2017.VII.6. EL-selejtező: FK Jelgava – Ferencváros: 0-1

NS-20170707-01-20170706

A Fradi most magabiztos játékkal hozta a „kötelezőt”

A zöld-fehérek idegenben is legyűrték a Jelgavát • A következő ellenfél a Midtjylland.
A labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörében a hazai pályán kétgólos előnyt szerző Ferencváros a lett Jelgava vendégeként Priskin Tamás góljával 1–0-ra nyert, így kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel továbbjutott a második körbe.

Nyilatkozatok:

Alexandru Curteian: – Amíg egyetlen százalék esély is van a továbbjutásra, azt megpróbáljuk megragadni. Magyarországon nem tudtunk úgy támadni, ahogy szerettünk volna, de biztos vagyok benne, hogy hazai pályán jobb teljesítményre leszünk képesek.

Thomas Doll: – Nyilvánvaló, hogy a Jelgavának csak akkor van esélye megfordítani a párharcot, ha gólokat lő, ha párharcokat nyer. De nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Jó eredménnyel érkeztünk Lettországba, de holnap 90 perc kemény munka vár ránk, hogy elérjük a célunkat, a továbbjutást. A csapatunkban sok tapasztalt labdarúgó játszik, akik pontosan tudják, mire van szükség a továbbjutáshoz. Agresszívan, harcos mentalitással kell teljesítenünk a pályán, és akkor sikeresek lehetünk.

A mérkőzés:

Európa Liga, 1. selejtező kör, visszavágó:

FK Jelgava — Ferencváros: 0-1 (0-1)
Jelgava, ~1.000 néző.
Vezette: Dumitri Muntean (asszisztensek: Bodean, Ermischin; tartalékjv.: Stoianov – moldávok)

FK Jelgava: Ikstens — Slampe, Oss, Redjko, Klimasevics — Alhinho (Lazdins, 88.), Bakmaz (Razulis, 69.) — Jaudzems (Grigaravicius, 57.), Kluskins, Kauber — Ledesma
kispad: Krumins, Sinelnikovs, Pereplotkins, Heh
vezetőedző: Alexandru Curteian

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka (Csernik, 75.) — Gera Z. (Hajnal, 75.), Gorriarán — Varga R. (Rui Pedro, 71.), Bőle, Moutari — Priskin
kispad: Varga Á., Kundrák, Batik, Lovrencsics B.
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Priskin (37.)
Sárga lap: Alhinho (32.), Oss (81.) illetve Gorriaran (41.), Botka (72.), Moutari (81.), Leandro (84.), Koch (88.)

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll szerdán, a jelgavai Európa-liga-selejtezőt megelőző utolsó edzésen egy pillanatra félbeszakította az egymás közötti játékot. Magából kikelve, nagy lendülettel bement a pályára elmagyarázni a jobb oldali beadásból éppen gólt kapó társaságnak, hogy ilyen szintű figyelmetlenség nem fér bele a védekezésbe. A szakember az összpontosítás fontosságát hangsúlyozta.

A szakvezetői intelmek láthatóan jót tettek a csapatnak, a visszavágón ugyanis a Ferencváros már a mérkőzés elején megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést. Fernando Gorriarán és Amadou Moutari révén pedig lövésre is futotta az erőből, az első próbálkozás kevéssel fölé ment, a második pedig szögletre pattant. Eközben a zöld-fehérek meglehetősen fegyelmezetten zárták le a széleket, s csírájában fojtották el a hazai ellentámadásokat.

A Jelgava csak beívelésekből, oldalszabadrúgásból és szögletből tudott némi veszélyt jelenteni Dibusz Dénes kapujára. Igaz, Rafael Ledesma rafinált szabadrúgása egy pillanatra talán a szívbajt hozta a ferencvárosiakra, de a beadásra számító Dibusz Dénes azért odaért, s menteni tudott. Nem sokkal később a kapufa mentett a másik oldalon, amikor Bőle Lukács másodszor tudott a védelem mögé kerülni, s beadása egy hazai lábról kis híján a kapuban kötött ki.

Fél óra után egy portugál, Valdo Alhinho mutatta meg, milyen is a messze földön híres jelgavai agresszivitás, amikor talppal rácsúszott Varga Roland lábára. A sárga lap nem maradt el, és bár egy pillanatra kikeltek magukból a vendégek, Gera Zoltánék a folytatásban szerencsére megőrizték higgadtságukat, és igyekeztek továbbra is irányítani a játékot.

20170706-jelgava-priskinMég a szünet előtt meglett a Fradi okos futballjának jutalma: Varga Roland tört be ellentmondást nem tűrően a tizenhatoson belülre, és habár lövése kipattant a hazai kapusról, Priskin Tamás gondoskodott a befejezésről – így megszerezte első gólját a Ferencvárosban.

Thomas Doll a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az európai kupameccseken keménység terén is fel kell venni az ellenfelekkel a küzdelmet, mert azok teljesen más stílusban futballoznak, mint az NB I-es csapatok. Ráadásul egy pillanatra sem lehet lazsálni, végig a legjobb teljesítményt kell nyújtani.

Ezeknek a követelményeknek is megfelelt az FTC, mert egy szabálytalanság miatt meg nem adott gólnál, illetve egy kapu fölé szálló fejesnél, majd egy ugyancsak túl magas szabadrúgásnál többre nem futotta a Jelgava erejéből a második félidőben sem. A hazaiak ugyan fokozták a tempót a meccs hajrájában, s egyre több támadást vezettek, nem sokra mentek vele. Ráadásul a Fradi sem adta fel teljesen a támadások lehetőségét, egy meg nem adott gólt Amadou Moutari neve mellé is feljegyezhettünk.

A Ferencvárosra nagyon is érvényes a megállapítás, hogy erre a játékra lehet építeni. Főként akkor, ha az új szerzemények, mint például a második félidőben beálló portugál Rui Pedro, felveszik a ritmust, vagy a szintén csereként szerepet kapó Csernik Kornél beérik, s ezzel tovább gyarapodnak a szakmai stáb változtatási lehetőségei.

Az biztos, hogy a folytatásban a Jelgavánál nehezebb ellenfél, a dán Midtjylland vár a zöld-fehérekre az Európa-ligában. De most az előző évvel ellentétben az első körös, írhatnánk, „kötelező” továbbjutást legalább magabiztos játékkal teljesítette a kupagyőztes.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Az első félidőben jól játszottunk, és végig irányítás alatt tartottuk a mérkőzést. A második játékrészben már nem játszottunk jobban ellenfelünknél, de összességében elégedettek lehetünk, hiszen kapott gól nélkül lehoztuk ezt a találkozót is. A két mérkőzés alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy a jobb csapat jutott a következő fordulóba. A következő párharcban jobb teljesítményt kell nyújtanunk. A Jelgava ellen mindkét meccsen lehetett volna jobb a helyzetkihasználásunk. Még több dinamikára, még több erőre lesz szükségünk, ez a szezon kezdetén normális. Néhány játékosnak még bele kell rázódnia a mérkőzések ritmusába, de annak örülök, hogy jobb fizikai állapotban vagyunk, mint a tavalyi idény kezdetén.

Priskin Tamás:

Rui Pedro:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és az FK Jelgava hivatalos honlapja alapján)

7 hozzászólás a(z) 2017.VII.6. EL-selejtező: FK Jelgava – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • Két megjegyzés -- mivel szerintem a mérkőzés nem volt alkalmas érdemi következtetések levonására:
  1/ A játékvezető finoman fogalmazva is “érdekes felfogásban” vezette a mérkőzést -- avagy pikírtabban: feltűnően rokonszenvezett honfitársával, a Jelgava edzőjével.
  2/ Remélem hadrafoghatatlan sérültjeink száma nem növekedett.

  Egyébként: hogy a csudában volt képes tavaly kiverni ez a csapat a Slovant????

  • Igen, annyira edzőmeccs-jellege volt, hogy tényleg nem tudom az egészet hová tenni, a két meccs túlnyomórészt igen alacsony színvonalú volt. (Tegnap -- fáradt voltam -- be is aludtam az utolsó negyedórába a kanapén heverve, előtte még pikírten megjegyeztem, hogy innen már csak a Vasas tudna kiesni..) Az viszont bennem is felmerült, hogy ugyan mit művelhetett tavaly ezek ellen a Slovan? Teljesen irreális még belegondolni is, és mégis.

  • Akkor ennyivel jobbak lettünk volna a Slovan-nàl ?

   Vagyis ennyire feljavultunk volna a Jelgavàval szemben ?

   Az “êdzômérkôzés”-jellegû két meccs meg végképp lehetelenìtette, hogy itten egyàltalàn valamilyen valamirevalò következtetéseket lehessen leveonni az embernek.

   Remélem, hogy Doll edzô nem akarta megmutatni a dàn csapatnak a tronfjait, mert hiszen azoknak is vannak lehetôségeik, hogy megigyeljék a Fradi csapatànak az összjàtékàt.

   Bizakodò vagyok, hiszen két màs csodafegyverünket még nem ismerik. Bödét és Bognàrt.

  • 1899 -- 1999 (a dàn cspat zàszlajàn)

   100 év különbség.

   Vagy a 100 év fiatalabbik nyer, vagy a 100 évvel tapasztaltabb fog gyôzni.

   Néha furcsa ez az élet, hogy pont 100 éven fügjön “minden”.

 • A csapat jò benyomàst tett nehem, habàr Böde és Bognàr hiànyoztak is.

  Sajnàlom Radò Andràs tàvozàsàt. Szerintem szegénynek több jàtéklehetôséget kellett volna adnia az edzô.

  Remélem Bognàr-al Sem ùgy jàr a Fradi mint Nagy Àdàm-al. Bìzok benne, hogy csak kimélte Doll Bognàr-t (és Bödét) a következô, dàn csapat elleni, mérkôzések elôtt.

  A jò benyomàshoz azonban csatlakozik egy-néhàny aggasztò észrevételem is, amelyek nagyon is hasonlìtanak a Zebrenica elleni csapat alkatjàra.

  Benyomàsom szerint a jelenlegi csapat sok olyan jàtékosbòl àll, amelyek bàr jò technikàjùak, de sokszor nagyon önfejûek. Nem làssàk azt, hogy tisztàra üresen àll jàtéktàrsuk a kapu elôtt, de mégis ôk lövik a labdàt — az ellenfél làbaiba.

  A fiatal Bôlét egyenlôre még ide, sorolnàm. De ô még fiatal. Mutari azonban megint bàr gyors, de kiszàmìthatò Volt. Veszélyes àrtatlansàgot mutatott be.

  Bognàr és Böde hiànyzottak.

  A jelenlegi csapat ônélkülük nem teljes.

  Priskin Tamas még nem szokott a csapathoz. Ha ez megtörtént, akkor bizonyàra nagy tàmasza lehet, mint a tàmadàst értékesìtô ember, a csapatnak.

  A hadsereg eggyes alakulatai össze kezdenek szokni. A védelem stabilabb lett és a középpàlyàbòl épül most többet a jàték, mint az Nagy Àdàm idejében Volt.

  Az uruguài fiatalember lassan szintén beilleszkedik (van hozzà képessége) a csapatba.

  Ilyen emberekre lesz szüksége a Fradinak a jövôben is.

  Hasonlòan a most sérült védelem tengejében maga köré tudja csoportosìtani a tàrsait és a labdàkat jòl a középpàly felé tovàbbìtani.

  Gera Zoltàn tovàbbra is nélkülözhetetlen.

  Mikor jön vissza Batik ? Szerintem olyan Màtrai söprögetô lehetne.

 • 90+3.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés, Priskin Tamás góljával 1–0-ra nyert a Ferencváros, így kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel továbbjutott.
  90+1.
  PERC
  Ledesm ajobb oldali szögletét Dibusz öklözte el.
  90.
  PERC
  Három perc a ráadás a meccs végén.
  89.
  PERC
  Kluskins vállalta magár a szabadrúgást 17 méterről, de a jobblábas kísérlete elszállt a léc fölött.
  88.
  PERC
  Alhinhót Artis Lazdins váltotta a hazaiaknál.
  87.
  PERC
  Julian Koch is besárgult, még éppen csak a tizenhatoson kívül rúgta fel Razulist.
  84.
  PERC
  Leandro rántotta le Razulis, halmazati büntetésként ezért is villant a sárga.
  83.
  PERC
  Rui Pedrót állították meg lesen – tévesen…
  81.
  PERC
  …Amadou Moutari is besárgult.
  81.
  PERC
  Kisebb kakaskodás végén Marcis Oss és…
  80.
  PERC
  HAZAI HELYZET! Egy jobb oldali beadás után Oss maradt üresen, de az ötösön belülről fejjel nem találta el a kaput.
  79.
  PERC
  Ledesma szöglettel felérő szabadrúgását elfejelték a vendégvédők.
  79.
  PERC
  Ezúttal Leandro szabálytalankodott, Kaubernek csúszott oda rossz ütemben.
  78.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  77.
  PERC
  Razulis legyintett rá az asszisztensre, miután ő szabálytalannak ítélte meg a Leandróval szembeni megmozdulását.
  75.
  PERC
  … helyükre Csernik Kornél és Hajnal Tamás állt be.
  75.
  PERC
  Kettőt cserélt Thomas Doll: Botka és Gera hagyta el a pályát…
  75.
  PERC
  Moutari gurította a kapus lába között a hálóba a labdát, az asszisztens zászlója azonban a magasba emelkedett – les miatt érvénytelenítették a találatot.
  74.
  PERC
  EZ KÖZEL VOLT! Ledesma szabadrúgása után Razulis csúsztatotta a labdát az ötösről kevéssel a jobb alsó sarok mellé.
  72.
  PERC
  Botka Endre kapott sárga lapot Kluskins megrúgásáért.
  71.
  PERC
  Megvolt az első vendégcsere: Varga Rolandot egy újonc, Rui Pedro váltotta.
  70.
  PERC
  Alhinho távoli, jobblábas lövése ment el a jobb alsó sarok mellett.
  69.
  PERC
  Újabb hazai csere: Ante Bakmazt Evaldas Razulis váltotta.
  68.
  PERC
  Moutari esett el a védője szorításában az ötösön belül, így Ikstens kaparintotta meg a labdát.
  65.
  PERC
  Lovrencsics jobb oldali beadását Ikstens húzta le az ötösön belül.
  64.
  PERC
  Moutari kiugratása lesen találta Priskint.
  62.
  PERC
  Slampe felívelt labdája szállt el a léc fölött, Dibusz csak biztosított.
  61.
  PERC
  Bőle cselezgetett egy az egyben a védőjével szemben, majd tizenegy méterről jobbal lőtt, de a lapos kísérlete nem okozott gondot a kapusnak.
  60.
  PERC
  Varga kevergetett egy kontra végén, de a tizenhatos előteréből elnegdett jobblábas lövését blokkolták, a felperdülő labda pedig Ikstens zsákmánya lett.
  58.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  57.
  PERC
  Cserélt a Jelgava: Artis Jaudzems helyét Mindaugas Grigaravicius vette át.
  56.
  PERC
  Koch lökte fel Alhinhót a felezővonalnál.
  54.
  PERC
  Óriási volt a tömörülés az ötösön belül, majd az óriási bedobás után egy félollóval a Fradi kapujába került a labda, de szabálytalanság miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.
  52.
  PERC
  Varga kiugratási kísérlete hosszú volt Priskinnek, Ikstens szedte fel a labdát.
  51.
  PERC
  Moutari kapott kiváló indítást, de hiába tolta meg ismét befelé a labdát, ballábas lövését blokkolták.
  47.
  PERC
  Kluskins volt lesen.
  47.
  PERC
  Varga szabadrúgása után ha nehezen is, de felszabadítottak a hazaiak.
  46.
  PERC
  A sárga lap ezúttal elmaradt.
  46.
  PERC
  Priskin kerül azonnal a földre, Klimasevics szállt bele hátulról a csatárba.
  46.
  PERC
  Újra útjára indult a labda, a Fradi kezdte a második félidőt.
  FÉLIDŐ
  PRISKIN GÓLJA

  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Nincs hosszabbítás, véget ért az első félidő. A Ferencváros Jelgavában 1–0-ra, összesítésben 3–0-ra vezet.
  45.
  PERC
  Lovrencsics csúsztatta szögletre Ledesma pontrúgását.
  44.
  PERC
  Lovrencsisc Gergő elégedetlenkedik a játkvezetővel, aki a Ledesma elleni becsúszását szabálytalannk ítélte meg. A tizenhatos bal felső csücskéről végezhet el szabadrúgást a Jelgava.
  43.
  PERC
  Közben rákezdett az eső.
  42.
  PERC
  Egy Fradi-kontra végén Priskin nagyon gyenge lövését szedte fel gond nélkül Ikstens.
  41.
  PERC
  Fernando Gorriarán sárgult be, miután csúnyán rácsúszott Ledesma bokájára.
  38.
  PERC
  Összesítésben már 3–0-ra vezet a Ferencváros.
  37.
  PERC
  GÓÓÓL!!! VEZET A FERENCVÁROS! Jobb oldalon futott végig a Fradi-támadás, majd Varga közeli kísérlete akadt el a kapusban. A labda Priskin Tamás elé került, akinek az első lövését még blokkolták a hazaiak, ám öt méterről a második, ballábas próbálkozása már a jobb alsó sarokban kötött ki. (0–1)
  37.
  PERC
  Moutari dobta ki a labdát jobbra, majd Varga az alapvonalról, kiszorított helyzetből Ikstens kezébe emelt.
  36.
  PERC
  Varga ziccerét védte Ikstens, de a Fradi támadója már amúgy is lesről indult.
  35.
  PERC
  Varga félmagas jobb oldali beadását az első lett védő a mezőnybe rúgta.
  33.
  PERC
  Moutari húzta befelé a labdát a bal oldalról, majd 15 méterről lőtt, de egy lett védő ebbe is beleállt.
  32.
  PERC
  Valdo Alhinho sárgult be, miután csúnyán odarúgott Vargának.
  31.
  PERC
  Osst állították meg lesen.
  30.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  28.
  PERC
  Slampe és Moutari fejelt össze, de egyiküknek sincs nagyobb baja.
  27.
  PERC
  KAPUFA! Bőle húzott el a jobb oldalon, majd beadása után a labda Ossról a bal oldali kapufára pattant. A kipattanóra Priskin csúszott oda – a bal lábáról a kapu mellé csorgott a labda.
  26.
  PERC
  Előbb Alhinho, majd Gera Zoltán szerzett szabálytalanul labdát.
  25.
  PERC
  Ezúttal a jobb oldalon vezetett támadást a Fradi, Bőle tolta befelé a labdát, lövése azonban elment a bal oldali kapufa mellett.
  24.
  PERC
  A sarokrúgás után a maszkban játszó Oss fejeét 11 méterről a kapu fölé.
  24.
  PERC
  Ledesma felívelt szabadrúgása kicsit megtréfálta Dibuszt, végül szögletre ment ki róla a labda.
  23.
  PERC
  Ezúttal Gorriarán volt a szabálytalan a bal oldalon, a felezővonalnál.
  22.
  PERC
  Moutari cselezgetett a bal oldalon, lövésé azonban egy védő lábában elakadt.
  21.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  20.
  PERC
  Ismét Gorriarán kísérletezett távolról, de a kaput ezúttal sem találta el.
  19.
  PERC
  Koch felívelése után Moutari elől fejelték el a labdát a lettek.
  17.
  PERC
  Varga sarokrúgása, majd Gera beadása sem volt igazán veszélyes.
  16.
  PERC
  Moutari tört befelé a bal oldalról, majd lövésébe beleléptek, így a labda szögletre pattant.
  15.
  PERC
  Nem is szabálytalanság volt, hanem Alhinho ragadt lesen.
  14.
  PERC
  Ledesma ívelt fel egy szabadrúgást a Fradi térfelének közepéről, majd a moldovai bíró szabálytalanságot látott a tizenhatoson belül, így a vendégszabadrúgással folytatódott a játék.
  13.
  PERC
  Botkát állították meg lesen.
  12.
  PERC
  Koch kapott egyet Ledesmától a felezővonalnál. Ígéretükhöz híven, és az első meccshez hasonlóan továbbra is meglehetősen kemények a lettek.
  11.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  10.
  PERC
  Gorriarán vállalkozott lövésre 30 méterről, életerős lövése pedig csak kevéssel kerülte el a bal felső sarkot.
  9.
  PERC
  Mindkét oldalon szólnak a dobok és hangosan biztatják kedvenceiket a drukkerek. Hazai oldalon is mintegy húszan szurkolnak, viszont kereplővel más szektorokban is igyekeznek nagy hanghatást kelteni a jelgavai szurkolók.
  8.
  PERC
  Botka maradt rövid ideig a földön egy kemény ütközés után, de folytatja a játékot.
  6.
  PERC
  Botke fejese nem volt veszélyes, majd egy átlövést blokkoltak a hazaiak.
  6.
  PERC
  Bőle harcolt ki szögletet a jobb oldalon.
  5.
  PERC
  Nagyjából 20 ferencvárosi szurkoló kísérte el a zöld-fehéreket.
  4.
  PERC
  Varga Roland kanalazott vissza egy felívelt labdát az alapvonalon túlról.
  3.
  PERC
  Nagyjából ezer néző van a stadionban.
  2.
  PERC
  A lettek bordó szerelésben, a vendégek pedig fehér-világos zöld mezben léptek pályára.
  01.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.
  A játékosok már a pályán, hamarosan kezdődik a mérkőzés.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  Jelgava: Ikstens – Slampe, Oss, Redjko, Klimasevics – Alhinho, Bakmaz – Jaudzems, Kluskins, Kauber – Rafael Ledesma. Vezetőedző: Alexandru Curteian
  A kispadon: Krumins (k), Sinelnikovs, Grigaravicius, Pereplotkins, Razulis, Heh, Lazdins
  FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka – Gera, Gorriarán – Varga R., Bőle, Moutari – Priskin. Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Varga Á. (k), Kundrák, Batik, Hajnal, Csernik, Rui Pedro, Lovrencsics B.
  „Fontos a koncentráció, hogy végig a saját játékunkat tudjuk nyújtani. Az első meccsen elért 2–0 jó eredmény, de kilencven percen keresztül még dolgoznunk kell, hogy elérjük a célunkat, a továbbjutást. Emellett persze az is fontos, hogy élvezzük a futballt. A Jelgava egyetlen esélye a továbbjutásra, ha gólokat szerez, ezért fel vagyunk készülve a támadásaira” – összegezte várakozásait Thomas Doll.
  Doll a legfontosabb tanulságról és Böde állapotáról. Helyszíni beszámoló és részletek itt!
  „Nem titok, hogy már a jövő csütörtökre készülünk, amikor – úgy tűnik – a Ferencvárossal találkozunk. A Fradi erős csapat, rengeteg nemzetközi kupameccset játszott már” – mondta Jess Thorup, a Midtjylland vezetőedzője.
  A mérkőzés játékvezetője a moldovai Dumitri Muntean lesz.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  Az FK Jelgava a 2016-os lett bajnokságot a második helyen zárta, négy ponttal lemaradva a győztes Spartaks Jürmala mögött. A jelenleg is zajló élvonalbeli küzdelmekben a negyedik helyen áll.
  A Ferencváros a bajnokságban a negyedik helyen zárt, az európai kupaporondra pedig a Vasas elleni Magyar Kupa-döntő megnyerésével váltotta meg a jegyét.
  A 2017–2018-as Európa-liga-szezon programját és kulcsdátumait adatbankunkban ide kattintva böngészhetik.
  Az Európa-ligában induló három magyar csapat közül egy már letudta az első kört, a Videoton 5–3-as összesítéssel jutott túl a máltai FC Balzanon. A mai napon a Fradi mellett még a Vasas próbálja meg kiharcolni a továbbjutást, az angyalföldiek az idegenbeli 4–3-as vereség után 20.30-tól a Szusza-stadionban fogadják az izraeli Beitar Jeruzsálemet.
  A párharc továbbjutójára minden bizonnyal a Korcsmár Zsoltot is a soraiban tudó Midtjylland vár, hiszen a dánok hazai pályán 6–1-re nyertek az ír Derry City ellen. Részletek itt!
  Az odavágón a Ferencváros a duplázó Varga Roland vezetésvel 2–0-ra legyőzte a lett ezüstérmest. Részletek itt!
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Jelgava–Ferencváros párharc visszavágója az Európa-liga első selejtezőköréből. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.24. 20:00 BL selejtező FTC–Valletta FC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST