2018.II.18. Ferencváros – ESMTK: 4-1 (edzőmérkőzés)

Felkészülés: Pölöskei góljára néggyel felelt a Ferencváros

A labdarúgó NB I-ben listavezető Ferencváros kétszer 40 perces felkészülési mérkőzésen 4–1-re legyőzte a harmadosztályú ESMTK-t.

Nyilatkozatok:

Ritka, hogy két nap alatt két mérkőzést is játsszon egy csapat, í­gy vezetőedzőnket, Thomas Dollt ennek okáról kérdeztük.

– Egy hét van már csak a tétmérkőzések kezdetéig. Ilyenkor már fontos, hogy 70-90 percnyi terhelést kapjanak a játékosaink. Viszont nagy keretünk van, ráadásul szerencsére majdnem mindenki egészséges, í­gy szükségünk van a két találkozóra, hogy mindenki elegendő időt tölthessen a pályán. Elégedettek lehetünk a felkészülésünkkel, végigcsináltuk azt a programot, amit elterveztünk, mind technikai, mind taktikai szempontból. Portugáliában, Spanyolországban és persze itthon is jól dolgoztunk. A srácok nagyon jó benyomást tesznek rám, egyénenként és csapatként is. Most már rövidebbek lesznek az edzések, ahogy ráfordulunk a tétmeccs előtti utolsó napokra, a megfelelő dinamika elérése a lényeg.

A mérkőzés:

Ferencváros — ESMTK: 4-1 (3-1)
Népliget, 500 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor

Ferencváros: Holczer — Könczey (Takács Zs., 46.), Batik, Koch, Sternberg — Hajnal (Arday, 63.), Nagy D. (Leffler, 46.) — Moutari (Csonka, 46.), Rui Pedro, Bőle (Priskin, 46.) — Lovrencsics B.
kispad: Varga Á., Pedroso, Georgijevic
vezetőedző: Thomas Doll

ESMTK: Gecse — Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás — Slezák, Bányai — Boda, Pölöskei P. — Horváth L. (Nicsenko, 58.)
vezetőedző: Turi Zoltán

Gól: Nagy D. (7.), Lovrencsics B. (29., 76.), Batik (35. – 11-esből) illetve Pölöskei (4.)

Thomas Doll, az FTC vezetőedzője teljesen lecserélte kezdőcsapatát a szombati, NK Domzale elleni meccshez képest, amelyet a zöld-fehérek 3–2-re megnyertek. Jobbhátvédként az U19-es csapat játékosa, Könczey Márk kapott lehetőséget, mí­g a fiatalok közül csereként beállva Takács Zsombor, Arday Dominik, Csonka András és Leffer Benjámin is szóhoz jutott.

Az NB III Keleti csoportjában második helyen telelő ESMTK már a negyedik percben megszerezte a vezetést Pölöskei Péter találatával, de három perccel később Bőle Lukács bal oldali beadása után Nagy Dominik fejjel egyenlí­tett (2–1). Az első fél óra végén Lovrencsics Balázs közeli lövésével fordí­tott a Ferencváros, amely hat perccel tizenegyeshez jutott, amit a sértett, Batik Bence értékesí­tett (3–1).

A fordulás után a fiatalabbik Lovrencsics testvér előbb a kapufát találta el, majd a 76. percben Rui Pedro előkészí­tése után megszerezte a második gólját, kialakí­tva a 4–1-es végeredményt.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: — A legfontosabb, hogy mindenki tudott perceket tenni a lábába, ezért játszottunk szombaton és vasárnap is. Néhány játékos, mint Koch, Sternberg, Nagy, Bőle vagy éppen Rui Pedro sérült volt, és nem tudtak sokat játszani. Most pályára léphettek, ezért is volt ez jó teszt. Úgy gondolom, készen állunk a bajnokság folytatására. Most az a fontos, hogy ne törődjünk a felkészülés során elért jó eredményekkel, jövő héten már csak a szombati bajnokival foglalkozunk. Mindenki nagyon várja már a meccset. Szükségünk van egy jó edzéshétre, utána jöhetnek a kihí­vások.

– Sokat dolgoztak a fiúk ezen a mérkőzésen, nem vallottak szégyent a minden szempontból gyorsabb, fizikálisan erősebb Ferencváros ellen – dicsérte a csapatot Nagy Dániel, az ESMTK sportigazgatója. – Egy ilyen meccs mindig nagy motivációt jelent, és szükség van arra, hogy testközelből tapasztalják meg a játékosok, miként játszik egy magasabb osztályú ellenfél. De azt azért el kell mondani, hogy elkerülhető gólokat kaptunk, remélem, a tavaszi idényben nem fogunk bosszankodni ilyenek miatt.

Lovrencsics Balázs: —  Két mérkőzésen vagyunk túl, fontos volt, hogy minden játékos kapjon körülbelül 70 perc terheléstAz edző kérte, hogy tartsuk a labdát, járassuk, passzoljunk sokat. Kezdődhet a hangolódás a Honvéd ellen, úgy érzem, sok mindent tudtunk gyakorolni a téli szünetben. Az első gólomnál a kapu előtt kavarodás volt egy szöglet után, bí­ztam benne, hogy Batik Bence le tudja fejelni elém a labdát. Sikerült is, mellel tompí­tottam, majd félfordulatból lőttem a gólt.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu valamint a Ferencváros és az ESMTK hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ