2017.XII.9. Vasas – Ferencváros: 0-2

NS-20171210-01-20171209

Az NB I élén telel a Vasast verő Ferencváros

A mérkőzés elején és a hajrában is betalált Újpesten a Fradi. • Hol van már a tavaszi Vasas?
Az élen tölti a telet a Ferencváros a labdarúgó NB I-ben, ugyanis két góllal megverte a Vasast annak átmeneti, újpesti otthonában, és ezzel kihasználta a forduló előtt még éllovas Videoton szombathelyi botlását.

Nyilatkozatok:

Michael Oenning: – Tudjuk, hogy a Ferencváros most jó formában van, de megmutattuk korábban is, hogy nincs könnyű dolga ellenünk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Haladásnak is sikerült legyőznie a Fradit. Fővárosi rangadóról van szó, í­gy egy jó mérkőzésre számí­tok, amelyen mindkét csapat szépen akar búcsúzni ettől az évtől. Természetesen nem lesz egyszerű dolgunk, de ebben a bajnokságban már több alkalommal bebizonyosodott, hogy bárki le tud győzni bárkit. Ez azonban csak úgy sikerülhet, ha minden játékosunk 100 százalékos teljesí­tményt nyújt.

Thomas Doll: –

A mérkőzés:

Vasas — Ferencváros: 0-2 (0-1)
Szusza stadion, ~1.500 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Berettyán, Georgiou; alapvonali jv.: Nagy R., Bogár; tartalékjv.: Varga Zs.)

Vasas: Kamenár — Szivacski (Vogyicska, 83.), Burmeister, Vaskó, Benes, Ádám — Berecz, Vida — Gaál B., Pavlov, Remili (Ferenczi I., 79.)
kispad: Nagy G., Hangya, Király B., Vergos, Kulcsár T.
vezetőedző: Michael Oenning

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G. (Pedroso, 46.), Otigba, Blazic, Botka — Spirovski, Leandro, Gorriarán — Varga R. (Batik, 83.), Paintsil — Lovrencsics B. (Priskin, 79.)
kispad: Holczer, Böde, Hajnal, Moutari
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Lovrencsics B. (2.), Gorriarán (90+3.)
Sárga lap: Szivacski (60.) illetve Spirovski (89.)

20171209-vasas-lovrencsicsbA tabella élén telel a Ferencváros!

Ki gondolta ezt augusztus közepén, amikor sorozatban jöttek a kí­nos döntetlenek, amikor a csapat döcögős rajtját követően Thomas Doll a nyár derekán annyi kritikát kapott, hogy azt a német edző azóta is emlegeti…

A Fradi ehhez képest elsőként fordul rá a tavaszi szezonra, úgy előzi meg a Videotont, hogy a fehérváriaknak menet közben hétpontos előnyük is volt – most pedig a zöld-fehéreknek van negyvenegy, a fehérváriaknak pedig harmincnyolc…

Az FTC szombat este abban a tudatban léphetett pályára, hogy a rivális Videoton délután 1–0-ra kikapott a Haladás otthonában, az előzés lehetősége pedig alaposan feldobta a zöld-fehéreket. Egy perc sem telt el a mérkőzésből, amikor Lovrencsics Balázs megszerezte a vezetést. Thomas Doll jó érzékkel hagyta a csatárt a kezdőben: hiába tért vissza a keretbe Priskin Tamás, mégis az „örök tartalék” kezdett elöl. A jó felépí­tésű támadó szép fejes góllal vezette be az őszi utolsó forduló utolsó meccsét. A fradisták nem csupán a levegőben voltak jók, szépen járatták a labdát, érződött, hogy duzzadnak az önbizalomtól, ám az idő előrehaladtával belealudtak a mérkőzésbe. Az első öt perc után az volt az ember érzése, a Ferencváros alaposan földbe döngöli az angyalföldieket, ehhez képest a Vasas szépen lassan magához tért, s a félidő derekán kevésen múlt, hogy kiegyenlí­tsen: Gaál Bálint lőtt távolról a lécre, majd Remili Mohamed lövését kellett oldalra ütnie Dibusz Dénesnek.

20171209-vasas-gorriaranÉs miután a Fradi lazábbra vette a gyeplőt, később nehezen pörgött fel. Hiába ugrált, toporzékolt az oldalvonal mellett Thomas Doll, a német vezetőedző vehemenciája nem ragadt át a játékosokra, s bár nyert a Ferencváros, ezúttal nem volt olyan acélos a csapat. A védelem jobb oldalán Lovrencsics Gergő mögé többször is bejátszották a labdát a Vasas futballistái (a hátvédet a szünetben le is cserélte Thomas Doll), és a góllövőlistát tizenhárom találattal vezető Varga Rolandnak is tőle szokatlanul rengeteg rossz passza akadt, játékában sokkal kevesebb volt a veszély, mint eddig…

A Vasas ment előre a maga módján, a rutinos Ferenczi Istvánt is bevetette, hátha túljár egykori csapata eszén, ám az angyalföldiek utolsó meccse (is) olyan volt, mint az egész ősze – átütőerő nélküli. A záró percekben í­velgették be a labdát a ferencvárosi tizenhatoson belülre, a hórihorgas Vaskó Tamás is előrehúzódott, de a hazai gól sehogy sem jött össze. Sőt, ahogy az lenni szokott, a Fradi a végén a kinyí­ló hazaiak ellen újabb gólt lőtt, í­gy magabiztos lett a győzelme.

A Ferencváros az első és az utolsó percekben lőtt gólokkal győzött – és vonulhat boldog téli álomra…

További képek: fradi.hunso.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Még mielőtt Thomas Doll értékelte volna a mérkőzést, nemtetszését fejezte ki, hogy a Szusza Ferenc Stadionban milyen öltözőt kapott a csapata.

„Ha ez a tisztelet a magyar labdarúgásban, akkor jó éjszakát! Olyan helyen öltözködtünk, amelyről az ember már azt gondolhatta, nem is a stadion része. Százméteres alagút a folyosón… A Vasas abban az öltözőben volt, ahol általában a vendégcsapat szokott lenni, mi meg mehettünk volna akkor a hazai öltözőbe vagy fordí­tva. Nem tudom, ki döntött erről, de nem tartom korrektnek, ilyet nem illik tenni. Megeshet, hogy legközelebb a Groupama Arénában is keresünk olyan öltözőt, ahol egyébként a fűnyí­rók szoktak állni.”

Ezután rátért a pályán történtekre, úgy fogalmazott, kemény, harcias mérkőzést játszottak a Vasassal.

„A második percben Lovrencsics Balázs gyönyörű fejes góljával megszereztük a vezetést, ezután azonban nehezen találtunk rést ellenfelünk kapujáig. Nagyon mélyen védekeztek, nehéz volt kreatí­van játszani. A meccsnek volt olyan szakasza, amikor könnyelműen és feleslegesen vesztettük el a labdát, szükségtelennek érzem, hogy előre í­velgettünk. Ehelyett ki kellett volna várni, kicsalogatni a Vasast a védekezésből.”

A második félidővel kapcsolatban elmondta, fegyelmezetten védekeztek, kevés teret engedtek az angyalföldieknek, és ahogy az ilyen mérkőzéseken lenni szokott, végül kontrából szerezték meg a második találatukat. A három ponttal elégedettek, de tudja, hogy ennél sokkal jobban is tudnak futballozni.

A sajtótájékoztató végén kritikát fogalmazott meg arról, hogy a mérkőzés előtt két-három nappal már Michael Oenning lehetséges utódja volt a téma a sajtóban (és, tegyük hozzá: a Vasas vezetőségében…).

„Német kollégám nagyszerű munkát végzett két év alatt a Vasasnál, úgyhogy nagyon bosszantott és tiszteletlenségnek tartottam, hogy ilyen cikkek jelentek meg. Örülnék, ha egyszer játékost látnék a cí­mlapon, aki mondjuk nem tudta jól lekezelni a labdát… És nem mindig az edzőket, főleg, ha jól dolgoznak.”

A Vasas nyeretlenségi sorozata október 17. óta tart, í­gy nem meglepő, hogy Michael Oenning kissé meggyötört arccal beszélt a Ferencvárostól elszenvedett 2–0-s vereség után.

„Mostanában eléggé hadilábon állunk a szerencsével, s az eredmények nem azt tükrözik, amire képesek vagyunk. A mai mérkőzésen azonban látszott, megvan még a csapat tartása, ami a későbbiekben a hasznunkra válhat. Úgy mentünk fel a pályára, hogy támadunk, igyekszünk nyomást gyakorolni a Ferencvárosra, de miután már a második percben gólt kaptunk, ügyelnünk kellett arra, hogy ne kövessünk el újabb hibát.”

Hozzátette, a 15. perc után át is vették az irányí­tást, igyekeztek okosan végrehajtani a taktikát, megoldani a helyzeteket, amelyekből három, négy is akadt. Ha a keresztlécen csattant lövés bemegy, akkor talán más irányt vett volna a mérkőzés…

„A második félidőben próbálkoztunk, de nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerettük volna. A nézők ekkor nem láthattak szép, látványos mérkőzést, a Ferencváros meg mintha pályán sem lett volna. Rég láttam, hogy ennyire ötlet nélkül szervezze a támadásait. Számunkra pozití­vum, hogy látni lehetett, a játékosoknak megvan a karakterük, képesek irányí­tani a Ferencváros ellen is, és a hibáink ellenére is a csapat a helyén van.”

Arra is válaszolt, hogy a csatár Ádám Martin miért játszott balhátvédet a Fradi ellen.

„Egészen egyszerű: tizenöt hadra fogható mezőnyjátékosom van, ezért vannak olyan pozí­ciók, amelyekre olyan embereket kell, hogy állí­tsak, akik nem szoktak ott játszani. Ádám Martin ballábas, ez í­gy adta magát.”

Lovrencsics Balázs:

A 19. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Király (Haladás) 7 — Schimmer (Haladás) 6, Karan (DVTK) 6, Spandler (Puskás Akadémia) 6, Bosnjak (Haladás) 6 — Gorriarán (Ferencváros) 7 — K. Mészáros (Haladás) 7, Gazdag (Bp. Honvéd) 6, Ugrai (DVTK) 7 — Lovrencsics B. (Ferencváros) 6, U. Diallo (Puskás Akadémia) 7
A forduló játékvezetője: Kassai Viktor (Haladás — Videoton) 9 — Ring György, Tóth II. Vencel, Solymosi Péter, Molnár Attila

Tabella:

20171209-tabella

Góllövőlista:

20171209-gollovolista

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Vasas hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2017.XII.9. Vasas – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  VÉGE
  Neki volt már 4 gólpassza.
  VÉGE
  Gorriarán is megszerezte első fradis és első NB I-es találatát.
  VÉGE
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+1.
  PERC
  ITT A VÉGE! Kitámad a Vasas, Paintsil passzával FERNANDO GORRIARÁN kapura tör, kicselezi a kapujából messze kifutó Kamenárt, majd a bal sarok elől két méterről jobbal az üres kapu közepébe passzol. 0–2!
  89.
  PERC
  Ádám í­vel, Pavlov fejel, Dibusz rádől. Ennyi.
  88.
  PERC
  Stefan Szpirovszki már jobban van, felrúgja Vidát. A nézőtéren erre elpattan valakiben egy húr, a kezében meg egy petárda.
  86.
  PERC
  Vida 26 méteres lövését mellre kapja Dibusz a bal sarok előtt, közben Szpirovszki ápolást kér, gyakorlatilag azért, mert fejen rúgta Vogyicskát…
  82.
  PERC
  Szélső helyett védő a Fradiban, védő helyett szélső a Vasasban.
  82.
  PERC
  Szivacski Vogyicska (SzivacskiVogyicska
  81.
  PERC
  Varga Batik (VargaBatik
  80.
  PERC
  Varga ballal 21-ről ölön találja Kamenárt.
  79.
  PERC
  Gaál lő jobbal 26-ról, Dibusz balra elmozdulva fogja a labdát.
  78.
  PERC
  Ferenczi István a titkos fegyver, Priskin Tamás a válogatott éke.
  78.
  PERC
  Lovrencsics Priskin (LovrencsicsPriskin
  77.
  PERC
  Remili Ferenczi (RemiliFerenczi
  77.
  PERC
  Kettős csere. Csatárok.
  77.
  PERC
  A Ferencváros őszi bajnok, ha nem kap ki. Az elmúlt tí­z évben csak egyszer telelt fővárosi csapat (2015-ben a Ferencváros) a tabella élén. Ebben a periódusban a Videoton vonult a legtöbbször elsőként őszi pihenőre, négyszer – a mostani lehet(ett volna?) az ötödik alkalom.
  76.
  PERC
  Az FTC augusztus 6. (Debrecen–Ferencváros 0–0) óta minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt, a sorozat immár 15 mérkőzést számlál.
  76.
  PERC
  Leandro indí­tását Varga az ötös jobb sarkán túlról jobbal ellövi keresztbe a kapu előtt.
  75.
  PERC
  EZ MEG ZICCER! Gorriarán remekül indí­tja Lovrencsicset, aki jobbal lő az ötös bal sarka elől, de Kamenár balra elvetődve véd. Bravúr!
  74.
  PERC
  Pavlov meg a bal sarok mellé fejeli 12-ről Remili balos beí­velését.
  73.
  PERC
  Végre valami! Ádám kornerét kiöklözi a kapu elől Dibusz.
  70.
  PERC
  A Videotont pontszámban a forduló előtt utolérő Ferencváros a legutóbbi hat bajnokiján 15 pontot gyűjtött be: ötször győzött, egyszer (két héttel ezelőtt, a Haladástól) kikapott. A Vasas az élvonal legrosszabb formában levő klubja: hatos nyeretlenségi sorozatban van, és csak két pontot szedett össze ezen a hat találkozón. Nem csoda, hogy Michael Oenning pozí­ciója nem tűnik atombiztosnak…
  70.
  PERC
  A Ferencváros a legutóbbi 16 tétmérkőzésén csak egy döntetlent játszott.
  67.
  PERC
  Berecz elcsúszik lövés közben, Leekens és Szélesi mesterek biztosan nem ennek örülnek ennyire a VIP-ben.
  63.
  PERC
  Berecz jobbról, éles szögből leadottját meg Blazic rúgja ki.
  63.
  PERC
  Gorriarán majdnem revánsot vesz, mert jobbal lőhet a 16-os bal oldalán belülről, de ő is Kamenár ölébe trafál.
  60.
  PERC
  A párosí­tás legutóbbi hat mérkőzésén 28 gól esett, ez 4.666-os, igen jó gólátlag. Folytathatnák…
  60.
  PERC
  A kétezres években a Vasas pályaválasztóként csak kétszer (2009, 2011) tudta legyőzni a Ferencvárost.
  60.
  PERC
  Ápolás.
  59.
  PERC
  Szivacski Donát orron sózza Gorriaránt, ez már sárga. Ballal, hátrafelé.
  59.
  PERC
  Paintsil a 16-os elől jobbal először Burmeisterbe, aztán a kapus elé lő. Jobbal.
  57.
  PERC
  Varga be, Burmeister ki. Bedobás.
  57.
  PERC
  Varga cselezget a jobbon, Szivacski kornerre ment előle, noha Varga ért utoljára a labdához.
  56.
  PERC
  HOPP! Paintsil halovány lövésát is izgalmassá teszi Kamenár, mert majdnem a jobb alsóba ejti. De aztán javí­t.
  52.
  PERC
  Berecz passzát Ádám jobbal 18-ról magasan a bal felső fölé nyesi.
  50.
  PERC
  Leandro futtatja a balon Oenninget, aki azonban nem kér az ilyesmiből. Bedobással folytatódik a mérkőzés.
  49.
  PERC
  Fradi-mezőnyfölénnyel és -rohamokkal.
  46.
  PERC
  Botka mehet vissza a jobb oldalra, Pedroso balbekk.
  46.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  1.
  PERC
  Jó 1800 néző lehet a stadionban.
  FÉLIDŐ
  Pedroso be, Lovrencsics G. le a vendégeknél.
  FÉLIDŐ
  Lovrencsics Marquinhos (LovrencsicsMarquinhos
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Eközben Hajnal Tamás…
  FÉLIDŐ
  A Ferencváros keretével kapcsolatos hí­r még, hogy ismét előtérbe került a 19-szeres szlovén válogatott, Roman Bezjak szerződtetése. A csatár jelenleg a német másodosztályban szereplő Darmstadt játékosa, az ősszel eddig két bajnokin és egy Német-kupa-mérkőzésen lépett pályára.
  FÉLIDŐ
  Noha nem tartozik a szélvészgyors labdarúgók közé, mégis nagy jövőt jósoltak a szakemberek Bognár Istvánnak, ám mára a 26 éves középpályás karrierje megtorpant. Bognárt tavaly télen Diósgyőrből szerződtette a Ferencváros, s eddig csupán hétszer szerepelt az FTC-ben, de ennél több lehetőség aligha jut már neki, mert Thomas Doll vezetőedző hetekkel ezelőtt az U19-es csapathoz irányí­totta.
  Ettől függetlenül Bognár István a kapós játékosok közé tartozik. A nyár végén a Vasas is bejelentkezett érte, s bár a Ferencváros hajlott az üzletre, mégsem jött létre egyezség a felek között. Úgy tudni, az angyalföldiek nem adták fel, a téli átigazolási időszakban is megpróbálják megszerezni a játékost, de a DVSC és a Mezőkövesd is szí­vesen látná. A Ferencváros egyelőre nem kí­ván nyilatkozni az ügyben, és Bognár is szerződést szegne, ha beszélne.
  FÉLIDŐ
  A tempofradi.huemlí­tést tesz az első ténylegesen angyalföldi Vasas-sikerről: 1930 novemberében a Béke utcai pályaavatón 5:2-re mosták le a Fradit. „A Ferencváros letörése katasztrofális méreteket kezd ölteni!” – szól a korabeli újságí­rói í­télet.
  Volt ilyen sok gól régebben is. Az FTC 1928. november 25-én 9:0-ra győzött az angyalföldiek ellen. Takács II József – „kis Taki” – öt gólt szerzett, erre a két csapat rangadóin azóta sem volt képes senki. Minden idők egyik leggólérzékenyebb magyar csatára, Takács II egyébiránt Vasas-nevelés volt…
  FÉLIDŐ
  Ha már régmúlt: 1943-ban a Ferencváros a Kinizsivel játszott az élvonalban, 1951-ben a Kinizsi a Vasassal – mindkét csapat viselte a hadvezér nevét a kényszerű átnevezések korszakában.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45.
  PERC
  Gaál beadása Dibuszé.
  44.
  PERC
  A Fradi annyira visszaállt, hogy csak megkapta a támadásokat, csak éppen nem kontrázik. A Vasas már vezethetne…
  43.
  PERC
  Hát milyen akkor a magyar fiatal, ha Pavlov játszik az akadémisták helyett? -- röppen egy kérdés az újpesti éjszakába. Na ja, a kispadon két magyar fiatal: Kulcsár Tamás és Ferenczi István. Ketten éppen 75 évesek….
  42.
  PERC
  Berecz remek jobb oldali beadását pocsékul veszi le az ötösön Pavlov, majd “menti a menthetőt”, kissé jobbról, jobbal az oldalhálóba lő.
  40.
  PERC
  Varga majdnem gólt lő szögletből, de figyel a Kamenár, Vaskó páros.
  37.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  35.
  PERC
  A Vasas a legutóbbi négy bajnoki fordulóban csak egy pontot szerzett, a nyolcadik helyen áll. Pályaválasztóként (kétszer Újpesten, s közben egyszer Dunaújvárosban) a legutóbbi három alkalommal pont nélkül maradt. A Ferencváros elveszí­tette a legutóbbi idegenbeli bajnokiját a szombathelyi stadionavatón, de azt leszámí­tva április közepe óta csak a Videotontól kapott ki. Előtte pedig április 15-én a Vasastól. Thomas Doll együttese a Haladás elleni vereség előtt öt idegenbeli bajnokiján 13 pontot szerzett (mlsz.hu).
  35.
  PERC
  Maradjunk annyiban: nem gyermebarát a kórusok mostani szettlistája.
  35.
  PERC
  Abszolúte nincs telt ház, de a megjelenetek szépen… termelik a bevételt az MLSZ-nek. Már a kezdés után kapott a szervezet, azóta a nyelvi kultúra ellen folyik a küzdelem a lelátókon, meglehetősen nagy sikerrel.
  34.
  PERC
  Pintér Csaba közben felveszi a földről a sí­pot. Ahá, szóval ezért nem szól. Szabadrúgás járt volna.
  33.
  PERC
  Burmeister odarúg a mellette elhúzó Gorriaránnak, tovább…
  32.
  PERC
  Előtte Ádám balos beadását az ötös jobb sarka elől nagyon rossz helyre fejelte Pavlov. Passznak jó lett volna, de éppen ő volt a középcsatár.
  31.
  PERC
  Remili szerint az önbecsülésükért játszanak ma. Nem is múlik rajta egyelőre.
  31.
  PERC
  Berecz gyors sprintre épülő előkészí­tése után Remili távolról szerencsét próbál, de Dibusz egy gyors vetődéssel kitolja a jobb alsó elől a labdát.
  28.
  PERC
  Vaskónak most nem Paintsil jutott párul, hanem Otigba húzta el a derekánál fogva.
  27.
  PERC
  Ádám jobblábas, balról benyesett kornere kifelé pattan az ötösön felugró Vaskó testéről!
  26.
  PERC
  Türelmesen játszik a Fradi, várja a Vasas-attakokat. Na, általában várhatja…
  21.
  PERC
  Majdnem plusz egy: Varga szabadrúgását Blazic 13-ról Kamenárhoz fejeli, középről.
  21.
  PERC
  KEDVENC. Varga ezzel együtt alig 6 meccset játszott a Vasas ellen, de lőtt neki 6 gólt, és adott 3 gólpasszt.
  20.
  PERC
  Gorriarán szépen teszi mellel Szpirovszki elé Lovrencsics G. passzát, de borzalmas a 21 méteres lövés. Kapuscsemege lenne, ha elmenne olyan messzire…
  19.
  PERC
  Nem is, jobbal arcon cserdí­tette.
  18.
  PERC
  Doll percek óta magyaráz Lovrencsics Gergőnek. Jobb későn. Közben Paintsil a földön, Vaskó nekiment.
  18.
  PERC
  Az elmúlt hetek formája alapján nem lehetne kérdéses a győztes kiléte, ám a Vasas az ilyen rangadókra valahogy mindig összekapja magát, de szerintem Ezúttal most ez sem lesz elég a pontszerzéshez. HAJDÚ B. István.
  17.
  PERC
  EDDIG OK. Meglepetés! Annyira minden a Fradi mellett szól, hogy most nyilván nem nyernek a zöld-fehérek. Úgy vélem, vezetnek majd, de a Vasas megment egy pontot a hajrában. BODNÁR Zalán a mérkőzés előtt.
  16.
  PERC
  Leandro löbbölése éppen csak hosszú az ötösön nyújtózkodó Vargának.
  15.
  PERC
  De aztán kifejeli a kapu elől Varga jobbal belőtt szabadrúgását.
  15.
  PERC
  Paintsil bedob a balon egy cselt, Burmeister két kézzel mellen löki, a labdára rá sem hederí­tve. Szabadrúgás, minimum.
  15.
  PERC
  Közben találtunk egy régi cikket Berendi Pálról, aki a maga korában nem volt klasszis, de a maiak között… De ezt inkább hagyjuk. Sinkovics Gábor cikke ITT!
  14.
  PERC
  Védekezésben gyakorlatilag 5–5–0-t játszik a Vasas. De kire fognak itt kontrázni, kérem?
  13.
  PERC
  Dibusz nem ért bele.
  12.
  PERC
  LÉC! De még milyen! Gaál jobbal 24-ről irgalmatlan erővel a lécre lő, milliméterekkel elvétve a bal felsőt. A kipattanót Remili ballal 21-ről a kapu fölé vágja.
  9.
  PERC
  Botka beadását kifejeli most az ötösön Ádám, Varga és Remili elől.
  6.
  PERC
  Berecz szépen cselezget, de szereli a 16-os előtt Otigba.
  5.
  PERC
  Lelkes az 1350 vendégdrukker.
  3.
  PERC
  Karrierje során az NB II-ben és a kupákban 80 meccsen 36-szor volt eredményes.
  3.
  PERC
  Lovrencsics Balázs első NB I-es gólját szerezte, 8. fellépésén.
  2.
  PERC
  Amelyet jobbról jobbal az ötös elé teker Varga, a remekül érkező, Burmeistert túlugró, Benest megelőző LOVRENCSICS BALÁZS a kapu jobb felső sarkába fejel. 0–1!
  2.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Lovrencsics (0–1)
  2.
  PERC
  Hopp, Paintsil az ötös bal sarka elől jobbal kapura lő, de véd a léc alatt a vetődő Kamenár. Korner.
  01.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A hazaiak, azaz a Vasas piros-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek világoszöld-fehér mezben és fehér nadrágban.
  A mérkőzés előtt megemlékeztek Berendi Pál, a Vasas és a magyar futball legendájának 85. születésnapjáról.
  „Tudjuk, hogy a Ferencváros most jó formában van, de megmutattuk korábban is, hogy nincs könnyű dolga ellenünk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Haladásnak is sikerült legyőznie a Fradit. Fővárosi rangadóról van szó, í­gy egy jó mérkőzésre számí­tok, amelyen mindkét csapat szépen akar búcsúzni ettől az évtől. Természetesen nem lesz egyszerű dolgunk, de ebben a bajnokságban már több alkalommal bebizonyosodott, hogy bárki le tud győzni bárkit. Ez azonban csak úgy sikerülhet, ha minden játékosunk százszázalékos teljesí­tményt nyújt” – í­gy Michael Oenning a vasasfc.hu-n.
  A Hamburger Morgenpost és a Bild információi szerint Doll kipakolt hamburgi lakásából, és Budapesten keres ingatlant, mert itt képzeli el a távoli jövőjét. „Nagyon jól érzem magam Budapesten, nagyszerű, csodás hangulatú város. Érdemes itt élni” – idézték a német lapok a Ferencváros vezetőedzőjét.
  Bár Jürgen Hunke, a Hamburger SV korábbi elnöke nemrég azt mondta, a Bundesligában az idén is a kiesés ellen küzdő klub számára Thomas Doll alkalmazása lenne a megoldás, újabb jel utal arra, hogy a Ferencváros edzője mostanában nem tér vissza a német futballba.
  Thomas Doll meccs előtti videonyilatkozata ITT!
  Egy kis örökmérleg! Ez a forduló legnagyobb hagyományú párosí­tású összecsapása. Az eddigi 168 NB I-es bajnokiból a Ferencváros 84-et, a Vasas 44-et nyert meg, 40 találkozó döntetlenül végződött. 326:226 a gólarány.
  JÖTTEK-MENTEK!
  A Vasastól a Fradihoz:
  2011, Beliczky Gergő
  2012, Kulcsár Dávid
  2011, Lisztes Krisztián
  2011, Végh Zoltán
  2005, Adem Kapic
  2006, Kiss György
  2002, Takács Ákos
  2001, Szili Attila
  1995, Vincze Ottó
  1994, Eugen Neagoe
  1927, Takács József
  A Fraditól a Vasashoz:
  2013, Grúz Tamás, i.
  2011, Kulcsár Dávid
  2010, Ferenczi István
  2007, Jovánczai Zoltán
  2006, Kiss György
  2004, Kiss György
  2001, Hámori Ferenc
  1996, Aranyos Imre
  1993, Sorin Cigan
  1993, Szenes Sándor
  1986, Szabadi László
  1983, Kakas László
  1978, Esterházy Márton
  1974, Kü Lajos
  1954, Kéri Károly
  1943, Kiszely István
  1943, Pósa Béla
  Eltiltott: a vasasos James (piros lap).
  A hazaiaktól Kleisz, Murka (mindkettő térdműtét után), Kulcsár T. (bokaszalag-húzódás), Risztevszki (combizomhúzódás), Czingráber, és Simunek (idegbecsí­pődés) sérült, a vendégektől Böde (combizomszakadás), Bőle (combműtét előtt), Gera Z. (combműtét után) és Pedroso (combizomhúzódás) maródi.
  Az utolsó őszi fordulóban a listavezető Videoton a Haladás vendégeként lép pályára, ha nyer a Ferencváros, biztosan nem kell ponthátrányban telelnie.
  „A Videoton elleni legutóbbi siker lökést adott a csapatnak, ezt ki kell használnunk. A fehérváriak ellen rendben volt a játékunk, jobban akartuk a győzelmet, ez döntött. Pedig előtte nem mindig játszottunk jól a bajnokságban, a kilencmeccses veretlenségi sorozatunk alatt sem mondhattuk, hogy végigvertünk mindenkit és a földbe gyalultuk az ellenfeleket. Sokszor gyengébb játékkal is győztünk, bár azt mondják, a győzelmet sosem kell magyarázni. A Videoton ellen viszont megmutattuk, tudunk jól is futballozni.”
  Persze ha túl sokszor megy előre, azt kihasználhatja a Vasas, amely Michael Oenning irányí­tása alatt rendszerint három csatárral játszik.
  „Hátul jobban kell koncentrálni, el kell ismernem, eleinte többször is megvertek, mögém kerültek a támadók. Most sem tökéletes a védőjátékom, de úgy érzem, azért sokat fejlődtem. A gólokkal ezen a poszton adós vagyok, de gólpasszok terén a leghatékonyabb vagyok a csapatban. Azért ez is valami.”
  A 20-szoros válogatott játékos volt már szélső is mindkét oldalon, mostanság pedig jobbhátvédként remekel Thomas Doll csapatában.
  „Kezd kifejezetten tetszeni ez a poszt – mondta Lovrencsics Gergő. – Nagy területek nyí­lnak előttem támadásban, Varga Rolanddal öröm együtt futballozni. Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, annak idején Gödöllőn egy korosztállyal alattam játszott, öcsémmel, Balázzsal kezdte a futballt. Nem kell neki mondani, mikor mozogjon befelé, mikor maradjon a vonal mellett, tudja, mit kell tennie.”
  A holtversenyben az élen álló, a múlt hétvégén a nagy rivális Videotont 3–1-re legyőző Ferencváros a téli szünet előtti utolsó meccsre aligha kaphatna kí­vánatosabb ellenfelet, mint a Vasas, amely a mezőny legrosszabb formában lévő csapata: előző hét meccsén, vagyis szeptember vége óta nem tudott nyerni, a hétből ötöt elveszí­tett, és miközben csak hat gólt szerzett, tizenkilencet kapott. Az újpesti Szusza Ferenc Stadionban esedékes mérkőzésen az sem könnyí­ti meg az „albérletben” játszó angyalföldiek dolgát, hogy Lovrencsics Gergő személyében rendkí­vül sokoldalú, kiszámí­thatatlan játékos ellen is kell készülniük.
  Az operációt dr. Lasse Lempainen és a világhí­rű professzor, Sakari Orava végezte, aki korábban Gera Zoltánt is megműtötte, valamint Ousmane Dembélé, David Beckham és Pep Guardiola gyógyulásában is segí­tett. Segí­tőjük dr. Reha Gábor, az FTC csapatorvosa volt. A klub arról nem adott tájékoztatást, hogy Bőle mikor térhet vissza a pályára. A 27 esztendős szélső a mostani szezonban eddig három NB I-es mérkőzésen szerepelt.
  Sikeres combközelí­tőizom-műtéten esett át Finnországban Bőle Lukács, a Ferencváros labdarúgócsapatának szélsője – adta hí­rül a klub hivatalos Facebook-oldala.
  A szerződéskötésekre specializálódott transfermarkt.de szerint Böde Dániel előző megállapodását 2018. június 30-i lejárattal kötötték.
  Böde – aki profiként korábban egyetlen csapatot erősí­tett, a Paksi FC-t – 2012 nyarán igazolt az FTC-hez, amelyben minden szezonban házi gólkirály lett, sőt a 2015–2016-os idényben 17 találatával az NB I gólkirálya is volt.
  Böde a szerződéshosszabbí­tás után elmondta: számí­tott az ajánlatra, nem volt nehéz rábólintania – és szeretne újra bajnok lenni a zöld-fehérekkel.
  A Ferencvárosi Torna Club és Böde Dániel mindenben megegyeztek, í­gy eldőlt, hogy a válogatott csatár zöld-fehérben folytatja a pályafutását – í­rja péntek esti hí­rében a fradi.hu, nem részletezve, hogy a labdarúgó eddigi szerződése mikor járt volna le, és hogy az új meddig szól.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT! A billentyűknél: B. J.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ