2017.VII.20. EL-selejtező: Midtjylland – Ferencváros: 3-1

W_ftc-fcm

Búcsú Európától, a Ferencváros Dániában is két góllal kapott ki

A Midtjylland továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben.
A Ferencváros labdarúgócsapata idegenben 3–1-re kikapott a Midtjyllandtól az Európa-liga második selejtezőkörében, a párharc második felvonásán, így kettős győzelemmel, 7–3-as összesítéssel a dán csapat jutott a sorozat harmadik fordulójába.

Nyilatkozatok:

Jess Thorup, az FC Midtjylland vezetőedzője széles mosollyal válaszolt a mérkőzés előtt a felé záporozó kérdésekre. A dán tréner az eredmény tudatában nyugodt, ám mint mondta, felkészültek arra, hogy a Ferencváros az első perctől támadni próbál.

„Nincs más választásuk… – mondta Jess Thorup. – Támadniuk kell, hiszen három gólt kell lőniük, ha tovább szeretnének jutni. Mi nem feledjük, hogy Budapesten az első negyvenöt percben a Ferencváros jobb volt nálunk, ők kontrollálták a találkozót, a piros lap és a büntető nagyban befolyásolta a mérkőzést. Jó eredményt értünk el az első találkozón, egyértelműen mi vagyunk az esélyesebbek.”

„Mindössze tizenhárom hadra fogható labdarúgóm van, a hátvédsort nem volt könnyű összerakni – ecsetelte a nehéz helyzetét a csütörtöki meccs előtt Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. –  Batik Bence és Lovrencsics Gergő személyében két védőm maradt. Sőt, Gergő alapvetően szélső. De az élet már csak ilyen, időnként nehéz feladatok elé állít. Mindenesetre megpróbáljuk a legjobbat kihozni a helyzetből.”

A szakember a nehéz helyzettől függetlenül nem vár óvatos játékot a csapatától.

„Nincs mire várnunk, a kezdés után neki kell ugranunk a dánoknak. Játszhatnánk kivárásra, csak ne kapjunk gólt, csakhogy ennek semmi értelme sem lenne az első mérkőzés eredményének ismeretében. A budapesti találkozón olyan hibákból kaptuk a gólokat, amilyeneket nem szabad elkövetni. Ezen változtatnunk kell.”

Doll azt is kifejtette, mire számít az ellenféltől.

„Kapkodni biztosan nem fognak, az idő nekik kedvez. Erős, jó felépítésű futballistáik vannak, alighanem ívelgetik majd a labdákat a kapunk elé. Hátul stabilnak kell maradnunk, miközben támadásban a saját futballunkat kell játszanunk. Bármikor képesek vagyunk gólt szerezni, jó játékosaink vannak, kíváncsi leszek a dán játékosok reakciójára, amikor hamar meglőjük az első gólunkat. Erre készülünk!”

A csapatkapitány, Jakob Poulsen is magabiztosan várja a találkozót, akkor sem ijedne meg, ha a Fradi a mérkőzés elején gólt szerezne.

„Ne feledjük, minimum három gólt kellene lőniük, márpedig ez nagyon nehéz lesz – így a játékos. – Budapesten voltak gondjaink az első félidőben, ám utána egyértelműen mi voltunk a jobbak. Nem aggódom a visszavágó miatt, akkor sem esnék kétségbe, ha kettő-nullára vezetne az ellenfél. Egyébként pedig ilyen nem lesz…”

A mérkőzés:

Európa Liga, 2. selejtező kör, visszavágó:

FC Midtjylland — Ferencváros: 3-1 (1-0)
Herning, Arena Herning, 5.413 néző.
Vezette: Alper Ulusoy (asszisztensek: Eyisoy, Kan; tartalékjv.: Kardeşler – törökök)

FC Midtjylland: J. Hansen — Nissen, K. Hansen, Halsti, Dal Hende — Sparv — Hassan, Drachmann (Duelund, 78.), Poulsen, Wikheim (Kroon, 63.) — Onuachu (Sørloth, 46.)
kispad: Falkesgaard, Riis, Rømer, Novák
vezetőedző: Jess Thorup

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Batik, Gera Z., Csernik — Gorriarán — Bőle (Kundrák, 44.), Rui Pedro, Moutari — Priskin (Csonka, 87.), Lovrencsics B.
kispad: Holczer, Böde, Leandro, Otigba, Varga R.
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Wikheim (34.), Nissen (71.), Sørloth (81.) illetve Rui Pedro (64.)
Sárga lap: Onuachu (31.), Drachmann (40.), Dal Hende (65.), Sørloth (72.) illetve Csernik (4.), Moutari (13.), Priskin (38.)

A nyugodt dán kisváros csütörtökre egy felbolydult méhkasra emlékeztetett.

A helyiek már kora reggeltől a Ferencváros elleni mérkőzés lázában égtek, a belvárosi kiülős helyek zsúfolásig megteltek, hektószám fogyott a sör, egyre-másra gyúltak a görögtüzek, sőt piros mezes drukkerek dalolásztak mindenhol.

Na, ebből egyetlen szó nem igaz.

Az igazság az, hogy este fél hatig egyetlen szurkolót sem láttunk az északi kisvárosban. Mintha mindenkit hidegen hagyott volna a zöld-fehérek elleni El-visszavágó. Az érdeklődés hiányát a helyiek azzal magyarázták, sok család nyaralni utazott, s a Ferencváros elleni meccs egyébként is lefutott találkozó. Hát még ha tudták volna, hogy Thomas Dollnak két védője maradt csütörtökre… A sok sérülés és eltiltás alaposan megtépázta a csapatot, így a Ferencváros szakmai stábjának nem maradt más választása, mint Gera Zoltánt a védelem belsejébe állítani. Ilyen sem volt még, a technikás középpályás pályafutása alatt játszott már szélsőt, támadó-, és védekező középpályást, sőt csatárt is, ám belső védőt még soha.

Elfogytak a védők, a hátvédsor bal oldalára azonban már útban volt az erősítés: a brazil Marcos Pedroso a találkozó pillanataiban már Budapesten tartózkodott. A 23 esztendős, a Figueirense kölcsönjátékosaként legutóbb a török Gaziantepsporban futballozó hátvédnek már csupán az orvosi vizsgálaton kell átesnie, azt követően aláírja a szerződését.

A csütörtökön látottak alapján mondhatjuk, ráfér az erősítés a védelemre.

Noha a terv az volt, hogy a Fradi nekiugrik a házigazdáknak, a forgatókönyv éppen ellenkezőleg alakult: a tetemes előny ellenére (4–2) a Midtjylland pörgött fel. Hátul Gera Zoltán igyekezett ugyan összefogni a társaságot, a zöld-fehérek kapuja elé sorra érkeztek a beívelések, a két méter magas Paul Onuachut nehéz volt tartani, és a dán szélsők is nagy lendülettel robogtak előre. Egységesebb csapat benyomását keltette a Midtjylland, és ha Dibusz Dénes nem véd három hatalmasat, az első játékrészben kiütés lehetett volna. Sok volt a hiányzó, több mint fél tucatnyian nem álltak Thomas Doll rendelkezésére, a rengeteg hibára, pontatlan átadásra és a lassú gondolkodásra azonban így sincs mentség. Noha a magyar együttes a fordulás után egyenlített, a találkozónak ekkor már nem volt tétje, a hazaiakon és a ferencvárosi játékosokon is érezhető volt, hogy tudják, a továbbjutás már az első hazai gólt követően eldőlt. A dán csapat mégsem állt le, megszerezte a második, majd a harmadik gólt is – így ismét csúnya vereség lett a vége.

A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott az Európa-ligától, vagyis van még mit tanulnia. A sérülés miatt Korcsmár Zsoltot nélkülöző dán Midtjylland európai szinten kis csapat, mégis előrébb jár nálunk. Ne feledjük, hogy kevesebb, mint ötvenezer lakosú városka együttese ütötte ki a Ferencvárost. Thomas Doll a találkozó végén egykedvűen üldögélt a kispadon, a végére nem maradt más, mint előrenyújtott kézzel gratulálni, és sok sikert kívánni a Midtjylland vezetőedzőjének, Jess Thorupnak.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

– A jobb csapat jutott tovább, ugye?
– Ezzel egyet kell értenem, és nem csak a ma látottak alapján. A két mérkőzés összképe is azt mutatta: jobbak, egységesebbek vagyunk, mint a Ferencváros – értékelt Jess Thorup, a Midtjylland vezetőedzője. – Abba ugyanakkor nem szeretnék belemenni, hogy ha nincs az első találkozón a kiállítás és a tizenegyes, mi minden alakulhatott volna másképpen. A lényeg: végül könnyedén jutottunk tovább.
– Elégedett volt csapatával?
– Jó teljesítményt nyújtottunk. Mentünk előre, holott arra számítottam, hogy a magyar együttes nekünk ront. Az összeállítás alapján úgy láttam, hogy vendégeink támadólag szeretnének fellépni, hiszen két magas csatárt is előrevezényeltek, igazi veszélyt mégsem jelentettek a kapunkra.
– Thomas Doll úgy fogalmazott, hogy a Midtjylland más szintet képvisel, mint a Ferencváros.
– Érdekes, ha így gondolja. A mi célunk már a sorozat elején az volt, hogy bejussunk a csoportkörbe, és ez továbbra sem változott. A következő körben lengyel csapattal találkozunk, túl kell jussunk rajta.

– Ez a realitás?
– Most erre mit mondjak?! – kérdezett vissza Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Igen, ez. És ez nemcsak a Ferencvárosra igaz, hanem az egész magyar klubfutballra. Az első fordulóban túljutottunk a Jelgaván, mert két szinttel mögöttünk járt. Ám a dán csapat már nekünk volt más dimenzió. Ezt sajnos el kell ismerni.
– A sok sérült mentség az újabb vereségre?
– Nem könnyítette meg a dolgunkat a sok hiányzó, ám ez nem lehet mentség. Néhányan elfogadható teljesítményt nyújtottak, mentek, próbáltak ütközni, mások azonban nem. Többet vártam tőlük. Csalódott vagyok, egy-egynél azt éreztem, elfogadható eredményt érhetünk el. Csakhogy nem voltunk eléggé bátrak. Támadó szellemben kellett volna kezdenünk, s mégis a dánok kezdeményeztek. Sokat hibáztunk. Ez a teljesítmény ezen a szinten nem elegendő. Sajnos ezek a csapatok is előttünk járnak. Őszintének kell lennünk magunkkal.
– Elkél még egy-két játékos a keretbe? A brazil védő, Marcos Pedroso hamarosan aláír.
– Nagy szükségünk van védőkre, ez ezen a napon is látszott. Csernik Kornél eredetileg jobbszélső, ma mégis bal oldali védő volt. Kell tehát még hátvéd a keretbe.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és az FC Midtjylland hivatalos honlapja alapján)

8 hozzászólás a(z) 2017.VII.20. EL-selejtező: Midtjylland – Ferencváros: 3-1 bejegyzéshez

 • Egyben azért bìzok.

  A Fradi eddig is sokat eset màr pofàra.

  De mindig fel tudott terpeszkedni.

  Miért legyen ez ma màsképp ?

 • Doll három év alatt sem tudott összerakni egy alap csapatott,amihez kiegészitő játékosokat kellene igazolni .Meg kell nézni a három év csapat összeállitásait, kétszer egymásután nem játszott ugyan az csapat. Doll összevissza állitrja össze a csapatot. Jobbszélsőt hátvédnek jobb lábast baloldalon játszatja,stb.Taktika nula-Nem lászik egy begyakorólt meg oldás. ha csak az nem,hogy fiukhátul ne kapjatok gól elől meg rugjatok.
  Nem régen 5/6 válogatott játékosunk volt. Most egy sincs.Ez nem csak a játékosok hibája.A szövetségi kapitány Lovrencsissal jobb szélen számol de hosszu idő óta hátvédet játszik, A jobblábas Botka csapatában baloldalon futbalozik,Böde saját csapatába sem tud bekerülni…..
  stb.Megnézte valaki hogy Doll három év alatt hány játékost igazolt és hányat küldöttel HokisSzücs János

  • Tisztelt Szûcs Jànos on (Hokis)

   Böde sajàt csapatàba Sem tud bekerülni, pedig ô a Fradi jelenlegi megtestesìtôje.

   Nem eléggé hìzelgô ?

   Tùl ôszint ?

   Különben Önnel egyetértek:

   Doll mester még mindig kisérletezik. Nem pakolta ki a kofferét valòjàban még Magyarorszàgon. Nem érkezett meg még 3 év utàn Sem.

   Ezzel nem csak sajàt magàtòl idegenìti el a Fradit, hanem a Fradit sajàt magàtòl is.

   Ez meg kàr.

 • “…Őszintének kell lennünk magunkkal…” (Thomas Doll)

  Kisasszonyfocit jàtszott a Fradi. Kétszer olyan lassù voltak legalàbb az elképzelések, elgondolàsok és a jàtékosok mozgàsai is sorolhatòak ehhez a lassùsàghoz.

  Ezt sajnos talàn még a vérbelibb szurkolò is, làtta volna.

  A bàtor vàllalàsok, mint példàul a Vizi-Vilàgbajnoksàg rendezése még nem hatoltak àt a Magyar labdarùgàsra.

  Orbàn Viktor: “Nincs olyan, ….amit ne tudnànk megrendezni…. Hogy ez ìgy van, ezt be kellett bizonyìtanunk…”

  Azt hogy egyenlôre nem vàrhatò el nagyobb fejlôdés a Magyar Labdarùgàsban az sajnos nem vitathatò. Ezt nem is kell bebizonyìtani.

  20 év lemaradàst sajnos nem lehet hàrom év alatt pòtolni.

  Eszemben jut az, amit nem rég a Magyar Radio 1948-as felùjìtàsàròl olvastam.

  Gerô Ernô (elvtàrs) bebizonyìtotta, hogy ô(k) 3 év alatt is felùjìtsa a Magyar Ràdiòt, amihez a polgàri pàrtok 20 évet terveztek.

  A jàtékba belenyùlò döntések. Felülrôl diktàlt fejlôdéspàlyàk. B-listàzàs. Politikai döntések a sportban ùgy tûnnek nekem, mintha tùlöntöznénk a viràgot, hogy gyorsabban nôljön.

  A vége az lesz, hogy a gyökérzete el fog rohadni.

  Ha 20 évet tart, akkor tartson 20 évet.

  De a gyökerébôl nôljön a viràg. A mûviràg nem tud tetszeni. Akkor is, ha talàn “szép”.

  Csak a természet a szép.

  Csak a sajàt (türelmesen kitermelt) utànpòtlàs lehet a gyökér és a jövô.

  Végül csatolom a Vörösmarty szòzat egy részét:

  Nem-e passzol a Fradi jelenlegi helyzetéhez ?

  “Az nem lehet, hogy ész, erő,
  És oly szent akarat
  Hiába sorvadozzanak
  Egy átoksúly alatt.

  Még jőni kell, még jőni fog
  Egy jobb kor, mely után
  Buzgó imádság epedez
  Százezrek ajakán. …”

  Hajrà Fradi !

 • „Ezer sebbôl vérzô Ferencvàros“.

  A riporter ezt nagyon jòl megjegyezte az M4-en, a meccs közvetìtése közben.

  Aztàn fel is tette azt a kérdést, hogy „ùj stadion, tàmogatàs, ùj jàtékoskeret“, nem-e jogusìt jobb nemzetközi teljesìtményekhez is.

  Ez a kérdés szerintem jogos, de figyelem kìvül haggya, hogy a „bérfelzàrkòzàsokhoz“ a labdarùgòk bérének az emelése is kellôképen meg kellene történnie is.

  Vagyis, ha egy jàtékos külföldön két vagy hàromszor annyit keres, mint egy Magyarorszàgon labdarùgozò jàtékos, akkor az is következetes, hogy attòl két- vagy hàromszor többet is el lehet vàrni és követelni.

  A stadionok épìtése, a csapatok pénzelése szép dolog.

  De csak kiegészìtô lehet. A sajàt utànpòtlàs fejlesztése meg nem szabad olyannà vàlni, mint az M4-es Sport-hìrszerzése, amikor egyszerûen kihaggyuk a megemlékezésbôl a Fradit (ha harcolt és küzdött is), mert nem felel meg az elvàràsoknak, amely a „dicsôség, a gyôzelem, a fölényesség“ megilletésekkel nevezôdnek meg.

  Ami nem passzol bele a keretbe, azt nem vesszük figyelembe.

  Erre Kundràk Norbert jò példa. Azok a jàtékosok közé valò, akik körülbelül kétszer olyan lassan mozogtak, mint az ellenfél jàtékosai.

  Azonban fiatal tehetség. Nem érdemli meg azt, hogy egyàltalàn nem emlékeznek meg ròla és azzal büntetjék meg, hogy elhallgassàk teljesìtményét.

  A reklàm àtka, hogy felkarol, ha sikeres valami, és elfelejt, ha màr nem az. Amirôl beszélnek, az létezik. Amirôl nem az nem.

  Mìg egy fiatal jàtékos azonban egy csapat erôsségé vàlik, addig sok àldozat (a klub- és a jàtékostòl vàllalt) szükséges és ez nem jelen meg a reklàmban.

  A Vizi-Vilàgbajnoksàg a „siker“ sztorijàt folytatja.

  A Ferencvàros a kudarcak sztorijàt fojtatja. Ezt meg senki sem érdekli. Az M4 sport-hìrszerzését meg végleg nem.

  Meg kellene akadàlyozni a fiatal tehetségeknek oda tàvozàsàt, ahol többet keresnek (és többet is követelnek tôlük). Ez csak akkor sikerül, ha a bérek nem csak az egészségügyben, hanem a labdarùgàsban is emelkedni fognak.

  • Bérfelzárkózás? A kiesett országok közül a magyar csapatoknál az egyik, ha nem a legmagasabb a bér. A baj a szakmával van (sportvezetők, edzők, játékosok kiválasztása) meg a hozzáállással.

   • Akkor ez nagy baj !!!

    Nem-e azt jelenti, hogy sokat adunk és nem követelünk érte semmit ?

    Nagyvonalùak egyrészt, màsrészt meg szemet hùnyunk ott, ahol nem szabadna ?

    Ez nem szemrehànyàs még kritika Sem (nem engem illet a kritika)

    Csak valmilyen vàlaszt keresek én is, hogy miért ilyen àllati nagy a különbség a Magyar és a nyugati labarùgàs között.

    Ez a tény màr olyan bosszantò és nem megmagyaràzhatò szàmomra, hogy màr elkeserìt.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés, hazai pályán 3–1-re nyert a Midtjylland, így kettős győzelemmel, 7–3-as összesítéssel búcsúztatta a Ferencvárost.
  90+5.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+1.
  PERC
  Hassan gyenge lövését Dibusz fogta egy könnyed vetődéssel.
  90.
  PERC
  Három perc a ráadás a meccs végén.
  89.
  PERC
  Lovrencsics Balázst állították meg lesen.
  87.
  PERC
  Priskin Tamást Csonka András váltotta a Fradiban.
  86.
  PERC
  Dibusz mutatott be újabb védést, ezúttal Hassan léc alá tartó próbálkozását ütötte a mezőnybe.
  85.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  83.
  PERC
  Összesítésben már 7–3 a Midtjyllandnak.
  81.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Sørloth (3–1)
  81.
  PERC
  GÓL! OTT A HARMADIK! Az ellenfél térfelén veszített labdát a Fradi, Kroon kiugratta Alexander Sörlothot, aki mivel a saját térfeléről indult, nem volt lesen. A csereként beálló csatár pedig higgadt maradt, és Dibusz lábai között a kapuba lőtt. 3–1
  79.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  78.
  PERC
  DuelundDrachmann
  77.
  PERC
  Megtörtént a harmadik dán csere is, Drachmann helyére Mikkel Duelund állt be.
  75.
  PERC
  VÉDÉS! Sörloth harcolta ki magának a helyzetet, kissé jobbról, estében lőtt, de Dibusz jól zárta a rövidet ét hárított.
  74.
  PERC
  Összesítésben 6–3 a dánoknak.
  73.
  PERC
  A középkezdés után Gorriaránt rúgta fel hátulról Alexander Sörloth, ez is sárga.
  72.
  PERC
  Sørloth
  71.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Nissen (2–1)
  71.
  PERC
  GÓL! ISMÉT VEZETNEK A HAZAIAK! Egy szépen felépített támadás végén Poulsen tekerte a labdát középre, ahol az üresen érkező Rasmus Nissen a kapuba fejelt. 2–1
  70.
  PERC
  Lovrencsics Gergő jobb oldali beadását elfejelték a hazaiak.
  69.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  68.
  PERC
  ZICCER! Sörloth csúsztatott meg egy előrevágott labdát, majd Hassan rázta le magáról Batikot, de tíz méterről a jobb alsó sarok mellé tekert.
  67.
  PERC
  A mérkőzés hivatalos nézőszáma: 5413 fő.
  66.
  PERC
  Marc Dal Hende is besárgult, Kundráknak rúgott oda rossz ütemben.
  66.
  PERC
  Ezzel összesítésben 5–3 a dánoknak, a Fradinak még három gól kell a csodához.
  65.
  PERC
  Dal Hende
  65.
  PERC
  A portugál támadónak ez volt az első gólja a Ferencvárosban.
  64.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Pedro (1–1)
  64.
  PERC
  GÓÓÓL! OTT AZ EGYENLÍTÉS! Gorriarán jobb oldali szabadrúgása után Rui Pedro emelkedett jó ütemben, hat méterről, két védő között pedig a jobb alsóba fejelte a labdát. 1–1
  63.
  PERC
  KroonWikheim
  63.
  PERC
  Csere a dánoknál: a gólszerző Wikheimt Simon Kroon váltotta.
  62.
  PERC
  Gorriarán szerelték szögletre a tizenhatoson belül.
  61.
  PERC
  Wikheim húzta meg a bal oldalon, ám a tizenhatoson belül, jobb külsővel nem találta el a kaput.
  60.
  PERC
  Sörloth ziccerét védte Dibusz, de a csereként beálló csatár a pssz előtt már lesen volt.
  59.
  PERC
  Gorriarán sarokrúgása után Lovrencsics Gergő próbálkozott egy fejessel, de a kapuig nem jutott el a labda.
  59.
  PERC
  Kundrák harcolt ki szögletet.
  58.
  PERC
  Nissen rendkívül éles szögből próbált gólt lőni, de nem találta el a kaput.
  57.
  PERC
  Poulsen bal oldali szabadrúgását Gorriarán fejelte el a tizenhatoson belülről.
  55.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  54.
  PERC
  Gorriarán szöglete után Gera próbálkozása kerülte el a hazaiak kapuját.
  53.
  PERC
  Batik távoli lövése nem volt veszélyes, de egy dán játékoson megpattant a labda, így szöglet következik.
  52.
  PERC
  A sarokrúgás után megint egy dán szabálytalanságot látott a tizenhatoson belül a játékvezető.
  51.
  PERC
  Hassan húzta el a labdát Csernik mellett, majd lőtt, de egy Fradi-játékos szögletre fejelte a labdát.
  50.
  PERC
  A lassításokból jól látszott, hogy Dal Hende arcon könyökölte Gerát, lapot azonban nem adott a játékvezető.
  49.
  PERC
  Hansen óriási beadobása után Gera ellen köbetett el szabálytalanságot Dal hende.
  48.
  PERC
  Hansen óriási bedobása után Fardi-kontra indult, de Moutari lapos beadása hosszú volt a társaknak, majd Lovrencsics Balázs 17 méterről eleresztett löketét blokkolták.
  46.
  PERC
  A második félidőre egyet cseréltek a dánok, Onuachu helyét Alexander Sörloth vette át.
  46.
  PERC
  Újra útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.
  FÉLIDŐ
  SørlothOnuachu
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Véget ért az első félidő, az állás Midtjylland–Ferencváros 1–0, összesítésben 5–2.
  45+1.
  PERC
  Gorriarán távoli lövését blokkolta egy hazai védő.
  45.
  PERC
  Egy perc ráadást jelzett az első félidő végén a tartalék játékvezető.
  44.
  PERC
  Gorriarán kicsit túlpörgött, hátulról durván rácsúszott Drachmannra, az uruguayi azonban megúszta lap nélkül.
  44.
  PERC
  Meg is történt a csere, Bőlét Kundrák Norbert váltotta.
  44.
  PERC
  KundrakBole
  43.
  PERC
  Úgy tűnik, Bőle nem tudja folytatni, el si indult a kispad felé – sántítva.
  42.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  41.
  PERC
  Onuachu zavarta meg Dibuszt, a tizenhatoson kivül a csatárba bombázta a labdát a kapus, de ebből nem tudott helyzetet kialakítani a Midtjylland.
  40.
  PERC
  Drachmann
  40.
  PERC
  Ez is sárga, a felezővonal közelében Janus Drachmann csúszott rá Bőle lábára.
  39.
  PERC
  A szöglet után Hassan a 13 méterről ballal a balé felső sarok fölé bombázott, de ezúttal sem hiányzott sok a gólhoz.
  38.
  PERC
  Egyelőre nem lehet elvégezni a sarokrúgást, a tizenhatoson belül Priskin Tamás rántotta le az ellenfelét, amiért ő is kapott egy sárga lapot.
  38.
  PERC
  Priskin
  37.
  PERC
  A gól után sem áll le a Midtjylland, újabb szögletet harcoltak ki a hazaiak.
  36.
  PERC
  Ezzel összesítésben 5–2 a dánoknak, a Fradinak már négy gól kell a továbbjutáshoz.
  34.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Wikheim (1–0)
  34.
  PERC
  GÓL! VEZET A MIDTJYLLAND! Poulsen dobta ki a labdát a jobb oldalon sprintben érkező Nissennek, aki egyből laposan középre passzolt, ahol Gustav Wikheim ballal, hat méterről a Dibusz fölött a hálóba lőtt. 1–0
  33.
  PERC
  Nissen adta be a labdát az alapvonalról, de Dibusz lehúzta a labdát.
  31.
  PERC
  Rui Pedro kapáslövése kerülte el jóval a dán kaput.
  30.
  PERC
  Onuachu
  30.
  PERC
  Paul Onuachu másodszor könyökölte le Batikot egy fejpárbaj során, így ő is besárgult.
  29.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  28.
  PERC
  Újabb hazai helyzet! Ezúttal a Fradi-védelem jobb oldalát bontották meg a dánok, Wikheim ment el Lovrencsics Gergő mellett, ám kiszorított helyzetből, 11 méterről leadott lövését Dibusz hárította.
  27.
  PERC
  Doll mérgében a kispadot üti, nincs megelégedve a látottakkal.
  26.
  PERC
  MI MARADT KI?! Hassan kiugratása után Nissen adta be a labdát a jobb oldalról, ám Onuachu becsúszva nem találta el az üres kaput. A felpörgő labda Dibusz zsákmánya lett.
  25.
  PERC
  Poulsen szöglete után nem alakult ki veszély a Fradi kapuja előtt.
  23.
  PERC
  ÚJABB VÉDÉS! Hassan távoli, jobb alsóba tartó bombáját Dibusz oldalra tolta.
  20.
  PERC
  Ezúttal szerencséje volt Dibusznak, miután alászaladt egy bal oldlai beadásnak, Sparv kissé kiszorított helyzetből, 1 méterrea kaputól nem találta el fejjel a kaput.
  19.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  18.
  PERC
  Bőlét kellett ápolni, kicsit sántikált, de már visszatért a pályára.
  17.
  PERC
  Nissen tolta befelé a labdát a jobb oldalról, de hosszan szöktette magát, így a felszabadító Bőle lábát találta csak el.
  16.
  PERC
  Poulsen sarokrúgása után nem tudott elsőre felszabadítani a ferencvárosi védelem, de a dánok sem tudtak helyzetet kialakítani.
  15.
  PERC
  Gera becsúszva mentett szögletre Hassan elől.
  14.
  PERC
  BRAVÚR! Poulsen végezte el a szabadrúgást, Sparv pedig futtából fejelt hat méterről, de Dibusz egy kézzel óriásit védett.
  13.
  PERC
  Amadou Kalala
  12.
  PERC
  Újabb ferencvárosi sárga Amadou Moutari keményen megtaposta Hassan bokáját a jobb oldalon.
  11.
  PERC
  Ezúttal Poulsen szabálytalankodott Priskinnel szemben.
  9.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  8.
  PERC
  Onuachu könyökölte le Batikot, a sárga lap azonban nem került elő a bíró zsbeéből.
  7.
  PERC
  Gorriarán a felezővonaltól ívelte fel egy szabadrúgást, a labdát azonban elfejelték a dánok, majd Rui Pedrót szerelték a tizenhatos előterében.
  6.
  PERC
  Herningben egyébként szakad az eső.
  5.
  PERC
  Poulsen szabadrúgása után Onuachu fejelt lesről kapura.
  4.
  PERC
  Csernik Kornél sárgult be már a meccs elején, Hassant rántotta le a jobb oldalon.
  4.
  PERC
  Csernik
  3.
  PERC
  Lovrencsics Balázs szerzett labdát a félpályánál, majd a kontra végén Bőle tekert ballal, tíz méterről a kapu jobb oldala mellé.
  2.
  PERC
  A hazaiak tiszta pirosban, a ferencvárosiak pedig fehér mezben léptek pályára.
  01.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.
  A dánok magyarja, Korcsmár Zsolt ezúttal a keretbe sem került be, miután a múlt héten vasárnap a Bröndby elleni bajnokin megsérült.
  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  Midtjylland: J. Hansen – Dal Hende, Halsti, K. Hansen, Nissen – Drachmann, Hassan, Sparv, J. Poulsen, Wikheim – Onuachu. Vezetőedző: Jess Thorup
  A kispadon: Falkesgaard (k), Kroon, Riis, Sörloth, Duelund, Römer, Novák
  FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Gera Z., Csernik – Gorriarán – Moutari, Rui Pedro, Bőle – Priskin, Lovrencsics B. Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Holczer (k), Kundrák, Böde, Leandro, Otigba, Csonka A., Varga R.
  A Fradi kezdője képekkel.

  A mérkőzés játékvezetője a török Alper Ulusoy lesz.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  „Akkor sem esnék kétségbe, ha a Fradi 2–0-ra vezetne. Egyébként ilyen nem lesz” – mondják a dánok. Részletek a Midtjylland sajtótájékoztatójáról itt!
  „Mindössze tizenhárom hadra fogható labdarúgóm van, a hátvédsort nem volt könnyű összerakni – ecsetelte a nehéz helyzetét a csütörtöki meccs előtt Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Batik Bence és Lovrencsics Gergő személyében két védőm maradt. Sőt, Gergő alapvetően szélső. De az élet már csak ilyen, időnként nehéz feladatok elé állít. Mindenesetre megpróbáljuk a legjobbat kihozni a helyzetből.”

  „Nincs mire várnunk, a kezdés után neki kell ugranunk a dánoknak. Játszhatnánk kivárásra, csak ne kapjunk gólt, csakhogy ennek semmi értelme sem lenne az első mérkőzés eredményének ismeretében. A budapesti találkozón olyan hibákból kaptuk a gólokat, amilyeneket nem szabad elkövetni. Ezen változtatnunk kell.”

  „Kapkodni biztosan nem fognak, az idő nekik kedvez. Erős, jó felépítésű futballistáik vannak, alighanem ívelgetik majd a labdákat a kapunk elé. Hátul stabilnak kell maradnunk, miközben támadásban a saját futballunkat kell játszanunk. Bármikor képesek vagyunk gólt szerezni, jó játékosaink vannak, kíváncsi leszek a dán játékosok reakciójára, amikor hamar meglőjük az első gólunkat. Erre készülünk!”
  „Azért nem adjuk fel! – mondta a Nemzeti Sportnak a mérkőzés előtti este Dibusz Dénes. – Előnyből várja a visszavágót a dán csapat, de meg kell próbálnunk a lehetetlent. Igenis támadnunk kell, harcos, agresszív felfogásban kezdeni a találkozót, nincs veszítenivalónk. Mennünk kell előre, és ha összejön egy korai gól, esetleg a félidő előtt megrúgnánk a másodikat is, nyílt lenne a továbbjutás.”
  Így érkezett meg a Fradi a meccs helyszínére.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  A párharc továbbjutója a lengyel Arka Gdyniával mérkőzhet meg a harmadik fordulóban. Részletek a sorsolásról itt!
  Az odavágón a Ferencváros 2–0-ra is vezetett a Groupama Arénában, ám Julian Koch kiállítása után négy gólt szerzett a dán csapat, így bravúr kell a Farditól a továbbjutáshoz. Részletek az első meccsről itt!
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Midtjylland–Ferencváros párharc második felvonása a labdarúgó Európa-liga második selejtezőköréből. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST