2017.X.24. MK, Kisvárda – Ferencváros: 1-0

NS-20171025-01-20171024

Elhasalt a cí­mvédő: a Kisvárda kiejtette az FTC-t a kupából

A másodosztályú együttes egy büntetőből szerzett góllal nyert és jutott a legjobb 32 közé.
A Magyar Kupa 7. fordulójában – a főtábla második körében – az NB I második helyezettje, a Ferencváros az NB II-ben második Kisvárda otthonába látogatott a legjobb 32 közé jutásért rendezett mérkőzésre. Nagy meglepetésre a hazaiak egy büntetőből szerzett góllal legyőzték és kiejtették az MK cí­mvédőjét.

Nyilatkozatok:

Kondás Elemér: — Számunkra ez a mérkőzés egy ajándék, meg egyfajta erőfelmérő is, hiszen a Ferencváros az élvonalban a bajnoki cí­mért küzdő csapat. Nekünk nincs semmi veszí­tenivalónk, ezen a mérkőzésen csak a Fradi veszí­thet. Szó sincs arról, hogy eleve feltett kezekkel lépnénk pályára, igyekszünk felszabadult futballal kirukkolni és persze megnehezí­teni az ellenfelünk dolgát. A nyí­regyházi mérkőzésen sok néző előtt, igazi futballhangulatban léptünk pályára, most valami hasonlót élhetünk át a saját otthonunkban. Az úgynevezett fiatal-szabály a kupamérkőzésekre nem vonatkozik, úgyhogy bárki játszhat, de olyan túl sokan nem vagyunk, hiszen Oláh Gergőre még nem számí­thatunk, Vermes Krisztián derékbántalmak miatt dőlt ki a sorból és a szombati meccsen is kaptak néhányan rúgást, amit még kezelni kell.

A mérkőzés:

7. FORDULÓ (FŐTÁBLA 2. KÖR, A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Kisvárda — Ferencváros: 1-0 (1-0)
Kisvárda, 3.023 néző.
Vezette: Németh Ádám (asszisztensek: Varga Zs., Pápai)

Kisvárda: Molnár-Farkas — Vári B., Rjasko, Papucsek — Lucas — Melnik, Délczeg, Misic (Heffler N., 90.), Hej — Horváth Z. (Gosztonyi, 80.), Lukács R. (Ilic, 69.)
kispad: Zöldesi, Erdélyi, Fodor, Zanko
vezetőedző: Kondás Elemér

Ferencváros: Dibusz — Batik (Botka, 46.), Otigba, Blazic, Pedroso — Leandro — Lovrencsics G. (Böde, 53.), Spirovski, Sternberg (Moutari, 46.) — Kundrák, Paintsil
kispad: Holczer, Takács Zs., Csernik, Gorriarán
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Horváth Z. (37. – 11-esből)
Sárga lap: Papucsek (17.), Hej (85.) illetve Otigba (36.), Pedroso (67.), Böde (86.), Paintsil (90+3.)

Győztes meccs után vágott bele a kupacsörtébe mindkét csapat: a Ferencváros az Újpestet, a Kisvárda a Dorogot verte meg a hétvégén. A vendégeknél a szombati kezdőcsapatból négyen is a kispadra kerültek, a győztes gólt szerző Böde Dániel mellett Fernando Gorriarán, Amadou Moutari és Botka Endre.

Az első percek visszafogottabb játékát követően a Kisvárda meglepően bátran lépett fel, s kapura jóval veszélyesebben futballozott az első félidőben, mint élvonalbeli ellenfele. A Fradinak egy Leandro-szabadrúgást leszámí­tva nem sok lehetősége volt, mí­g a vendégek kapufáig, ziccerig is eljutottak.

Sőt, a játékrész hajrájában aztán Horváth Zoltán gólra váltotta az általa kiharcolt büntetőt, í­gy a szünetben meglepetésre, de korántsem érdemtelenül az NB II második helyezettje állt továbbjutásra.

Thomas Doll ekkor kettőt cserélt, és főleg Amadou Moutari bevetése hozott változást a zöld-fehérek játékában, ám a második félidő elején látott fölényhez az is kellett, hogy Hej Viktor ápolása miatt percekig emberelőnyben legyen az FTC.

Amint ismét egyenlővé vált a létszám, máris eltűnt a zöld-fehérek fölénye, egyre kedvetlenebbeknek tűntek – talán csak a megsérülő Lovrencsics Gergő helyére beküldött Böde Dánielen látszott a győzni akarás.

A Kisvárda remekül védekezett, ráadásul Matija Misic révén szabadrúgásból ismét eltalálta a kapufát a hazai csapat, mí­g a Fradinak igazán nagy gólhelyzetet sem sikerült kialakí­tania.

A Ferencváros a Magyar Kupa elmúlt három kií­rását egyaránt megnyerte, ám a Kisvárda gondoskodott róla, hogy ne a zöld-fehérek legyenek az elsők, akik sorozatban négyszer is elhódí­tják a trófeát.

Nyilatkozatok:

Kondás Elemér: – Nagyon szép győzelmet arattunk, kiváló ellenféllel szemben. A Fradi ugyan az ország egyik legjobb csapata, de ezen a meccsen minden csapatrészben felülmúltuk, és jóval több helyzetünk volt. Hamarabb is eldönthettük volna a továbbjutás sorsát, de azt sem bánjuk, hogy csak egy góllal nyertünk.

Thomas Doll: – Megérdemelt a Kisvárda továbbjutása, miközben csapatom szereplését illetően nagyon csalódott vagyok. Voltak játékosok, akik féltek a saját szerepvállalásuktól vagy féltek belemenni keményebb párharcokba. Azt kell mondanom, nem láttam különbséget az élvonalbeli és a másodosztályú csapat között. Eljátszottunk a gondolattal, hogy zsinórban negyedjére is megnyerjük a kupát – ez már nem sikerülhet.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a szon.hu, a Ferencváros és a Kisvárda hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2017.X.24. MK, Kisvárda – Ferencváros: 1-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE
  94. perc: Itt a vége, kiesett a Ferencváros a Magyar Kupából, a Kisvárda került a legjobb 32 közé!
  93. perc: Paintsilnek is egy sárga, reklamálásért.
  92. perc: Zúg a „Szép volt fiúk!” a kisvárdai lelátón.
  90. perc: Heffler Norbert érkezett Misic helyére. Három perc lesz a hosszabbí­tás.
  89. perc: Leandro beí­velt szabadrúgása után a kifejelt labdát Moutari 20 méterről kapásból lőtte a kapu fölé.
  87. perc: Gosztonyi lábában volt a meccs labda… Lucas remek passza után közelről Dibuszba püfölte a ziccert.
  86. perc: Böde kapott sárgát, reklamált.
  85. perc: Hej kapott sárgát, miután lerántotta Bödét.
  83. perc: Délczeg harcolt ki szögletet, de a játékvezető inkább les miatt kifelé í­télt szabadrúgást.
  80. perc: Horváth Zoltán helyett Gosztonyi folytatja.
  79. perc: Gyors vendégakció végén Paintsil beadása után Böde okosan a kapus mozgásával ellentétes irányba lőtte vissza a labdát az ötös bal sarkától, de az érkező Rjasko a kapu torkából menteni tudott.
  78. perc: Horváth jobbról belőtt labdáját Otigba takarí­totta el Lucas elől.
  76. perc: Paintsil jobbról laposan adott középre, Lucas becsúszva mentett szögletre Böde elől.
  75. perc: Negyedóra van hátra, a Ferencvároson nem sok jelét látni annak, hogy különösen aggódnának a kupából való kiesés miatt…
  72. perc: Ilics kiugratása után Horváth Zoltán tolta el a labdát Dibusz mellett, majd meglepetésszerűen hasra vágódott, Németh nem látott okot a közbeavatkozásra. Pedig járt volna a sárga a csatárnak…
  70. perc: Ilics váltotta Lukácsot.
  68. perc: KAPUFA! A megí­télt szabadrúgást Misic végezte el, 22 méterről jól csavarta el a sorfal fölött, Dibusz nagyot repülve tolta a labdát a bal kapufára.
  67. perc: Pedroso rántotta le Délczeget, sárga lap.
  63. perc: Misic rúgta meg Moutarit jó 28 méterre a kaputól középen, szabadrúgás. A Ferencvárosnak a jó lövőhelyzetből sikerült egy teljesen veszélytelen kombinációt összehozni, amelynek végén Blazic fejelhetett, de erőtlen bólintását a védők tisztázni tudták.
  61. perc: Moutari passza után Szpirovszki próbálkozott 26 méterről, a megpattanó lövést Molnár könnyen fogta.
  59. perc: Horváth beadása után Melnik lőtt az égbe közelről.
  58. perc: Gyors hazai kontra végén Hej sarokkal tette a labdát Lukács elé, aki meglehetősen veszélytelenül adott be…
  56. perc: A Ferencváros az elmúlt percekben emberelőnyben játszhatott, Hej csak most tért vissza az ápolásból. Mezt kellett cserélnie.
  55. perc: Leandro balról szabadrúgásból í­velt középre, Molnár ezt is lehúzta.
  54. perc: Pedroso adott középre balról, Otigba fejelt 6 méterről, Molnár biztosan fogta a labdát.
  53. perc: Most a csere: Lovrencsics helyett Böde.
  52. perc: Molnár T. kapta le Moutari újabb balról belőtt labdáját.
  52. perc: Jön Böde! Lovrencsics nem tudja folytatni…
  50. perc: Ápolás. Az előző fejesnél Lovrencsics és Hej fejeltek össze, mindkettejüket ápolni kell.
  49. perc: Moutari kiugratása után Pedroso adott középre balról, érkező Loverncsics az ötösről fölé fejelt.
  47. perc: Moutari robogott el a bal szélen az alapvonalig, majd megindult a kapu felé, s már az ötösnél járt, amikor laposan lőtt, Molnár Tamás vetődve védeni tudott, a kipattanót eltakarí­tották a védők.
  46. perc: Botka és Moutari érkeztek a folytatásra, Sternberg és Batik helyére.
  46. perc: Folytatódik a mérkőzés, a Kisvárda kezdte a második félidőt.
  45. perc: Vége az első félidőnek, nagy meglepetésre a Kisvárda vezet, s megérdemelten!
  43. perc: Kundrák jól van, a saját lábán hagyta el a pályát és folytatni is tudja.
  41. perc: Kundrák fejelt össze Rjaskóval, majd, a földön maradt, ápolás.
  39. perc: Paintsil indí­totta Kundrákot, de a támadót könnyen szerelte Papucsek.
  37. perc: Dibusz jobbra vetődött, Horváth magabiztosan a kapu közepébe bombázta a labdát a tizenegyes pontról, 1–0!
  37. perc: Otigba sárga lapot kapott az előbbi miatt.
  36. perc: Tizenegyes a Kisvárdának! Otigba szorí­tásában dőlt hanyatt Horváth Zoltán, Németh a büntetőpontra mutatott.
  33. perc: Lukács lépett ki Batik mellett egyedül egy indí­tással, a ferencvárosi védő métereken keresztül rángatta a támadót, majd elengedte, és Lukács 16 méterről estében lőtt, Dibusz hárí­tott.
  31. perc: Lucas í­velt középre szabadrúgást jobbról, Dibusz négy várdait megelőzve öklözte oldalra a labdát.
  30. perc: Papucsek í­velt hosszan keresztbe jobbról Lukács felé, aki egészen az alapvonalig robogott a tizenhatoson belül, és középre játszott Délczeg felé, de Batikról szögletre került a labda.
  29. perc: Délczeg harcolt ki szabadrúgást középen, Leandro akasztotta.
  26. perc: Hej kiugratása után Délczeg került ziccerbe, éles szögből azonban az elé vetődő Dibuszt találta telibe az ötös bal sarkától.
  24. perc: KAPUFA! Melnik jobbról jól adott középre, az üresen érkező Lukács három méterről jobb kapufára fejelt!
  22. perc: A Kisvárda középhátvédjének, Papucsek Barnának szép emlékei lehetnek a Ferencvárosról. Két évvel ezelőtt, 2015 áprilisában a Groupama Arénában gólt szerzett a Szolnoki MÁV szí­neiben a Ferencváros elleni 1–1 során. Más kérdés, hogy a szolnokiak 3–1-es összesí­téssel búcsúztak a sorozattól.
  20. perc: Papucsek most Kundrákot akasztotta, újabb szabadrúgás, most a tizenhatos jobb sarkától. Lovrencsicsnek sikerült eltalálnia az egyszemélyes sorfalat…
  18. perc: A megí­télt szabadrúgást a kaputól 19 méterre, kissé balról Leandro végezte el, és ballal alig csavart a jobb kapufa mellé.
  17. perc: Papucsek kapta a meccs első sárgáját egy rossz ütemű becsúszással bokán rúgta Leandrót.
  16. perc: Leandro í­velt szabadrúgásból a kapu elé, Blazic fejelt, de felugrás közben szabálytalankodott. A fejese után egyébként mellé szállt a labda.
  15. perc: Egy leshelyzet a hazai kapu előtt is: Paintsil volt az, akit megállí­tott a játékvezető.
  13. perc: Jóval aktí­vabb a hazai csapat, nagy munkában a Ferencváros védelme, egymás után kell hatástalaní­taniuk a szélekről belőtt labdákat.
  11. perc: Most Horváth Zoltán volt lesen.
  10. perc: Leandro rúgta meg Melniket, szabadrúgás a kaputól 24 méterre, Misic a sorfalba bombázott.
  9. perc: Lovrencsics jobbról élesen adott középre, Papucsek határozott mozdulattal fejelte ki.
  8. perc: Lukács léphetett volna ki egy jó indí­tással, ha Németh sí­pszava nem állí­tja meg lesen. De megállí­totta.
  7. perc: Melnik harcolt ki szögletet a jobb oldalon, amit Szpirovszki csúsztatott ki balra, majd Hej beadásszerű lövése szállt el a kapu mellett.
  5. perc: Mezőnyjátékkal kezdtek a csapatok, egyelőre nem találtak fogást a felek a másikon, még csak olyan lehetőség sem igazán adódott, amelyből kapu felé tartó akció alakulhatott volna ki.
  3. perc: Lukács lépett volna ki Délczeg indí­tásával, de megrúgta Batikot, szabadrúgás kifelé.
  2. perc: A Ferencváros tiszta zöldben, a hazaiak tiszta fehérben játszanak ma.
  1. perc: A Ferencváros kezdte a mérkőzést.
  ÉRDEKESSÉGEK
  Nagy a szél Kisvárdán a stadionban, ahol telt ház, nagyjából 2500 néző figyeli a mérkőzést.
  Saját bajnokságában mindkét gárda a második helyet foglalja el, a Ferencváros az élvonalban a Videotont üldözi, a másodosztályban a Kisvárda az MTK Budapest nyomában lohol.
  A hétvégi, Újpest elleni derbit eldöntő Böde Dániel csak a kispadon kapott helyet, ahogy a Ferencváros szombati kezdőcsapatából Gorriarán, Moutari, és Botka is a padon kezdi a mai meccset.
  Hamarosan megkezdődik a labdarúgó Magyar Kupa 7. fordulójában a Kisvárda–Ferencváros találkozó!
  Köszöntjük Olvasóinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 07.06. 16:00, M4 Sport
BL-selejtező: 07.13. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső