2017.VII.20. EL-selejtező: Midtjylland – Ferencváros: 3-1

W_ftc-fcm

Búcsú Európától, a Ferencváros Dániában is két góllal kapott ki

A Midtjylland továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben.
A Ferencváros labdarúgócsapata idegenben 3–1-re kikapott a Midtjyllandtól az Európa-liga második selejtezőkörében, a párharc második felvonásán, í­gy kettős győzelemmel, 7–3-as összesí­téssel a dán csapat jutott a sorozat harmadik fordulójába.

Nyilatkozatok:

Jess Thorup, az FC Midtjylland vezetőedzője széles mosollyal válaszolt a mérkőzés előtt a felé záporozó kérdésekre. A dán tréner az eredmény tudatában nyugodt, ám mint mondta, felkészültek arra, hogy a Ferencváros az első perctől támadni próbál.

„Nincs más választásuk… – mondta Jess Thorup. – Támadniuk kell, hiszen három gólt kell lőniük, ha tovább szeretnének jutni. Mi nem feledjük, hogy Budapesten az első negyvenöt percben a Ferencváros jobb volt nálunk, ők kontrollálták a találkozót, a piros lap és a büntető nagyban befolyásolta a mérkőzést. Jó eredményt értünk el az első találkozón, egyértelműen mi vagyunk az esélyesebbek.”

„Mindössze tizenhárom hadra fogható labdarúgóm van, a hátvédsort nem volt könnyű összerakni – ecsetelte a nehéz helyzetét a csütörtöki meccs előtt Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. –  Batik Bence és Lovrencsics Gergő személyében két védőm maradt. Sőt, Gergő alapvetően szélső. De az élet már csak ilyen, időnként nehéz feladatok elé állí­t. Mindenesetre megpróbáljuk a legjobbat kihozni a helyzetből.”

A szakember a nehéz helyzettől függetlenül nem vár óvatos játékot a csapatától.

„Nincs mire várnunk, a kezdés után neki kell ugranunk a dánoknak. Játszhatnánk kivárásra, csak ne kapjunk gólt, csakhogy ennek semmi értelme sem lenne az első mérkőzés eredményének ismeretében. A budapesti találkozón olyan hibákból kaptuk a gólokat, amilyeneket nem szabad elkövetni. Ezen változtatnunk kell.”

Doll azt is kifejtette, mire számí­t az ellenféltől.

„Kapkodni biztosan nem fognak, az idő nekik kedvez. Erős, jó felépí­tésű futballistáik vannak, alighanem í­velgetik majd a labdákat a kapunk elé. Hátul stabilnak kell maradnunk, miközben támadásban a saját futballunkat kell játszanunk. Bármikor képesek vagyunk gólt szerezni, jó játékosaink vannak, kí­váncsi leszek a dán játékosok reakciójára, amikor hamar meglőjük az első gólunkat. Erre készülünk!”

A csapatkapitány, Jakob Poulsen is magabiztosan várja a találkozót, akkor sem ijedne meg, ha a Fradi a mérkőzés elején gólt szerezne.

„Ne feledjük, minimum három gólt kellene lőniük, márpedig ez nagyon nehéz lesz – í­gy a játékos. – Budapesten voltak gondjaink az első félidőben, ám utána egyértelműen mi voltunk a jobbak. Nem aggódom a visszavágó miatt, akkor sem esnék kétségbe, ha kettő-nullára vezetne az ellenfél. Egyébként pedig ilyen nem lesz…”

A mérkőzés:

Európa Liga, 2. selejtező kör, visszavágó:

FC Midtjylland — Ferencváros: 3-1 (1-0)
Herning, Arena Herning, 5.413 néző.
Vezette: Alper Ulusoy (asszisztensek: Eyisoy, Kan; tartalékjv.: KardeŠŸler – törökök)

FC Midtjylland: J. Hansen — Nissen, K. Hansen, Halsti, Dal Hende — Sparv — Hassan, Drachmann (Duelund, 78.), Poulsen, Wikheim (Kroon, 63.) — Onuachu (Sørloth, 46.)
kispad: Falkesgaard, Riis, Rømer, Novák
vezetőedző: Jess Thorup

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Batik, Gera Z., Csernik — Gorriarán — Bőle (Kundrák, 44.), Rui Pedro, Moutari — Priskin (Csonka, 87.), Lovrencsics B.
kispad: Holczer, Böde, Leandro, Otigba, Varga R.
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Wikheim (34.), Nissen (71.), Sørloth (81.) illetve Rui Pedro (64.)
Sárga lap: Onuachu (31.), Drachmann (40.), Dal Hende (65.), Sørloth (72.) illetve Csernik (4.), Moutari (13.), Priskin (38.)

A nyugodt dán kisváros csütörtökre egy felbolydult méhkasra emlékeztetett.

A helyiek már kora reggeltől a Ferencváros elleni mérkőzés lázában égtek, a belvárosi kiülős helyek zsúfolásig megteltek, hektószám fogyott a sör, egyre-másra gyúltak a görögtüzek, sőt piros mezes drukkerek dalolásztak mindenhol.

Na, ebből egyetlen szó nem igaz.

Az igazság az, hogy este fél hatig egyetlen szurkolót sem láttunk az északi kisvárosban. Mintha mindenkit hidegen hagyott volna a zöld-fehérek elleni El-visszavágó. Az érdeklődés hiányát a helyiek azzal magyarázták, sok család nyaralni utazott, s a Ferencváros elleni meccs egyébként is lefutott találkozó. Hát még ha tudták volna, hogy Thomas Dollnak két védője maradt csütörtökre… A sok sérülés és eltiltás alaposan megtépázta a csapatot, í­gy a Ferencváros szakmai stábjának nem maradt más választása, mint Gera Zoltánt a védelem belsejébe állí­tani. Ilyen sem volt még, a technikás középpályás pályafutása alatt játszott már szélsőt, támadó-, és védekező középpályást, sőt csatárt is, ám belső védőt még soha.

Elfogytak a védők, a hátvédsor bal oldalára azonban már útban volt az erősí­tés: a brazil Marcos Pedroso a találkozó pillanataiban már Budapesten tartózkodott. A 23 esztendős, a Figueirense kölcsönjátékosaként legutóbb a török Gaziantepsporban futballozó hátvédnek már csupán az orvosi vizsgálaton kell átesnie, azt követően aláí­rja a szerződését.

A csütörtökön látottak alapján mondhatjuk, ráfér az erősí­tés a védelemre.

Noha a terv az volt, hogy a Fradi nekiugrik a házigazdáknak, a forgatókönyv éppen ellenkezőleg alakult: a tetemes előny ellenére (4–2) a Midtjylland pörgött fel. Hátul Gera Zoltán igyekezett ugyan összefogni a társaságot, a zöld-fehérek kapuja elé sorra érkeztek a beí­velések, a két méter magas Paul Onuachut nehéz volt tartani, és a dán szélsők is nagy lendülettel robogtak előre. Egységesebb csapat benyomását keltette a Midtjylland, és ha Dibusz Dénes nem véd három hatalmasat, az első játékrészben kiütés lehetett volna. Sok volt a hiányzó, több mint fél tucatnyian nem álltak Thomas Doll rendelkezésére, a rengeteg hibára, pontatlan átadásra és a lassú gondolkodásra azonban í­gy sincs mentség. Noha a magyar együttes a fordulás után egyenlí­tett, a találkozónak ekkor már nem volt tétje, a hazaiakon és a ferencvárosi játékosokon is érezhető volt, hogy tudják, a továbbjutás már az első hazai gólt követően eldőlt. A dán csapat mégsem állt le, megszerezte a második, majd a harmadik gólt is – í­gy ismét csúnya vereség lett a vége.

A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott az Európa-ligától, vagyis van még mit tanulnia. A sérülés miatt Korcsmár Zsoltot nélkülöző dán Midtjylland európai szinten kis csapat, mégis előrébb jár nálunk. Ne feledjük, hogy kevesebb, mint ötvenezer lakosú városka együttese ütötte ki a Ferencvárost. Thomas Doll a találkozó végén egykedvűen üldögélt a kispadon, a végére nem maradt más, mint előrenyújtott kézzel gratulálni, és sok sikert kí­vánni a Midtjylland vezetőedzőjének, Jess Thorupnak.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

– A jobb csapat jutott tovább, ugye?
– Ezzel egyet kell értenem, és nem csak a ma látottak alapján. A két mérkőzés összképe is azt mutatta: jobbak, egységesebbek vagyunk, mint a Ferencváros – értékelt Jess Thorup, a Midtjylland vezetőedzője. – Abba ugyanakkor nem szeretnék belemenni, hogy ha nincs az első találkozón a kiállí­tás és a tizenegyes, mi minden alakulhatott volna másképpen. A lényeg: végül könnyedén jutottunk tovább.
– Elégedett volt csapatával?
– Jó teljesí­tményt nyújtottunk. Mentünk előre, holott arra számí­tottam, hogy a magyar együttes nekünk ront. Az összeállí­tás alapján úgy láttam, hogy vendégeink támadólag szeretnének fellépni, hiszen két magas csatárt is előrevezényeltek, igazi veszélyt mégsem jelentettek a kapunkra.
– Thomas Doll úgy fogalmazott, hogy a Midtjylland más szintet képvisel, mint a Ferencváros.
– Érdekes, ha í­gy gondolja. A mi célunk már a sorozat elején az volt, hogy bejussunk a csoportkörbe, és ez továbbra sem változott. A következő körben lengyel csapattal találkozunk, túl kell jussunk rajta.

– Ez a realitás?
– Most erre mit mondjak?! – kérdezett vissza Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Igen, ez. És ez nemcsak a Ferencvárosra igaz, hanem az egész magyar klubfutballra. Az első fordulóban túljutottunk a Jelgaván, mert két szinttel mögöttünk járt. Ám a dán csapat már nekünk volt más dimenzió. Ezt sajnos el kell ismerni.
– A sok sérült mentség az újabb vereségre?
– Nem könnyí­tette meg a dolgunkat a sok hiányzó, ám ez nem lehet mentség. Néhányan elfogadható teljesí­tményt nyújtottak, mentek, próbáltak ütközni, mások azonban nem. Többet vártam tőlük. Csalódott vagyok, egy-egynél azt éreztem, elfogadható eredményt érhetünk el. Csakhogy nem voltunk eléggé bátrak. Támadó szellemben kellett volna kezdenünk, s mégis a dánok kezdeményeztek. Sokat hibáztunk. Ez a teljesí­tmény ezen a szinten nem elegendő. Sajnos ezek a csapatok is előttünk járnak. Őszintének kell lennünk magunkkal.
– Elkél még egy-két játékos a keretbe? A brazil védő, Marcos Pedroso hamarosan aláí­r.
– Nagy szükségünk van védőkre, ez ezen a napon is látszott. Csernik Kornél eredetileg jobbszélső, ma mégis bal oldali védő volt. Kell tehát még hátvéd a keretbe.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és az FC Midtjylland hivatalos honlapja alapján)

8 hozzászólás a(z) 2017.VII.20. EL-selejtező: Midtjylland – Ferencváros: 3-1 bejegyzéshez

 • Egyben azért bìzok.

  A Fradi eddig is sokat eset mí r pofí ra.

  De mindig fel tudott terpeszkedni.

  Miért legyen ez ma mí sképp ?

 • Doll három év alatt sem tudott összerakni egy alap csapatott,amihez kiegészitő játékosokat kellene igazolni .Meg kell nézni a három év csapat összeállitásait, kétszer egymásután nem játszott ugyan az csapat. Doll összevissza állitrja össze a csapatot. Jobbszélsőt hátvédnek jobb lábast baloldalon játszatja,stb.Taktika nula-Nem lászik egy begyakorólt meg oldás. ha csak az nem,hogy fiukhátul ne kapjatok gól elől meg rugjatok.
  Nem régen 5/6 válogatott játékosunk volt. Most egy sincs.Ez nem csak a játékosok hibája.A szövetségi kapitány Lovrencsissal jobb szélen számol de hosszu idő óta hátvédet játszik, A jobblábas Botka csapatában baloldalon futbalozik,Böde saját csapatába sem tud bekerülni…..
  stb.Megnézte valaki hogy Doll három év alatt hány játékost igazolt és hányat küldöttel HokisSzücs János

  • Tisztelt Szûcs Jí nos on (Hokis)

   Böde sají t csapatí ba Sem tud bekerülni, pedig ô a Fradi jelenlegi megtestesìtôje.

   Nem eléggé hìzelgô ?

   Tùl ôszint ?

   Különben Önnel egyetértek:

   Doll mester még mindig kisérletezik. Nem pakolta ki a kofferét valòjí ban még Magyarorszí gon. Nem érkezett meg még 3 év utí n Sem.

   Ezzel nem csak sají t magí tòl idegenìti el a Fradit, hanem a Fradit sají t magí tòl is.

   Ez meg kí r.

 • “…Őszintének kell lennünk magunkkal…” (Thomas Doll)

  Kisasszonyfocit jí tszott a Fradi. Kétszer olyan lassù voltak legalí bb az elképzelések, elgondolí sok és a jí tékosok mozgí sai is sorolhatòak ehhez a lassùsí ghoz.

  Ezt sajnos talí n még a vérbelibb szurkolò is, lí tta volna.

  A bí tor ví llalí sok, mint példí ul a Vizi-Vilí gbajnoksí g rendezése még nem hatoltak í t a Magyar labdarùgí sra.

  Orbí n Viktor: “Nincs olyan, ….amit ne tudní nk megrendezni…. Hogy ez ìgy van, ezt be kellett bizonyìtanunk…”

  Azt hogy egyenlôre nem ví rhatò el nagyobb fejlôdés a Magyar Labdarùgí sban az sajnos nem vitathatò. Ezt nem is kell bebizonyìtani.

  20 év lemaradí st sajnos nem lehet hí rom év alatt pòtolni.

  Eszemben jut az, amit nem rég a Magyar Radio 1948-as felùjìtí sí ròl olvastam.

  Gerô Ernô (elvtí rs) bebizonyìtotta, hogy ô(k) 3 év alatt is felùjìtsa a Magyar Rí diòt, amihez a polgí ri pí rtok 20 évet terveztek.

  A jí tékba belenyùlò döntések. Felülrôl diktí lt fejlôdéspí lyí k. B-listí zí s. Politikai döntések a sportban ùgy tûnnek nekem, mintha tùlöntöznénk a virí got, hogy gyorsabban nôljön.

  A vége az lesz, hogy a gyökérzete el fog rohadni.

  Ha 20 évet tart, akkor tartson 20 évet.

  De a gyökerébôl nôljön a virí g. A mûvirí g nem tud tetszeni. Akkor is, ha talí n “szép”.

  Csak a természet a szép.

  Csak a sají t (türelmesen kitermelt) utí npòtlí s lehet a gyökér és a jövô.

  Végül csatolom a Vörösmarty szòzat egy részét:

  Nem-e passzol a Fradi jelenlegi helyzetéhez ?

  “Az nem lehet, hogy ész, erő,
  És oly szent akarat
  Hiába sorvadozzanak
  Egy átoksúly alatt.

  Még jőni kell, még jőni fog
  Egy jobb kor, mely után
  Buzgó imádság epedez
  Százezrek ajakán. …”

  Hajrí  Fradi !

 • „Ezer sebbôl vérzô Ferencví ros“.

  A riporter ezt nagyon jòl megjegyezte az M4-en, a meccs közvetìtése közben.

  Aztí n fel is tette azt a kérdést, hogy „ùj stadion, tí mogatí s, ùj jí tékoskeret“, nem-e jogusìt jobb nemzetközi teljesìtményekhez is.

  Ez a kérdés szerintem jogos, de figyelem kìvül haggya, hogy a „bérfelzí rkòzí sokhoz“ a labdarùgòk bérének az emelése is kellôképen meg kellene történnie is.

  Vagyis, ha egy jí tékos külföldön két vagy hí romszor annyit keres, mint egy Magyarorszí gon labdarùgozò jí tékos, akkor az is következetes, hogy attòl két- vagy hí romszor többet is el lehet ví rni és követelni.

  A stadionok épìtése, a csapatok pénzelése szép dolog.

  De csak kiegészìtô lehet. A sají t utí npòtlí s fejlesztése meg nem szabad olyanní  ví lni, mint az M4-es Sport-hìrszerzése, amikor egyszerûen kihaggyuk a megemlékezésbôl a Fradit (ha harcolt és küzdött is), mert nem felel meg az elví rí soknak, amely a „dicsôség, a gyôzelem, a fölényesség“ megilletésekkel nevezôdnek meg.

  Ami nem passzol bele a keretbe, azt nem vesszük figyelembe.

  Erre Kundrí k Norbert jò példa. Azok a jí tékosok közé valò, akik körülbelül kétszer olyan lassan mozogtak, mint az ellenfél jí tékosai.

  Azonban fiatal tehetség. Nem érdemli meg azt, hogy egyí ltalí n nem emlékeznek meg ròla és azzal büntetjék meg, hogy elhallgassí k teljesìtményét.

  A reklí m í tka, hogy felkarol, ha sikeres valami, és elfelejt, ha mí r nem az. Amirôl beszélnek, az létezik. Amirôl nem az nem.

  Mìg egy fiatal jí tékos azonban egy csapat erôsségé ví lik, addig sok í ldozat (a klub- és a jí tékostòl ví llalt) szükséges és ez nem jelen meg a reklí mban.

  A Vizi-Vilí gbajnoksí g a „siker“ sztorijí t folytatja.

  A Ferencví ros a kudarcak sztorijí t fojtatja. Ezt meg senki sem érdekli. Az M4 sport-hìrszerzését meg végleg nem.

  Meg kellene akadí lyozni a fiatal tehetségeknek oda tí vozí sí t, ahol többet keresnek (és többet is követelnek tôlük). Ez csak akkor sikerül, ha a bérek nem csak az egészségügyben, hanem a labdarùgí sban is emelkedni fognak.

  • Bérfelzárkózás? A kiesett országok közül a magyar csapatoknál az egyik, ha nem a legmagasabb a bér. A baj a szakmával van (sportvezetők, edzők, játékosok kiválasztása) meg a hozzáállással.

   • Akkor ez nagy baj !!!

    Nem-e azt jelenti, hogy sokat adunk és nem követelünk érte semmit ?

    Nagyvonalùak egyrészt, mí srészt meg szemet hùnyunk ott, ahol nem szabadna ?

    Ez nem szemrehí nyí s még kritika Sem (nem engem illet a kritika)

    Csak valmilyen ví laszt keresek én is, hogy miért ilyen í llati nagy a különbség a Magyar és a nyugati labarùgí s között.

    Ez a tény mí r olyan bosszantò és nem megmagyarí zhatò szí momra, hogy mí r elkeserìt.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés, hazai pályán 3–1-re nyert a Midtjylland, í­gy kettős győzelemmel, 7–3-as összesí­téssel búcsúztatta a Ferencvárost.
  90+5.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+1.
  PERC
  Hassan gyenge lövését Dibusz fogta egy könnyed vetődéssel.
  90.
  PERC
  Három perc a ráadás a meccs végén.
  89.
  PERC
  Lovrencsics Balázst állí­tották meg lesen.
  87.
  PERC
  Priskin Tamást Csonka András váltotta a Fradiban.
  86.
  PERC
  Dibusz mutatott be újabb védést, ezúttal Hassan léc alá tartó próbálkozását ütötte a mezőnybe.
  85.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  83.
  PERC
  Összesí­tésben már 7–3 a Midtjyllandnak.
  81.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Sørloth (3–1)
  81.
  PERC
  GÓL! OTT A HARMADIK! Az ellenfél térfelén veszí­tett labdát a Fradi, Kroon kiugratta Alexander Sörlothot, aki mivel a saját térfeléről indult, nem volt lesen. A csereként beálló csatár pedig higgadt maradt, és Dibusz lábai között a kapuba lőtt. 3–1
  79.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  78.
  PERC
  DuelundDrachmann
  77.
  PERC
  Megtörtént a harmadik dán csere is, Drachmann helyére Mikkel Duelund állt be.
  75.
  PERC
  VÉDÉS! Sörloth harcolta ki magának a helyzetet, kissé jobbról, estében lőtt, de Dibusz jól zárta a rövidet ét hárí­tott.
  74.
  PERC
  Összesí­tésben 6–3 a dánoknak.
  73.
  PERC
  A középkezdés után Gorriaránt rúgta fel hátulról Alexander Sörloth, ez is sárga.
  72.
  PERC
  Sørloth
  71.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Nissen (2–1)
  71.
  PERC
  GÓL! ISMÉT VEZETNEK A HAZAIAK! Egy szépen felépí­tett támadás végén Poulsen tekerte a labdát középre, ahol az üresen érkező Rasmus Nissen a kapuba fejelt. 2–1
  70.
  PERC
  Lovrencsics Gergő jobb oldali beadását elfejelték a hazaiak.
  69.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  68.
  PERC
  ZICCER! Sörloth csúsztatott meg egy előrevágott labdát, majd Hassan rázta le magáról Batikot, de tí­z méterről a jobb alsó sarok mellé tekert.
  67.
  PERC
  A mérkőzés hivatalos nézőszáma: 5413 fő.
  66.
  PERC
  Marc Dal Hende is besárgult, Kundráknak rúgott oda rossz ütemben.
  66.
  PERC
  Ezzel összesí­tésben 5–3 a dánoknak, a Fradinak még három gól kell a csodához.
  65.
  PERC
  Dal Hende
  65.
  PERC
  A portugál támadónak ez volt az első gólja a Ferencvárosban.
  64.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Pedro (1–1)
  64.
  PERC
  GÓÓÓL! OTT AZ EGYENLíTÉS! Gorriarán jobb oldali szabadrúgása után Rui Pedro emelkedett jó ütemben, hat méterről, két védő között pedig a jobb alsóba fejelte a labdát. 1–1
  63.
  PERC
  KroonWikheim
  63.
  PERC
  Csere a dánoknál: a gólszerző Wikheimt Simon Kroon váltotta.
  62.
  PERC
  Gorriarán szerelték szögletre a tizenhatoson belül.
  61.
  PERC
  Wikheim húzta meg a bal oldalon, ám a tizenhatoson belül, jobb külsővel nem találta el a kaput.
  60.
  PERC
  Sörloth ziccerét védte Dibusz, de a csereként beálló csatár a pssz előtt már lesen volt.
  59.
  PERC
  Gorriarán sarokrúgása után Lovrencsics Gergő próbálkozott egy fejessel, de a kapuig nem jutott el a labda.
  59.
  PERC
  Kundrák harcolt ki szögletet.
  58.
  PERC
  Nissen rendkí­vül éles szögből próbált gólt lőni, de nem találta el a kaput.
  57.
  PERC
  Poulsen bal oldali szabadrúgását Gorriarán fejelte el a tizenhatoson belülről.
  55.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  54.
  PERC
  Gorriarán szöglete után Gera próbálkozása kerülte el a hazaiak kapuját.
  53.
  PERC
  Batik távoli lövése nem volt veszélyes, de egy dán játékoson megpattant a labda, í­gy szöglet következik.
  52.
  PERC
  A sarokrúgás után megint egy dán szabálytalanságot látott a tizenhatoson belül a játékvezető.
  51.
  PERC
  Hassan húzta el a labdát Csernik mellett, majd lőtt, de egy Fradi-játékos szögletre fejelte a labdát.
  50.
  PERC
  A lassí­tásokból jól látszott, hogy Dal Hende arcon könyökölte Gerát, lapot azonban nem adott a játékvezető.
  49.
  PERC
  Hansen óriási beadobása után Gera ellen köbetett el szabálytalanságot Dal hende.
  48.
  PERC
  Hansen óriási bedobása után Fardi-kontra indult, de Moutari lapos beadása hosszú volt a társaknak, majd Lovrencsics Balázs 17 méterről eleresztett löketét blokkolták.
  46.
  PERC
  A második félidőre egyet cseréltek a dánok, Onuachu helyét Alexander Sörloth vette át.
  46.
  PERC
  Újra útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.
  FÉLIDŐ
  SørlothOnuachu
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Véget ért az első félidő, az állás Midtjylland–Ferencváros 1–0, összesí­tésben 5–2.
  45+1.
  PERC
  Gorriarán távoli lövését blokkolta egy hazai védő.
  45.
  PERC
  Egy perc ráadást jelzett az első félidő végén a tartalék játékvezető.
  44.
  PERC
  Gorriarán kicsit túlpörgött, hátulról durván rácsúszott Drachmannra, az uruguayi azonban megúszta lap nélkül.
  44.
  PERC
  Meg is történt a csere, Bőlét Kundrák Norbert váltotta.
  44.
  PERC
  KundrakBole
  43.
  PERC
  Úgy tűnik, Bőle nem tudja folytatni, el si indult a kispad felé – sántí­tva.
  42.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  41.
  PERC
  Onuachu zavarta meg Dibuszt, a tizenhatoson kivül a csatárba bombázta a labdát a kapus, de ebből nem tudott helyzetet kialakí­tani a Midtjylland.
  40.
  PERC
  Drachmann
  40.
  PERC
  Ez is sárga, a felezővonal közelében Janus Drachmann csúszott rá Bőle lábára.
  39.
  PERC
  A szöglet után Hassan a 13 méterről ballal a balé felső sarok fölé bombázott, de ezúttal sem hiányzott sok a gólhoz.
  38.
  PERC
  Egyelőre nem lehet elvégezni a sarokrúgást, a tizenhatoson belül Priskin Tamás rántotta le az ellenfelét, amiért ő is kapott egy sárga lapot.
  38.
  PERC
  Priskin
  37.
  PERC
  A gól után sem áll le a Midtjylland, újabb szögletet harcoltak ki a hazaiak.
  36.
  PERC
  Ezzel összesí­tésben 5–2 a dánoknak, a Fradinak már négy gól kell a továbbjutáshoz.
  34.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Wikheim (1–0)
  34.
  PERC
  GÓL! VEZET A MIDTJYLLAND! Poulsen dobta ki a labdát a jobb oldalon sprintben érkező Nissennek, aki egyből laposan középre passzolt, ahol Gustav Wikheim ballal, hat méterről a Dibusz fölött a hálóba lőtt. 1–0
  33.
  PERC
  Nissen adta be a labdát az alapvonalról, de Dibusz lehúzta a labdát.
  31.
  PERC
  Rui Pedro kapáslövése kerülte el jóval a dán kaput.
  30.
  PERC
  Onuachu
  30.
  PERC
  Paul Onuachu másodszor könyökölte le Batikot egy fejpárbaj során, í­gy ő is besárgult.
  29.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  28.
  PERC
  Újabb hazai helyzet! Ezúttal a Fradi-védelem jobb oldalát bontották meg a dánok, Wikheim ment el Lovrencsics Gergő mellett, ám kiszorí­tott helyzetből, 11 méterről leadott lövését Dibusz hárí­totta.
  27.
  PERC
  Doll mérgében a kispadot üti, nincs megelégedve a látottakkal.
  26.
  PERC
  MI MARADT KI?! Hassan kiugratása után Nissen adta be a labdát a jobb oldalról, ám Onuachu becsúszva nem találta el az üres kaput. A felpörgő labda Dibusz zsákmánya lett.
  25.
  PERC
  Poulsen szöglete után nem alakult ki veszély a Fradi kapuja előtt.
  23.
  PERC
  ÚJABB VÉDÉS! Hassan távoli, jobb alsóba tartó bombáját Dibusz oldalra tolta.
  20.
  PERC
  Ezúttal szerencséje volt Dibusznak, miután alászaladt egy bal oldlai beadásnak, Sparv kissé kiszorí­tott helyzetből, 1 méterrea kaputól nem találta el fejjel a kaput.
  19.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  18.
  PERC
  Bőlét kellett ápolni, kicsit sántikált, de már visszatért a pályára.
  17.
  PERC
  Nissen tolta befelé a labdát a jobb oldalról, de hosszan szöktette magát, í­gy a felszabadí­tó Bőle lábát találta csak el.
  16.
  PERC
  Poulsen sarokrúgása után nem tudott elsőre felszabadí­tani a ferencvárosi védelem, de a dánok sem tudtak helyzetet kialakí­tani.
  15.
  PERC
  Gera becsúszva mentett szögletre Hassan elől.
  14.
  PERC
  BRAVÚR! Poulsen végezte el a szabadrúgást, Sparv pedig futtából fejelt hat méterről, de Dibusz egy kézzel óriásit védett.
  13.
  PERC
  Amadou Kalala
  12.
  PERC
  Újabb ferencvárosi sárga Amadou Moutari keményen megtaposta Hassan bokáját a jobb oldalon.
  11.
  PERC
  Ezúttal Poulsen szabálytalankodott Priskinnel szemben.
  9.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  8.
  PERC
  Onuachu könyökölte le Batikot, a sárga lap azonban nem került elő a bí­ró zsbeéből.
  7.
  PERC
  Gorriarán a felezővonaltól í­velte fel egy szabadrúgást, a labdát azonban elfejelték a dánok, majd Rui Pedrót szerelték a tizenhatos előterében.
  6.
  PERC
  Herningben egyébként szakad az eső.
  5.
  PERC
  Poulsen szabadrúgása után Onuachu fejelt lesről kapura.
  4.
  PERC
  Csernik Kornél sárgult be már a meccs elején, Hassant rántotta le a jobb oldalon.
  4.
  PERC
  Csernik
  3.
  PERC
  Lovrencsics Balázs szerzett labdát a félpályánál, majd a kontra végén Bőle tekert ballal, tí­z méterről a kapu jobb oldala mellé.
  2.
  PERC
  A hazaiak tiszta pirosban, a ferencvárosiak pedig fehér mezben léptek pályára.
  01.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indí­tották útjára a labdát.
  A dánok magyarja, Korcsmár Zsolt ezúttal a keretbe sem került be, miután a múlt héten vasárnap a Bröndby elleni bajnokin megsérült.
  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  Midtjylland: J. Hansen – Dal Hende, Halsti, K. Hansen, Nissen – Drachmann, Hassan, Sparv, J. Poulsen, Wikheim – Onuachu. Vezetőedző: Jess Thorup
  A kispadon: Falkesgaard (k), Kroon, Riis, Sörloth, Duelund, Römer, Novák
  FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Gera Z., Csernik – Gorriarán – Moutari, Rui Pedro, Bőle – Priskin, Lovrencsics B. Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Holczer (k), Kundrák, Böde, Leandro, Otigba, Csonka A., Varga R.
  A Fradi kezdője képekkel.

  A mérkőzés játékvezetője a török Alper Ulusoy lesz.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  „Akkor sem esnék kétségbe, ha a Fradi 2–0-ra vezetne. Egyébként ilyen nem lesz” – mondják a dánok. Részletek a Midtjylland sajtótájékoztatójáról itt!
  „Mindössze tizenhárom hadra fogható labdarúgóm van, a hátvédsort nem volt könnyű összerakni – ecsetelte a nehéz helyzetét a csütörtöki meccs előtt Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Batik Bence és Lovrencsics Gergő személyében két védőm maradt. Sőt, Gergő alapvetően szélső. De az élet már csak ilyen, időnként nehéz feladatok elé állí­t. Mindenesetre megpróbáljuk a legjobbat kihozni a helyzetből.”

  „Nincs mire várnunk, a kezdés után neki kell ugranunk a dánoknak. Játszhatnánk kivárásra, csak ne kapjunk gólt, csakhogy ennek semmi értelme sem lenne az első mérkőzés eredményének ismeretében. A budapesti találkozón olyan hibákból kaptuk a gólokat, amilyeneket nem szabad elkövetni. Ezen változtatnunk kell.”

  „Kapkodni biztosan nem fognak, az idő nekik kedvez. Erős, jó felépí­tésű futballistáik vannak, alighanem í­velgetik majd a labdákat a kapunk elé. Hátul stabilnak kell maradnunk, miközben támadásban a saját futballunkat kell játszanunk. Bármikor képesek vagyunk gólt szerezni, jó játékosaink vannak, kí­váncsi leszek a dán játékosok reakciójára, amikor hamar meglőjük az első gólunkat. Erre készülünk!”
  „Azért nem adjuk fel! – mondta a Nemzeti Sportnak a mérkőzés előtti este Dibusz Dénes. – Előnyből várja a visszavágót a dán csapat, de meg kell próbálnunk a lehetetlent. Igenis támadnunk kell, harcos, agresszí­v felfogásban kezdeni a találkozót, nincs veszí­tenivalónk. Mennünk kell előre, és ha összejön egy korai gól, esetleg a félidő előtt megrúgnánk a másodikat is, nyí­lt lenne a továbbjutás.”
  így érkezett meg a Fradi a meccs helyszí­nére.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  A párharc továbbjutója a lengyel Arka Gdyniával mérkőzhet meg a harmadik fordulóban. Részletek a sorsolásról itt!
  Az odavágón a Ferencváros 2–0-ra is vezetett a Groupama Arénában, ám Julian Koch kiállí­tása után négy gólt szerzett a dán csapat, í­gy bravúr kell a Farditól a továbbjutáshoz. Részletek az első meccsről itt!
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Midtjylland–Ferencváros párharc második felvonása a labdarúgó Európa-liga második selejtezőköréből. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
12.05.17:00, m4sport
12.08. 21:00, m4sport
12.12. 17:00, m4sport
12.16. 20:15, m4sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ