2018.IX.29. Ferencváros – Újpest: 1-0

Közel 21 ezer néző a derbin, óriási hangulattal – és Fradi-sikerrel

Egyetlen gól döntött a zöld-fehérek javára, a vendég újpestiek nagyon gyenge támadófutballt mutattak be.
A Ferencváros Davide Lanzafame góljával megnyerte az Újpest elleni derbit, közel 21 ezer néző előtt, hazai pályán, a labdarúgó NB I 9. fordulójának nagy rangadóján.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Nehéz, küzdelmes összecsapásra számí­tok, de ettől még egyértelmű: csakis a győzelemmel lennék elégedett.

Máté Csaba:

A mérkőzés:

Ferencváros — Újpest: 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 19:30. 20.675 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Ring, Georgiou; alapvonali jv.: Iványi, Takács J.; tartalékjv.: Medovarszki)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister — Sigér, Spirovski — Varga R. (Frimpong, 87.), Bőle (Böde, 79.), Petrjak — Lanzafame (Gorriarán, 76.)
kispad: Holczer, Finnbogason, Rodriguez, Koch
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Újpest: Pajovic — Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic — Sankovic (Balázs B., 76.), Onovo — Beridze (Lukács D., 63.), Zsótér, Nwobodo — Novothny
kispad: Gundel-Takács, Szűcs K., Cseke, Horj
vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Gól: Lanzafame (58.)
Sárga lap: Leandro (38.), Lanzafame (59.) illetve Litauszki (26.)

Eljött a nagy nap – a derbié!

Ahogy ilyenkor lenni szokott, a környező utcákban két-három órával a kezdő sí­pszó előtt már rendőrök posztoltak, s miután a vendégszurkolók miatt a stadion egyik oldalát lezárták, volt, akinek másfél vagy két kilométert kellett gyalogolnia, hogy bejusson a szektorába. Persze kit érdekelt ez, amikor az emberek a derbire igyekeztek?! Nagyokat szökkenő gyerekek, vidám apukák, csinosan felöltözött hölgyek igyekeztek az aréna irányába, volt, aki méretes zöld-fehér parókát viselt, más lilára festett arccal ült fel a lelátóra, a ferencvárosi fanatikusok pedig már másfél órával a kezdés előtt elfoglalták a helyüket a kapu mögötti szektorban.

Ahogy a környező utcákban parkoló autók és kisbuszok ablakaiban dí­szelgő sálakból kiderült, érkeztek szurkolók Szarvastól kezdve Kaposváron át egészen Szegedig, ez volt az a meccs, amely nem csak a fővárosiakat, az egész országot megmozgatta – hétfőn alighanem az iskolában, a közértekben, és a munkahelyeken is téma lesz a szombat esti derbi.

Lesz is miről beszélni!

Davide Lanzafame mesteri gólja, a kemény összecsapások, Filip Pajovics nagy védései, a gólnál felállva ünneplő, egymásba kapaszkodó drukkerek mind-mind emlékezetessé teszik a szombat estét – még akkor is, ha nem ez volt minden idők legjobb, legizgalmasabb derbije.

A mérkőzést a Fradi kezdte jobban, a hazaiaknak hat perc alatt három gólszerzési lehetőségük volt – ha Filip Pajovics, az újpestiek kapusa nem melegí­tett volna be rendesen, Davide Lanzafame és társai gondoskodtak róla, hogy a szerb kapus alaposan át legyen mozgatva. Bekezdett tehát a Ferencváros, ám a kezdeti lendület, a nagy rohamok hamar alábbhagytak, és beállt a meccs a jó, magyar átlag feletti ritmusra.

A játékosok nem kí­mélték egymást, s magukat sem, kemény összecsapások, önfeláldozó mentések voltak a gyepen, néhány futballistát ápolni is kellett, na de ez mégiscsak derbi volt, az ilyesmi pedig vele jár…

Ahogy azt Nebojsa Vignjevicstől remélni lehetett, a Groupama Arénában sem védekező felfogásban küldte a csapatát pályára, az újpestiek olykor szép labdakihozatallal jutottak el az ellenfél tizenhatosáig, ám ott a legtöbbször elfogyott a tudomány. Szerhij Rebrov sem lehetett ekkor elégedett, vakarta a fejét, aligha azt kérte a védőktől és középpályásoktól, hogy í­velgessék előre a labdát az elöl létszámbeli, s magassági hátrányban is lévő támadók irányába. Az első negyvenöt percben akadtak helyzetek itt is, ott is, a hazaiaknál Sigér Dávid és Davide Lanzafame, az újpestieknél Zsótér Donát állt legközelebb a gólszerzéshez, a lilák ráadásul meg nem adott tizenegyes miatt is bosszankodhattak.

Aztán a fordulás után már gól is volt!

A zöld-fehérek átvették a játék irányí­tását, egyértelműen magukhoz ragadták a kezdeményezést, a vendég újpestiek közel sem tudtak úgy és annyiszor eljutni Dibusz Dénes kapujáig, mint az első negyvenöt percben. A Ferencváros jobban futballozott a második félidőben, és ez góllá is érett. Davide Lanzafame élete első derbijén győztes, ráadásul parádés gólt szerzett, a találat után mezét magáról letépve ünnepelt, láthatóan rendkí­vüli érzések szabadultak fel benne. A lelátón húszezernél is többen ünnepeltek, a kispad előtt Szerhij Rebrov is átengedte magát az érzéseinek, fülig érő szájjal mosolygott és folyamatosan tapsolt.

A hajrában a Ferencvárosnak lehetősége nyí­lt lezárni a derbit, ám hol az utolsó labdaátvétel, hol az indí­tás volt rossz, Böde Dániel a pályára lépése után néhány másodperccel kis hí­ján a kapuba talált. Az Újpestben viszont nem volt annyi erő, hogy a kimaradt lehetőségeket kihasználja.

Küzdelmes, harcos kilencven percet hozott a derbi, a zöld-fehérek pedig örülhetnek, immár nyolc mérkőzés óta nem kaptak ki az Újpesttől, márpedig az ősi rangadók történetében száztizenhárom év alatt csak négyszer fordult elő ilyen.

További képek: fradi.hu (itt és itt), mlsz.hu, nso.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov szerint a szurkolók jó meccset láthattak, melyen főleg a második félidőben mutatott játékuknak köszönhetően megérdemelt győzelmet arattak.

Ezután némileg meglepő választ adott a Nemzeti Sport kérdésére, miszerint hogyan érezte magát az első derbijén.

„Szerintem ez a második volt, hiszen a Honvéd elleni meccs is derbinek számí­t. Lehet, hogy önöknek ez az igazi derbi, de ez valójában már a második volt. A hangulat persze nagyon jó volt, a szurkolók is, mind a Fradi, mind az Újpest oldalán. Igazából ezért szeretjük ezt a sportot.”

A győztes gólt szerző Davide Lanzafame teljesí­tményéről is megkérdezték.

„Azért volt a kezdőben, mert erre képes. Kicsit csalódott volt, amikor lecseréltem, de butaság miatt sárga lapot szedett össze, ezért le kellett hoznom” – utalt arra, hogy az olasz csatár a gólöröm során megszabadult a mezétől.

Az újpestiek trénere, Nebojsa Vignjevics csalódottan nyilatkozott, nem erre számí­tott.

„A Fradi azért nyert, mert jobb volt ma. Ez ennyire egyszerű. Nem láttam semmi különlegeset a mai játékukban. Egyszerűen jobban akarták a sikert, elég jól játszottak ahhoz, hogy egygólos győzelmet arassanak. Az én futballistáimról szólva: magabiztosság és energia nélkül nem lehet egy derbit megnyerni. Nemcsak a Ferencváros, más csapat ellen sem lehet győzni. Meglepett, hogy í­gy álltak hozzá a meccshez, nem nagyon volt kockázatvállalás a játékosok részéről. Féltek attól, hogy hibázni fognak. Néhányuk miatt aggódtam, hogyan fog egy telt házas stadion, ez az atmoszféra hatni rájuk. De arra nem számí­tottam, hogy í­gy fognak játszani. Csalódott vagyok. Az a legrosszabb, hogy nem láttam a pálya széléről, hogyan tudnám egyáltalán támogatni őket. Ebben a hangzavarban nem is nagyon hallottak engem.”

Davide Lanzafame:

A 9. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 7 — Heris (Puskás Akadémia) 6, Kamber (Bp. Honvéd) 6, Leandro (Ferencváros) 6, Barna Sz. (DVSC) 7 — Kecskés T. (Paks) 6 — Bódi (DVSC) 7, Knezevic (Puskás Akadémia) 7, Lanzafame (Ferencváros) 7, Huszti (MOL Vidi) 6 — Takács T. (DVSC) 7
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (Haladás — Paks) 8 — Szalai Balázs, Szécsényi István, Erdős József, Vad II. István

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja, a mérkőzés műsorfüzete valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2018.IX.29. Ferencváros – Újpest: 1-0 bejegyzéshez

 • Nagyon vártam a tegnapi meccset,nem a derbi miatt,hanem mennyit változott a csapat játéka a rövid idő alatt. Nem csalódtam,élvezhető ,többször nagyszerű támadójátékot láttam.Annak még jobban örültem volna,ha a fiúk több helyzetből több gólt tudtak volna rúgni.Majd eljön ennek is az ideje.Az Újpest nem erőltette meg magát,az edzőjük szerint megijedtek,szerintem nem, a Fradi sokkal jobb volt náluk.Végre teljesül egy vágyam,hogy futballnak nevezet játékot fogok látni és nem pankrációt amit az elmúlt időszakban gyakran lehetett látni.Ehhez egy Lanzafame,Sigér,Petrjak,Lovrencsics,ha összeszedi magát Varga, és Finnbogasont sem ültetném a padon.Ilyen játékosok kellenek a Fradiba.A védelem jó,amí­g nem kapnak gólt a kis hibák megbocsájthatók.Végezetül az egész csapat csak dicséretet érdemel.Még annyit,hogy én nem cseréltem volna játékosokat,kivétel Davide,mert tényleg a sárga lapja miatt jobb volt,ha pihen és készül a következő mérkőzésre.Milyen kár,hogy nem lehet válogatott, honosí­tani kellett volna.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.

  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+4.

  PERC
  Böde passzát Frimpong jobbal a léc alá küldené tí­zről, de résen a kapus.

  90+1.

  PERC
  Nem időhúzás, hordágy!

  90.

  PERC
  Szpirovszki lába fáj egy ollózás után, ápolás.

  90.

  PERC
  PAJOVICS! Böde kapura tör, jobbra eltolja a labdát a kapus mellett, aki gyorsan utánaugrik, és elcsí­pi a labdát. Aztán elesik az ék, de hiába.

  89.

  PERC
  Ha Böde betalált a IV. kerületieknek (kétszer a Paks, négyszer a Ferencváros szí­neiben tett í­gy), akkor csapata mindig győzni is tudott.

  89.

  PERC
  Böde próbálkozik, jobbal 23-ról nem sokkal lő a bal felső sarok mellé!

  87.

  PERC
  A SZOKÁSOS. A 2018–2019-es idényben messze az Újpest mérkőzésein esett a legkevesebb gól: az átlag csupán 1.71, az összes többi csapat 2.20-as gólátlag fölött van.

  87.

  PERC
  Gorriarán eldönthetné, de Lukács kicselezése után az ötös jobb sarka elől jobbal telibe találja a kapus lábát. MECCSLABDA?

  86.

  PERC
  És nincs több Fradi-csere, a ghánai középső védőnek áll be.

  85.

  PERC
  A frissiben felépült Abraham Frimpong be, Varga le. Szélső helyett védelmi mindenes.

  82.

  PERC
  Böde megelőzi a bizonytalan kapust, de éppen Litauszkihoz fejeli a labdát, egy kósza í­velés csúcspontjaként.

  81.

  PERC
  Zsótér sem villog, most lerántja jobb hí­ján Szpirovszkit.

  81.

  PERC
  Idegenben is hatmérkőzéses a veretlenségi szériájuk a lila-fehéreknek, egy győzelem és öt döntetlen formájában. Az Újpest a 2018-as naptári évben 9 idegenbeli bajnokit játszott, mérlege 2 győzelem, 6 döntetlen és 1 vereség.

  81.

  PERC
  Az Újpest hatmérkőzéses bajnoki veretlenségi sorozatban van, igaz, a hatból csak két találkozót nyert meg, és csak egyszer szerzett ebben a periódusban egynél több gólt.

  81.

  PERC
  A Ferencváros legutóbbi 23 hazai bajnoki mérkőzése mindegyikén szerzett gólt. 2017. május 13-án a Debrecen volt a legutóbbi vendég, amely kapott gól nélkül zárt (0–0).

  80.

  PERC
  Böde 21 eddigi Újpest elleni meccsén 6 gólt lőtt, 1 assziszt mellett.

  80.

  PERC
  Böde szép csel után majdnem gólt lő, kicselezi Litauszkit, majd kissé balról ballal 14-ről félmagasan a rövid sarokba lőne, de hatalmasat véd Pajovics! BRAVÚR!

  80.

  PERC
  A Ferencváros 2018. március 3. óta nem kapott ki az NB I-ben, szériája immár 20 mérkőzést számlál (11 győzelem és 9 döntetlen). A Fradi legutóbbi legyőzője a bajnokságban a DVTK volt.

  79.

  PERC
  Eleddig ez nem Böde idénye: ez 10. meccse, van 2 kanadai pontja, igazságos elosztásban.

  78.

  PERC
  Mert Böde Dániel váltja.

  78.

  PERC
  Nem soká tartott Bőle mai ék-karrierje.

  77.

  PERC
  Gorriarán kapura tör Lovrencsics passzával, de les.

  77.

  PERC
  A legutóbbi 30 évben az Újpest 33 bajnokiból csupán hatot tudott megnyerni a Ferencváros otthonában. Az Újpest 1994-ben kétszer vette be a Fradi-pályát (0–1, 0–3), illetve nyert még 2004-ben (0–1), 2006-ban (1–2), 2010-ben (0–1) és 2015-ben (0–1).

  76.

  PERC
  Ez Balázs 101. újpesti komoly tétmérkőzése, 6 különböző poszton szerepelt ezalatt.

  75.

  PERC
  Szűrő helyett szélső mindenes.

  75.

  PERC
  A másik oldalon Balázs Benjámin áll be Sankovic helyett.

  75.

  PERC
  Mert Fernando Gorriarán váltja. Bőle egy sorral előrébb lép.

  75.

  PERC
  Lanzafamét arcon találják, de mehet pihenni.

  74.

  PERC
  Petrjak szereli acélkeményen a balon a meglepett Nwobodót. Differencia.

  73.

  PERC
  Sigér emel jobbra Vargához, beadását Bőle jobbal a jobb alsóba lőné, ha nem fogná a labdát menetrend szerint Pajovics. Ez sem nagy bravúr, nem volt erős próbálkozás.

  72.

  PERC
  Leandro ment, ezzel Vargát futtatja, aki kissé jobbról 15 méterről kapura lő, de Pajovics jobbra legördülve kényelmesen elcsí­pi a labdát.

  70.

  PERC
  A Ferencváros hazai pályán immár 24 mérkőzéses veretlenségi sorozatban van. A széria 2017. április 15-e, a Vasas elleni 2–1-es vereség óta tart. Az viszont talán figyelmeztető jel lehet, hogy a Fradi legutóbbi négy hazai bajnoki mérkőzésének mindegyikén kapott gólt, és nem tudta megnyerni a legutóbbi kettőt. Amióta a Ferencváros a Groupama Arénában szerepel, még nem fordult elő, hogy ne tudott volna megnyerni egymást követő három hazai bajnokiból egyet sem – legutóbb 2013–2014-ben volt a Fradinak hazai pályán egymást követő három vagy több nyeretlen mérkőzése.

  70.

  PERC
  Lanzafame odalép Pajovics cipőjére, de megússza, nincs 2. sárga.

  67.

  PERC
  Varga szögletét Leandro a rövid sarok és a kapus elől a kapu mellé fejeli. Pajovics beleért, de kirúgás.

  67.

  PERC
  Lanza most Petrjakot futtatja, a balon, Petrjak ballábas beadását becsúszva menti Varga elől az ötösön Litauszki.

  66.

  PERC
  Nem emiatt, de egymást szidja a két B-közép.

  66.

  PERC
  Lukács 9 meccsen 3 kanadai pontnál tart ebben az idényben.

  64.

  PERC
  Bőlének éppen csak hosszú a Lanzafame-indí­tás. Bőlére eresztette ezt az átadást az olasz…

  63.

  PERC
  Beridze le, Lukács Dániel be, szélső helyett szélső.

  63.

  PERC
  A gól óta veszélytelen beadásokkal operál az Újpest.

  60.

  PERC
  Bojovics menthetett volna a beadás után, de nem érte el, Litauszki nagyon csúnyán lemaradt, a labda meg súrolta a kapufát is, Pajovics nem védhette.

  59.

  PERC
  Davide Lanzafame kap sárgát mezlevételért.

  58.

  PERC
  VEZET A FRADI! Bőle bal oldali beadása nagyon üresen találja középen DAVIDE LANZAFAMÉT, aki jobbal, 14 méterről félmagasan a bal sarokba nyesi a labdát. 1–0!

  56.

  PERC
  Lovrencsics jobbal 26-ról jócskán elméri a jobb felső sarkot.

  52.

  PERC
  És közben leereszkedik a zöld füstköd a pályára.

  52.

  PERC
  A pályán is egyre parázsabb a hangulat, Szpirovszkit ellöki Sankovic.

  51.

  PERC
  Előkerült a pirotechnika ki, látványos, fényes, füstös.

  48.

  PERC
  NEM! Orral mentett a légiós.

  46.

  PERC
  Bőle passzát Petrjak kapura töri, Burekovics ment, tovább, nincs 11-es. Kézgyanús eset.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  2015 óta nem voltak ilyen sokan NB I-es meccsen!

  FÉLIDŐ

  A hivatalos nézőszám: 20 675.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Az eddig hét meccsen a Vignjevics-csapat mindössze két olyan gólt kapott, amelyben az ellenfélnek nagyobb szerepe volt, mint a hibázó védelemnek.
  És mí­g támadásban a jobb szél a gyengébbik, védekezésben a bal oldal tűnik sebezhetőbbnek. Ha pedig a meccset hat tizenöt perces szakaszra osztjuk,
  az látható, hogy a gólok felét a második periódusban kapja az Újpest, és a legtöbbet – hatból kettőt – szintén ebben az időszakban szerzi. Ha tehát az élet követné a statisztikák által kijelölt utat, akkor a derbi 1–1- re végződne, az Újpest szöglet után, a Ferencváros jobb oldali beadás után középről találna be, és mindkét gól a 16. és a 30. perc között esne.

  FÉLIDŐ

  TÜRELEM. Novothny ebben az idényben 12 fellépésén sem gólt nem szerzett, sem gólpasszt nem adott. BIZALOM. Vignjevics eladta mellőle Tischlert is.

  FÉLIDŐ

  Ferencváros teszi, ha nagyon odafigyel a szögleteknél, mert a lilák minden második góljukat í­gy szerezték. Igaz, a sarokrúgások után esett három gól közül csupán Alassane Diallo Kisvárda elleni fejese tekinthető tudatos szögletgólnak, a másik két esetben (Razvan Horj a Haladás, Diallo a Paks ellen) a pontrúgás
  utáni kavarodás végződött úgy, hogy a labda a kapuba került. Ettől függetlenül a szögletek egyértelműen az Újpest támadójátékának legfontosabb fegyverei.

  FÉLIDŐ

  Hogy mennyire gólszegények az Újpest bajnoki meccsei idén, jól jelzi, hogy hat elért góljával a Nebojsa Vignjevics edzette csapat szerezte a legkevesebb gólt a mezőnyben, hat kapott góljával pedig hármas holtversenyben (a Ferencváros és a Honvéd is hatszor kapitulált) áll az élen ebben az összevetésben. A második forduló óta nem is volt az Újpestnek olyan találkozója, amelyen valamely csapat egynél többször a kapuba talált volna.

  FÉLIDŐ

  A legutóbbi 30 évben az Újpest 33 bajnokiból csupán hatot tudott megnyerni a Ferencváros otthonában. Az Újpest 1994-ben kétszer vette be a Fradi-pályát (0–1, 0–3), illetve nyert még 2004-ben (0–1), 2006-ban (1–2), 2010-ben (0–1) és 2015-ben (0–1).

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Ha a Fradi most sem kap ki, akkor nyolcasra nyújtja jó sorozatát, ami ritka eset a derbik történetében, 113 év alatt csak négyszer sikerült ez a zöld-fehéreknek. Hetesnél hosszabb veretlenségi szériája 1905–1916 (15 mérkőzés, mind győzelem!), 1926–1930 (9 mérkőzés), 1987–1993 (12 mérkőzés) és 1999–2002 (8 mérkőzés) között volt a Ferencvárosnak első számú riválisával szemben. Az Újpest 1967–1970 (8 mérkőzés), illetve 2004–2010 (9 mérkőzés) között tudott ilyen hosszú veretlenségi sorozatot kialakí­tani.

  FÉLIDŐ

  Az emlí­tett 0–1-es Fradi–Újpesten pályára lépő győztes csapatból már csak Balázs Benjámin, Bojan Szankovics, Mohl Dávid és Litauszki Róbert van a lilák keretében, no meg Nebojsa Vignjevics a kispadon.

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros hétmérkőzéses bajnoki veretlenségi szériában van a derbiken. Az Újpest legutóbb 2015. december 12-én tudta legyőzni az FTC-t – ez volt a magyar rekordbajnok első NB I-es veresége a Groupama Arénában –, azóta 3 Fradi-siker és 4 döntetlen a mérleg.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  44.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  42.

  PERC
  A szöglet meg nagyon veszélyes, majd Bőle beadása Bojovicsé, Szpirovszki löki aztán Pauljevicset, szabadrúgás.

  42.

  PERC
  Onovo nem figyel, Bőle a labdával az ötös jobb sarka előtt, nem adja be, nem lő, Litauszki szereli. Lanzafame meg nagyon ideges.

  38.

  PERC
  Lukács Viktória és Bí­ró Blanka a kézicsapatból is a lelátón – jelentik a helyszí­nről. Felbukkant Nagy Dominik is.

  38.

  PERC
  Bele is sérül, ápolás.

  38.

  PERC
  Bőle Sigér elé passzol, aki nem tétovázik, a 16-os elől, 22 méterről a jobb alsóba lőne, jobbal, de Pajovics egy gyors vetődéssel odaér erre is. Majd bátran ment a kapus a rárontó Varga elől is.

  35.

  PERC
  Számok bűvöletében. 21 000! Ennyi szurkoló lesz szombat este a Groupama Arénában. A derbi – a jelek szerint – ma is vonzza a szurkolókat, úgyhogy a játékosoknak nincs is más dolguk, mint este fél nyolctól bizonyí­tani, produkciójuk
  megéri a drukkerek által a belépőre áldozott pénzt. Motiválni aligha kell bárkit is, feltehetően ezúttal is egy gól dönt – ami a rangadó esetében megjósolhatatlan, hogy a Fradi vagy az Újpest lesz-e a győztes. BORBOLA BENCE a mérkőzés előtt.

  35.

  PERC
  Leandro kap sárgát Novothny feldöntéséért.

  35.

  PERC
  DIBUSZ! Zsótér lő a bal alsó felé Burekovic és Novothny közös lekészí­tése után az ötös bal sarka elől, ballal, bal lábbal hatalmasat véd a kapus, a kipattanó Onovóé, aki 14-ről borzalmasan eltöri a labdát.

  34.

  PERC
  Ez most szabadrúgás, kissé balról, 28-ról, Varga ballal a jobb alsó sarkot veszi célba, Pajovics vetődve fogja a nem túl erősen megküldött labdát.

  33.

  PERC
  Varga emelése Lanzafaméé, akit szerel a vendégek két középső védője a 16-oson, közös erővel: Litauszki megrúgta, Bojovics tisztázott. A labda, a baba, a labda, pontosan ez volt a sorrend.

  31.

  PERC
  Varga szögletét kiüti Pajovics, oda az izgalom.

  31.

  PERC
  Varga jobb oldali szabadrúgása után kitör a pánik az ötösön, de szöglet.

  30.

  PERC
  A két csapat párharcára évtizedek óta az a jellemző, hogy kimenetelét nem nagyon befolyásolja az aktuális bajnoki helyezés, mindazonáltal az Újpest legutóbb 2015 decemberében, azt megelőzően pedig 2010 áprilisában tudott bajnoki mérkőzést nyerni a Ferencváros vendégeként.

  30.

  PERC
  A Ferencváros a listavezető, az Újpest a hetedik helyen áll, de a vesztett pontokat tekintve csak a Honvéd és a Mel Vidi előzi meg a Fradin kí­vül. A zöld-fehérek továbbra is veretlenek a bajnoki szezonban, a lila-fehérek egyetlen vereségüket még az idény legelején, az MTK ellen otthon szenvedték el. Mind a két csapat hat gólt kapott eddig (az újpesti védelem egy mérkőzéssel kevesebben), ugyanakkor a Ferencváros háromszor annyi gólt szerzett, mint a riválisa.

  28.

  PERC
  Varga átjön a jobb oldalra is beadni egy szögletet, Novothny kifejeli, indulna a kontra, ha lenne elöl valaki. Petrjak az utolsó védő most, meg is oldja, Sankovic futott felé.

  26.

  PERC
  Lanzafame kap egy újabbat a bokájára, Sankovic volt a tettes most.

  26.

  PERC
  Onovo megmutatja, hogy lehet szabályosan is szerelni, majd Blazic sokadszorra is eladja a labdát, amellyel Beridze most sem igazán tud mit kezdeni.

  24.

  PERC
  Bőle passzol, Lanzafame fordul, Litauszki Róbert azonnal felborí­tja, sárga lap.

  23.

  PERC

  22.

  PERC

  22.

  PERC
  Bőle szöglete után Leandro nem találja el a labdát, Sigér fejjel nem érte el a beadást, Petrjak pontatlan, 13 méteres lövésébe belekap Leandro, de mellé.

  20.

  PERC
  Mire gondol most vajon a zöld-fehérek álomépí­tője?

  20.

  PERC
  Mezőnyharc, sok szabálytalansággal.

  20.

  PERC
  Az olaszt 700 ezer euróért vette a nyáron a Fradi, eleddig 11 meccsen 5 kanadai pontot termelt, az Újpest ellen karrierje során 5 meccsen 3 gólt lőtt, 1 gólpassz mellett.

  19.

  PERC
  A kapus szépen lép ki Varga ballábas, balról jövő sarokrúgására.

  18.

  PERC
  Lanzafame nagyon lassan lépdel a 16-oson belül, de Litauszki csak nézi, az olasz végül az ötös bal sarka elől térden találja Pajovicsot a labdával.

  15.

  PERC
  Beridze futtatná a jobbon Pauljevicset, de közbelép Heister, és akkorát rúg a labdába, mint Fogl II. Nem is, legyünk stí­lszerűek: mint Dalnoki Jenő.

  12.

  PERC
  Támad az Újpest, de pontatlan Bojovics és Pauljevics beadása is.

  11.

  PERC

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Bojovics nagyot rúg Lanzafamébe, szóbeli figyelmeztetést kap csak.

  8.

  PERC
  Novothny szereli Blazicot, a beadása rossz, de Nwobodóé a labda, aki jobbal lő 16-ról, kissé balról… bedobás!

  6.

  PERC
  Heister ad be a bal szélről, Bőle kapásból ballal 13-ról a kapushoz lő, középről.

  5.

  PERC
  Ez sem rossz, Petrjak szögletét az ötös bal sarka elől kapura fejeli Szpirovszki, de balra legördülve fogja a labdát Pajovics.

  4.

  PERC
  HELYZET! Lovrencsics jobb oldali beadását Lanzafame ballal majdnem a bal alsóba sodorja, de Pajovics hatalmasat véd!

  2.

  PERC
  Heister átérzi a derbit, nagyot rúg Beridzébe.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

  Kire Risztevszki nem léphet pályára az Újpestben, adminisztratí­v okok miatt.

  Egész stadionos látványkép a stadionban, a visszatért Fradi-tábor első újpesti derbije ez.

  Egy kis örökmérleg! 223 mérkőzés az élvonalban, 101 ferencvárosi és 67 újpesti sikerrel, 417, ill. 312 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól az Újpesthez:
  1928, Aknai János
  1929, Huber Dezső
  1941, Kalocsay Géza
  1950, Deák Ferenc
  1950, Henni Géza
  1984, Kerekes György
  1985, Haaz Ferenc
  1985, Ebedli Zoltán
  1994, Wukovics László
  1998, Mogyorósi József, i.
  1998, Miriuta László
  2002, Kőhalmi András, ingyen
  Az Újpesttől a Ferencvároshoz:
  2005, Grósz Róbert
  2003, Rósa Dénes, i.
  2003, Csurka Zoltán, i.
  1999, Eszenyi Dénes, i.
  1997, Kun György
  1994, Kecskés Zoltán
  1992, Sorin Cigan
  1985, Ebedli Zoltán
  1985, Palkovics István
  1951, Gulyás Géza
  1944, Szabó Ferenc

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Otigba, Botka (csí­pőműtét után), Frimpong (bordarepedés) és Lovrencsics B. (térdműtét után) sérült, a vendégektől csak Diallo és Nagy Dániel nem bevethető.

  Hungarikum – Sinkovics Gábor jegyzete meg ITT!

  VIDEÓK ITT!

  Az Újpest a Magyar Kupában a Bátaszék elleni 7–1-es győzelemmel hangolt a következő bajnoki fordulóra.

  „Volt egy jó kis mérkőzésünk, ami nem mérvadó egyébként, de az elmúlt meccsek a bajnokságban szerencsére már úgy alakultak, ahogy szerettük volna – mondta Litauszki. – Ha eredményben nem is feltétlen mutatkozott meg, de a mutatott játékban már lehetett látni, hogy mi az elképzelés, mi volt a tavalyi játékszisztéma. Én ezt szeretném, hogy továbbvigye a csapat, és hosszú idő után újra legyőzzük a Groupamában a Fradit (erre legutóbb 2015-ben volt példa – a szerk.).”

  „Hallottuk, hogy mennyi jegyet eladtak, tudjuk, hogy óriási futballhangulat lesz, de mi is ezt szeretjük, úgyhogy nagyon örülünk ennek. Azt is tudjuk, hogy sok újpesti lesz, biztos vagyok benne, hogy felveszik a csatát a hangorkánban, és reméljük, hogy tényleg meg tudjuk őket ajándékozni egy győzelemmel” – tette hozzá Novothny.

  „A legutóbbi meccs nulla-nulla lett a Szusza Ferenc Stadionban, de az első derbimen gólt tudtam szerezni, sajnálom, hogy ott nem sikerült megszerezni a győzelmet (2–2 lett a vége – a szerk.). Remélem, hogy ez lesz az első derbim, amelyet megnyerünk” – mondta Novothny a Sport24-nek.

  Alassane Diallóra sérülés miatt nem számí­that az Újpest trénere, Novothny Soma viszont készen áll. A csatár a negyedik derbijére készül, s a korábbiakról jó emlékei is akadnak.

  Az Újpest csapatkapitánya szó szerint lázasan készült a derbire.

  „Sajnos elkaptam egy kisebb ví­rust, amely szerencsére hétfőn-kedden átment rajtam. Szerda óta a csapattal együtt tudok edzeni, szóval minden rendben van innentől kezdve, és teljes erőmmel a Fradi elleni meccsre készülök. A derbire, amely nemcsak a három pontról, hanem kicsit többről szól” – fogalmazott Litauszki Róbert.

  „Teljesen másképp készí­tem fel már magamat és a csapatot is, mint öt évvel ezelőtt az első derbimre. Akkor csak elképzeléseim voltak, hogy mire számí­thatok. Tudtam, hogy nagy meccs lesz, de akkor még nem éreztem, miről beszél mindenki. Most már tudom, mire számí­thatunk: sok érzelemre, sok izgalomra és remek hangulatra. Az alapján, amit az elmúlt öt évben láttam, már tudom, ez nem csak egy meccs, ez annál sokkal több” – mondta a Digi Sport hí­radójának Nebojsa Vignjevics.

  „Jó hangulat, jó meccs és Újpest-győzelem” – ezt várja a szombati, Fradi elleni rangadótól Nebojsa Vignjevics, a lila-fehérek szerb vezetőedzője, aki már öt éve irányí­tja az újpestieket, í­gy bőven van tapasztalata a derbik terén.

  A mérkőzésre minden jegy elfogyott, í­gy közel 23 ezer ember élőben élvezheti.

  Máté Csaba megjegyezte, Rebrov pontosan tudja, hogy milyen fontos mindenki számára ez az összecsapás, majd arról is nyilatkozott, hogy milyen a jelenlegi helyzet az együttesnél: „A vezetőedző korábban már elmondta, hogy nagyon nehéz év közben átvenni egy csapatot úgy, hogy nem ő készí­ti fel az együttest, illetve nem ő választja ki a játékosokat. Minden edzőváltásnak vannak vesztesei és nyertesei is. Másfajta elképzelése van a játékról, mint amit eddig játszottunk, ehhez fontos, hogy alkalmazkodjanak a játékosok. A következő átigazolási időszakban biztosan lesznek változások, addig mindenkinek lesz lehetősége bebizonyí­tani, hogy hosszabb távon is lehet rá számí­tani.”

  A Fradi vezetőedzője, Szerhij Rebrov családi okok miatt nem tudott részt venni a sajtóeseményen, í­gy őt a pályaedző, Máté Csaba helyettesí­tette. „Mindenképpen küzdelmes mérkőzésre számí­tunk, mivel az elmúlt évek találkozói is í­gy alakultak – kezdte a tréner. – Apró dolgok döntöttek az egyik vagy a másik oldalra. Az újpestiek sokszor megnehezí­tették a dolgunkat, akár hazai pályán is, de igyekszünk felkészülni, és mindenképpen győzelemre készülünk.”

  A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a hazaiak pályaedzője, Máté Csaba, illetve a Fradi kulcsembere, Lovrencsics Gergő nyilatkozott az NSO Tv-nek a várakozásaikról.

  Lovrencsics Gergőt arról kérdeztük, hogy a kezdeti nehézségek után teljes-e már az összhang az együttesnél. „Azért még nem mondanám, hogy teljesen összeálltunk, de kezdünk formálódni. Jó úton vagyunk, minél előbb szeretnénk elsajátí­tani azt a taktikát, azt a játékstí­lust, amelyet az új vezetőedzőnk képvisel. Úgyhogy tényleg bí­zom benne, hogy holnapra ebből sokat tudunk átmenteni, hiszen szükség lesz arra, hogy meg tudjuk verni az Újpestet – a játékosnak ez lesz a hatodik derbije, í­gy már megtapasztalta, hogy milyen érzés pályára lépni egy ilyen fontosságú mérkőzésen. – Sokkal másabb ez a meccs, főleg úgy, hogy most telt ház lesz. Nagyon várom a találkozót, de nyugodt körülmények között, és nem érzem azt, hogy túlpörögnénk. Holnap már azért szerintem más hangulatban leszek, amikor felébredek reggel. Mindenképpen jó, de nehéz mérkőzés lesz a holnapi, és szeretnénk jó játékkal nyerni.”

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–ÚJPEST FC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.24.19:30, m4sport
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ