2017.X.14. Puskás Akadémia – Ferencváros: 1-1

20171014-pfla-villanyujsag

Pintér csapata ismét pontot szerzett a Fradi ellen

Az első fordulóban és most is 1–1-re végzett egymással a Puskás Akadémia és a Ferencváros.
A Puskás Akadémia a bajnokság első fordulójában és most, a 12. körben is 1–1-es döntetlenre végzett a Ferencvárossal.

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – A ferencvárosi múltamat sohasem tagadom meg, ám ugyanúgy tekintek erre a meccsre, mint a többire: meg akarom nyerni. Korábbi csapataimmal is játszottam már a Fradi ellen, akkor sem készültem másként, mint most. Egy újabb feladat, amelyet meg kell oldani – ez lebeg a szemem előtt, semmi más.

Thomas Doll: – A csapat megtalálta a hitét az elmúlt hónapban. Egymás után nyertük a meccseket, ráadásul több találkozón hátrányból voltunk képesek felállni, és három pontot szerezni. Ezen az úton kell menni tovább. A Puskás Akadémia újoncként jól szerepel, a középmezőny tagja, a hazai, Ferencváros elleni mérkőzés pedig minden együttes számára ünnep, ahol a játékosok kettőzött erőbedobással játszanak. Éppen ezért mi sem adhatjuk alább, maximális koncentrációval kell pályára lépnünk. Bí­zom benne, hogy a válogatott szünet előtti lendület nem tört meg, és a saját játékunkkal Felcsútról is elhozzuk a három pontot.

A mérkőzés:

Puskás Akadémia — Ferencváros: 1-1 (0-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 3.127 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Tóth II. V., Szert; alapvonali jv.: Solymosi, Szilasi; tartalékjv.: Király)

Puskás Akadémia: Hegedüs L. —  Osváth (Latifi, 46.), Heris, Vanczák, Poór — Márkvárt (Bacelic-Grgic, 46.), Mevoungou, Balogh B., Szakály P. (Prosser, 75.) — Perosevic, Knezevic
kispad: Danilovic, Zsidai, Spandler, Molnár G.
vezetőedző: Pintér Attila

Ferencváros: Dibusz — Botka, Otigba, Blazic, Pedroso — Spirovski (Koch, 75.), Leandro — Lovrencsics G. (Sternberg, 82.), Gorriarán (Moutari, 68.), Paintsil — Böde
kispad: Holczer, Kundrák, Batik, Priskin
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Knezevic (86. – 11-esből) illetve Paintsil (39.)
Sárga lap: Vanczák (59.), Latifi (68.), Knezevic (79.) illetve Blazic (74.), Leandro (74.), Otigba (79.), Botka (90.)
Kiállí­tva: Doll (84.)

Amikor augusztus 27-én a Videoton 3–1-re legyőzte a Ferencvárost, kevesen hittek abban, hogy öt fordulóval később a zöld-fehérek úgy lépnek majd pályára Felcsúton a Puskás Akadémia ellen, hogy a mérkőzés tétje a tabella első helye lesz számukra.

A Fradi akkor hétpontos hátrányban volt a legnagyobb riválisának tartott székesfehérvári együttessel szemben, játéka meglehetősen kilátástalannak tűnt (hogy mást ne mondjunk, addig csak két meccsét tudta megnyerni), és semmi sem utalt arra, hogy esetleg győzelmi sorozatot épí­t, riválisa pedig elkezdi hullajtani a pontokat. Csakhogy… A Ferencváros azóta négy győzelmet aratott, és mert a Vidi szombaton csak 1–1-es döntetlenre volt képes Balmazújvárosban, úgy léphetett pályára a Pancho Arénában, hogy győzelme esetén listavezetővé lép elő

Ha abból indulunk ki, hogy a Puskás Akadémia korábban már három hazai fellépésén, a Videoton (1–3), a Honvéd (0–2) és a Paks (1–2) ellen is pont nélkül maradt, a vendégek joggal bizakodtak, viszont annak nem örültek, hogy a válogatott Feröer elleni vb-selejtezőjét sérülés miatt kihagyó Varga Roland végül még a keretbe sem került be.

Nem vállalunk nagy kockázatot, amikor azt mondjuk, a huszonhét esztendős szélső nélkül a Fradi nem tartana ott, ahol (utóbbi négy bajnokiján hétszer volt eredményes), persze az is igaz, a győzelmeket aligha lehet egyetlen labdarúgónak tulajdoní­tani. Pintér Attila helyzetét nem könnyí­tette meg, hogy az ötgólos Ulysse Diallót sérülés miatt nélkülöznie kellett (helyén Antonio Perosevic kezdett, aki a bajnokságban korábban csak negyvenöt percet játszott), mindenesetre a szakember a rá jellemző módon ismét húzott néhány váratlant.

20171014-pfla-paintsilAz utóbbi időben többnyire bal oldali védőt játszó Balogh Balázs a középpálya tengelyében jutott szerephez, Poór Patrik két hónap kihagyás után került vissza a védelembe, hogy aztán a 4–4–2-es hadrendben játszó házigazda jó húszpercnyi futballt követően Pintér jelzése után 3–4–3-ra álljon át. Joseph Paintsil lövése, Böde Dániel fejese egyaránt kiérdemelte a vendégszurkolók tapsát, ugyanakkor véletlenül sem állí­tanánk, hogy a Fradi saját kapuja elé szegezte volna riválisát. Aztán a félidő hajárjában egy jobb oldali akciónál a Puskás Akadémia játékosai nem vették fel idejében a mélységből, lendületből érkező Lovrencsics Gergőt, a beadásnál Osváth Attila is hibázott, Joseph Paintsil pedig az ötödik NB I-es meccsén már a negyedik gólját szerezte meg (0–1).

Nem jelentett meglepetést, hogy a két szakvezető közül Pintér Attila szánta el magát a szünetben változtatásra, ráadásul Liridon Latifi és Stipe Bacelic-Grgic becserélésével jelentősen feljavult a házigazda.

A felcsútiak edzője joggal dühöngött a kispadnál, amikor a 48. percben létszámfölényes támadásnál Perosevic nem Joseph Knezevicnek passzolt, hanem Latifinek, a ziccerlabda ugyanis az előbbi megjátszása lett volna. A vendégek válasza Böde Dániel lövése által érkezett, majd Szakály Péter két próbálkozásában is benne volt az egyenlí­tés lehetősége. Thomas Doll Amadou Moutari becserélésével próbálta lendületesebbé tenni csapatát, majd a 79. percben eldőlhetett volna a három pont sorsa.

Böde remek megindulás végén önzetlenül passzolt Julian Kochhoz, aki kihagyta a ziccert, és jött is a büntetés. Tegyük hozzá, egy meglehetősen jóindulatúan megí­télt büntető nyomán. Otigba Kenneth megmozdulását mi nem éreztük szabálytalannak, Bognár Tamás játékvezető viszont igen, a Puskás Akadémia házi gólkirálya, Josip Knezevic pedig egyenlí­tett (a reklamáló Thomas Dollt a játékvezető elküldte a kispadtól). 1–1

Maradt a döntetlen, vagyis a Ferencváros nem tudta átvenni a vezetést a Videotontól a táblázaton.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

„Kicsit már talán lehiggadtak a kedélyek – kezdte Thomas Doll segí­tője, Máté Csaba, hiszen a Ferencváros vezetőedzőjét elküldték a találkozó alatt a kispadtól, í­gy nem vehetett részt a sajtótájékoztatón. – A mérkőzés elején azt kaptuk, amit vártunk. Tudtuk, hogy egy szervezett csapattal állunk szemben, melyet nem egyszerű feltörni. Arra kértük a játékosokat, hogy türelmesen járassuk a labdát, a széleken próbáljunk meg mögéjük kerülni, beadásokból, illetve egyéni akciókból. Ebből született a gólunk is. Egy másodikkal lezárhattuk volna a meccset. Erre készültünk a második félidőben. Meg is volt rá az esélyünk, hiszen többször vezettük a védelemre a labdát. Ezeket a szituációkat jobban ki kell játszani, de ma nem sikerült. Illetve volt egy nagy lehetőségünk, ami kimaradt. 2–0-nál szerintem már nagyon nehéz dolga lett volna a Puskásnak.”

A szakember ezután tért ki a játékvezetői döntésekre: szerinte a Puskás Akadémia véleményes büntetőből egyenlí­tett.

„Az volt a probléma, hogy a játékvezető az egész mérkőzésen engedte a test, test elleni harcot. Előnyszabályt alkalmazott vagy nem fújta le az ilyen eseteket. Engedte, hogy a játékosok megküzdjenek a labdáért, ezért nem érezzük, hogy ez fault lett volna. A játékvezető azonban í­gy döntött, í­gy sajnos egy ponttal megyünk csak haza. Nagy lehetőséget szalasztottunk el arra, hogy az első helyre ugorjunk, hiszen a Vidi botlott, de úgy néz ki, nekünk is botlanunk kellett.”

A Nemzeti Sport újságí­rója arról kérdezte, hogy mi vezetett Thomas Doll kiállí­tásához?

„Szerintem semmi olyat nem mondott, amiért el kellett volna küldeni. Annyi történt, hogy a kulacsot a földhöz vágta. Ha ezért el kell valakit küldeni, akkor jogos volt, de szerintem nem volt az.”

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Pintér Attila elégedettebb volt, mert úgy érzi: játékosainak sikerült megvalósí­tania azt, amit elterveztek.

„Mindkét csapat győzelemre játszott, í­gy benne volt a levegőbe, hogy valamelyik fél előbb-utóbb hibázni fog. A szünetben rendeztük a sorainkat, cseréltünk, és a játékosok megértették, hogy miről fog szólni a meccs. Uraltuk a játékot, többet vállaltunk, mertünk futballozni, ami szerintem nagyon pozití­v dolog. Visszajöttünk a meccsbe az egyenlí­tő góllal, és ha utána egy kicsit higgadtabbak vagyunk, akkor még a győzelmet is meg tudtuk volna szerezni. De egy ilyen nagyszerű csapat ellen egygólos hátrányból visszajönni is jó dolog. Úgyhogy gratulálok a srácoknak és sok sikert kí­vánok a Ferencvárosnak.”

A felcsúti trénert is megkérdezte kollégánk a büntetőről. Válaszképpen kijelentette: nem szeretne a játékvezetéssel foglalkozni.

„Volt olyan nyilatkozatom, ami után pénzbüntetést kellett fizetnem, viszont én jövő héten is le szeretnék ülni a kispadra. Megfogadtam, hogy a játékvezetéssel nem foglalkozom többet.Mindenkinek megvan a saját főnöke, aki kielemzi a teljesí­tményét és eldönti, hogy jó í­téletet hozott-e. Viszont úgy gondolom, hogy volt a mérkőzésen olyan másik í­télet is, amivel lehetett volna vitatkozni. De nem teszem, nem az én dolgom, tudomásul veszem, hogy amit a játékvezető í­télt, azt nem lehet visszacsinálni. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy ha befújják a tizenegyest, akkor azt berúgjuk, és pontot szerezzünk, Úgyhogy tőlem többet játékvezetőzést nem fognak hallani. Annyit tudok elmondani, hogy az öltözőben megnéztem az esetet és kétség nem fér hozzá. A szabály az, hogy hátulról még támasztani sem szabad nagyon a játékost, és Otigba nemcsak lökött, de még rúgott is.”

„Megyei meccsen rendőri kí­sérettel megy haza a bí­ró egy ilyen tizenegyes után. Itt, egy NB I-es meccsen meg van védve. Óvodás szinten sincs ilyen, hogy ezért befújnak egy tizenegyest. Ez a véleményem róla” – fogalmazott az M4 Sportnak a Ferencváros csatára, Böde Dániel az Otigba Kennethtel szemben befújt büntetővel kapcsolatban, amellyel aztán egyenlí­tett és pontot mentett a Puskás Akadémia. (A Ferencváros vezetőedzőjét, Thomas Dollt el is küldték a kispadtól, a 11-es követő reklamálása miatt.)

Joseph Paintsil:

A 12. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Király (Haladás) 6 — Póti (Balmazújváros) 6, Lipták (DVTK) 6, Baráth (Bp. Honvéd) 6, Ferenczi J. (DVSC) — Vela (DVTK) 7, Nono (DVTK) 7, Andric (Balmazújváros) 7, Ugrai (DVTK) 8 — Eppel (Bp. Honvéd) 7, Ioannidis (DVTK) 7
A forduló játékvezetője: Vad II. István (Mezőkövesd — DVSC) 9 — Szécsényi István, Szalai Balázs, Takács János, Molnár Attila

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Puskás Akadémia hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

9 hozzászólás a(z) 2017.X.14. Puskás Akadémia – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • nem tudtam megállni,hogy ne í­rjam le a véleményemet.Igyekszem,röviden és tömören a lényeget. Mindenki a játékvezetőt szidja ( sajnos, van mikor hibásan í­télkeznek ) kérdem én ! Mindenki elismerte,hogy a mezőnyben engedte mind két csapatnak a test,test elleni harcot és ez ellen semmi kifogásom nem volt, korrekt hozzáállás.A tizenhatoson belül viszont nincs lökés,rúgás, kezezés, semmilyen szabálytalanságot nem szabad megengedni.ezért jól döntött,még akkor is,ha sajnálom,hogy a fiúk “vesztesként ” jöttek le a pályáról.A legnagyobb baj viszont,hogy semmi stí­lusa nincs a csapatnak,még véletlenül sem lehet látni,hogy megint lesz jó Fradi futball,hiába fognak bajnokságot vagy helyezést nyerni, ez nagyon kevés az igazi játékot szerető embereknek.

  • Az alapproblémák természetesen fennállnak ezzel a szakmai vezetéssel, az egyéni képességekkel tudunk dönteni, főleg a ghánai érkezése óta, és ez most más hangulatot és körí­tést vad mindannak, ami van. De ha jogos volt ez a felcsúti tizenegyes, akkor mi minimum kettő jogosat nem kaptunk meg. Itt és most vastagon ez a Bognár nevű szarjankó volt a hazaiak 12. játékosa, akárhogy osztunk-szorzunk.

 • Na ez az elegáns nagyvonalúság igazán pinyős volt.
  Vicceltem.

 • Erre NINCSENEK szavak.
  DE íGY IS BAJNOKOK LESZÜNK !
  Focis lányaink 19:0 (!)-ra, kézis lányaink 37:33-ra nyertek, férfi pólósaink mindhárom ellenfelüket kiütötték.
  HJA, VAN AHOL C S A K a TELJESíTMÉNY SZAMit.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.
  PERC
  Megyei meccsen rendőri kí­sérettel megy haza a bí­ró… (Böde D. a meccs után).
  90+5.
  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  92.
  PERC
  Moutari lő a jobb sarok mellé középtávolról.
  90+5.
  PERC
  Paintsil beadását kiüti Hegedüs, majd Koch lő jobbal 17-ről Otigba kezére.
  90.
  PERC
  Botka Endre kap sárgát Latifi meggyötréséért.
  90.
  PERC
  Knezevic az idényben 12 meccsen 7 gólt szerzett, 3 assziszt mellett.
  88.
  PERC
  Puskás Akadémia angol kifejezéssel élve kicsit „streakes” csapat, tehát ha elkezd valamit (nyerni vagy veszí­teni), akkor sorozatot is épí­t. A felcsúti klub egy ötös nyeretlenségi sorozattal kezdte a bajnokságot, négyes győzelmi sorozattal folytatta, mí­g az előző két mérkőzését elveszí­tette.
  87.
  PERC
  Latifi hatalmasat esett, őt hátulról lökte Otigba, az előbb Mevoungou legalább ekkorát nyomott Botkán, oldalról. Szóval ezért reklamált Doll.
  85.
  PERC
  Pintér örül, Doll reklamál. Utóbbi mehet is a lelátóra, úgyhogy kitalálhatjuk, miket mondhatott a 11-es miatt.
  84.
  PERC
  JOSIP KNEZEVIC ballal a jobb alsóba lő. Dibusz érezte az irányt, de nem érhetett oda: 1–1!
  84.
  PERC
  BÜNTETŐ! Balogh passza után Latifi elesik Otigba mellett, volt egy kis lökés, mellel, Latifi meg hatalmasat esett.
  82.
  PERC
  Lovrencsics nagyon elfáradt, Janek Sternberg váltja.
  80.
  PERC
  Kenny Otigba odarúg a mellette elfutó Latifinek, jár is a sárga.
  80.
  PERC
  Botka nagyot esik Mevoungou előtt, nekimegy, de nincs 11-es. Komoly szinten ilyen ütközésért nem is jár 11-es.
  79.
  PERC
  KOCH! Böde cselez ki egy imitált lövéssel két hazait is, majd Koch elé passzol, aki 7-ről Hegedüsbe pazarolja ziccerét.
  76.
  PERC
  Szpirovszki le, Julian Koch be. Szűrőcsere.
  76.
  PERC
  Spirovski Koch (SpirovskiKoch
  75.
  PERC
  Szakályt Prosser Dániel váltja a hazaiaknál, az utolsó mai Pintér-csere.
  75.
  PERC
  Szakály Prosser (SzakályProsser
  74.
  PERC
  Miha Blazic kap sárgát.
  73.
  PERC
  Moutari balos passzát a léc fölé tekeri nem sokkal Lovrencsics, 18-ról, középről, ballal.
  71.
  PERC
  A nagy hiányzó II. Volt csapata ellen biztosan hajtott volna Radó, Diallo meg ötgólos ebben az idényben. Knezevic hatnál tart, de ma látványosan nem megy neki.
  70.
  PERC
  A nagy hiányzó I. A góllövőlistát nagy fölénnyel vezető Varga Roland 12 találatot szerzett a Ferencváros 25 góljából, 48 százalékát vállalta tehát a „góltermésnek”. Ennél nagyobb szeletet csapata góljaiból csak a szombathelyi David Williams „hasí­tott ki” magának (a Haladás 9 góljából 5 az ő nevéhez fűződik, ez 56 százalékos mutató).
  69.
  PERC
  Amadou Moutari be, Gorriarán le.
  69.
  PERC
  Gorriarán Amadou Kalala (GorriaránAmadou Kalala
  68.
  PERC
  Liridon Latifi odarúg Botka bokájára, kap egy sárgát.
  67.
  PERC
  Szakály jobbal a bal alsó felé teker 15-ről, kissé balról, de túl gyengén, odaér Dibusz. Bacelic-Grgic lövése erősebb, sokkal, de ez meg a kapus ölébe tart.
  66.
  PERC
  A bajnokság éve, ugyebár.
  66.
  PERC
  A Ferencváros megnyerte a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését, ez a legjobb sorozat az NB I-ben. Ha a zöld-fehérek most is felülkerekednek, akkor 2015 óta (egymás után 12 megnyert bajnoki) először épí­tenek legalább ötmeccses győzelmi szériát.
  64.
  PERC
  Poór lövése sem az igazi.
  60.
  PERC
  Szakály próbálkozása sokkal jobb, de a 19 méteres, jobblábas lövést kikapja a bal alsó elől Dibusz.
  60.
  PERC
  A sértett szabadrúgását kiöklözi a kapu elől Hegedüs, a kipattanót Paintsil jobbal 20-ról a bal alsó mellé húzza.
  59.
  PERC
  Vanczák Vilmos kap sárgát Lovrencsics felrúgásáért.
  56.
  PERC
  Latifi labdakezelésből- és vezetésből is elégtelent kap a gyorsteszten, Gorriarán szereli, majd passzát Böde jobbal 19-ről a jobb alsó felé lövi meg, de Hegedüs odaér egy gyors vetődéssel.
  52.
  PERC
  Pintér Attila, a Puskás Akadémia vezetőedzője eddigi élvonalbeli csapatai közül csak a Vasassal és a PAFC-cal nem tudta még bajnokin legyőzni a Ferencvárost, amelyhez játékosként és trénerként is kötődik. A felcsútiakkal ez a második próbálkozása a Fradi ellen, a Groupama Arénában 1–1-et játszott az újonc az első fordulóban.
  52.
  PERC
  Paintsil lő a jobb felső mellé 24-ről, kissé balról.
  48.
  PERC
  Latifi jobbal 18-ról a bal alsó mellé lő, Pedroso mellől. Dibusz vetődve biztosí­tott.
  46.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  Márkvárt helyett Stipe Bacelic-Grgic a pályán, Osváthot Liridon Latifi váltja.
  FÉLIDŐ
  Márkvárt Bacelic-Grgic (MárkvártBacelic-Grgic
  FÉLIDŐ
  Osvath Latifi (OsvathLatifi
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  A Ferencváros jó formában van, a legutóbbi négy fordulóban 12 pontot szerezve már a Videoton sarkában jár. A legtöbb gólt szerezte a mezőnyben, ám idegenben az első három mérkőzésén nyeretlen maradt, a legutóbbi kettőn, a Honvéd és a Balmazújváros ellen is győzött, egyaránt három-három gólt ért el (mlsz.hu).
  FÉLIDŐ
  Pintér Attila az első fordulóban döntetlent ért el újonc csapatával egykori klubja ellen a Groupama Arénában. Ennek ellenére nem sikerült jól a rajt, majd aztán egy négyes nyerőszéria a középmezőny elejére vitte fel a felcsútiakat. A legutóbbi két fordulóban ellenben pont nélkül maradt a Puskás Akadémia, amelynek a következő hetekben csak nehéz mérkőzései következnek. Hazai pályán öt mérkőzésből két győzelem, három vereség a mérleg, a tabellán előrébb álló csapat ellen még nem tudott nyerni.
  FÉLIDŐ
  A rapszodikusan teljesí­tő Puskásnak és edzőjének presztí­zskérdés a Ferencváros elleni mérkőzés, ezért otthon biztosan a győzelemre játszanak majd. De egy bajnoki cí­mért küzdő csapat nem veszí­thet pontokat az egyik újonc otthonában. HAJDÚ B. ISTVÁN a meccs előtt.
  FÉLIDŐ
  7 előző bajnoki mérkőzésén a Ferencváros mindannyiszor szerzett gólt, augusztus 6-án Debrecenben ért el gól nélküli döntetlent, a legutóbbi négy bajnokiján tizenháromszor volt eredményes. Ezzel együtt 8/14 ugyebár.
  16 gólt szerzett eddig a Puskás Akadémia a bajnokságban, két csatára, Josip Knezevic és Ulysse Diallo összesen tizenegynél tart.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+2.
  PERC
  Paintsil felbőrözi Osváthot, de közbelép Heris.
  45+2.
  PERC
  Szpirovszki lő jobbal 23-ról kapura, középre, Hegedüs középre öklözi a labdát, Böde érkezik, ám Heris is.
  45+1.
  PERC
  3 perc a ráadás.
  45+1.
  PERC
  Márkvárt passzát jól veszi le Szakály, de a 16-os vonalának közepéről jobbal a jobb alsó mellé húzza a labdát.
  45.
  PERC
  A macedón válogatott középpályás Szpirovszkit meg ápolni kell.
  44.
  PERC
  Paintsil nem rossz vétel: 5 meccs a Fradiban eddig, 4 gól, 2 gólpassz. Ilyen egy ghánai válogatott támadó középpályás. A legutóbbi 13 évben egyetlen új igazolás sem kezdett ilyen gólátlaggal a Ferencvárosban az NB I-ben.
  43.
  PERC
  Szakály ennek örömére jobbal 23-ról a léc fölé lő.
  43.
  PERC
  Na, most a vendégdrukkerek megtalálják a volt újpesti Baloghot…
  41.
  PERC
  Osváth majdnem javí­t, de beadását az ötös bal sarka elől Dibuszhoz fejeli Perosevics, majd Márkvárt lő ballal 18-ról a léc fölé.
  40.
  PERC
  Végre egy kis hangzavar a stadionban, a gól után. Mintha tényleg meccsen lennénk, de aztán gyorsan visszaállt minden a régi kerékvágásba…
  40.
  PERC
  Lovrencsicsnek Botka készí­tett elő, Herisék sem álltak a beadáskor a helyzet magaslatán éppen, a belga nem érte el például a beadást.
  39.
  PERC
  VEZET A FRADI: Lovrencsics jobb oldali beadását JOSEPH PAINTSIL egy kis szerencsével elviszi az ötös bal sarka előtt Osváth mellett (a labda a védő fenekéről pattant vissza elé), majd ballal a jobb alsóba lő. 0–1!
  35.
  PERC
  Leandrónak járt volna egy sárga, odakönyökölt Szakály arcára.
  35.
  PERC
  Szakály most Leandróval ütközik, ápolni kell őt, fáj a jobb válla és a feje. Egykori debreceniek egymás között. A tavasszal Debrecenben játszó Osváth megy oda segí­teni.
  34.
  PERC
  Szakály 18 meccsén lőtt a Fradi ellen 5 gólt, és adott 4 gólpasszt is. Azaz VESZÉLY II.
  33.
  PERC
  Szakály balról, Osváth jobbról ad be pontatlanul.
  33.
  PERC
  Ha már itt: a hazaiaknál 4 légiós a kezdőben, 3 a kispadon, a vendégeknél 5 légiós kezd, 3 kispadozik.
  32.
  PERC
  Pintér veszekedett kicsit a tartalék játékvezetővel ennek örvén.
  32.
  PERC
  Fordult a kocka, most Mevoungou fejét kell ápolni.
  31.
  PERC
  Knezevic lő Márkvárt passza után ballal 18-ról félmagasan a jobb sarok felé, de véd a vetődő Dibusz. Pedroso csak nézett most.
  30.
  PERC
  VESZÉLY. Böde 8 meccset ví­vott a PAFC ellen, lőtt 6 gólt, adott 1 gólpasszt.
  30.
  PERC
  Márkvárt buktatja Gorriaránt, aki megkoccolja fejével Mevoungou térdét. Fájt (fight).
  28.
  PERC
  Paintsil erre gyorsan a jobb sarok mellé vágja Gorriarán sarkazását, de méterekkel. 14-ről.
  28.
  PERC
  Azaz: Gyorsabban!
  27.
  PERC
  Doll szájából már nem először hangzik el dühösen, hogy: Faster!
  27.
  PERC
  Mevoungou kap a jobb sarok előtt egy pontatlan í­velést Baloghtól.
  26.
  PERC
  Doll látványosan megtapsolta a fejest.
  26.
  PERC
  Böde passzol Poór mellől, de Szpirovszkit megzavarja az előtte elfutó Gorriarán, majd Pedroso ad be Paintsil indí­tása után, az ötös jobb sarkáról Böde azonban a kapus feje fölé fejeli a labdát. Csemege Hegedüsnek. EZ ZICCER VOLT!
  21.
  PERC
  Gorriarán meg jobbal 17-ről a jobb alsó mellé gurí­t.
  21.
  PERC
  Szpirovszki ennek örömére jobbal 35-ről kapura lő. Fellélegezhetnek a felcsútiak: jócskán az eredményjelző fölé talál.
  20.
  PERC
  Visszatért.
  20.
  PERC
  Perosevics pedig szerelvényt igazí­t, lifeg egy ragszalag.
  20.
  PERC
  Illetve nagyon is pontos volt a lövés: telibe kapta az eredményjelzőt.
  19.
  PERC
  Az első jó lövés, Lovrencsics lő jobbal 27-ről nem sokkal a léc fölé. Hegedüs biztosí­tott.
  18.
  PERC
  Hegedüs feldobja a meccset, mert középre üt ki egy jobbos Lovre-beadást, majd egy pazar Márkvárt-passzt borzasztóan rosszul vesz át a 16-os előterében Knezevic.
  17.
  PERC
  A lelátókon sincs hangulat.
  17.
  PERC
  Mezőnyjáték a gyönyörű pályán, ráadásul mezőnyjáték a rosszabbik fajtából.
  14.
  PERC
  Lovrencsics jobbos beadását Poór és Heris menti egyesült erővel, majd Böde kezez. Szabadrúgás.
  13.
  PERC
  Mevoungou lekönyökli, ellöki és kicsit megtapossa Bödét. Bátor ember…
  11.
  PERC
  Botka adja be Böde csúsztatását, de ez Vanczáké, Lovrencsics í­velése meg Herisé.
  10.
  PERC
  Nem úgy néz ki, hogy itt a második FTC elleni Puskás-siker. Az egyetlen találkozó, amelyet a Ferencváros elveszí­tett, három nappal volt csak Akeem Adams tragikus szí­vinfarktusa után.
  9.
  PERC
  Böde visszagurí­tását Leandro ballal az égbe vágja 23-ról, Poór indí­totta az ötös elől a Fradi-akciót…
  7.
  PERC
  Heris tanár úr szereli remekül Paintsil passza után Pedrosót.
  6.
  PERC
  Pedroso bal oldali beadását Vanczák Szpirovszki elé teszi, aki jobbal 24-ről eltöri a labdát a kapu mellé.
  5.
  PERC
  Nagy a csend a lelátókon, a pályáról í­gy gyakorlatilag minden kihallatszik. Kí­sérteties.
  5.
  PERC
  Érdekes, mára is jutott egy Tóth II: Tóth II Vencel asszisztens.
  3.
  PERC
  Egyelőre Doll a hangosabb, Pintér tűnik nyugodtabbnak, karba tett kézzel áll.
  3.
  PERC
  Balogh tör előre, és lő ballal látványosan 18-ról a kapus ölébe, ollózó mozdulattal, felugorva.
  2.
  PERC
  Mezőnyjáték, sok-sok pontatlan passzal.
  01.
  PERC
  Doll elegánsan, Pintér sportosan felöltözve áll a kispadok előtt, jelentik a helyszí­nről.
  1.
  PERC
  A hivatalos nézőszám: 3127.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A mérkőzés gyászszünettel kezdődik Tóth II József emlékére.
  A hazaiak tiszta világoskékben, a vendégek kislibazöld-fehér mezben és fehér nadrágban.
  Jön a Fradi! Pfla-beharangozó a derbiről itt!
  Jó 500 fradista lehet ott.
  A hangulatra nem lehet panasz, tele a vendégszektor.
  Egy kis örökmérleg: 5 FTC-siker, 2 iksz, 1 felcsúti sikerrel, 13, ill. 6 rúgott góllal.
  JÖTTEK-MENTEK!
  A PAFC-tól a Fradihoz:
  --
  A Fraditól a PAFC-hoz:
  2017, Radó András
  2016, Csilus Ádám
  2016, Gyömbér Gábor, ingyen
  2016, Szakály Benjámin
  2005, Csurka Zoltán, kölcsönbe
  Eltiltott nincs.
  A hazaiaktól Radó (bokatörés), Szécsi és Diallo sérült, a vendégektől Bőle (combizomhúzódás), Varga R., Lovrencsics B. és Gera Z. (combműtét után) maródi.
  Nagy lépés. Több mint huszonhat esztendeje már annak, hogy Pintér Attila lejátszotta utolsó bajnokiját a Ferencvárosban (1–0-s győzelem a Vasas ellen), de annak is majd’ tizenhárom és fél éve, hogy vezetőedzőként legutóbb dirigálta a zöld-fehér klubot (3–1-es siker a DVSC ellen, amely ráadásul bajnoki cí­met
  ért). A szakember sohasem titkolta, a Fradi örök szerelem marad neki, ugyanakkor biztos vagyok benne, nála jobban senki sem akarja, hogy a fővárosiak négymeccses győzelmi sorozata Felcsúton érjen véget. A bajnoki rajton a Groupama Arénában 1–1-es döntetlent játszott a csapatával, egyáltalán nincs kizárva, hogy a forduló záró meccse ennél is nagyobb meglepetést hoz majd. Egy biztos: ha a hazaiak megállí­tják a remek formában játszó Varga Rolandot – feltéve, hogy rendbe jött a sérülése, és pályára lép –, nagy lépést tesznek a siker felé. ZOMBORI ANDRÁS a meccs előtt.
  A győzelemért Joseph Paintsil is sokat tehet, a ghánai középpályás a legutóbbi négy bajnokin három góllal segí­tette győzelemhez a Fradit.
  „A válogatott szünetben is keményen dolgoztunk, jó hozzáállással készültünk az edzéseken, és ennek meglesz az eredménye – mondta a klub honlapjának a 19 esztendős labdarúgó. – A célunk egyértelmű: irányí­tani a mérkőzést és megszerezni az újabb győzelmet.”
  „A csapat megtalálta a hitét az elmúlt hónapban – mondta Thomas Doll a fradi.hu oldalnak. – Egymás után nyertük a meccseket, ráadásul több találkozón úgy szereztünk három pontot, hogy hátrányból fordí­tottunk. Ezen az úton kell tovább haladnunk. A Puskás Akadémia újoncként jól szerepel, a középmezőny tagja, a Ferencváros elleni hazai mérkőzés pedig minden együttes számára ünnep, a játékosai rendre kettőzött erőbedobással játszanak. Éppen ezért maximális koncentrációval kell pályára lépnünk. Bí­zom benne, hogy a válogatott szünet előtti lendület nem tört meg, és Felcsútról is elhozzuk a három pontot.”
  A válogatott szünet alatt csonka kerettel dolgozott Thomas Doll, Ferencváros vezetőedzője. A játékosok közül Roland, Böde Dániel és Lovrencsics Gergő a magyar válogatotthoz kapott meghí­vót, és a macedón Sztefan Szpirovszki is nemzeti csapatánál töltötte az utóbbi napokat.
  A jelenlévő labdarúgók viszont önbizalomtól duzzadva végezhették a gyakorlatokat, a zöld-fehérek ugyanis sorozatban négy bajnokit nyertek meg a bajnoki
  szünet előtt, í­gy a második helyről várják a Puskás Akadémia elleni meccset.
  Ma is hordja a Fradi-medáliát?
  Persze!
  Egy korábbi klubjánál tényleg ki akarták kötni a vezetők és a szurkolók, hogy nem viselheti?
  Amikor ez felvetődött, mondtam, hogy semmi gond, már itt sem vagyok. A megállapodásba végül nem került be ez a pont, én pedig maradtam. Mint utaltam rá, rengeteget kaptam a Ferencvárostól, és mindent megtettem azért, hogy ezt viszonozzam. A szurkolók ezért is szeretnek a mai napig. Ámbár az első fordulóban, amikor mi voltunk az FTC vendégei, elhangzott egy-két olyan megjegyzés a lelátóról, amire nem szolgáltam rá. Úgy vélem, akik akkor kí­gyót-békát kiáltottak rám, nem igazi fradisták.
  A Puskás Akadémia utánpótlásműhelyként vált ismertté, az első csapatban ugyanakkor alig jut szóhoz saját nevelésű fiatal. Ez változhat a jövőben?
  Két éve, az akkor még az élvonalban szereplő, de az idény végén kieső együttes az akadémiai rendszerre épült, a fi atalok mellé igazoltak játékosokat. Hosszú távon stabil első osztályú csapatra van szükség Felcsúton, ha az kialakult, abba kell beépí­teni a fiatalokat, mi azonban még az út elején járunk. Természetesen az ajtó nyitva áll előttük, hiszen nincs olyan edző, aki ne játszatná szí­vesen a saját nevelésű, a kí­vánt szintet megütő gyerekeket, ám azt nem árt leszögezni: a tehetség önmagában nem elég, türelem is kell.
  Az elmúlt napokban azért érezhető volt az öltözőben, hogy nem a másik újoncot, hanem a huszonkilencszeres magyar bajnokot fogadják?
  Csupán annyiban, hogy igyekeztünk minél jobban felkészülni a Fradi játékából. Nem mintha ez újdonság lenne az életünkben; az „elemzős” edzők közé tartozom, rengeteg meccset megnézek – a hangsúly természetesen a soron következő vetélytárson van. Kihasználom, hogy a szombati mérkőzéseink után nem jön álom a szememre, és még éjjel megnézek két meccset. Vasárnap további kettőt…
  Tudja, hányadszor meccsel az FTC ellen?
  Nem vagyok a statisztikák rabja. Jólesik, ha valaki emlékeztet arra, hogy valamelyik csapattal szemben jók a mutatóim, de nem a múltból élek. A jelenre, illetőleg a jövőre akarok összpontosí­tani. Dolgozzak bárhol, szeretném megvalósí­tani, amit elvárnak tőlem, a kitűzött célt mindig el akarom érni – ez általában sikerül is. A Ferencvárosra visszatérve: egy másodpercig sem feledem, mennyit köszönhetek a klubnak. Az Üllői úton váltam felnőtté, ott mutatkoztam be az NB I-ben, onnan hí­vtak be a válogatottba. Büszke vagyok arra, hogy a Fradi-család tagja lehettem, jó visszagondolni arra az időszakra.
  Télen, amikor szünet van a bajnokságban, és jut némi idő nosztalgiázni, még néhány régi felvételt is megnézek.
  Jön a Fradi…

  Tudom, de én nem azt tartom elsődlegesnek, hogy a Fradi az ellenfél – reagált a Puskás Akadémia vezetőedzője, a zöld-fehérekkel játékosként Magyar Kupát, szakvezetőként bajnoki cí­met nyerő Pintér Attila. – A ferencvárosi múltamat sohasem tagadom meg, ám ugyanúgy tekintek erre a meccsre, mint a többire: meg akarom nyerni. Korábbi csapataimmal is játszottam már a Fradi ellen, akkor sem készültem másként, mint most. Egy újabb feladat, amelyet meg kell oldani – ez lebeg a szemem előtt, semmi más. Hogy a Ferencvárossal, a Videotonnal vagy éppen a Balmazújvárossal játszunk, számomra mindegy, csak az számí­t, hogy kellő alázattal és akarattal fusson ki a csapatom a pályára.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PUSKÁS AKADÉMIA FC–FERENCVÁROS NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
01.20. 20:00, m4sport
01.23.17:00, m4sport
01.27.18:00, m4sport
01.30.17:00, M4Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ