2018.III.3. DVTK – Ferencváros: 2-1

Fordí­tás három perc alatt: az FTC megfázott a DVTK vendégeként

Böde már a 9. percben betalált • A Bódog-csapatot téli szerzeményei vezették győzelemre.
A labdarúgó NB I 21. fordulójában az éllovas Ferencváros hiába szerezte meg a vezetést Böde Dániel révén már a 9. percben, a DVTK a második félidőben három perc leforgása alatt fordí­tott, í­gy 2–1-re megnyerte a Debrecenben rendezett mérkőzést.

Nyilatkozatok:

Bódog Tamás: – A Ferencváros az első helyen áll, jó csapat egy jó edzővel, nagy szurkolótáborral. Szép feladat előtt állunk, amit remélem, hogy meg tudunk oldani. Fájó vereséget szenvedtünk múlt hétvégén ezért volt nagyon fontos, hogy a Magyar Kupában tovább tudtunk jutni. Ebből tudunk erőt merí­teni. Annak ellenére, hogy a Ferencváros a favorit, bí­zok abban, hogy a hazai pálya előnyét ki tudjuk majd használni és meg tudjuk nehezí­teni az FTC dolgát. Mindenki ellen úgy lépünk pályára, hogy győzni akarunk! Ez most sincs másképp.

Thomas Doll: – Jó formában játszottunk az év első mérkőzésén, remélem, ezt a lendületet a DVTK ellen is tovább tudjuk vinni. Sosem könnyű a diósgyőriek ellen játszani, legutóbb, tavaly szeptemberben is csak a második félidőben tudtunk gólokat rúgni. Azt várom a csapattól, hogy mindenki tiszta fejjel, a lehető legnagyobb erőbedobással lépjen pályára, mert csak í­gy lehet esélyünk a győzelemre.

A mérkőzés:

DVTK — Ferencváros: 2-1 (0-1)
Debrecen, Nagyerdei Aréna, 3.652 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Ring, Becséri; alapvonali jv.: Szabó Zs., Takács J.; tartalékjv.: Ví­gh-Tarsonyi)

DVTK: Antal B. — Eperjesi, Lipták, Brkovic, Sestakov — Vela, Hasani (Tóth B., 80.), Kocsis G., Óvári — Ugrai (Karan, 88.), Bacsa (Ioannidis, 72.)
kispad: Rados, Tamás M., Busai, Szarka
vezetőedző: Bódog Tamás

Ferencváros: Dibusz — Botka, Otigba, Blazic, Pedroso (Moutari, 64.) — Leandro (Georgijevic, 78.), Gorriarán — Lovrencsics G., Spirovski (Nagy D., 64.), Paintsil — Böde
kispad: Holczer, Batik, Koch, Lovrencsics B.
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Brkovic (56.), Botka (59. – öngól) illetve Böde (9.)
Sárga lap: Lipták (60.), Vela (67.), Kocsis G. (81.), Ioannidis (83.) illetve Blazic (80.)
Kiállí­tva: Brkovic (a mérkőzés után)

Nem volt meglepő, hogy jelentősen átalakult a DVTK kezdőcsapata a múlt heti, Paks elleni gyenge teljesí­tményt követően. A védelemből Dejan Karan és Tamás Márk, középről Busai Attila, elölről Nikolaosz Joannidisz kezdte a padon a Ferencváros elleni meccset. A Honvéd ellen öt gólt szerző FTC-nek nem lett volna oka a változtatásra, ám a góllövőlistát vezető Varga Roland kisebb sérülés miatt kihagyta az összecsapást, viszont a következő fordulóban már bevethető lesz – jó hí­r ez a Fradi-szurkolóknak.

Nagyszerű hangulatban kezdődött a mérkőzés, mindkét tábor kieresztette a hangját – milyen légkör lesz majd az új DVTK-arénában, ha a két együttes hí­vei ilyen miliőt teremtettek Debrecenben! Ők az igazi szurkolók, hiszen az emberpróbáló hidegben is ott voltak a csapatuk mellett. A gyepet nem lehetett teljesen megszabadí­tani a hótól, bizony időnként a futballcipő és a labda is váratlanul megcsúszott a talajon, kiszámí­thatatlanná téve a játék alakulását. Látszott, hogy a DVTK a múltkorihoz képest sokkal elszántabban, akaratosabban kezdte ezt az erőpróbát, az első nyolc percben az FTC át sem tudta lépni a felezővonalat, a diósgyőriek birtokolták a labdát. Úgy tűnt, a fővárosiak ismerkednek a körülményekkel és egy hibára várnak, s lőn: egy pontatlanul bedobott labda Sztefan Szpirovszkihoz került, s tőle Joseph Paintsilhoz, aki a rendezetlen védősor között könnyedén hozhatta helyzetbe Böde Dánielt – a csatárt pedig, jól tudjuk, tilos egyedül hagyni (0–1).

Néhány percig úgy tűnt, hogy összeroppan a Diósgyőr, mintha nem találták volna a helyüket a pályán a piros mezesek, de aztán mindent egy lapra feltéve rohamozni kezdtek. Inkább a ferencvárosi térfélen zajlott a játék, ám mindenki tudta, veszélyes taktika ez, mert az FTC villámgyors szélsői csak arra vártak, mikor indulhatnak be az előttük megnyí­ló üres területekre – a szünetben a statisztika szerint a DVTK-nak hat, a Fradinak egy kapura lövési kí­sérlete volt…

Hatalmas elánnal, nagy lendülettel indí­totta a második félidőt a DVTK. A Paks ellen gyengélkedő Ugrai Roland mintha csak meg akarta volna mutatni, hogy nem véletlenül került be a magyar válogatottba, elkezdett futballozni. Kétszer is három-négy cselből álló szlalomozást mutatott be, az egyikkel már a Fradi ötöséig jutott, majd az egyik okos indí­tása után szögletre tudtak menteni a fővárosiak, azonban a sarokrúgást követőn Dusan Brkovics szépen fejelte a labdát az FTC kapujába (1–1).

Néhány pillanattal később pedig már vezetett a Diósgyőr! A másik téli szerzemény, az ukrán Szerhij Sesztakov kí­gyózott át a ferencvárosi lábak között, az akciót pedig Florent Hasani fejezte be (2–1). Thomas Doll azonnal kettőt cserélt: beküldte a Lengyelországból visszatért Nagy Dominikot, és Amadou Moutari is pályára léphetett. Folytatódott a hatalmas csata, Böde Dániel egyenlí­thetett volna, ám nagy helyzetben Antal Botondot találta el, viszont ez is jelezte, felébredt, magához tért az FTC, s óriási energiákat mozgósí­t az egyenlí­tés érdekében.

Kimondottan lüktető, nagy csata alakult ki ebből, a Ferencváros próbált rohamozni, mí­g a DVTK fegyelmezetten, zártan, időnként hősiesen védekezett. Ment előre becsülettel az FTC, de igazán nagy helyzetet már nem tudott kialakí­tani Antal Botond kapuja előtt, í­gy a letámadásos játékát bátran alkalmazó, nagyszerűen küzdő Diósgyőr teljesen megérdemelt győzelmet aratott (2–1).

A kedélyek a lefújást követően fellángoltak, a játékosok dulakodni kezdtek, végül Dusan Brkovicsot kiállí­totta a játékvezető. A Nemzeti Sport információja szerint azért, mert a szerb játékos az ellenfele (Gorriarán) felé köpött.

További képek: fradi.hunso.hu

Nyilatkozatok:

Bódog Tamás szerint nagyon nehéz mérkőzésen van túl a Diósgyőr, de megérdemelt három pontot szerzett egy nagyon erős Ferencváros ellen.

„Fontos volt, hogy ne kerüljünk bele egy spirálba, ami alulra húzna minket, úgyhogy elégedettek lehetünk. Pakson is akartunk, csak nem tudtunk. Ott is mondtam, hogy elég rágósra sikerült, amit produkáltunk. Most viszont visszaadták a játékosok, amit gyakoroltunk. A hozzáállásuk szenzációs volt. Emellett a hét közben volt egy kupameccsünk, úgyhogy nem is tudtunk annyit a Ferencvárosból készülni. Csak azt kellett hozniuk a játékosoknak, amit tudnak, amiért dolgoztak másfél hónapig. Éppen ezt emeltük ki, hogy amiért kihajtották a belüket, ne tegyék tönkre egy hét alatt. Egy-két vereség nagyon tönkreteheti a munkát.”

A Nemzeti Sport újságí­rója a szakembert a Ferencváros vezető góljáról is kérdezte, melyet Böde Dániel már a 9. percben megszerzett.

„Kí­vülről ilyenkor nehéz bármit is mondani. Tudtam, hogy mentálisan erős a csapatom. Szerencsétlen szituáció, amikor a kilencedik percben gólt kapsz úgy, hogy odaadod az ellenfélnek a labdát, hogy vágtasson a kapu felé. De hála istennek felálltunk belőle. Azért is volt bosszantó, mert talán akkor jött el először a Fradi a kapunkig. Addig úgy gondoltam, hogy nem játszunk rosszul, ám aztán sem vetette vissza a csapatot, úgyhogy büszke vagyok rájuk.”

Lesz mihez erőt merí­teni, hiszen a DVTK egy hét múlva a Videoton ellen lép pályára.

„Mindent el fogunk követni, hogy ne mi nyúljunk bele a bajnoki cí­m sorsába, úgyhogy kénytelenek leszünk a Vidit is megverni” – jelentette ki Bódog.

Thomas Doll azzal kezdte, hogy nagyon csalódott a Ferencváros játékosainak teljesí­tménye miatt.

„Mérges is vagyok, mert szeretnék fejlődést látni az olyan mérkőzések során, amikor az ellenfél nagyobb nyomást helyez ránk, agresszí­vebben futballozik, ahogy az nemzetközi szinten is szokás. Túl sok olyan játékos volt ma a pályán, aki elbújt. Nem emlékszem, hogy ezen a talajon a tizenhatos környékéről lett volna szabadrúgásunk. Mérges és csalódott vagyok, mert ugyanez a szituáció jött elő a Zeljeznicar vagy a Tirana ellen, amikor kiestünk. Mindig megismétlődik ez. Csalódott vagyok, hogy ezt a mérkőzést tí­z perc után ennyire könnyelműen feladtuk és kiadtuk a kezünkből.”

A Nemzeti Sport újságí­rója arról kérdezte a német szakembert, hogy szokatlan-e csapata számára az NB I-ben ez a „nemzetközi stí­lus”?

„Tudtuk, hogyan fog játszani a Diósgyőr. Más csapatok ellen is szoktak ilyenek lenni a meccsek. Az a probléma, hogy próbálunk mindenből kimaradni, ha valaki letámad minket. Nem veszünk részt a párharcokban, és í­gy nem tudjuk uralni a mérkőzést. Nem volt egyetlenegy labdarúgónk sem, aki nyugalmat tudott volna vinni a játékba. Nagyon hektikus volt a találkozó. Nem volt egyszerű a játékosok számára, sok volt a véletlenszerű akció, a hosszú indí­tások, a védők sokszor nem érték el a labdát, mellé rúgtak, mert kemény volt a talaj, néhol csúszós, hiszen rajta volt a jég. Nem volt í­gy szép mérkőzés. Azt hittem, a Debrecennek van pályafűtése, ám ezek szerint nem működött.”

A tréner szerint az ilyen szituációkban lenne szükség valakire, aki rálép a labdára, osztogatja és akciókat szervez.

„De csak véletlenszerű akcióink voltak, nem szépen felépí­tett támadások. Kell egy játékos, aki nyugodt és laza tud maradni, s átlátja a pályán a dolgokat. És egy ilyen mérkőzés után utazhatunk három órát haza. Sok munka vár még ránk…”

A 21. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dombó (Mezőkövesd) 6 — Nego (Videoton) 7, Viní­cius (Videoton) 7, Sestakov (DVTK) 8 — Vela (DVTK) 7, Kovács L. (Haladás) 7, Hasani (DVTK) 6, Cseri (Mezőkövesd) 7 — Lazovic (Videoton) 7, Ugrai (DVTK) 7, Koszta (Mezőkövesd) 7
A forduló játékvezetője: Farkas Ádám (DVTK — Ferencváros) 8 — Ring György, Becséri Gergely, Szabó Zsolt, Takács János

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2018.III.3. DVTK – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  VÉGE

  Köszönjük kedves olvasóink megtisztelő figyelmét, a mérkőzés összefoglalóját ide kattintva olvashatják el!

  90+5.

  PERC
  A lefújás után Dusan Brkovics piros lapot kapott, mivel egy, a pályán kialakult dulakodásban Gorriaránnal összeakaszkodott.

  VÉGE

  Véget ért a mérkőzés, a DVTK fordí­tott, í­gy 2–1-re legyőzte az éllovas Ferencvárost.

  90+5.

  PERC
  Vela volt lesen.

  90+5.

  PERC
  Már bőven túl vagyunk a négyperces ráadáson.

  90+5.

  PERC
  Veszélyes DVTK-kontra, de ebből nincs újabb gól.

  90+3.

  PERC
  Böde próbált meg kiharcolni egy szögletet, majd miután ez nem sikerült, Sesztakovba rúgott bele egyet már az oldalvonalon kí­vül. Ez nem volt szép…

  90+3.

  PERC
  Böde próbált meg kiharcolni egy szögletet, majd miután ez nem sikerült, Sesztakovba rúgott bele egyet már az oldalvonalon kí­vül. Ez nem volt szép…

  90+1.

  PERC
  A Haladás 3–0-ra nyert a Vasas ellen.

  90.

  PERC
  Véget ért az Újpest–Mezőkövesd találkozó is, nagy meglepetésre a sereghajtó borsodiak 3–2-re nyertek.

  90.

  PERC
  Négy perc a ráadás.

  90.

  PERC
  Újabb Lovrencsics-beadása, ez most Antal zsákmánya lett.

  90.

  PERC
  Lovrencsics ismétlése után végül felszabadí­tott Vela.

  89.

  PERC
  Egy kicsiben elvégzett Fradi-szöglet után Eperejesi fejelte az alapvonalon túlra a labdát.

  88.

  PERC
  A PAFC–DVSC is véget ért, felcsúton sem volt gól.

  88.

  PERC
  Megvolt az utolsó diósgyőri változtatás is: Ugrai Roland lement, helyére Dejan Karan állt be.

  87.

  PERC
  Egyre paprikásabb a hangulat Joannidiszt vágta fel Lovrencsics.

  87.

  PERC
  Moutari beadása után Antal kezei között halt el a labda.

  86.

  PERC
  Közben a Balmazújváros–Paks véget ért, azon a mérkőzésen nem született gól.

  85.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  84.

  PERC
  Georgijevics bal oldali beadása nem volt pontos.

  83.

  PERC
  Újabb sárga Nikolaosz Joannidisz visszarántotta Gorriaránt, majd egy kicsit veszekedett is az uruguayi középpályással.

  81.

  PERC
  Kocsis Gergő is besárgult időhúzás miatt. Egyszerűen eldobta a labdát az azt bedobni akaró Nagy elől.

  80.

  PERC
  Újabb DVTK-csere: a második gólt szerző Florent Hasanit Tóth Barnabás váltotta.

  80.

  PERC
  Miha Blazic kapott sárga lapot, mivel túl hevesen reklamált egy ellene megí­télt szabálytalanság miatt.

  80.

  PERC
  Ezzel a Hasani-góllal fordí­tott a DVTK:

  79.

  PERC
  Paintsil tologatta a labdát a tizenhatoson belül, végül szerelték.

  78.

  PERC
  Harmadik cserelehetőségét is kihasználta az FTC: Leandro hagyta el a pályát, helyére a most debütáló szerb csatár, Dejan Georgijevics érkezett.

  77.

  PERC
  Meglepetés: Újpesten már a Mezőkövesd vezet.

  77.

  PERC
  Nagy Dominik óriási lendülettel kezezést reklamál, és az ezzel járó tizenegyest, a játékvezető szerint azonban nem történt semmi.

  76.

  PERC
  Nincs labda, Thomas Dollnak ez érthető okokból nagyon nem tetszik.

  75.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  75.

  PERC
  Óvári és Lovrencsics harcolt óriásit a labdáért, végül utóbbi szabályosan szerelte előbbit.

  73.

  PERC
  Ezzel a Brkovics-góllal egyenlí­tett a DVTK:

  72.

  PERC
  Cserélt a DVTK: Bacsa Patrik helyére Nikolaosz Joannidisz érkezett.

  71.

  PERC
  Lovrencsics nagyjából 20 méterről, jobbal a kapu fölé durrantott.

  70.

  PERC
  Közben a Mezőkövesd másodszor is egyenlí­tett az Újpest ellen.

  69.

  PERC
  HELYZET! Lovrencsics jobb oldali beadása után Böde közelről a földre fejelte a labdát, ezzel azonban nem tudta megtréfálni a hazaiakat, Lipták és Antal együttes erővel mentett.

  67.

  PERC
  Diego Vela is besárgult, a mezénél fogva rántotta vissza a megiramodó Gorriaránt.

  67.

  PERC
  Ugrai szabadrúgása után Kocsisnak nem sikerült a kapu felé irányí­tania a labdát a fejese után.

  65.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  63.

  PERC
  … helyükre a visszatérő Nagy Dominik, illetve Amadou Moutari érkezett a pályára.

  63.

  PERC
  Thomas Doll kettős cserét hajtott végre: Szpirovszki és Pedroso hagyta ela pályát…

  62.

  PERC
  Liptáknak ez volt az ötödik sárgája, í­gy a következő fordulóban, a Videoton ellen nem számí­that majd rá Bódog Tamás.

  61.

  PERC
  Lipták Zoltán kapta a meccs első sárga lapját, Gorriaránt vágta fel egy rossz ütemű becsúszással.

  60.

  PERC
  így Brkovics után egy másik téli szerzemény is beköszönt. Sőt, a második gólban a harmadik érkezőnek, Sesztakovnak is nagy szerepe volt, hiszen egy remek szóló után ő hozta játékba Velát.

  59.

  PERC
  GÓÓÓL!!! FORDíTOTT A DVTK! Vela jobb oldali lapos beadása után Florent Hasani kissé hosszan vette át a labdát, ám a védők nem értek oda, í­gy a koszovói játékos egy pattanás után jobbal tüzelt, a lövésébe pedig már csak belekapni tudott Botka, í­gy a labda a hálóba csorgott. (2–1)

  59.

  PERC
  Böde volt lesen.

  58.

  PERC
  A Haladás már 3–0-ra vezet a Vasas ellen.

  57.

  PERC
  A korábbi DVSC-játékos Brkovicsnak ez volt az első gólja diósgyőri mezben.

  56.

  PERC
  GÓÓÓL!!! EGYENLíTETT A DVTK! Ugrai bal oldali szöglete után Dusan Brkovics megelőzte Blazicot, majd az ötös vonaláról, a mozgásával ellentétes irányba, a bal alsóba sarokba csúsztatta a labdát. (1–1)

  55.

  PERC
  Paintsil lökte fel Velát a kezdőkörben.

  54.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  53.

  PERC
  Ismét vezetést szerzett az Újpest.

  52.

  PERC
  Helyzet! Ugrai bolondí­totta meg Lovrencsicset, majd Botkát, de a tizenhatoson belül végül elveszí­tette az egyensúlyát, í­gy Dibusz kaparintotta meg a labdát.

  49.

  PERC
  A két edző, Bódog Tamás és Thomas Doll többször is találkozott a pályán Bundesliga-játékosként. Az 1999–2000-es német élvonalbeli bajnokságban Bódog az Ulm, Doll a Hamburger SV futballistája volt, és mindketten pályára léptek a csapatok egymás elleni mérkőzésein. Ulmban Doll örülhetett (2–1-re nyert a HSV), Hamburgban viszont Bódog (2–1-es ulmi siker).

  48.

  PERC
  Böde indí­tása éppen csak hosszú volt Paintsilnek.

  47.

  PERC
  A Haladás már 2–0-ra vezet a Vasas ellen.

  46.

  PERC
  Csere egyik oldalon sem történt.

  46.

  PERC
  Újra útjára indult a labda, a vendégek kezdték a második félidőt.

  FÉLIDŐ

  A mérkőzés hivatalos nézőszáma: 3652 fő.

  FÉLIDŐ

  A legutóbbi hat forduló eredményeit figyelembe véve a Ferencváros a legjobb formában lévő csapat (15 pont a megszerezhető 18-ból), a Diósgyőr a második legrosszabb formát mutató (4/18).

  FÉLIDŐ

  A szünetben ide kattintva böngészheti a 17 órakor kezdődött meccsek eredményeit, tudósí­tásait.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Véget ért az első félidő, a szünetben Böde Dániel 9. percben szerzett góljának köszönhetően 1–0-ra vezet az FTC a DVTK ellen.

  45+2.

  PERC
  Otigba és Bacsa ütközött az oldalvonalon kí­vül, utóbbi í­gy egy hókupac tetején kötött ki.

  45+1.

  PERC
  Két perc a ráadás az első félidő végén.

  45+1.

  PERC
  Sőt, ez indí­tásnak is beillet, Böde iramodott meg két védővel a nyakán, végül szinte szó szerint kiverekedte magának a helyzetet, Antal azonban jól zárta a rövidet, és védett.

  45.

  PERC
  Ugrai gyorsan elvégzett szabadrúgása után Bacsa lapos beadását vágta el Leandro…

  44.

  PERC
  Hasani szeretett volna egy szögletet, de az asszisztens szerint ő ért utoljára a labdába, í­gy Dibusz végezhet el kirúgást.

  43.

  PERC
  Eperjesi rosszul fogott talajt egy párharc után, a csuklóját fájlalja, az oldalvonalon kí­vül ápolják.

  42.

  PERC
  Megint Gorriarán terült el a földön, ezúttal Lipták segí­tett neki ebben.

  41.

  PERC
  Dibusz szedte fel a labdát a kiugrásra kész Óvári elől.

  41.

  PERC
  Közben egyenlí­tett a Mezőkövesd Újpesten.

  40.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  39.

  PERC
  Gorriarán került a földre Eperjesitől kapott egyet.

  38.

  PERC
  A 2017–2018-as bajnokságban csak egyetlen olyan meccse volt pályaválasztóként a Diósgyőrnek, amelyen nem kapott gólt – a Vasas elleni 5–0.

  37.

  PERC
  Antal szerezte meg a labdát Lovrencsics bal oldali szöglete után.

  36.

  PERC
  Paintsil elől mentettek szögletre.

  35.

  PERC
  Lovrencsics beadása után Antal húzta le biztosan a labdát.

  34.

  PERC
  VÉDÉS! Óvári erőszakosan elvette a labdát Paintsiltől, majd nagyjából 25 méterről, szemben a kapuval jobb lábbal tüzelt, a léc alá tartó labdát azonban Dibusz szögletre nyomta.

  33.

  PERC
  Óvári bal oldali beadása után Otigba vágta szögletre a labdát. Más kérdés, hogy a lassí­tások alapján egyértelműen látszik, hogy a DVTK-játékos az alapvonalon kí­vülről kanalazta középre a labdát.

  32.

  PERC
  Botkát visszaengedte a játékvezető a pályára.

  31.

  PERC
  Amióta Bódog Tamás a DVTK vezetőedzője, pályaválasztóként minden bajnoki mérkőzésen szereztek gólt a miskolciak. A sorozat még Bódog „regnálása” elé is visszanyúlik: a DVTK legutóbbi 23 hazai bajnokiján mindig betalált.

  30.

  PERC
  Botka maradt a földön, ápolni is kell.

  30.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  29.

  PERC
  Ezzel a Böde-góllal szerzett vezetést a Ferencváros:

  28.

  PERC
  Lovrencsics jól tekerte az ötösön belülre a labdát, egy hazai védő azonban szögletre tisztázott.

  27.

  PERC
  Eperjesi rángatta meg Paintsilt, de a sárga lap egyelőre nem került elő a bí­ró zsbeéből.

  26.

  PERC
  Közben a Haladás vezetést szerzett a Vasas ellen.

  25.

  PERC
  Dibusz mutatott be egy újabb védést, ezúttal Vela kissé kiszorí­tott helyzetből leadott lövését tolta szögletre.

  24.

  PERC
  Óvári futott bele Leandróba a tizenhatoson belül, majd elterült a földön – a játákvezető szerint ez nem ért tizenegyest.

  23.

  PERC
  Ez már veszélyesebb volt! Hasani távolról próbálkozott, a labda megpattant a fagyos talajon, Dibusz ujjheggyel szögletre mentett.

  22.

  PERC
  Hasani lapos szabadrúgása után elrúgták a tizenhatoson belülről a labdát a vendégek.

  22.

  PERC
  Otigba borí­totta fel Velát a jobb oldalon.

  21.

  PERC
  VÉDÉS! Annak ellenére, hogy több mint 30 méterről végezhette el a szabadrúgást Ugrai, a kapura küldte a labdát, Dibusz azonban egy szép vetődéssel kinyomta a bal alsóba tartó próbálkozást.

  21.

  PERC
  Botka rúgta fel Ugrait a Fradi térfelének közepén.

  20.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  20.

  PERC
  A bal oldali szöglet után Eperjesi két védő között fejelt, de nem találta el a kaput.

  19.

  PERC
  Blazic csúsztatta szögletre a labdát Lipták elől, majd reklamált is egy kicsit, a szlovén védő szerint szabálytalankodott vele szemben a diósgyőriek csapatkapitánya.

  18.

  PERC
  Dibusz szerezte meg Hasani pontatlanul előrevágott labdáját.

  17.

  PERC
  Átlagban mindkét csapat mérkőzésein 3 vagy több gól esik, a Diósgyőr találkozóin 3.25, a Ferencvároséin 3.10 az átlag.

  16.

  PERC
  Paintsilt figyelmeztette szóban Farkas Ádám.

  15.

  PERC
  Ezt most megúszta Dibusz! Ugrai bal odlali szöglete után a Fradi kapusa rosszul mozdult ki a kapujából, nem is érte el a labdát, a védúk azonban kisegí­tették.

  14.

  PERC
  A második szöglet már nem volt olyan veszélyes, sőt Leandro szabálytalankodott, í­gy a DVTK kapta meg a labdát.

  13.

  PERC
  Helyzet! Lovrencsics jobb oldali szöglete után a védőjéről leváló Böde az ötös sarkáról kapásból tüzelt, de Hasaniban elakadt a labda.

  12.

  PERC
  A Diósgyőr pályaválasztásával eddig 44 bajnoki mérkőzést játszottak, a Diósgyőr ezekből 14-et megnyert. 1973 és 1984 tavasza között a Fradi egyszer sem győzött bajnokin a Diósgyőr otthonában, azóta viszont a DVTK csak egyszer tudott nyerni pályaválasztóként. 2014. október 4-én 2–1-re győzött.

  11.

  PERC
  Bödének ez volt a hetedik bajnoki gólja a jelenleg is zajló szezonban.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  GÓÓÓL!!! VEZET A FERENCVÁROS! Lovrencsics szerzett labdát a DVTK térfelén, majd Paintsilhez passzolt, aki Szpirovszkival kényszerí­tőzött. A ghánai végül az üresen álló Böde Dánielt hozta játékba, a Fradi csapatkapitánya pedig tí­z méterről, jobb belsővel a jobb alsó sarokba passzolta a labdát. (0–1)

  8.

  PERC
  Az FTC veretlen a két csapat legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzésén, és a 2000-es években 22 alkalomból csak kétszer kapott ki a Diósgyőrtől az NB I-ben, egyszer 2009-ben, egyszer 2014-ben.

  7.

  PERC
  Bacsa borí­totta fel Botkát.

  6.

  PERC
  Kisebb lehetőség! Egy kicsiben elvégzett szöglet után Hasani passzolta a tizenhatoson belülre a labdát, Kocsis azonban nem tudott lőni, végül Eperjesiről Dibusz kezébe pattant a labda.

  5.

  PERC
  Közben megszületett a forduló első gólja, az Újpest vezetést szerzett a Mezőkövesd ellen.

  4.

  PERC
  Leandro lábában esett el Óvári a kezdőkör közelében.

  3.

  PERC
  A hangulatra nem lehet panasz, nagyjából 3-4 ezer ember lehet a Nagyerdei Stadion lelátóin.

  1.

  PERC
  A diósgyőriek tiszta piros szerelésben, a ferencvárosiak fehér és világoszöld mezben és nadrágban léptek pályára.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a diósgyőriek indí­tották útjára a labdát.

  A pálya többnyire hómentes, a talaj azonban egy kissé fagyos.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  A mérkőzés játékvezetője Farkas Ádám lesz.

  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  DVTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Brkovics, Sesztakov – Vela, Hasani, Kocsis G., Óvári – Ugrai, Bacsa
  Szakmai igazgató: Bódog Tamás
  A kispadon: Rados (k), Tamás M., Tóth B., Busai, Szarka, Joannidisz, Karan
  FTC: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Leandro, Gorriarán – Lovrencsics G., Szpirovszki, Paintsil – Böde
  Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Holczer (k), Batik, Georgijevics, Nagy D., Koch, Moutari, Lovrencsics B.

  Ez lesz a 94. élvonalbeli mérkőzése a két csapatnak. A Diósgyőr 18-at nyert meg az eddigi 93 közül, 17 végződött döntetlenre, 58-on győzött a Ferencváros.

  A 44 pontos (13–5–2-es mutatójú) Ferencváros a tabella éléről várja a mérkőzést, előnye három pont a második Videotonnal szemben. A DVTK 20 bajnokiján 25 pontot gyűjtött (7–4–9-es mérleg), ez jelenleg a 7. helyhez elég.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.17.17:00, M4 Sport
04.20.20:00, M4 Sport
04.25. 17:00, M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ