2017.X.28. Mezőkövesd – Ferencváros: 0-1

NS-20171029-01-20171028

A derbi után Mezőkövesden is Böde döntött – élre állt az FTC

A kí­nos kupakudarc után javí­tott a Fradi • Kuttor csapata jól tartotta magát, de ez nem ért pontot.
A labdarúgó NB I 14. fordulójában a Ferencváros Böde Dániel góljával 1–0-ra legyőzte idegenben a sereghajtó Mezőkövesdet, í­gy az Újpesten megbotló Videotont megelőzve a tabella élére állt.

Nyilatkozatok:

Kuttor Attila: – Nagyon remélem nagyszámú, lelkes hazai közönség előtt léphetünk majd pályára, a csapatnak kell majd a buzdí­tás. Szerda estétől már a Ferencváros elleni találkozóra készülünk, úgy gondolom jól kielemeztük a zöld-fehérek játékát. Harcos, jó mentalitású csapat fog pályára lépni, amely méltó ellenfele lesz majd a Ferencvárosnak. Amennyiben mindenki a tudása legjavát nyújtja majd, és csapatként egységesek leszünk akkor meglepetést okozhatunk. Szeretnénk itthon tartani a három pontot és megkezdeni a felzárkózást a tabellán!

Thomas Doll: – A mezőkövesdi meccsen megfelelő reakciót szeretnék látni, semmi többet. Nem tudjuk most sokat birtokolni a labdát vagy a két évvel ezelőtti, domináns játékunkat hozni: minden egyes győzelemért kőkeményen meg kell küzdenünk. Örülnék, ha az első perctől kezdve ott lennénk fejben, tudnák a játékosok, mit kell tenni, és nem a szünetben kellene cserével reagálnom arra, hogy már hátrányban vagyunk. Az messze nem jó, ha akkor jövünk rá, hogy tudunk focizni, amikor már hátrányban vagyunk, ez a legtöbbször nem kifizetődő. Tudom, hogy a csapatnak megvan a karaktere ahhoz, hogy a mérkőzés elejétől a végéig, mind az első, mind a második félidőben maximális teljesí­tményt nyújtsunk.

A mérkőzés:

Mezőkövesd-Zsóry — Ferencváros: 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, 2.935 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Albert, Berettyán; alapvonali jv.: Szabó Zs., Szilasi; tartalékjv.: Farkas B.)

Mezőkövesd-Zsóry: Tujvel — Lázár, Hudák, Szalai At., Vadnai — Iszlai, P. Keita — Koszta, Mlinár (Tóth B., 62.), Cseri — Strestí­k (Veselinovic, 62.)
kispad: Dombó, Farkas D., Novák Cs., Szeles, Murai
vezetőedző: Kuttor Attila

Ferencváros: Dibusz — Botka, Otigba, Blazic, Pedroso — Gorriarán, Spirovski — Varga R., Paintsil (Csernik, 90.), Moutari (Leandro, 76.) — Böde
kispad: Varga Á., Hajnal, Priskin, Sternberg, Lovrencsics B.
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Böde (39.)
Sárga lap: Lázár (26.), Iszlai (84.) illetve Otigba (63.), Paintsil (87.), Leandro (89.)

És akkor jött Böde Dániel.

A mérkőzésen addig jószerivel semmi nem történt, a hidegfront a pályán is érződött, amikor a szünet előtti percekben a ferencvárosi csatár a magasba ugrott és a kapuba bólintotta a labdát (0–1). Egy hete, az Újpest ellen 1–0-ra megnyert derbin láttunk már hasonlót: a támadó figyelte a labdát, tolatott a kapu irányába, majd a lehető legjobb ütemben elrugaszkodott a talajtól. Pedig addig alig néhányszor ért labdába – egyszer kibikázta a stadionból –, ám ez az ő igazi erénye, a semmiből képes gólt szerezni. Hiába átlag feletti magasságú védő a mezőkövesdi Hudák Dávid és Szalai Attila, Böde Dániel mindkettőjüket túlugrotta, a mozdulatát taní­tani kellene.

Ez a fejes mentette meg az első félidőt…

Merthogy ne szépí­tsük, az első negyvenöt perc csapnivaló volt.

A lelátón sálba, sapkába öltözött, pokrócba burkolózott, ásí­tozó drukkerek üldögéltek, s a gyepen is álmoskásan zajlott a játék. Úgy tűnt, a hirtelen jött hidegfront a futballistákat is megfogta. Rengeteg volt a rossz passz és indí­tás, a rossz elgondolás, a kispadok előtt nem véletlenül kapott kis hí­ján gutaütést Kuttor Attila és Thomas Doll is. Felváltva kiabáltak a pálya irányába, hol hangosakat fütyültek, hol teli torokból ordí­tottak. Ritka volt az olyan pillanat, amikor elismerően tapsolhattak.

20171028-mezokovesd-bodeHogy mi történt a két öltözőben a szünetben, nem tudni, egy biztos, immár mindkét csapat játékosai jobban kapkodták a lábukat, mert lettek helyzetek, gólszerzési lehetőségek. A kövesdieknél Kuttor Attila a hátrány tudatában kettőt is cserélt – behozta  Tóth Bencét és a szerb csatárt, Lazar Veszelinovicsot –, s ha nem is (csak) ezért, de hatékonyabb volt a hazai csapat a vendégek kapuja előtt. Nem sokon múlott, hogy kiegyenlí­tsen a Mezőkövesd, kétszer is csupán centiméterekkel a kapufa mellett gurult el a labda, ám a gól csak nem akart összejönni. Nem véletlenül idegeskedtek a szurkolók a lelátón, a tabella utolsó helyén álló mezőkövesdieknek nagyon kellenének a pontok, hiszen az eddig begyűjtött tí­z egység nagyon kevés. Harcolt, küzdött a házigazda együttes, azt nem lehet mondani, hogy a fordulást követően ne akart volna, de a vendégek eszén í­gy sem tudott túljárni. A hajrában Böde Dánielt tévesen lesen állí­totta meg a játékvezető, a zöld-fehérek csatára nem véletlenül limbálta a mutatóujját a bí­ró és az asszisztens irányába, a rossz í­télet azonban nem befolyásolta a meccs kimenetelét, hiszen a Ferencváros végül í­gy is nyert.

Kí­nkeserves kilencven perc volt ez, a Fradi számára pedig ismét Böde Dániel mentette meg a találkozót. Ha az a gól nincs, az átlagosnál jóval gyengébb lett volna az összecsapás.

Fontos mérkőzést nyert meg a zöld-fehér gárda, és lélektanilag is fordulópont lehet ez a siker, hiszen megelőzte a Videotont a tabellán.

További képek: fradi.hunso.hu

Nyilatkozatok:

Kuttor Attila: – Ha egy kí­vülállótól kérdeztük volna meg, melyik csapat hajt a bajnoki aranyra és melyik menekül a kiesés elől, nem tudta volna megmondani. Bár sokat tettünk érte, sajnos nem sikerült pontot szereznünk. Úgy látszik, még jobban kell akarnunk a sikert. A Fradi gólja is jóformán a semmiből jött. Nem előzte meg semmilyen nyomás. A mezőnyben egyenrangú partnerek voltunk, a fordulás után még a ferencvárosiak fölé is kerekedtünk. Nem lehetek elégedetlen, amit elterveztünk, végrehajtottuk. Lehetőségeket alakí­tottunk ki, semmivel sem volt kevesebb helyzetünk, mint ellenfelünknek. A fordulás után jól is futballoztunk, sajnálom, hogy nem sikerült legalább egyenlí­teni. Jobban kell hinnünk magunkban.

Thomas Doll: – Fontos volt, hogy a hétközi kupabúcsú után javí­tsunk, és talán ezért is némileg bizonytalanul kezdtünk. Ettől függetlenül uraltuk a mérkőzést, de az utolsó passzok nem voltak jók. A fordulás után belealudtunk a mérkőzésbe, a mezőkövesdi együttes kis hí­ján egyenlí­tett. Szép támadásból szereztük a gólunkat, Böde Dániel jól ugrott fel, fontos gólt szerzett – ismét. Ráadásul kifejezetten nehéz helyzetből fejelte a labdát a kapuba. A fordulás után eldönthettük volna a mérkőzést, de nem törekedtünk eléggé az újabb gólra. Nem volt benne a srácokban, gyerünk, rúgjunk még egyet, és csomagoljunk, menjünk haza. A bajnokság vége még nagyon messze van, ez nem azt jelenti, hogy most már végig az élen maradunk. Ettől függetlenül természetesen jó érzés, hogy az első helyen vagyunk.

Böde Dániel:

A 14. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Kovácsik (Videoton) 8 — Lovric (Bp. Honvéd) 6, Lipták (DVTK) 6, Pedroso (Ferencváros) 6 — Bódi (DVSC) 7, Papp K. (Paks) 7, Gazdag (Bp. Honvéd) 7, Lanzafame (Bp. Honvéd) 7 — Eppel (Bp. Honvéd) 7, Böde (Ferencváros) 6, Ugrai (DVTK) 7
A forduló játékvezetője: Pintér Csaba (Mezőkövesd — Ferencváros) 9 — Albert István, Berettyán Péter, Szabó Zsolt, Szilasi Szabolcs

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2017.X.28. Mezőkövesd – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • A játékkal nem, de most kivételesen az osztályzatokkal meg vagyok elégedve. 🙂

 • PERCRŐL PERCRE

  90+2.
  PERC
  Köszönjük kedves olvasóink megtisztelő figyelmét, a mérkőzés összefoglalóját ide kattintva olvashatják el!
  90+2.
  PERC
  Mivel a Videoton megbotlott Újpesten (2–2), a Fradi átvette a vezetést a tabellán.
  90+2.
  PERC
  Véget is ért a mérkőzés, a Ferencváros Böde Dániel fejes góljával 1–0-ra legyőzte a Mezőkövesdet.
  90+2.
  PERC
  Mindkét csapat cserélne még egyet, de folyamatosan játékban a labda.
  90+1.
  PERC
  Kettő perc a ráadás.
  90.
  PERC
  Csernik Kornél Joseph Paintsilt váltotta az FTC-ben.
  90.
  PERC
  Otigbához hasonlóan Lenadrónak is ez az ötödik sárgája, ő sem játszhat a Loki ellen.
  89.
  PERC
  Leandro rántotta le a megiramodó Keitát, í­gy ő is besárgult.
  89.
  PERC
  Varga jobb oldali lapos beadását Hudák vágta ki a mezőnybe.
  88.
  PERC
  Csernik készülődik a Fradi kispadja előtt.
  87.
  PERC
  Joseph Paintsil kapott reklamálásért sárgát, szerinte Botka szabálytalansága előtt vele szemben is elkövettek egyet.
  87.
  PERC
  Botka buktatta Cserit a kezdőkörben.
  85.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  84.
  PERC
  Iszlai Bence sokadik kemény belépője után sárga lapot kapott – ezúttal Varhának lépett oda szabálytalanul.
  83.
  PERC
  Böde kapott egy könyököst Hudáktól a kezdőkör közelében.
  82.
  PERC
  VÉDÉS! Veszelinovics a tizenhatoson belül lefordult Blazicról, majd 14 méterről lőtt, de a középre tartó labdát Dibusz könnyedén megszelidí­tette.
  80.
  PERC
  Cseri szabadrúgsa után sikerült a vendégeknek elfejelniük a labdát a tizenhatoson belülről.
  79.
  PERC
  Böde ugrott volna ki ziccerben, de les miatt megállí­tották – a visszajátszások alapján tévesen.
  78.
  PERC
  Közben egyenlí­tett az Újpest a Videoton ellen – ha í­gy marad az a meccs, és a Fradi is nyer, akkor a zöld-fehérek átveszik a vezetést a tabellán.
  77.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  76.
  PERC
  Cserélt a Fradi: Amadou Moutari helyét Leandro vette át a pályán.
  76.
  PERC
  A Honvéd már 3–0-ra vezet a Balmazújváros ellen, a DVSC pedig 3–2-re a Paks ellen.
  75.
  PERC
  Varga távoli lövése a kapu fölé szállt.
  74.
  PERC
  Ezzel a Böde-góllal vezet a Ferencváros:

  73.
  PERC
  Otigbát látta szabálytalannak a kövediek tizenhatosán belül Pintér.
  71.
  PERC
  A DVTK már 3–0-ra vezet a Haladás ellen.
  70.
  PERC
  Sőt, Otigba duplázott, Tóth 18-ról eleresztett kí­sérletét is blokkolta.
  69.
  PERC
  NAGY MENTÉS! Tóth ugratta ki Cserit, aki 10 méterről lőtt, de Otigba kihúzta a labdát az öt és felesen belülről.
  67.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  66.
  PERC
  Pedroso is egy lapos lövéssel kí­sérletezett, de ő sem találta el a kaput.
  65.
  PERC
  Tóth távoli laposa lövése elment a jobb alsó meleltt.
  65.
  PERC
  Közben a Paks egyenlí­tett a DVSC ellen.
  64.
  PERC
  Otigbának ez volt az ötödik sárgája a szezonban, í­gy ki kell hagynia a DVSC elleni összecsapást.
  63.
  PERC
  Otigba Kenneth hosszan tolta meg a labdát a felezővonalnál, majd felrúgta az őt szerelő Keitát, í­gy sárga lapot kapott.
  62.
  PERC
  … helyükre Lazar Veszelinovics és Tóth Bence érkezett.
  62.
  PERC
  Kettős csere a hazaiaknál: Marek Strestí­k és Frano Mlinár hagyta el a pályát…
  60.
  PERC
  Ez is lehetőség volt! A kicsiben elvégzett szöglet után érkezett a beadás, Hudák pedig hét méterről kevéssel fejelt a kapu bal oldala mellé.
  60.
  PERC
  VÉDÉS! Szpirovszki veszí­tett labdát saját tizenhatosának előterében, majd Koszta bombázott, de Dibusz jól zárta a rövidet, és szögletre mentett.
  59.
  PERC
  Szalai csúsztatott lesről Strestí­k szabadrúgása után.
  58.
  PERC
  FTC-HELYZET! Varga kapta meg Bödétől a labdát, melyet élesen a kapu elé lőtt, de a hosszún érkező Moutari lába előtt elsuhant a labda.
  57.
  PERC
  A DVSC fordí­tott a Paks ellen.
  56.
  PERC
  A mérkőzés hivatalosa nézőszáma: 2935 fő.
  55.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  54.
  PERC
  Potyognak a gólok, az Újpest szépí­tett az emberhátrányban játszó Videoton ellen.
  53.
  PERC
  A DVTK pedig két perc alatt kettőt vágott a Haladásnak.
  52.
  PERC
  Közben a Honvéd megszerezte a második gólját a Balmazújváros otthonában.
  51.
  PERC
  MEZŐKÖVESDI ZICCER! Strestí­k fordult le Otigbáról, majd az alapvonalról középre gurí­totta a labdát, melyet Koszta ballal, hat méterről centikkel a bal alsó sarok mellé küldött.
  50.
  PERC
  Otigba fejelte el egy bal oldali beadás után a labdát.
  49.
  PERC
  A Mezőkövesd kevesebb mint egy éve Pintér Attila edzősége alatt 2–0-ra legyőzte a Ferencvárost. Az akkori kezdőcsapat (Tujvel – Vági, Szeles, Hudák, Gohér – Mevoungou, Hegedűs D. – Molnár G., Bacelic-Grgic, Kink – Strestí­k) tagjai közül csak Tujvel , Hudák és Strestí­k szerepelt a kövesdi kezdő tizenegyben az elmúlt fordulóban. A gárda játékoskeretében 2016 óta 82 változást regisztráltak – elképesztő szám.
  47.
  PERC
  Már vissza is tért a horvát játékos a pályára.
  47.
  PERC
  Egy kis segí­tséggel elhagyta a pályát, de minden bizonnyal hamarosan visszatér.
  46.
  PERC
  Mlinár maradt a földön, a bal térdét fájlalja.
  46.
  PERC
  Csere egyik oldalon sem történt.
  46.
  PERC
  Újra útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.
  FÉLIDŐ
  A velünk párhuzamosan zajló NB I-es meccsek félidei eredményeit ide kattintva böngészhetik.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Nincs hosszabbí­tás, véget ért az első félidő, Böde Dániel fejes góljával 1–0-ra vezet a Ferencváros a Mezőkövesd otthonában.
  44.
  PERC
  Gorriarán kiugratása egy kicsit hosszú volt Bödének, í­gy Vadnai csapott le a labdára.
  44.
  PERC
  Cseri elől szedte fel a labdát Dibusz.
  42.
  PERC
  A Mezőkövesd a legutóbbi 9 hazai mérkőzésén 2 vagy több gólt kapott, és február 18. (Mezőkövesd–Diósgyőr 3–0) óta nem úszott meg találat nélkül NB I-es bajnokit. Ez a maival együtt már 27 olyan meccset jelent zsinórban, amelyen a kövesdiek hálója megrezdült.
  41.
  PERC
  Bödének ez volt a negyedik gólja a jelenleg is zajló bajnokságban.
  40.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  39.
  PERC
  GÓÓÓL!!! VEZET A FERENCVÁROS! Pedroso ment el a bal oldalon, majd remekül tekert középre, ahol Böde Dániel hét méterről, védője szorí­tásában, félig háttal a kapunak, í­velten a hálóba fejelte a labdát. (0–1)
  38.
  PERC
  Varga remek kiugratása után Moutari rendkí­vül pontatlanul adta be a labdát, melyet Paintsil végül megmentett, a fiatal ghánai lövése azonban nagyon rossz volt, a labda meglehetősen sokkal a kapu fölé szállt.
  37.
  PERC
  Gorriaránt állí­tották meg lesen.
  36.
  PERC
  Közben a Honvéd megszerezte a vezetést idegenben a Balmazújváros ellen.
  36.
  PERC
  Böde lefordult a védőjéről a tizenhatos vonalán, lövésébe azonban egy másik hazai játékos belelépett, s í­gy blokkolta a labdát.
  34.
  PERC
  Varga esett el, majd pattant fel azonnal a tizenhatoson belül, beadása után Böde nem tudta a kapu felé fejelni a labdát.
  33.
  PERC
  Március óta csak két bajnokin nem ért el gólt a Ferencváros – mindkétszer a DVSC volt az ellenfele.
  32.
  PERC
  Cseri esett el Otigba szorí­tásában, a hazaiak játékosa szerint a védő szabálytalankodott vele szemben. Pintér szerint ilyen nem történt.
  31.
  PERC
  Bödét állí­tották meg lesen.
  30.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  29.
  PERC
  Moutari lőtt jóval a kapu fölé ballal 19 méterről.
  28.
  PERC
  Varga szinte a tizenhatos bal felső sarkáról végezhette el a szabadrúgást, melyet kapura is küldött, a labda azonban elsuhant a léc fölött.
  26.
  PERC
  Lázár Pál kapott sárga lapot. Pedroso kötényt adott Hudáknak, majd Lázár mellett is elment volna, a jobbhátvéd azonban elhúzta a lábát.
  25.
  PERC
  Gorriarán tört be a tizenhatoson belülre, beadása azonban nem talált társat.
  24.
  PERC
  Az NB I-ben kimondottan jó sorozatban van a Ferencváros, amely a legutóbbi hat bajnokiján veretlen, úgy, hogy az elérhető 18 pontból 16-ot megszerzett. A Fradi legutóbb augusztus 27-én, a Videotontól szenvedett vereséget az NB I-ben.
  23.
  PERC
  Varga újabb sarokrúgása után Szalai fejelte el a labdát az ötösön belülről.
  23.
  PERC
  Varga bal oldali szöglete után ezúttal Böde elől mentett Hudák. Lehet ismételni.
  22.
  PERC
  Hudák tisztázott szögletre Moutari elől.
  21.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  20.
  PERC
  Mlinár jobb oldali lapos beadása megtalálta Strestí­ket, ő azonban rendkí­vül rosszul találta el a labdát, í­gy Dibusznak nem kellett védenie.
  19.
  PERC
  Hudák veszélyeztett, de egyrészt Dibusz fogta a lövését, másrészt az asszisztens lest jelzett.
  18.
  PERC
  Otigba vágta fel Strestí­ket, de sárga lapot ő sem kapott.
  17.
  PERC
  Böde tört be a tizenhatoson belülre, de még mielőtt lőhetett volna, Vadnai szabályosan szerelte.
  15.
  PERC
  Cseri lapos beadása után Dibusz szedte fel a földről a labdát gond nélkül.
  14.
  PERC
  Védés! Moutari nagyjából 30 méterről eleresztett jobblábas lövése után Tujvel gyűjtötte be a labdát a jobb alsó sarok elől egy könnyed vetődéssel.
  13.
  PERC
  A tizenegyes nyeretlenségi sorozat egyben klubcsúcs is, a Mezőkövesd élvonalbeli története során még sosem maradt győzelem nélkül ilyen hosszú ideig. Az ezelőtti „rekorder” széria tí­zmeccses volt.
  12.
  PERC
  Sokáig nem örülhettek a paksiak, máris egyenlí­tett a Debrecen.
  12.
  PERC
  Hudák csúszott oda túlságosan is keményen Bödének a felezővonal közelében.
  11.
  PERC
  Közben a Paks vezetést szerzett a DVSC ellen idegenben.
  10.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  9.
  PERC
  Botka vete át a labdát mellel a jobb oldalon, majd Bödének készí­tette le, a csatár azonban 17 méterről a jóval a kapu fölé lőtt.
  8.
  PERC
  Dibuszt támadta meg Strestí­k, de elvenni nem tudta tőle a labdát.
  7.
  PERC
  Nagyjából 3000-en vannak a stadionban. Hivatalos adatot később kapunk.
  6.
  PERC
  A Kövesdé az NB I leghosszabb aktí­v rossz sorozata: a matyóföldiek 11 mérkőzéses nyeretlenségi szériában vannak, a 2. forduló óta nem diadalmaskodtak.
  5.
  PERC
  Elképesztő, az 5. percben már 2–0-ra vezet a Vidi az Újpest ellen.
  4.
  PERC
  A bal oldali szöglet után Strestí­k csúsztatott bele a labdába, de nem tudta azt a kapu felé irányí­tani.
  4.
  PERC
  Strestí­k bal oldali beadása után Otigbáról pattant szögletre a labda.
  3.
  PERC
  Eddig hat mérkőzést ví­vtak az élvonalban, hármat a Ferencváros nyert meg, egyet a Mezőkövesd, kettő döntetlenre végződött.
  2.
  PERC
  A Videoton máris megszerezte a vezetést az Újpest otthonában.
  2.
  PERC
  A kövesdiek kék-sárga, a ferencvárosiak pedig fehér és világos zöld szerelésben léptek pályára.
  01.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indí­tották útjára a labdát.
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  Mezőkövesd: Tujvel – Lázár P., Hudák, Szalai A., Vadnai – Koszta, Mlinár, P. Keita, Iszlai, Cseri – Strestí­k
  Vezetőedző: Kuttor Attila
  A kispadon: Dombó (k), Farkas D., Tóth B., Novák, Veszelinovics, Szeles T., Murai
  FTC: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Gorriarán, Szpirovszki – Varga R., Paintsil, Moutari – Böde
  Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Varga Á. (k), Hajnal, Leandro, Csernik, Priskin, Sternberg, Lovrencsics B.
  „A mezőkövesdi meccsen megfelelő reakciót szeretnék látni, semmi többet – mondta a meccs előtt Thomas Doll a fradi.hu-nak. – Nem tudjuk most sokat birtokolni a labdát vagy a két évvel ezelőtti, domináns játékunkat hozni: minden egyes győzelemért kőkeményen meg kell küzdenünk. Örülnék, ha az első perctől kezdve ott lennénk fejben, tudnák a játékosok, mit kell tenni, és nem a szünetben kellene cserével reagálnom arra, hogy már hátrányban vagyunk. Az messze nem jó, ha akkor jövünk rá, hogy tudunk focizni, amikor már hátrányban vagyunk, ez a legtöbbször nem kifizetődő. Tudom, hogy a csapatnak megvan a karaktere ahhoz, hogy a mérkőzés elejétől a végéig, mind az első, mind a második félidőben maximális teljesí­tményt nyújtsunk.”
  „Nagyon remélem nagyszámú, lelkes hazai közönség előtt léphetünk majd pályára, a csapatnak kell majd a buzdí­tás – idézi Kuttor Attila várakozásait a mezokovesdzsory.hu. – Szerda estétől már a Ferencváros elleni találkozóra készülünk, úgy gondolom jól kielemeztük a zöld-fehérek játékát. Harcos, jó mentalitású csapat fog pályára lépni, amely méltó ellenfele lesz majd a Ferencvárosnak. Amennyiben mindenki a tudása legjavát nyújtja majd, és csapatként egységesek leszünk akkor meglepetést okozhatunk. Szeretnénk itthon tartani a három pontot és megkezdeni a felzárkózást a tabellán!”
  A tizenegy nappal ezelőtt edzőváltáson átesett (Radványi Miklós helyét Kuttor Attila vette át) Mezőkövesd jelenleg 10 ponttal (2–4–7-es mutatóval) rosszabb gólkülönbsége miatt a tabella utolsó helyén áll. A kövesdieknek a kupában sem sikerült javí­taniuk: hosszabbí­tás után 2–1-re kikaptak az NB II-es Gyirmót vendégeként.
  A Ferencváros 13 forduló után (7–5–1-es mutatóval) 26 ponttal a második helyen áll, két egységgel lemaradva a listavezető Videotontól. Thomas Doll csapata a győztes derbi után a hét közben óriási pofont kapott: kétszeres cí­mvédőként 1–0-s vereséget sznevedett a másodosztályú Kisvárda otthonában, í­gy már a legjobb 64 között búcsúzott a sorozattól.
  A mérkőzés játékvezetője Pintér Csaba lesz.
  Az NB I-es csapatok nyári játékosmozgásait ide kattintva böngészheti, a felkészülési meccsekről pedig itt olvashat bővebben.
  A 2017–2018-as kií­rás teljes sorsolását itt találja.
  Az NB I tabelláját, góllövőlistáját, valamint korábbi tudósí­tásainkat ide kattintva böngészhetik.
  A FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
  15.30: Balmazújváros–Budapest Honvéd – élőben az NSO-n!
  15.30: Újpest–Videoton (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
  15.30: DVSC–Paks – élőben az NSO-n!
  15.30: Haladás–DVTK – élőben az NSO-n!
  17.45: Puskás Akadémia–Vasas (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
  A mérkőzést a Mezőkövesdi Városi Stadionban rendezik meg.
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Mezőkövesd–Ferencváros összecsapás a labdarúgó NB I 14. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ