2017.XI.18. Paks – Ferencváros: 0-2

NS-20171119-01-20171118

Mumusa otthonában is győzött a Ferencváros

A fővárosi zöld-fehérek sorozatban a kilencedik meccsükön szereztek pontot.
A labdarúgó NB I 16. fordulójában a Ferencváros Joseph Paintsil korai és Amadou Moutari hajrában szerzett találatával 2–0-ra legyőzte a Paksot idegenben, í­gy megszakí­totta a tolnaiak ellen 2016 áprilisa óta húzódó nyeretlenségi sorozatát.

Nyilatkozatok:

Csertői Aurél: – Azzal kezdem, hogy a listavezető látogat el hozzánk, tehát, hiába vagyunk hazai pályán, mégsem mi vagyunk az esélyesei a mérkőzésnek. A Ferencváros a magyar bajnokságban bármelyik pályán is futballozzon, mindig győzelmi eséllyel lép pályára. Nagyon erősek, remek labdarúgókkal rendelkeznek, és keményen játszanak. Mi szeretnénk megtartani helyünket a középmezőnyben, és ehhez bravúrokra van szükségünk. A Fradi elleni bármilyen számunkra kedvező eredmény ebbe a kategóriába tartozna. Amennyiben mindenki kihozza magából a legtöbbet, akkor sikerülhet meglepetést okoznunk. Nekünk türelmesnek kell lennünk, okosan kell fociznunk, és ami a legfontosabb, nem szabad egyet sem hibáznunk. Ugyanakkor bí­zunk abban, hogy az ő játékosaik elkövetnek majd bakikat, amelyeket nekünk igyekeznünk kell kihasználni. Mind fizikálisan, mind szellemileg megterhelő, nehéz, de jó mérkőzésre számí­tok.

Thomas Doll: –

A mérkőzés:

Paks — Ferencváros: 0-2 (0-1)
Paks, 1.643 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Kóbor, Bornemissza; alapvonali jv.: Solymosi, Bogár; tartalékjv.: Becséri)

Paks: Verpecz — Vági (Nikházi, 76.), Zachán, Gévay, Szabó J. — Simon Á. — Kulcsár D., Papp K., Bertus, Bartha (Haraszti, 56.) – Szakály D. (Hahn, 75.)
kispad: Molnár P., Báló, Kecskés T., Hajdu Á.
vezetőedző: Csertői Aurél

Ferencváros: Dibusz — Botka (Leandro, 63.), Otigba, Blazic, Pedroso — Spirovski, Gorriarán — Lovrencsics G., Paintsil (Moutari, 82.), Priskin — Böde (Lovrencsics B., 75.)
kispad: Holczer, Batik, Hajnal, Bőle
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Paintsil (5.), Moutari (90+3.)
Sárga lap: Nikházi (90.)

20171118 Paks Paks FTC labdarúgó mérkõzés

Azt mondják, a statisztika olyan, mint a bikini: sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja.

Noha november 18-án már ritkán húz bikinit az ember (férfiember végképp…), a fenti idézet ugrott be, amikor a huszadik Paks–Ferencváros összecsapást megelőzően elmerültünk a számok világában. Ha arra nem is vehettünk mérget a kezdés előtt, hogy 1–1 lesz a vége, arra nagy tételben érdemes lett volna fogadni, hogy – legalább – egy-egy gólt szerez mindkét csapat. A Tolna megyei zöld-fehérek ugyanis olyasmivel dicsekedhettek, amivel senki más: április 22. óta minden hazai mérkőzésükön betaláltak, a Ferencvárost abban a tudatban látták vendégül, hogy páratlan sorozatuk immár kilenc találkozó óta tart.

Az semmi! – kiálthattak volna fel a fradisták, akik két okból kifolyólag is verdeshették a mellüket, mielőtt Berke Balázs a sí­pjába fújt: egyfelől idén övék az NB I leghosszabb veretlenségi szériája (nyolc meccse nem találtak legyőzőre), másfelől akár odahaza, akár idegenben játszottak, az előző tizenegy bajnokijukon rendre eredményesek voltak (ha már itt tartunk, jegyezzük meg: legutóbb, még augusztus hatodikán a Debrecen volt képes arra, hogy „lenullázza” az FTC-t).

A Paks elleni kilencedik győzelmére készülő Ferencváros vezetőedzője nem azzal húzott váratlant, hogy Lovrencsics Gergőt a kezdő tizenegybe jelölte, hanem azzal, hogy hosszú idő után újra jobbszélsőként vetette be. Mindjárt az ötödik percben kiderült, hogy ez jó döntés volt: tetszetős Lovrencsics, Botka, Paintsil összjáték végén a ghánai támadó juttatta vezetéshez a csapatát (a fővárosiak gólját ezzel ki is pipálhattuk…). A tizedik percben még közelebb kerülhetett volna a Fradi ahhoz, hogy 2016 áprilisa hatodika után újra legyőzze a Paksot (azóta két döntetlent ért el, és ugyanennyi vereséget szenvedett), ám Joseph Paintsil második próbálkozását Verpecz István bravúrral hárí­totta – a kapusról kipattanó labdát ugyan Böde Dániel a hálóba lőtte, Bornemissza Norbert kiszúrta, hogy lesről, s mivel személyében az asszisztenst tisztelhettük, középkezdés helyett szabadrúgás következett.

Nem volt rossz a meccs, a 25. percben az egyik drukker mégis í­gy szólt a szomszédjához: „Te, Jóska, nem megyünk ki inni?” Jelentjük, Jóska nem ment ki, de a barátja igen, le is maradt Vági András kaput épphogy elkerülő fejeséről. Hibáztatta is érte cimboráját, mondván, kikérte az ő sörét is, amit aztán neki kellett legurí­tania… Több emlí­tésre esemény nem történt a szünetig, volt hát időnk megállapí­tani: ahhoz, hogy házigazdaként a Paks ne szenvedjen ötödször vereséget a Fraditól, fel kell javulnia – ha megelégszik azzal, hogy harmadszor játsszon döntetlent a 29-szeres bajnok ellen, akkor kicsit, ha a negyedik győzelmére tör, akkor viszont nagyon.

A második félidő elején mégsem a viharos hazai támadójátékra lettünk figyelmesek, hanem arra, hogy a 125. NB I-es mérkőzésén kispadon ülő Thomas Doll helyett Máté Csaba osztogatja az utasí­tásokat az edzői zónából. A német szakember néha felállt, és ellátta egy-két ukázzal a segí­tőjét, de aki meccselt, az a korábban Pakson is dolgozó Máté Csaba volt. Igaz, amikor a 73. percben Böde Dániel a combjához kapott, majd cserét jelzett, nyomban hátranézett: ki lépjen a helyére? Mire a csapatkapitány lebicegett a játéktérről, természetesen eldőlt, hogy Lovrencsics Balázs áll be – a korábbi paksi kedvenc 1643 néző vastapsa közepette vonulhatott le. Tí­z perccel később a cserecsatár gyakorlatilag gólpasszt adott a szintén a tartaléksorból előlépő Amadou Moutarinak, a nigeri légiós azonban hatalmas helyzetben hibázott. Különösebb veszély í­gy sem fenyegette az FTC győzelmét (Dibusz Dénesnek mindössze egy Haraszti-szabadrúgást kellett védenie), sőt a hosszabbí­tásban Moutari csak betalált, ami azzal járt, hogy miközben a Paks jó sorozatai megszakadtak, a bajnokaspiránsé tovább í­ródik.

A három pont mellett ez a lényeg.

További képek: fradi.hunso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll szerint a lehetőségeket nézve nem arattak érdemtelen győzelmet.

Nem volt egy jó bajnoki mérkőzés, mindkét oldalon nagy nyugtalanság érződött, amikor a játékosok birtokolták a labdát. A tradí­ció miatt a Ferencvárostól általában el szokták várni, hogy dominálja a meccseket, de nem olyan egyszerű, ha egy csapat védekezésre áll be. Jól kezdtünk, irányí­tottunk, gólt szereztünk, és azt gondoltam, hogy nyugodt lesz a folytatás. Sajnos ennek pont az ellenkezője következett be, passzí­vvá vált a játékunk, nem tudtunk jól belemenni a párharcokba, a középpályát átengedtünk a Paksnak. A játék ezen szakasza nem nézett ki jól. Meg kell tanulnunk, ha gólt szerzünk, nem dőlhetünk hátra, hanem meg kell mutatnunk az ellenfélnek, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Minden néző azt szeretné látni, hogy kombinatí­v a játékunk, párharcok vannak, jól kidolgozott gólhelyzetek, lehetőségek a tizenhatoson belül. Ebben a hideg, nyirkos időben egyik csapat sem tudott bemelegedni. Az eredménnyel viszont elégedett vagyok, nagyon fegyelmezettek voltunk, nullára hoztuk a mérkőzést. Pakson futballozni nehéz, sok csapatnak lesz itt gondja.”

A német szakember hozzátette: csak Böde Dániel sérülése miatt szomorkodik.

Dani azt mondta, úgy érezte, mintha a combját késsel megszúrták volna hátulról. Ha valaki ilyen szúró fájdalmat érez, az soha nem szokott jót jelenteni. Ez lehet izomszakadás vagy egy egész izomköteg szakadása, úgyhogy szerintem a következő hetekben már nem tud játszani.”

A Nemzeti Sport tudósí­tója ezután arról érdeklődött, egy idő után miért Doll segí­tőjét, Máté Csabát láthattuk inkább utasí­tásokat adni a kispad mellől?

„Az elmúlt napokban az edzőpályán kicsit elveszí­tettem a hangomat. Aki ismer, az tudja, hogy én a meccs első percétől az utolsóig érzelemdúsan élek együtt a játékkal. Az orvos azt javasolta, hogy próbáljam kicsit kí­mélni a hangomat, különben a következő három éjszakán nem tudok aludni.”

A paksiak mestere, Csertői Aurél is úgy látta, hogy az ellenfél kezdte jobban a találkozót.

„Gólt is rúgott a Fradi, de kegyes volt velünk, mert a huszadik perctől átvettük az irányí­tást. Kidolgoztunk pár helyzetet, mezőnyben jól játszottunk, de gólt nem tudtunk szerezni. Pontosabbnak kellett volna lennünk a végjátékokban, illetve jól is védekezett a Ferencváros.”

Tudósí­tónk ezután a góltalanság okát firtatta: vajon a bátortalanságnak tudható be?

„Azt gondolom, inkább kvalitás, hogy a tizenhatosnál egy lövőhelyzetet vagy egy jó beadást elvállalok. Szerintem az nem bátortalanság, hogy három méterről üres kapura kihagyjuk a fejest. A pontossággal van probléma. Vagy amikor ráfordulok ziccerben a kilencvenedik percben, aztán visszasarkazom a labdát. Ezt nem is tudom, hogy minek nevezzem.”

Joseph Paintsil:

A 16. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Hegedüs L. (Puskás Akadémia) 7 — Otigba (Ferencváros) 6, Rus (Balmazújváros) 6, Blazic (Ferencváros) 6 — Koszta (Mezőkövesd) 7, Sigér (Balmazújváros) 7, Windecker (Újpest) 7, Simon K. (Újpest) 6 — Scepovic (Videoton) 8, Lazovic (Videoton) 7, Géresi (Videoton) 8
A forduló játékvezetője: Szabó Zsolt (Mezőkövesd — Vasas) 9 — Garai Péter, Szert Balázs, Erdős József, Urbán Eszter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2017.XI.18. Paks – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.
  PERC
  Köszönjük a figyelmet!
  90+4.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés!
  90+3.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Teljesen kinyí­lt a Paks, Gorriarán hozta helyzetbe Amadou Moutarit, aki beállí­totta a végeredményt. (0–2)
  90.
  PERC
  Három perc a ráadás.
  89.
  PERC
  Nikházi kapott sárga lapot Dibusz „felrúgásáért”. A kapus óriásit szí­nészkedett.
  89.
  PERC
  Próbálkozik a Paks, de már csak egy perc van hátra a rendes játékidőből. Böde sérülése miatt lehet számí­tani 2-3 perc hosszabbí­tásra is.
  84.
  PERC
  HELYZET! Lovrencsics Balázs bal oldali beadását Moutari közelről mellé lőtte. Óriási helyzet volt.
  81.
  PERC
  Itt az utolsó vendég csere is: PaintsilAmadou Kalala
  80.
  PERC
  Vendégként a legutóbbi négy mérkőzésén nem kapott ki a Fradi.
  76.
  PERC
  Az utolsó cserelehetőséget is kihasználta Csertői: VágiNikházi
  74.
  PERC
  A hazaiaknál Szakályhelyett Hahnérkezett.
  74.
  PERC
  Bödenagy tapsot kapva lesántikált, Lovrencsics Balázs váltotta.
  72.
  PERC
  Böde meghúzódott, combját fájlalva azonnal jelezte, hogy cserét kér.
  66.
  PERC
  A kilenc Pakson játszott mérkőzésből haton négy vagy több gól esett. Úgy néz ki, ma romlik a gólátlag.
  64.
  PERC
  Azonnal helyzetbe került a Paks, Szabó beadását Papp 8 méterről fölé fejelte.
  63.
  PERC
  Változtatott a Fradi is: LeandroBotka
  57.
  PERC
  Bartha egyébként megszédült, ahogy jött le a pályáról, be is ment egyből az öltözőbe.
  56.
  PERC
  Cserélt a Paks: HarasztiBartha
  51.
  PERC
  Kulcsár beadását Botka tisztázta Bartha elől.
  49.
  PERC
  Egy szöglet után Szabó fejelt, próbálkozása a földről fölé pattant.
  46.
  PERC
  Elkezdődött a második félidő!
  FÉLIDŐ
  Az első 15-20 percben egyértelműen a Ferencváros irányí­totta a meccset, Paintsil találatával vezetést is szerzett, a játékrész közepétől aztán magára talált a Paks és több helyzetet is kialakí­tott, de egyenlí­teni nem tudott.
  45+1.
  PERC
  Véget ért az első félidő.
  45+1.
  PERC
  Egy perc a ráadás.
  42.
  PERC
  Böde Vágival birkózva fejelt, a játékvezető a sí­pjába fújt, majd kifelé í­télt szabadrúgást. Lesen volt a Fradi csatára.
  37.
  PERC
  HELYZET! Kulcsár verte át a védőjét bal oldalt, beadásáról Szakály lekésett, Vági vetődve bele tudott fejelni, de próbálkozása mellé szállt. Az eddigi legnagyobb hazai lehetőség volt.
  33.
  PERC
  A kezdeti iram mostanra visszaesett. Továbbra is a Ferencváros birtokolja többet a labdát, de éledezik a Paks is.
  25.
  PERC
  Nem könnyű túra a paksi egyetlen csapatnak sem: Csertői Aurél gárdája a legutóbbi 23 hazai élvonalbeli bajnokijából csak kettőn szenvedett vereséget, egyszer a Diósgyőrtől, egyszer a Videotontól. Igaz, a fennmaradó 21 találkozóból 13 döntetlenre végződött, tehát a pontszerzés azért reális célkitűzés a vendégcsapatoknak.
  21.
  PERC
  Az első ferencvárosi szögletből Otigba bólintott mellé.
  21.
  PERC
  Gorriarán ugratta ki Paintsilt, ezúttal is Gévay mentett jó érzékkel.
  19.
  PERC
  Szép támadást épí­tett a Paks, Kulcsár és Papp kényszerí­tőzött, előbbi lövésig is jutott, Dibusz védett.
  15.
  PERC
  Az első 15 percben veszélyesebb volt a Fradi, de a Paks is mutatott már szép dolgokat a mezőnyben. Egész jó a meccs.
  14.
  PERC
  Priskin cselezett a büntetőterületen belül, majd Gévay szerelése közben elesett a támadó. Nem történt szabálytalanság.
  12.
  PERC
  Thomas Doll a kispadtól messze dirigál övéinek, Csertői Aurél egyelőre ülve figyeli a történéseket.
  11.
  PERC
  Szélesi Zoltán is a helyszí­nen tekinti meg a mérkőzést.
  10.
  PERC
  Paintsil került megint nagy helyzetbe, 14 méterről szépen tekert kapura, Verpecz nagyot vetődve védett, a kipattanót hiába passzolta az üres kapuba Böde, lesen ért labdához.
  9.
  PERC
  Most a Paks jutott el a vendégek 16-osáig, ám túlerőben voltak a védők.
  7.
  PERC
  Az FTC az előző 11 bajnoki mérkőzésének mindegyikén szerzett gólt, legutóbb – augusztus 6-án – a Debrecen tudta lenullázni (no meg a Magyar Kupában a Kisvárda – október 24-én).
  4.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Botka adott be laposan jobbról, Paintsil állí­tgatás nélkül 8 méterről a kapuba lőtt. (0–1)
  2.
  PERC
  HELYZET! Priskin elé került a labda a 16-oson belül, Vági még kellőképpen meg tudta zavarni, és Verpecz is védett.
  01.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés!
  Percekkel a kezdés előtt úgy néz ki, nem lesz telt hát, nagyjából 1800 néző lehet a stadionban. A vendégeknek biztosí­tott jegyek sem fogytak el, a Ferencváros szurkolói egyébként 750 belépőt kaptak.
  A találkozó játékvezetője Berke Balázs.
  A hazaiaknál Lenzsér Bence és Koltai Tamás nem játszhat sérülés miatt, a vendégeknél Varga Roland hiányzik,Gera Zoltán pedig műtét után lábadozik.
  A Ferencvárosé az NB I leghosszabb aktí­v veretlenségi sorozata, az előző nyolc bajnoki mérkőzésén nem szenvedett vereséget, és begyűjtött 22-t a megszerezhető 24 pontból. Az FTC az előző fordulóban a Debrecent verte meg 2–1-re. A Paksiak is jó hangulatban készülhettek a mai mérkőzésre, ők a Haladást múlták fölül ugyanilyen végeredménnyel.
  „Akkor lehet esélyünk, ha bátran, félelem nélkül játszunk – ezt már Papp Kristóf, a paksiak középpályása mondta. – A teher a Fradit nyomja jobban, de mostanra eljutottunk odáig, hogy hazai pályán legalább egy pontot elvárnak tőlünk. A riválisnál sok olyan gyors, támadó szellemű játékos szerepel, akik párharcaik többségét megnyerik, emiatt az egy az egy elleni helyzetekben keményen oda kell tennünk magunkat. Ha teljesen átadjuk a területet a Fradinak, kifárasztanak minket.”
  Dibusz Dénes éppen ezért nem számí­t könnyű mérkőzésre:
  „Szerintem nincs egyértelmű favoritja a meccsnek – mondta a fővárosiak kapusa. – A Paks hazai pályán nagyon kiegyensúlyozott teljesí­tményt nyújt, nekünk pedig nem úgy sikerültek a legutóbbi egymás elleni meccsek, ahogy terveztük. Azért nehéz ellenük, mert a csapat magja évek óta együtt játszik, nagyon egységesek és összeszokottak, ezeken a találkozókon pedig érzésem szerint nekik van kevesebb veszí­tenivalójuk. Küzdelmes kilencven percre számí­tok, de az utóbbi hetekben eredményesen szerepeltünk, bí­zom benne, hogy szombaton sem szakad meg a győzelmi sorozatunk.”
  Ugyanakkor a Paks az utóbbi időben az egyik legnagyobb mumusává vált az FTC-nek, hiszen 2016 áprilisa óta nem tudta legyőzni a tolnaiakat – kétszer ikszelt Csertő Aurél csapatával, kétszer vereséget szenvedett (a mostani idény 5. fordulójában 1–1-es döntetlen született a Groupama Arénában). A párharc történetében eddig egyszer volt (2010 novembere és 2012 között) ilyen rossz sorozata a Fradinak.
  Eddig 19 élvonalbeli mérkőzést játszott egymással a két zöld-fehér csapat. Az örökmérleg a Ferencváros javára billen (4–7–8 a mostani házigazda szemszögéből).
  Köszöntjük kedves olvasóinkat a Paks–Ferencváros NB I-es labdarúgó-mérkőzés online tudósí­tásában!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
01.26. 19:00 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ