2017.VIII.6. DVSC – Ferencváros: 0-0

W_dvsc-ftc

Vihar előtti gólcsend – nem bí­rt egymással az FTC és a DVSC

A két csapat sorozatban harmadszor játszott egymással gól nélküli döntetlent
A labdarúgó NB I 4. fordulójának vasárnapi játéknapján a Debreceni VSC hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Ferencvárossal.

Nyilatkozatok:

Herczeg András: – A Ferencváros a mérkőzés esélyese, de szeretnénk meglepetést okozni és egy jó meccset játszani. Biztos vagyok benne, hogy egy kiváló hangulatú összecsapás lesz, fegyelmezetten és összeszedetten kell pályára lépnünk, úgy, ahogy a paksi találkozón is. Kellőképp agresszí­vek voltunk, erre kell épí­tenünk a jövőben. Azt gondolom, az eddigi három meccsünkből akkor nyújtottuk a legjobb teljesí­tményt, hasonlóra lesz szükségünk a zöld-fehérek ellen is. Sajnos még mindig könnyű gólokat kapunk, ezeket nem szabad hagyni, valamint az utolsó passzoknál és a helyzetkihasználásban határozottabbaknak kell lennünk. Sok jó játékost, minőségi labdarúgót igazoltak a fővárosiak, legutóbb a Mezőkövesd ellen pedig láthattuk, hogy összeértek. Mindig felfokozott várakozás van a Ferencváros vendégjátékával kapcsolatban, most viszont más célokért küzd a két együttes. Hazai pályán viszont szeretnénk megfelelni, hogy ugyanolyan rangadó legyen, mint régebben.

Thomas Doll: – Nehéz körülmények között készültünk, nagy volt a forróság egész héten. A délelőtti edzéseket előrehoztuk 9-re, ami jó döntésnek bizonyult. A srácok minden nehezí­tő körülmény ellenére nagyszerűen végezték a dolgukat. Kulcsfontosságú lesz, hogy a Mezőkövesd elleni meccsből nyert lendületet és energiát magunkkal vigyük Debrecenbe. A DVSC nem kezdte jól a bajnokságot, ugyanakkor a Ferencváros ellen minden csapat extra erőket mozgósí­t. Ettől függetlenül tudjuk, hogy a Debrecen most sebezhető, az egyetlen megszerzett pontjuk kevés önbizalomra adhat okot. De a vasárnapi meccset a napi forma fogja eldönteni, nem az eddigi fordulók eredményei. Motiváltan kell pályára lépnünk Debrecenben, és akkor megnyerhetjük a mérkőzést.

A mérkőzés:

DVSC — Ferencváros: 0-0
Debrecen, Nagyerdei Aréna, 5.306 néző.
Vezette: Szabó Zsolt (asszisztensek: Kóbor, Szert; alapvonali jv.: Szőts, Nagy R.; tartalékjv.: Varga Zs.)

DVSC: Nagy S. — Bényei, Kinyik, Szatmári Cs., Ferenczi J. — Tőzsér — Könyves, Jovanovic, Filip, Sós (Mengolo, 76.) — Holman (Tabakovic, 64.)
kispad: Novota, Bí­ró P., Mészáros N., Sekulic, Tisza T.
vezetőedző: Herczeg András

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Batik, Otigba, Botka — Gorriarán — Varga R. (Böde, 46.), Csernik, Rui Pedro (Lovrencsics B., 62.), Moutari — Priskin (Koch, 46.)
kispad: Holczer, Pedroso, Bognár I., Leandro
vezetőedző: Thomas Doll

Sárga lap: Sós (19.), illetve Gorriarán (25.), Koch (77.), Botka (90+4.), Otigba (90+5.)

Debrecenben lassan hozzászoknak a szurkolók, hogy a közelmúlt sikercsapatának új céljai vannak. A hét bajnoki cí­m, a BL és Európa-liga csoportkörében való szereplés után az elmúlt szezonban még sokaknak szokatlan volt, hogy az élvonalban maradásért harcol a DVSC, s még akkor is előre tekintgettek a tabellán, amikor már egyértelmű volt, hogy bizony már régen nem a nemzetközi kupaszereplést érő helyekre kell fókuszálni. Ám hiába várták a Loki szurkolói, hogy a nyári megmenekülés után visszatér a gárda a sikereket hozó útra, az új bajnokság első három fordulója azt mutatta, hogy a piros-fehéreknél továbbra is az életben maradás lesz a cél.

Jó egy évtizeddel ezelőtt, amikor Debrecenben még csak nagyon távolinak tűnő álom volt egy modern stadion, egyértelműnek tűnt, hogy egy DVSC–Fradi meccsre megtelne a húszezres aréna. Aztán megépül a Nagyerdei Stadion, és alig több mint három évvel az átadása után egy verőfényes augusztusi vasárnap délutánon 5306 néző kí­váncsi a zöld-fehérek elleni mérkőzésre! Persze ebben jelentős szerepe volt annak, hogy a felkészülési időszakban jól teljesí­tő piros-fehér együttes rettenetesen rajtolt, s még nyeretlenül, mindössze egy ponttal várta a ferencvárosiakat. Meglepő volt a találkozó elejének forgatókönyve, hiszen okkal feltételezhettük, hogy az elmúlt hétvégén a Mezőkövesdet kiütő fővárosi együttes játszik fölényben.

Ehhez képest nagyon jól kezdett a Debrecen, a vendégek jobbára csak keresgélték a labdát, nehéz volt bármi tudatosságot felfedezni a Ferencváros első félidei futballjában. Nem véletlen, hogy Thomas Doll ketrecbe zárt oroszlánként járkált a kispad előtt felfestett technikai zónában, s gesztusai arról árulkodtak, hogy szinte semmivel sem elégedett. Ebben jelentős szerepet játszott, hogy a DVSC eddigi legjobb produkciójával rukkolt ki az első negyvenöt percben. A hazaiak szervezetten védekeztek, ha pedig náluk volt a labda, jól vették észre a mélységből beinduló embereket. így került helyzetbe előbb Holman Dávid, majd Sós Bence, s bizony jó adag szerencsére is szüksége volt a Fradinak, hogy megússza az első játékrészt kapott gól nélkül. Mindeközben a másik oldalon Nagy Sándornak mindössze néhány lecsorgó labdát kellett összeszednie – a Ferencváros semmi veszélyt sem jelentett a debreceniek kapujára.

Thomas Doll a szünetben lekapta a pályáról a labdával alig találkozó Priskin Tamás mellett az addig aktí­vnak tűnő, ám sokat hibázó Varga Rolandot is, érkezett Böde Dániel és Julian Koch. A zöld-fehér szurkolók különösen a támadó beállásnak örültek, tőle várták a gólt.

A cseréktől valóban stabilabb lett az FTC játéka, ám továbbra is a DVSC játszott fölényben. Herczeg András is változtatott, előbb az indiszponáltan futballozó Holman Dávid helyére küldte be a héten szerződtetett, svájci-bosnyák kettős állampolgárságú Haris Tabakovicot, majd szintén a támadóalakzatot erősí­tendő beállt Justin Mengolo is. A hazai szurkolók egyre jobban megérezték a lehetőséget, a hajrára igazi futballhangulat alakult ki a lelátón. S mivel a vendégek is meg akarták szerezni a három pontot, volt látnivaló. Igaz, mindkét oldalon nagyon sok volt a hiba, ami bizony sokat rontott a remek iramú találkozó élvezeti értékén.

A hajrára Doll is elfáradt, már sokkal kevésbé volt aktí­v a kispad előtt. Igaz, Szabó Zsolt játékvezetővel még volt egy apróbb összezördülése, ám összességében mintha beletörődött volna, hogy ezen a napon nem szereznek gólt a játékosai. A Ferencváros továbbra is veretlen, a DVSC pedig még mindig nyeretlen a bajnokságban, ám a látottak tükrében ez a döntetlen a debreceniek számára lehet inkább biztató. 0–0

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

„Nem lenne jó, ha mindent elmondanék, amit gondolok – mondta Doll. – Két egyforma csapat játszott, de az biztos, hogy amit ma nyújtottunk, annak nem sok köze van a profi futballhoz. Ez főként a múlt heti játékunk tükrében volt váratlan.”

„Nem a Debrecen lepett meg, hanem a saját csapatom produkciója. Sok meccset láttam már, de ennyi elemi hibát talán még soha. Néha olyan érzésem volt, mintha egy flippergépben pattogott volna ide-oda a labda. Három órát utaztunk ide, és ugyanennyit fogunk haza, a nagy semmiért – fogalmazott keményen Doll, akitől megkérdezték, hogy elégedetlenség miatt cserélte-e le a szünetben Priskin Tamást és Varga Rolandot. – Másik nyolc játékost is lecserélhettem volna…”

Kérdezték arról is, min vitatkozott a végén Otigba Kenneth és a játékvezető.

„Ezt nem tudom, majd a buszon megkérdezem tőle” – mondta Doll.

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője elégedettebb volt.

„A papí­rforma a Ferencváros győzelmét í­gérte, ennek ellenére nyerni szerettünk volna, remélem, ez látszott is. Az első harminc percben beszorí­tottuk a Ferencvárost, de sajnos a döntő helyzetekben becsúsztak hibák – í­gy Herczeg. – Az első két mérkőzés után változtattunk, ezt már a paksi eredmény is mutatta. A mi helyzetünkben minden pontot meg kell becsülnünk. Négy mérkőzés után két pontunk van, majd a jövő eldönti, hogy ez mire elég. Az biztos, most láthatták a srácok, hogy bárki ellen lehet keresnivalónk.”

A 4. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Gróf (Bp. Honvéd) 6 — Nego (Videoton) 6, Tamás L. (Balmazújváros) 7, Szatmári Cs. (DVSC) 7, Uzoma (Balmazújváros) 7 — Haris (Balmazújváros) 7, Rácz F. (Balmazújváros) 7, Nagy D. (Újpest) 7, Sós (DVSC) 7 — Henty (Videoton) 7, Lanzafame (Bp. Honvéd) 7
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (Újpest — Vasas) 9 — Berettyán Péter, Becséri Gergely, Farkas Ádám, Szilasi Szabolcs

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2017.VIII.6. DVSC – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

 • 90+6.
  PERC
  Thomas Doll meccs utáni sajtótájékoztatója.

  90+6.
  PERC
  Herczeg András meccs utáni sajtótájékoztatója.

  90+6.
  PERC
  Köszönjük kedves olvasóink megtisztelő figyelmét, a találkozó összefoglalóját ide kattintva olvashatják el!
  90+6.
  PERC
  Otigba Kenneth a lefújás után még odaszólt Szabó Zsoltnak, amiért kapott egy sárgát.
  90+6.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés, nem bí­rt egymással a DVSC és az FTC, í­gy a két csapat sorozatban harmadszor játszott 0–0-s döntetlent a bajnokságban.
  90+6.
  PERC
  Tőzsér küldte a kapura a szabadrúgást, de a középre tartó labdát Dibusz biztosan megfogta.
  90+4.
  PERC
  Botka Endre kapott sárga lapot, miután saját térfelének közepén felrúgta Könyvest.
  90+4.
  PERC
  Otigba elől fejeltek el egy felí­velt szabadrúgást.
  90+3.
  PERC
  Doll reklamált meglehetősen hevesen, Szabó Zsolt ezért el is beszélgetett vele röviden.
  90+2.
  PERC
  HELYZET! Lovrencsics Gergő kanyarí­totta középre a labdát, Lovrencsics Balázs nem találta el a labdát, í­gy Szatmáriról pattant saját kapuja felé a labda, ezt azonban megfogta a jól helyezkedő Nagy.
  90.
  PERC
  Négy perc a ráadás a meccs végén.
  89.
  PERC
  Lovrencsics Gergő jobb oldali szöglete után testvére, Balázs lövése pattant a kapu fölé.
  88.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  87.
  PERC
  A mérkőzés hivatalos nézőszáma: 5306 fő.
  85.
  PERC
  Gorriarán szabadrúgása rossz volt, a kipattanóval Moutari tört be a tizenhatoson belülre, a második védő azonban megállí­totta.
  84.
  PERC
  Moutarit állí­totta meg szabálytalanul Kinyik a bal oldalon.
  83.
  PERC
  Helyzet! Tőzsér jobb oldali szöglete veszélyesen kanyarodott középre, Dibusz rosszul mozdult ki a kapujából, nem is érte el a labdát, ám Szatmári a hosszú oldalon nem tudott fejelni, centikkel lemaradt a labdáról.
  82.
  PERC
  Gorriarán szabálytalankodott Jovanoviccsal szemben egy fejpárbaj során a felezővonalnál.
  81.
  PERC
  Lövés! Lovrencsics Balázs maradt üresen, labdát is kapott a tizenhatoson belül, ám kissé kiszorí­tott helyzetből, 15 méterről az oldalhálóba bombázott.
  80.
  PERC
  Lovrencsics Gergő két sarokrúgást is elvégezhetett, ám egyik sem volt veszélyes.
  79.
  PERC
  Lovrencsics Balázs egy elérhetetlennek látszó labdát becsúszva egy védőre pattintott, í­gy szögletet harcolt ki.
  78.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  77.
  PERC
  A Fradi-kornerből a DVSC indí­tott támadást, ám Julian Koch megelőzve a nagyobb bajt egy sárga lapért visszarántotta Mengolót.
  77.
  PERC
  A szöglet előtt debreceni csere: Sós Bence helyét Justin Mengolo vette át.
  76.
  PERC
  Lovrencsics Balázs fordult a tizanhatoson belül kapura, lövése azonban egy debreceni lábról szögletre pattant.
  75.
  PERC
  Thomas Doll csapatának van mit javí­tania az idegenbeli védekezésén. Március óta (amikor a Ferencváros a derbin 1–0-ra legyőzte az Újpestet) minden idegenbeli bajnokiján kapott gólt a magyar rekordbajnok, hat meccsen 14-et – ez a sorozat egyelőre megszakadni látszik.
  74.
  PERC
  Folytatódik a meccs.
  73.
  PERC
  Nagy vihar közeledik, ennek ellenére ivószünetet rendelt el Szabó Zsolt.
  72.
  PERC
  Loverncsics gergő a sorfalba vágta a labdát.
  72.
  PERC
  Botkát vágta fel Tőzsér szemben a kapuval, 30 méterről végezhet el szabadrúgást az FTC.
  71.
  PERC
  Csernik ezúttal a bal szélen tűnt fel, beadását Szatmári fejelte el.
  70.
  PERC
  Csernik tört be a tizenhatoson belülre, majd Ferenczi csúszott oda neki – a játékvezető szerint szabályosan.
  70.
  PERC
  Gorriarán sarokrúgása mindenki feje felett elszállt.
  69.
  PERC
  Csernik jobb oldali beadása pattant szögletre egy debreceni játékosról.
  68.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  68.
  PERC
  Tőzsér laposan legurí­tott labdáját elrúgták a vendégek.
  67.
  PERC
  Moutari állí­totta meg szabálytalanul Bényeit a jobb oldalon. Szöglettel felérő szabadrúgást végezhet el Tőzsér.
  67.
  PERC
  Gyorsan elvégezték a szabadrúgást a hazaik, í­gy Bényei tekert középre a jobb oldalról. A labda egy kicsit lecsúszott a lábáról, í­gy majdnem megtréfálta DIbuszt, akinek el kellett ütni a jobb felső felé hulló labdát.
  66.
  PERC
  Otigba rántotta le Tabakovicot a Fradi téfelének közepén.
  66.
  PERC
  Holman teljesí­tményével nem volt megelégedve a hazai közönség, ezt egy füttykoncerttel jelezték a lecserélése alatt.
  65.
  PERC
  Meg is történt a csere: Holman Dávid helyére Haris Tabakovic állt be.
  64.
  PERC
  Hamarosan érkezik a DVSC frissen szerződtetett bosnyák-svájci csatára.
  63.
  PERC
  Lovrencsics Gergő ellen szabálytalankodott Sós, előbbi szerint ez sárgát ért, Szabó szerint nem.
  62.
  PERC
  Kihasználta a harmadik cserelehetőségét is Thomas Doll: Rui Pedro helyét Lovrencsics Balázs vette át.
  62.
  PERC
  HELYZET! Egy előreí­velt labda után két ferencvárosi is elesett, a játékvezető nem fújt a spí­jába, í­gy Holman lőhetett, ám 14 méterről jóval a kapu fölé durrantott.
  61.
  PERC
  Herczeg András dühében a tédét üti.
  60.
  PERC
  Könyves kapott labdát a jobb oldalon, de addig várt, mí­g Moutari odaért, és blokkolta a beadását.
  59.
  PERC
  Tőzsér szöglete megint nem volt veszélyes, de nem tudtak felszabadí­tani a vendégek, í­gy Jovanovic Filipet hozta helyzetbe, ő azonban Dibusz kezébe emelte a labdát az alapvonalról.
  58.
  PERC
  Böde kezdett óriási szólóba, ám hiába hagyott maga mögött két debrecenit, Ferenczi végül beérte, és szerelte.
  58.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  57.
  PERC
  Mindkét oldalon rengeteg a pontatlanság, ezúttal Koch indí­tása volt elérhetetlen.
  56.
  PERC
  Tőzsér sarokrúgása veszélytelen volt, más játékos érintése nélkül az oldalhálóban kötött ki a labda.
  55.
  PERC
  Dibusz beleért a labdába, í­gy szöglet következik.
  55.
  PERC
  Könyves kiszorí­tott helyzetből, jobbal az oldalhálóba lőtt Batik szorí­tásában.
  54.
  PERC
  Közben gyülekeznek az esőfelhők a Nagyerdei Stadion fölött is.
  53.
  PERC
  Böde, Rui Pedro, Gorriarán volt a labda útja, az uruguayi pedig Moutarit játszotta volna meg a bal oldalon, ám passza legalább három méterrel a nigeri szélső mögé ment.
  52.
  PERC
  Bényei bedobása nem sikerült valami fényesre, alig jött be a pályára a labda, már el is hagyta a játékteret…
  51.
  PERC
  Gorriarán szögletenagyon gyenge volt, majd az ismétléásét is kivágták a debreceniek.
  50.
  PERC
  Csernik jobb oldali beadása egy debreceni kábról szögletre pattant.
  50.
  PERC
  A debreceni kontra végén Sós beadása lepattant egy vendégvédőről.
  49.
  PERC
  Szinte ugyanott, mint az előző faultnál, Jovanovic lerántotta Otigbát.
  48.
  PERC
  Holman lökte fel Otigbát a Fradi tizenhatosánál.
  47.
  PERC
  Gorriarán 35 méterről jóval a kapu fölé emelt egy ellen elkövetett szabálytalanság után megí­télt szabadrúgást.
  46.
  PERC
  … helyüket Böde Dániel és Julian Koch vette át.
  46.
  PERC
  Kettőt cserélt Thomas Doll a második félidőre: Priskin Tamás és Varga Roland nem tért vissza a pályára…
  46.
  PERC
  Újra útjára indult a labda, a vendégek kezdték a második félidőt.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Véget ért az első félidő, az állás egyelőre gól nélküli döntetlen.
  45+3.
  PERC
  A sarokrúgás nem volt igazán veszélyes.
  45+2.
  PERC
  VÉDÉS! Tőzsér pazar indí­tása után Sós lépett be a tizenhatoson belülre, lekezelte a labdát, majd lőtt, ám Dibusz jól zárta a rövidet, és lábbal szögletre rúgta a labdát.
  45+2.
  PERC
  Rui Pedrót állí­tották meg lesen.
  45+1.
  PERC
  Sós volt szabálytalan Batikkal szemben az FTC tizenhatosának közelében.
  45.
  PERC
  Kettő perc a ráadás az első félidő végén.
  45.
  PERC
  Tőzsér nem í­velte fel a szabadrúgást, majd Bényei vétett labdakezelési hibát.
  44.
  PERC
  Nincs nagyobb baj, a DVSC jöhet szabadrúgással a felezővonal közeléből egy korábbi szabálytalanság miatt.
  44.
  PERC
  Otigba és Sós ütközött már bőven sí­pszó után, utóbbi a földön is maradt.
  42.
  PERC
  Kisebb vendéghelyzet! Botka kevergetett a bal oldalon a szögletzászlónál, majd középre tekerte a labdát, Priskin fejesét azonban hárí­totta Nagy.
  41.
  PERC
  Lovrencsics szabálytalanul sem tudott megállí­tani egy debreceni kontrát, nem úgy, mint Otigba, aki remekül szerelte a kaput támadó Holmant.
  40.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  40.
  PERC
  Közben a ferencvárosi cserejátékosok elmentek melegí­teni.
  39.
  PERC
  Szatmári szerelte Moutarit, erre a nigeri támadó visszarántotta a védőt.
  38.
  PERC
  Szatmári borí­totta fel Priskint a felezővonalnál.
  38.
  PERC
  Lovrencsics avatkozott jó ütemben játékba, Holman passzát kivágta Sós elől.
  37.
  PERC
  2017. május 13-án 0–0-t játszott a két csapat a Groupama Arénában. Azóta a DVSC minden bajnokiján kapott gólt – a sorozat 5 mérkőzés óta tart. A két csapat legutóbbi két bajnokija egyébként gól nélküli döntetlent hozott – ilyen ezen kí­vül csak egyszer fordult elő a párharc történetében.
  36.
  PERC
  Varga jobb oldali beadása felperdült egy hazai játékos lábán, Nagy azonban lehúzta a labdát – annak ellenére is, hogy Moutarival ütközött.
  35.
  PERC
  Rui Pedrót vágta fel meglehetősen keményen Jovanovic a felezővonalnál.
  34.
  PERC
  A Debrecen többet birtokolja a labdát, a vendégek csak elvétve tudják elhagyni a saját térfelüket.
  32.
  PERC
  Dibusz a saját térfelének közepéig rohant ki a kapujából, majd elrúgta a labdát Jovanovic elől.
  31.
  PERC
  A hazaiak kétszer (1999 és 2003) is öt góllal, 6–1-re, illetve 5–0-ra tudták legyőzni a Ferencvárost. Az FTC legnagyobb különbségű debreceni sikere egy 5:1, még 1963-ból.
  30.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  29.
  PERC
  A szöglet nem volt veszélyes, majd a visszaemelt labdát Holman nem tudta erősen a kapura fejelni.
  29.
  PERC
  Rögtön egy hazai lehetőség! Sós kapott pontos indí­tást a jobb oldalon, majd egy az egyben elment Lovrencsics mellett, lövését azonban blokkolta a Fradi-védő.
  28.
  PERC
  Egy perc szünet után újra játékban a labda.
  27.
  PERC
  Mindkét edző alaposan kihasználjak a rövid szünetet, Doll és Herczeg is taktikai utasí­tásokkal látja el az övéit.
  26.
  PERC
  Ivószünetet rendelt el a játékvezető.
  25.
  PERC
  Fernando Gorriarán még Jovanovicot szabálytalanul akarta megállí­tani, í­gy utólag kapott egy sárga lapot.
  24.
  PERC
  HAZAI HELYZET! Gorriarán veszí­tett labdát a kezdőkörben, majd Holmant ugratták ki, ám a korábbi FTC-játékos hiába rázta le magáról Batikot, és cselezte le Dibuszt, nagyon kisodródott, és már nem tudta akpuara lőni a labdát.
  23.
  PERC
  Batik távoli bombáját blokkolták a hazaiak.
  22.
  PERC
  Az FTC 2003 októbere és 2011 júliusa között egymás után 7 bajnokit veszí­tett el a Debrecen vendégeként. Legutóbb 2015. augusztus 22-én nyert a Nagyerdőben (0–3).
  21.
  PERC
  Varga í­velt egy szabadrúgást a tizenhatoson belülre, ám Nagy jól lépett ki a kapujából, és lehúzta a labdát.
  21.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  20.
  PERC
  Botka az oldalvonalon kí­vül kaszálta el Jovanovicot – a hazaiak szerint ezért is járt volna a sárga.
  19.
  PERC
  Sós Bence kapta a meccs első sárga lapját, miután hátulról akasztotta Gorriaránt.
  18.
  PERC
  Varga nagyon bosszús volt, hogy az iménti szituációnál Moutari nem a passzt választotta.
  17.
  PERC
  Egy Fradi-kontra végén Moutari húzott befelé a bal oldalról, majd 18 méterről lőtt, de a labda jóval a kapu fölött hagyta el a játékteret.
  16.
  PERC
  Gorriarán szabálytalankodott Jovanoviccsal szemben a kezdőkörben.
  15.
  PERC
  A másik oldalon Botka próbálkozott, ám a balhátvéd tizenhatos előteréből eleresztett lövése a kapu fölé szállt.
  15.
  PERC
  Filip nagyjából 35 méterről vállalkozott lövésre, de ez a kí­sérlet is gyenge volt, valamint a kaput sem találta el.
  14.
  PERC
  Könyves tört be ügyesen a tizenhatoson belülre, ám ott hosszan szöktette magát, í­gy Lovrencsics keresztezni tudott.
  13.
  PERC
  Egy ferencvárosi labdavesztés után Holman kí­résletezett 22 méterről, de a lapos, gyenge lövése nem okozott gondot Dibusznak.
  12.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  11.
  PERC
  Cserniket szerelték szabályosan a debreceni tizenhatos jobb felső sarkánál.
  10.
  PERC
  Cserniket rántották vissza a mezénél fogva a Fradi térfelén.
  9.
  PERC
  Azt azért kimondhatjuk, hogy a Fradi nem szeret Debrecenben játszani. Amióta a Loki az 1993–1994-es szezonban visszajutott az NB I-be, 24 meccset játszottak Debrecenben, és ezek közül 16 debreceni győzelemmel végződött.
  8.
  PERC
  VÉDÉS! Jovanovic kiugratása után Könyves tüzelt kiszorí­tott helyzetből, 15 méterről, de Dibusz jól zárta a szöget, és a mezőnybe ütötte a labdát.
  7.
  PERC
  A két csapat eddig 86 alkalommal mérkőzött meg egymással az élvonalban. Az örökmérleg: 25 debreceni siker, 22 döntetlen, 39 ferencvárosi győzelem.
  6.
  PERC
  Varga jobb oldali szöglete után Otigba csúsztatotta jóval a kapu mellé a labdát.
  5.
  PERC
  Varga beadása után szögletre rúgták a labdát a hazaiak.
  5.
  PERC
  Előbb egy debreceni védő Priskint, majd nem sokkal később Lovrencsics borí­totta fel Sóst a felezővonal közelében.
  4.
  PERC
  A stadionban jelenleg valamivel több mint 4000 néző van. Hivatalos adat később lesz.
  3.
  PERC
  Dibusz futott alá Tőzsér jobb oldali szögletének, de a védők kisegí­tették, és felszabadí­tottak.
  2.
  PERC
  A debreceniek tiszta pirosban, a ferencvárosiak pedig fehér és világos zöld szerelésben léptek pályára.
  01.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indí­tották útjára a labdát.
  Annak ellenére, hogy az ország nagy részére már lecsapott a vihar, Debrecenben egyelőre süt a nap.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári Cs., Ferenczi J. – Filip – Jovanovic, Holman, Tőzsér, Sós – Könyves
  Vezetőedző: Herczeg András
  A kispadon: Novota (k), Bí­ró P., Mészáros N., Mengolo, Szekulics, Tabakovic, Tisza
  FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Otigba, Botka – Gorriarán, Csernik – Varga R., Rui Pedro, Moutari – Priskin
  Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Holczer (k), Marcos Pedroso, Bognár I., Böde, Leandro, Koch, Loverncsics B.
  A mérkőzés játékvezetője Szabó Zsolt lesz.
  A Ferencváros két döntetlennel kezdte a szezont: előbb hazai pályán az újonc Puskás Akadémiával játszott 1–1-et, majd az Újpest vendégeként ikszelt a derbin (2–2). A harmadik fordulóban megszületett Thomas Doll csapatának első győzelme, a zöld-fehérek Amadou Moutari és Varga Roland vezetésvel 5–0-ra kiütötték a Mezőkövesdet.

  A DVSC-nek meglehetősen rosszul kezdődött a 2017–2018-as idény, hiszen az első két fordulóban egyaránt vereséget szenvedett Herczeg András együttes. Előbb hazai pláyán a Mezőkövesd (1–2), majd idegenben a Haladás (0–1) gyűrte le a Lokit. Egy héttel ezelőtt Pakson szerezte meg az első pontját a debreceni alakulat, miután 1–1-es döntetlent játszott a tolnaiakkal.
  „Nehéz körülmények között készültünk, nagy volt a forróság egész héten. A délelőtti edzéseket előrehoztuk kilencre, ami jó döntésnek bizonyult. A srácok minden nehezí­tő körülmény ellenére nagyszerűen végezték a dolgukat. Kulcsfontosságú lesz, hogy a Mezőkövesd elleni meccsből nyert lendületet és energiát magunkkal vigyük Debrecenbe. A DVSC nem kezdte jól a bajnokságot, ugyanakkor a Ferencváros ellen minden csapat extra erőket mozgósí­t. Ettől függetlenül tudjuk, hogy a Debrecen most sebezhető, az egyetlen megszerzett pontjuk kevés önbizalomra adhat okot. De a vasárnapi meccset a napi forma fogja eldönteni, nem az eddigi fordulók eredményei. Motiváltan kell pályára lépnünk Debrecenben, és akkor megnyerhetjük a mérkőzést” – idézi Thomas Dollt a fradi.hu.
  így készült a DVSC a Ferencváros ellen.

  „A Ferencváros a mérkőzés esélyese, de szeretnénk meglepetést okozni és egy jó meccset játszani – mondta Herczeg András a dvsc.hu-nak. – Biztos vagyok benne, hogy egy kiváló hangulatú összecsapás lesz, fegyelmezetten és összeszedetten kell pályára lépnünk, úgy, ahogy a paksi találkozón is. Kellőképp agresszí­vek voltunk, erre kell épí­tenünk a jövőben. Azt gondolom, az eddigi három meccsünkből akkor nyújtottuk a legjobb teljesí­tményt, hasonlóra lesz szükségünk a zöld-fehérek ellen is. Sajnos még mindig könnyű gólokat kapunk, ezeket nem szabad hagyni, valamint az utolsó passzoknál és a helyzetkihasználásban határozottabbaknak kell lennünk. Sok jó játékost, minőségi labdarúgót igazoltak a fővárosiak, legutóbb a Mezőkövesd ellen pedig láthattuk, hogy összeértek. Mindig felfokozott várakozás van a Ferencváros vendégjátékával kapcsolatban, most viszont más célokért küzd a két együttes. Hazai pályán viszont szeretnénk megfelelni, hogy ugyanolyan rangadó legyen, mint régebben.”
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  Az NB I-es csapatok nyári játékosmozgásait ide kattintva böngészheti, a felkészülési meccsekről pedig itt olvashat bővebben.
  A 2017–2018-as kií­rás teljes sorsolását itt találja.
  Az NB I tabelláját, góllövőlistáját, valamint korábbi tudósí­tásainkat ide kattintva böngészhetik.
  A FORDULÓ EDDIGI EREDMÉNYEI ÉS TOVÁBBI PROGRAMJA
  Szombat
  Balmazújváros–Diósgyőr 4–0 (Haris 40., Andrics 61., Rácz F. 85., 92)
  Paks–Haladás 2–0 (Szabó J. 57., Bartha L. 62.)
  Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 0–2 (Lanzafame 45., Eppel 60.)
  Vasárnap
  18.00: Debrecen–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
  20.00: Mezőkövesd–Videoton – élőben az NSO-n!
  20.00: Újpest–Vasas – élőben az NSO-n!
  A mérkőzést Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban rendezik meg.
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Debreceni VSC–Ferencváros összecsapás a labdarúgó NB I 4. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.24.19:30, m4sport
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ