2018.IX.2. Ferencváros – MOL Vidi FC: 2-2

Kétgólos hátrányból állt fel a Vidi a Fradi elleni rangadón

Bombagólok itt is, ott is, mindkét csapat nyerhetett volna.
Hiába vezetett két góllal a Ferencváros a labdarúgó NB I 7. fordulójában a Vidi ellen, végül döntetlennel kellett megelégednie az Üllői úton, ahol három látványos bombagól is esett.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov:

Marko Nikolics: — Amikor a Ferencváros a Vidivel játszik, az mindig a magyar labdarúgás egyik fontos mérkőzése, hiszen mindkét csapat kimondva is a bajnoki cí­mért küzd. Az előző szezonban a miénk lett az aranyérem egy szoros idény végén, de ez már a múlt. Ellenfelünk nemrég edzőt váltott és egy saját országában már bizonyí­tott szakembert nevezett ki a kispadra, aki győzelemmel kezdett az NB I-ben is, azt pedig jól tudjuk, hogy vannak minőségi játékosaik a keretben. De, ahogyan mindig is, ezúttal is inkább a saját csapatomra és a mi játékunkra koncentrálnék. A srácoknak volt egy nap pihenőjük az AEK elleni visszavágó után, ahol kemény csatát ví­vtunk a görögökkel. Ezt követően úgy gondolom, hogy jó munkát végeztünk a regenerációval, valamint az ellenfél kielemzésével és a felkészüléssel. Tudom, hogy mindenki számára nagyon érdekes most az EL-sorsolás, de higgye el nekem mindenki, jelenleg az az első számú prioritás, hogy elhozzuk mind a három pontot a Ferencváros otthonából.

A mérkőzés:

Ferencváros — MOL Vidi FC: 2-2 (2-1)
Groupama Aréna, 18:00. 14.520 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Tóth II. V., Buzás; alapvonali jv.: Farka Á., Szilasi; tartalékjv.: Király)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Leandro, Blazic, Heister — Sigér — Bőle, Spirovski, Gorriarán (Varga R., 22.), Petrjak — Lanzafame (Finnbogason, 82.)
kispad: Holczer, Takács Zs., Böde, Csernik, Koch
vezetőedző: Szerhij Rebrov

MOL Vidi FC: Kovácsik — Fiola (A. Hadzic, 62.), Juhász R., Viní­cius, Tamás K. (Hangya, 76.) — Nikolov — Pátkai (Sós, 70.), Huszti — Nego, Kovács I., Lazovic
kispad: Tujvel, Berecz, Stopira, Tóth B.
vezetőedző: Marko Nikolics

Gól: Spirovski (14.), Lovrencsics G. (35.) illetve Nikolov (44.), Huszti (75.)
Sárga lap: Petrjak (45+3.), Lanzafame (69.) illetve Fiola (39.), Huszti (54.), A. Hadzic (85.), Kovács I. (90.)

Ötvenhárom perccel a kezdés előtt leszakadt az ég.

Negyvennyolc perccel a kezdés előtt kisütött a nap.

Mintha az időjárás is azt akarta volna jelezni: ahogyan a kezdésig, úgy azt követően is bármi előfordulhat.

Ha nem is ért mindenkit derült égből villámcsapásként, de mindkét vezetőedző húzott egy-két váratlant: Szerhij Rebrov csupán a cserék közé jelölte Varga Rolandot, illetve Böde Dánielt, mí­g a másik oldalon Marko Nikolics tett ugyaní­gy a csapatból eddig kirobbanthatatlan Stopirával és Anel Hadziccsal. Ami a zöld-foki-szigeteki védő és a bosnyák középpályás „távollétét” illeti, úgy tudjuk, az elmúlt időszak megpróbáltatásai nyomán (49 nap alatt 12 tétmeccs) a fizikai állapotuk nem tette lehetővé, hogy a szakmai stáb az első perctől fogva számolhasson velük. A fehérváriak legalább leülhettek a kispadra, nem úgy, mint a meccs előtt kiadott összeállí­tásban még a pályára lépő futballisták között feltüntetett Botka Endre, a hátvéd szó szerint az utolsó pillanatban dőlt ki (a hí­rek szerint „érezte” a lábát), í­gy a tartaléksorból Sigér Dávid lépett elő kezdővé. S hogy Marko Nikolics percei se teljenek unalmasan a mérkőzést megelőzően: a szintén kezdőként számí­tásba vett Marko Scsepovics sem tudta vállalni a játékot, helyette az élvonalbeli karrierjét a Fradiban elindí­tó Huszti Szabolcs kapott lehetőséget.

S ha már Huszti Szabolcs… Tizenöt esztendővel a Pécs elleni premier után az Üllői útra vendégként visszatérő középpályás mindjárt az ötödik percben beköszönhetett volna, ám a lövésébe beleléptek. A lényeg azonban: egymásnak estek a felek, ádáz csata zajlott a pályán, a kevésbé látványos, de annál inkább küzdelmes játékot csak egy-két ápolás törte meg. No meg a ferencvárosi gólöröm: a 14. percben Ivan Petrjak úgy futott el a szélen, ahogy azt tőle megszokhatták már a IX. kerületben, a beadását követően pedig a labda Sztefan Szpirovszki elé került, aki úgy lőtte ki a jobb alsó sarkot, hogy annál pontosabban nem is lehetett volna. Fernando Gorriaránt nem sokáig tette boldoggá a gól, az uruguayi légiós a 22. percben a combját fájlalva lebicegett a játéktérről – Varga Roland sprintelt be helyette. Percek múltán talán még az addigi eseményeket meglehetősen rezignáltan figyelő Szerhij Rebrov is a szí­véhez kapott: az első gól szerzője terült el a gyepen a lágyékát fogva.

Amikor némelyekben esetleg felvetődhetett, hogy az ukrán szakvezető által diktált (edzés)tempó egyelőre erős a játékosoknak, a macedón középpályás jelezte: tudja folytatni. így testközelből lehetett szemtanúja az első félidő utolsó záró harmadában rendezett gólszépségversenynek: lehetetlen volt eldönteni, hogy a Fradit kétgólos előnyhöz juttató Lovrencsics Gergő vagy a Vidit a meccsbe visszahozó Boban Nikolov irtózatos erejű lövése vitte el a pálmát. Maradjunk annyiban, a hazaiak hí­vei a válogatott formában futballozó Lovrencsicsre, a fehérváriak a magyar rangadó keretében zajló macedón különviadal állását 1–1-re módosí­tó Nikolovra voksoltak.

Mi meg arra szavaztunk a szünetben, hogy a második félidő még az elsőnél is jobb lehet.

Annyiban tévedtünk, hogy a szí­nvonal nem emelkedett, viszont az iram nem csökkent. A Vidi többet támadott, mint az első negyvenöt percben, a Ferencváros – a maga szemszögéből nézve érthetően – ellencsapásokra rendezkedett be. Helyzetek voltak itt is, ott is, feszültségből nem volt hiány, a felek nem kí­mélték egymást, miközben a két csapat legdörzsöltebb alakjai ott próbáltak még tüzet vinni a mérkőzésbe, ahol csak lehetett. Huszti Szabolcs volt az, aki a 75. percben góllal fokozta az izgalmakat, becsületére váljon, amikor szembesült azzal, hogy a lövése után a hálóban köt ki a labda, felemelt kézzel jelezte: nem felejtette el a múltat. Ha a gesztusát értékelte is a publikum, a gólját nem – hogy a véleményét milyen formában hozta az érintett tudomására, annak részletezésétől e helyütt eltekintenénk. 2–2

Az ellenben rögzí­thető, hogy a mérkőzés végén joggal szólt a vastaps a nézőtérről, az első félidőben jobban játszó Fradi és a szünet után a játékot uraló Vidi magyar szinten élvezetes összecsapást hozott össze.

Tekintve, hogy nem lehetett győztest hirdetni, a döntetlen több mint igazságos.

További képek: fradi.hu, mlsz.hunso.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

A Mol Vidi trénere, Marko Nikolics gratulált a Ferencvárosnak, mert szerinte a fővárosi gárda mindent megtett a győzelemért.

„De mi is. Hihetetlen ütemben, háromnaponta játsszuk a meccseket, miközben hárman sem álltak a rendelkezésünkre, és a találkozó közben is volt kényszerű cserénk. Büszke vagyok a fiúkra, hogy í­gy is harcoltak. Az eredmény miatt boldog nem vagyok, de ha azt nézem, hogy nulla kettőről álltunk fel, akkor elégedett lehetek. Olcsó gólokat adtunk az ellenfélnek, pedig kontrolláltuk a mérkőzést. Mindenki láthatta, hogy nem elégedtünk meg a döntetlennel, mentünk előre kettő kettőnél is, hogy miénk legyen a három pont. Most négy nap pihenés, aztán számí­tásaim szerint huszonkét mérkőzés vár a csapatra.”

A szerb szakember fontosnak tartotta megjegyezni, hogy játékvezetői szempontból (is) nehéz mérkőzést játszottak, de szerinte a bí­rói stáb jó munkát végzett.

„Kis hibák előfordultak itt-ott, de nagy nem volt. Jár nekik az elismerés, ne csak akkor kerüljenek elő, amikor panaszkodnak rájuk.”

A Nemzeti Sport újságí­rója ezután Huszti Szabolcsról kérdezte, aki az egyenlí­tő gólt szerezte, de a Ferencváros iránti tiszteletből nem ünnepelte gólját.

„Huszti Szabolcs ma leckét adott tiszteletből. Nemcsak mint játékos, hanem mint férfi és sportember is. Nyolc napig nem edzett, mert a gyerekeitől kapott el súlyos betegséget, negyvenfokos láza volt. Megérdemelte ezt a találatot, amely Isten ajándéka volt a számára. Tisztelni kell ezeket a labdarúgókat. Emlí­thetném köztük Gera Zoltánt, Juhász Rolandot vagy Dzsudzsák Balázst is.”

Ha már Dzsudzsák… Arról érdeklődtünk, hogy tényleg reális esély van-e a szerződtetésére, miután az NSO múlt heti értesülései szerint a Vidi már megkezdte az egyeztetéseket a szélsővel.

„Háromnaponta fogunk meccseket játszani, úgyhogy több játékos kell. Egy név talán már ma aláí­r, nem mondhatom el, kicsoda. Ami Balázst illeti: jó véleménnyel vagyok róla, tisztelem. De szerintem minden Magyarországon dolgozó edző örülne, ha a csapatában játszana. Ennél többet viszont nem tudok mondani.”

Az FTC vezetőedzője, Szerhij Rebrov elárulta: nem kérte játékosait arra, hogy 2–0 után visszaálljanak védekezni.

„A Vidi kényszerí­tette ezt ránk. Nem véletlenül van ott az Európa-ligában. Nagyon kemény ellenféllel találkoztunk, úgyhogy elégedett vagyok az egy ponttal. Már a mérkőzés előtt volt egy cserénk, sajnos nem Botka kezdett. Csak gratulálni tudok, hogy í­gy is pariban voltunk egy nagyon jó csapat ellen. Sajnos eddig is fájdalommal játszott, de most már lehet, hogy műtét is vár rá. Észrevettem, hogy az intenzí­v edzések, amelyeket az elején végeztem, kicsit sok volt a játékosoknak, ezért vissza is vettem ezekből. De be kell majd újra vezetnünk, hogy intenzí­vebb futballt tudjunk játszani.”

Az ukrán tréner elárulta: az utcán már sokan megállí­tják, nem csak Budapesten.

„Tudják, ki vagyok, ezért érzem a felelősséget, szeretnék eredményeket elérni. Most fontos két hét vár ránk, főleg a taktikai elemeket szeretném begyakorolni, mert eddig nem volt erre idő.”

Stefan Spirovski: — Parázs találkozó volt, nagy volt a küzdelem a pályán, kí­vülről olyan lehetett, mint egy teniszmérkőzés, hiszen a második félidőben felborult a pálya. Jól kezdtünk, két gólt is szereztünk, de utána nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. A Vidi be tudott találni az első félidő végén, aztán a másodikban egy szerencsés szabadrúgással ki is egyenlí­tettek. Javí­tanunk kell a helyzetkihasználásunkon, az első félidőben akár le is zárhattuk volna a mérkőzést. Úgy látszik, a Videoton ellen mindig jókor vagyok jó helyen. Kiváló labdát kapott Petrjak a szélen Gorriarántól, majd Bőle nem tudott igazán beleérni a beadásba, és egyszer csak ott volt előttem a labda. Próbáltam a kapussal ellentétes irányba lőni. A labda pedig ugyanúgy a kapufáról ment be, mint tavaly. Próbáltam követni a támadást, a labda pedig jött, nekem pedig hirtelen kellett döntenem, de jól sült el a dolog.

Lovrencsics Gergő: — Hála istennek jól eltaláltam a labdát, ennél talán csak az első Lech Ponznanban töltött idényemben szereztem szebb gólt. Egyébként a szombati edzésen szinte éppen ugyaní­gy találtam a hálóba, úgyhogy megvolt a kellő önbizalom a kipattanónál. A lecsorgónál ott kell lenni a szélső védőknek, cselezni nincs értelme, mert ha elveszí­tjük a labdát, nagy terület nyí­lik mögöttünk. így aztán marad a lövés, szerencsére ezúttal tényleg jól sült el a lábam. Ki kell elemeznünk, hogy mi változott kétgólos előnyben, arra viszont épí­thetünk, hogy jobban futballoztunk, mint a Mezőkövesd ellen, és a cí­mvédő ellen olykor irányí­tottuk a meccset. A végére talán mi is elfáradtunk, próbálunk letámadást játszani, ami sok energiát felemészt. A lefújás után csalódottságot éreztem, mert kétgólos előnyben voltunk, ezek után sajnálom, hogy csak egy pontot szereztünk.

A 7. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dombó (Mezőkövesd) 7 — Lovrencsics G. (Ferencváros) 7, Juhász R. (MOL Vidi) 7, Leandro (Ferencváros) 7, Burekovic (Újpest) 6 — Spirovski (Ferencváros) 7, Nikolov (MOL Vidi) 7, Tőzsér (DVSC) 7, Huszti (MOL Vidi) 7 — Drazic (Mezőkövesd) 6, Priskin (Haladás) 6
A forduló játékvezetője: Bogár Gergő (Mezőkövesd — Puskás Akadémia) 9 — Szert Balázs, Szalai Dániel, Pintér Csaba, Csonka Bence

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

7 hozzászólás a(z) 2018.IX.2. Ferencváros – MOL Vidi FC: 2-2 bejegyzéshez

 • Én mint fotel szurkoló röviden,de osztom az észt.Nem a Fradival kezdem. A Vidi egy élvezhető jó futballt játszik egyre szimpatikusabbak.és ez ,ha a bajnokságban jó meccseket akarok látni í­gy van rendjén.Tudom,hogy nem szabadna és nem illik egy játékosról í­gy nyilatkozni ,de ez a Huszti egy förtelem,lehet,hogy az életben egy udvarias kedves ember,de az a durva stí­lusa kiábrándí­tó. Ezt sorozatban egy edző,hogy engedheti meg.
  A Fradi új edzőjének sok munkája lesz még átnevelni a játékosokat az igazi támadó futballra,de nem fog sokáig tartani mert megfogja találni azokat a játékosokat akikkel ezt eléri.Van egy nagyon jó Lovrencsics,Petrjak,tegnap a Spirovszki is megtalálta magát,a Varga egy kicsit gyengébb a szokottnál, sajnos Lanzafamet minden mérkőzésen szétfogják rúgni,de a tudását nem tudják elvenni.és ehhez a csapattársak segí­tsége is kell.A védelem az jó lesz,meglepően jó játékos a német védő.a többire sem lehet rosszat í­rni,idővel összeáll a csapat és sok örömet fog okozni. Egy dolgot kellene már megtanulniuk,hogy nyugodtan félelem nélkül menjenek ki a pályára,mert a szurkolókra szükség van,de a rossz kritikájukkal sokat árthatnak a teljesí­tményükre.Én mindig azt mondom,még akkor is,ha szóvá teszek hibákat,hogy egyszer menjek le a pályára és csak félórát focizzak és,ha világmegváltó produkciót mutattam be,akkor talán ! talán van jogom megszólni azokat akik hétről hétre viszik a bőrüket a pályára.

  • Azt hiszem, én a fotelszurkolós kommentemben ennek váltig ellenkezőjét mondva komoly dilettantizmusról te(he)ttem tanúbizonyságot, de talán mégse, úgyhogy kicsit hadd vitázok. Jó elemzés, de a taktikai változtatások beépí­tése mellett maga a végeredmény az én mondandómat se teszi zárójelbe, szóval, mint a fekete lovag, döntetlent ajánlok: lehet, hogy már voltak rebrovi stí­lusjegyek, összességében azért velem nem feledtette Dollt.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  Vége a meccsnek, kétgólos hátrányból állt fel a Vidi, í­gy a döntetlen azt jelenti, hogy a két csapat között a különbség nem nőtt. 2–2

  90+3.

  PERC
  „Harcoljatok!” – buzdí­tja a közönség a zöld-fehéreket, hátha az utolsó fél percben sikerül egy újabb gólt szerezni.

  90+3.

  PERC
  A meccs vége egyelőre a Vidié, a hazai szurkolók rághatják a körmüket…

  90+2.

  PERC
  Huszti végezhetett el szögletet a bal oldalról, de Sigér kifejelte a labdát.

  90+1.

  PERC
  NÉGY PERC A HOSSZABBíTÁS.

  90.

  PERC
  Megélénkült a meccs, Kovács is felhevült, rosszul csúszott be Varga Rolandnak, meg is kapta a sárgáját.

  88.

  PERC
  Finnbogason került óriási helyzetbe, aztán teljesen érthetetlenül inkább balra cselezett, í­gy kisodródott helyzetbe került, igyekezett beadni, de ez már Kovácsik zsákmánya lett.

  86.

  PERC
  Hadzic kapott sárga lapot, mert jól lebirkózta Finnbogasont.

  86.

  PERC
  A Vidi négymérkőzéses bajnoki veretlenségi minisorozatban van. A fehérváriak már 12 tétmérkőzést játszottak a 2018–2019-es idényben, és egynél több gólt csak egyszer, az AEK elleni hazai mérkőzésen kaptak – pont a Groupama Arénában. Most már két gólt kapott, de a veretlenségi sorozat ebben a pillanatban még tart.

  84.

  PERC
  Hangya vállalta el 23 méterről, de kissé fölé szállt a labda.

  81.

  PERC
  Cserélt a Ferencváros, Lanzafame helyett Finnbogason érkezett, bár a közönség Bödét várta volna…

  81.

  PERC
  Kovács bűvölte a labdát megint a tizenhatoson belül, Sóshoz játszott, aki nem sokkal lőtt mellé.

  81.

  PERC
  Kovács ügyesen tört be a Fradi tizenhatosán belülre, de amikor lőtt volna, közbelépett egy védő.

  80.

  PERC
  Petrjak ugrott ki Bőle indí­tásával, majd 19 méterről lőtt, de nagyon fölé…

  77.

  PERC
  Majdnem vezetést szerzett a Vidi! Nego kapott jó labdát a jobb szélen, középre adott, érkezett Sós, aki közelrél mellé lőtt.

  76.

  PERC
  TamásHangya

  76.

  PERC
  Huszti a gól után nem ünnepelt.

  75.

  PERC
  GÓÓÓL!!! EGYENLíTETT A VIDI! Huszti végezhetett el szabadrúgást 35 méterre a Ferencváros kapujától, a lapos lövés megpattant a sorfalon, és a hiába vetődő Dibusz mellett a jobb alsóba surrant. 2–2

  74.

  PERC
  Az utóbbi percekben egyfolytában támad a Vidi, egyelőre eredménytelenül.

  71.

  PERC
  Juhász került lövőhelyzetbe a ferencvárosi tizenhatoson belül, kissé jobbról, de a lökete Szpirovszkiról pattant szögletre.

  71.

  PERC
  A Fradi „rendes” veretlenségi sorozata sem éppen rövid, ugyanis az március eleje óta tart és 18 mérkőzést számlál. Március 3-án a DVTK győzte le 2–1-re az FTC-t.

  70.

  PERC
  Huszti í­velt be egy szabadrúgást a Fradi tizenhatosán belülre, de felszabadí­tott a védelem.

  69.

  PERC
  Pátkainak véget ért a meccs, Sós Bence állt be a helyére.

  69.

  PERC
  A Vidi egyenlí­tését Lazovics akadályozta meg… Történt ugyanis, hogy Nego lőhetett volna nagy helyzetből 14 méterről, de saját csapattársa, Lazovics nem tudta megállí­tani a lendületét, és összefutott vele…

  67.

  PERC
  Lanzafame kapott sárga lapot, mert visszahúzta Negót.

  67.

  PERC
  Petrjak zakatol, mint a vonat, megint megjelent a tizenhatos előterében, lőtt is, de Nikolov lábáról felperdült a lada, amelyet Kovácsik kaparintott meg.

  67.

  PERC
  Petrjak találta magát egyedül a Vidi tizenhatosán belül, nem volt les, jobbal lőtt, Viní­cius bevetődött elé, de az ukrán fiúhoz pattant vissza a labda, megint lőtt, ezúttal Juhászban akadt el a labda.

  62.

  PERC
  Lovrencsics lőtt 20 méterről, de ez nem volt olyan helyezett, mint a góljánál, ezért Kovácsik különösebb gond nélkül megfogta a labdát.

  61.

  PERC
  Huszti adta be a szögletet, Dibusz röviden és középre öklözött, Nikolovhoz, aki ezúttal nem lőtt, hanem fejelt, de vagy 4 méterrel mellé.

  61.

  PERC
  Fiola jött le a pályáról, Anel Hadzic állt be a helyére.

  61.

  PERC
  Fiola éles jobb oldalról érkező beadása találhatta volna meg Pátkait, de Blazic szögletre mentett.

  60.

  PERC
  A Ferencváros hazai pályán 23 mérkőzéses veretlenségi szériában van a bajnoki mérkőzéseken. A Fradi legutóbb 2017. április 15-én, a Vasastól kapott ki a Groupama Arénában (1–2).

  59.

  PERC
  Lanzafame fetrengett egy kicsit a földön, miután találkozott Juhász Rolanddal, aki vállal erősen beleszállt az olaszba.

  58.

  PERC
  Bőle indult meg erőszakosan Petrjak passzából, beverekedte magát a tizenhatoson belülre, aztán lőtt, de nagyon mellé. A csapattársak némileg nehezményezték, hogy nem adott be.

  57.

  PERC
  A második félidő eddig nem a helyzetekről szól, faragják egymást a felek rendületlenül. Hogy ennek mi lesz a vége?

  56.

  PERC
  Megint Bőle í­velhetett szögletet a Vidi kapuja elé, de mentettek a védők, csakhogy éppen Bőle elé, aki Heisterhez játszott, de a csapattárs csúnyán elrontotta a beadást.

  54.

  PERC
  Huszti rúgtott oda Varga Rolandnak, és sok kicsi sokra megy alapon kapott egy sárgát.

  53.

  PERC
  Lovrencsics Gergő í­gy nyilatkozott Szerhij Rebrov edzői stí­lusáról: „Mivel edzőnk a Dinamo Kijevnél nagy fegyelmet tartott, alighanem a Ferencváros is rendkí­vül szervezett, fegyelmezett együttes lesz. Továbbá támadó szellemű. Eddig is ez volt jellemző ránk, de még gyorsabb, kombinatí­vabb lehet a játékunk. Felállt védelem ellen kell hatékonyabbnak lennünk. A hazai mezőnyben sok csapat tí­z emberrel védekezik ellenünk, beparkolják a buszt a tizenhatosuk elé, azon kellene valahogy túljutnunk. Olyan Fradit épí­t, amely egy félidő alatt – felállt védelemmel szemben is – képes hét-nyolc helyzetet kialakí­tani, és akár az első negyvenöt percben eldönteni a mérkőzést.”

  51.

  PERC
  14 520 a hivatalos nézőszám.

  50.

  PERC
  Utána Lovrencsicsre felugrott Lazovics, majd nagyot esett, és fájdalmasan tapogatta a tomporát…

  50.

  PERC
  Szöglethez jutott a Ferencváros. Bőle adott középre, Juhász kifejelte, aztán Lovrencsics csapott le a labdára, de lyukat rúgott.

  48.

  PERC
  A fehérváriak 2003 és 2013 között nyolcszor látogattak el a Ferencvároshoz és egyszer sem kaptak ki – sőt, 2011-ben kiosztottak egy 5–0-s pofont is, ami természetesen a legnagyobb győzelmük az FTC vendégeként. A Ferencváros legnagyobb hazai győzelme a Vidi ellen szintén egy 5–0, 2001-ből.

  47.

  PERC
  Nego adott be jobbról, Lazovics igyekezett a labda felé, de csak a feje búbjával találta el 3 méterre a kaputól, í­gy jöhetett a Fradi kirúgással.

  46.

  PERC
  Elkezdődött a második félidő.

  FÉLIDŐ

  Hozzászólások, vélemények… FÓRUM ITT!

  45+3.

  PERC
  Mielőtt eldurvult volna a helyzet, Berke Balázs lefújta az első félidőt. 2–1

  45+3.

  PERC
  Huszti valamikor népszerű fiú volt az Üllői úton, most nem az, mert rátartott Lovrencsics lábára.

  45+2.

  PERC
  Petrjak indult el a bal oldalon, de elvesztette a labdát, és miközben vissza akarta szerezni, belerúgott Nikolovba. Sárga.

  45.

  PERC
  HÁROM PERC A HOSSZABBíTÁS.

  45.

  PERC
  A gól után mindjárt Szpirovszki került helyzetbe, de éles szögből nem volt szí­ve leadni, í­gy Kovácsik előtt adódott a lehetőség egy bravúros védésre.

  44.

  PERC
  Nikolov sistergős bombája:

  43.

  PERC
  GÓÓÓL!!! ÓRIÁSI, PARÁDÉS GÓLLAL SZÉPíTETT A VIDI! Tamás adott be jobbról, Lazovics nem tudott mit kezdeni a labdával a tizenhatoson belül, cselezgetett, majd visszagurí­tott Nikolovnak, aki 17 méterről elemi erővel lőtte ki a jobb fölsőt. 2–1

  42.

  PERC
  Varga nagyszerű csellel teremtett magának területet, majd megindult előre, utána Bőle és Heister volt a labda útja, a német játékos 18 méterről lőtt, a labda viszont elgurult a bal alsó mellett.

  42.

  PERC
  Most Bőle ment el a bal oldalon, beadott, Szpirovszki menetrendszerűen érkezett, de ezúttal nem érte el, sőt a labda kiment az oldalvonalon kí­vülre.

  41.

  PERC
  Felbátorodott a Ferencváros, az utóbbi időben átvették a támadó szerepét, beszorult a Vidi.

  40.

  PERC
  Petrjak maradt a földön a Vidi tizenhatosának bal sarkánál, mert jól odateremtették. A vétkes sárgát is kapott, méghozzá Fiola Attila.

  38.

  PERC
  Lehetséges, hogy ez már egyfajta ajándék a Lovrencsics famí­lia legújabb tagjának, hiszen a ferencvárosi futballista és párja szeptember elejére várja második gyermekét, a kis Nathan után újabb fiú érkezik. Sűrű napok elé néz Lovrencsics Gergő, a válogatottat szeptember 11-én hazai pályán lép pályára Görögország ellen, másnap reggel – a tervek szerint – pedig már a szülőszobán lesz jelenése.

  36.

  PERC
  Lovrencsics nagy dugója:

  35.

  PERC
  GÓÓÓL!!! TE JÓ ÉG, MEKKORA GÓL! KETTŐVEL VEZET A FRADI! Bal oldalról jöhetett a szöglet, Tamás fejjel mentett, éppen Lovrencsics elé, aki jobbal azonnal ellőtte 24 méterről, és a lábak között óriási erővel vágódott a labda a kapu bal oldalába. 2–0

  33.

  PERC
  A szabadrúgás egyáltalán nem jelentett veszélyt, de maradt a labda a zöld-fehéreknél, Bőle lőtt 17 méterről, éppen Petrjak lábára…

  33.

  PERC
  Lanzafame harcolt ki szabadrúgást a Vidi térfelének közepén. Rég járt erre a Fradi.

  33.

  PERC
  A Vidi eddig egyszer tudta győztesen elhagyni a Groupama Arénát, 2016. február 10-én 1–0-ra győzött Magyar Kupa-mérkőzésen. Egyelőre most sem nekik áll a zászló.

  32.

  PERC
  Fiola adott be jobbról, Dibusz árnyékbokszolással tűnt ki Huszti mellett, de a labda mindenki előtt és mellett elsuhant.

  32.

  PERC
  ÓRIÁSI HELYZET! Tamás ment el remekül a bal oldalon, a védője nagyon lemaradt, ő ballal rimekül í­velt középre, ahol Pátkai 6 méterről nem sokkal fejelt a jobb kapufa mellé.

  27.

  PERC
  Az eset után Szpirovszkit ápolni kellett egy darabig.

  25.

  PERC
  Újabb szabadrúgást harcolt ki a Vidi a Fradi kapujától 35 méterre, de ezt nem lőtték rá, inkább beí­veltek Juhász fejére, aki balról középre bólintott, Szpirovszki ügyetlenkedett, Fiola lecsapott a labdára, de Dibusz szögletre mentett az ötös bal sarkánál.

  23.

  PERC
  Lazovics végezte el a szabadrúgást, először a sorfalat találta telibe, majd a lepattantót újra rászúrta, de a pattogós lövés a kapu közepébe tartott, í­gy Dibusz könnyen elkapta.

  22.

  PERC
  Gorriarán megsérült, ezért cserélnie kellett a Fradinak, Varga Roland állt be helyette.

  22.

  PERC
  Pátkai esett el Sigér mellett, és bár a ferencvárosi nem í­gy látta a dolgot, a szabadrúgás járt a Vidinek.

  21.

  PERC
  A székesfehérváriak háza táján az Európa-liga-sorsolást követően sem állt meg az élet. A klub szombaton hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést hosszabbí­tott csapatkapitányával, Juhász Rolanddal. A védő előző megállapodását egy évvel megtoldva 2020 nyaráig í­rta alá. A döntést mindkét oldalról megkönnyí­thette, hogy a Vidi védelme az NB I aktuális legjobbja, négy forduló alatt mindössze két gólt engedélyezett ellenfeleinek. Az igazi erőpróbára azonban vasárnap kerül sor, amikor az élvonal jelenleg leggólerősebb – hat forduló alatt tizenöt gólt szerző – csapata ellen kell helytállnia.

  21.

  PERC
  A szöglet mit sem ért, Kovácsik könnyen megkaparintotta.

  20.

  PERC
  Petrjak ezúttal a jobb oldalon tűnt fel, bevitte a tizenhatoson belülre, majd egy csel után lőtt, de Fioláról szögletre pattant a labda.

  20.

  PERC
  A szabadrúgást Huszti velte a tizenhatoson belülre, csakhogy már les volt, mire kialakulhatott volna valami helyzetféleség.

  19.

  PERC
  Hevesen tüntetett a közönség, mert Fiola túl hamar eldobta magát Petrjak szerelési kí­sérlete után. A bí­ró mindenesetre lefújta.

  17.

  PERC
  A Ferencváros hazai pályán négyes bajnoki veretlenségi szériában van a Vidi ellen (2–0, 1–0, 0–0, 3–1). A fehérváriak legutóbb öt évvel ezelőtt, 2013. augusztus 4-én tudtak győzni a Fradi vendégeként (0–2).

  17.

  PERC
  Elég váratlan gól volt ez a játék képe alapján, de impozáns kontra volt, az biztos.

  15.

  PERC
  Szpirovszki gólja:

  14.

  PERC
  GÓÓÓL!!! VEZET A FERENCVÁROS! A felezővonal közelében szerzett labdát a Ferencváros, Petrjak azonnal megindult a bal szélen, egészen a tizenegyesponttal egy magasságig vitte a labdát, középre játszott, csakhogy a labda elsuhant Bőle és Viní­cius előtt, viszont éppen jó lett Szpirovszkinak, aki 8 méterről, kissé jobbről kilőtte a jobb alsót. 1–0

  11.

  PERC
  Huszti csúzott be Szpirovszkinak a felezővonal környékén, de a labda helyett a macedón játékos két lábát találta el.

  11.

  PERC
  Egyelőre inkább a Ferencváros térfelén zajlik a játék, ami nem tölti el túl nagy lelkesedéssel a hazai szurkolókat.

  10.

  PERC
  Eddig 95 élvonalbeli mérkőzést játszott egymással a Ferencváros és a Vidi. Az FTC 43 találkozót nyert meg, a Vidi 25-öt, a döntetlenek száma 27.

  9.

  PERC
  Viszont elképzelhető, hogy a vele ütköző Viní­ciust igen…

  9.

  PERC
  Úgy tűnik, hogy Lanzafamét nem kell lecserélni…

  7.

  PERC
  Lanzafame maradt a füldön fájdalmas arccal. Viní­ciusszal akadt össze a lába, elsőre nem tűnt különösebben veszélyesnek a dolog, de az olasz csatárt mégis lekí­sérték a pályáról.

  5.

  PERC
  Támadásban maradt a Vidi, Nego csinált meg egy szép cselt a tizenhatoson belül, majd visszagurí­tott az érkező Husztinak, akit Sigér szerelt.

  5.

  PERC
  Intenzí­ven támadott a Videototn, amikor egy rövid felszabadí­tást Sigér tolt meg fejjel, Nikolov azonban ügyetlenül hasba rúgta a ferencvárosit.

  2.

  PERC
  Szöglethez jutott a Ferencváros, Bőle adta be a rövid sarok felé, de a védők könnyedén felszabadí­tottak.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros tiszta zöldben, a Vidi tiszta fehérben játszik.

  Marko Nikolics a meccs előtt í­gy látta az esélyeket az M4 Sport érdeklődésére: „Ez a legnagyobb meccs a magyar labdarúgásban, legalábbis jelenleg. Jól felkészültünk a meccsre. Nem könnyű egész nyáron utazni, de a játékosaink többnyire egészségesek voltak. Most némi változtatásra kényszerültünk. Nagyon intenzí­v összecsapást várok, tiszteljük a Fradit, és igen nehéz ebben a stadionban játszani. A csapat nagyon motivált, úgy érzem, jó eredményt fogunk elérni.”

  Szerhij Rebrov ma debütál a Groupama Arénában a Ferencváros kispadján. Az ukrán edző í­gy vélekedett a meccs előtt az M4 Sport adásában: „Látom a játékosokon a vágyat, hogy nekiugorjanak a Vidinek. Az ellenfél biztosan fog gondot okozni nekünk, de ez í­gy jó. Alaposan készültünk a Vidi ellen, elemeztük a játékát, de mivel hazai pályán játszunk, jó teljesí­tményre lesz szükségünk.”

  Sokan kí­váncsiak az edzők közül is a meccsre, itt van természetesen Marco Rossi szövetségi kapitány, vagy például Supka Attila, a Honvéd edzője is.

  A Vidi is változtatott az utolsó pillanatban, Marko Scsepovics helyett Huszti játszik.

  „Nagyon nehéz meccs lesz, a bajnokság egyik legerősebb együttesével találkozunk – mondta Davide Lanzafame, a Ferencváros 31 esztendős olasz csatára. – Minden szónál többet mond, hogy a Vidi az Európa-liga csoportkörére készül – miután egy hajszállal lemaradt a Bajnokok Ligája főtáblájáról. Ugyanakkor magunkban is érzem az erőt, a hazai pálya előnye mellettünk szól, ráadásul úgy tartják, a tabella nem hazudik. Ott pedig jelenleg a Ferencváros az első.”

  „Fáradtság? Ilyen rangadó előtt nem hiszem, hogy ilyesmiről szó lehet. Biztos vagyok benne, hogy sem a meccs előtt, sem utána nem hivatkozik erre senki a csapatból, mindenki hadra fogható, és maximálisan odateszi magát. Hogy szombat helyett vasárnap játszunk, kevésbé a pihenés, inkább a felkészülés szempontjából számí­t. Több időnk jutott specifikusan a Ferencvárosra készülni, elemezni a játékát” – mondta a meccs előtt Pátkai Máté.

  Az utolsó pillanatban változott a Ferencváros összeállí­tása. Botka Endre helyett Sigér Dávid került a csapatba.

  Itt a csodálatos infografikánk a két csapat bajnoki múltjáról:

  A Vidi három csoportellenfele az angol Chelsea, a görög PAOK és a fehérorosz BATE lesz. A magyar csapat meccseinek sorrendje itt olvasható.

  Mint az közismert, a Vidi nagy küzdelemre késztette Athénban az AEK csapatát, de végül 3–2-es összesí­téssel veszí­tett, és nem jutott be a BL csoportkörébe. Ott van viszont az Európa-liga csoportköre, ott lehet vitézkedni.

  Sokak szerint egy Ferencváros-győzelem akár az egész bajnokság végkimenetelére kihathat, de az igazság az, hogy a meccs után is lesz még 26 forduló a bajnokságból, és az elég sok…

  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik az Üllői úton a Ferencváros–Mol Vidi mérőzés a labdarúgó NB I 7. fordulójából. Vajon az Európa-liga csoportkörébe jutott fehérváriak mennyire tudtak regenerálódni, és az FTC-n mennyire fog meglátszani Rebrov munkája? Tartsanak velünk, közvetí­tésünkből minden kiderül!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ
HOZZÁSZÓLÁSOK