2018.IV.14. DVSC – Ferencváros: 1-1

Könyves három kapufás gólja egy pontot ért az FTC ellen

Közel 11 ezer néző előtt, remek hangulatban ikszelt egymással a DVSC és a listavezető.
A labdarúgó NB I 26. fordulójának záró mérkőzésén a Ferencváros idegenben 1–1-es döntetlent játszott a DVSC-vel, így továbbra is őrzi az első helyet a tabellán.

Nyilatkozatok:

Herczeg András: – Azt gondolom, a Honvéd elleni kupasiker és a Paks elleni győzelem jót tett a játékosok hangulatának, önbizalmának, magabiztosságának. Jó teljesítményt nyújtottunk ezeken a találkozókon, szeretnénk hasonlóan szerepelni szombaton a Ferencváros ellen is. Nagyon készülünk a meccsre, hisz a bajnokaspiránst fogadjuk, amely nagy versenyfutásban van a Videotonnal. Nem feltartott kezekkel lépünk majd pályára, szeretnénk jól és eredményesen futballozni. Szerencsére sok szurkoló előtt játszunk majd, ez mindig feldobja a futballistákat. Úgy érzem, a Ferencváros ellen úgy van esélyünk, ha mindenki összefog, együtt a szurkolókkal jó eredményt érhetünk el.

Thomas Doll: – Szeretném, hogy a csapat jobb idegenbeli teljesítménnyel rukkoljon elő, mint a legutóbbi találkozókon, de tudjuk, min kell változtatni egy erős Debrecen ellen. Nekünk a saját játékunkra kell összpontosítanunk, fontos, hogy koncentráltan és megfelelő mentalitással vágjunk neki a találkozónak. A Ferencváros ellen minden csapat hazai pályán még többet hoz ki magából, csakhogy bizonyítson, ezért alaposan fel kell készülnünk. Az én időmben a Berlinnél ugyanez volt a helyzet, mindig nagyon motiváltak voltak az ellenfelek. Futballistaként megtanultam, miként kell ezt kezelni, most csapatként kell megmutatnunk, hogy ugyanolyan intenzitással tudunk játszani Debrecenben, mint otthon is.

A mérkőzés:

DVSC — Ferencváros: 1-1 (1-1)
Debrecen, Nagyerdei Aréna, 10.841 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Tóth II. V., Király; alapvonali jv.: Bognár T., Pintér Cs.; tartalékjv.: Lémon)

DVSC: Nagy S. — Kinyik, Szatmári Cs., Bényei, Barna (Mészáros N., 90.) — Varga K., Jovanovic (Filip, 65.), Tőzsér, Bódi — Tabakovic (Takács T., 52.), Könyves
kispad: Kosicky, Tisza T., Kuti, Bereczki
vezetőedző: Herczeg András

Ferencváros: Dibusz — Botka, Blazic, Otigba, Pedroso — Leandro, Spirovski — Varga R. (Moutari, 77.), Nagy D. (Georgijevic, 80.), Paintsil (Priskin, 89.) — Böde
kispad: Holczer, Lovrencsics G., Koch, Rui Pedro
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Könyves (37.) illetve Varga R. (8.)
Sárga lap: Tőzsér (35.), Takács T. (69.) illetve Leandro (71.), Otigba (80.)
Kiállítva: Herczeg András (35.)

Varga kontra Varga?

A forduló záró mérkőzésének első pillanataiban úgy tűnt, ez a kérdés döntően befolyásolhatja a bajnoki találkozó kimenetelét. Először ugyanis a debreceniek reménysége, Varga Kevin tüzelt hatalmas erővel az FTC kapujára, Dibusz Dénes védett, válaszképpen alig egy perc elteltével, a góllövőlistát vezető ferencvárosi Varga Roland első lehetőségéből betalált (0–1) – tizenhatodik találatával máris vezetett az FTC.

Arra ezúttal számítani lehetett, hogy a két csapat hatalmas elánnal veti magát a küzdelembe, és minden amellett szólt, hogy ez csakis jó NB I-es meccs lehet. A múlt héten öt gólt szerző DVSC a listavezető Fradit fogadta, és a vendégek úgy léptek pályára, hogy tudták, nagy riválisuk, a Videoton két pontot Mezőkövesden hagyott. Tízezer néző egy gyönyörű stadionban, nagyszerű idő: se hideg, se túl meleg nem volt – élmény ilyen körülmények között futballozni, ráadásul a nézőtéri hangulat miatt is Magyarországon ritkán tapasztalható atmoszféra közepette zajlott a bajnoki.

Az első félidőben úgy tűnt, a Fradi korai gólja döntően meghatározhatja a mérkőzés kimenetelét. Thomas Doll csapata a vezetés birtokában megnyugodott, próbálta minél többször a labdát az ellenfél térfelén járatni, mire a hagyományos, 4–4–2-es szisztémában futballozó DVSC szándéka a pálya középső zónájának minél gyorsabb átjátszása volt, ezért hosszú indításokkal terelte a játékot a vendégek tizenhatosának környékére. A fejpárbajban erősnek bizonyultak a Fradi védői, így Dibusz Dénesnek sokáig nem akadt munkája. Aztán ismét Varga Kevin hívta fel magára a figyelmet, amikor a félidő közepén mintegy hatvanméteres pontos keresztlabdával ragadtatta tapsra a tízezer jelenlévő nagy részét.

Majd hirtelen felpörögtek az események! Egy ártalmatlannak tűnő szituáció végén úgy festett, Tőzsér Dániel próbálja megnyugtatni a reklamáló Varga Kevint, ám mégis a DVSC csapatkapitánya kapott sárga lapot szövegelésért, az eset nyomán a kispadja előtti területet elhagyó Herczeg Andrást a nézőtérre küldte Iványi Zoltán, jelentős füttykoncertet kiváltva. Néhány másodperc múlva kiderült, a harag mégis jó tanácsadó: Könyves Norbert végigrobogott a ferencvárosi térfélen, és hatalmas gólt szerezve egyenlített (1–1).

Az egyenlítés ébresztőt jelentett a zöld-fehéreknek, akik megpróbáltak gyorsítani a tempón, talán rájöttek, hogy túlságosan kényelmessé váltak a vezetés megszerzése után, és több energiát kell mozgósítaniuk, ha győzni akarnak. Ennek megfelelően a szünetig mezőnyfölényt harcoltak ki, és bár voltak lövési lehetőségeik, az eredmény nem változott.

A ferencvárosiak tempófokozása a szünet után sem csökkent: amint elkezdődött a második félidő, Böde Dániel fejelt nem sokkal a kapu mellé, és ez a jelenet is arra utalt, hogy az FTC győztesen akar távozni. A mérkőzés negyedik negyedórájában a Fradi birtokolta többet a labdát, de erre nagyon felkészült a DVSC, hiszen mind a tíz mezőnyjátékosa a saját térfelére visszahúzódva, egymáshoz közel helyezkedve próbálta lezárni a kapu felé vezető területeket, és megakadályozni, hogy a vendégek szélsői fel tudjanak gyorsulni.

Böde következő fejese már nem ment mellé, a labda ugyanis a kapufáról pattant ki, vagyis állandósulni látszott a nyomás a hazai csapaton. Mindkét csapat meg akarta nyerni a mérkőzést, nőtt a feszültség, egyre idegesebbekké váltak a játékosok. Dibusznak is figyelnie kellett – bár a játék, a meccs nagy részében tőle távol zajlott, a szórványos ellentámadások során kétszer is nagyot kellett védenie. Az iram meghaladta az NB I-es átlagot, s a szurkolók kíváncsian várták: lesz-e még egy fordulat ebben a mérkőzésben?

Nos, nem lett, noha az utolsó pillanatig a DVSC több szögletet is elvégezhetett, újabb gól már nem született – az FTC nem tudta kihasználni a Videoton mezőkövesdi botlását, az aranyéremért zajló szoros verseny tovább folytatódhat.

További képek: fradi.hunso.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

A DVSC vezetőedzője, Herczeg András szerint mindkét csapat hatalmas energiákat fektetett a találkozóba.

„Az első húsz perc nem a miénk volt, a Fradi nagyon jól játszott, mi nem nagyon tudtuk birtokolni a labdát, rúgták is a gólt. A huszadik perctől változtattunk, innentől kezdve jobb lett a játékunk, stabilabbak voltunk. Sikerült is az egyenlítő gólt megszerezni. A második félidőben kiegyenlítettebb volt már a játék, igaz a Ferencvárosnak volt egy kapufája. A Fradi igazolta, hogy egy komoly csapat, nagyszerű játékosokból áll, de a mi is felnőttünk a feladathoz. Azt sajnálom, hogy a második félidőben volt egy kis pontatlanság, mert lehet, hogy veszélyesebbek is lehettünk volna. De úgy érzem, a játékosok mindent megtettek ezen a mérkőzésen.”

A játékvezető az első félidőben elküldte a kispadtól a debreceni trénert, az esetről a Nemzeti Sport kérdezte.

„Olyan sohasem lesz, hogy az edző és a játékvezető egyformán ítél meg bizonyos szituációkat. Nyilván reklamáltam, mert nem értettem egy-két ítélettel egyet. Feszültebb voltam én is, nagyon akartunk bizonyítani. Ez egy folyamat vége volt, de tisztában kell lennem azzal, hogy a bíró vezeti a mérkőzést, nem én. Viszont azt bátran mondhatom, hogy tiszta a lelkiismeretem, mert csúnyán sosem beszélek, káromkodni nem nagyon hallanak, tehát semmi olyat nem mondtam. Reklamálás volt, de meg is beszéltük Iványi úrral a mérkőzés után. Furcsa volt, mert nem nagyon kerültem még ilyen helyzetbe. De a kommunikációt nem befolyásolta, mert a kispad felett ültem az első sorban.”

A ferencvárosiak trénere, Thomas Doll egyáltalán nem volt elégedett az eredménnyel.

„Nem is szeretnék olyan sokat mondani. Vigyáznom kell, hogy ne túl érzelmesen reagáljak. Azt gondolom: a csapatom megérdemelte volna ma, hogy győzzön itt. Jó mérkőzés volt a nézők számára is, a hangulat is tetszett. Igazából több nem is jut eszembe. Néhány szituáción gondolkozom, melyek a második félidőben történtek, de azt hiszem jobb, ha nem kommentálom ezeket a helyzeteket. Szerintem mindenki saját maga képezzen róluk véleményt. Különben megint meg kell jelennem a szövetségnél.”

A Nemzeti Sport unszolására a német szakember azért bővebben is kifejtette, hogy mit gondol a meccsről.

„Harminc percig jól játszottunk, utána kezdőkre jellemző hibát hajtottunk végre. Nem volt szükséges, hogy Böde Danira felíveljük a labdákat. Semmi nem indokolta ezt, nyugodtan felépíthettük volna hátulról a támadásokat. Aztán a középpályán elvesztettük a labdát, a középső védő nem a megfelelő helyen állt, gyakorlatilag előkészítettünk egy egyébként gyönyörű gólt.”

Varga Roland:

 

A 26. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dombó (Mezőkövesd) 6 — Ikenne-King (Bp. Honvéd) 6, Hegedűs J. (Puskás Akadémia) 6, Bényei (DVSC) 6, Stopira (Videoton) 6 — Varga R. (Ferencváros) 6, Tőzsér (DVSC) 6, Rudolf (Balmazújváros) 7, Nwobodo (Újpest) 7 — Könyves (DVSC) 6, Novothny (Újpest) 7
A forduló játékvezetője: Szőts Gergely (Puskás Akadémia — Bp. Honvéd) 9 — Szalai Balázs, Farkas Balázs, Molnár Attila, Kulcsár Katalin

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2018.IV.14. DVSC – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  VÉGE

  Véget ért a mérkőzés, a Ferencváros jó hangulatú mérkőzésen játszott 1–1-es döntetlent a DVSC-vel.

  90+5.

  PERC
  Bódi sarokrúgása után elment a kapu előtt a labda.

  90+4.

  PERC
  Ezt is Tőzsér végezte el, a labda a másik oldalon kanyarodott ki, de utoljára Georgijevicset érintette. Még egy szöglet jöhet.

  90+4.

  PERC
  Tőzsér szögletét a rövid oldalon álló Pedroso fejelte ki újabb szögletre.

  90+3.

  PERC
  Pedroso sodorta szögletre a labdát Könyves elől.

  90+2.

  PERC
  Szpirovszki maradt a földön a kezdőkörben, Bódi ment neki kőkeményen.

  90+1.

  PERC
  Három perc a ráadás a meccs végén.

  90+1.

  PERC
  Takács verte át Leandrót és Pedrosót a jobb szélen, beadása azonban nem talált társat.

  90.

  PERC
  A Fradi is cserélt, Joseph Paintsil helyére Priskin Tamás érkezett.

  89.

  PERC
  Megtörtént a harmadik debreceni csere is, a lábát fájlaló Barna Szabolcsot Meszáros Norbert váltotta.

  89.

  PERC
  Dibusz öklözte a mezőnybe a labdát egy bal oldali szöglet után.

  86.

  PERC
  Varga cselezgetett a ferencvárosi tizenhatoson belül, végül óriási luftot rúgott. Így Takács próbálkozhatot, ám ő jóval a kapu fölé küldte a labdát.

  85.

  PERC
  Pedroso lövését Könyves blokkolta.

  85.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  85.

  PERC
  Georgijevics azonnal helyzetbe is került, Leandro bal oldali beadása után egy hazai játékosról került elé a labda, majd egy másik DVSC-védőről szögletre pattant a lövése.

  83.

  PERC
  Újabb ferencvárosi csere, Nagy Dominik helyére Dejan Georgijevics állt be.

  82.

  PERC
  Dibusz szerezte meg a labdát a sarokrúgás után.

  82.

  PERC
  Takács harcolt ki szögletet Blazic mellett.

  81.

  PERC
  Otigba Kenneth kapott sárga lapot, mivel megrúgta Bódit a felezővonal közelében.

  80.

  PERC
  Paintsil vissza is tért a pályára.

  79.

  PERC
  Ápolni is kell a ghánai játékost.

  79.

  PERC
  Paintsil maradt a földön, a hátulról érkező Könyvestől kapott egyet.

  77.

  PERC
  Cserélt Thomas Doll: Varga Roland helyére Amadou Moutari érkezett.

  76.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  75.

  PERC
  Védés! Könyves becsapta a védőjét a tizenhatoson belül, majd tüzelt, de Dibusz hárított, a kipattanót pedig eltakarították a vendégek.

  73.

  PERC
  Bényei ezúttal Paintsil lábát húzta el, ő azonban nem kapott lapot.

  72.

  PERC
  Böde borította fel Kinyiket.

  71.

  PERC
  Leandro is besárgult. Ugyan a labdát találta el, de nagyon veszélyesen csúszott rá Filipre.

  69.

  PERC
  Takács Tamás volt a tettes, belekapott Blazic arcába – kapott is egy sárga lapot.

  69.

  PERC
  Tőzsér szabadrúgása nem volt túl pontos, közben Blazic lent maradt a földön. Lehet, hogy kapott egy könyököst.

  68.

  PERC
  Otigba vágta fel Bódit a bal szélen.

  66.

  PERC
  Egy felívelés után Kinyik és Bényei között Paintsil kaparintotta meg a labdát, de a túlerő végül győzött, s szerelték a tizenhatoson belül.

  65.

  PERC
  Aleksandar Jovanovic nem tudja folytatni, Ioan Filip vette át a helyét a pályán.

  64.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  63.

  PERC
  Jovanovicot kellett rövid ideig ápolni.

  63.

  PERC
  A támadásnál Tőzsér egyébként eltakarítota Bödét, de a játékvezető szerint ezért nem jár tizenegyes.

  62.

  PERC
  Nagy próbálkozott egy lövéssel 12 méterről, de Nagy biztosa megfogta a lapos próbálkozást.

  60.

  PERC
  Thomas Doll ezen csak nevetni tud – Könyvesnek kétségtelenül nagyobb szerencséje volt azon a térfélen a kapufákkal.

  59.

  PERC
  KAPUFA! Leandro beívelése után Böde háttal a kapunak csúsztatta meg a labdát, amely a bal oldali kapufáról kifelé pattant.

  59.

  PERC
  Könyves lökte fel Leandrót.

  57.

  PERC
  A lövésre készülő Bödét szerelte szabályosan Szatmári a tizenhatoson belül.

  57.

  PERC
  Egymás után még két sarokrúgást végezhteett el a DVSC, de nagy helyzet nem alakult ki.

  56.

  PERC
  Védés! Bódi tekerte kapura a labdát a bal szélről, de Dibusz résen volt, és szögletre paskolta a kísérletet.

  55.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  53.

  PERC
  Cserélt a DVSC: Haris Tabakovic helyére Takács Tamás állt be.

  52.

  PERC
  Az első debreceni szöglet után paintsil indult meg, Bódi azonban egy szabálytalansággal megakadályozta a kontrát.

  51.

  PERC
  Könyves jobb oldali beadása után Varga rúgta szögletre a labdát.

  50.

  PERC
  Böde rogyott össze a felezővonal közelében, de sípszót nem kapott. Szatmári lépett oda neki keményen.

  47.

  PERC
  Varga jobb oldali szöglete után Böde csúsztatta meg a labdát, amelyről két ferencvárosi játékos is csak kevéssel maradt le a hosszú oldalon.

  46.

  PERC
  Csere egyik oldalon sem történt.

  46.

  PERC
  Újra útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.

  FÉLIDŐ

  A második félidő kezdete előtt érdemes egy pillantást vetni Könyves bombagóljára:

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Véget ért az első félidő, a szünetben: DVSC–FTC 1–1.

  45+1.

  PERC
  Otigba próbálkozott egy lövéssel, de csúnyán lecsúszott a labda a lábáról.

  45.

  PERC
  Egy perc a ráadás az első félidő végén.

  42.

  PERC
  Nagy Dominiket szerelték a tizenhatoson belül, majd Blazic hozta kis híján helyzetbe Tabakovicot.

  41.

  PERC
  Pedroso bal oldali beadása után Nagy próbálkozott egy ívelt fejessel, de Nagyot nem tudta meglepni ezzel.

  40.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  39.

  PERC
  Könyvesnek ez volt a nyolcadik gólja a jelenlegi NB I-es szezonban.

  38.

  PERC
  Herczeg András egyelőre a sajtónak fenntartott lelátórészen álldogál.

  37.

  PERC
  GÓÓÓL!!! EGYENLÍTETT A DVSC! Könyves Norbert Pedroso mellett a jobb oldalon tört be a tizenhatoson belülre, majd jobbal, 12 méterről tüzelt, a labda pedig mind a három (!) kapufát érintve a kapuban kötött ki. (1–1)

  35.

  PERC
  Herczeg András nagyon kiakadt, egészen pontosan annyira nagyon, hogy Iványi felküldte a lelátóra!

  35.

  PERC
  Tőzsér Dániel kapott sárga lapot reklamálásért.

  33.

  PERC
  A mérkőzés hivatalos nézőszáma: 10 841 fő.

  32.

  PERC
  Legutóbb 2001-ben fordult elő a Debrecennel, hogy egymás után három mérkőzést elveszített hazai pályán. Egymás után legalább négyszer a DVSC legutóbb 1964-ben, 54 évvel ezelőtt kapott ki saját pályáján az NB I-ben. Akkor a bajnokságot reménytelenül kezdő Loki (12 mérkőzés után 1 döntetlen, 11 vereség) egymás után a Győrtől, a Szegedi EAC-tól, az FTC-től, az MTK-tól, a Pécsi Dózsától, majd a Honvédtól kapott ki otthon, és a végén ki is esett. Nem valószínű, hogy szeretnék megismételni ezt a „történelmi” tettet a mostani Loki-játékosok. A nela.hu statisztikái szerint az élvonalban csak kétszer fordult elő eddig, hogy a Debrecen egymás után négyszer kikapott hazai pályán: az említett 1964-es mellett az 1960–1961-es idényben.

  30.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  29.

  PERC
  Lehetőség! Paintsil ugrott ki nagy helyzetben, de hiába tolta el a labdát Nagy mellett, kiszorított helyzetből gyengén lőtt, a labdát pedig Kinyik így könnyedén lestoppolta a gólvonal előtt.

  27.

  PERC
  Paintsil forgatta meg Bényeit a bal oldalon, a tizenhatson belül azonban a védő belevetette magát a ghánai támadó lövésébe.

  26.

  PERC
  Böde vette át mellel alabdát a tizenhatoson belül, de Kinyik végül szabályosan elválasztotta tőle.

  25.

  PERC
  Lyukak a védelemben: a Loki legutóbbi hat hazai bajnoki mérkőzéséből ötön kettő vagy több gólt kapott. Így aztán nem is csoda, hogy legutóbbi három hazai meccsét elvesztette Herczeg András csapata: a Balmazújváros 2–0-ra, az Újpest 2–1-re, a Mezőkövesd 3–2-re nyert a Nagyerdei Stadionban.

  24.

  PERC
  Könyves bal oldali beadásába Botka belkapott, így a albda lelassult, a vendégek pedig fel tudtak szabadítani.

  23.

  PERC
  Nagy tört be a tizenhatoson belülre, majd szépen tálalt Varga elé, ő azonban nagy helyzetben rosszul találta el a labdát.

  22.

  PERC
  Hazai pályán a Debrecen mérlege csak a 7. legjobb az élvonalban, 5 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség. A Ferencvárosé a 3. legjobb idegenbeli mérleg (5–4–3).

  21.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  20.

  PERC
  Varga bal oldali szabadrúgása után sikerült felszabadítaniuk a hazaiaknak.

  20.

  PERC
  Könyves vágta fel hátulról Paintsilt, de megúszta lap nélkül. Mondjuk a szabadrúgásból még így is büntethet a Fradi.

  19.

  PERC
  A Videoton (7) mellett csak a Ferencvárosnak van számottevő aktív veretlenségi sorozata, a zöld-fehérek négyes vereség nélküli szériában vannak.

  18.

  PERC
  Szpirovszki már jól van, vissza is tért a pályára.

  17.

  PERC
  Tabakovic lépett oda keményen a macedón középpályásnak.

  17.

  PERC
  Ezúttal Szpirovszki maradt a földön a kezdőkörben, őt is ápolni kell.

  15.

  PERC
  Egy bal oldali szöglet után Könyves rúgta ki ismét az alapvonalon túlra a labdát.

  13.

  PERC
  Jovanovic visszatért a pályára.

  12.

  PERC
  Jovanovic maradt a földön, ápolni is kell.

  11.

  PERC
  A kétezres években a Fradi csak négyszer (kétszer 2001-ben, egyszer 2013-ban és egyszer 2015-ben) tudta legyőzni Debrecenben a DVSC-t.

  10.

  PERC
  A legutóbbi két DVSC–Ferencváros mérkőzésen nem esett gól – ez a sorozat most megszakadt.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  A góllövőlistát vezető Vargának ez volt a 16. találata a jelenlegi bajnoki szezonban.

  8.

  PERC
  GÓÓÓL!!! VEZETÉST SZERZETT AZ FTC! Botka a jobb oldalról Nagyhoz passzolt, akinek a lövése után a labda két hazai védőn is megpattant. A lecsorgóra Varga Roland csapott le, majd öt méterről, jobbal a kapu közepébe pöckölte a labdát. (0–1)

  8.

  PERC
  Tabakovic volt lesen.

  7.

  PERC
  Hazai lehetőség! Varga Kevin próbálkozott 17 méterről, jobbal, de Dibusz kinyomta a jobb alsóba tartó labdát. A kipattanót Tabakovic próbálta a kapuba jutattni, de végül a labdája elment a jobb odlali kapufa mellett.

  6.

  PERC
  Debrecenben finoman fogalmazva sem jó a Fradi mérlege. 1944-ben a zöld-fehérek rögtön vereséggel kezdtek a cívisvárosban, és azóta sem jöttek el sokszor jó hangulatban. A DVSC pályaválasztása mellett 22–12–11 a mérleg a debreceniek javára. A Loki 1994 és 2014 között került nagy fölénybe: 20 év alatt 21 debreceni mérkőzésből 15-ször a házigazda nyert meg! 2003 és 2011 között egymás után hétszer páholta el a Loki a Fradit, a legnagyobb különbségű hazai siker egy 6–1 (1999) és egy 5–0 (2003). A Fradi számára a legemlékezetesebb alighanem a 2001-es 0–2, amely bajnoki címet ért a IX. kerületieknek. Tegyük hozzá, 2016-ban a Ferencváros ugyancsak a Nagyerdőben szerezte meg legutóbbi, 29. magyar bajnoki címét – egy 2–1-es vereséggel.

  5.

  PERC
  Tőzsér rúgta meg Szpirovszkit, aki ezért szabadrúgást kapott.

  3.

  PERC
  Eddig 88 élvonalbeli bajnokit játszott egymással a két csapat. Az FTC 40, a DVSC 25 mérkőzést nyert meg, 23 alkalommal ikszeltek egymással.

  2.

  PERC
  A szöglet után Leandro fejese kerülte el a kaput.

  1.

  PERC
  Botka beadása után Barnáról pattant szögletre a labda.

  1.

  PERC
  A debreceniek tiszta pirosban, a ferencvárosiak pedig fehér és világos zöld szerelésben léptek pályára.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  Pénteken, súlyos betegség után 66 éves korában elhunyt dr. Pikó Károly, a DVSC labdarúgócsapatának orvosa – a kezdőrúgás előtt egyperces néma csenddel emlékeztek rá.

  Telt ház ugyan nincs, de biztosan több mint 10 ezer ember van lelátókon. Ráadásul a debreceni ultrák látványos pirotechnikai műsorral is készültek.

  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári Cs., Barna Sz. – Varga K., Jovanovic, Tőzsér, Bódi – Könyves, Tabakovic
  Vezetőedző: Herczeg András
  A kispadon: Kosicky (k), Kuti, Mészáros N., Filip, Tisza, Bereczki, Takács T.
  FTC: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Szpirovszki, Leandro – Varga R., Paintsil, Nagy D. – Böde
  Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Holczer (k), Lovrencsics G., Georgijevics, Koch, Priskin, Rui Pedro, Moutari

  A mérkőzés játékvezetője Iványi Zoltán lesz.

  A FORDULÓ EREDMÉNYEI​
  Paksi FC–Haladás 1–2 (Simon A. 71., ill.: Hahn 10. -- öngól, Grumics 70.)
  Mezőkövesd–Videoton FC 0–0
  Újpest FC–Vasas FC 4–2 (Obinna 25., Pauljevics 56., Novothny 52., 75. – a másodikat 11-esből, ill. James 33., Egerszegi 54.)
  Puskás Akadémia FC–Budapest Honvéd 1–1 (Hegedűs J. 34., ill. Danilo 86.)
  Balmazújváros–Diósgyőri VTK 2–1 (Rudolf 88., 90. – mindkettőt 11-esből, ill. Óvári 46.)

  Tőzsér Dániel ritkán látható felhívást intézett a szurkolókhoz. A DVSC csapatkapitánya egy videóüzenetben azt mondta, ha a Ferencváros elleni rangadón csaknem telt ház lesz, a Vasas elleni meccset pedig legalább tízezer néző tekinti meg a Nagyerdei Stadionban, akkor felajánl kétmillió forintot a debreceni gyermekklinika javára. A felajánláshoz azóta többen is csatlakoztak.

  Így várja a mérkőzést Thomas Doll, az FTC vezetőedzője:

  „Azt gondolom, a Honvéd elleni kupasiker és a Paks elleni győzelem jót tett a játékosok hangulatának, önbizalmának, magabiztosságának. Jó teljesítményt nyújtottunk ezeken a találkozókon, szeretnénk hasonlóan szerepelni szombaton a Ferencváros ellen is. Nagyon készülünk a meccsre, hisz a bajnokaspiránst fogadjuk, amely nagy versenyfutásban van a Videotonnal. Nem feltartott kezekkel lépünk majd pályára, szeretnénk jól és eredményesen futballozni. Szerencsére sok szurkoló előtt játszunk majd, ez mindig feldobja a futballistákat. Úgy érzem, a Ferencváros ellen úgy van esélyünk, ha mindenki összefog, együtt a szurkolókal jó eredményt érhetünk el” – mondta Herczeg András a dvsc.hu-nak.

  Az NB I-es csapatok téli érkezőit és távozóit ide kattintva böngészhetik!

  A 2017–2018-as kiírás teljes sorsolását itt találják.

  Az NB I tabelláját, góllövőlistáját, valamint korábbi tudósításainkat ide kattintva böngészhetik.

  A mérkőzést Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban rendezik meg. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a DVSC–Ferencváros összecsapás a labdarúgó NB I 26. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 09.19.21:00 EL csoportkör Espanyol-FTC (TV:Sport1)
Következik: 09.22.18:00 ZTE-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 09.25. 15:00 Iváncsa-FTC (TV: -)
Következik: 09.29.16:00 FTC-Kisvárda (TV:M4stream)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST