, amelyekből táplálkozhatunk a készülés során. Vasárnapi ellenfelünk, a Puskás Akadémia rengeteg jó játékost igazolt a nyáron. Hogy mennyire tudtak már igazi csapattá kovácsolódni, azt most még nem tudhatjuk, de biztos vagyok benne, hogy minden riválisnak kemény ellenfele lesz a felcsúti csapat. Nekünk azonban hazai pályán rendkí­vül fontos a jó rajt, és mindenképpen az a cél, hogy három pontot szerezzünk a bajnoki nyitányon.

Pintér Attila: –

A mérkőzés:

Ferencváros — Puskás Akadémia: 1-1 (1-1)
Groupama Aréna, 6.087 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Albert, Szert; alapvonali jv.: Berke, Zierkelbach; tartalékjv.: Varga G.)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Batik, Leandro (Koch, 15.), Botka — Gera Z., Gorriarán — Varga R. (Moutari, 60.), Rui Pedro (Hajnal, 69.), Bőle — Lovrencsics B.
kispad: Varga Á., Kundrák, Csernik, Priskin
vezetőedző: Thomas Doll

Puskás Akadémia: Danilovic —  Poór, Vanczák, Heris, Spandler — Mevoungou —  Prosser (Molnár G., 67.), Márkvárt, Balogh B., Szakály P. (Bacelic-Grgic, 44.) — Radó (Diallo, 54.)
kispad: Hegedűs L., Csilus Á., Zsidai, Polonkai
vezetőedző: Pintér Attila

Gól: Varga R. (42.) illetve Szakály P. (24.)
Sárga lap: Batik (14.), Rui Pedro (45.), Koch (54.) illetve Vanczák (8.), Szakály P. (24.), Márkvárt (45.), Poór (50.)

20170716-pafc-geraÜnnepélyes dí­játadó előzte meg a mérkőzés kezdését, a Ferencvárost működtető gazdasági társaság vezérigazgatója, Orosz Pál a csapat 38 esztendős labdarúgóját, Gera Zoltánt köszöntötte. Ráadásul rögtön két apropóból is: a tapasztalt középpályás még az előző idényben, a május 20-i Videoton elleni vesztes idegenbeli bajnokin (1–4) játszotta a kétszázadik élvonalbeli bajnokiját, emellett a szurkolók a legutóbbi szezon legjobb Fradi-játékosának választották meg.

Nehéz és hálátlan feladat jutott Radó Andrásnak, a ferencvárosiak egykori támadóját máris a Puskás Akadémia kezdőjébe nevezte Pintér Attila vezetőedző. S ha már í­gy alakult, a korábbi csapattársak cseppet sem kí­mélték az apró termetű játékost, nyolc perc alatt kétszer is akkorát rúgtak bele, hogy azon se csodálkoztunk volna, ha a földön nyekkenő csatárnak elmegy a kedve a játéktól.

Ám épp ellenkezőleg történt – Radó András fokozott becsvággyal igyekezett rohamozni a hazaiak kapuját. Tehette, mert csapata sem zárt vissza mindenáron védekezni, ezért kellő támogatás érkezett a felcsúti védelem két széléről meg a középpályáról is. Jó iramú, nyí­lt mérkőzést játszottak a csapatok, a bátran futballozó vendégek ugyanis olykor sok szabad területet hagytak a ferencvárosiaknak, akik azonban nem tudtak élni ezzel.

Bezzeg a felcsútiak: a 24. percben Márkvárt Dávid pontos indí­tása után Szakály Péter rázta le remekül az őrzőjét, Lovrencsics Gergőt, egyedül vezethette a labdát Dibusz Dénes kapujára, s higgadtan lőtt a hálóba (0–1). A helyzetnél szüksége volt minden rutinjára és tapasztalatára, amelyet a vasárnapig lejátszott 286 NB I-es összecsapásán gyűjtött be. Emlékezetessé tette élvonalbeli visszatérését, hogy az ötvenedik első osztályú gólját szerezte (igaz, aztán cserét kért sérülése miatt).

Idegesen ráncolta a homlokát Thomas Doll, aki a vendégek vezető góljáig már túl volt egy kényszerű változtatáson: a sérült Leandro helyére Julian Koch érkezett, akit a Midtjylland elleni csütörtöki vesztes Európa-liga-selejtezőn (2–4) kiállí­tottak. Meglehet, ezért is kapott nagyobb tapsot a pályáról lebicegő hátvédtársa, mint a tejfölszőke német bekk.

20170716-pafc-vargarA hazai kezdő egyébként három helyen változott a hét közben látotthoz képest: a szakmai stáb a Julian Koch, Priskin Tamás, Amadou Moutari hármast ültette le a kispadra. Helyettük Batik Bence, Lovrencsics Balázs és Bőle Lukács kapott szerepet. Noha nem hiányzott a hazaiakból a sebesség és a vállalkozókedv, akcióból sehogy sem tudták bevenni a vendégek kapuját. Ott volt azonban a pályán Varga Roland is, aki lélektanilag fontos pillanatban, még az első félidő vége előtt egyenlí­tett (1–1) – mégpedig szabadrúgásból.

A ferencvárosi szélső ez idáig javarészt a gyorsaságával ví­vta ki a szurkolók szeretetét, ám a rúgótechnikája is dicséretet érdemel. A dánok elleni mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is jobbal tekert védhetetlenül a kapuba, év végi „best of-összeállí­tásba” kí­vánkozó gól volt.

A szünet után másik arcát mutatta a Puskás Akadémia, ugyanis szervezetten, fegyelmezetten visszaállt a saját térfelére, és hagyta, hogy – kapujától tisztes távolságra – zöld-fehér lábról lábra vándoroljon a labda. Határozott védekezésre, illetve türelemre intette csapatát Pintér Attila, aki tizennegyedik alkalommal vezényelt a kispadról korábbi klubja ellen. A szakvezető a legutóbbi négy, Ferencváros elleni mérkőzésén nem kapott ki, és csapata ez alkalommal is jól helytállt. Megkönnyí­tette a dolgát, hogy a hazaiak gyakran csak kapu elé í­velt középre adásokkal próbált veszélyeztetni, ezeket viszont a Vanczák Vilmos, Jonathan Heris páros ellentmondást nem tűrően hatástalaní­totta. Hiába ment előre a Fradi, számolnia kellett azzal, hogy labdavesztéskor a felcsútiak azon nyomban megindulnak a kapuja felé.

Egy í­zben a hazai gólvonal mögé is került a labda, a cserként beálló Molnár Gábor viszont – a játékvezetői döntés értelmében – lesről talált be, ezért neve és gólja sem kerülhetett fel az eredményjelzőre. Azon a lefújáskor is 1–1-es igazságos döntetlen virí­tott.

Előtte még, a hajrában egy ijesztő eset borzolta a kedélyeket: a 78. percben Hajnal Tamás terült el mozdulatlanul a földön egy ütközés után. Andó-Szabó Sándor játékvezető azonnal orvosi stábért és mentőkért intett, ők gyors ápolás után rögzí­tették a középpályás fejét és nyakát, majd hordágyon vitték le a rutinos labdarúgót. Kiderült: amikor a labdát elrúgó Spandler Csabával összeütközött, elveszí­tette az eszméletét, agyrázkódás gyanújával szállí­tották kórházba.

Mivel a Ferencvárosnak ekkor már nem volt több cserelehetősége, emberhátrányban fejezte be a mérkőzést, amely nem csak a gólokról marad emlékezetes.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Bakai Gusztáv

Nyilatkozatok:

„Jó mérkőzést játszottunk, de ha még bátrabbak vagyunk, akkor a három pontot is elvihettük volna – értékelt Pintér Attila. – De azért kí­váncsi lennék arra a jelenetre, amikor nem adták meg a gólunkat. Meg kell nézni, hogy szabályos volt-e. Mindemellett szeretnék Hajnal Tamásnak mielőbbi jobbulást kí­vánni.”

A Nemzeti Sport Online kérdésére válaszolva elmondta: Szakály Pétert azért cserélte le az első félidőben, mert nem akarta megkockáztatni, hogy még egy sárga lapot kapjon, emellett sérült is volt.

„Egyébként nem tudom, hogy ezért a mozdulatért a világon bárhol adnak-e a sárga lapot, mert nem a közönségnek mutatott.”

Thomas Doll azt emelte ki, hogy véleménye szerint a közönség nem láthatott jó mérkőzést.

„Fáradt volt a csapat a csütörtöki találkozó után. Némelyik játékos nem szállt bele akkora elánnal a párharcokba, mint kellett volna. Elmondhatom ezt Varga Rolandról, Bőle Lukácsról, Amadou Moutariról és Rui Pedróról is. Nem mennek bele mindig az egy az egyekbe. Vagyis nem egy erős Puskás Akadémiával játszottunk, hanem csak a saját dolgunkat nehezí­tettük meg.”

A német szakember szerint a csütörtöki Európa-liga vereséget még nem sikerült teljesen feldolgozniuk.

„A Puskás Akadémia biztosan jobban örül ennek az eredménynek, de sajnos ez a két pont már elúszott.”

Kérdésünkre válaszolva elmondta: Hajnal Tamást – akit hordágyon, nyakmereví­tővel kellett levinni a pályáról – a mentő kórházba vitte, ahol kiderült, hogy nincs komolyabb baja, aminek nagyon örül, mert az egészségnél nincs fontosabb.

Varga Roland:

AZ 1. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Horváth L. (Balmazújváros) 7 — Eperjesi (DVTK) 6, Hudák (Mezőkövesd) 7, Heris (Puskás Akadémia) 6, Gohér (Mezőkövesd) 7 — Kamber (Bp. Honvéd) 7 — Vajda S. (Balmazújváros) 7, Windecker (Újpest) 6, Nono (DVTK) 7 — Kovács Á. (Balmazújváros), Lanzafame (Bp. Honvéd) 7
A forduló játékvezetője: Pintér Csaba (DVSC — Mezőkövesd) 9 — Tóth II. Vencel, Medovarszki János, Szőts Gergely, Takács János

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Puskás Akadémia hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2017.VII.16. Ferencváros – Puskás Akadémia: 1-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.
  PERC
  Thomas Doll sajtótájékoztatója a meccs után.

  90+5.
  PERC
  Pintér Attila sajtótájékoztatója a meccs után.

  90+5.
  PERC
  Köszönjük kedves olvasóink megtisztelő figyelmét, a találkozó összefoglalóját ide kattintva olvashatják el!
  90+5.
  PERC
  A ferencvárosi szurkolók óriási füttyszóban törtek ki.
  90+5.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés, Ferencváros–Puskás Akadémia 1–1.
  90+4.
  PERC
  Moutarit sikerült becsúszva szerlni a vendégeknek.
  90+3.
  PERC
  Moutari lesről bombázott a kapuba, de egyértelműen túl korán indult.
  90+2.
  PERC
  Bőle sarokrúgását Lovrencsics Balázs fejelte mellé.
  90+1.
  PERC
  Moutari húzott befelé a jobb oldalról, majd a lövésébe Vanczák állt bele, í­gy szöglet következhet.
  90.
  PERC
  Lovrencsics Balázs távoli lövése elkerülte a kaput.
  89.
  PERC
  Diallót állí­tották meg lesen, ezt sem ő, sem Pintér Attilla nem hiszi el.
  88.
  PERC
  Balogh sarokrúgása után Batik ellen követett el szabálytalanságot Diallo.
  87.
  PERC
  Koch rúgta ki a labdát újabb szögletre.
  86.
  PERC
  EZ KÖZEL VOLT! Molnár tört befelé a jobb oldalról, majd 16 méterről lőtt, egy hazai játékoson megpattant a labda, í­gy az elpattogott a jobb alsó mellett.
  85.
  PERC
  Az M4 Sport információja szerint Hajnal Tamás elveszí­tette az eszméletét, miután nekiesett Spandlernek. A beszámoló szerint agyrázkódás gyanújával szállí­tották kórházba a középpályást.
  83.
  PERC
  Poór jobb oldali beadása után Bacelic-Grgic félfordulatból a kapu mellé lőtt.
  82.
  PERC
  A DVTK megszerezte a második gólját a a Vasas vendégeként.
  80.
  PERC
  A Fradinak egyébként nincs több cserelehetősége, Hajnal pedig hordágyon hagyja el a pályát, í­gy emberhátrányban fejezik majd be a meccset a zöld-fehérek.
  79.
  PERC
  Az orvosi stáb és a mentősök is a pályán, nem néz ki jól a helyzet.
  78.
  PERC
  Hajnal maradt a földön, azonnal érkezik az orvosi segí­tség. Reméljük, nincs nagy baj.
  77.
  PERC
  Mevoungou állí­totta mneg szabálytalanul a beadásra készülő Bőlét a jobb oldalon.
  76.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  75.
  PERC
  Bacelic-Grgic forgolódott a tizenhatos előterében, majd tüzelt, de Kochban elakadt a lövése.
  74.
  PERC
  Lovrencsics Gergőcsúsztatta oldalra Márkvárt felí­velését.
  73.
  PERC
  Mevoungou kiugratását Koch bombázta a mezőnybe, ebből Lovrencsics balázs indult, de a tizenhatoson belül szabálytalankodott Herisszel szemben.
  71.
  PERC
  LESGÓL! Balogh beadása után Dibusz rosszul mozdult ki, í­gy a lecsorgó labdát pedig Molnár vágta a kapuba, de Szirt Balázs asszisztens jelzésére a játékvezető érvénytelení­tette a találatot.
  70.
  PERC
  Rui Pedro kapott egy rúgást Diallótól, majd elhagyta a pályát, utolsóként Hajnal Tamás szállt be a meccsbe.
  69.
  PERC
  Gorriaránt kellett ismét ápolni az oldalvonalon kí­vül.
  68.
  PERC
  Prosser Dániel helyére állt be Molnár Gábor. Pintér Attilának már nincs több cserelehetősége.
  68.
  PERC
  Gera 28 méterről elvégzett szabadrúgása nem volt elég pontos.
  67.
  PERC
  Molnár Gábor érkezik hamarosan a pályára, őt is a nyáron érkezett Felcsútra.
  66.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  65.
  PERC
  Spandler biceg, lehet, hogy ő is megsérült, és le kell cserélni.
  63.
  PERC
  Gera kiséé jobbról elvégzett szabadrúgását Koch nem tudta visszafejelni az alapvonalról.
  62.
  PERC
  Moutari kapott jó labdát a bal oldalon, de a tizenhatoson belül elcsúszott, í­gy szerelték.
  61.
  PERC
  Ezúttal Mevoungou húzta ki Gera lábát, sárgát azonban ez sem ért a játékvezető szerint.
  60.
  PERC
  A Fradi gólszerzőjét lecserélte Thomas Doll, Varga Roland helyét Amadou Moutari vette át.
  59.
  PERC
  Gera és Diallo kakaskodott, utóbbi nem akarta visszaadni a labdát. A játékvezető megnyugtatta a kedélyeket.
  58.
  PERC
  A mérkőzés hivatalos nézőszáma: 6087 fő.
  57.
  PERC
  A Videoton egyenlí­tett a Balmazújváros ellen.
  56.
  PERC
  Gorriaránnak vérzik az orra, Spandler kezébe futott bele, í­gy ideiglenesen el kellett hagyni a pályát.
  56.
  PERC
  Varga bal lábas, félmagas lövését Danilovics biztosan megfogta.
  55.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  54.
  PERC
  Korábbi Fradi-játékost, szintén egy Fradiban már megforduló csatár váltott: Radó András helyére Ulysse Diallo érkezett.
  54.
  PERC
  Julian Koch rúgott oda rossz ütemben Radónak, ez is sárga.
  53.
  PERC
  Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitánya is a helyszí­nen van.
  52.
  PERC
  Gorriaránt kiugratásával Lovrencsics lépett ki, de Heris beérte majd szerelte, a jtálvezető azonban kirúgást í­télt.
  52.
  PERC
  Lovrencsics Balázst állí­tották meg lesen.
  51.
  PERC
  Spandler felí­velését Botka mellel szerezte meg Prosser elől.
  50.
  PERC
  Poór Patrik kapott sárga lapot, Bőlát tartotta fel az oldalvonalnál.
  49.
  PERC
  Radó a vállát fájlalva maradt rövid ideig a földön, de folytatja.
  48.
  PERC
  Vargát állí­tották meg a jobb oldalon szabályosan.
  46.
  PERC
  Csere egyik oldalon sem történt.
  46.
  PERC
  Újra útjára indult a labda, a vendégek kezdték a második félidőt.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Véget ért az első félidő, az állás egyelőre 1–1.
  45+1.
  PERC
  Kettő perc lesz a ráadás.
  45.
  PERC
  Rui Pedro is kapott egy sárga lapot, a bal szélen hátulról Radót rúgta fel. A visszajátszások alapján elképzelhető, hogy jogos a hazai reklamáció, a portugál a labdát érte el először, nem Radó lábát.
  45.
  PERC
  Márkvárt Dávid is besárgult, a felezővonal közelében Gorriaránt rúgta fel.
  44.
  PERC
  Lovrencsics Gergő távoli lövése szállt el óval a kapu fölött.
  44.
  PERC
  Szakály Péter óriási füttyszó közepette elhagyta a pályát, helyére Stipe Bacelic-Grgic érkezett.
  42.
  PERC
  Szakály Péter kért cserét, Bacelic-Grgic váltja majd.
  41.
  PERC
  GÓÓÓL!!! EGYENLíTETT A FRADI! Varga Roland állt a labda mögé, és két lépés után, a sorfal fölött védehetetlenül csavart a bal felső sarokba. (1–1)
  41.
  PERC
  Újabb Fradi-szabadrúgás jöhet, Heris gerát borí­totta fel 17 méterre a kaputól, kissé jobbra.
  40.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  38.
  PERC
  Egy kicsiben elvégzett szöglet után Gorriarán í­velt be nagyon rosszul a labdát, ezt senki sem érhette el.
  37.
  PERC
  Szakály nem engedett elvégezni egy szabadrúgást, í­gy akár a második sárga lapját is megkaphatta volna, ez azonban most elmaradt.
  36.
  PERC
  HELYZET! Gera felí­velése után Lovrencsics Balázs mellel készí­tette le a labdát Rui Pedrónak, őt azonban elsodorta Heris a tizenhatoson belül. A portugál szerint ez szabálytalan volt, de nem kapott tizenegyest.
  35.
  PERC
  Ez már veszélyesebben kanyarodott a tizenhatoson belülre, de Balogh labdája után í­gy sem alakult ki nagyobb helyzet.
  35.
  PERC
  Újabb vendégszöglet jöhet, ismét Radó labdája pattant ki Batikról.
  35.
  PERC
  Balogh bal oldlai sarokrúgását elfejelték a hazaiak, Márkvárt pedig nem tudta visszatenni a labdát.
  34.
  PERC
  Szakály maradt a földön, érkezett a segí­tség, í­gy most el kellett hagynia a pályát.
  34.
  PERC
  Radó bal oldali beadását Batik becsúszva szögletre rúgta.
  33.
  PERC
  Varga szabadrúgását Danilovics húzta le, Gera közben tizenegyest szeretett volna, véleménye szerint Vanczák felborí­totta a tizenhatoson belül.
  32.
  PERC
  Lovrencsics Balázst borí­totta fel Movoungou a jobbösszekötő pozí­ciójában.
  31.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  30.
  PERC
  A sarokrúgás kikanyarodott a pályáról, í­gy a PAFC kapott kirúgást.
  29.
  PERC
  Lovrencsics Balázs a jobb szélről beadás helyett a lövést választotta, de nem tudta megkepni Danilovicsot, aki szögletre tolta a labdát.
  28.
  PERC
  Varga jobb oldali sarokrúgása már nem igazán veszélyes, de nem tudott felszabadí­tani a PAFC, a visszatett labdával Batik próbált kapura fordulni, Heris szorí­tásában azonban elesett. A játékvezető nem látott szabálytalanságot.
  27.
  PERC
  Egy bal oldali szöglet után Batik fejesét követően egy vendégjátékosról pattant a labda a kapu mellé.
  24.
  PERC
  Szakály Péter nem túl szimpatikusan mutogatott egy kicsit a hazai közönségnek, ezért Andó-Szabótól kapott is egy sárgát.
  24.
  PERC
  GÓÓÓL!!! ITT IS VEZET AZ ÚJONC! Márkvárt a saját térfeléről kiváló labdával indí­totta Szakály Pétert, aki lerázta magáról Lovrencsics Gergőt, majd 10 méterről, jobbal Dibusz mellett a bal alsó sarokba lőtt. (0–1)
  23.
  PERC
  Ez persze óriási üdvrivalgást váltott ki a Fradi-szurkolókból.
  22.
  PERC
  Meglepetés, a Balmazújváros megszerezte a vezetést a Videoton vendégeként Felcsúton.
  21.
  PERC
  Vanczák jól helyezkedett, majd a tizenhatoson belül szabályosan szerelte Loverencsics Balázst.
  20.
  PERC
  Varga szabadrúgását Danilovics gyűjtötte be.
  19.
  PERC
  Most Gera volt az „áldozat”, az „elkövető” pedig Mevoungou, í­gy a kaputól 30 méterre, kissé jobbról jutott szabadrúgáshoz a Fradi.
  18.
  PERC
  HELYZET! Jó volt a Fradi letámadása, Gorriarán szerezte meg a labdát a felezővonalnál, majd Rui Pedrót ugratta ki, a portugál játékos középre tartó, 16 méterről eleresztett lövését azonban könnyedén megfogta Danilovics.
  17.
  PERC
  Ezúttal Gorriarán lépett oda túl keményen, hátulról érkezve Márkvártnak, ő azonban megúszta a sárgát.
  16.
  PERC
  A PAFC legutóbb a 2015–2016-os idényben szerepelt az NB I-ben, akkor a 11. helyen végzett és kiesett. Idegenben igen gyengén szerepelt, a megszerezhető 51 pontból mindössze 10-et gyűjtött be. Látogatóként csupán kétszer nyert, mind a kétszer a fővárosban, méghozzá az Illovszky Rudolf Stadionban: előbb a Vasast győzte le 4–2-re, majd az akkor ott futballozó MTK-t verte meg 1–0-ra.
  15.
  PERC
  Leandro nem tudja folytatnia a Midtjylland ellen kiállí­tott Julian Koch vette át a helyét a pályán.
  14.
  PERC
  Batik Bence rúgta fel Radót, nem is lehet kérdés, ez is sárga lapot ért.
  13.
  PERC
  Leandrónak jól láthatóan fáj a lába, de egyelőre folytatja a játékot.
  12.
  PERC
  Prosser eresztett el egy lapos lövést 20 méterről, de a labda elsuhant a jobb alsó mellett.
  11.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  10.
  PERC
  Szakály lépett oda elég keményen Leandrónak a bal oldalon, a Fradi védőjének nagyon fáj, érkezett is az orvosi segí­tség.
  9.
  PERC
  Varga szabadrúgása hiába pattant meg Danilovics előtt, nem okozott gondot a kapusnak.
  8.
  PERC
  Vanczák Vilmos kapott sárga lapot, miután későn lépett oda Gorriaránnak, akit í­gy el is kaszált.
  7.
  PERC
  A DVTK máris vezetést szerzett a Vasas ellen.
  6.
  PERC
  A stadion fölött egy pókkamera köröz.
  5.
  PERC
  Az előző szezonban a Ferencváros meg sem közelí­tette a 2015–2016-os otthoni teljesí­tményét. A bajnoki cí­met hozó idényben 17 hazai mérkőzéséből 13-at megnyert, háromszor ikszelt, s csak az Újpesttől kapott ki a Groupama Arénában – összesen 42 pontot szerzett. A legutóbbi kií­rásban ugyancsak 17-szer játszott otthon, ám csupán nyolcszor nyert, hatszor döntetlent játszott, háromszor veszí­tett – a 30 megszerzett pont pályaválasztóként a harmadik legtöbb volt a mezőnyben.
  3.
  PERC
  Botka kiugratása kicsit hosszú volt Vargának, ráadásul Spandler jól zárta ki a Fradi támadóját.
  2.
  PERC
  Nagyjából 4000 ember van a stadionban, hivatalos adat később lesz.
  2.
  PERC
  A ferencvárosiak új zöld-fehér csí­kos mezükben, a felcsútiak pedig tiszta kékben léptek pályára.
  01.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indí­tották útjára a labdát.
  Előtte még egy ünnepélyes dí­játadás: a Fradi-szurkolók szavazatia alapján Gera Zoltán lett az előző idény legjobbja.
  A játékosok már a pályán, hamarosan kezdődik a mérkőzés.
  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Leandro, Botka – Gera Z., Gorriarán – Varga R., Rui Pedro, Bőle – Lovrencsics B. Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Varga Á. (k), Kundrák, Hajnal Csernik, Koch, Priskin, Moutari
  PAFC: Danilovics – Poór, Heris, Vanczák, Spandler – Márkvárt, Mevoungou – Balogh B., Szakály P., Prosser – Radó. Vezetőedző: Pintér Attila
  A kispadon: Hegedüs L. (k), U. Diallo, Csilus Á., Zsidai, Polonkai, Bacelic-Grgic, Molnár G.
  A találkozó játékvezetője Andó-Szabó Sándor lesz.
  A Ferencváros keretéből Böde Dániel és Otigba Kenneth egyaránt combizomhúzódás miatt hiányzik. A vendégeknél mindenki bevethető.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  így várja a mérkőzést Pintér Attila, a PAFC vezetőedzője.

  „Két napunk volt rá, hogy fizikálisan és mentálisan is megfelelő állapotba kerüljünk a Puskás Akadémia elleni meccsre – idézi Máté Csabát, az FTC pályaedzőjét a fradi.hu. – Egyik sem volt egyszerű, hiszen csütörtökön egy teljes félidőt emberhátrányban futballoztunk, ami fizikailag jóval megterhelőbb. Annyira pedig nincs bő keretünk, hogy 5-6 játékost ki tudjunk cserélni a Midtjylland elleni csapathoz képest. A srácokat mentálisan is megviselte a dánok elleni meccs, hiszen belül ők is érzik, hogy jó teljesí­tményt nyújtottak, és sokkal jobb eredmény volt bennünk, mint amit a lefújáskor mutatott az eredményjelző. Voltak hibák, amelyet a bajnoki meccsen sem ildomos elkövetni, de rengeteg pozití­vumot is leszűrhettünk a csütörtökön mutatott teljesí­tményből, amelyekből táplálkozhatunk a készülés során.”

  „Vasárnapi ellenfelünk, a Puskás Akadémia rengeteg jó játékost igazolt a nyáron. Hogy mennyire tudtak már igazi csapattá kovácsolódni, azt most még nem tudhatjuk, de biztos vagyok benne, hogy minden riválisnak kemény ellenfele lesz a felcsúti csapat. Nekünk azonban hazai pályán rendkí­vül fontos a jó rajt, és mindenképpen az a cél, hogy három pontot szerezzünk a bajnoki nyitányon.”
  A Ferencváros játékosai már megérkeztek a Groupama Arénába.

  A Puskás Akadémia FC az NB II aranyérmeseként jutott fel a nyáron az élvonalba. A 2017 tavaszán lejátszott 18 bajnokijából 11-et megnyert, ötször döntetlent játszott, és csak kétszer kapott ki: a Szolnoktól és a Balmazújvárostól.
  A Ferencváros az előző bajnokságban a 4. helyen végzett, mí­g a Magyar Kupát megnyerte, í­gy az Európa-ligában indulhatott el. Már három kupamérkőzésen van túl: a selejtező 1. fordulójában otthon (2–0) és idegenben (1–0) is legyőzte a lett Jelgavát, csütörtökön viszont a Groupama Arénában 4–2-re kikapott a dán FC Midtjyllandtól. A visszavágót csütörtökön rendezik meg Dániában, ha a Fradinak sikerülne a barvúr, akkor a lengyel Arka Gdyniával találkozna a harmadik fordulóban.
  Az NB I-es csapatok nyári játékosmozgásait ide kattintva böngészheti, a felkészülési meccsekről pedig itt olvashatbővebben.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  Az NB I tabelláját, góllövőlistáját, valamint korábbi tudósí­tásainkat ide kattintva böngészhetik. A 2017–2018-as kií­rás sorsolását itt találja.
  A FORDULÓ EDDIGI EREDMÉNYEI ÉS TOVÁBBI PROGRAMJA
  Szombat
  DVSC–Mezőkövesd 1–2 (Ferenczi J. 76., ill. Gohér 63., Hudák 93.)
  Paksi FC–Újpest FC 2–2 (Szakály D. 16., Papp K. 48., ill. Pauljevics 13., Windecker 68.)
  Bp. Honvéd–Haladás 2–0 (Bobál D. 29., Lanzafame 89.)
  Vasárnap
  17.00: Vasas FC–Diósgyőri VTK – élőben az NSO-n!
  17.00: Videoton FC–Balmazújváros – élőben az NSO-n!
  17.00: Ferencváros–Puskás Akadémia FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
  A mérkőzést Budapesten, a Groupama Arénában rendezik meg. A találkozót az M4 Sport élőben közvetí­ti.
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–Puskás Akadémia összecsapás a labdarúgó NB I 2017–2018-as kií­rásának 1. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ