2018.III.31. Újpest – Ferencváros: 0-0

Csak a nevében volt derbi: nem született gól az Újpest–FTC-n

A Szusza Ferenc Stadionban szinte helyzet nélkül játszották le a meccset a csapatok.
A labdarúgó NB I 24. fordulójában az éllovas Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott az Újpesttel a Szusza Ferenc Stadionban.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Több középpályásunk is készen áll a bevetésre: Spirovski az utóbbi két meccsen nem kezdett, de például a macedón válogatottban jó teljesí­tményt nyújtott. Vagy ott van Nagy Dominik is, aki remekül edz, ő is készen áll. De lehet akár taktikát váltunk és Böde mellett lesz egy hátravont támadónk. Sok opciónk van, elég idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy döntsünk. A modern futballban az edzők általában másfél évet töltenek el egy klubnál.  Mi már sok éve vezetjük a csapatainkat, ami annak a jele, hogy jó munkát végzünk. Nem könnyű felépí­teni minden évben egy új csapatot, nincsen könnyű munkánk. Szeretem Nebojsa Vignjevics futballját, emberileg is kedvelem őt. Mindig bátor futballt játszik, a csapatai szó szerint játsszák a futballt. Több kemény rangadót játszottunk már egymás ellen, tiszteljük egymást. Nebojsa egy jó fickó, és néha én is az vagyok.

A mérkőzés:

Újpest — Ferencváros: 0-0
Szusza stadion, 9.596 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Georgiou, Szert; alapvonali jv.: Farkas Á., Szilasi; tartalékjv.: Varga Zs.)

Újpest: Pajovic — Balázs B., Bojovic, Litauszki, Burekovic — Onovo, A. Diallo — Pauljevic (Zsótér, 78.), Nagy Dá. (Sankovic, 85.), Nwobodo — Novothny (Tischler, 87.)
kispad: Gundel-Takács, Kálnoki-Kis, Cseke, Mohl
vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Pedroso — Leandro — Varga R. (Priskin, 63.), Spirovski (Nagy Do., 72.), Gorriarán, Moutari (Lovrencsics B., 84.) — Böde
kispad: Holczer, Georgijevic, Koch, Botka
vezetőedző: Thomas Doll

Sárga lap: Onovo (9.), Balázs B. (77.) illetve Spirovski (12.), Pedroso (72.), Gorriarán (90+4.)

A Megyeri úton telt ház, zsúfolt lelátók, füstbombák, hanggránátok, szép indí­tások, kisebb helyzetek is akadtak – csak éppen a legfontosabb, a játék sava-borsa hiányzott, a gól!

Hiába érkezett jó formában lévő Ferencváros a Szusza Ferenc Stadionba, a zöld-fehérek nem tudtak mit kezdeni az újpestiekkel, sőt Thomas Doll együttese az első félidőben meglehetősen visszafogott teljesí­tményt nyújtott. Pedig joggal bí­zhattunk a gólgazdag kilencven percben, hiszen egyik oldalon a tizenhárom találatnál járó Novothny Soma, mí­g a másikon a tizenegy gólig jutó (eddig a tavaszi négy bajnokiján hétszer a kapuba találó) Böde Dániel rohamozott – hiába…

No, de kezdjük a történetet a mérkőzés elején!

A kezdeti, unalmasabb, visszafogott néhány perc után átvette az irányí­tást a hazai csapat. Az esőtől áztatott nedves talajon jobban érvényesült az alacsonyabb termetű újpesti középpályások játéka, gyakran egészen tetszetős adogatással jutottak el a ferencvárosi tizenhatosig, olykor az is előfordult, hogy – akár a kézilabdában – körbeadogatták a büntetőterület előtti pályarészt. Ebben a periódusban nagy helyzetbe mégsem kerültek Novothny Somáék, mindössze néhány távoli lövésből, illetve szöglet utáni szituációból voltak veszélyesek.

A vendég ferencvárosiak behúzódtak a kapujuk előterébe, ám a brazil Pedroso oldalán különösen bizonytalannak tűnt a védekezésük, hol a felfutó Balázs Benjámin, hol az előtte futballozó szerb Branko Pauljevics hatolt a hátvédsor mögé, csak az első negyvenöt percben legalább tucatnyi beadás érkezett a jobb oldalról a kapu előterébe. A dél-amerikai védő mentségére szóljon, az egy sorral feljebb futballozó Amadou Moutari nemigen segí­tett be a védekezésbe, í­gy sokszor két újpesti hozta a ferencvárosira a labdát…

A második félidő elején Iványi Zoltán játékvezető kénytelen volt két percre megállí­tani a játékot, a drukkerek olyan mennyiségű füstbombát és görögtüzet gyújtottak a lelátón, aminek füstjétől a játéktér egyes részeit nem lehetett látni. A helyi műsorközlő gyorsan be is mondta, jó lenne vigyázni, hiszen az MLSZ alighanem tetemes bí­rságot ró ezért ki a klubra.

Nos, a fontos emberek számára fenntartott szektorban ott is volt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke azonban értelemszerűen nem a körülményekkel foglalkozott, inkább élvezte a mérkőzést. Mellette más közéleti személyiségek is helyet foglaltak a széksorokon, az egykori újpesti kedvencek közül több mint tucatnyian voltak a lelátón, többek között Szentmihályi Antal, Tóth József, Dunai Ede, Nagy László, Tóth András, Herédi Attila, Szendrei József, Szlezák Zoltán, vagy éppen Fehér Csaba. S nemcsak a korábbi játékosokat, hanem a magyar mellett a nemzetközi sajtót is megmozgatta a szombati budapesti derbi, a Megyeri útra több újságí­ró érkezett Németországból, Szlovákiából, Spanyolországból és Ausztriából is – a látványos szurkolói bemutatóknál nem győztek fényképeket készí­teni.

A pályán zajló eseményekkel Thomas Doll volt elégedetlenebb, Varga Roland helyére Priskin Tamást cserélte be, ám aki azt várta, hogy ettől átáll a Fradi kétcsatáros játékra, tévedett. Priskin Tamás korábban nemigen látott módon a középpálya szélére került, Amadou Moutari átjött a jobb szélre, mí­g a csereként beálló játékos bal oldali futóként próbált veszélyt teremteni. Ha nem is ezért, de a küzdelem a fordulást követően némileg kiegyenlí­tettebb volt, a Ferencváros is eljutott néhányszor helyzetig, lövések és fejesek is érkeztek Filip Pajovics kapujára, hiába… A találkozó hajrájában mindkét vezetőedző becsülettel próbálkozott, Nebojsa Vignjevics és Thomas Doll is kihasználta mindhárom cserelehetőségét, ám érezhető volt, ezen a napon már kisebb csodának kellene történnie, hogy gólt lásson a közönség.

A nap végére mégis mindenki boldog lehetett: az Újpest nem hagyta magát a tabellán előtte tizenhét ponttal álló ferencvárosiakkal szemben, mí­g a zöld-fehérek aligha bánták, hogy mivel a nagy üldöző Videoton sem győzött (a Puskás Akadémia otthonában játszott 0–0-t), maradt a hárompontos különbség.

További képek: fradi.hunso.huFarkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Először a vendégek trénere, Thomas Doll értékelt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Nagy harc volt, minőségi futballról azonban nem beszélhetünk. Nem kell ezt mindig a pálya minőségére vagy az időjárásra fogni, néhány nappal ezelőtt a válogatott mérkőzésén sem láttam túl jó játékot. Az első félidőben az Újpest jobban játszott, nem találtuk magunkat, nem mentünk bele a párharcokba, nem tudtuk megszerezni a lecsorgó labdákat és ez kevés volt. A fiúk tí­z napig a válogatottnál voltak, nem volt teljes edzéshetünk, de ennél mégis többet vártam.

Az elmúlt idegenbeli mérkőzéseink során sem futballoztunk jól. Egy olyan csapattól, amely a bajnoki cí­mért harcol és nyáron nemzetközi szinten is sikeres akar lenni, ez a teljesí­tmény nagyon kevés. A második félidőben jobbak voltunk, nagyobb lendülettel játszottunk. Moutarinak volt egy hatalmas lehetősége, ám nem biztos, hogy megérdemeltük volna, ha akkor megszerezzük a vezetést. Láttam már jobb játékot a csapatomtól, ezért csalódott vagyok. Az egy pontot nagyon szí­vesen magunkkal visszük, hiszen az Újpest kicsivel jobb volt ma nálunk.”

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője szerint az első félidőben jobbak voltak, de a második játékrészben türelmetlenül és pontatlanul játszottak í­gy elégedett az eredménnyel.

„A második félidőben mutatott játék alapján a Fradi jobb volt. Tudtuk, ha bármilyen hibát elkövetünk, akkor ők azonnal megbüntetik. Az első játékrészben türelmesebbek voltunk, birtokoltuk a labdát, több lehetőséget is kialakí­tottunk, azonban az utolsó passzok, lövések hiányoztak a befejezéseknél. A védelem jól semlegesí­tette Bödét.

Szünet után próbáltuk az első félidei játékunkat folytatni, de türelmetlenné váltunk, könnyű labdákat adtunk az ellenfélnek, amely ebben a szakaszban jobban teljesí­tett nálunk. Talán mondhatjuk, hogy néhány helyzetnél szerencsénk is volt, ugyanakkor a meccs egészét nézve boldogok lehetünk, hiszen a Fradi ellen mindig nagyon nehéz játszani. Igaz, gólok nélkül zárult a találkozó, de rengeteg helyzetet és párharcot hozott, í­gy szurkolói szemmel érdekes és jó összecsapás volt.”

A 24. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Gróf (Bp. Honvéd) 8 — Balázs B. (Újpest) 6, Hegedűs J. (Puskás Akadémia) 6, Bojovic (Újpest) 6, Szabó J. (Paks) 7 — Drazic (Mezőkövesd) 7, Vida (Vasas) 6, Bertus (Paks) 7, Bartha (Paks) 6 — Ioannidis (DVTK) 6, Eppel (Bp. Honvéd) 6
A forduló játékvezetője: Kassai Viktor (Haladás — DVSC) 9 — Lémon Oszkár, Szécsényi István, Szőts Gergely, Urbán Eszter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2018.III.31. Újpest – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  VÉGE

  Köszönjük kedves olvasóink megtisztelő figyelmét, a mérkőzés összefoglalóját ide kattintva olvashatják el!

  90+4.

  PERC
  Fernando Gorriarán a lefújás után még kireklamált magának egy sárga lapot, í­gy összegyűlt neki az öt, ami azt jelenti, hogy a következő fordulóban, a Mezőkövesd ellen biztosan nem léphet pályára.

  VÉGE

  Véget ért a mérkőzés, a 223. NB I-es derbin gól nélküli döntetlenre végzett egymással az Újpest és a Ferencváros.

  90+3.

  PERC
  Gorriarán reklamál kezezést, de Iványi nem í­télt tizenegyest. A visszajátszások alapján van némi igaza az uruguayi középpályásnak, hiszen a beadása után a labda Onovo kezében akadt el.

  90+1.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  90.

  PERC
  Lovrencsics Balázst állí­tották meg lesen.

  87.

  PERC
  Vignjevics is kihasználta a harmadik cserelehetőségét, Novothny Somát Tischler Patrik váltotta.

  86.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  85.

  PERC
  A hazaiak is cseréltek, Nagy Dániel helyére Bojan Szankovics állt be.

  84.

  PERC
  Megvolt a harmadik ferencvárosi csere is, Amadou Moutarit Lovrencsics Balázs váltotta.

  84.

  PERC
  Priskin került helyzetbe, ám Litauszki remek ütemben vetette bele magát a lövésébe.

  83.

  PERC
  Lovrencsics jobb oldali lapos beadása után üggyel-bajjal felszabadí­tottak az újpestiek.

  82.

  PERC
  Pedroso bal oldali beadása után Litauszki fejelte el a labdát Bödét megelőzve.

  81.

  PERC
  Lovrencsics szöglete veszélytelen volt.

  81.

  PERC
  Nagy az alapvonaltól gurí­totta vissza a labdát, de Litauszki és Bojovics közös erővel szögletre tisztázott Böde elől.

  80.

  PERC
  Közben szépí­tett a Mezőkövesd, ám a Paks még í­gy is 3–1-re vezet.

  79.

  PERC
  Moutarit állí­tották meg lesen.

  78.

  PERC
  Megtörtént az első újpesti csere: Branko Pauljevics helyére Zsótér Donát állt be.

  78.

  PERC
  Lovrencsics szabadrúgása után más játékos érintése nélkül hagyta el a játékteret a labda.

  77.

  PERC
  Balázs Benjámin kapott sárga lapot, mivel visszarántotta Moutarit.

  76.

  PERC
  Vignjevics Zsótért küldi hamarosan pályára.

  75.

  PERC
  Egy felí­velés után Pajovics jött ki rössz ütemben a kapujából, í­gy Böde fejelhetett kiszorí­tott helyzetből, ám a labda a háló tetején landolt.

  75.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  75.

  PERC
  Moutari próbálkozott egy lövéssel 16 méterről, de a lapos kí­sérlete nem találta el a kaput.

  74.

  PERC
  Litauszkiról pattant az alapvonalon túlra a labda, majd a kicsiben elvégzett szöglet után Lovrencsics í­velt középre, a labdát azonban elfejelték a haziak.

  73.

  PERC
  Egy jobb oldali beadása után Novothny próbálkozott, de Dibusz könnyedén megfogta az erőtlen fejesét.

  72.

  PERC
  Újabb ferencvárosi csere: Sztefan Szpirovszki helyét Nagy Dominik vette át.

  72.

  PERC
  Pedroso vágta fel Novothnyt a kezdőkör közelében, villant a sárga lap.

  70.

  PERC
  Nagy Dominik készülődik a Fradi kispadjánál.

  69.

  PERC
  Otigba veszélyesen adta haza a labdát, Dibusz azonban még időben el tudta rúgni azt a berobbanó Novothny elől.

  68.

  PERC
  Burekovic felí­velése után Novothny fejelt a kapu fölé a labdát, de ez sem volt igazi helyzet.

  68.

  PERC
  A Paks már 3–0-ra vezet Mezőkövesden.

  67.

  PERC
  Pauljevics esett el a tizenhatoson belül, ám a játékvezető szerint Pedroso előbb a labdát rúgta el.

  65.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  64.

  PERC
  Közben a Vasas egyenlí­tett a Balmazújváros otthonában.

  63.

  PERC
  Burekovic sarokrúgása után nem alakult ki helyzet.

  63.

  PERC
  Thomas Doll cserélt, Varga Rolandot Priskin Tamás váltotta.

  62.

  PERC
  Otigba rúgta ki szögletre a labdát.

  61.

  PERC
  Otigba lábáról Dibusz ölébe pattant a labda, a hazaiak hazaadást reklamáltak, Iványi azonban nem fújt a sí­pjába.

  61.

  PERC
  A bal térdét kellett jegelni, de úgy tűnik tudja folytatni a játékot.

  61.

  PERC
  Pajovics húzza a lábát, ápolni kell.

  60.

  PERC
  Moutari kí­sérletezett 16 méterről, de a kapáslövése utén a labda elkerülte a kaput.

  59.

  PERC
  Helyzet! Varga szöglete után Pajovics nem tudta megfogni a labdát, majd a védők felszabadí­tani sem tudtak, í­gy Szpirovszki próbálkozhatott, de a lövése után újabb szögletre pattant a labda egy blokkoló védőről.

  58.

  PERC
  Moutari beadása után Bojovicsról pattant szögletre a labda.

  57.

  PERC
  Burekovic jobb oldali sazbadrúgása után elfejelték a labdát a vendégek a tizenhatoson belülről.

  55.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  54.

  PERC
  A mérkőzés hivatalos nézőszáma 9596 fő. Ez majdnem telt ház, lévén 9750 jegyet árultak a mérkőzésre.

  52.

  PERC
  Helyzet! Moutari ugrott ki, majd a Bödének szánt paszába beleütött Pajovics. A labda Varga elő pattant, az ő lövése egy újpesti védőről pattant szögletre.

  51.

  PERC
  Közben a Honvéd egyenlí­tett a DVTK ellen.

  50.

  PERC
  Most az újpesti szurkolók is begyújtottak jó néhány pirotechnikai eszközt.

  49.

  PERC
  Ennyi volt, már folytatódik is a játék, igaz, még mindig elég rosszak a látási viszonyok.

  48.

  PERC
  Iványi Zoltán ideiglenesen félbeszakí­totta a meccset, mivel a ferencvárosi szurkolók felől érkező füst beborí­totta az újpesti térfelet.

  46.

  PERC
  Csere egyik oldalon sem történt.

  46.

  PERC
  Újra útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.

  FÉLIDŐ

  A szünetben ide kattintva böngészheti a 17 órakor kezdődött meccsek eredményeit, tudósí­tásait.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  így van, Iványi Zoltán nem hosszbbí­t, í­gy az első félidő után az állás 0–0-s döntetlen a 223. derbin.

  45.

  PERC
  Úgy tűnik nem lesz hosszabbí­tás.

  43.

  PERC
  Varga beí­velése után Pajovics ütötte el a labdát.

  43.

  PERC
  Moutari beadása után Balázsról pattant szögletre a labda.

  42.

  PERC
  Holtversenyben a Balmazújvárossal az Újpest mérkőzésein esik a legkevesebb gól az NB I-ben, a gólátlag mérkőzésenként 2.61. A Ferencváros meccsein 3.22 a gólátlag.

  40.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  39.

  PERC
  A nyolcadik újpesti szögletből sem alakult ki veszély, Dibusz elöklözte a labdát.

  38.

  PERC
  Burekovic a kapura küldte a szabadrúgást, Dibusz azonban el tudta ütni a labdát a jobb felső sarok elől.

  38.

  PERC
  Moutari borí­totta fel Balázst a jobb szélen, tí­z méterre az alapvonaltól.

  37.

  PERC
  A legutóbbi 15 bajnoki derbiből 7 rangadón született gól még a 82. perc után, sőt, 5 alkalommal a 88. perc utánra maradt a döntés – mondhatni, nem jó ötlet hazaindulni korábban.

  36.

  PERC
  Burekovic szöglete után Dibusz elöklözte a labdát, majd Litauszkit állí­tották meg lesen az újabb beí­velés után.

  35.

  PERC
  Újabb újpesti szöglet, ezt Pauljevics harcolta ki.

  35.

  PERC
  Közben a DVTK vezetést szerzett a Honvéd ellen.

  34.

  PERC
  Burekovic ezúttal balrólé tekert középre egy szögletet, erre pedig Bojovics jól is érkezett, ám kapásból a kapu fölé lőtt a szerb védő 10 méterről.

  33.

  PERC
  Burekovic sarokrúgása után Lovrencsics fejelte el a labdát a rövid oldali kapufától.

  33.

  PERC
  Moutari szerelte Balázst, í­gy újabb újpesti szöglet jöhet.

  32.

  PERC
  Szpirovszki fogja a fejét, miután 25 méterről a kapu mellé durrantott. Kétségtelenül nem volt túl jó a lapos lövése.

  31.

  PERC
  Közben a Balmazújváros megszerezte a vezetést a Vasas ellen.

  31.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  30.

  PERC
  Burekovic 25 méterről a sorfalba küldte a labdát egy í­géretesnek tűnő szabadrúgásból.

  29.

  PERC
  Az Újpest legutóbbi 30 hazai bajnoki mérkőzéséből csak hatot tudott kapott gól nélkül lehozni. Ebben a bajnokságban csak a Vasastól (1–0), a Pakstól (0–0) és a Haladástól (1–0) nem kaptak gólt a lilák a saját stadionjukban.

  28.

  PERC
  Varga obb oldali szöglete után nem alakult ki helyzet az újpesti kapu előtt.

  27.

  PERC
  Pauljevics szólózott, majd csapattársa, Onovo szerelte. Onovo Novothnyval háromszögezett, majd 16 méterről lőtt, de a labda elgurult a bal oldali kapufa mellett.

  26.

  PERC
  Az FTC legutóbbi 19 bajnokija mindegyikén gólt szerzett, ebben a bajnokságban egyetlen mérkőzésen, a DVSC ellen (0–0 a Nagyerdei Stadionban) nem tudott betalálni. A zöld-fehérek a tavasszal két ellenfelüket (Honvéd, Balmazújváros) is öt gólt szerezve tömték ki.

  25.

  PERC
  Nwobodo balról húzott befelé, a lövés pillanatában azonban felpattant a labda, í­gy jóval a kapu fölé bombázott.

  24.

  PERC
  Újabb gól született Mezőkövesden, a Paks már 2–0-ra vezet.

  23.

  PERC
  A jobb odlalról is Burekovic végezte el a szögletet, amelyet követően Lovrencsics fejelte el a labdát a tizenhatoson belülről.

  23.

  PERC
  Balázs beadása után Pedrosoról pattant szögletre a labda.

  21.

  PERC
  Védés! Balázs a jobb szélről befelé húzott, majd 24 méterről lőtt is, a jobb alsó sarokba tartó labdát azonban Dibusz egy szép vetődés után oldalra nyomta.

  20.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  19.

  PERC
  Varga végezte el az első ferencvárosi szögletet, amelyet követően Pajovics Böde fejére ütötte a labdát, ami onnan a kapu fölé pattant.

  18.

  PERC
  Pauljevics jobb oldali beadása után Blazic mellett Novothny fejelte a kapu fölé a labdát.

  17.

  PERC
  Böde mellel készí­tette le a labdát a tizenhatoson belül Moutarinak, a nigeri játékos azonban se lőni, se beadni nem tudta a labdát.

  16.

  PERC
  Hazai pályán nem remekel ebben a bajnokságban az Újpest, a maximális 33 pontból csupán 15-öt szerzett meg, mérlege 3–6–2, ez csak a 9. legjobb mérleg pályaválasztóként. A Ferencváros idegenben (pont az Újpesttel együtt) a legtöbb pontot szerző csapat, a zöld-fehérek 18 pontot gyűjtöttek be a lehetséges 33-ból, ezzel az első helyen állnak az „idegenbeli tabellán”.

  15.

  PERC
  Megvan a forduló első gólja, a Paks a Mezőkövesd otthonában szerezte meg a vezetést.

  14.

  PERC
  Burekovic újabb két szögletet végezhetett el, de igazán nagy veszély egyikből sem alakult ki. A második sarokrúgás után Diallo próbálkozott távolról, de a labda elakadt egy ferencvárosi védőben.

  13.

  PERC
  Böde fejelte el a labdát a tizenhatoson belülről az első újpesti szöglet után.

  13.

  PERC
  Leandro akasztotta Nagyot a ferencvárosi téfél közepén, ő azonban megúszta sárga nélkül.

  12.

  PERC
  Újabb sárga lap villant, Sztefan Szpirovszki csúszott oda a kelleténél keményebben Litauszkinak.

  11.

  PERC
  Megvan az első újpesti lövés is, Nagy 20 méterről eleresztett kí­sérlete után azonban jóval a kapu fölé szállt a labda.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  10.

  PERC
  Varga eresztett el egy lövést ballal, de Szpirovszki kí­sérletéhez hasonlóan ebben sem volt elég erő, í­gy Pajovics könnyedén hárí­tott.

  9.

  PERC
  Megvan a meccs elős sárga lapja, Vincent Onovo taposta meg Otigbát.

  8.

  PERC
  Az Újpest 2001 és 2012 között nem vesztett hazai bajnokit a Ferencváros ellen, a legutóbbi három derbijéből azonban egyet sem tudott megnyerni (1–2, 0–1, 2–2) a Szusza Ferenc Stadionban.

  7.

  PERC
  Lövés! Moutari beadása után Burekovic fejelte el röviden a labdát, amelyet Szpirovszki 20 méterről, kapásből a kapura küldött. A lövés nem okozott gondot Pajovicsnak, a kapus könnyedén magához ölelte a pattogó labdát.

  6.

  PERC
  2004 májusa és 2010 szeptembere között az Újpest veretlen maradt a Fradi ellen, s közben történelmi, 6–0-s csapást mért rá, no de azóta… Csak háromszor (2012 augusztusában 2–1, 2014 szeptemberében ugyancsak 2–1, 2015 decemberében 1–0 a Groupama Arénában) tudott nyerni az Újpest a derbin. A Ferencváros hatos veretlenségi sorozatban van az Újpest elleni bajnokikat tekintve.

  4.

  PERC
  Bojovics rúgta el a labdát Pedroso elől a tizenhatoson belül.

  4.

  PERC
  Nebojsa Vignjevics és Thomas Doll 14 alkalommal nézett eddig farkasszemet. Doll jobban áll az újpesti edzőnél, az összes tétmérkőzést figyelembe véve Vignjevics csapata 2, a német tréneré 8 győzelmet aratott 4 döntetlen mellett.

  3.

  PERC
  Böde kapott egy könyököst a kezdőkörben Bojovicstól.

  2.

  PERC
  Újpesten szakad az eső, ennek ellenére szinte telt ház van – ez azt jelenti, hogy nagyjából 9500 ember van a stadionban. Hivatalos adatot később kapunk.

  1.

  PERC
  Az újpestiek lila-fehér csí­kos mezben, a ferencvárosiak tiszta zöld szerelésben léptek pályára.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indí­tották útjára a labdát.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  Újpest: Pajovics – Pauljevics, Bojovics, Litauszki, Burekovic – Onovo, A. Diallo – Balázs B., Nagy Dá., Nwobodo – Novothny
  Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
  A kispadon: Gundel-Takács (k), Kálnoki Kis, Cseke, Tischler, Zsótér, Szankovics, Mohl
  FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Pedroso – Gorriarán, Leandro – Varga R., Szpirovszki, Moutari – Böde
  Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Holczer (k), Georgijevics, Nagy Do., Koch, Botka, Priskin, Lovrencsics B.

  A mérkőzés játékvezetője Iványi Zoltán lesz.

  A mérkőzést a 23 forduló után 50 pontos Ferencváros a tabella éléről várja. A 15–5–3-as mérleggel álló zöld-fehérek három ponttal előzik meg a második Videoton, igaz a székesfehérváriak egy meccsel kevesebbet játszottak (a Honvéd elleni elmaradt bajnokit április 11-én szerdán 18 órától pótolják). Az Újpest 23 mérkőzés alatt 33 pontot gyűjtött – 8–9–6-os mérleg – a bajnokságban, í­gy jelenleg a dobogó legalsó fokán áll.

  Eddig 222 bajnoki mérkőzést játszott az Újpest és a Ferencváros egymással, a Fradi jókora fölényben van az örökmérleget tekintve. A zöld-fehérek 101, a lila-fehérek 61 mérkőzést nyertek meg, 60 találkozó végződött döntetlenül. A fölény részben az amatőr korszak ferencvárosi dominanciájának köszönhető – az első 15 bajnoki mindegyikét az FTC nyerte meg.

  „Fociznunk kell, és élveznünk kell, hogy egy ilyen mérkőzésen játszhatunk. Természetesen a derbi mindenkinek fontos, í­gy minden bele kell adnunk, hogy győzzünk. Jó játékosaink vannak, és a keretünk is a legjobbak közé tartozik a bajnokságban. Emellett mi leszünk itthon, ahol meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk az Újpest, és a legjobb három csapat közé tartozunk a magyar bajnokságban” – tekintett előre az Újpest kapusa, Filip Pajovics, akinek a múlt hét pénteken megszületett a kislánya.

  Böde Dániel várakozásai az Újpest elleni meccs előtt:

  „Biztosan mondhatom, hogy a játékosaink kiváló kondí­cióban vannak mind fizikailag, mind egészségügyileg. A derbifelkészülésben majdnem minden játékosunk részt vett. Annak ellenére, hogy Dzenan Burekovic és Vincent Onovo kihagyott néhány edzést, kitűnő formában, bevetésre készen állnak a derbire! Simon Krisztián hiányozni fog a pályáról, hiszen térdsérülése miatt hosszú időre kiesett keretünkből. Összességében, úgy gondolom, a csapat készen áll a hétvégi mérkőzésre, és mindent megtesznek majd azért, hogy emelt fővel hagyják el a pályát!” – mondta az ujpestfc.hu-nak Milos Bogicsevics, a lilák erőnléti edzője.

  így várja a 223. derbit Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője:

  Derby d’Ungheria – Bodnár Zalán jegyzetét a 223. Újpest–Ferencváros derbiről ide kattintva olvashatják el!

  A válogatott játéknapok miatti szünetben sem maradtak meccsterhelés nélkül a Ferencváros labdarúgói: az NB I-es listavezető zárt kapus felkészülési mérkőzésen 10–2-re legyőzte a megyei első osztályú Tamásit. Összefoglaló itt!

  Minden, amit a derbiről tudni érdemes – ide kattintva megnézheti a Nemzeti Sport infografikáját a 223. Újpest–FTC-ről.

  Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa az átigazolási nehézségekről és a magyar piacról is elmondta a véleményét, de szót ejtett Enisz Bardi távozásáról is. Részletek itt!

  Száz éve, 1918-ban a Népszigeten 1:1-es döntetlenre végzett egymással a két csapat „egyenrangú ellenfelek elkeseredett küzdelmében, mely végül is az erőviszonyoknak legjobban megfelelő eldöntetlen eredménnyel végződött” – hogy a korabeli Sporthí­rlapot idézzük. A lap nem azért számolt be csak két mondatban a mérkőzésről, mert pikkelt volna a lilákra és zöldekre, hanem június 20. és 27. között általános sztrájk volt Budapesten, és ez keresztbe tett a szerkesztői munkának. így a részletes tudósí­tást csak egy héttel később olvashatták a drukkerek. A teljes törétnet itt!

  „Csúcs ez a csata!” – í­me, a Nemzeti Sport mai cí­mlapja.

  Az NB I-es csapatok téli érkezőit és távozóit ide kattintva böngészhetik!

  A 2017–2018-as kií­rás teljes sorsolását itt találják.

  Az NB I tabelláját, góllövőlistáját, valamint korábbi tudósí­tásainkat ide kattintva böngészhetik.

  A 24. FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
  17.00: Mezőkövesd–Paksi FC – élőben az NSO-n!
  17.00: Puskás Akadémia FC–Videoton FC – élőben az NSO-n!
  17.00: Balmazújváros–Vasas FC – élőben az NSO-n!
  17.00: Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd – élőben az NSO-n!
  19.30: Haladás–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

  ÉRDEKESSÉGEKET, STATISZTIKÁKAT A MÉRKŐZÉSEKKEL KAPCSOLATBAN IDE KATTINTVA BÖNGÉSZHET!

  A mérkőzést Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban rendezik meg. A találkozót az M4 Sport élőben közvetí­ti.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a 223. derbi azaz az Újpest FC–Ferencváros összecsapás a labdarúgó NB I 24. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ