2018.IV.7. Ferencváros – Mezőkövesd: 3-0

Böde, Varga, Georgijevics: hármat vágott az FTC a Kövesdnek

A listavezető a szezonbeli harmadik bajnokiján sem kapott gólt a Mezőkövesdtől.
A labdarúgó NB I 25. fordulójában a listavezető Ferencváros hazai pályán Böde Dániel, Varga Roland és Dejan Georgijevics góljával 3–0-ra legyőzte a Mezőkövesdet.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: –

A mérkőzés:

Ferencváros — Mezőkövesd-Zsóry: 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 8.375 néző.
Vezette: Solymosi Péter (asszisztensek: Ring, Szécsényi; alapvonali jv.: Erdős, Zierkelbach; tartalékjv.: Ví­gh-Tarsonyi)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Botka — Spirovski, Leandro — Varga R. (Koch, 82.), Paintsil, Moutari (Nagy Do., 46.) — Böde (Georgijevic, 86.)
kispad: Holczer, Pedroso, Priskin, Lovrencsics B.
vezetőedző: Thomas Doll

Mezőkövesd-Zsóry: Dombó — Farkas D., Hudák, Katanec, Vadnai — Koszta (Lázár, 64.), Mlinar (Misák, 65.), Iszlai, Cseri, Bognár I. — Drazic
kispad: Horváth T., Gohér, Baracskai, Pillár, Szalai At.
vezetőedző: Kuttor Attila

Gól: Böde (32.), Varga R. (50.), Georgijevic (88.)
Sárga lap: Botka (39.) illetve Katanec (15.), Hudák (23.), Iszlai (64.), Lázár (69.)

És akkor Böde Dániel kilépett a labdával…

A 31 éves támadó felnézett, tolt egyet a labdán, talán még arra is volt ideje, hogy átfusson az agyán, hányadik gólja is lesz ez a tavasszal. A ferencvárosi kedvenc laza mozdulattal megszerezte idénybeli tizenkettedik és tavaszi nyolcadik gólját – a téli szünet után egyedül a múlt heti, Újpest elleni, gól nélküli döntetlennel végződő derbin nem talált a kapuba.

A hazai együttes végül is könnyedén, 3–0-ra múlta felül a kiesés elől menekülő Mezőkövesdet – ám a játéka eleinte még messze volt attól, mint amilyet egy bajnoki aranyra esélyes csapattól el lehet várni. A zöldek komótosan, körülményesen futballoztak, a vendégek az első fél órában három-négy gyors ellentámadást vezettek, és ha ezek közül akár csak egyet is pontosabban fejeznek be, vezethettek volna a Groupama Arénában.

Ehelyett ferencvárosi kiütés lett a vége.

„Az első gól a legjobbkor jött – mondta a lefújás után Botka Endre, a Ferencváros hátvédje. – Az első fél óra nyögvenyelősre sikerült, sajnos az utóbbi időben az első félidőben jobbára gyengébben futballozunk, s nem tudnám megmondani, hogy miért. Pedig a kezdés előtt ugyanúgy összpontosí­tunk, mégis lassan kapjuk el a fonalat. Böde Dániel aztán a lehető legjobbkor szerezte a gólt. A szünetben Thomas Dolltól mégis alapos fejmosást kaptunk, zengett az öltöző.”

A szünetben remekül szállt be a középpályára Nagy Dominik, volt valaki, aki felvállalta az egy az egy elleni cseleket, bátran meglódult a labdával. Újabb gólt szerzett a Ferencváros: Varga Roland fejelt közelről a kapuba – ezzel gyakorlatilag véget is ért a bajnoki. Thomas Doll együttese sokáig megelégedett a kétgólos vezetéssel, pedig gyakorolhatta volna a letámadást, a visszatámadást is. A végén azonban újabb gólt szereztek a hazaiak, í­gy vastapssal köszöntötte őket a közönség.

További képek: fradi.hunso.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Az első félidőben voltak kisebb problémáink. Az volt a tervünk, hogy a szélső játékosainkkal magasan kezdünk támadni, viszont a középpályásaink túl sokszor középen kezdtek el támadni. Ezáltal úgy nézett ki, mintha a Mezőkövesdnek eggyel több játékosa lenne a középpályán, í­gy nehéz felvenni a párharcokat. Amikor kezdődött a nyugtalanság a stadionban, Böde Dániel belőtte az első gólt. Sok labdavesztésünk volt, az ellenfélnek is, ezt nehéz felfogni, mert nagyon jó volt a pálya. Ha elveszí­tjük a labdákat, akkor nem tudunk nyugodtak lenni. A félidőben beszéltünk a fiúkkal, hogy a középpályán hogyan tudunk szorosabban állni, és ezt a második játékrészben jól végrehajtottuk. A második félidőben nagyobb volt a nyugalom, többet birtokoltuk a labdát. Nagy Dominik teljesí­tménye nagy örömet szerzett nekem. Nagyon szép dolog, hogy Böde szerzett egy gólt és Vargáéban is részt vett. Georgijevic első találatát szerezte a Ferencvárosban, és aminek nagyon örültem, hogy nem kaptunk gólt. A 3-0 jól hangzik, most arra kell ügyelnünk, hogy az edzéshét jól sikerüljön, hogy idegenben is jól szerepeljünk. Nagyszerű volt a hangulat ismét, abban reménykedünk, hogy legközelebb is ennyien, vagy többen jönnek, és támogatnak minket.

Tóth László (szakmai igazgató): — Mezőnyben jól játszottunk, voltak helyzeteink is, de a végjátékban pontatlanok voltunk. Sajnos elől nem volt bennünk olyan kvalitás mint a Ferencvárosnál, akik szinte minden helyzetüket értékesí­tették. A buta második gól után hitehagyottá váltunk, Nagy Dominik pedig megoldhatatlan feladat elé állí­tott minket. Rúgott gól nélkül nem tudunk pontot szerezni. Mindezek ellenére büszke vagyok a játékosainkra, jó úton haladunk, és ha tovább épí­tjük, erősí­tjük ezt a csapatot, akkor sok öröme lesz a mezőkövesdi közönségnek ebben az alakulatban.

Böde Dániel:

Varga Roland:

Dejan Georgijevic: „Nagyon örülök a gólomnak, hiszen ez volt az első a Ferencvárosban – mondta mosolyogva a 24 esztendős csatár. – Régóta vártam erre a pillanatra. Jókor voltam jó helyen, már csak összpontosí­tanom kellett, és a kapuba vágni a labdát. Hatalmas kő esett le a szí­vemről, amikor láttam, hogy a kapuban köt ki a labda. Jól érzem magam Magyarországon, remek klubhoz kerültem, és ami a lényeg, vezetjük a tabellát – és nem hibáztunk.”

A 25. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Gróf (Bp. Honvéd) 7 — Lovrencsics G. (Ferencváros) 6, Spandler (Puskás Akadémia) 7, Bosnjak (Haladás) 6 — Tőzsér (DVSC) 7 — Bódi (DVSC) 8, Huszti (Videoton) 7, Tabakovic (DVSC) 7, Danilo (Bp. Honvéd) 7 — Könyves (DVSC) 7, Sz. Scepovic (Videoton) 6
A forduló játékvezetője: Kassai Viktor (Bp. Honvéd — Balmazújváros) — Király Krisztián, Huszár Balázs, Berke Balázs, Molnár Attila

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2018.IV.7. Ferencváros – Mezőkövesd: 3-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  VÉGE

  Véget ért a mérkőzés, a Ferencváros 3–0-ra legyőzte a Mezőkövesdet.

  90+1.

  PERC
  Kettő perc a ráadás.

  88.

  PERC
  GÓÓÓL!!! OTT A HARMADIK! Paintsil ugratta ki Nagy Dominikot, őt szerelték, de a labda Dejan Georgijevics elé pattant, a szerb csatár pedig ballal, tí­z méterről a léc alá küldte azt. (3–0)

  86.

  PERC
  Újabb hazai csere, a másik gólszerző is elhagyta a pályát: Böde Dániel helyére Dejan Georgijevics állt be.

  83.

  PERC
  Óriási mentés! Drazsics került ziccerbe, de a lövés előtti pillanatban Otigba becsúszva szögletre rúgta előle a labdát.

  82.

  PERC
  Cserélt a Fradi, Varga Rolandot Julian Koch váltotta.

  80.

  PERC
  Paintsil akart felszabadí­tani, de a tőle két méterre álló csapattársát, Leandrót találta fejbe a labdával.

  79.

  PERC
  Nagy Dominiknak továbbra is vérzik a lába, ez már a fehér cipőjén is átüt.

  75.

  PERC
  Egy röviden hazafejelt labdár Böde kis hí­ján lecsapott, végül Dombó higgadtan megoldotta a szituációt.

  74.

  PERC
  Böde volt lesen.

  71.

  PERC
  Ezt most megúszta Lázár! Botka lódult volna meg a kapu felé nagy lendülettel, de Lázár a felezővonalnál buktatta, újabb sárga lapot azonban nem kapott.

  70.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  69.

  PERC
  Újabb sárga lap, ezúttal Lázár Pál rúgott oda jókora ütemkéséssel Botkának.

  67.

  PERC
  Nagy Dominik Solymosinak mutogatja az átvérzett sportszárát, a stopli minden bizonnyal felszakí­totta a bőrt a bokáján.

  65.

  PERC
  … helyükre Lázár Pál és Misák Patrik érkezett.

  64.

  PERC
  Kettős csere a vendégeknél: Koszta Márk és Frano Mlinár hagyta el a pályát…

  63.

  PERC
  Sárga lap, de ez piros is lehetett volna… Iszlai Bence a felezővonal közelében becsúszott, s csúnyán eltalálta Nagy Dominik bal lábát.

  62.

  PERC
  Cseri buktatta Otigbát, majd kisebb kakaskodás alakult ki a két játékos között, í­gyhogy Solymosi elbeszélgetett velük. Lepacsiztak, szerencsére szent a béke!

  61.

  PERC
  VÉDÉS! Böde dobta ki a labdát a balján érkező Paintsilnak, ő azonnal középre passzolt, Varga közeli, kissé kiszortott helyzetből leadott próbálkozását azonban védte Dombó.

  59.

  PERC
  Nagy Dominik cselezgetett a bal oldalon, majd az alapvonalról középre tette volna a labdátg, egy mezőkövesdi védő azonban szögletre szerelte.

  57.

  PERC
  Érdekesség, hogy a Ferencváros szezonbeli bajnoki góljainak (54) felét Varga Roland (15) és Böde Dániel (12) szerezte.

  55.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  52.

  PERC
  Ez volt Varga 15. bajnoki gólja a szezonban.

  50.

  PERC
  GÓÓÓL!!! OTT A MÁSODIK! Egy bal oldali beadás után Dombó elszámí­totta a labdát í­vét, í­gy Böde fejelhetett. A csatár próbálkozása után a lécről kipattant a labda, amelyre í­gy Varga Roland csapott le, s egy lépésről az üres kapuba bólintott. (2–0)

  49.

  PERC
  Sorra jönnek a ferencvárosi szögletek, most beszorult a Mezőkövesd.

  46.

  PERC
  A második félidőre cserélt Thomas Doll, Moutari helyét Nagy Dominik vette át a pályán.

  46.

  PERC
  Újra útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.

  FÉLIDŐ

  A mérkőzés hivatalos nézőszáma: 8375 fő.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Véget ért az első félidő, Böde Dániel góljának köszönhetően vezet a Ferencváros.

  45.

  PERC
  Egy perc a ráadás az első félidő végén.

  42.

  PERC
  Szpirovszkit kell ápolni.

  41.

  PERC
  Botkát állí­tották meg lesen.

  39.

  PERC
  Botka Endre ment bele a megengedettnél keménybben Kosztába, sárga lapot kaoptt érte.

  35.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  34.

  PERC
  Cseri távolról jóval a kapu fölé lőtte a labdát.

  33.

  PERC
  Ez volt Böde 12. bajnoki gólja a szezonban.

  32.

  PERC
  GÓÓÓL!!! VEZET AZ FTC! Leandro a saját térfeléről indí­totta Böde Dánielt, aki senkitől sem zavartatva indult meg a kapu felé, majd a tizenhatos vonaláról, jobb belsővel a kapuba gurí­totta a labdát. (1–0)

  31.

  PERC
  Felhangzik a füttyszó a lelátóról, hátul paszolgat a Fradi.

  27.

  PERC
  Drazsics esett el a tizenhatos előterében, de nem látott szabálytalanságot Solymosi.

  23.

  PERC
  Hudák Dávid buktatta a felezővonal közelében a labdát már eltoló Moutarit.

  23.

  PERC
  Varga tizenhatoson belülre í­velt szabadrúgása után Dombó biztosan lehúzta a labdát.

  22.

  PERC
  A Mezőkövesd idegenbeli szereplésével semmi baj, sőt… A matyóföldieké jelenleg az 5. legjobb idegenbeli mutató (4 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség), a Mezőkövesd idegenben hattal több pontot szerzett, mint otthon!

  20.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  19.

  PERC
  Bognár kicsiben elvégzett szöglete után Cseritől kapta vissza szépen a labdát, a beadása azonban nem sikerült.

  17.

  PERC
  A Ferencváros hazai pályán több gólt szerzett a bajnokságban (35), mint a Mezőkövesd az összes mérkőzésén (30). Az egész mezőnyben Thomas Doll csapatának a legjobb a hazai mérlege (10–2–0), az FTC szerezte a legtöbb és kapta a második legkevesebb gólt.

  16.

  PERC
  Varga szabadrúgása után Dombó a tizenhatoson kí­vülre öklözte a labdát.

  15.

  PERC
  Ez már szabálytalan, sőt egy sárgát is megér: Matija Katanec rántotta le Vargát a jobb szélen.

  14.

  PERC
  Paintsil került a földre a tizenhatoson belül, de nincs tizenegyes.

  13.

  PERC
  Vadnai hosszan tolta me a labdát a bal szélen, í­gy azt a kapujából kilépő Dibusz megszerezte előle.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  8.

  PERC
  Lovrencsics jobb oldali beadása után Böde elől fejelték el a labdát.

  8.

  PERC
  Az FTC megnyerte legutóbbi kilenc hazai bajnokiját, ezeken a zöld-fehérek gólkülönbsége 28–7, nem rossz… Ilyen hosszú győzelmi sorozata hazai pályán legutóbb 2015-ben volt a Fradinak, az 11 mérkőzés után szakadt meg a nagy rivális Újpest ellen.

  7.

  PERC
  Mlinár ugratta ki Kosztát, de a tizenhatoson belül Leandro tisztázott a korábbi Honvéd-játékos elől.

  5.

  PERC
  Bognár küldött a kapura egy szabadrúgást 20 méterről, de Dibusz oldalra tudta ütni a labdát.

  3.

  PERC
  Varga beadása után Böde hozta helyzetbe Szpirovszkit, a macedón középpályás azonban nem tudta átvenni a labdát.

  2.

  PERC
  Eddig 7 alkalommal mérkőztek meg az élvonalban, az örökmérleg 4–2–1 a Ferencváros javára. A legutóbbi három mérkőzést az FTC nyerte meg, a Mezőkövesd még nem tudott nyerni a Fradi otthonában – bár két döntetlent már elért.

  1.

  PERC
  A ferencvárosiak zöld és fehér csí­kos szerelésükben, a mezőkövesdiek pedig fekete mezben és nadrágban léptek pályára.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indí­tották útjára a labdát.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Botka – Leandro, Szpirovszki – Varga R., Paintsil, Moutari – Böde
  Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Holczer (k), Pedroso, Georgijevics, Nagy D., Koch, Priskin, Lovrencsics B.
  Mezőkövesd: Dombó – Farkas D., Hudák D., Katanec, Vadnai – Iszlai, Mlinár – Cseri, Bognár I., Koszta – Drazsics
  Vezetőedző: Kuttor Attila
  A kispadon: Horváth T. (k), Gohér, Baracskai, Lázár P., Pillár, Misák, Szalai A.

  Az NB I-es csapatok téli érkezőit és távozóit ide kattintva böngészhetik!

  A 2017–2018-as kií­rás teljes sorsolását itt találják.

  Az NB I tabelláját, góllövőlistáját, valamint korábbi tudósí­tásainkat ide kattintva böngészhetik.

  A FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
  17.00: Budapest Honvéd–Balmazújváros – élőben az NSO-n!
  17.00: Vasas FC–Puskás Akadémia FC – élőben az NSO-n!
  17.00: Paksi FC–Debreceni VSC – élőben az NSO-n!
  17.00: Diósgyőri VTK–Haladás – élőben az NSO-n!
  19.30: Videoton FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

  A mérkőzést Budapesten, a Groupama Arénában rendezik meg.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–Mezőkövesd összecsapás a labdarúgó NB I 25. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ