2018.IX.15. Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-1

Célfutballal nyerte a rangadót a Fradi a Honvéd ellen

Petrjak gólja döntött, négy ponttal megugrott az FTC a tabellán.
A Honvéd abban a reményben lépett pályára ideiglenes otthonában, az MTK-pályán, hogy ha legyőzi a Ferencvárost, a tabella élére ugrik. A labdarúgó NB I 8. fordulójában ezt a számí­tást Petrjak húzta keresztbe, aki gyors kontra után 16 perc elteltével vezetést szerzett. Ezután fölénybe került a Honvéd, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakí­tani, í­gy a Fradi négypontos előnyre tett szert a tabellán.

Nyilatkozatok:

Supka Attila: — Komoly rangadó következik, amely mind a két csapat számára nagyon fontos, főleg mivel közeledünk már az első kör végéhez a bajnokságban. Ha koncentrált, jó teljesí­tményt tudunk nyújtani, akkor van esélyünk arra, hogy pontot, pontokat szerezzünk a Ferencváros ellen. Riválisunk nagyon jól igazolt, elvitték a centerünket, Lanzafamét is, sok jó játékosuk van, nem lesz egyszerű a mérkőzés, de megpróbálunk úgy felkészülni, hogy a találkozó után mi ünnepelhessünk. Az előre játékuk rendben van, viszont a védekezésüket meg lehet bontani, ehhez viszont az kell, hogy a mi védekezésünk masszí­v maradjon, s ha ez megmarad, akkor eredményesek lehetünk.

Szerhij Rebrov:

A mérkőzés:

Bp. Honvéd — Ferencváros: 0-1 (0-1)
Hidegkuti stadion, 19:30. 3.579 néző.
Vezette: Erdős József (asszisztensek: Albert, Berettyán; alapvonali jv.: Pintér Cs., Szilasi; tartalékjv.: Medovarszki)

Bp. Honvéd: Gróf — Batik, Kamber, Baráth — Heffler T. (Kukoc, 74.), Nagy G., Pilí­k (Banó-Szabó, 58.), Gazdag, Holender — N’Gog (Tischler, 64.), Danilo
kispad: Horváth A., Holdampf, Májer, Skvorc
vezetőedző: Supka Attila

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister — Spirovski, Sigér — Varga R. (Otigba, 62.), Bőle (Csernik, 88.), Petrjak — Lanzafame (Böde, 73.)
kispad: Holczer, Takács Zs., Finnbogason, Koch
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Petrjak (16.)
Sárga lap: Batik (57.) illetve Spirovski (43.), Petrjak (90.)

A kispesti ultrák nem aprózták el. A nyáron a Bozsik-stadionból a Ferencvároshoz átigazoló Davide Lanzafame régen kapott ennyi ajándékot… Merthogy kapott hideget-meleget, további szuvení­rként a XIX. kerületi szurkolók pedig nem kevesebb, mint hétezer játékbankót nyomtattak, hogy legyen mivel dobálni az olaszt. Ha a nagyobb fizetés reményében az Üllői útra szerződő légiós a piros-fekete tábor közelébe szaladt, a dollárjellel és a csatár arcképével ellátott pénzkötegek már repültek is a pálya irányába.

Nos, az első félidőben nem az olasztól, sokkal inkább az ukrán Ivan Petrjaktól kellett tartani. A magyar mezőny legdrágább játékosa, a kétmillió eurót érő légiós egyszer robogott el a labdával a kapuig, azt be is vágta Gróf Dávid hálójába. Sok helyzet nem volt az első negyvenöt percben, egy az egyik oldalon, egy a másikon – a különbséget Ivan Petrjak jelentette. A drukkerek a hangjukkal, Supka Attila és Szerhij Rebrov az oldalvonal mellől a kezükkel ösztönözték a játékosaikat, a hangzavarban taktikai utasí­tásaikból nem sokat lehetett hallani, a karjelzésük viszont egyértelmű volt – mindketten támadásra intették labdarúgóikat.

A mindent eldöntő gólt meg is szerezhette volna Bőle Lukács, más kérdés, hogy indokolt maradt a feltételes mód. Ha a támadó nem az üres kapu mellé gurí­tja a labdát, alighanem tí­z perccel a szünet után eldőlt volna a találkozó – í­gy azonban maradt némi izgulnivaló. A játék áttolódott a ferencvárosiak térfelére, a Honvéd a hátránya tudatában átvette a játék irányí­tását, s erre Szerhij Rebrov nyomban reagált is. Az ukrán szakvezető igencsak meglepőt cserélt, lejött a pályáról a lendületesen futballozó Varga Roland, helyére Otigba Kenneth állt be, aki vádlisérülése miatt legutóbb május 5-én lépett pályára. De még mielőtt bárki is azt gondolná, a hátvédnek új posztot álmodott meg az ukrán vezetőedző, és Otigba mostantól az oldalvonal mellett száguldozhat fel s alá, a játékos eredeti posztjára állt be, a Ferencváros ezzel pedig átállt az ötvédős rendszerre.

A játék képe ennek megfelelően változott a találkozó utolsó időszakára: a kispestiek mentek előre, küzdöttek az egyenlí­tésért, a Ferencváros viszont masszí­van védekezett, és ha labdát szerzett, két-három passzból igyekezett eljutni az ellenfél kapujáig. Davide Lanzafame lecserélése újból felkorbácsolta az indulatokat a lelátókon, volt olyan, akit a biztonságiaknak kellett kivezetnie a stadionból.

A zöld-fehérek nem játszottak jól, de megtartották előnyüket, ezzel pedig leszakí­tották magukról az őket üldöző kispestieket, és már négy ponttal vezetik a tabellát.

További képek: fradi.hu, mlsz.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón először a vendégek vezetőedzője, Szerhij Rebrov értékelte a találkozót.

„Nagyon fontos meccs volt számunkra, hiszen a második helyezett csapattal játszottunk. A legfontosabb a három pont megszerzése volt, bár a második félidőben nem volt látványos a támadójátékunk, de annak nagyon örülök, hogy védekezésben szervezettek voltunk.”³

Majd kitért a második félidőben mutatott játékra is. A Nemzeti Sport újságí­rójának kérdésére elmondta, tudatosan fektettek több hangsúlyt a védekezésre.

„Más taktikát alkalmaztunk a második félidőben, inkább a védekezésre fektettük a hangsúlyt, de szükségünk is volt rá, mert az ellenfelünk friss csatárokat hozott be. Nagy teher hárult Blazicra, valamint Leandróra, aki már harminchat éves, ezért hoztuk be Otigbát, hogy tehermentesí­tse őket és frissí­tsük a védekezésünket. Elégedett vagyok, hogy jól teljesí­tettünk védekezésben és kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. Különböző taktikai felállásokban is képesek vagyunk játszani, ezeket alkalmazzuk majd a szezon során.”³

Majd Supka Attila a Budapest Honvéd vezetőedzője összegezte a derbit.

„Egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak, sőt, időnként még fölé is nőttünk a játékban. Ez tipikus egygólos mérkőzés volt, s azt az egy gólt a Fradi szerezte. Bár nekünk is megvoltak a ziccereink. Időnként meg tudtuk valósí­tani azt a játékot, amit szerettünk volna játszani, ezekből voltak is lehetőségeink a széleken, a befejezések viszont nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Nagyon fájó ez a vereség, mert nagyon sokat tettünk azért, hogy legalább az egy pontot megszerezzük. A mérkőzés képe is megmutatta, hogy a Fradi a védekezésre koncentrált a második félidőben. Akkor kellett volna kicsit agresszí­vabbnak lenni a kapu előtt.”

A Honvéd legutóbb a 2017–2018-as idény 5. fordulója után állt az NB I-es tabella első helyén. A kispesti trénert többek között arról is kérdezték, mekkora lökést adott volna lelkileg a győzelem a Fradi ellen.

„Nem az jelentett volna sokat, ha megelőzzük a Ferencvárost. Az jelentett volna sokat, ha nyerünk. Van még rengeteg mérkőzésünk a bajnokság végéig, lehet még eredményesen szerepelni. Itt ma a befektetett munka nem volt arányban az eredménnyel, mert rengeteget dolgoztak a srácok, párharcokat nyertünk meg és sokszor fölényben játszottunk a Ferencvárossal szemben. Függetlenül attól, hogy nem mi voltunk az esélyesek, időszakonként jobb játékot nyújtottunk, mint a Fradi.”

A 8. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Danilovic (Puskás Akadémia) 8 — Lovrencsics G. (Ferencváros) 6, Ene (Kisvárda) 7, Kamber (Bp. Honvéd) 6 — Vajda S. (Mezőkövesd) 7, Sigér (Ferencváros) 7, Lucas (Kisvárda) 7, Kecskés T. (Paks) 7, Ilic (Kisvárda) 8 — Nagy D. (Újpest) 7, Petrjak (Ferencváros) 7
A forduló játékvezetője: Németh Ádám (Kisvárda — Haladás) 8 — Varga Zsolt, Szert Balázs, Molnár Attila, Urbán Eszter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2018.IX.15. Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • nem volt ez egy rossz mérkőzés,de a honvéd gyenge szereplését jobban ki kellett volna használni.Az Iván gólja az üdí­tő hatással volt rám.Lassan kezdik megszokni az új edző elképzelését.és a csapatjáték kezd előtérbe kerülni.Ez abból is látható,hogy figyelnek egymásra ás igyekeznek úgy helyezkedni,hogy eredményes támadás legyen.Ezért í­rtam mindig,hogy egy játékosnak,bármilyen nehéz,de önzetlennek kell lenni és átadni a lehetőséget pláne a jobb helyzetben levő társának.Ez azt is jelenti,hogy nem csak nézni,hanem látni is kell a pályán.fog ez menni.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+6.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+3.

  PERC
  Vége a mérkőzésnek a Ferencváros elérte a célját, és elhozta a három pontot a Honvéd (ideiglenes) otthonából. 0–1

  90+3.

  PERC
  A futtából elvégzett bedobás szabálytalan, ezért mérgelődtek a Honvéd-szurkolók. Újabb eséllyel kevesebb…

  90.

  PERC
  Petriak
  90+3.

  PERC
  Gazdag kiválóan adott be a jobb szélről középre, meg is találta Danilót, aki 11 méterről szinte Dibusz kezébe fejelt.

  90+3.

  PERC
  Kétségbeesetten támad a Honvéd, leginkább í­velésekkel operál, de helyzetbe eddig nem tudott kerülni.

  90.

  PERC
  NÉGY PERC A HOSSZABBíTÁS.

  90.

  PERC
  Petrjak kapott sárgát szimulálásért, pedig első látásra úgy tűnt, hogy buktatta őt Gróf a tizenhatoson belül. Valójában szimulált az ukrán.

  89.

  PERC
  Batiknak készí­tették le lövésre a labdát, de a Honvéd védője elcsúszott – 17 méterre a vendégek kapujától…

  88.

  PERC
  CsernikBole
  88.

  PERC
  Van még cseréje a Ferencvárosnak, Bőle helyett Csernik Kornél a pályán.

  86.

  PERC
  Most például az történt, hogy Petrjak a Honvéd tizenhatosának a vonaláról hozta vissza szinte a kezdőkörig a labdát. Tehette, mert nem tudták elvenni tőle…

  83.

  PERC
  Célfutballt játszik a Ferencváros, amely nem túl élvezetes, de hatékony.

  83.

  PERC
  Bőle lába találkozott Kukoc lábával, és bár a bí­ró nem fújt szabálytalanságot, egy kis ápolásra azért szükség lett.

  83.

  PERC
  Böde Dániel eddig 21 mérkőzésen 9 gólt szerzett a Honvéd ellen, a Fradi centere csak a DVTK és a Vasas kapuját vette többször be az NB I-es csapatok közül (10-10).

  81.

  PERC
  Bőle szerzett előnyt a középpályán, Petrjakhoz játszott, de ő inkább hátrafelé passzolt… Mégis a Fradinál maradt, és Böde erőszakosan benyomakodott a tizenhatoson belülre, majd lőtt, de a közbelépő Kamberről lejött a lövés.

  76.

  PERC
  A kispesti vezetőedző, Supka Attila eddig 11-szer meccselt a Fradi ellen, 3 győzelem, 5 döntetlen és 3 vereség a mérlege. Az FTC szakvezetőjének, Szerhij Rebrovnak ez az első fővárosi rangadója.

  76.

  PERC
  Tischler csúsztatott meg egy beadást, amelyet aztán Danilo nem ért el, Kukoc pedig 11 méterről ballal, erősen kisodródott helyzetből mellédurrantott.

  76.

  PERC
  Kukoc adott be balról, Banó-Szabó fejelhetett a tizenegyespontról, de a nem túl erős fejes könnyen lett Dibusz zsákmánya.

  74.

  PERC
  BödeLanzafame
  74.

  PERC
  Lanzafame hagyta el a pályát, Böde állt be a helyére. A Honvéd-szurkolók vad szidalmazása kí­sérte az olaszt.

  72.

  PERC
  Feltűnt a pálya mellett Böde Dániel is, hamarosan őt is beveti Rebrov.

  72.

  PERC
  A Ferencvárosnak ez lehet egymás után a 20. veretlenül megví­vott bajnoki mérkőzése. A 19 mérkőzéses veretlenségi sorozat 2018. március 3. (DVTK–FTC 2–1) óta tart és 10 győzelmet, valamint 9 döntetlent számlál.

  71.

  PERC
  Nem alakul ki mostanában folyamatos játék, rengeteg a rossz átadás mindkét oldalon.

  65.

  PERC
  Holender bal oldali beadását Dibusz húzta le.

  65.

  PERC
  Egyértelműen aktí­vabb a Honvéd, de az utóbbi idők rebrovi taktikájában ott szerepel a villámgyors ellentámadások lehetősége. Lehet, hogy erre bazí­roznak a zöld-fehérek.

  63.

  PERC
  TischlerNGog
  63.

  PERC
  NGogTischler
  63.

  PERC
  Batik í­velt magasan a Ferencváros tizenhatosán belülre, de Danilo kézzel vette le…

  63.

  PERC
  A párharc talán legkülönösebb mérkőzését 1941. augusztus 24-én játszották: a Ferencváros az Üllői úton 11:5-re győzött. A Fradi – mely Sárosi György nélkül játszott – 22 perc alatt 5:0-ra elhúzott, és játszadozva lőtte az újabb és újabb gólokat. A Kispest védelme olyan „fekete napot” fogott ki, hogy a korabeli Nemzeti Sport szerint gyakorlatilag képtelenség volt értékelni a teljesí­tményüket, és ezért az egész találkozónak edzőmérkőzés jellege lett. A beszámoló szerint a közönség kimondottan elégedetlen volt azért, mert a kispestiek semmilyen ellenállást nem tanúsí­tottak. Egy vendégszurkoló be is kiabált, és „szí­vvizitet” követelt, mondván a kispesti játékosok valahol elhagyták a szí­vüket…

  62.

  PERC
  OtigbaVarga
  62.

  PERC
  Varga sokat dolgozott, de most a védelem megerősí­tésére van szükség, ezért jött helyette Otigba Kenneth.

  62.

  PERC
  VargaOtigba
  61.

  PERC
  Ez utóbbi percekben beszorí­totta a Fradit a Honvéd, Rebrov magához is hí­vta Otigbát a kispadról.

  61.

  PERC
  Az imént beálló Banó-Szabó lőhetett volna gólt egy kipattanó után, de kaput nem talált.

  59.

  PERC
  Bano-SzaboPilí­k
  59.

  PERC
  Pilí­kBano-Szabo
  58.

  PERC
  Batik kapott sárga lapot, mert visszahúzta Petrjakot.

  56.

  PERC
  Batik
  56.

  PERC
  HÚÚÚÚÚ! Lovrencsics hosszú indí­tással hozta volna játékba Petrjakot, aki elől Gróf elütötte a labdát, épp Bőle elé, aki 18 méterről centiméterrekel lőtt a bal kapufa mellé.

  53.

  PERC
  Letámadásra váltott a Honvéd, egyelőre a Ferencváros nyugodtan passzolgat.

  53.

  PERC
  Megint Varga és megint a jobb oldal. Ezúttal laposan gurí­tott a tizenhatoson belül feltűnő Lanzafaméhoz, aki továbbkanalazta a labdát, de Batik felszabadí­tott.

  51.

  PERC
  Ha a Honvéd legyőzi a Ferencvárost, akkor az élre áll a bajnokságban – ebben az esetben 13 hónap után először kezdődhet a tabella a kispesti csapat nevével. A Honvéd legutóbb a 2017–2018-as idény 5. fordulója után állt az NB I-es tabella első helyén.

  51.

  PERC
  Lovrencsics gondolta úgy, hogy 40 méterről is van esélye kapásból gólt lőni, de ehhez el kellett volna találnia a kaput.

  50.

  PERC
  Varga ment el a jobb oldalon, de a beadása nem sikerült, mert Kamberről szögletre pattant a labda.

  50.

  PERC
  Szerhij Rebrov, a Dinamo Kijev legendás játékosa és korábbi vezetőedzője augusztus végén vette át az FTC irányí­tását, miután a vezetőség a sikertelen európai kupaszereplés miatt közös megegyezéssel szerződést bontott Thomas Doll-lal. Az ukrán szakember elmondta, egyvalami kapcsán kételyek támadtak benne, mielőtt elfogadta a klub ajánlatát, de miután tárgyalóasztalhoz ült a vezetőkkel, minden egyértelművé vált számára. „Egyetlen tényező zavart csak: nem szokványos, hogy egy edző a szezon közben veszi át a csapat irányí­tását, anélkül, hogy a felkészülési időszakot végigdolgozta volna a játékosokkal. De ismerem a Ferencvárost, s miután beszéltem a klub elnökével, és láttam rajta az eltökéltséget, hogy szeretné visszajuttatni az együttest arra a szintre, ahová korábban tartozott, minden kétségem megszűnt”

  48.

  PERC
  Sigér vállalkozott lövésre 23 méterről, és nem sokkal ment mellé a labda.

  46.

  PERC
  Sigér indí­tott a jobb oldalon, Varga adott középre, Bőle fejelhetett 7 méterről, és bizony nem sokkal a jobb kapufa mellé.

  46.

  PERC
  Elkezdődött a második félidő.

  45+2.

  PERC
  Vége az első félidőnek, a ferencvárosiak még reklamáltak egy szabálytalanságot a legvégén, de a bí­ró már lefújta. 0–1

  44.

  PERC
  Heffler végezte el a szabadrúgást, de a labda a sorfalon megpattanva szögletre vágódott.

  41.

  PERC
  Spirovski
  41.

  PERC
  Szpirovszki kapott sárgát, mert felrúgta Nagyot a tizenhatos előterében.

  41.

  PERC
  A másik kapunál Gazdag jutott lövéshez, de a pattogós labdán jól látszott, hogy nem megy kapura.

  41.

  PERC
  Lanzafame vette le szépen a labdát a levegőből, kapura fordult, és 17-ről, jobbal lőtt is, de mellé-fölé.

  41.

  PERC
  NAGY HELYZET MARADT KI! N’Gog kapott jó indí­tást, lefutotta, majd megkerülte Leandrót, de amikor már csak Dibusszal állt szemben, nem tudta mellette ellőni a labdát, amely a kapus lábáról pattant ki.

  37.

  PERC
  N’Gog maradt a földön, miután a kezdőkörben összecsapott Sigérrel. Eléggé fájt neki a lába, le is vonult ápolásra.

  34.

  PERC
  A közönség nyomdafestéket nem tűrő módon szidta Davide Lanzafamét. A nyelvtanárok legnagyobb örömére olaszul, de a legnagyobb bánatukra nem Dantét szavaltak. Nagyon nem…

  33.

  PERC
  Petrjak vette észre a tizenhatoson belülre meginduló Bőlét, aki a kimozduló Gróf fölött rosszul emelt át, í­gy aztán kaput nem talált.

  31.

  PERC
  Blazic kaphatott volna sárga lapot, mert a mezénél fogva rántotta le Danilót. A bí­ró megkönyörült a fradistán.

  29.

  PERC
  Nagy Gergő, a Honvéd játékosa ott volt a válogatott keretben. Egy bánata lehet: noha a finnek és a görögök elleni mérkőzésen is a kispadon ült, a kapitány egyszer sem cserélte be.
  – Emiatt nincs bennem keserűség – ha valami miatt csalódott vagyok, az a tamperei vereség. így is óriási élmény volt az a kilenc nap, amit a válogatottnál tölthettem, megtisztelve éreztem magam. Felemelő volt „megí­zlelni” a telki körülményeket, tényleg nem volt más feladatom, mint a futballra fókuszálni. Az volt a benyomásom, hogy az edzéseken nem lógok ki a sorból, a hozzáállásomat nem érhette kritika.
  – Botka Endre sérülés miatt kihagyja az összecsapást, de Davide Lanzafame biztosan lehetőséghez jut. Beszélt vele a napokban?
  – Kí­váncsi lettem volna arra, mi játszódik le benne, de végül nem kerültek szóba az érzelmek. Valami azt súgja, a kispesti drukkerektől megkapja a magáét, azt nem tudom, ez mit vált ki belőle. Mindegy is, csak nyerjünk. Ahhoz képest, hogy Davide és Eppel Marci távozása, valamint a biztatónak éppenséggel nem nevezhető edzőmeccsek után milyen előjelekkel vágtunk neki a szezonnak, csodás heteket élünk. Ilyenkor jó Honvéd-játékosnak lenni. Azaz, ilyenkor is.

  29.

  PERC
  A szöglet után Baráth fejelhetett, de Dibusz könnyen lekapta a labdát.

  28.

  PERC
  Nagy Gergő kapta N’Gogtól, majd 16 méterről lőtt is, de egy védőről szögletre pattant a labda.

  28.

  PERC
  Ezúttal Szpirovszki indí­totta hosszan a bemozduló Petrjakot, csakhogy most Kamber hazacsúsztatta a labdát.

  27.

  PERC
  A szabadrúgást Holender a sorfalba vágta.

  26.

  PERC
  Heister lökte fel a meginduló N’Gogot, í­gy jó szögből jöhetett szabadrúgással a Honvéd.

  23.

  PERC
  Holender érezte úgy, hogy ideje lenne tüzelni, és bár kicsit tévedett csak, Dibusz vérnyomása nem különösebben emelkedett meg, látta, hogy mellémegy a lövés.

  20.

  PERC
  A Honvéd pályaválasztása mellett 17 éve nem játszott egymással gól nélküli döntetlent a két csapat. A kétezres években egyébként ritkaság volt a döntetlen Kispesten, csak kétszer ikszeltek egymással. Egy biztos, ma sem maradtunk gól nélkül, szóval tovább húzódik ez a sorozat. Nem bánjuk.

  18.

  PERC
  Petrjak szereti az MTK-pályát, mert itt már a harmadik találatát szerezte nem is olyan hosszú magyarországi pályafutása alatt.

  17.

  PERC
  Itt látható Petrjak gólja:

  16.

  PERC
  GÓÓÓÓL! Vezet a Ferencváros! Sigér Dávid indí­totta remekül a felezővonal környékéről a bal oldalról középre beinduló Petrjakot, aki a védők asszisztálása mellett néhány lépés után, 16 méterről szépen gurí­tott el a kimozduló Gróf mellett a jobb alsóba. Gyönyörű támadás volt! 0–1

  16.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Petriak (0–1)
  16.

  PERC
  Kemény a meccs, nem maradnak adósai egymásnak a játékosok.

  15.

  PERC
  A szabadrúgást Varga kanyarí­totta középre, Szpirovszki megcsúsztatta, de nem jutott el a labda Lanzafaméhoz, í­gy a védők felszabadí­thattak.

  15.

  PERC
  Zúgolódott a közönség a lelátón, mert úgy vélték, hogy Heisterrel nem történt szabálytalanság. Pedig de…

  13.

  PERC
  A szabadrúgás utáni beadást Danilo fejelhette volna kapura, ha bedobásra nem mentenek előle.

  12.

  PERC
  Sigér Dávid kezezése után jöhetett szabadrúgással a Honvéd 30 méterre a Fradi kapujától, a védelem nem tudott felszabadí­tani, aztán Heister teremtette a földre Gazdagot.

  11.

  PERC
  HELYZET! Holender í­velt a Ferencváros ötösének környékére, N’Gog határozottan támadta Dibuszt, aki ennek ellenére lehúzta a labdát.

  7.

  PERC
  Gazdag előtt adódott lehetőség, hogy balról középre kanyarí­tsa a labdát, de Leandro könnyedén kifejelte a beadást.

  4.

  PERC
  Eddig 204 alkalommal ví­vták meg a csapatok a dél-pesti derbit. A Ferencváros 112, a Honvéd 60 alkalommal győzött, 32-szer döntetlent játszottak egymással.

  2.

  PERC
  Mindjárt megindult a jobb oldalon Varga, de a beadás előtt bedobásra szerelték.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzése, a Honvéd piros-fehér csí­kos mezben és fekete nadrágban, az FTC tiszta fehérben játszik.

  Gyászszünet előzi meg a találkozót, mert szomorú hí­r érkezett a héten a Ferencvárostól. Hetvenötödik életévében elhunyt a Ferencváros labdarúgócsapatának egykori klasszis válogatott kapusa, az olimpiai ezüstérmes, VVK-győztes és KEK-döntős Géczi István, aki teljes pályafutása alatt a Fradi játékosa volt. „Két napja voltam benn nála, elköszöntem tőle. Kétszer rám mosolygott, és becsukta a szemét, én pedig eljöttem… Nagyon szomorú vagyok, egyre kevesebben vagyunk a VVK-győztes csapatból. Nagyon szerettem őt – idézi a Ferencváros hivatalos honlapja Rákosi Gyulát, a legendás kapus egykori csapattársát. – Nem szeretett gólt kapni. Emlékszem, amikor mégis gólt lőttek neki, Flóri letette a labdát középre, hátrafordult és csí­pőre tette a kezét. Pista odakiáltotta neki, hogy »jól van, jól van, kaptam egyet, lőjetek elöl kettőt«… Nagyon jó kapus volt, élt a játékkal, minden rezzenésre reagált, irányí­totta a védőket, ha kellett, keményen jött ki, a saját testi épségét sem kí­mélte. Kiváló csapatunk volt, megnyertük a bajnokságokat, és ahogy a hí­res mondás is tartja: egy mindenkiért, mindenki egyért küzdött. Mindent megtettünk, hajtottunk, lelkesí­tettük egymást, és nagyon boldogok voltunk, ha örömet szereztünk a nagy szurkolótáborunknak.”

  Majdnem hét éve már, hogy nincs közöttünk a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdása, Albert Flórián. A Ferencváros kiváló játékosa éppen ma ünnepelné 77. születésnapját.

  A legutóbbi fordulóban rendezett Újpest–Honvéd bajnoki mérkőzés 24. percében kellett lecserélni Baráth Botondot, a Honvéd védőjét, miután térdsérülést szenvedett. Ugyan akadt némi riadalom a kispestiek kispadján, mára kiderült, Baráth sérülése nem súlyos. „Nincs nagy baj, bevérzett a térdem, de a jövő hétre rendben leszek – mondta Baráth Botond a Honvéd hivatalos honlapjának. – Tudtam volna folytatni a játékot, ám akkor súlyosabb is lehetett volna a sérülés, és nem egy hetet, hanem sokkal többet kellett volna kihagynom. Amí­g pedig nem edzhetek újra a többiekkel, addig itt dolgozom, ezzel is gyorsí­tva a gyógyulást és addig sem csak otthon fekszem.” Baráth Botond most már nem fekszik, sőt ott van a kezdőcsapatban is.

  Davide Lanzafame éveken át erősí­tette a Honvédot, de most már a Ferencváros játékosa: „Sejtem, mi vár rám, de az érzelmek hozzátartoznak a futballhoz. Aki megveszi a jegyet, és felül a nézőtérre, azt kiabál, amit szeretne. Kellően tapasztalt vagyok ahhoz, hogy kezeljem a helyzetet, ismerem a szurkolók lelkivilágát. Csak az érdekel, hogy jó teljesí­tménnyel segí­tsem a csapatomat. Mindkét csapat megszenved a kilencven perc során, kemény párharcokat látunk majd. Minden meccs más, szerintem az első harminc perc után már képet kapunk arról, mi várható a hátralévő egy órában. Már a fehérváriak ellen sem futballoztunk rosszul, ezúttal is mindent megteszünk, hogy szurkolóink elégedetten induljanak haza a lefújás után. A játékunk alapját a labdabirtoklás jelenti, ebből a Honvéd ellen sem szeretnénk engedni.”

  Szombat délelőtt jótékonysági futást szerveztek a súlyos betegségben szenvedő, csecsemőkorukban már egy vesedaganatos betegséget leküzdő 11 éves ikerpár, Anita és Zoé megsegí­tésére. A pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskola keretében működő Stromfeld Alapí­tvány kezdeményezéséhez csatlakozott az Ultras Kispest is. De csak a futás fejeződött be, a gyűjtés az Új Hidegkuti Nándor Stadionban folytatódik: az erre a célra kihelyezett gyűjtőládában bárki elhelyezheti azt az összeget, amelyet Anita és Zoé kezelésére szán.

  Szerhij Rebrov szerződésével kapcsolatban számos pletyka járta be a sajtót. Ukrán források tudni vélték, hogy évente 1.5 millió eurót keres a Ferencvárosnál, s í­gy nemcsak Magyarországon lenne a legjobban fizetett vezetőedző, de nemzetközi szinten is számos neves kollégáját utasí­taná maga mögé. A hí­rt azonban Varga Sándor kategorikusan cáfolta. „Távol áll a fizetése attól az összegtől. Számokat nem mondhatok, annyit azonban elárulok, hogy nagyon ösztönző hatású szerződést kötöttünk. A Ferencváros oldaláról szinte semmi rizikó nincs benne, hiszen tekintélyesebb összeget csak akkor kell fizetnie Szerhijnek, ha jelentős nemzetközi sikert ér el a csapattal. Az igazat megvallva: mindig az ilyen megállapodások hí­ve voltam, amikor a Tottenhamben futballozott, akkor is két-háromszoros pénzt tudott megkeresni akkor, ha pályán volt és játszott, mint amikor a padon ült. A szerződést most is ennek az elvnek megfelelően épí­tettük fel, ráadásul ha elmaradna a siker, mindkét fél könnyen ki tud belőle szállni.”

  A listavezető Ferencváros a válogatott szünetben edzőmérkőzést játszott, amelyen Sigér Dávid góljával 1–0-ra megverte a másodosztályú Vasast.

  A válogatott mérkőzések miatti szünetet kihasználva a Budapest Honvéd is felkészülési mérkőzést szervezett: Supka Attila csapata a másodosztályú Gyirmótot győzte le 4–2-re. A kispestieknél csereként pályára lépett a jelenleg csapatot kereső Vadócz Krisztián is, akinek augusztus utolsó napján bontották fel a szerződését, hogy külföldre tudjon igazolni.

  Infografikánkon megcsodálhatják a két csapat bajnoki mérlegét:

  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a Hungária körúti MTK-stadionban a Budapest Honvéd–Ferencváros mérkőzés. Ha a Honvéd nyer, átveszi a vezetést a tabellán… Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
01.27.20:00, m4sport
01.30.17:00, M4Sport
02.03.20:00, m4sport
02.07. 18:30, m4sport
MK 02.10. 13:00, m4sport.hu
02.14. 14:30, m4sport.hu
02.20. 19:30, m4sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ