2018.I.28. Ferencváros – Ulsan Hyundai: 2-1

Győzelmet ért a jó kezdés: a Fradi megverte koreai ellenfelét

Thomas Doll csapata sikerrel zárta a portugáliai edzőtábort • Varga és Böde is beköszönt.
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a negyedik téli felkészülési mérkőzésén 2–1-re legyőzte a dél-koreai Ulszan Hyundai FC-t.

A mérkőzés:

Ferencváros — Ulsan Hyundai: 2-1 (2-0)
Bela Vista, ? néző.
Vezette:

Ferencváros: Holczer (Varga Á., 63.) — Botka (Lovrencsics G., 46.), Otigba (Batik, 63.), Blazic (Takács Zs., 46.), Pedroso — Leandro (Csonka, 46.), Gorriarán (Sternberg, 63.) — Varga R., Rui Pedro (Spirovski, 63.), Moutari (Paintsil, 46.) — Böde (Lovrencsics B., 46.)
vezetőedző: Thomas Doll

Ulsan Hyundai: Kim Young-dae — Kim Chang-soo, Kang Min-soo, Lim Jong-eun, Park Joo-ho (Windbichler, 46.) — Jeong Jae-yong (Kim Ki-young, 67.) — Kim In-sung, Park Yong-woo (Lee Yeong-jae, 18.; Junior, 74.), Kim Sung-ju, Orsic (Kim Seung-jun, 74.; Park Yong-woo, 89.) — Toyoda
vezetőedző: Kim Dohoon

Gól: Varga R. (7., 11-esből), Böde (13.) illetve Kim Sung-ju (72.)

A horvát bajnok HNK Rijekától elszenvedett 1–0-s vereség után a második felkészülési mérkőzését is lejátszotta a Ferencváros a portugáliai edzőtáborában, az ellenfél ezúttal a dél-koreai élvonal legutóbbi kií­rását negyedik helyen záró Ulszan Hyundai FC volt.

Annak ellenére, hogy a frissen szerződtetett 24 éves szerb csatár, Dejan Georgijevics nem kapott lehetőséget Thomas Dolltól, a Fradi hamar feltörte a dél-koreaiak védelmét: a 7. percben Amadou Moutari esett el a tizenhatoson belül, majd a jogosan megí­télt büntetőt Varga Roland váltotta magabiztosan gólra (1–0).

Alig több mint öt perccel később már kettő volt a zöld-fehérek előnye: Leandro labdaszerzése után Rui Pedro ugratta ki Böde Dánielt, aki higgadtan értékesí­tette a ziccert (2–0).

A második félidőre ötöt cserélt a Fradi német vezetőedzője – a fiatalok közül Takács Zsombor és Csonka András is lehetőséget kapott –, ám a friss emberek ellenére viszonylag eseménytelenül csordogált a meccs.

A 72. percben aztán kissé váratlanul szépí­tett az Ulszan: Kim Szung Dzsu fejelt a Holczer Ádámot váltó Varga Ádám kapujába (2–1). Ezt követően még nyí­lt esélye az egyenlí­tésre a koreai alakulatnak, újabb gól azonban már nem esett, í­gy a Fradi 2–1-re nyert, azaz győzelemmel zárta a portugáliai edzőtábort.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Ilyen meccseken, amikor kemény a pálya, szeles az idő, és másnap korán már nagy utazás vár a csapatra, előfordul, hogy a körülmények rányomják a bélyegüket a mérkőzésre. Az első 25-30 perc jó volt, de utána csökkent a szí­nvonal. Sok volt az eladott labda, egyik csapat sem játszott igazán szép futballt.

A 2-1-es győzelem azért mégis szép befejezése a Portugáliában töltött hétnek. A német mester í­gy összegezte az albufeirai edzőtábort:

– Nagyon jó hét volt, hasznos edzőtáboron vagyunk túl. Sokat dolgoztunk a védekezésünkön, a futballistáink fontos játékperceket gyűjtöttek. Két és fél héttel a felkészülés megkezdése után jó úton járunk. Néhányan már most nagyon jó formában vannak, másoknak még kell egy kis idő. A srácok kiválóan dolgoznak, és nagyszerű a csapatszellem is, jobb, mint tavaly ilyenkor. Ez pedig kulcsfaktor lehet abban, hogy úgy fejezzük be ezt a 2017/18-as szezont, ahogy szeretnénk!

Varga Roland: — Nem volt egyszerű mérkőzés, tekintve, hogy naponta két edzéssel a hátunk mögött játszottunk – kezdte Varga Roland. – Érezhető azért a csapaton, hogy még nem vagyunk abban a formában, amelyben lenni szeretnénk majd, de tisztában vagyunk vele, hogy ez egy ilyen időszak. Ez most a melóról szól, de dolgozunk tovább és jönnek majd az eredmények is. Az első félidőben több lehetőségünk is volt, az ellenfelünk ugyan járatta a labdát, de nem találtak rajtunk fogást. Voltak pozití­v és negatí­v részei is a mérkőzésnek, utóbbiakat a következő időszakban kell kijaví­tanunk – tette hozzá támadónk.

Az NB I góllövő listáját 13 találattal vezető játékosunk a második félidőben a csapatkapitányi karszalagot is megörökölte a szintén betaláló Böde Dánieltől.

– A második félidő kezdetén a pályán lévő magyar játékosok közül én voltam az egyik legidősebb, í­gy engem ért ez a megtiszteltetés. Bár Holczer Ádám és Lovrencsics Gergő is játszott még, nagy öröm volt számomra, hogy viselhettem a csapatkapitányi karszalagot – mondta Varga Roland.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu valamint a Ferencváros és az Ulsan Hyundai hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100010ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    MÁSODIK FÉLIDŐ

    90. perc: Véget ért a mérkőzés, a Ferencváros 2–1-re legyőzte a dél-koreai Ulszant.

    86. perc: Az egyetlen koreai gólt szerző Kim Szung Dzsu próbálkozása után Takácsról pattant szögletre a labda.

    82. perc: Tojoda lövésébe vetődött bele Batik. Nagy mentés volt!

    75. perc: Sternberg kí­sérlete után hárí­tott a koreai kapus.

    72. perc: GÓL! Szépí­tett az Ulszan, Kim Szung Dzsu fejelt a Fradi kapujába. 2–1

    65. perc: Varga bombázta a sorfalba a labdát egy távoli szabadrúgásból.

    63. perc: Újabb négy csere a Fradinál. Elhagyta a pályát Holczer, Otigba, Gorriarán és Rui Pedro, mí­g beállt Varga Ádám, Batik Bence, Janek Sternberg és Sztefan Szpirovszki.

    60. perc: Holczer ütötte ki a mezőnybe a labdát egy távoli lövés után.

    55. perc: Lovrencsics Gergő próbálkozott távolról, de a lövése elkerülte a kaput.

    46. perc: Ötöt cserélt a második félidőre Thomas Doll: Botka, Blazic, Leandro, Moutari és Böde nem jött ki a folytatásra, helyüket Takács Zsombor, Csonka András, Joseph Paintsil és a Lovrencsics testvérek, Gergő és Balázs vette át a pályán.

    46. perc: Újra útjára indult a labda, elkezdődött a második félidő.

    Az újonc góljával nyert a Haladás; kikapott az Újpest. Részletek a két csapat felkészülési mérkőzéséről itt!

    ELSŐ FÉLIDŐ

    45+1. perc: Véget ért az első félidő, a Fradi 2–0-ra vezet.

    40. perc: Böde ugratta ki Vargát, egy védőnek azonban sikerült tisztáznia előle.

    35. perc: Varga lódult meg az Ulszan kapuja felé, beadása után azonban szögletre vágták a labdát.

    20. perc: Moutari bolondí­totta meg a koreaiak védelmének felét, ám az utolsó védők egyike szerelte.

    15. perc: Holczer ezúttal egy szabadrúgás után fogta meg biztosan a labdát.

    13. perc: GÓÓÓL! Leandro egy labdaszerzés után rögtön Rui Pedrót hozta játékba, a portugál kiugratta Böde Dánielt, aki higgadtan a kapuba vágta a labdát. 2–0

    10. perc: Holczer mutatott be egy védést.

    7. perc: GÓÓÓL! Varga Roland állt a labda mögé, s magabiztosan értékesí­tette a tizenegyest. 1–0

    6. perc: Tizenegyeshez jutott a Ferencváros! Moutari tört be a tizenhatoson belülre, majd egy védő mellett elesett – ezért pedig büntetőt í­télt a játékvezető.

    3. perc: Gorriarán adta be a labdát jobbról, majd Böde fejelt, de a próbálkozása nem találta el a kaput. Ráadásul a támadó szabálytalankodott is a védőjével szemben.

    Az FTC zöld-fehér csí­kos szerelésében, az Ulszan kék felsőben és fekete nadrágban lépett pályára.

    1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az ázsiai csapat indí­totta útjára a labdát.

    A találkozó közvetí­tése a fradi.hu tudósí­tása alapján készült!

    Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros negyedik téli felkészülési mérkőzése. Az ellenfél ezúttal a dél-koreai Ulszan Hyundai FC. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ