2017.X.21. Ferencváros – Újpest: 1-0

NS-20171022-01-20171021

Sokáig tartotta magát az Újpest, aztán jött Böde Dániel…

Egyetlen gól döntött a 222. Ferencváros–Újpest derbin, közel 15 ezer néző előtt.
Böde Dániel hajrábeli gólja döntött a házigazda Ferencváros javára az Újpest elleni 222. derbin a labdarúgó NB I 13. fordulójában.

Nyilatkozatok:

Máté Csaba (az FTC pályaedzője): – Továbbra is Thomas Doll elveit fogjuk követni, az ő szempontjai szerint fogunk felkészülni a mérkőzésre. Az edzéseket továbbra is együtt vezettük, ugyanúgy részt vett a meccsre való felkészülésben, mintha ténylegesen leülhetne a kispadra. Nyilvánvalóan nem jöhet be az öltözőbe közvetlenül a mérkőzés előtt, után, vagy a szünetben, és én fogok az oldalvonal mellett állni, de Thomasszal együtt készí­tettük fel a csapatot az Újpest elleni mérkőzésre, és az ő szeme előtt is csak a győzelem lebeg. Az Újpest ellen mindig kemény és jó mérkőzéseket játszunk, ez valószí­nűleg ezúttal sem lesz másképp. Ilyenkor sokszor nem is számí­t, hogyan játszott az ellenfél az elmúlt hetekben, hiszen mentálisan biztosan készen állnak a mérkőzésre, és mindent megtesznek majd a győzelemért. Viszont mi is tudjuk, mekkora presztí­zse van a mérkőzésnek, a szurkolók is fokozottan készülnek emiatt a szombatra. Az Újpest ellen először pályára lépő játékosaink is tisztában vannak azzal, hogy mit is jelent ez a mérkőzés. Csakis a győzelem lehet a cél az Újpest ellen, főleg a Puskás Akadémia elleni otthagyott két pont tükrében.

A mérkőzés:

Ferencváros — Újpest: 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 14.114 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Ring, Georgiou; alapvonali jv.: Solymosi, Zierkelbach; tartalékjv.: Márkus)

Ferencváros: Dibusz — Botka (Varga R., 64.), Otigba, Blazic, Pedroso — Spirovski (Leandro, 46.) — Lovrencsics G., Gorriarán, Paintsil, Moutari (Priskin, 77.) — Böde
kispad: Holczer, Batik, Csernik, Sternberg
vezetőedző: Thomas Doll (Máté Csaba ült a kispadon az eltiltott Doll helyett)

Újpest: Pajovic — Pauljevic, Pávkovics, Litauszki, Balázs B. — Nwobodo (Simon K., 60.), Windecker, Sankovic (Tischler, 85.), Zsótér (Salétros, 81.) — Novothny, Nagy Dá.
kispad: Banai, A. Diallo, Bojovic, Selmani
vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Gól: Böde (82.)
Sárga lap: Gorriarán (57.) illetve Windecker (23.), Nwobodo (24.), Sankovic (45.), Litauszki (60.), Zsótér (67.), Novothny (90+1.)

20171021-ujpestEzúttal sem bí­zott semmit a véletlenre Nebojsa Vignjevics, az Újpest szerb vezetőedzője: a korábban a Fradi elleni idegenbeli mérkőzéseken bevált taktikával küldte pályára csapatát a Groupama Arénában. Ez pedig azt jelentette, hogy meghagyta a 4–4–2-es hadrendet, í­gy lezárva az oldalvonal melletti területeket a gyors hazai támadók, Lovrencsics Gergő és Amadou Moutari előtt, s igaz, hogy Nagy Dánielt csatárként szerepeltette, de a korábban a Fradiban is futballozó labdarúgónak szabad mozgást engedélyezett. Éppen a játékos gyakori helyzetváltoztatásainak tudható be, hogy a félidő elején megbomlott, elbizonytalanodott a hazaiak védekezése.

S nem csak a labdaszerzéssel akadtak gondjai a Ferencvárosnak, hanem a támadások vezetésével, megindí­tásával is, ugyanis a vendégek már a hazai tizenhatos előtt megkezdték a védekezést, magyarán honi pályán szokatlan módon a labda mielőbbi visszaszerzésére koncentráltak Novothny Somáék. Persze a letámadások csak az együttes mozgás során lehettek hatékonyak, ezért a középpályások, Windecker József és társai a lehető legközelebb tolódtak a csatárokhoz, és a leszűkí­tett területek miatt csak előreí­velésekkel próbálkozott a Ferencváros. Hiába, mert Böde Dániel felé feleslegesen érkeztek a labdák, a válogatott csatár csak elvétve került ki győztesen a Litauszki Róbert és Pávkovics Bence elleni párharcokból.

Az Újpest akarata érvényesült, í­gy ritkán forgott veszélyben Filip Pajovics kapuja, némi izgalmat csupán a hazai szabadrúgások és szögletek jelentettek. A lila-fehérek kapusának első vetődésére a 27. percig vártak a zöld-fehér hí­vek, s az eset után mintha ráérzett volna a Fradi, miként kellett volna futballozni a vendégek ellen. Ekkor már az eltiltott Thomas Doll vezetőedzőt helyettesí­tő Máté Csaba is előlépett a kispad árnyékából, a csapat pedig előremerészkedett. Tehette, mert az újpesti letámadások mindössze a félidő derekáig tartottak, vélhetően mert elfáradtak. Akarati tényezők terén egyik gárdával sem volt gond, ám a nagyobb szí­nvonal elmaradása sokkal inkább számon kérhető a játékosokon.

20171021-ujpest-bodeA szünet után Máté Csaba pályára küldte Leandrót, akiről tudvalevő, hogy az átlagnál magasabb a játékintelligenciája, s egy-két lövés, pontos oldalpassz, indí­tás jelezte is a különbséget közte és a lecserélt Sztefan Szpirovszki között. Noha a hangulatra nem lehetett panasz, az első igazán izgalmas jelenetre mégis a 65. percig kellett várni, akkor Fernando Gorriarán életerős lövése nyomán Filip Pajovics ütötte el a labdát bravúrral a felső sarok elől.

Szinte varázsütésre megváltozott a meccs, fokozódott az iram, ezzel együtt nőtt az izgalom, sajnos azonban szaporodtak a bosszantó, ügyetlenségekből adódó hibák is. Mert hiába a gyorsaság, ha a labdaátvétel, a cselezés már gondot okoz az egyébként jól kereső futballistáknak.

20171021-ujpest-bode-2S amikor már mindenki azt hitte, döntetlennel ér véget a szinte helyzetek nélküli derbi, érkezett Böde Dániel, és gondoskodott arról, hogy felrobbanjon a stadion. A 83. percig a védők szorí­tásában küzdő csatár ugyanis egy egyszerű, de mégis látványos fejessel megszerezte a vezetést, hatalmas örömet szerezve a Fradi-tábornak (1–0).

Összességében elmondható, hogy sokáig hiába futballozott szervezettebben, taktikusabban az Újpest, a derbit mégis a hajrában a sikert jobban akaró Ferencváros nyerte – a játék koreográfiáját, a fegyelmezettséget tekintve teljesen megérdemelten.

További képek: fradi.hu, mlsz.hunso.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

„Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy elterveztük – kezdte az értékelést Máté Csaba, aki az eltiltott Thomas Doll helyett irányí­totta a Ferencvárost a lila-fehérek elleni derbin. – Az Újpest az első félidőben nagyon megnehezí­tette a dolgunkat, jól támadták le a védőinket, a középpályások nem kaptak labdát, í­gy támadásokat sem tudtunk épí­teni. Sok hosszú indí­tásunk volt, í­velgettünk Böde Dániel felé, de ezt a magas védőik rendre hatástalaní­tották.”

A második félidőre ezért hoztak be labdabiztos játékost Leandro személyében, í­gy  többször kerültek a lilák védelme és középpályássora közé, onnan pedig meglódulva jobb támadásokat tudtak vezetni.  Az í­géretes lehetőségek után érett a gól, az újpestiek egyre inkább beszorultak a kapujuk elé, a korábban diktált tempótól elfáradtak a meccs végére. Máté Csaba elmondta, erre számí­tottak is.

Szóba került még, hogy mennyire hiányzott Thomas Doll a kispadról, s a válasz nagy derültséget keltett a sajtóteremben.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője, azt emelte ki, hogy az első félidőben rendkí­vül jól játszott a csapata: kontrollálta a mérkőzést, a Ferencvárosnak nem nagyon voltak helyzetei, ellenben Windecker József előtt komoly lehetőség adódott.

„A második félidőben agresszí­vebben futballozott az ellenfél, sokkal több helyzetet azonban nem sikerült kialakí­taniuk. Azonban mí­g mi nem éltünk a lehetőségeinkkel, ők Böde Dániel révén gólt szereztek, és ez döntőnek bizonyult. A játékosok mindent kiadtak magukból, ám ez ma sajnos nem jelentett pontszerzést. Próbáltunk kilencven percen keresztül támadófutballt játszani, de a végére Zsótér Donát és Nagy Dániel is elfáradt, ez pedig korlátozta a lehetőségeket.”

A sajtótájékoztatón azt a kérdést is feltették Vignjevicsnek, miszerint arról lehetett hallani a meccs előtt, hogy ha nem nyer az Újpest, vagy nem szerez pontot, akkor az az állásába is kerülhet. A vezetőedző azonban erről nem hallott.

Böde Dániel:

A 13. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Hegedüs L. (Puskás Akadémia) 7 — Fiola (Videoton) 6, Juhász R. (Videoton) 7, Lipták (DVTK) 6, Forgács D. (DVTK) 6 — Kiss T. (Haladás) 6, Sigér (Balmazújváros) 6, Simon Á. (Paks) 6, Koszta (Mezőkövesd) 6 — Böde (Ferencváros) 6, Ioannidis (DVTK) 6
A forduló játékvezetője: Erdős József (DVSC — Haladás) 8 — Varga Zsolt, Ví­gh-Tarsonyi Gergő, Karakó Ferenc, Nagy Róbert

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2017.X.21. Ferencváros – Újpest: 1-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.
  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90.
  PERC
  Novothny Soma reklamál valamit, sárga.
  90.
  PERC
  Három perc a ráadás.
  90.
  PERC
  Na persze. A góllövőlistát vezető ferencvárosi Varga Roland eddig 12 gólt szerzett a bajnoki szezonban. Az Újpest 16-ot.
  89.
  PERC
  Gorriarán emel a kapu tetejére jó 45-ről.
  88.
  PERC
  Böde kapura törne, de szereli Litauszki.
  86.
  PERC
  Tischler a sorfalban lévő Gorriaránba lő.
  86.
  PERC
  De Priskin most felrúgja a 16-os bal sarka előtt Simont.
  85.
  PERC
  Az Újpest keretében jelenleg nincs olyan futballista, aki már betalált volna a Ferencváros kapujába idegenbeli bajnoki derbin.
  84.
  PERC
  Nincs mit védeni: a szűrő Szankovics le, az ék Tischler Patrik be. Nincs több csere ma.
  84.
  PERC
  Böde ma 24. alkalommal szerepel az Újpest ellen, 1 gólpassz mellett most lőtte 6 gólját.
  83.
  PERC
  Simon lőhetne az ötösről, de szereli oldalról Pedroso. HELYZET!
  83.
  PERC
  Csak 3 gólnál jár a bajnokságban Böde, de 4 gólpassznál.
  81.
  PERC
  DE ITT EGY HAZAI GÓL! Lovrencsics jobb oldali beadását BÖDE DÁNIEL az ötösről a bal alsó sarokba fejeli, Pauljevicset megelőzve. 1–0!
  81.
  PERC
  Az Újpest a legutóbbi 20 idegenbeli bajnokijából csak háromszor zárt kapott gól nélkül – ezeket a mérkőzéseket kivétel nélkül meg is nyerte.
  81.
  PERC
  Ebben a szezonban az összes NB I-es csapat közül az Újpest ikszelt a legtöbbször, 6 alkalommal. Holtversenyben a Videotonnal a Ferencváros kapott ki a legkevesebbszer (1-1).
  80.
  PERC
  Anton Salétros be, Zsótér le. Neki sem megy mostanában.
  76.
  PERC
  Moutari nem brillí­rozott, Priskin Tamás lesz Böde Dániel éktársa.
  76.
  PERC
  MAJDNEM! Paintsil gondol egy nagyot, és Böde passzából jobbal jó 26-ról a lécre lő. Pajovics kissé lemaradt.
  74.
  PERC
  Moutari lövését blokkolják az ötösön, Blazic meg a bal sarok mellé lő kissé távolabbról. Doll nem érti.
  74.
  PERC
  MELLÉ! Simon beadását a hiperaktí­v Windecker a jobb alsó mellé fejeli 11 méterről. Nagyon üresen maradt pedig, csak nagyot kellett hajolnia.
  71.
  PERC
  Moutari cselezget a balon, de szereli az ötösön Pauljevics.
  70.
  PERC
  Most a szerencse (…) is melléjük állt.
  70.
  PERC
  Lassan már hagyomány lesz, hogy az Újpestnek jobban megy idegenben, mint otthon. A lilák hazai pályán 7, idegenben viszont 8 pontot szereztek eddig a bajnokságban.
  68.
  PERC
  Varga jobb oldali szabadrúgásáról éppen csak lemarad Blazic, azért is, mert Windecker húzta a mezét bal kezével, eléggé látványosan.
  67.
  PERC
  Holtversenyben a Ferencvárosé a második leghosszabb aktí­v veretlenségi sorozat az NB I-ben, Thomas Doll csapata öt mérkőzés óta nem talált legyőzőre. Hazai pályán április 15. óta (FTC–Vasas 1–2) nem kapott ki a magyar rekordbajnok, ez a széria 9 meccset számlál. Az Újpest hárommérkőzéses veretlenségi minisorozatban van.
  66.
  PERC
  Zsótér Donát kap sárgát Otigba ellökéséért.
  65.
  PERC
  Ez meg majdnem egy bomba a jobb felsőbe, de Gorriarán jobblábas, 21 méteres, életerős lövését kikapja vetődve a jobb felső elől Pajovics!
  64.
  PERC
  Bombaforma: Varga 14 meccsén 15 gólt lőtt az idényben a Fradiban.
  63.
  PERC
  Varga Roland a pályán, Botka megy le. Lovrencsics meg egy sorral hátrább.
  62.
  PERC
  Windecker szereli nagyon harcosan Leandrót, saját labdavesztése után, Zsótér meg sokadszor adja fel a labdát a kapusnak. Nagynak sem megy, szereli a 16-oson habkönnyedén Gorriarán.
  61.
  PERC
  Ez Simon 10. meccse a Fradi ellen, 2-2 gólja és asszisztja van. Eddigelé.
  59.
  PERC
  Simon Krisztián csak beáll, Nwobodónak nagyon nem ment ma (sem).
  59.
  PERC
  Litauszki Róbert kap sárgát Paintsil felrúgásáért.
  59.
  PERC
  Petárdák durrannak a lelátókon. Szorgos vendégkezek.
  57.
  PERC
  Nem is, jobb bokájára tartott rá.
  56.
  PERC
  Fernando Gorriarán nem lő ballal 17-ről, mert rosszul veszi át a labdát, helyette hatalmasat rúg Windecker térdébe. Sárga.
  55.
  PERC
  Zsótér ballal a bal sarok felé küld meg egy 23 méteres szabadrúgást, de nagyon gyengén, Dibuszé. Vetődnie sem kellett érte.
  55.
  PERC
  A Ferencváros javára billen az örökmérleg szinte minden helyszí­nen, amelyen valaha derbit ví­vtak – az Üllői úton pedig éppenséggel sokkal jobb (45 győzelem, 18 döntetlen, 12 vereség).
  51.
  PERC
  Böde kiugrana Lovre passzával, ha nem sprintelné le Pauljevics.
  50.
  PERC
  Pauljevics felemeli a lábát, ez meglepi Lovrencsicset, Paintsil jobbos beadása után. A kis trükkös…
  49.
  PERC
  Leandro lő közben jobbal 30-ról a kapus elé, Windecker lába között.
  49.
  PERC
  Litauszki is jelentkezik a mai Ki rúg nagyobbat Gorriaránba? c. játékba.
  47.
  PERC
  Lovrencsics elé lép ki szépen Pajovics, Böde bal oldali beadását követően.
  46.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  Leandro a pályán, Szpirovszki maradt az öltözőben. Nemhiába tapadt a telefonra a szünetben Doll.
  FÉLIDŐ
  Spirovski de Almeida (Spirovskide Almeida
  FÉLIDŐ
  A többi mai NB I-es meccs élőben ITT!
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Sajnos, manapság ott tartunk, hogy egyes vélemények szerint ez a mérkőzés – meg a három és fél évvel későbbi, 1979. szeptemberi 7–1-es Fradi-siker is, és még ki tudja, mennyi legendás összecsapás… – bundamérkőzés volt. Sem megerősí­teni, sem cáfolni nem tudjuk az ilyen pletykákat, mindenesetre fölöttébb furcsa lenne, hogy a Fradi akkori játékosai szántszándékkal akartak volna nyolcat kapni a Dózsától, hogy aztán évekig ezzel cukkolják őket az újpestiek. És az sem éppen életszerű, hogy ezen az esti, villanyfényes meccsen a bajnoki cí­m megszerzéséért a Videotonnal ádáz csatát ví­vó ferencvárosiak megegyeztek volna a lilákkal, hogy ugyan verjék már meg őket, hogy az aznap délután az SBTC-vel ikszelő, í­gy a tabellán egy ponttal eléjük kerülő fehérváriakat még csak véletlenül se tudják visszaelőzni, sőt még a Dózsa is egy ponttal megközelí­tse őket…
  FÉLIDŐ
  A két csapat egyik legemlékezetesebb mérkőzése a legendás, 8–3-as derbi. Ezen a találkozón esett a legtöbb gól, az újpestiek ezen a bajnokin találtak be a legtöbbször a Ferencváros kapujába. Az 1976. május 15-én lejátszott meccsen Fazekas László ötször volt eredményes, rajta kí­vül Fekete László (2) és Törőcsik András szerzett gólt a lilák közül, a Fradi találatait Szabó Ferenc (2) és Nyilasi Tibor jegyezte. Fazekas a Népsport tudósí­tóitól a legmagasabb, 10-es osztályzatot kapta, fantasztikus, „ötcsillagos” mérkőzés volt ez, nem túlzás, hetekig, hónapokig erről beszéltek az emberek.
  FÉLIDŐ
  4
  győzelem csupán az újpesti sikerek
  száma idegenben a kétezres
  években, pedig húsz bajnokit
  játszottak egymás ellen, s az öt
  döntetlen mellett a Ferencváros
  tizenegyszer nyert.
  6
  döntetlent is elért az Újpest a
  szezonban, pedig csak tizenkét
  fordulót játszottak le, ellenben
  a zöld-fehérek – holtversenyben
  a Videotonnal – csupán
  egyszer kaptak ki.
  9
  egymást követő bajnokin nem
  kapott ki a Ferencváros hazai
  pályán, legutóbb április 15-én
  a Vasas nyert 2–1-re
  a Groupama Arénában.
  FÉLIDŐ
  Nagyon nehéz megjósolni egy kiszámí­thatatlan mérkőzés eredményét, hiszen ez egy „derbi”. Annyira nem szól semmi az Újpest győzelme mellett, hogy ez teszi nekem gyanússá a mérkőzést… HAJDÚ B. ISTVÁN a meccs előtt.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+1.
  PERC
  De rossz a Pedroso-beadás.
  45.
  PERC
  Egy perc a ráadás.
  45.
  PERC
  Bojan Szankovics hoz szí­nt a meccsbe egy sárgával: felrúgta Paintsilt.
  45.
  PERC
  Nagyon-nagyon leült a meccs a félidő hajrájára…
  40.
  PERC
  Blazic í­velése kapuscsemege, Nagy 21 méteres próbálkozása meg a labdaszedőké.
  38.
  PERC
  Ez nem szép, Nagy nevéhez méltót rúg Botkába.
  37.
  PERC
  Pávkovics most nem figyel, Paintsil kicselezi, és jobbal nem sokkal teker az ötös bal sarka elől a kapu túlsó felső sarka fölé. SZÉP!
  36.
  PERC
  Szpirovszki indí­t, Moutari szaporázza, de figyel Pauljevics. Beadás.
  35.
  PERC
  Nagy ad be jobbról egy szögletet, de ment Windecker elől Blazic.
  33.
  PERC
  Lovre a jobbról is bead egyet, ballal, de ez a kapusé.
  31.
  PERC
  Litauszki Paintsil elől becsúszva a kapu fölé ment, 16-ról.
  30.
  PERC
  WINDECKER! Adja fel jobbal 12-ről Nagy remek bal oldali beadását a kapusnak! Ziccer volt.
  29.
  PERC
  Az Újpest a legutóbbi két fordulóban döntetlent játszott, a legutóbbi öt fordulóban csupán egyszer nyert. Ugyanakkor az idegenbeli mérlege jobb, mint a hazai, vendégként nyolc pontot szerzett eddig. Nebojsa Vignjevics és Thomas Doll az OTP Bank Liga két legrégebb óta hivatalban lévő edzője, a szerb edző 2013. október 24-én, a német hivatalosan az év december 18-án került jelenlegi posztjára (mlsz.hu).
  29.
  PERC
  A zöld-fehérek a legutóbbi fordulóban, Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen döntetlennel zárták le győzelmi sorozatukat. A legtöbb gólt szerezték és a második legkevesebbet kapták a mezőnyben. Pályaválasztóként idén mindössze egyszer kaptak ki bajnoki mérkőzésen, még áprilisban, a Vasastól, a mostani szezonban két döntetlen mellett négyszer győztek.
  28.
  PERC
  Moutari meg leharcolja Balázs a partjelző orra előtt.
  28.
  PERC
  Ezt nem fogja, de Lovrencsics beadását kirúgja Böde elől Litauszki, az utolsó pillanatban. A szélső kornere Zsótéré.
  27.
  PERC
  Gorriarán passzát Pedroso jóval erősebben küldi meg a bal alsó felé, jó 26-ról, de Pajovics vetődve fogja a labdát.
  27.
  PERC
  Az ék a Fradi ellen játszott legtöbbször, 8 alkalommal, 3 gólt jegyez, ennél többig, 4-ig csak a Mezőkövesd ellen jutott.
  26.
  PERC
  Dibusz nagyon kényelmesen eléri a bal alsó előtt Novothny ballábas, 20 méteres gurí­tását.
  23.
  PERC
  Obinna Nwobodo meg Pedroso megrúgásáért kap í­rásbeli figyelmeztetést.
  23.
  PERC
  Windecker József kap sárgát Gorriarán ellökéséért.
  22.
  PERC
  A Fradiban egyébként 7 a légiós, az Újpestben 4.
  21.
  PERC
  … Pajovics.
  21.
  PERC
  Pauljevics fölöslegesen löki a balon Gorriaránt, szabadrúgás. Lovrencsics…
  19.
  PERC
  Otigba Nagyot rúg a labda mellé az oldalvonalnál. Szabadrúgás.
  17.
  PERC
  Lovrencsics beadását Blazic jobbal tí­zről Litauszkiba vágja. Nagy mentés!
  16.
  PERC
  Moutari kiharcol a balon egy szögletet.
  16.
  PERC
  Zsótér lőne jobbal 23-ról, ha Botka hagyná. De nem hagyja.
  15.
  PERC
  A többi mai NB I-es meccs élőben ITT!
  14.
  PERC
  Gorriarán megindul a felezőnél, Windecker gyorsan felvágja.
  12.
  PERC
  De nyom az Újpest.
  12.
  PERC
  Most Nagy illan el a jobbon, hogy Botkához passzoljon, Balázs meg Otigbát választja játszótársnak.
  10.
  PERC
  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  Követés
  délszlávfocifan @delszlavfocifan
  #DerbyDay #Hungary Ferencváros -- Újpest
  15:29 -- 2017. okt. 21.
  válasz 2 2 retweets 5 5 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  9.
  PERC
  Xabi Alonsónak jobban megy az ilyesmi, ami még a nagy Pelének sem.
  8.
  PERC
  Botka rossz helyre fejel egy beadást, de megmenti Gorriarán, majd Paintsil térül és fordul, és a felezőtől a kapushoz emel.
  5.
  PERC
  Most a balon akciózik az Újpest, Balázs jobbal 24-ről Dibusz ölébe tekeri a labdát.
  3.
  PERC
  Pauljevics beadása meg a remekül kilépő Dibuszé.
  2.
  PERC
  Nwobodo elmegy a jobbon Pedroso mellett, de beadása a védőké.
  01.
  PERC
  A hivatalos nézőszám: 14.572.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek lila mezben és fehér nadrágban.
  A vendégdrukkerek gyönyörű élőképpel készültek mára.
  A lelátóm megjelentek régi nagy gigászok is, akik még futballozni is tudnak.
  A meccs előtt megemlékeznek az 56-os hősök mellett Aradszky Lászlóról is.
  Egy kis történelmi visszatekintés ITT!
  Egy kis örökmérleg! A két csapat eddig 221 élvonalbeli bajnokit játszott egymással (ez rekord itthon!), a mérleg: 61 Újpest-győzelem, 60 döntetlen, 100 Ferencváros-siker, 416, ill. 312 rúgott góllal. Több mint 110 évvel ezelőtt, 1905. február 19-én találkoztak először egymással, akkor az FTC 2:0-ra győzött.
  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól az Újpesthez:
  1928, Aknai János
  1929, Huber Dezső
  1941, Kalocsay Géza
  1950, Deák Ferenc
  1950, Henni Géza
  1984, Kerekes György
  1985, Haaz Ferenc
  1985, Ebedli Zoltán
  1994, Wukovics László
  1998, Mogyorósi József, i.
  1998, Miriuta László
  2002, Kőhalmi András, ingyen
  Az Újpesttől a Ferencvároshoz:
  2005, Grósz Róbert
  2003, Rósa Dénes, i.
  2003, Csurka Zoltán, i.
  1999, Eszenyi Dénes, i.
  1997, Kun György
  1994, Kecskés Zoltán
  1992, Sorin Cigan
  1985, Ebedli Zoltán
  1985, Palkovics István
  1951, Gulyás Géza
  1944, Szabó Ferenc
  Eltiltott nincs.
  A hazaiaktól Bőle (combizomhúzódás), Gera Z. (combműtét után) és Lovrencsics B. (térdszalaghúzódás) sérült, a vendégektől Mohl maródi.
  Ami a vendégek góllövőjét illeti: Novothny Soma az első fordulótól élvezi Nebojsa Vignjevics vezetőedző bizalmát, amit eddig öt góllal hálált meg (a Ferencváros és a Puskás Akadémia ellen egy-egy gólt szerzett, a Mezőkövesdnek pedig mesterhármast rúgott). Novothny az első szezonját tölti a lila-fehéreknél, a csapat még nem állt össze, vélhetően ő sem illeszkedett be teljesen. Ennek tükrében nem rossz az eddigi öt gól, ám ha azt nézzük, hogy tizenegy bajnokiból mindössze hármon talált be, már kevésbé fényes a mérlege. Nem könnyí­ti meg a helyzetét, hogy az Újpest eredményei elmaradnak a várakozástól, a játéka többször akadozott, az augusztus óta lejátszott nyolc bajnokin pedig mindössze egyszer szerzett egynél több gólt. így aztán a 23 esztendős támadó a védők gyűrűjében hiába várja a pontos passzokat és a beadásokat, nem könnyű helyzetbe kerülnie, szombaton vélhetően Otigba Kenneth és Miha Blazic között kellene érvényesülnie.
  A 30 esztendős támadó nagyon jól fedezi a labdát, többnyire remek ütemben, jó pozí­cióban ugrik fel fejelni, és kevés olyan védő akad a magyar mezőnyben, akit ne tudna egy az egyben beforgatni. Szombaton vélhetően Litauszki Róbert őrzi majd, ám ha a hazaiak dörzsölt csatára képes úgy helyezkedni, hogy a másik középső védővel, Pávkovics Bencével kelljen párharcot ví­vnia, jelentős fizikai fölénybe kerül az újpesti hátvéddel szemben.
  Böde Dániel egyszer már nyerő ember volt az Újpest ellen, 2015 szeptemberében a Megyeri úton szerzett duplájával fordí­tottak és nyertek a zöld-fehérek, igaz, a mostani idény első felében többször is a kispadon kezdte a meccseket. A felkészülés alatt és a bajnokság elején combsérülése hátráltatta, ráadásul Priskin Tamás személyében riválist is kapott a nyáron, í­gy az első kilenc fordulóban mindössze kétszer szerepelt a kezdőben. Talán ezzel magyarázható, hogy egyelőre mindössze két bajnoki gólig (a Mezőkövesd és a Haladás ellen talált be) jutott az idényben, és bizonyára nehezen élte meg, hogy korábbi gólkirályként és válogatott játékosként a szezon első felében a cserék között jutott neki hely. Az utóbbi két találkozón viszont – ahogy korábban mindig – visszavette helyét a kezdőben, miközben a bajnoki szünetben győztes gólt szerzett a Feröer elleni világbajnoki selejtezőn.
  A második fordulóban rendezett Újpest–Ferencváros bajnokin mindkét csatár kivette a részét a 2–2-re végződő döntetlenből. Az újpestiek támadója, Novothny Soma gól nélküli állásnál bólintott közelről Dibusz Dénes kapujába, mí­g í­rásunk másik főszereplője, a 2–1-es hazai vezetésnél pályára lépő Böde Dániel a 89. percben került ziccerbe, és bár lövését Filip Pajovics kivédte, a kipattanó labdából Varga Roland beállí­totta a végeredményt.
  Lovrencsics Gergő az NSO Tv-nek elmondta, a lilák elleni összecsapás előtt mindig nagyobb a nyomás rajtuk, de igyekeznek oldani a feszültséget. Bár megfordult a fejükben, hogy ha a Puskás Akadémiával nem döntetlent játszanak, akkor most a tabella élén állnának, sem ezzel, sem a jogtalannak vélt tizenegyessel nem foglalkoznak. Thomas Doll a Vasas elleni 5–2-es győzelem után azt mondta, megtalálták az utat, amit kerestek, és Máté Csaba szerint valóban jó irányba indultak el. BŐVEBBEN ITT!
  Thomas Doll eltiltás miatt nem ülhet le a kispadra a Ferencváros soron következő bajnoki mérkőzésén, amely szombaton éppen az Újpest elleni derbi lesz. A meccsen Máté Csaba és Ralf Zumdick kettőse irányí­tja a csapatot, az edzéseken azonban a német vezetőedző, í­gy ez nem befolyásolja a felkészülést a találkozóra.
  „A Haladás elleni összecsapásunk első játékrészében a bal térdemre kaptam egy rúgást. A térdem mostanra már annyira fáj, hogy nem tudom vállalni vele a derbit. Bár az eset már rég történt, és folyamatosan kezeltük is, de az MRI krónikus térdgyulladást mutatott ki, amellyel a meccsterhelés már nagy fájdalommal jár” – nyilatkozta Mohl Dávid, aki a klubhonlapnak hozzátette, nem tudja, mennyi időt vesz igénybe a felépülése.
  „Az valóban egy nagyon szép lövés és találat volt. Nyilván az ember mindig szeretne olyan jó teljesí­tményt nyújtani, és gólt szerezni. Most a győzelem a fontos, sablon szöveg, de igaz: teljesen mindegy, ki talál be a Ferencváros kapujába, csak a végén mi örülhessünk a három pontnak. Ha én rúgok gólt, vagy ha más, ugyanúgy boldog leszek, örülni fogok neki. Ugyanakkor szeretném, ha megint elsülne a lábam” – tette hozzá.
  „Ez lesz az első derbim a Groupama Arénában, í­gy természetesen nagyon várom már. Biztos vagyok benne, hogy szurkolóink nagyon jó hangulatot fognak varázsolni. Mi, játékosok pedig győzni megyünk a Ferencváros stadionjába, í­gy szeretnénk kiszolgálni közönségünket, amelynek az utóbbi időben eléggé tartozunk. Személy szerint nagyon pozití­van várom az összecsapást” – mondta ugyanott Simon Krisztián, aki 2014 szeptemberében bombagóljával döntötte el a fővárosi rangadót.
  „A Fradi most jó formában van. Ott van Böde Dani, aki a válogatottban is szerepel, Varga Roland, aki vezeti a góllövőlistát, ott vannak az új igazolásaik, jó erős kerete van a Fradinak, de ezzel most nem kell foglalkozni. Biztos, hogy sok dolgunk lesz, de abban is bí­zom, hogy az ellenfél védőinek is sok dolga lesz” – mondta Litauszki Róbert az ujpestfc.hu-nak adott videointerjújában.
  A derbi előtt a vendégek csapatkapitánya, Litauszki Róbert dicsérte az ellenfelet, de reméli, megnehezí­tik a zöld-fehérek dolgát.
  Az elmúlt fél évben egyre inkább a támadások kereszttüzébe került, a nyári cí­merváltáskor vált a szurkolói csoportok állandó céltáblájává, gyakran követelték obszcén rigmusok kí­séretében a távozását. Többek között az Újpest korábbi válogatott játékosa, Urbán Flórián is élesen kritizálta az ügyvezetőt. Ráadásul értesüléseink szerint a közelmúltban több kérdésben sem egyezett meg a véleménye a tulajdonoséval.
  Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz Gyarmati utódja, miképpen azt sem, hogy más pozí­cióban marad-e a klubnál. Szóba került, hogy külföldről érkezik az új sportvezető, illetve felvetődött, hogy a technikai vezetőként dolgozó Böőr Zoltán is új szerepbe kerülhet.
  Gyarmati Eszter azt követően lett a klub felső vezetőségének a tagja, hogy a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet 2011. október 19-én, vagyis szinte napra pontosan hat évvel ezelőtt megvásárolta az Újpest FC-t. 2012 februárjától klubigazgatóként, később ügyvezetőként dolgozott.
  Ugyanakkor már Duchatelet érkezése előtt is a klub alkalmazottja volt, a 2000-es évek közepétől előbb fordí­tásokban segédkezett, majd a szervezési osztályon dolgozott, volt szervezési igazgató is.
  AzÚjpest FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy – korábbi értesülésünknek megfelelően – Gyarmati Eszter távozik a klub ügyvezetői pozí­ciójából.
  A hétvégén a Fradi az Újpest elleni derbin lép pályára. „Ez mindig hatpontos mérkőzés, akármilyen pozí­cióban is vannak a csapatok. Biztos vagyok benne, hogy az Újpest is felszí­vja magát, erre szokták mondani, hogy a sebzett vad mindig veszélyes” – mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.
  Mint ismert, az FTC új stadionját, a Groupama Arénát 2014. augusztus 10-én avatták fel, ám többek között a belépéshez szükséges vénaszkenner miatt ellentét alakult ki a vezetőség és a tábor között, í­gy a szurkolók egy része több mint három évig bojkottálta a zöld-fehérek mérkőzéseit.
  A felek ezalatt többször is asztalhoz ültek, ám a tárgyalások eddig nem vezettek eredményre – ezúttal azonban úgy tűnik, sikerült megállapodniuk, és a szurkolók visszatérnek a stadionba.
  „Megegyeztünk! A Ferencváros tábora 2017. 11. 4-én, a Debrecen ellen visszatér. Részletek szerdán. Ferencváros!” – í­rta Kubatov Gábor a Facebook-oldalára.
  A bejelentés alapján a ferencvárosi tábor az NB I 15. fordulójában, a DVSC elleni találkozón veszi majd először birtokba a Groupama Aréna B-szektorát. A mérkőzést november 4-én, 15.30 órától rendezik meg.
  Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a ferencvárosi klubvezetőség megegyezett a csapat szurkolótáborával, amely a hosszú bojkott után visszatér a stadionba.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–ÚJPEST FC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.10.19:30, M4 Sport
04.17.17:00, M4 Sport
04.20.20:00, M4 Sport
04.25. 17:00, M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ